.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή στάση και παρέμβαση της μαχόμενης Αριστεράς στο «μακεδονικό»


Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέλαβε την Τετάρτη 24/1 μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία, μπροστά στην εθνικιστική έξαρση, την ιμπεριαλιστική παρέμβαση και την προώθηση από την κυβέρνηση των επιδιώξεων ΗΠΑ – ΕΕ και κεφαλαίου. Συγκεκριμένα απευθύνθηκε με πρόσκληση στις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, με την πρόταση να διαμορφωθεί μια κοινή στάση στο ζήτημα.

Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μετά τη διοργάνωση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της 21ης Γενάρη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το «όνομα της Μακεδονίας» και μπροστά στην πρόθεση διοργάνωσης αντίστοιχου και στην Αθήνα, θεωρούμε ότι αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς να κρατήσουν μια κοινή και αταλάντευτη στάση που:

– Θα καταγγέλλει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την καλλιέργεια του εθνικισμού, του φασισμού, του σκοταδισμού και της πολεμοκαπηλείας.

– Θα φέρνει σε πρώτη γραμμή την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τμήμα των οποίων είναι και η συζήτηση για τους όρους ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι η ουσία του ζητήματος πίσω από την διαμάχη για το «όνομα».

– Θα καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης.

– Θα καταγγέλλει το πολιτικό προσωπικό της δεξιάς και τους φασίστες που είναι μνημονιακότεροι των μνημονιακών και ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ, που ήταν στο στρατόπεδο του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και τώρα προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου από τα Μνημόνια προς τον εθνικισμό, τη δεξιά και την ακροδεξιά.

– Θα αναδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών ενάντια στις αστικές τάξεις, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Τα παραπάνω μπορούν να αποτυπωθούν σε μια κοινή δήλωση, προσχέδιο της οποίας σας στέλνουμε για συνδιαμόρφωση, με στόχο να συζητηθεί σε μια κοινή σύσκεψη, στην οποία μπορούμε να αποφασίσουμε και επόμενα βήματα δράσης.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με το κάλεσμά της η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνεται στο ΚΚΕ, στη ΛΑΕ και σε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς και του κινήματος: Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, Εργατικός Αγώνας, Ένωση Δικαίων, ΚΚΕ (μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ, Σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος», Ξεκίνημα.

Κατατέθηκε επίσης και πρόταση για μια Κοινή Δήλωση, στην οποία αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα πως «τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού στη χώρα μας είναι αντίθετα τόσο με τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, που υπηρετεί πλήρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ενώ στην πρόταση τονίζεται πως «καμία σχέση δεν έχει η καλλιέργεια του εθνικισμού με οποιαδήποτε αγωνιστική ή αντιιμπεριαλιστική ‘’διάθεση’’. Αυτά τα συλλαλητήρια είναι εχθρικά προς το λαϊκό εργατικό κίνημα και την αριστερά. Προσπαθούν να στρέψουν την οργή της εργατικής τάξης και του λαού από τη φτώχεια και τα μνημόνια προς τον εθνικισμό, την δεξιά και την ακροδεξιά. Όποιος συμμετέχει σε αυτά ή τα στηρίζει δίνει έδαφος στην καλλιέργεια του εθνικισμού, του σκοταδισμού και του φασισμού».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή στάση και παρέμβαση της μαχόμενης Αριστεράς στο «μακεδονικό»

  1. Ανώνυμα

    γιατι καθε φορα πρεπει να ξεπλενετε καποιον; τετοιου ειδους καλεσματα κανατε στο συριζα τα προηγουμενα χρονια βαφτιζοντας τον αριστερο, προοδευτικο κ δεν ξερω τι αλλο ,το ιδιο συνεχιζεται να κανετε με τα ναυαγια της λαε, τελικα αυτος ειναι ο ρολος σας ; του πλυντηριου;

    Reply
    1. σταυρος

      όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους η ανταρσύα καλά κάνει και παίρνει πρωτοβουλίες που αναγκάζουν τη συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση. Πολλοί προτιμούν να πουλάνε τρελίτσα στο δικό τους μόνο μικρόκοσμο. Δικαιολογίες και υπεκφυγές ας λείπουν. Στη σέντρα όλοι, να τοποθετηθούν δημόσια με τις υπογραφές τους, όχι η διαρροή, η τάση, η προσωπικότητα κτλ. Εγώ προσωπικά έχω πολύ χαμηλές προσδοκίες αλλά καλώ είναι να αναλαμβάνει και ο καθένας τις ευθύνες του

      Reply
    2. μέλος του ΝΑΡ

      Πάλι τα ίδια….. Βρε ανώνυμε, γιατί είσαι τόοοοσο κολλημένος; Διάβασες παιδί μου την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Απο που και ως που ηη πρόταση και το πολιτικό περιεχόμενο αυτής, αφηνει περιθώρια για….ξέπλυμα; Πρέπει να είσαι αόματος ή εμπαθής για να γράφεια αυτά που γράφεις.

      Εκτός πια, και ΑΝ το πρόβλημά σου είναι ότι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απήυθυνε την πρόταση αυτή πέραν του ΚΚΕ, της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ροσινάντε και στην ΛΑΕ. Αν είναι αυτό το πρόβλημά σου, έχεις πάλι λάθος. Διότι, το περιεχόμενο και οι πρακτικές στην εργατική πολιτική μετράνε πάνω απόλα. Εα΄ν αυτά είναι επαρκή για το συγκεκριμένο επίδικο, τότε, η ευθύνη αποδοχής ή άρνησης, βρίσκεται εν προκειμένω στην ΛΑΕ.

      Reply
      1. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

        Διότι, το περιεχόμενο και οι πρακτικές στην εργατική πολιτική μετράνε πάνω απόλα

        Η ΛΑΕ μόλις έκλεισε το μάτι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Το περιεχόμενο της είναι ξεκάθαρο. Απο που και ως που μπορεί να την καλεί κάποιος σε αντιεθνικιστικές συσπειρώσεις, μόνο εσείς το ξέρετε. Φωνάξτε και τους ΑΝΕΛ και αν σας πουν οχι πειτε “ααα, εμείς προτείναμε, εσείς έχετε το βάρος τώρα”. κουκουρκουκου.

        Reply
        1. γιώργος

          Μάστορα, δικό της πρόβλημα της λαε αν αρνηθεί. Όπως και θα έχει πρόβλημα και το κκε.όχι λόγω ανταρσυας μικροκομματικά, αλλα γιατί αρνήθηκαν να στηριξουν ένα περιεχόμενο και μορφές κοινή δράσης που πάνε τον κόσμο λογο πιο μπροστά, όσον αφορά την ταξική κ κοινωνική χειραφετηση.

        2. lathranagnostis

          Το ΚΚΕ δεν θα αρνηθεί λόγω “ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ μικροκομματικά”, αλλά λόγω αναξιοπιστίας των εμπλεκομένων.
          Η ΛΑΕ, το πιο πιθανό, είναι να δεχτεί. Δεν έχει, γενικώς, πρόβλημα,ούτε με τον “αστυφύλαξ” ούτε με τον “χωροφύλαξ”.

        3. Γιώργος

          Μπα λαθραναγνώστη. Το ΚΚΕ θα αρνηθεί ακριβώς διότι εδώ και 10 χρόνια, απέχει απο οποιοδήποτε λαϊκό κίνημα δεν ελέγχει. Εφτυσε το λαϊκό κίνημα των πλατειών και τα πάντα μέχρι τώρα. Και μη μου πεις πως έχει κάποια σχέση των λαϊκό κίνημα των πλατειών με το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, διότι συγκρίνεις τα μη συγκρίσιμα.

      2. lathranagnostis

        Πολύ καλά κάνει και το προβλημά του είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απηύθηνε την πρότασή της και στη ΛΑΕ (και όχι μόνο), τη στιγμή που ο “δικός σας” ο Μαυροειδής, γράφει αυτά:
        “Αλλά και διάφοροι στην αριστερά στέκονται έκθαμβοι απέναντι στο συλλαλητήριο, ενώ δε λείπουν και αυτοί που φαντάζονται τον Φραγκούλη Φράγκο ως ένα νέο (έστω λίγο πιο δεξιό…) Τσάβες.Σε σημείωμα της ιστοσελίδας Iskra, που πρόσκειται στη ΛΑΕ, προβάλλεται ο ισχυρισμός: «Οι χιλιάδες, που συνέρρευσαν στη Θεσσαλονίκη, προσήλθαν κατά βάση με γνήσιες ανησυχίες και αγωνίες για την πατρίδα, για την εδαφική της ακεραιότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας». Η Κωνσταντοπούλου της ΠΛΕΥΣΗΣ δηλώνει στο ίδιο μοτίβο: «Δεν εκχωρούμε πόντο από τα σύνορά μας, καμία διαπραγμάτευση για τη χρήση του όρου Μακεδονία μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα».”
        http://pandiera.gr/%CE%B6%CE%AE%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-
        %CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82%CE%B6%CE%AE%CF%84%CF%89-%CE%BF-%CF%84/comment-page-1/#comment-18350
        Μα τέτοια υποκριία τελος πάντων, τέτοιος οπορτουνισμός, δεν καταπίνονται!
        ………αλλά ξέχασα. Αυτές είναι προσωπικές απόψεις του Μαυροειδούς και δεν αφορούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ……
        Ε λοιπόν, όταν αποφασίσετε να μιλάτε με ένα στόμα, τότε θα τα ξαναπούμε!

        Reply
        1. Κώστας

          εν τω μεταξύ ανοίγεις την iskra και διαβάζεις πως ο φφ είναι ένα ακροδεξιός νατοικός κλπ, μάλλον υπάρχουν 2 iskres η μια του αριστερού ρεύματος που λέει αυτά που λέω εγώ και κάποια άλλη της ΛΑΕ που την ξέρει ο Μαυροειδής και λέει πως ο φφ είναι Τσάβεζ

          Κώστας

        2. Μέλος του ΜΑΡ

          Κώστα η ισκρα φιλοξενεί πολύ συχνά κείμενα “αριστερών” εθνικιστών τύπου αντρεα αποστολοπουλου κλπ. Να το προσεξετε. Έχει δίκιο ο μαυροειδης. Επίσης Κώστα μου, για πες μας θες ακόμα την πλευση ελευθερίας στο… Μέτωπο;

        3. Κώστας

          1.Ποιοι να το προσέξουμε σύντροφε μέλος του ΜΑΡ ?

          2. Σε τι έχει δίκιο ο Μαυροειδής, ότι η iskra είπε τον ΦΦ Τσάβεζ ?

          3. Εσύ θες μέτωπο χωρίς την Πλεύση ?

          Κώστας

        4. μέλος του ΝΑΡ

          1. Εννοείται μακριά και αλάργα απο πλεύση και κομμα βαρουφακη. Είναι 2 αρχηγικα καπιταλιστικα κόμματα. Του άλλο. Αν εσείς εκεί στη λαε θέλετε να κάνετε μέτωπο, κάντε το να ξεφτειλιστειτε μια και καλή!

          2. Η ισκρα δημοσιεύει πυκνά κ συχνά κείμενα αριστεροδεξιων εθνικιστών. Να το προσεξετε…

        5. Κώστας

          Αν περάσω ποτέ μου έξω από την ΛΑΕ θα τους πως και τι μέτωπο να κάνουν, κατά τα άλλα μοιράστε τα κουκιά και χωρίς εμένα. Αν θέλετε σοβαρή κουβέντα για το Μέτωπο, την κοινωνική συμμαχία και το πολιτικο μπλοκ δηλ και το Πρόγραμμα με εμπλοκή μαζών συζητάμε αν και είναι αργά. Ας στήσουμε έστω τον λαό στα πόδια του, ας βαθύνουμε την ενότητα στους χώρους και ας μάθουμε τουλάχιστον να συζητάμε. Γιατί δεν ξέρεις να συζητάς, δεν μπορείς να συζητήσεις καν με ανθρώπους εκτός της οργάνωσης σου, φαντάσου να έρθεις σε επαφή με απλό κόσμο

          Κώστας

        6. μέλος του ΝΑΡ

          Να είσαι σίγουρος Κωστα, πως για την έλλειψη συζήτησης με σένα, ευθύνεται κατά κυριο λόγο το ΠΩΣ ΕΣΥ αντιλαμβάνεσαι την συζήτηση. Κατα τα άλλα, να είσαι επίσης σίγουρος, πως είμαι σε επαφή με απείρως περισσότερο κόσμο εκτός αριστεράς, απο ότι είσαι εσύ.

        7. lathranagnostis

          Όχι φίλε. Μία ΙΣΚΡΑ υπάρχει, αλλα διπρόσωπη όπως όλοι οι οπορτουνιστές.
          Και καλά, δεν κοιτάνε τις προσωπικότητες που είναι οι οργανωτές και οι ομιλητές, “ΑΛΛΑ” (κλασικό οπορτουνιστικό τσαλίμι) τον λαό, το ποίμνιο, δηλαδή στρατόκαυλους, “πατριώτες”, χρυσαυγήτες, καλόγριες/καλόγερους ταλιμπάν..”που έχουν γνήσιες πατριωτικές ανησιχίες”(!) και σε κείνον πάνε να απευθυνθούν απ ευθείας. Με την ίδια συλλογιστική, είχε πάει και το 92 ο Συνασπισμός όπου ο Κύρκος είπε το περίφημο “πλην λακεδαιμονίων”.

        8. Κώστας

          Μην αλλάζεις θέμα, αυτό που κουόταρες λέει,ή αφήνει να εννοηθεί πως γράφτηκε κάτι καλο, και μάλιστα ότι είναι Τσάβεζ, για τον ΦΦ. Επίσης πολύ θέλω να το δω αυτό με link εφόσον δεν το έγραψε η iskra ποιος ρημάδης αριστερός είπε τον ΦΦ Τσάβεζ.

          Κώστας

        9. Μέλος του ΜΑΡ

          Λαθραναγνωστα, το περιεχομενο και οι πρακτικές μετράνε στην εργατική πολιτική. Όταν αυτά είναι επαρκή για την κάθε περίοδο, ή αν μη τι άλλο στοχεύουν προς την σωστή κατεύθυνση μην φοβάσαι. Τον σεχταρισμο και την ενωτιυιδα να φοβασαι. Διότι αυτά μας φέρανε σε αυτά τα χάλια.

        10. lathranagnostis

          Πέφτετε σε αλεπάλληλες αντιφάσεις. Από την μια επισημαίνει στον Κώστα ότι η ΙΣΚΡΑ φιλοξενει άρθρα “αριστερών εθνικιστών” και την ίδια στιγμή γράφεις σε μένα τα παραπάνω.
          Η αξιοπιστία σας είναι μηδενική. Όσο καλές προθέσεις κι αν έχει ο άλλος, εσείς τον επαναφέρετε βίαια στην πραγματικότητα.

  2. lathranagnostis

    Οι “κοινές διακηρύξεις” είναι ο φερετζές του οπορτουνιστή.
    Προτιμώ να καταθέτει ο καθένας τα δικά του και ο κοινός τόπος, αν υπάρχει, να διαπιστώνεται μετά, πάνω στη βάση της συνολικής πολιτικής συμπεριφοράς του καθενός.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.