.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ξύλο από μέλη του ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους στην Vodafone


Πρωτοφανείς τραμπουκισμούς από το ΠΑΜΕ στην εκλογοπαολογιστική συνέλευση του σωματείου στη Vodafone καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο. Η ανακοίνωση του απερχόμενου ΔΣ του πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ αναφέρει:

Αυτά που συνέβησαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Vodafone στις 28 Μάρτη δεν έχουν προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Τραμπούκοι της παράταξης του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ στη Vodafone (Ταξική Ενότητα) ξυλοκόπησαν εργαζομένους προκειμένου να ακυρώσουν τη διαδικασία γιατί… δεν τους βόλευε και δεν θα κέρδιζαν την πλειοψηφία.

Τι ακριβώς έγινε

Είχαν μαζευτεί δεκάδες εργαζόμενοι -αριθμός ρεκόρ- για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση που είχε καλέσει το ΔΣ του Σωματείου. Και ενώ επιχειρήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του προεδρείου της συνέλευσης, τα αφιονισμένα μέλη της Ταξικής Ενότητας (ΤΕ) πρώτα με βρισιές, σεξιστικές εκφράσεις σε γυναίκες εργαζόμενες και σπρωξιές επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία. Υπήρξαν άγνωστοι σε εμάς άνθρωποι που δεν τους είχαμε ξαναδεί σε συνέλευση, είτε άλλη διαδικασία του Σωματείου, οι οποίοι φώναζαν και απαιτούσαν να γίνει η διαδικασία όπως εκείνοι ήθελαν. Δεν άφηναν τον πρόεδρο του Σωματείου να μιλήσει για τον απολογισμό του ΔΣ. Τα μέλη της Ταξικής Ενότητας επέλεξαν να μην υπογράψουν στην λίστα συμμετεχόντων στην Συνέλευση, ενώ δεκάδες άλλοι συνάδελφοι υπέγραψαν σε αυτή. Όταν τελικά κάτω από την αποφασιστικότητα της πλειοψηφίας του ΔΣ και των εργαζομένων η διαδικασία προχώρησε και έφτασε στην εκλογή εφορευτικής επιτροπής με κάλπη, οι τραμπούκοι της Ταξικής Ενότητας, με την καθοδήγηση του επικεφαλής τους στον χώρο και μέλους του ΔΣ Κωστόπουλο Γιάννη ξεκίνησαν την επίθεση.

Γροθιές, κλωτσιές, χειρολαβές πνιγμού στο λαιμό στα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ άνδρες και γυναίκες. Ακόμα και τον δικηγόρο που επιτηρούσε την διαδικασία πήραν παραμάζωμα! Παράλληλα έσπασαν την πρώτη κάλπη ώστε να ακυρωθεί η διαδικασία. Πρώτη φορά φοβηθήκαμε για την σωματική μας ακεραιότητα. Μέχρι και επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ υπήρξε στον χώρο προκειμένου να ακυρωθεί η διαδικασία της συνέλευσης. Το ΔΣ του Σωματείου απαίτησε την άμεση απομάκρυνση της αστυνομίας από τον εργασιακό χώρο.

Η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής τελικώς ολοκληρώθηκε, ενώ τα μέλη της ΤΕ δεν συμμετείχαν καν στην διαδικασία, προφανώς έχοντας μετρήσει τον συσχετισμό και καταλαβαίνοντας ότι είχαν χάσει την συνέλευση. Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού συνάδελφοι είχαν φύγει, πριν ξεκινήσει η καταμέτρηση, ο επικεφαλής της Ταξικής Ενότητας (Διχόνοιας πρέπει να λέγονται), 2,5 ώρες μετά την αρχή της Συνέλευσης, ζήτησε να ξεκινήσει εκ νέου, εκείνη την ώρα η διαδικασία. Αφού αυτό δεν έγινε αποδεκτό μαζί με την ομάδα κρούσης, άρχισε να μοιράζει ξανά μπουνιές, κλωτσιές, τράβηγμα μαλλιών σε συναδέλφισσες, ύβρεις και ό, τι μπορεί κανείς να φανταστεί, ώστε να μην προχωρήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Το ΠΑΜΕ σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο!

Είχε προηγηθεί η διπλή δικαστική απόρριψη, και από το Ειρηνοδικείο και από το Πρωτοδικείο των ασφαλιστικών μέτρων που έκανε το ΠΑΜΕ προκειμένου να γραφτούν 13 μέλη τους στο Επιχειρησιακό Σωματείο Vodafone για να κερδίσουν τη Συνέλευση, την Εφορευτική και τελικά τις εκλογές. Πρόκειται για κομματικά μέλη τους, στην πραγματικότητα «μεταφερόμενους ψηφοφόρους». Το σχέδιο τους αυτό κατέρρευσε και έτσι επέλεξαν τη λύση του ξύλου και του «παίρνω την κάλπη ώστε να μην γίνει η ψηφοφορία, είτε την παίρνω ώστε να μην γίνει η καταμέτρηση των ψήφων που έχει μέσα.

Απόπειρα κατάληψης του Σωματείου με τη βία

Η απόπειρα κατάληψης του Σωματείου της Vodafone με το έτσι θέλω από την Ταξική Ενότητα/ΠAME σε αυτή την φάση δεν πέρασε. Το ΠAME θέλει να πάρει την πλειοψηφία μόνο και μόνο για να βγάλει παραπάνω έδρες στα συνέδρια του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ. Τα συνδικάτα που ελέγχει το ΚΚΕ δεν έχουν πραγματική εσωτερική ζωή και δημοκρατική λειτουργία, δεν έχουν σχέδιο δράσης- γίνονται απλά αριθμοί στην καταγραφή δυνάμεων του ΠΑΜΕ και ακόλουθα της πολιτικής του.

Το Σωματείο μας, έχει δώσει σκληρές και σημαντικές ταξικές μάχες την προηγούμενη περίοδο- και δεν είναι σωματείο σφραγίδα.Είναι αποκαλυπτικό ότι ακριβώς τις μέρες που η πλειοψηφία του Σωματείου οργάνωνε επί 2 ημέρες απεργίες για το ζήτημα της μετατροπής των σχέσεων εργασίας 25 συναδέλφων από σταθερές Vodafone σε «επινοικιαζόμενους» με απώλειες μισθών και δικαιωμάτων, το ΠΑΜΕ προτίμησε να σύρει το Σωματείο στα δικαστήρια για τα δικά του μικροκομματικά οφέλη. Μέχρι σήμερα στα δικαστήρια μας πήγαινε μόνο η εργοδοσία. Τώρα μας πήγε και το ΠΑΜΕ. Πραγματικά αξίζουν την καταδίκη, την απομόνωση και την περιφρόνηση όλων των εργαζομένων. Και είναι κατανοητό ότι όσοι κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε άλλα μέλη του Σωματείου δεν έχουν θέση σε αυτό.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία

Οι συνάδελφοι αντέξαμε, παρά το φυσιολογικό σοκ που υποστήκαμε. Την διαδικασία της εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης την υπερασπίστηκαν δεκάδες συνάδελφοι που ήμασταν παρόντες. Η βία και η τρομοκρατία της Ταξικής Ενότητας και του ΠΑΜΕ δεν θα περάσουν. Έχουμε δώσει πολύ κόπο και ιδρώτα εδώ και 10 χρόνια για αυτό το μετερίζι αγώνα για τα δικαιώματά μας.

Αν η πλειοψηφία των συναδέλφων επέλεγε με δημοκρατικό και ελεύθερο τρόπο να δώσει την πλειοψηφία στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ προφανώς θα αποδεχόμασταν την επιλογή τους. Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια ελεύθερη δημοκρατική αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων που θα ήταν απόλυτα θεμιτή και επιθυμητή. Έχουμε να κάνουμε με την απόπειρα του μηχανισμού ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται εργατικό να επιβληθεί διά της βίας στον χώρο με όλα τα μέσα. Είναι καθήκον μας να το εμποδίσουμε. Καλούμε κάθε συνάδελφο αλλά και το σύνολο του εργατικού κινήματος να καταδικάσουν τις τραμπούκικες ενέργειες της Ταξικής Ενότητας και του ΠΑΜΕ στην Vodafone.

Το απερχόμενο ΔΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 60.00% ( 27
Συμμετοχές )



31 σχόλια στο “Ξύλο από μέλη του ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους στην Vodafone

  1. ένας κίτσος

    Οι εργαζόμενοι θα τους περιποιηθούν όπως τους αξίζει τους εργατοπατέρες των “Σωματείων”-σφραγίδων, που δεν είναι άξιοι όχι να διεκδικήσουν κάτι, αλλά ούτε μια ..Γ.Σ. να κάνουν!
    1. ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
    2. Εκτεταμένη νοθεία στο μητρώο μελών καταγγέλλει η Ταξική Ενότητα
    3. ANAKOIΝΩΣΗ της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
    ….και έπεται και η συνέχεια του εργοδοτικού ξεβρακώματος!
    Δεν θα τους σώσουν οι ….σεκιουριτάδες!

    Reply
  2. μέλος του ΝΑΡ

    Ξεφτίλα για το παμε/κκε. Όχι μόνο είναι ψεμματα αυτά που λέει ο Κίτσος και η μανα του Κίτσου εδώ μέσα για τη…. Νοθεία στα μητρώα μελών, αλλα και η νοοτροπια του παμε/κκε που θεωρεί τον εαυτό του νταβατζη, είναι αντικομμουνιστικη.

    Για αυτό και ο εργατοκοσμος, σταδιακά απορρίπτει το κκε στα σωματεία. Και πολύ καλως πράττει, μιας εστω και βασανιστικά, συγκροτούνται ταξικές δυνάμεις στα σωματεία.

    Reply
    1. Ανώνυμα

      ο εργατοκοσμος που πιανεις υποκριτικα στο στομα σου δεν τρωει λωτο οπως νομιζετε,εχει παραδειγματα απο αντικαπιταλιστικη φρασεολογια και αριστεροσυνη του υφους σας και πως μεταφραστηκε μετα!!!Νιωθουμε οτι την αναγκαιοτητα της αστικης ταξης την δεδομενη περιοδο να ενδυναμωσει τον οπορτουνισμο μιας και η θεση ειναι ορφανη και οι μνηστηρες πολλοι ,αλλα αστο ρε “Συντροφε” πρωτα πρεπει να πεισετε τον εαυτο σας οτι ειστε κομμουνιστες και οτι θελετε εργατικη εξουσια (αν την θελετε φυσικα ),γιατι ουτε αυτο δεν μπορειτε να κανετε και μετα να κοιταξετε στα ματια τον εργατοκοσμο!!!

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Επειδή δεν τρώει λωτούς ο εργατόκοσμος, σας απορρίπτει σιγά-σιγά φίλοι του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ……..

        Που ακούστηκε, να υπόκεινται σε ξυλοδαρμούς ταξικά συνειδητοί εργάτες σε ένα σωματείο από υποτίθεται ταξικές δυνάμεις; Διότι αυτό κάνατε φίλοι του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ! επειδή δεν σας έκαναν το χατήρι, να γράψουν στο σωματείο, ανύπαρκτους εργαζόμενους! Είναι ταξική εργατική πολιτική, το να επιδιώκει μια πολιτική δύναμη με καπιταλιστικές πρακτικές (ξυλοδαρμούς εργατών, νοθείες, νταβατζίδικη κομματικοκεντρική πολιτική κλπ) να πάρει την πλειοψηφία σε ένα σωματείο; Εχει η πρακτική του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ σχέση με οποιαδήποτε χειραφετητική ταξικά/κοινωνικά πολιτική αντίληψη;

        Reply
        1. κομισαριος

          με το να χρησιμοποιεις αστικη επιχειρηματολογια βλεπε τραμπουκοι του παμε,και να κανεις οπορτουνιστικη κριτικη δεκαετιας 90 περι κομματικοκεντρικης πολιτικης ρε συντροφε δεν πειθεις ουτε τον ευατο σου…..Ασε τα λεγανε και αλλοι πριν απο εσενα αυτα και μαλιστα κολλητοι σου πολιτικα και ειδες που καταντησαν.ΑΦου το ξερεις αν δεν ελεησει η αστικη ταξη η πολιτικη σου επιρροη δεν προκειται να μεγαλωσει ουτε με σφαιρες,,ασε λοιπον τις φανφαρες!!!Σε διαδικασια πολιτικης αναλυσης,οτι επεξεργασια εχεις κανει σαν κομμα,γελανε και τα τσιμεντα με το αν επιβεβαιωθηκες!!
          Συνεχισε τωρα να μας λες οτι ο εργατοκοσμος μπλα μπλα μπλα

        2. Γιώργος

          Φίλε μου κομισαριε το να δερνεις ως κκε/παμε ταξικά συνειδητούς εργάτες είναι εργατική ταξική πολιτική ε;

          Άσε κομισαριε. Μην κλαις μετά που σταδιακά οι εργαζόμενοι αποστοιχιζονται απο το κκε/παμε. Ο κομματικοκεντρικος συνδικαλισμός μαζί με τον εργοδοτικο/κρατικο συνδικαλισμό είναι αντίπαλοι των εργαζομένων. Ξύδι κομισαριε μου..

    2. ένας

      σταδιακά” ….εδώ και εκατό (100) χρόνια…
      ….υπομονή!.

      Reply
    3. μεταβατικός σοσιαλιστής

      Για πες ρε μέλος του ΝΑΡ ποιος εργάτης ακριβώς φεύγει από το ΠΑΜΕ; Οι εργαζόμενες που πάλεψαν μαζί με το ΠΑΜΕ στο Μαρκετ ΙΝ στα Γιάννενα; Στο Select; Στη Ζώνη που υπέγραψαν ΣΣΕ; Αυτοί που βλέπουν τους αντιπροσώπους τους να κάνουν ντου στο Εργασίας και να κοντράρονται στα ίσα με την κυβέρνηση;

      Μήπως αντικομμουνιστές είναι αυτοί που συναγελάζονταν-ονται με κάθε είδους γνήσια, φιλοΕΕ, αντικομμουνιστικά πασοκοειδή σε σωματεία, ελμε κλπ, που κατέβαιναν σε κοινές πορείες μαζί; Αυτοί που είναι έτοιμοι να βγάλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα το ΠΑΜΕ και δεν βγάζουν στη φόρα ποτέ τον κυβερνητικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ένα σωρό χώρους;

      Και για πες μας γιατί είναι ψέμα οι νωθείες που καταγγέλει η ΤΑΞΕΝ;

      Reply
      1. Γιώργος

        Αγαπητέ το παμε/κκε θέλει να γράψει φαντάσματα στο σωματείο, διότι το μόνο που το μοιάζει είναι τα κουκιά…

        Reply
  3. Stahlarbeiter

    Ανακοινωση του Radical It για τα αποτελεσματα των εκλογων του ΣΕΤΗΠ , του κλαδικού σωματείου που ανηκει στο ΠΑΜΕ και οπως λετε εσεις στην δικια σας ανακοινωση ειναι μαζικό και ριζωμένο στους χωρους δουλειάς:

    “Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές του ΣΕΤΗΠ. Σαν Radical IΤ κρίνουμε τις φετινές εκλογές του σωματείου ιδιαίτερα επιτυχείς και ελπιδοφόρες. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ενδυναμώνει και ισχυροποιεί το ίδιο το σωματείο και την δράση του. Φαίνεται ότι το ΣΕΤΗΠ έχει πλέον μπει σε ακόμα περισσότερους χώρους εργασίας, και απευθύνεται σε ακόμα περισσότερους συναδέλφους! Έχοντας ψηφίσει 1300 συνάδελφοι, ενισχύεται αντικειμενικά η δυνατότητα του σωματείου να παρεμβαίνει, να υπερασπίζεται τους συναδέλφους και να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας, και χαιρόμαστε που συμβάλλαμε κι εμείς σε αυτό”

    Οποτε σας βολεύει ειναι μαζικό και παρεμβαινεται για να τσιμπισετε ψηφαλάκια και οποτε δεν σας συμφαιρει απαγορευεται εγγραφές εργαζομένων στο σωματείο της VODAFONE για να μην το χάσετε.
    ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ????

    Εγω στο χωριο μου αυτο το λεμε ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ ή αλλιως ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ!!!

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Πας καλά; συγκρίνεις μήλα με πορτοκαλια; η ανακοίνωση του ραντικαλ αναφέρεται στις εκλογές του σετηπ. Η ανακοίνωση του σωματείου βονταφον αναφέρεται στην νταβατζιδικη ξεφτίλα του παμε/κκε σε αυτο το σωματείο.

      Τι σχεση έχουν οι 2 ανακοινώσεις; καμια. Αν και στο σετηπ συμπεριφερθεί το ίδιο νταβατζιδικα το παμε/κκε, μην ανησυχείς, θα το καταγγειλουμε και θα το περοθωριοποιησουμε και αυτό το άθλιο γεγονός!

      Reply
      1. Stahlarbeiter

        Στα λογια ειστε καλη να παίζετε με λεξεις και να μπαλωνεται κατάστασης… Το παραδέχομαι.

        Αλλα εδω ρε φίλε αρνουσασταν εξοφθαλμα να γράψετε νεα μελη του Συνδικάτου επειδη λετε ηταν με το ΠΑΜΕ και πως αν τα γράφατε και χανατε το σωματείο θα γινοταν ανενεργο και μια σφραγίδα στα κιτάπια του ΠΑΜΕ.

        Και απο την αλλη με την ανακοινωση της RADICAL IT αυτοαναιρειστε με το να παραδεχεσται οτι το ΣΕΤΗΠ ειναι μαζικο και ριζωμένο σε χώρους δουλειάς, αποδυκνειωντας οτι το ΠΑΜΕ συσπειρώνει τα πιο δραστήρια ταξικά συνδικάτα.

        Αποδεικνύεται δλδ στην πραξη οτι ειστε καιροσκόποι και αναπροσαρμοζεται την τακτικη σας για να κλέψετε ψηφαλάκια απο το ΠΑΜΕ.

        ΥΓ ο ορος ψηφαλάκια ειναι τέλειος καταχρηστικος και χρησιμοποιείται για να δειξει πως σκεφτεσται, γιατι οι εργαζομενοι που ψηφίζουν στα συνδικάτα δεν ειναι κουκια.

        Reply
        1. Γιώργος

          Ποιά μέλη ήθελε να γράψει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ στο σωματείο της βονταφον; Γνωρίζεις ότι το παμε/κκε παρουσίασε κατάλογο προς εγγραφή ελών στο σωματείο της βονταφον, που περιέχει μεταξύ άλλων και ανθρώπους ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ στην βόνταφον; Δεν ντρέπεστε ρε κκεδες που προσπαθείτε με φαντάσματα να κάνετε και καλά….”ταξική πολιτική”; Δεν ντρέπεστε που, προσπαθήσατε αυτά τα φαντάσματα να τα γράψετε τσαμπουκαλίδικα στο σωματείο, μπας και με απάτες πλειοψηφήσετε; ΕΤΣΙ εννοείτε την ταξική πολιτική;

        2. ονομα

          Εσείς να ντρέπεστε αγόρι μου με τα κοινά προεδρία με πασοκους κάθε κοπής που κόβετε εποχιακούς και αλλους μη μόνιμους εργαζόμενους για να βγάλετε ψευτοσυσχετισμους. Και κανένα μέλος δεν είναι φάντασμα, αλλά έτσι μάθατε από του πασοκους φίλους σας να το παίζετε χωροφύλακες σε ανθρώπους που βιώνουν τη μεγαλύτερη καταπίεση αφού μια τους προσλαμβάνει η βονταφον και μια τους απολύει. Θα κανετε εσείς ταξική πολιτική με το 50% των μελών του ΝΑΡ να είναι μικροαστοί και καθηγητές πανεπιστημίου με το δάχτυλο υψωμένο από το εισόδημα των 1500+ και τη θεσούλα σας καλυμμένη στο συνδικαλισμό.

        3. μέλος του ΝΑΡ

          Ο,τι να ναι λέει ο “όνομας”, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Κοινώς πέτα μπάλα στην εξέδρα φίλε! Εδώ υπάρχει συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη καταγγελία για προσπάθεια δια μέσω και…. ξυλοδαρμών (ξεφτίλα….) ταξικά συνειδητών εργαζομένων απο το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, προκειμένου να επιοβάλλει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ως νέα μέλη του σωματείου, αρκετό κόσμο που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ μάλιστα, στην βόνταφον…

          Ε, όχι φίλοι του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, εσείς μπορεί να πετάτε μπάλα στην εξέδρα εδω μέσα, και παντού, αλλά αυτή η νταβαρζίδικη λογική δεν περνά, απο όπου και αν προέρχεται! Πάρτε το χαμπάρι.

        4. Ανώνυμα

          Ε τι ακριβώς απάντηση θες να πάρεις απ’ αυτό που ρωτάς; Λες και η «ταξική πολιτική» που λες εξαντλείται σε αυτά που λες.

          Kαι όσο για το ποιος το παίζει νταβατζής και χωροφύλακας (όπως στην Πρέβεζα που βγάζατε παράνομους όσους είναι εγγεγραμμένοι και στο κλαδικό σωματείο) και ποιος ως ανεξάρτητος κατεβαίνει μαζί με τέτοιους σίγουρα μην ψάχνεις στην πλευρά του ΠΑΜΕ.
          https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/123846/ektetameni-notheia-sto-mitroo-melon-kataggellei-i-taxiki-enotita

        5. μέλος του ΝΑΡ

          Μην γράφεις ψέμματα φίλε κκε/παμε: Οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε μια εταιρεία, δεν μπορούν ΜΕΤΑ την λήξη της σύμβασης, να παραμένουν εσαεί μέλη του αντίστοιχου σωματείου!

          Σταματήστε να χρησιμοποιείται αυτή την καραμέλα προκειμένου με νταβατζίδικο τρόπο να εγγράφετε ανθρώπους στα σωματεία, οι οποίοι έχουν πάψει από καιρό να δουλεύουν σε αυτή την εταιρεία! Και με μοναδικό στόχο να προσπαθείτε να ελέγχεται ΤΕΧΝΗΤΑ ορισμένα σωματεία!

          Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με το να προσπαθείτε λυσαλέα να εγγράφετε ανρθώπους στα σωματεία που απο καιρό έχουν αλλάξει δουλειά. Δεν ντρέπεστε καθόλου; Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αντιμετωπίζονται ως εξής:

          α. Στα σωματεία γράφονται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις αντίστοιχες εταιρείες, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ εργασιακής συνθήκης, ειδικότητας και σχέσης!

          β. Παλεύουμε με αυτον τον τρόπο να ενοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις στην κατεύθυνση της κατάργησης της ελαστικής εργασίας.

          γ. απαξ και λήξει η ελαστική σύμβαση εργασίας, οι εργαζόμενοι που απολύονται, ΔΕΝ μπορούν να παραμένουν μέλη του σωματείου. Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο, ΕΚΤΟΣ από την περίπτωση, που ένα τμήμα αυτών των εργαζομένων, δίνει αγώνα να παραμείνει στην εταιρεία. τότε και μέχρι την εκβαση αυτού του αγώνα, είναι μέλη του συγκεκριμένου σωματείου. Αν όμως ο αγώνας λήξει ανεπιτυχώς, τότε, και σε αυτή την περίπτωση, ΔΕΝ υπάρχει λόγος και νόημα, να παραμένουν μέλη του συγκεκριμένου σωματείου.

        6. ένας κίτσος

          ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ
          Συ είπας.
          Δηλαδή συμφωνούμε ότι ήταν εργαζόμενοι, που απολύθηκαν (γιατί αυτές τις εποχές κανείς δεν αποχωρεί …οικειοθελώς!).
          Και, υποθέτω εγώ ο άσχετος, είναι άνεργοι διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους!
          Και τους αρνούνται την εγγραφή οι εργοδοτικοί.
          Τίποτε περίεργο, μέχρις εδώ. Αυτά δε γίνονται σε εργατικά σωματεία, αλά είναι ο στάνταρ τρόπος δράσης των εργοδοτικών.
          Το περίεργο είναι, πως αυτά τα υιοθετούν άνθρωποι, που διεκδικούν …αριστερό προφίλ.

  4. I.A

    και με τους εργοδοτικους τωρα η ανταρσυα ?

    Μεθοδεύσεις νοθείας καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα»
    Τις μεθοδεύσεις νοθείας «των δήθεν ανεξάρτητων υποψήφιων που κατεβαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο» στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στη «Vodafone» (ΠΑΣΕ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Ταξική Ενότητα». Να σημειωθεί ότι οι αρχαιρεσίες ξεκινάνε σήμερα και ολοκληρώνονται στις 16 Μάρτη.

    Η «Ταξική Ενότητα» επισημαίνει ότι την ώρα που η πλειοψηφία «για πρώτη φορά στα χρονικά του σωματείου δεν θέλει να εγγράφονται μέλη κατά τη διάρκεια των εκλογών», ξεφύτρωσαν νέες εγγραφές ατόμων που «με βάση το μητρώο των προηγούμενων εκλογών δεν είναι μέλη» και, ταυτόχρονα, «εξαφανίστηκαν» εργαζόμενοι που ήταν μέλη. Η προσπάθεια νοθείας στόχο έχει να διατηρήσουν «σε κοινή γραμμή με την εργοδοσία τη διάσπαση και να συνεχίσουν να οδηγούν τους εργαζομένους σε αγώνες ανέξοδους, που δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του εργοδότη τους αλλά και γενικά των εργοδοτών του κλάδου (…) Με όλα αυτά τα τερτίπια κινδυνεύουν οι εκλογές και κατ’ επέκταση η λειτουργία του σωματείου να τιναχθούν στον αέρα, σε μια κρίσιμη περίοδο για τους αγώνες των εργαζομένων στον όμιλο “Vodafone” και συνολικά».

    Η «Ταξική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν, «να μαζικοποιήσουν το σωματείο και να διεκδικήσουν να εγγραφούν τις μέρες των εκλογών, για ένα ισχυρό, ταξικό σωματείο που θα βάζει εμπόδια σε εργοδοσία και κυβέρνηση και θα διεκδικεί με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Για τη διεκδίκηση των απωλειών σε συστράτευση με όλες εκείνες τις δυνάμεις στον κλάδο και συνολικότερα στο κίνημα που παλεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση».

    Reply
    1. j.a

      Εργοδοτικούς ονομαζεις αυτούς που τις 2 προηγούμενες μέρες από το συμβάν είχαν κύρηξει στάση εργασίας για απόπειρες της εργοδοσίας της Vodafone για απολύσεις.
      Παράλληλα, μέλος του ΔΣ η εργοδοσία το έτρεχε στα δικαστήρια εδώ και 5 χρόνια και μόλις πριν μερικές εβδομάδες έληξε η υπόθεση.
      Από την άλλη, το μόνο που μπορεί να είναι περίφανη η Ταξική Ενότητα είναι συκοφαντίες, μηνύσεις και φυσική βία προς το υπόλοιπο σωματειο.

      Reply
      1. ένας

        στο …”υπόλοιπο σωματείο” ανήκουν οι …”λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις“!!!!
        (Εκτός από το πασοκ!)

        Reply
    2. μέλος του ΝΑΡ

      1. Ναι, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ήθελε να γράψει καινούργια μέλη στο σωματείο της Βονταφον. Μόνο, που πολλοί από αυτούς που ήθελε να γράψει στο σωματείο, δεν δουλεύανε εδώ και πολύ καιρό πια, στην βόνταφον! Δηαλδή, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ήθελε να γράψει κόσμο στο σωματείο που δεν δουλευε στην εταιρεία! Αυτό έχει καμία σχέση με ταξική πολιτική;

      2. Δεν φτάνει που το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ήθελε να γράψει στο σωματείο της βονταφον ανύπαρκτους εργαζόμενους, πήγε να το επιβάλλει πως;; Με τσαμπουκάδες και ξυλοδαρμούς των εργζομένων που είχαν πάει στην συνέλευση του σωματείου! Προσέξτε: Τους ταξικά αφυπνισμένους εργάτες της Βόνταφον, δεν τους πλάκωσε προχτές στο ξύλο η άθλια εταιρεία (που τους έχει τραμπουκίσει αμέτρητες άλλες φορές), τους πλάκωσε στο ξύλο το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ!!! Αναγνώστες, μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα, για το ΠΟΙΑ “εργατική/λαϊκή εξουσία” θέλει το ΚΚΕ και το κομματικό του μόρφωμα που ακούει στο όνομα “ΠΑΜΕ”.

      Μόνο καταδίκη αυτής της νταβατζίδικης λογικής του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και μόνο αγώνας για να μην περνά πουθενά στα σωματεία αυτή η νταβατζίδικη λογική. Στην κατεύθυνση ανάπτυξης νέων ταξικών χειραφετητικών πολιτικοσυνδικαλιστικών δυνάμεων! Τόσο ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, όσο και ο κομματικοκεντρικός συνδικαλισμός, ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ των εργαζομένων και όλων των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων!

      Reply
      1. Ι.Α

        η πλειοψηφια του σωματειου γραφει κρυφα τους δικους της διαγραφει τους φιλους του ΠΑΜΕ και αρνειται να εγγραψει νεους αυτη ειναι συμπαιγνια με την εργοδοσια και ολα τα αλλα τα γνωστα ψεμματα του κοινου ψηφοδελτιου ολων (συριζοπασοκωνδεξιωνανταρσιων) εναντιον του ΠΑΜΕ

        Reply
      2. ονομα

        Το σύνθημα της ΔΑΠ Σύλλογοι χωρίς κόμματα βλέπω ανατέθηκε σε άλλους να το περάσουν στα σωματεία. Άξιοι!

        Reply
      3. Τα ίδια και τα ίδια

        Ρε φίλε “μέλος του ΝΑΡ” επειδή φαίνεται ότι δεν είσαι στην Vodafone να σου πω ότι απο τις 80 αιτήσεις εγγραφής που έχουν καταψηφίσει αυτοί που τόσο υπερασπίζεσαι οι 20 πλεόν όντως δεν δουλεύουν στην vodafone γιατί απο τον Απρίλη που δώσανε αίτηση και δεν τους γράφανε οι φίλοι σου η εταιρεία τους απέλυσε. Αυτούς εννοούν όταν λένε ότι “φέρνουν αιτήσεις απο ανθρώπους που δεν δουλεύουν”. Όταν πήγαν τις αιτήσεις μια χαρά δουλεύανε. Πως νιώθεις τώρα; Για ρώτα τους δικούς σου της ανταρσύα που δουλεύουν στην vodafone ποιά είναι η γνώμη τους για τους φίλους σου που υπερασπίζεσαι. Θα δεις ότι δεν είναι ίδια με την δική σου. Αλλά φυσικά μην δείτε αντιΚΚΕ λάσπη. Αμέσως να την αναπαράγετε και να την αναδημοσιεύσετε…

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Εμ, ήταν το πρώτο που ρώτησα για να έχω σαφή εικόνα: Και η απάντηση ήταν ότι, ΔΕΝ υπήρξε ποτέ κατάθεση εγγραφών νέων μελών εκ μέρους του παμε/κκε, η οποία να δόθηκε απο το παμε/κκε για έλεγχο στο σωματείο και το σωματείο να αρνηθηκε τις εγγραφές.

          Το ζήτημα είναι, ότι όποτε πήγε το παμε/κκε να δώσει τις αιτήσεις εγγραφής στο σωματείο, αρνήθηκε να συμφωνήσει με το σωματείο για απο κοινού έλεγχο αυτών των αιτήσεων. Γιατί άραγε;

        2. ένας κίτσος

          Κάθε κουβέντα σας σας εκθέτει γιατί προδίδει την πασόκικη νοοτροπία σας.
          Τα σωματεία φίλε, δεν είναι ενώσεις παρατάξεων η κομμάτων, είναι ο,τι λέει το καταστατικό τους: Ενώσεις προσώπων, κι εδώ εργαζομένων προσώπων. Βεβαίως κάθε πρόσωπο έχει αναφαίρετο και κατακτημένο δικαίωμα να ανήκει και σε κόμμα η παράταξη, αλλά δεν έχει καμιά δουλειά το σωματείο να κάνει …”από κοινού έλεγχο αυτών των αιτήσεων” με ….κάποια παράταξη(;!;!), κοινώς να …..μοιράσουν τα κουκιά(!), ώστε να διατηρηθούν οι συσχετισμοί ανάμεσα ….στο “σωματείο” (δηλαδή τις η την παράταξη, που ελέγχει το “σωματείο” – λέγε με εργοδοσία για να μην μπερδεύεσαι) και την αντίπαλη παράταξη, εν προκειμένω το ΠΑΜΕ αλλά και όποιαν άλλη ήθελε είναι.
          Το εργατικό σωματείο ενθαρρύνει-προκαλεί τους εργαζομένους, και ιδιαίτερα τους απολυμένους να εγγράφονται στο σωματείο τους, με βάση τα τυπικά προσόντα και χωρίς ….ελέγχους, “κοινούς” η μη, σα να πρόκειται για ….μασωνία!
          Αν η διοίκηση έχει υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα ότι έχουν απωλέσει τα τυπικά προσόντα, δηλαδή εργάζονται ήδη σε σε επιχείρηση, που δεν ανήκει στον κλάδο η στην επιχείρηση (αν πρόκειται για επιχειρησιακό), που προβλέπει το καταστατικό, τότε βεβαίως έχει δικαίωμα να τους διαγράψει αλλά με τις διαδικασίες, που προβλέπει το καταστατικό. Εδώ μιλάτε για ξετσίπωτη προκαταβολική και μαζική άρνηση εγγραφής, με το αιτιολογικό ότι τις αιτήσεις φέρνουν “οι ..κουμμουνιστές του ΠΑΜΕ“!
          Το εργοδοτικό σωματείο είναι βεβαίως τσιφλίκι της εργοδοσίας κι εδώ γίνονται σημεία και τέρατα, αλλά το εργατικό δεν είναι τσιφλίκι κανενός!
          Ανήκει μόνο στην Γ. Συνέλευσή του, σύμφωνα με τις αμεσοδημοκρατικές αρχές, που διέπουν τα πρωτοβάθμια σωματεία….. γι αυτό και τα εργοδοτικά αποφεύγουν τις Γ.Σ. και τις κακοτοπιές…. όπως καληώρα!
          Αν είχαν τσίπα, οι εργοδοτικοί, θα κατάγγελναν ονομαστικά και υπεύθυνα τυχόν μαϊμουδίσιες έγγραφές, αλλά αιτήσεις, και μάλιστα προκαταβολικά(!), δεν έχει δικαίωμα ούτε ο …Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απορρίπτει!

        3. μέλος του ΝΑΡ

          Ο Κίτσος και η μάνα του Κίτσου που έπλεκε πουλόβερ, εξακολουθούν να γράφουν ψέμματα. ΤΙ ισχύει και είναι αλήθεια;

          1. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ποτέ δεν συμφώνησε στον ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ έλεγχο των αιτήσεων εγγραφών νένω μελών στο σωματείο της Βόνταφν, με την διοίκηση του σωματείου. Ποτέ! πάντα το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ήθελε ΕΝ ΛΕΥΚΩ και χωρίς έλεγχο, να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής που παρουσίαζε.

          2. Η εργοδοσία ης Βόνταφον εχει ασκήσει και ασκεί πολλαπλές διώξεις στο σωματείο. Και μετά την τελευταία συνέλευση όπου μέλη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έσπαγαν τραπέζεια, φοριαμούς και καρέκλες, βρήκε και πάτημα η εργοδοσία και ανακοίνωσε την απο εδω και στο εξής, απαγόρευση χρήσης της συγκεκριμένης αιθουσας για την διεξαγωγή των συνελεύσων.

        4. lathranagnostis

          Πραγματικά, διαβάζω έκπληκτος το σχόλιο του “μέλους” περί “κατάθεσης εγγραφών νέων μελών εκ μέρους του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ(!!!!!!!)” και έχω χάσει τα λόγια μου με την παντελή έλλειψη προσχημάτων.

        5. μέλος του ΝΑΡ

          Επίσης, ΤΙ σημαίνει αυτό το “οι απολυμένοι παραμένουν μέλη του σωματείου”; ΝΑΙ είναι σωστό, αν πρόκειται για διάστημα απόλυσης λίγων εβδομάδων, ή για αγώνα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ. Αλλιώς ΔΕΝ έχει κανένα νόημα, παρα μόνο για να χρησιμοποιούνται οι άνεργοι πλέον, ως κουκιά στις εκλογές.

        6. Τα ίδια και τα ίδια

          Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός μέλος του ΝΑΡ. Όταν δώσανε αίτηση εγγραφής και δεν τους εγγρίνανε ΗΤΑΝ εργαζόμενοι. Μετά απολύθηκαν και ΜΕΤΑ τους χρησιμοποιούσαν σαν δικαιολογία. Επίσης να ξέρεις τα τελευταία 3 χρόνια 2 απολύθηκαν ξεκάθαρα λογω της δράσης τους και οι 2 μέλη του ΠΑΜΕ. Ψάξτο. Τον Ιούνη έγιναν κινητοποιήσεις για την απόλυση του ενός.
          Επίσης αντιγράφω απο το τελευταίο πόνημά τους που προσπαθούν να απαντήσουν στους εργαζόμενους που τους κατηγορούν ότι δεν τους αφήνουν να γραφτούν στο σωματείο επειδή είναι με το ΠΑΜΕ.
          “(Μας λένε οι εργαζόμενοι): Δεν θα δεχτούμε κανένας να μας αλλάξει τις πολιτικές μας απόψεις!!! 
          Κανένας από την πλευρά μας δεν το επιχείρησε αυτό, ακριβώς όμως αυτό παλεύουμε, το να μην μετατραπεί το Σωματείο μας σε νεκροταφείο του ΠΑΜΕ, αλλά να υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και βούλησης.”

          Εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις απο αυτό που μόλις διάβασες; Μπορεί κάποιος που δηλώνει ότι είναι με το ΠΑΜΕ να γραφτεί ή όχι. Και αν δεν είναι ένας αλλά είναι 60; Πως ακριβώς πετυχαίνεις “να μην μετατραπεί το Σωματείο μας σε νεκροταφείο του ΠΑΜΕ”; Μήπως με το να μην τους γράφεις αν είναι πολλοί και αν είναι με το ΠΑΜΕ;
          Καταλαβαίνεις τώρα “μέλος του ΝΑΡ”; Οι ίδιοι γράφουν ανοιχτά αυτά που προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν κάνουν.

          Και γενικά μην γράφεις ότι να ναι. Η εταιρεία έστειλε εξώδικο στο σωματείο επειδή (όπως γράφει στο εξώδικο) “άτομα άγνωστα σε εμάς αλλά προφανώς οικεία σε εσάς, εισέβαλαν παρανόμως στις εγκαταστάσεις μας με επιθετική διάθεση”. Αυτό που ξεχνάει και η εταιρεία να αναφέρει είναι ότι οι τύποι αυτοί σκοπό είχαν να χτυπήσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Εϊναι οι τύποι που ένα άλλο σαΐνη που έχει ανεβάσει στο ίντερνετ λάσπη ονομάζει “συζύγους των μελών του ΔΣ” (γιατί το ακούσαμε και αυτό!!!!) Τότε ήρθε η αστυνομία (σε χρόνο DT σαν έτοιμη απο τα πριν!) και έμεινε μέχρι να ολοκληρωθεί η “καταμέτρηση” και μετά έφυγε!

          Εγώ δεν θα ξαναγράψω. Γιατί αν μετά απο αυτά συνεχίζεις να λες τα ίδια είσαι απλά τρολ. Και έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε. Οπως τον πόλεμο. Λέω τώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.