.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μια οφειλόμενη απάντηση στο ΠΑΜΕ για το 37ο “Συνέδριο” της ΓΣΕΕ


Ζαμπουλάκης Νίκος*
Ρίζος Μιχάλης*

Με τη γνωστή τακτική των εξυπνακισμών, της περιπτωσιολογίας, της επιλεκτικής απομόνωσης φράσεων από ψηφίσματα και των ανιστόρητων (και βαρετών πια) κατηγοριών περί «πολιτικής ουράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, επέλεξε το ΠΑΜΕ να απαντήσει στην εμπεριστατωμένη, πολιτική και ουσιαστική κριτική των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δημοσίου σχετικά με την απόφαση της ηγεσίας του για νομιμοποίηση του νόθου 37ου ”συνεδρίου” της ΓΣΕΕ.

Εμείς θα συνεχίσουμε την ανοιχτή, δημόσια και επί της ουσίας συζήτηση με τους εργαζόμενους για την αναγκαία ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος. Θεωρούμε ότι θέση σε αυτή την προσπάθεια έχει και το ΠΑΜΕ, παρότι ως τώρα επιλέγει την τακτική «ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω». Παρότι η ηγεσία του εξακολουθεί να πορεύεται στο γνώριμο δρόμο της διαφοροποίησης “στα σημεία” και όχι στην εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό, κυβερνητικό μηχανισμό της ΓΣΕΕ.

Θέτουμε μόνο μερικά επιπλέον ερωτήματα:

-Τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες από τα συνέδρια της ομοσπονδίας μετάλλου, των ιδιωτικών υπαλλήλων και του ΕΚ Πάτρας (ή του ΕΚ Κέρκυρας στο επόμενο διάστημα), όπου σωστά το ΠΑΜΕ και άλλες ταξικές δυνάμεις τα καταγγείλανε ως νόθα, δεν τα νομιμοποιήσανε, αποχώρησαν και δεν συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες; Οι νόθοι αντιπρόσωποι αυτών των συνεδρίων πώς έγιναν “νόμιμοι” στο τριτοβάθμιο επίπεδο ενώ ήταν “νόθοι” στο δευτεροβάθμιο; Ποιος έχει το δικαίωμα να αλλάζει σε μια νύκτα αποφάσεις και επιλογές και να χειρίζεται κατά το δοκούν αποφάσεις σωματείων και χιλιάδων αγωνιστών;

-Γιατί το ΠΑΜΕ ως τώρα δεν οργανώνει, ούτε συμμετέχει σε κινητοποιήσεις (σε αντίθεση με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) ενάντια στην αντιδραστική, αντιπροσφυγική, φιλοπόλεμη και υπόδουλη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ πολιτική της κυβέρνησης; Που μαζί με το βαθύ κράτος, τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και των ΜΜΕ, την φασιστική ακροδεξιά, έχουν ανοίξει πογκρόμ στον Έβρο και τα νησιά κατά προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων αγωνιστών και δημοκρατικών κατοίκων, εργαζομένων στις ΜΚΟ; Οι δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, “να πάνε οι μετανάστες στα ξερονήσια”, θα μείνει αναπάντητη από το κίνημα; Δεν είναι σοβαρό θέμα;

-Γιατί αφήνει μόνο τη «νομιμοποιημένη» ΓΣΕΕ να μιλάει για «ασύμμετρη απειλή» (την ίδια έκφραση – κατά λάθος; – χρησιμοποίησε σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο ΓΓ του ΚΚΕ) από τους πρόσφυγες και μετανάστες; Γιατί βλέπει μόνο την τουρκική επιθετικότητα και όχι την αντίστοιχη του ελληνικού καπιταλισμού που κάνουν από κοινού τους πρόσφυγες μπαλάκι;

-Γιατί αρνείται την κοινή δράση και οργάνωση κινητοποιήσεων με τις αριστερές, αντικαπιταλιστικές οργανώσεις, τα ταξικά σχήματα και τις αντιφασιστικές κινήσεις όπως π.χ. στις διαδηλώσεις της Πέμπτης 5 Μάρτη;

Απλά ερωτήματα που ζητάνε απάντηση…

*Μέλη του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένοι με τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις του Δημοσίου

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.83% ( 24
Συμμετοχές )



32 σχόλια στο “Μια οφειλόμενη απάντηση στο ΠΑΜΕ για το 37ο “Συνέδριο” της ΓΣΕΕ

    1. ΑΩ

      τι να απαντήσει; Ότι το ΠΑΜΕ στην τρίτη απόπειρα “συνεδρίου” και χωρίς να αλλάξει κανένα δεδομένο άλλαξε γραμμή: από τη μαζική κινητοποίηση για να ακυρωθεί η απόπειρα σε Καλαμάτα και Ρόδο, “ναι σε όλα” (αποκλεισμός ΕΚ Πατρών, νόθους αντιπροσώπους με τον Καραγεωργόπουλο στη διοίκηση μάλιστα!)
      Τα άλλα είναι φλυαρίες του Μάκη. Ο οπουρτουνιστής μιλάει μέχρι να κουραστεί ή να γεμίσει η σελίδα του Ρ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        η μαζικότερη κινητοποίηση ήταν αυτή στο Καβούρι
        που ανάγκασε εργοδότες να κατεβάσουν δύο όπλα: ΜΑΤ -Λιμενικό
        και την Κυβέρνηση+Κιναλ, και να ξεβρακωθούν ολικά.
        αν κάποιος μπορούσε να το πάει παραπέρα, ας το έκανε.
        Αλλά το “παραπέρα” ήταν ξύλο-απώθηση των σωμάτων καταστολής.
        Δεν είναι οι συσχετισμοί κατάλληλοι για τέτοια κλιμάκωση.
        Για όποιον έχει διαφορετική γνώμη, hic Rrodos, hic salta!
        Το ΠΑΜΕ τους (και σας…) ξεβράκωσε, δε χαρίζει ούτε σπιθαμή στον ταξικό εχθρό.
        Das heisst “ΠΑΜΕ”, Arbeitereinheitsfront
        Ernst Thälmann

        Reply
      2. ΦΦ1917

        Αφού εσύ μωρέ έβλεπες (όχι στο σύνολο σου σαν ΝΑΡ) τραμπουκισμούς ΠΑΜΕ και ότι η ματαίωση των συνεδρίων συμβάλει στον εκφυλισμό.
        Από το 36ο συνέδριο που συμμετείχατε κανονικά μέχρι το 37ο συνέδριο άλλαξε “ξαφνικά” ο χαρακτήρας της ΓΣΕΕ ?
        Η ΑΔΕΔΥ έχει λιγότερο αντιδραστικό χαρακτήρα και για αυτό την επιλέγετε στην συμμετοχή σας (αφού βγάζουμε αντιπροσώπους πάντα)?
        Μήπως καλλιεργείς εμμέσως πλην σαφώς την λογική του μικρότερου κακού?
        Να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα βλέπεις και στην ραχοκοκαλιά της πολιτικής μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ?
        Πληροφοριακά ό,τι γεγονότα αποκάλυψε (αποκλειστικά και μόνο) το ΠΑΜΕ περί νόθων στη ΓΣΕΕ το έκανε επειδή του δινόταν η δυνατότητα να γνωρίζει και να αποκαλύπτει ΚΑΙ μέσα από τα όργανα της.
        Αντίστοιχα στο ΕΚ Πάτρας και σε διάφορα δευτεροβάθμια το ΠΑΜΕ δεν απέσυρε τις δυνάμεις του όταν ήταν κατειλημμένα από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
        Αλλά ξεσκέπασε και αποκάλυψε γεγονότα και καταστάσεις διώχνοντας από κοινού με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους,τον βραχνά των εργατοπατέρων.
        Κάτι αντίστοιχο παλεύει και στην ΓΣΕΕ στο μέτρο των δυνατοτήτων του και της κατάστασης του εργατικού κινήματος.
        Η ΓΣΕΕ δεν ήταν ανέκαθεν έτσι ούτε είναι νομοτελειακό ότι θα παραμείνει ως τέτοια.
        Αν αποδεχτούμε μοιρολατρικά ότι η συνομοσπονδία θα είναι διαχρονικά το άνδρο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού,πετώντας εύκολους αφορισμούς και εξυπνάδες είμαστε ήδη χαμένοι από χέρι.
        Επίσης μήπως είναι φλυαρίες του Μάκη ότι το ΝΑΤΟ προβάλλει γκριζάρισμα στο Αιγαίο και συνδιαχείριση κάτω από αμερικάνικη εποπτεία?

        Reply
        1. Δ.Κ

          Είναι προφανές ότι οι κύριοι του παμε/κκε τόχουν ρίξει στην παλαβή.
          Κύριοι εσείς μιλάτε για κλείσιμο των συνόρων…αυτό το υιλοποιεί η κυβέρνηση κούλη και έχει την υποστήριξη του τράμπ,ΕΕ,κλπ κλπ.
          Η πολιτική σας δεν έχει καμιά σχέση με το εργατικό κίνημα εδώ και χρόνια εφαρμόζετε μια αστική πολιτική.
          Παπαριάζετε αριστερά αλλά πράττετε δεξιά.Ότι και να πει ο κύριος Μάκης…

        2. Left G700

          Φίλε μου Δ.Κ.,

          Εγώ θα έλεγα ότι εκείνο που είναι προφανές είναι πως, ακόμα κι αν ξέρεις από βέσπα, από Λένιν είσαι σκράπας! Για άνοιξε τα ματάκια σου:

          Τι θα πει «μέθοδος» της σοσιαλιστικής επανάστασης με το σύνθημα «κάτω τα σύνορα»; Εμείς είμαστε υπέρ τής αναγκαιότητας του κράτους, και το κράτος προϋποθέτει σύνορα. Το κράτος μπορεί, βέβαια, να έχει αστική κυβέρνηση, ενώ εμάς μάς χρειάζονται Σοβιέτ. Αλλά και γι’ αυτά τίθεται ζήτημα συνόρων. Τι θα πει «κάτω τα σύνορα»; Εδώ αρχίζει η αναρχία… «Μέθοδος» της σοσιαλιστικής επανάστασης με το σύνθημα «κάτω τα σύνορα» είναι απλούστατα τραγέλαφος.
          (Από την εισήγηση του Λένιν για το Εθνικό Ζήτημα στην 7η Πανρωσική Συνδιάσκεψη του ΣΔΕΚΡ (μπ) –Άπαντα Λένιν, τ. 31, σελ. 435.)

          Άλλα είναι τα ελαττώματα του ΚΚΕ. Στο ζήτημα αυτό παίρνει άριστα. Εσύ μείνε στην αναρχία (ή στην ουρά της αναρχίας).

        3. Κώστας

          Λεφτ καλέ μου και αγαπημένε

          Φέρε μας απόσπασμα του Λένιν το οποίο μας το έχεις “τάξει”. Έμμεσα δηλ, αφού λες πως μόνο εσύ είσαι με τον μεγάλο.

          Το απόσπασμα θα λέει τα εξής

          “Δεν επιτρέπουμε στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και γενικά του ιμπεριαλισμού να πάνε στις ιμπεριαλιστικές χώρες. Αν η χώρα μας είναι μια χώρα χαμηλά στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα φουσκώνουμε από περηφάνια αν οι χώρες που είναι ψηλά στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα μας χαρτζηλικώνουν και μας λένε μπράβο που παριστάνουμε τους security τους και που τους εκχωρούμε τα συνορα μας βαφτίζοντας τα από εθνικά σε ευρωπαικά”

          Κώστας

        4. Λούμπεν

          Κυριε λεφτ μια μερίδα μπρόκολο πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε τι είπε ο Λένιν.
          Μήπως όμως, εννοείτε ο βορίδης;

        5. Left G700

          Ελα, ρε Κώστα, τώρα! Αυτό είναι το δυνατότερό σου χαρτί; Θα στο κάνω κομματάκια (για χαρτοπόλεμο στις Απόκριες του 2021). Αργότερα, όμως. Τώρα πρέπει να προετοιμαστώ για μια απογευματινοβραδινη ποκίτσα. Μείνε σε επαφή.

        6. Left G700

          Ρε Κώστα μου… Ρε Κωστάκη μου… Τι ανοησίες είναι όλες αυτές που γράφεις; Πού τις βρήκες; Η Ελλάδα του Μητσοτάκη (και του Τσίπρα που είπε ότι θα έκανε το ίδιο) έσφιξε τα λουριά για να μην πάνε οι μετανάστες στις ιμπεριαλιστικές χώρες; Γιατί η γάτα μου μού λέει ότι το έκανε για να μη βρεθούμε εμείς πριν το καταλάβουμε με κάνα εκατομμύριο που δεν θα μπορεί να πάει πουθενά. Όχι στις ιμπεριαλιστικές χώρες, μα ούτε μέχρι τη Βορειομακεδονία! Τι συνδικαλιές και στρεψοδικίες τής πλάκας είναι αυτές; Και ποια υπερηφάνεια για το χαρτζιλίκωμα; Την ανάγκη φιλοτιμία κάνει κι ο Μητσοτάκης και όλοι. Ποια ανάγκη; Την ανάγκη να πλασαριστεί το καρπάζωμα που τρώμε ως χώρα για επιτυχία τής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής!

          Σιγά μην καθότανε ο Λένιν να ασχοληθεί με τέτοια αυτονόητα πράγματα. Τα ανέθετε στη δική του γάτα!

    2. Κώστας

      Βρε ΦΦ το άρθρο του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ είναι αμιγώς για τον Έβρο κλπ. Τι “ολοκληρωμένα” μας λες πως απαντάει ο Μάκης

      Για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αν θέλουμε να βρούμε έναν δρόμο ταξικής ανασυγκρότησης εγώ νομίζω ότι δυστυχώς αυτός δεν φωτίζεται, καθόλου, από όλη αυτή την αντιπαράθεση των τελευταίου διαστήματος. Είναι αντιπαράθεση με αρκετές κοινές παραδοχές, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Είναι παραδοχές μακρυά από την βασική αρχή που πρέπει να έχουμε σαν οδηγό για την ανασυγκρότηση των συνδικάτων. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ. Με προφανείς εξαιρέσεις για φασίστες κλπ. Έτσι έχουμε ανθρώπους, και χώρους, που αντιπαρατίθενται με συνδικαλιστικές ιδιότητες στο όνομα του ΚΚΕ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρέπει αυτό να το βάλουμε απέναντι αν θέλουμε να λέμε ότι ψάχνουμε έναν δρόμο. Αυτό είναι στοχοποίηση του κομματικού συνδικαλισμού και όχι το “έξω τα κόμματα” οπως συκοφαντικά γράφεται κάποιες φορές. Εϊναι και σουρεαλιστικό απόψεις που επί της ουσίας λένε έξω τα κόμματα, εκτός από τα καλά, αριστερά, κομμουνιστικά, επαναστατικά, να το χρεώνουν σε όσους θέλουν να φέρουν τα κόμματα στα συνδικάτα

      Μπορεί το ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ να μην είναι απλό και εύκολο σε συνθήκες βαθιάς ήττας, αποσυγκρότησης και απαγόρευσης του συνδικαλισμού. Αλλά δεν είναι κτήμα, κυριαρχεί η άποψη πως είναι λάθος. Με αυτό σαν δεδομένο, με το ότι δεν είναι κτήμα η αρχή αυτή όλη η αντιπαράθεση γίνεται άκυρη και πολιτικός χαρτοπόλεμος. Δεν έχει σημασία το έξω, το μέσα, το εντός εκτός και εναντίον, το τυπικά μέσα αλλά ουσιαστικά έξω, το έξω γιατί δεν εκλέγω έτσι κι αλλιώς, όλα είναι δευτερεύοντα. Δευτερεύουσα και η προσπάθεια να φτιάξεις μια άλλη κατάσταση, με σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες. Γιατί κάνεις μια προσπάθεια ταξικής ανασυγκρότησης χωρίς να έχεις στην καρδιά της την στοχοποίηση του πυρήνα της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης στο σκ που είναι το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

      Να βάλουμε το ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στην καρδιά και στην προμετωπίδα και να προσπαθήσουμε να ξαναστήσουμε το σκ από κάτω προς τα πάνω. Σε αυτό η εκτίμηση πως η ΑΔΕΔΥ έχει ως δομή κάτι να προσφέρει σε αντίθεση με την ΓΣΕΕ είναι ορθή, από άποψη συνδικαλιστικής πυκνότητας και της στοιχειώδους γνώσης πως υπάρχει ΑΔΕΔΥ. Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

      Μπαίνει καλώς η κακώς και το θέμα του Έβρου. Και αυτό μπορεί να συζητηθεί αλλά με όρους επίγνωσης πως είμαστε σε συνδικαλιστικό ποστ και όχι επί παντός του επιστητού για τα εσώψυχα της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Μια minimum τοποθέτηση απέναντι στην παράδοση της χώρας, με την αρχή των συνόρων και των νησιών, σε μια ένοπλη ακροδεξιά που θα την βρουν απέναντι τους οι εργαζόμενοι και το εργατικό κίνημα μαζί με την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και την καταδίκη κυβέρνησης, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ερντογάν νομίζω μπορεί να συνέχει την συνδικαλιστική αριστερά. Πολλά τα προβλήματα του σκ, ας μην του φορτώσουμε την ανυπαρξία αριστεράς και κομμουνιστικού κινήματος που την βλέπουμε ανάγλυφα στην αδυναμία πολιτικής γραμμής ταυτόχρονα και εξίσου απέναντι στην κυβέρνηση, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, τους τοπικούς υποιμπεριαλισμούς και τον ιμπεριαλισμό

      Κώστας

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Κώστα με όλο τον σεβασμό αλλά οι “απαντήσεις” των Παρεμβάσεων στο άρθρο του Ριζοσπάστη έχουν άμεση συνάφεια με αυτά που θίγει?
        Γιατί εγώ βλέπω να γυρνάνε την κουβέντα σκοπίμως (?) αλλού.
        Για αυτό πέταξα και εγώ το άρθρο του Μάκη που απαντάει για τα γεωπολιτικά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

        Από την άλλη πως ζητάνε τα ρέστα από το ΠΑΜΕ όταν από κοινού με ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ θεωρούσαν την παρέμβαση του στα συνέδρια των ΓΣΕΕ και ΟΥΙΕ ως διαλυτική για το κίνημα?
        Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θέλει κατά τη γνώμη μου πολύ περισσότερη συζήτηση και ψυχραιμία ιδίως όταν συγκεκριμένοι χώροι επιλέγουν την άμεση απαξίωση και διαστρέβλωση ζητημάτων.
        Αντιλαμβάνομαι αυτά που λες και αναγνωρίζω πως είναι σε γόνιμη βάση παρά τις επιμέρους διαφωνίες και επιφυλάξεις.

        Όμως οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ πιο συγκεκριμένα όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαιτέρως φειδωλοί για το ζήτημα της ΓΣΕΕ (πέρα από την σχεδόν μηδενική τους έμπρακτη δράση) και ξαφνικά βγαίνουν από το πουθενά στα κεραμίδια ζητώντας εξηγήσεις.
        Ξαναρωτάω άλλαξε συλλήβδην ο χαρακτήρας της ΓΣΕΕ από το 36ο συνέδριο όπου η Ταξική Εργατική Κίνηση συμμετείχε κανονικότατα και ήταν μια πινελιά αισιοδοξίας απέναντι στον “υποταγμένο συνδικαλισμό” του ΠΑΜΕ?
        Ίσως πρώτα θα έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις το ΝΑΡ από τον βασικό του εταίρο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΣΕΚ,που ακόμα και σήμερα επιμένει να γίνεται ουρά της ΓΣΕΕ μέχρι και στις συγκεντρώσεις της.
        Επίσης για το ζήτημα της ΑΔΕΔΥ διαφωνώ μαζί σου,δεν νοείται κατά την γνώμη μου συνδικαλιστική παρέμβαση μόνο εκεί λόγω ιδιομορφιών.
        Δεν είναι η δομή ή το γεγονός πως υπάρχει συνδικαλιστική πυκνότητα δείκτες που της δίνουν διαφορετικό χαρακτήρα ακόμα και αν έχει πιο συνεπείς αποφάσεις από την ξεκάθαρα εργοδοτική ΓΣΕΕ.
        Ο ρόλος της αλλά και οι δυνάμεις που παίζουν ηγετικό ρόλο σε αυτή αντανακλούν εξ αντικειμένου την κυρίαρχη πολιτική γραμμή ασχέτως το πόσο φιλολαϊκά μπορεί να καμουφλάρεται σε δεδομένες στιγμές.
        Είναι με λίγα λόγια πάντα ζήτημα συσχετισμών και στοχοπροσήλωσης.
        Από την άλλη η ΓΣΕΕ όπως τονίζω και παραπάνω ούτε γεννήθηκε ως τέτοια ούτε θα παραμείνει ως τέτοια εάν οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους διώξουν τους εργατοπατέρες από το σβέρκο τους και δώσουν την κατεύθυνση που κάποτε είχε η συνομοσπονδία.
        Ξαναλέω Κώστα πως αν το ΠΑΜΕ δεν είχε δυνάμεις στη ΓΣΕΕ πέρα από την δεδομένη αντιπαράθεση δεν θα μάθαινε από πρώτο χέρι τι τερατουργήματα νοθείας συνέβαιναν όλο αυτό το διάστημα.
        Το ίδιο συνέβη και σε αρκετά ΕΚ που συμμετείχε και παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς αντιπάλεψε την εργοδοσία και έδωσε μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους ταξικό προσανατολισμό σε αυτά.
        Και αυτό είναι κατάκτηση που από την μια αναγνωρίζεται από συγκεκριμένους χώρους και από την άλλη κρύβεται κάτω από το χαλάκι…
        Γιατί να μην συμβεί κάτι τέτοιο στη ΓΣΕΕ,ξεκινώντας από την βάση των εργαζομένων τα ταξικά σωματεία και από τα κάτω προς τα πάνω να της δώσουν οι ίδιοι ταξικό χαρακτήρα?
        Άλλωστε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σε αυτήν δεν ανάγονται?
        Από την άλλη ακόμα και να δεχτώ την άποψη σου για την ΑΔΕΔΥ πως γίνεται να δικαιολογηθεί η συμμετοχή δυνάμεων της αριστεράς στο ΤΕΕ ή το ΟΕΕ ας πούμε που είναι καραμπινάτοι εργοδοτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους?
        Θέλω να καταλήξω πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συμμετέχει και να παρεμβαίνει σε όργανα,σωματεία ή θεσμούς ανεξάρτητα από το πόσο αντιδραστικοί κατέληξαν ή είναι από τη φύση τους και ανεξαρτήτως από τους αρνητικούς συσχετισμούς.
        (Εννοείται και προσυπογράφω με τα χίλια αυτό που αναφέρεις για τους φασίστες).
        Και δεν είναι επειδή το λέει ο Λένιν ή κάποιος άλλος κλασσικός αλλά επειδή εξ αντικειμένου η ταξική πάλη είναι πολυμετωπική και πολυδιάστατη για να παίρνουμε επιλεκτικά παραίτηση.
        Για να μην πλατειάζω περισσότερο, ας αφήσουμε επιτέλους τους ίδιους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να κρίνουν με βάση της ανάγκες τους και το πλαίσιο πάλης που θεωρούν ότι είναι πιο προωθητικό και ας αφήσουμε τις συνεχόμενες “βαθυστόχαστες” και αφ’υψηλού αναλύσεις (δεν το λέω για εσένα προφανώς).

        Reply
        1. Ragnarok

          Ώπα μεγάλε, ανάρτησε συνδέσμους με τις όπως λες ανακοινώσεις των παρεμβάσεων κ πολιτικών δυνάμεων όπως του ΝΑΡ, όπου να εγκαλουν το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ επειδή μποϊκοταρε κ ματαίωσε τα προηγούμενα συνέδρια της ΓΣΕΕ. Διότι λες ψέματα.

        2. ΦΦ1917

          Ορίστε ένα από τα ψέμματα
          (https://www.rizospastis.gr/page.do?id=17814&publDate=7%2F3%2F2020&pageNo=28)
          Επίσης με μια στοιχειώδη ανάγνωση στο παραπροηγούμενο σχόλιο θα αντιλαμβανόσουν ότι αναφέρθηκα σε ένα μέρος του ΝΑΡ και όχι στο σύνολο του.

          Τα υπόλοιπα πάντως που αναφέρονται θα μείνουν αναπάντητα?

        3. Γνώστης

          Μιλάς για την παράταξη του Μ-Λ ΚΚΕ στο Ηράκλειο που καταγγέλλει μεν το ΠΑΜΕ, αλλά και το… ΝΑΡ .
          Αναξιόπιστος είσαι φιφί

        4. Ανώνυμος

          Γνώστη χωρίς να θέλω να εμπλακώ στη συζήτηση περισσότερο το άρθρο του ρίζου αναφέρει τις Παρεμβάσεις και όχι τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις που είναι παράταξη του ΜΛ-ΚΚΕ στους καθηγητές για την ΕΛΜΕ!
          Ψυχραιμία!

          Περισσότερο Γνώστης

        5. ΑΩ

          Τελικά ΦΦ δεν μας είπες πότε το ΝΑΡ πρότεινε απεργία στο ΤΕΕ και επιμένεις να εμφανίζεις διάφορα άλλα σχήματα που κάτι είπαν κάπου.
          Το ΝΑΡ τοποθετείται με ανακοινώσεις και καμιά από αυτές δεν έχει τις θέσεις που δήθεν κριτικάρεις.
          Το γεγονός όμως ότι το ΠΑΜΕ άλλαξε θέση για το συνέδριο της ΓΣΕΕ και υποτάχτηκε στον Παναγόπουλο δεν αλλάζει.
          Έλεος με τα μέλη του ΚΚΕ που βομβαρδίζουν με λάσπη. Τόσο λίγη εμπιστοσύνη στη γραμμή σας για να την υπερασπιστείτε με σοβαρότητα; Τόσο λίγη εμπιστοσύνη στην αλήθεια; Κι αυτή “οπορτουνιστική” είναι;

          Πάρτε και κανένα μάθημα από το αρνητικό παράδειγμα των πρακτικών από άτομα τύπου Κοψίδη που “μεγαλούργησε” στο σπορ, από γραφείου τύπου ΚΚΕ που έκανε το άσπρο μαύρο, αντιΚΚΕ γυρολόγος που έκανε επίσης το άσπρο μαύρο

        6. ΦΦ1917

          Το #blocoTEE να φανταστώ ουδεμία σχέση με το ΝΑΡ ΑΩ?

          “H αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στηρίζει τον αγώνα του ΣΜΤ για Συλλογική Σύμβαση & την απεργία στις 19 Μάρτη.
          Μετά από πρόταση του #block_TEE, το #block_TEE και το ΑΡΑΓΕΣ κατέθεσαν από κοινού το παρακάτω ψήφισμα στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ που το υιοθέτησε ομόφωνα:
          Ψήφισμα της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

          Η Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στηρίζει τον αγώνα της διεκδίκησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την κατοχύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφορά βασικό τρόπο διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των μηχανικών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, και των συναφών τεχνικών επαγγελμάτων, ανεξαρτήτως τυπικής σχέσης εργασίας.

          Μετά από 10 χρόνια μνημονιακών μέτρων και περικοπών στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων μηχανικών, είναι αναγκαία:

          • η ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών, με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς
          • η κατοχύρωση των δικαιωμάτων για τις εγκύους και μητέρες εργαζόμενες
          • η κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων
          • η διασφάλιση απέναντι στην καταπάτηση θεμελιωδών θεσμικών δικαιωμάτων όπως οι άδειες, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
          • η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

          Σε αυτή την κατεύθυνση, η Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ θα κάνει και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γνωστοποιηθεί – και από τα μέσα επικοινωνίας του ΤΕΕ – η προσπάθεια του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και οι δράσεις του σε αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανόμενης της προκηρυγμένης απεργίας την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020.”
          Ορίστε και το λινκ αφού λέω ψέμματα και τα βγάζω από το μυαλό μου.
          (http://pandiera.gr/h-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b5%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b3/)

          Πάντως με όλα τα ρετάλια που δικαίως πήραν πόδι από το ΚΚΕ εσύ συνεργαζόσουν στο κίνημα όλα αυτά τα χρόνια είτε με τον ακηδεμόνευτο ΣΥΡΙΖΑ,είτε στον συντονισμό πρωτοβάθμιων που φτιάξατε παρέα είτε στα χρόνια του αντιμνημονιακού μετώπου και τις πλατείες.
          Το ποιος είναι οπορτουνιστής και το ποιος φέρνει από την πίσω πόρτα ζητήματα διαχείρισης του κράτους στο σήμερα με μεταβατικά προγράμματα και μεταβατικές κυβερνήσεις άστο καλύτερο.
          Προς το παρόν εσύ και ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα συνεχίστε τις εύκολες συνδικαλιές και το βάφτισμα όποιου διαφωνεί μαζί σας ως “χρεωμένου μέλους” του ΚΚΕ ή δεν ξέρω εγώ τι.

        7. Ragnarok

          Φιφη είσαι τόσο αφερρεγγυιος που έχεις το ακαταλογιστο και το εκμεταλλεύεται! Για αυτό και σε χαρακτηρίζω υποτιμητικά και εσένα και αλλα μέλη του ΚΚΕ που σχολιάζετε εδώ μεσα με υποτιμητικους όρους!

          Η ΓΣΕΕ που νομιμοποίησε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είναι μια μαφιοζικη συμμορία. Το ΤΕΕ που αναφέρεις είναι ένα συντεχνιακό και διαταξικο σωματειο. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, τότε εκεί στο ΚΚΕ έχετε θέμα.

        8. ΦΦ1917

          Το ΤΕΕ είναι ένας θεσμός του αστικού κράτους στον οποίον επιλέγεις να συμμετέχεις και να καταθέτεις ψηφίσματα,όπως και σε αρκετούς ακόμα όπου συμβαίνουν παρατυπίες οι οποίες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.Γκέγκε?
          Το ίδιο ισχύει και για την ΑΔΕΔΥ που την επικαλείστε διαρκώς παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά κόμματα έχουν τους συσχετισμούς.
          Αν δεν έβγαζε το ΠΑΜΕ στοιχεία που γνώριζε και έμαθε από θέση συμμετοχής σε αυτήν,θα ψήφιζες κανονικά στο Καβούρι.
          Στη ΓΣΕΕ όπου έχει καταλήξει μαφιόζικη οργάνωση παραιτήστε και δεν κάνετε το παραμικρό για να την αλλάξετε αφήνοντας τους εργατοπατέρες να κάνουν κομπόστα τα μυαλά των εργατών με τους μηχανισμούς τους.
          Λέτε για 8% αλλά είναι μάταιο να γράψω πόσο μεγαλύτερη ζημιά και ενσωμάτωση προκαλεί στις λαϊκές συνειδήσεις.

          Ευχαριστώ για την παραδοχή και τα κοσμητικά αλλά σου συνιστώ περισσότερη ψυχραιμία και περισσότερες προτάσεις για το πως θα φύγουν οι εργατοπατέρες από τον σβέρκο των εργατών.
          Το να με αποκαλείς αφερέγγυο όταν σου φέρνω κατάμουτρα κυβιστήσεις και επιλεκτικές μεθόδους σας κάτι σημαίνει.
          Από εκεί που δήθεν έλεγα “ψέματα” για την πρόταση σας στο ΤΕΕ,το ΤΕΕ έγινε λιγότερο αντιδραστικό ως…διαταξιακό σωματείο (ούτε τα βασικά δεν γνωρίζεις) άρα και ολίγον τι προτιμητέο.
          Από εκεί που έλεγα “ψέματα” για τις Παρεμβάσεις πήρες σερβιρισμένο το άρθρο του Ριζοσπάστη.

          Αλλά αφού είμαι όλα όσα λες/λέτε (και “μέλος” του ΚΚΕ “χρεωμένο” στην Παντιέρα-αν έχετε το θεό σας ειλικρινά!) γιατί δεν αφήνετε τους εργαζόμενους να κρίνουν οι ίδιοι και ασχολήστε ΔΙΑΡΚΩΣ με το ΠΑΜΕ και τη ΓΣΕΕ?
          Καληνύχτα και σε σένα.

        9. ΑΩ

          Όπως διαβάζεις και ο ίδιος στην… αποκάλυψη που έκανε 3 σχήματα πρότειναν στο ΤΕΕ να βγάλει ψήφισμα υπέρ της απεργίας. Δεν ήταν πρόταση για απεργία ενός επιμελήτηρίου που δεν μπόρεί έτσι κι αλλιώς να κάνει απεργία γιατί είναι διαταξικό.
          Εσύ εδώ και μέρες το ψήφισμα το έχεις μετατρέψει σε απεργιακή πρόταση.
          Τώρα θα μας πεις και για το “συνέδριο του ΤΕΕ” που έγιναν παρατυπίες;
          Δύσκολο.
          Όπως δύσκολο είναι να εξηγήσεις γιατί μια πρόταση σχημάτων που συμμετέχουν και μέλη του ΝΑΡ δικαιολογεί το ΠΑΜΕ στην αλλαγή γραμμής και την υποταγή στον Παναγόπουλο: συμμετείχε στην τρίτη απόπειρα συνεδρίου ενώ δεν έκανε το ίδιο στις δυο πρώτες, επειδή τα μέλη του ΝΑΡ κατεβάζουν ψηφίσματα στο ΤΕΕ;
          Αυτό θέλεις να πεις;
          Αλίμονο σε αυτούς που εμπιστεύονται σε τέτοια μέλη τη γραμμή τους

        10. ΦΦ1917

          Αχ ΑΩ ούτε ανάγνωση δεν μπορείς να κάνεις τα 2 σχήματα γίνανε 3 τώρα?
          Το #block_TEE και το ΑΡΑΓΕΣ είναι τρία σχήματα?

          Καταρχάς ποιος μίλησε για απεργία στο ΤΕΕ?
          Είπα ότι ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ και ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ στο ΤΕΕ και στο ΟΕΕ που είναι καραμπινάτοι θεσμοί του αστικού κράτους και της εργοδοσίας!
          Αρνήθηκες να το αποδεχθείς,σου έφερα το ψήφισμα και τώρα το γυρνάς ότι δήθεν το ΤΕΕ ως διαταξιακό σωματείο δεν μπορεί να απεργήσει λες και θίχτηκε ποτέ αυτό.
          (Ούτε τα βασικά δεν ξέρετε για το τι είναι το ΤΕΕ by the way)
          Και αφού το ΤΕΕ είναι κατά τη γνώμη σου διαταξιακό σωματείο από που και ως που κατεβάζεις ψηφίσματα προκειμένου να στηρίξει απεργίες?
          Μπορούν οι εργοδότες να τα βρουν με τους εργαζόμενους (αρκεί να είναι στο ΤΕΕ) και να επικροτήσουν την απεργία τους?

          Επίσης προς πείσμα μερικών που είδαν “ξαφνική” αλλαγή χαρακτήρα μόνο στη ΓΣΕΕ να αναφερθεί πως στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (όπου οι δυνάμεις του ΝΑΡ συμμετείχαν κανονικότατα) το 60% των αντιπροσώπων προέρχονταν από τα 79 Εργατικά Κέντρα που συμμετείχαν. Είναι περισσότερα από τους νομούς στη χώρα.Για παράδειγμα, στο Νομό Ηλείας υπάρχουν 3, στην Έδεσσα 2 κλπ.
          Αν τώρα κάποιοι δεν βλέπανε και τότε νόθους,δευτεροβάθμια ή πρωτοβάθμια σωματεία εξπρες που στήθηκαν προκειμένου να βγάζει έδρες η εργοδοσία δικό τους πρόβλημα…
          Αν κάποιοι που αρνήθηκαν την συμμετοχή στη ΓΣΕΕ αλλά στα ΕΚ που η νοθεία και εργοδοσία πάει σύννεφο συμμετέχουν,θα έπρεπε να σκεφτούν πόσο αντιφατικό είναι αυτό σωστά?

      2. Κώστας

        ΦΦ με όλο τον σεβασμό αλλά το άρθρο του Ρ δεν είναι δημοσιογραφικό άρθρο ούτε κομματικό αλλά άρθρο υπογεγραμμένο με συνδικαλιστική ιδιότητα. Και λέει ασυναρτησίες για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πολύ κακώς οι σύντροφοι αναγνωρίζουν πως κολλάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, πως καλώς κολλάνε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ. Πολύ καλώς όμως ρωτάνε το “τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες” που εσύ το απαντάς με το “τι άλλαξε μέσα σε λίγα χρόνια”. Καταλαβαίνεις πως πρώτα το ΠΑΜΕ πρέπει να απαντήσει. Επίσης πολύ καλώς οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων θίγουν το προσφυγικό όταν η ΓΣΕΕ έχει τοποθετηθεί για το θέμα και όταν είναι ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας στον δρόμο, σε χώρους εργασίας και σε πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση εξοπλίζει την ακροδεξιά, είναι τόσο απλό. Ακόμα και αν για λόγους αστικοδημοκρατικής ομαλότητας πιο μετά προσπαθήσει να τους μαζεψει δεν θα μαζεύονται

        Κώστας

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Κώστα το ζήτημα δεν είναι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε αλλά αν άλλαξε επί της ουσίας ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ της συνομοσπονδίας.
          Το αν άλλαξε από συνέδριο σε συνέδριο το επισημαίνω για να δείξω την επιλεκτικότητα και τον,κατά τη γνώμη, μου καιροσκοπισμό συγκεκριμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων.
          Ήταν λιγότερο αντιδραστική η ΓΣΕΕ το 2016 για να επιτρέπεται η συμμετοχή στο συνέδριο της?

          Ξαναλέω πως το ΠΑΜΕ ουδέποτε ισχυρίστηκε πως θα αποσύρει τις δυνάμεις του από τη ΓΣΕΕ αλλά αυτό που δικαίως ζητούσε και πάλεψε μέχρι τέλους ήταν να μην γίνει συνέδριο με νόθους και αποκλεισμένους αντιπροσώπους.
          Στο μέτρο λοιπόν των δυνατοτήτων του αφού αποκάλυψε πρωτίστως στους εργαζόμενους και μετέπειτα στο ευρύ κοινό την σαπίλα της εργοδοσίας με αδιάσειστα στοιχεία,πάλεψε ουσιαστικά ολομόναχο (με εξαίρεση δυνάμεις του ΜΕΤΑ που στάθηκαν τίμια σε ορισμένες κινητοποιήσεις) απέναντι στον εκφυλισμό.
          Κόντρα λοιπόν στη λογική του αφήνουμε τους εργατοπατέρες μονάχους τους να παίζουν μπάλα το ΠΑΜΕ,αν και με τεχνηέντως υποβαθμισμένο ποσοστό,επέμεινε να συμμετέχει στα όργανα της ΓΣΕΕ ούτως ώστε να συνεχίσει ΚΑΙ από εκεί τον αγώνα για την ανασυγκρότηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και την εκδίωξη των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών.
          Οι συγκεκριμένες λοιπόν δυνάμεις των Παρεμβάσεων (ξαναλέω όχι το σύνολο τους) αντί να σταθούν στον αγώνα των ταξικών σωματείων,βρέθηκαν κυριολεκτικά απέναντι του υποδαυλίζοντας την κατάσταση και ενοχοποιώντας ουσιαστικά το ΠΑΜΕ είτε για εκφυλισμό είτε για ονειρώξεις περί “κόκκινης ΓΣΕΕ”.
          Επίσης εγώ δεν είδα να έκρινε κανένας Ριζοσπάστης και κανένας συνδικαλιστής της ΔΑΣ τις Παρεμβάσεις για τη θέση τους απέναντι στην ακροδεξιά και τις δράσεις τους στο προσφυγικό για να θίγεται ως αντεπιχείρημα.

        2. Κωστας

          ΦΦ μην υποτιμας τον εαυτο σου για εναν χωρο που λες δεν εισαι καν μελος.Το συμμετασχεις στο 36ο και οχι στο 37ο εχει μια λογικη.Το να πεις δεν θα συμμετασχω στο 37ο και τελικα να συμμετασχεις ειναι απλα γελοιοτητα που δικαιωσε πως οι εφοδοι του ΠΑΜΕ ηταν απλα θεαμα απεναντι σε μια κιτρινη γραφειοκρατια για κομματικο ντουρωμα.

          Κωστας

        3. ΦΦ1917

          Δεν υποτιμώ ούτε τον εαυτό μου αλλά ούτε και τον συν-σχολιαστή όταν ξεδιπλώνει μια συλλογιστική σκέψη.
          Έχω αναφερθεί επισταμένως σε ζητήματα αλλά εμμένεις στις εύκολες απαξιώσεις.
          Όρισε μου το αντιδραστικόμετρο που θα επιτρέπει στους κομμουνιστές να συμμετέχουν σε όργανα,θεσμούς,σωματεία και συλλόγους για να παλέψουν και να αλλάξουν τους συσχετισμούς όπου έχουν την δυνατότητα και πως αυτό το αντιδραστικόμετρο αποτυπώνει το πως…”ξαφνικά” η ΓΣΕΕ έγινε μέσα σε ένα συνέδριο εργοδοτική ενώ ήδη γνωστή η ρότα της από της αρχές του 90.
          Επίσης έλεος με το γελοίο σταμπάρισμα του “μέλους του ΚΚΕ” σε όποιον σχολιάζει ως οπαδός ή φίλος του εδώ μέσα.
          Δεν πειράζει πάντως χαλάλι να έχει η ΑΔΕΔΥ και το ΤΕΕ.
          Καληνύχτα

        4. Κωστας

          ΦΦ και γω θετω ζητηματα και δεν καλυπτομαι αλλα δεν το παιρνω ως υποτιμητικη προθεση.

          Το πεισμα μικρου παιδιου για να μην παραδεχτεις πως μια κωλοτουμπα σε χρονο 2-3 μηνων ειναι σιγουρα πολιτικο ζητημα ενω μια αλλαγη τακτικης εντος τριετιας οχι, δειχνει οπαδισμο καπως ανασφαλους μελους. Και μην μυθοποιεις το ΚΚΕ, τα μελη του εχουν χρονο, και ενδιαφερον και ισως και χρεωση, να γραψουν στην παντιερα ή καπου αλλου

          Καληνυχτα

          Κωστας

        5. ΦΦ1917

          Για να το λήξουμε δεν ξέρω ποιος έχει πείσμα και ταμπουρώνεται πίσω από τα ίδια και τα ίδια.
          Έχω θέσει μια σειρά από επιχειρήματα,προβληματισμούς και ερωτήματα και αντί να απαντήσεις τυπικώς (εσύ ή έστω ένας εδώ μέσα) πετάς το μπαλάκι αλλού λέγοντας την κλασσική εύκολη καραμέλα περί κωλοτούμπας ΠΑΜΕ και ακόμη χειρότερα πετάς νηπιακές σπόντες ότι δήθεν είμαι μέλος του ΚΚΕ με… ιδιαίτερη ανασφάλεια προς τις επιλογές του.
          Δεν ξέρω ποιος και γιατί κρίνει με απολυτότητα τελικά και ποιος διακατέχεται από ανασφάλεια κρύβοντας κάτω από το χαλάκι την συζήτηση ή σταμπάροντας τον ένα και τον άλλον ως τέτοιον.
          Αν δεν ήθελες μια “άκαρπη” συζήτηση με ένα ανασφαλές “μέλος” του ΚΚΕ που σχολιάζει από “χρέωση” στην Παντιέρα,ας μην την ξεκινούσες.
          Καληνύχτα

    3. Τάκης

      ΦΦ1917 Άλλα λέει η γιαγιά μου,άλλα ακούν τ’αυτιά μου.
      Για το συνέδριο της ΓΕΣΕΕ και την νομιμοποίηση του από το ΚΚΕ έγραψαν οι σύντροφοι,την εθνικιστική προπαγάνδα του Κ Μάκη μας παρουσιάζεις (στρίβουμε δια του αρραβώνα για να ξεφύγουμε από τα δύσκολα)

      Reply
  1. Βλισίδης Τάσος

    Ο Στάθης Ασπιώτης είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου (Αλεξανδρούπολης) μετά τις εκλογές του ΕΚ το 2015 και 2018. Ηγήθηκε ενός ψηφοδελτίου κυρίως της ΠΑΣΚΕ με λίγη ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (Γρηγόρης Στογιαννίδης, τον Σεπτέμβρη 2015 βουλευτής Ξάνθης) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Γιώργος Μποτζίδης). Ήταν (ενυπόγραφα) υποστηρικτής του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015 και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν Μακεδονίας – Θράκης με αντάρτικο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Από τα πρωτοπαλίκαρα της Συνδικαλιστικής μαφία ς της ΓΣΕΕ, στήριξε όλες τις αποφάσεις Παναγόπουλου, τόσο για τα εργατικά ζητήματα (ΣΣΕ, ασφαλιστικό, άλλες ημερομηνίες απεργίας, απεργοσπασία κλπ) όσο και για το συνέδριο της ΓΣΣΕ σε Καλαμάτα Ρόδο και Kαβούρι.
    Ο Γιώργος Μποτσίδης είναι στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όχι απλό μέλος όπως χαρακτηρίστηκε ..). Υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Έβρου με την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση, Ανταρσία στην ΑΜΘ στις εκλογές του2019, υποψήφιος περιφερειάρχης Αν Μακ – Θρ στις εκλογές του 2010 και του 2015 και επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Γ. Μ. συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Ασπιώτη τόσο το 2015 (οπότε εκλέχτηκε μετά από παραίτηση προηγούμενου εκλεγμένου) όσο και το 2018 («με το σπαθί του»). Μάλιστα η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Ασπιώτη καταγγέλθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ορεστιάδας το 2015, όχι όμως και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αλεξ/πολης ( ήταν άλλο κόμμα?). Το 2018 δεν καταγγέλθηκε από καμιά οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντίθετα μάλιστα, ως υποψήφιος περιφερειακός ή βουλευτής φιγούραρε με την ιδιότητά του στα σαιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.(είναι μέλος του Εργ Κέντρου). Το σημαντικότερο. Το στέλεχος αυτό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκλέχτηκε από Α/θμιο σωματείο που στήθηκε από τον Ασπιώτη λίγο πριν το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του 2015. Πέραν των εκλογών δεν αναφέρεται καμιά άλλη δραστηριότητα, ούτε καν συνεδρίαση του ΔΣ, κανένα κάλεσμα για οποιονδήποτε λόγο (πχ συνέλευση , απεργία, έστω ανακοίνωση). Το σωματείο αυτό, από την αρχή του ήταν χωρίς ουσιαστική υπόσταση, παρά μόνο τυπική και με πολλούς εκλεγμένους αντιπροσώπους (μέσα και ο ΓΜ). Επειδή το 2018 έχασε και την τυπική του υπόσταση ο Ασπιώτης φρόντισε να κάνει τις εκλογές του ΕΚ δυο μήνες νωρίτερα ώστε να συμμετέχουν ….. οι ίδιοι αντιπρόσωποι του 2015.
    Οι συντάκτες του άρθρου «Μια οφειλόμενη απάντηση …» εκλεγμένοι με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πριν θέσουν σε άλλους ερωτήματα, ας επισκεφτούν τις ιστοσελίδες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου (Ορεστιάδα, απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, 6 στους 7) και του ΣΕΠΕ Ροδόπης (πρώτη δύναμη, με πρόεδρο ΝΑΡίτη, τον Στέφανο Μακρυγιάννη). Στην πρώτη, πραγματικό περιβόλι απόψεων που περιλαμβάνει από άγιο Παίσιο μέχρι Άρη Βελουχιώτη, μέχρι σήμερα, για τους πρόσφυγες έχει αναρτηθεί ένα άρθρο (δανεικό από άλλη ιστοσελίδα, που φαίνεται τους εκφράζει). «Δεν είναι ούτε για το καλό τους (για τους μετανάστες που συνωστίζονται στις Καστανιές και θέλουν να μπουν στην Ελλάδα ) ούτε για το καλό μας». Επίσης μπορούν να βρουν (Νοέμβρης 2018 άλλά και τις προηγούμενες διετίες) την εκλογική (και όχι μόνο)συνεργασία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακ – Θράκης με συναδέλφους που έχουν καθαρά αντιμεταναστευτική στάση, θαυμάζουν Τραμπ, Λεπέν, Όρμπαν κλπ και εκφράζονται μέσα από την ιστοσελίδα και το περιοδικό «αντιφωνητής». Μάλιστα ο ένας από αυτούς ήταν ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη στις 21 Γενάρη 2018 (με κύριο ομιλητή τον εν αποστρατεία Φράγκο Φραγκούλη). Στη δεύτερη ιστοσελίδα (ΣΕΠΕ Ροδόπης), οι τελευταίες ανακοινώσεις μέχρι σήμερα είναι για το Πολυτεχνείο 2019 και για τον εκλογικό θρίαμβο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για άλλη μια φορά. Για τα πρόσφατα στη γειτονιά τους (μετανάστες Καστανιές Έβρος), τίποτα. Ενδιαφέρον θα είχε το πώς αντιμετώπησαν οι παραπάνω ιστοσελίδες την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και την απεργία που κήρυξε στις 1 Νοέ 2018, καθώς και τη φετεινή συνέχεια…..
    Τάσος Βλισίδης, Αλεξανδρούπολη, 6976699830

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.