.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Πολάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Τα ΑμεΑ και η ΚμεΑ


Παναγιώτης Μαυροειδής

Το πρώτο σοβαρό ζήτημα είναι η ασέβεια του Πολάκη προς τα ΑμεΑ
Γενικά είναι ένα θέμα αυτός ο κουτσαβάκικος τσαμπουκάς. Δεν είναι θέμα ούτε προσωπικό, ούτε χαρακτήρα, ούτε Σφακίων.
Όσο ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά έχουν κενό αριστερής πολιτικής και  έλλειμμα πολιτικής διαφοράς με την πολιτική της ΝΔ, τόσο θα καταφεύγουν σε άδεια νταηλίκια που θυμίζουν τρικυμίες σε δαχτυλήθρα. Τι άλλο να βρει να πει και να κάνει μια κυβέρνηση με πρωτογενές Υπερ-πλεόνασμα 4,4% για το 2018, ίδιο με τα πλεονάσματα Σαμαρά και πάνω και από την “υποχρέωση” του 3,5%; Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μιλούν μόνα τους: Ενώ το ΑΕΠ αυξήθηκε, τα κρατικά έσοδα αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο με φοροληστεία του κόσμου και τρομακτική μείωση κοινωνικών δαπανών.
Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα είναι το κενό αντιπολίτευσης και  έλλειμμα πολιτικής πρότασης που έχουν ο Κυριάκος και η ΝΔ. Με ένα ΣΥΡΙΖΑ να τα έχει καταφέρει καλύτερα από αυτούς στην εφαρμογή της κοινωνικής σφαγής και καθώς δεν τολμούν να υποσχεθούν ότι θα την αναιρέσουν στο ελάχιστο,  ο  Πολάκης ή ο Πετσίτης είναι οι μοναδικές “λύσεις” για αυτούς!
Για τα ΑμεΑ, ευαισθησία και ενδιαφέρον έχει  μόνο ο λαϊκός κόσμος που ξέρει τι θα πει πόνος και δυσκολία. Για τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται απλά για target groups άντλησης ψήφων και η όλη έγνοια είναι υποκριτική και γελοία. Άλλωστε, οι κυβερνήσεις των δύο κομμάτων, υπηρετώντας δουλικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, έχουν διαμορφώσει μια ολόκληρη Κοινωνία Με Ειδικές Ανάγκες (ΚμεΑ), καθώς για να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη της καθημερινής ζωής, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στριμώχνονται για ειδικά επιδόματα, βοήθειες και άλλες χάντρες και καθρεφτάκια.
Ζητούμενο μια στάση και ψήφος ΑΝΤΑΡΣΥΑ(ς) παντού!
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 94.00% ( 5
Συμμετοχές )



14 σχόλια στο “Ο Πολάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Τα ΑμεΑ και η ΚμεΑ

  1. Ανώνυμος

    Ήταν ποτέ ο Πολάκης μέλος της Ανταρσύα;

    Reply
      1. Ανώνυμος

        Ο πολλακης αποχώρησε απο το ναρ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 (’95 ή 96) κ ακολούθησε δικό του πολιτικά δρόμο. Δεν εντάχθηκε ποτέ στην ανταρσυα.

        Reply
    1. α

      Ο Π. Πολάκης δεν υπήρξε ποτέ μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

      Reply
  2. θεοδωρος Σαμιωτακης

    O πολακης ήταν ΚΚΕ στο πανεπιστημιο.Μετα μαλλον περασε στο Ναρ οπου αθορυβα αποσυρθηκε.Σαν αυτοδιοικητικος στηριχτηκε απο το σημιτικο πασοκ.Με τα μνημονια δηλωσε δημοσια στηριξη στο επαμ .Επειτα βρεθηκε πρωτο βιολι στον συριζα

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Ο Πολάκης ήταν ΝΑΡ, τεσταρισμένο. Όχι ότι φταίει το ΝΑΡ και για τον Πολάκη.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Πολλακης, κοτζιας ήταν στελέχη της κνε κ του κκε. Μετά πέρασαν στην κνε ναρ κ στο ναρ όπου έφυγαν λίγα χρονια μετά την ιδρυση τους. Πολλά χρόνια αργοτερα πήγαν στον σύριζα, αφού πρώτα πέρασαν απο δω κι απο κει.

        Reply
      2. Αντώνης

        Μην μπερδευόμαστε ρε παιδιά. Η ερώτηση ήταν αν ο Πολάκης ήταν ποτέ μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και η απάντηση σωστά είναι ΟΧΙ.
        Ο Πολάκης-όπως σωστά αναφέρει κάποιος προηγούμενος σχολιαστής-ήταν στην σπουδάζουσα της ενιαίας ΚΝΕ στην Ιατρική Αθήνας. Έφυγε το 1989 μαζί με χιλιάδες. Πέρασε από το ΝΑΡ. Αποσύρθηκε πριν πολλά πολλά χρόνια και είχε την πορεία που περιγράφεται παραπάνω… Προφανώς δεν πέρασε ποτέ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια, όταν ήδη ο Πολάκης ήταν δήμαρχος με ΠΑΣΟΚ και λοιπούς…

        Reply
    2. μεταβατικος

      Και το ίδιο το ΝΑΡ ήταν ΚΚΕ εκείνη την περίοδο αγαπητέ. Ο Πολακης ήταν στην ΚΝΕ και έφυγε/διαγράφηκε μαζί με τους υπόλοιπους και έκτοτε συμμετείχε στο ΝΑΡ για πολλά χρόνια μέχρι που μεταπήδησε στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ρωτήσεις διάφορους ΝΑΡίτες irl θα σου πούνε και οι ίδιοι αν ήταν ή όχι.

      Reply
  3. Γιάννης Σ.

    Η μεγάλη υποκρισία της ΝΔ, είναι ότι ενώ οραματίζεται από θέση αρχής, μια κοινωνία “ικανών”, “αρίστων”, “ανταγωνιστικών” κλπ, υποστηρίζει τα ΑΜΕΑ για ψηφοθηρικούς φυσικά λόγους. Ακόμα και τα ίδια τα ΑΜΕΑ, για των οποίων την κατάσταση φυσικά ο σεβασμός είναι αυτονόητος, περιμένουν βελτίωση της ζωής τους, στο μέτρο που αφορά το Κράτος φυσικά, από τέτοιες πολιτικές; Επίσης, υποκρισία, χαρακτηρίζει και τον ίδιο τον Κούλη και όλη την οικογένεια Μητσοτάκη, για την επιπλέον ευαισθησία στο θέμα, λόγω της (από τη μητέρα τους) οικογενειακής τους “εμπειρίας”. Φυσικά, ο σεβασμός υπάρχει (υπήρχε) και για το συγκεκριμένο ΑΜΕΑ, επειδή όμως δυστυχώς ισότητα δεν υπάρχει (ούτε καν στο θάνατο…), ε, δε νομίζω ότι η μακαρίτισσα είχε τα ίδια προβλήματα με οποιοδήποτε “κοινό θνητό” ΑΜΕΑ… Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, είναι μεγάλη κατάντια για το κίνημα, να έχει ως αντίβαρο στον καπιταλισμό και το φασισμό (έστω και για “σπάσιμο”) το ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά τον Πολάκη…
    Παντιέρα, δε βρίζω, να περάσει…

    Reply
  4. Χρυσόστομος

    Τι σημασία εχ ει αν ήταν μέλος της ανταρσία;

    Reply
    1. άλλος Ανώνυμος

      Δεν έχει. Απλά ο κκε της βάρδιας είπε να ψαρέψει στα θολά νερά.

      Ο Δραγασάκης ήταν στο ΚΚΕ;

      Reply
    2. Left G700

      Φίλε Χρυσόστομε,

      Όταν θέλεις να πολεμήσεις κάποιον χωρίς να τηρείς την παραμικρή αρχή αντιπαράθεσης, όλα έχουν σημασία. Ακόμα και το άν το ρολόι του Μαυροειδή πηγαίνει πέντε λεπτά πίσω και ο Χάγιος, όταν ήταν μικρός σκότωνε μυρμήγκια! (Τα παραδείγματα αυστηρά και μόνο λόγου χάρη: δεν ξέρω καν αν ο Μαυροειδής φοράει ρολόι και, φυσικά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς αντιμετώπιζε ο Χάγιος τα μυρμήγκια όταν ήταν μικρός…).

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.