.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όταν ο 902 αναπαράγει τα fake news της ΓΑΔΑ


Γράφει ο εικόνομιστ

Είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Κάποιοι βλέπουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις από την πλευρά των διαδηλωτών. Άλλοι πάλι, από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής.

Στους δεύτερους, από ό,τι φαίνεται, συγκαταλέγεται, και ο 902.gr.

Ας γίνουμε σαφέστεροι. Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Κουκάκι μια διαδήλωση κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για την τεράστια άνοδο των ενοικίων λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του AirBnb και την αναγκαστική «έξωση» παραδοσιακών κατοίκων της συνοικίας καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Η διαδήλωση την οποία καλούσαν συλλογικότητες της περιοχής χτυπήθηκε απρόκλητα στη γωνία Βεΐκου και Δράκου με έναν διαδηλωτή να τραυματίζεται σοβαρά, περίοικους και τουρίστες να παρεμβαίνουν έξαλλοι στα ΜΑΤ για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός του ακόμα και με ανοιγμένο κεφάλι…

Πολλές οι μαρτυρίες στα ΜΜΕ που περιγράφουν την αναίτια και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο παρασημοφορημένος από το FBI Χρυσοχοΐδης, νέος υπουργός καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιδιώκει να δείξει “πυγμή” από τις πρώτες μέρες, στο κλίμα άλλωστε της κυβέρνησης της ΝΔ.

Εκπορευόμενα προφανώς από τη ΓΑΔΑ, κατά τη διαχρονικά συνήθη πρακτική, άρχισαν να διαδίδονται fake news περί δήθεν επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Βεΐκου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο της αστυνομικής επίθεσης κλπ.

Πού είναι το παράξενο; Θα αναρωτηθεί κανείς.

Ο 902.gr, τι είδε από όλα αυτά; Δεν διέκρινε την αστυνομική βαρβαρότητα, τον τραυματισμό του διαδηλωτή, την μεταφορά του στο νοσοκομείο, το γεγονός ότι τον φόρτωσαν με πέντε κατηγορίες για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα ώστε να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό. Δεν έμαθε για την προκλητική επίθεση της αστυνομίας, τις διαμαρτυρίες περιοίκων και τουριστών, τις κοινωνικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του AirBnb. Ούτε είδε το βίντεο από τα γεγονότα ή τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις του σεναρίου της αστυνομίας από αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ολιγόλογο ρεπορτάζ, με φωτογραφία ενός περιπολικού, αναφέρεται μόνο στον ελαφρύ τραυματισμό δύο αστυνομικών. Δείτε το:

Επεισόδια στο Κουκάκι με δύο αστυνομικούς ελαφρά τραυματίες

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κουκάκι για τις μισθώσεις Airbnb.

Σύμφωνα με πληροφορίες [σ.σ.: από πού, αλήθεια;] ορισμένα άτομα πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Οι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η αστυνομία [σ.σ.: «δικαιολογημένα», μετά από όλα αυτά…] έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε μία προσαγωγή.

902.gr

Τέλειωσαν οι εκλογές, αγαπητοί…

«Διαλέξτε πλευρά…»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.84% ( 19
Συμμετοχές )



110 σχόλια στο “Όταν ο 902 αναπαράγει τα fake news της ΓΑΔΑ

  1. λαθραναγνώστης

    Έχω βαρεθεί να ακούω για τις διαμαρτυρίες αυτών που θέλουν τον καπιταλισμό αλλά μόνο όταν τους ευνοεί. Προσωπικά, στέκομαι εντελώς απαθής μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις.
    Αυτοί που διαμαρτύρονται για την AirBNB, σε ποιόν απευθύνουν την διαμαρτυρία τους? “Ελεύθερη οικονομία” έχουμε, την οποία κατά πλειοψηφία επιθυμούν και οι διαμαρτυρόμενοι και ισχύουν οι νόμοι της αγοράς. Οπότε…..?
    Ας πρόσεχαν!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ξεφτίλα του ΚΚΕ. Μπράβο ταξικοτητα από την ανάποδη

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Ταξικότατη ταξικότητα!
      Οι περισσότεροι από αυτούς, είναι αντιδραστικά μεσαία στρώματα και κάποιοι εργάτες που έχουν απαρνηθεί τη τάξη τους.
      Τους αξίζουν τα χειρότερα!

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Φίλε μα το Θεό, εκεί στη Κατιούσα και στο Ατέχνως και δε ξέρω κι εγώ που αλλού, είστε απλά haters. Get a life.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Τι λες βρε; Αυτοί που διαμαρτύρονται για το rbnb είναι προλετάριοι που δεν έχουν να σκάνε 300 , 400 κ βάλε ευρώ για ενοίκιο. Τα ενοίκια λόγω rbnb έχουν πάει στο θεό. Κ το ΚΚΕ και τα μέλη/σχολιαστές του, στέκονται εναντίον των προλετάριων κ υπέρ ξρατους/κεφαλαιου. Μπραβο

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Αυτοί που είναι προλετάριοι, έκαναν καμιά ενέργεια ενάντια στον καπιταλισμό?
          Το συμπέρασμα που βγαίνει στατιστικά, είναι οχι.
          Αφού λοιπόν δέχονται τον καπιταλισμό, να ζήσουν με τους νόμους του! Να νοικιάσουν σπίτι αλλού, όχι στο Κουκάκι.
          Κι αν συνεχίσουν και δεν αντιδρούν, δεν θα υπάρχει πουθενά σπίτι για να νοικιάσουν.

        2. Ανώνυμος

          Τι λες ωρε λαθραναγνώστη; τόσο συστημική πια είναι η σκέψη σου και τόσο συστημικά τα σχόλια σου στην προσπάθειά σου να υπερασπίσεις το ΚΚΕ;

          Και που ξέρεις αν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους στο Κουκάκι είναι πρώτη φορά που αγωνίζονται; τους ρώτησες Δεςν ντρέπεσαι λιγάκι;

          Επίσης: Λαθρανανγώστη, αυτά πήγαινε και πές τα και μάλιστα πήγαινε πέστα εξ ονόματος του ΚΚΕ που είσαι μέλος, και στους εργάτες που κάνουν απεργία: Πές τους δλδ Εσείς που είσαστε προλετάριοι, κάνατε καμιά ενέργεια ενάντια στον καπιταλισμό? Το συμπέρασμα που βγαίνει στατιστικά, είναι οχι. Αφού λοιπόν δέχεσται τον καπιταλισμό, να ζήσετε με τους νόμους του! Να πάτε να δουλέψετε αλλού και όχι εδώ που δουλεύετε αφού δεν σας αρέσει”. Αντε βρε, πήγαινε πες στους εργαζόμενους που κάνουν απεργία αυτά που λές για τους εργαζόμενους φτωχούς κατοίκους του Κουκακίου που αγωνίζονται!

  3. athman66

    Τοξική “ταξικότητα”, θα έλεγα… Και με το αίσχος τύπου AirBNB οι “φίλοι” και οπαδοί του Κόμματος, λοιδορώντας μάλιστα αυτούς που διαμαρτύρονται ότι – δήθεν – είναι με την “ελεύθερη οικονομία”;;; Πήγαν και τους ρώτησαν και έχουν… ιδίαν άποψη και γνώμη, να υποθέσουμε!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας – θ’ ακούσουνε τ’ αυτιά μας!!! Ή μήπως να υπερασπίσουμε και κανένα μικροαστό, που πιθανά ψηφίζει το Κόμμα, και ο οποίος μπορεί να “παίζει” μέσω AirBNB… Λέμε, τώρα…

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Δε χρειάζεσαι το AirBnb για να ανεβάσεις τα νοίκια. Τα ανεβάζεις και έτσι, περιουσία σου είναι. Προσαρμόσου λίγο στους μικροαστούς, αν θες να έχεις αποτέλεσμα, οι περισσότεροι more or less μικροαστοί είμαστε, για τα λίγα που μας έμειναν παλεύουμε. Αν είναι να ξεκινήσουμε να χαρίζουμε, ξεκίνα πρώτος.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Τοξική ταξικοτητα του ΚΚΕ υπέρ ξρατους και κεφαλαίου. Κ μετά σου λένε ψηφιστεί το αποκουμπι. Ρε ούτε για αποκουμπι δεν κάνετε.

      Reply
      1. ένας

        Βασικά το ΚΚΕ, άρα και ο 902, είναι κατά του Κεφαλαίου και των μικροαστών προβοκατόρων του. Οτι σημαίες κι αν κουνάνε, όσες πέτρες κι αν ρίχνουν, όσα τζάμια κι αν σπάνε.
        Επειδή είναι πολύ σπάνιο να κάνει λάθος ο 902 (αν κάνει, θα υπάρξει διορθωτική δήλωση από το καθοδηγητικό του όργανο – αλλά ας την δούμε πρώτα), μάλλον θα πρόκειται για τις γνωστές προβοκάτσιες, που μετέρχονται οι αγανακτισμένο,ι λόγω απομάκρυνσης από την κουτάλα, μικροαστοί. Τα ίδια κάνανε και πριν το ’81, τα ίδια και μετά το 2004, και μάλλον αυτή θα είναι η ταχτική τώρα, που ο τΣύριζας βρέθηκε στην απόξω.
        Αλλά, τώρα πια, θα λογαριαστούνε με την εργατική τάξη.
        Πάνε αυτά, που ξέρανε….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          -Μπαμπα, πεταει ο γαϊδαρος?
          -Τι βλακειες λες ρε? Που τα ακουσες αυτα?
          -Στον 902….
          – Ε, σιγα, πεταει. Λιγο σηκωνεται και μετα ξαναπεφτει.

        2. Ανώνυμος

          Μπλα, μπλα, μπλα, και αβάντα σε κρατος και κεφάλαιο είσαι ένας!

        3. Σ.Τ.

          Φασιστικη λογικη, φασιστικη νοοτροπια, οποιος δεν ειναι κκε, δεν έχει το δίκαιωμα να μιλαει

        4. ΑΩ

          Βασικά “ένας” το ΚΚΕ γλείφει τους μικροαστούς που νοικιάζουν και την τελευταία γωνίτσα από το ακίνητό τους για βγάλουν κανένα φράγκο

    3. λαθραναγνώστης

      Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτοί που διαμαρτύρονται, το κάνουν από θέση αρχής? Αν είχαν αυτοί διαμερίσματα να νοικιάσουν, δεν θα το έκαναν?
      Το μέγιστο ποσοστό αυτών που ΔΕΝ θέλουν τον καπιταλισμό στην Ελλάδα, είναι 4-5%. Το μέγιστο! Και δεν εννοώ μόνο τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ
      Από κει και πέρα, όλοι οι άλλοι, τον θέλουν. Ας το λουστούν λοιπόν κι ας ρυθμίσουν τις ζωές τους ανάλογα με την οικονομία της αγοράς!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αν θες να λες τον καφέ πήγαινε αλλού λαθραναγνωστη. Εμείς αυτό που ξέρουμε το διδάσκει η πραγματικοτητα: υπάρχουν συλλογικότητες κατοίκων σε Κουκάκι, Πετράλωνα , Θησείο που αγωνίζονται εναντίον ΚΑΙ της αντιλαϊκής λαίλαπας του rbnb που αβανταρει το κράτος κ το κεφάλαιο, κ το ΚΚΕ παίρνει θέση υπέρ κράτους κ κεφαλαίου. Ακόμα μια φορά. Μπραβο

        Reply
      2. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Ξέρεις εσύ τι θέλει ο καθένας μέσα του; Όπου κι αν πας στο πλανήτη στο καπιταλισμό θα πέσεις. Μέχρι στους πόλους έχει φτάσει!

        Τρέφεις πιθανώς τζάμπα ελπίδες, ότι αν σφίξουν τα πράματα θα γίνει σοσιαλιστική επανάσταση. Ζούγκλα θα γίνει, όλοι εναντίον όλων.

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Και οι απεργοί εργάτες που διαμαρτύρονται λαθραναγνωστη, μπορεί ανά τους είχε δοθεί η ευκαιρία να ήταν αφεντικά.

        Ρε πάτε καλά; Προκειμένου να δικαιολογήσετε την αντιλαϊκή ανακοίνωση του ΚΚΕ για το rbnb, τον αγώνα των κατοίκων σε Κουκάκι, Θησείο, πετραλωνα κ την κρατική καταστολή του που την κάνετε αβαβα, γράφετε τέτοια συστημικά σχόλια;

        Reply
      4. ΑΩ

        Άλλα λέει ο Κόμπα, άλλαξε η σταθερή η γραμμή για σήμερα. Άντε πάνε διακοπές αν βαριέσαι

        Reply
  4. Κώστας

    Οι φίλοι του ΚΚΕ εκτός από αντιδραστικοί άνθρωποι χωρίς πολιτικές αρχές είστε και άσχετοι και οικονομικά αναλφάβητοι

    Τα ενοίκια δεν ανεβαίνουν από κάποια ελεύθερη αγορά αλλά από το ακριβώς αντίθετο, από τις ολιγοπωλιακές στρεβλώσεις που προξενούν τα επιχειρηματικά δίκτυα που σε αυτά αφορά ο κύριος όγκος της δραστηριότητας των πλατφορμών.

    Έχει μεγάλη σημασία να πούμε πως δεν είναι μεμονωμένοι πια που κατά κόρον βάζουν τα ακίνητα τους εκεί αλλά εταιρείες. Επίσης έχει μεγάλη αξία να πούμε πως και μεμονωμένοι να ήταν δεν είναι θέση της αριστεράς, των κομμουνιστών ή απλά των ηθικών ανθρώπων πως τα ενοίκια μπορεί να είναι όσο ψηλά γουστάρει κάποιος και η αγορά θα κρίνει. Είναι η θέση των καρτέλ και της μαφίας αυτή. Η στέγη είναι κοινωνικό δικαίωμα και αν δεν μπορώ να την πληρώσω θα διαμαρτυρηθώ. Επίσης θα διαμαρτυρηθώ επειδή η εργατική μου δύναμη πουλιέται φθηνά, αν και δέχτηκα “οικοιοθελώς” να την πουλήσω στην “ελέυθερη” αγορά. Επίσης ζητώντας αύξηση αποδέχομαι τον καπιταλισμό, σύμφωνα με την άρρωστη λογική σας

    Φίλοι του ΚΚΕ έχετε υποστεί ανθρωπολογική μετάλλαξη. Στο πάθος σας απλά και μόνο να τα βάλετε με μια λαική κινητοποίηση και να υπερασπιστείτε τους μπάτσους γίνατε ακροδεξιοί νεοφιλελέδες.

    Αλήθεια, ο Νίκος ο Σοφιανός, αυτός ο τιτάνας του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που το 2013 έλεγε πως οι απεργίες είναι κατά της εργατικής τάξης κατέβηκε στις δημοτικές με γραμμή ζήτω το AirBnB, καπιταλισμό έχουμε, όποιος δεν έχει φράγκα θα ειναι άστεγος ?

    Κώστας

    Reply
    1. ARETOS

      Αυτό με τον Σοφιανό να το παραθέσεις ΑΥΤΟΥΣΙΟ.
      Επίσης πριν πετάξεις κοτσάνες θα ταν καλό να δεις την θέση του ΚΚΕ για το aibnb…
      Στα υπόλοιπα δεν απαντάω είναι τουλάχιστον γελοιότητες!

      Reply
    2. Κώστας

      Aretos οι άνθρωποι που άτυπα (?) υπερασπίζονται το ΚΚΕ στα σχόλια πήραν ρητή θέση υπέρ του Airbnb, ασχολήσου με αυτό πρώτα. Επίσης πες μου ποιες κινηματικές πρωτοβουλίες και με ενιομετωπική κατεύθυνση σε ποιους πολιτικούς και πολιτικοαυτοδιοικητικούς χώρους της αριστεράς και του κινήματος προτίθεται το ΚΚΕ να προσπαθήσει να αρθρώσει κινητοποιήσεις υπεράσπισης της στέγης και του χαρακτήρα της γειτονιάς ως τέτοιας και όχι ως τουριστικό φοκλκλόρ. Τέλος δες λίγο πιο προσεχτικά τι λέω, απευθύνομαι σε φίλους του ΚΚΕ και όχι στο ΚΚΕ ή στην ΛΣ που το φαντάζομαι δεν έχουν θέση υπέρ του Airbnb.

      Δεν είναι η απεργία της ΟΛΜΕ το θέμα μας, κακώς σου έδωσα πάτημα να ξεφύγεις. Η απεργία μέσα στην εξεταστική στρέφεται κατά της εργατικής λαικής οικογένειας ήταν η δήλωση. Μην αλλάζεις την κουβέντα επειδή έκανα ένα αστείο. Η στάση του ΚΚΕ τότε έχει αποτιμηθεί οριστικά μαζί με όλη την θεατρινίστικη εκλογική εγκατάλειψη από το ΚΚΕ του συνόλου της πολιτικής του στρατηγικής όπως καθορίστηκε στα 2 τελευταία συνέδρια του στον πρόσφατο εκλογικό μαραθώνιο που το ΚΚΕ. Αλλά πάλι σου δίνω πατήματα να αλλάξεις την κουβέντα και σε ειδοποιώ πως δεν θα σου απαντήσω στα εκτός θέματος, που κακώς άνοιξα.Περιμένω να περιποιηθείς τους μόνιμους ΚΚΕδες των σχολίων λαθραναγνώστη και ένας που μας λένε πως “στον καπιταλισμό αν η αγορά σας θέλει άστεγους θα μείνετε άστεγοι” Διότι προφανώς οι ίδιοι δεν έχουν τέτοιο θέμα για να κάνουν τέτοια πλακίτσα, για μας τους υπόλοιπους λένε

      Κώστας

      Κώστας

      Reply
      1. ARETOS

        Θα μας θυμίσεις ποιοι τελικά κατέβηκαν στην συγκεκριμένη απεργία (Μόνο το ΠΑΜΕ) κόντρα στην επιστράτευση και ποιοι την κάνανε από την πίσω πόρτα (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) και δεν απήργησαν μπροστά στον φόβο των κυρώσεων? Για να καταλαβαινόμαστε δηλαδή και να μην αφήνουμε παραθυράκια για παρερμηνείες…
        Επίσης Κώστα σκοπός μου δεν είναι να κάθομαι και να απολογούμαι για τον καθένα εδώ μέσα, με την ίδια λογική μπορώ να βρω άπαιχτα μαργαριτάρια από κατά καιρούς συνοδοιπόρους της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς,και το ξέρεις πολύ καλά, αλλά η αντιπαράθεση μου είναι με την επίσημη πολιτική και τις θέσεις του αριστερισμού.
        Για το φαινόμενο AirBnB,
        το ζήτημα είναι συλλογικό μιας και οι ανάγκες είναι συλλογικές, συνεπώς η δράση απαιτείται να έχει μαζικό και σαφές χαρακτήρα πάλης και να μην κρίνεται από αποσπασματικές λογικές.
        Επειδή όμως το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά ένα κολοσσό πλέον δεν γίνεται νέτα σκέτα να αποποιηθούμε την ύπαρξη του χωρίς να γίνεται αναφορά στην βάση, όπως και σε άλλους τομείς (ενέργεια,υγεία,ασφάλιση).
        Άρα η λογική της δράσης σου είναι ενιαία και αν απαιτείται μπαίνει το ιδιαίτερο ανά περίσταση.
        https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10232432

        Reply
      2. λαθραναγνώστης

        Κώστα, από τις σπάνιες φορές που σου απευθύνομαι,…….το μυαλό σου είναι πολύ μικρό (για να μην κάνω κάποιον πιο ευθύ χαρακτηρισμό και μου κόψουν το σχόλιο) για να προσπαθείς να κάνεις αποτελεσματικό αντικουκουεδισμό.
        Ποιός πήρε ρητή θέση υπέρ του AirBNB?
        To AirBNB, αγαπητέ (τρόπος του λέγειν), είναι ένα προϊόν του καπιταλισμού και πάει πακέτο με τον υπόλοιπο. Αν σου αρέσει ο καπιταλισμός θα έχεις και AirBNB. Λίγο δύσκολο να το καταλάβει το μυαλουδάκι σου, αλλά έτσι είναι.

        Reply
        1. Κώστας

          Έχεις κοιμηθεί ποτέ σου σε παγκάκι λαθραγνώστη ?

          Αφού μας λες πως στον καπιταλισμό είναι μονόδρομος το παγκάκι εσύ γιατί κοιμάσαι στην σπιταρώνα σου ?

          Ξέρω ξέρω, καπιταλισμό έχουμε, χέστηκες για τους άλλους που μου θέλουν και κίνημα αλλά καλά τους έκαναν τα παιδιά του λαού, τα ΜΑΤ

          Κώστας

        2. λαθραναγνώστης

          Στο Κουκάκι, στο παγκάκι
          Πήρε ο ύπνος ένα αλάνι.
          Κώστα τονε λέγανε, μπάτσοι τον γυρεύανε.

        3. λαθραναγνώστης

          Εγώ δεν σ έβρισα, πλάκα σου έκανα.
          Έχεις κακό DNA Κώστα! “Bad Breed” το λένε.
          Να το αλλάξεις, δεν γίνεται….Τουλάχιστον φρόντισε να το ελέγχεις.

        4. Κώστας

          Ούτε εγώ σε έβρισα.

          Η έλλειψη ενδιαφέροντος για ένα φλέγον κινηματικό, ταξικό και πολιτικό επίδικο που δείχνεις με έκανε να σε παρομοιώσω με μια κλασική μικροαστική φιγούρα του ελληνικού αριστερού τραγουδιού.

          Μάλλον το κακό DNA (!) είναι βρισιά και όχι η μικροαστική αδιαφορία

          Κώστας

    3. Left G700

      «Πρέπει να ξέρεις πότε να σταματάς μια απεργία»
      (Μωρίς Τορέζ, 1936)

      «Ξέραμε πώς να το κάνουμε αυτό; Όχι δεν ξέραμε! Πιστεύαμε πως σε μια χώρα με αποταξικοποιημένο προλεταριάτο θα μπορούσαμε να ρυθμίζουμε την παραγωγή και την κατανομή με μια απλή κομμουνιστική προσταγή. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε πορεία, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε το προλεταριάτο να κατανοήσει αυτό το πέρασμα. Τέτοια προβλήματα ποτέ άλλοτε δεν έβαλε η Ιστορία. Αν δοκιμάζαμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό κατ’ ευθείαν, με κατά μέτωπο, ας πούμε, επίθεση, θα αποτυχαίναμε. Τέτοια λάθη γίνονται σε κάθε πόλεμο και δεν τα θεωρούν λάθη. Αν δεν πέτυχε η κατά μέτωπο επίθεση, θα περάσουμε στην τακτική τού ελιγμού, στη μέθοδο της πολιορκίας και του λαγουμιού.»
      (Β. Ι. Λένιν, 1921, Εισήγηση για τη ΝΕΠ στο 2ο Πανρωσικό Συνέδριο των Επιτροπών Πολιτικής Διαφώτισης)

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Και οι απεργοί εργάτες που διαμαρτύρονται λαθραναγνωστη, μπορεί ανά τους είχε δοθεί η ευκαιρία να ήταν αφεντικά.

    Ρε πάτε καλά; Προκειμένου να δικαιολογήσετε την αντιλαϊκή ανακοίνωση του ΚΚΕ για το rbnb, τον αγώνα των κατοίκων σε Κουκάκι, Θησείο, πετραλωνα κ την κρατική καταστολή του που την κάνετε αβαβα, γράφετε τέτοια συστημικά σχόλια;

    Reply
    1. ΚΟΜΠΑ

      Η ανακοίνωση είναι copy paste του ΑΠΕ-ΜΠΕ
      ΑΛΛΑ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι “αποκλειστικότητα”,”θέση”,”ξέπλυμα”,”υποταγή στο κεφάλαιο και στους αστικούς σχεδιασμούς” και όλα τα συναφή του ΚΚΕ …
      ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ?
      Ειλικρινά δεν έχετε έστω ένα στοιχειώδες επίπεδο να αντιπαρατεθείτε με επιχειρήματα ουσίας στο ΚΚΕ και ψάχνεστε σε ό,τι μπορεί να δημιουργήσει εύκολες και τυχάρπαστε εντυπώσεις?
      Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού,μπορείτε και χειρότερα σας πιστεύω ότι το έχετε…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δλδ δεν μπορούσατε εκεί στον 902 να βάλετε κοπυ πειστ την ανακοίνωση των κατοίκων κ είπατε να βάλετε την ανακοίνωση του ΑΠΕ;

        Τι λέτε βρε;

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκςη

          Όλα τα επαγγελματικά μέσα κοπιάρουν το ΑΠΕ.

        2. ΚΟΜΠΑ

          O 902 έχει newsfeed στα δεξιά με περιεχόμενο οτιδήποτε ειδησιογραφικό δεν ανήκει σε κατηγορίες κιτρινισμού.Από το αν ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι προπονητής της εθνικής Ελλάδας, μέχρι το αν θα ρίξει καρέκλες αύριο και πότε θα απεργήσει το σωματείο μετάλλου.Συνεπώς ορισμένες πληροφορίες φτάνουν κατευθείαν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από εκεί και πέρα το γεγονός πως θέλετε να καρπωθείτε πολιτική υπεραξία μιας και ασχολείστε κυρίως με την είδηση αυτή (ΚΑΙ ΟΧΙ ανακοίνωση ή θέση που σκόπιμα προσπαθείτε να δώσετε στο ΚΚΕ) αντί να δίνετε βάρος πως θα κλιμακωθεί ο αγώνας των κατοίκων,φανερώνει για άλλη μια φορά την ιδεολογικοστρατηγική πενία του χώρου σας.
          Όσα σχόλια λοιπόν και αν κάνεις αγαπητέ Ανώνυμε,δεν μπορείς να καλύψεις τις ανεπάρκειες σας.
          Εγώ να παραδεχτώ πως είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεν βγήκε κάποια διευκρινιστική ανακοίνωση από μεριάς του 902,εσείς που εδώ και μήνες δεν έχετε στοιχειωδώς καταδικάσει την δημοσιογράφο του ΠΡΙΝ που στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έδινε πληροφορίες για το συνέδριο της ΟΥΙΕ πως τάχα οι ΠΑΜΙΤΕΣ τραμπουκίζαν τον κόσμο ΕΝΩ υπάρχει σωρεία φωτογραφιών και βίντεο που αποδεικνύει ασφαλίτες,μπράβους και ποινικούς με γκλοπ και ΟΠΛΑ να κάνουν αυτό,θα μας πείτε τίποτα?

        3. Ανώνυμος

          Ρε φίλε γιατί δεν βάζετε στον 902 λοιπόν έστω κ καθυστερημένα, πάλι με κόπι πειστ την ανακοίνωση των κατοίκων για την καταστολή που δέχθηκαν;

          Ε;

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Γιατί δεν απευθύνονται σε αυτό το κοινό. Δεν είναι κινηματικό μέσο ο 902. Έχει αναγνωσιμότητα όχι μικρή.

          Η δουλειά του είναι να αναπαράγει ειδήσεις του ΚΚΕ και μέινστριμ ειδήσεις. Γι’ αυτό υπάρχει και αυτό κάνει.

          Εγώ ας πούμε που μου γυρνάνε τα άντερα από τα μέινστριμ σάιτς, φτάνω μέχρι 902 για να ενημερωθώ για κάποια πράματα.

        5. Κώστας

          ΚΟΜΠΑ μην προκαλείς.

          Κανένας δεν βγήκε να κρεμάσει στα μανταλάκια τον/την εργαζόμενη ροής του 902 με το ονοματεπώνυμο του/της όπως κάνατε εσείς τότε. Επίσης το περιεχόμενο του τότε ρεπορτάζ με αυτό τώρα δεν είχε καμία σχέση, εκείνο ήταν 50% αυτά που λέει το ΠΑΜΕ και 50% αυτά που έλεγε η συνδικαλιστική μαφία, αυτό είναι 100% αυτά που λένε τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, η κυβέρνηση και οι μπάτσοι

          Κώστας

        6. ΚΟΜΠΑ

          Σώπα ήταν 50% δήλωση των αφεντικών ότι οι ΠΑΜΙΤΕΣ τραμπουκίζουν και ότι η εργοδοσία δεν έφερε ούτε έναν μπράβο,ούτε έναν ποινικό,ούτε έναν χρυσαυγίτη όλοι τους εξοπλισμένοι με γκλοπ,όπλα και σιδερογροθιές?
          Γιατί εγώ το βλέπω να ναι καραμπινάτο 100%!!!
          Ότι δεν είδε τίποτα απ’όλα αυτά και έδωσε μια ροή ειδήσεων 1 0 0 % συντεταγμένη με αυτή της εργοδοσίας,του κράτους,των χαφιέδων και των ΜΜΕ το αφήνουμε στην μπάντα?
          Και αφού με ονοματεπώνυμο έκανε ρεπορτάζ, με ονοματεπώνυμο θα στηλιτευτεί,δεν κατάλαβα γιατί σας πιάσανε ξαφνικά οι ευαισθησίες…
          Η πρόκληση είναι όταν είσαι ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ των γεγονότων και ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ την είδηση που θέλει να ακούσει η μεγαλοεργοδοσία,όχι όταν ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μια ροή ειδήσεων.
          Απλά το φάουλ του 902 είναι πως δεν βγήκε ανακοίνωση που να αναιρεί την πρώτη είδηση,εκεί συμφωνούμε απόλυτα αλλά όχι και να βγάλουμε στην σέντρα το ΚΚΕ ότι υιοθετεί την γραμμή της εργοδοσίας και της κυβέρνησης,αυτό παραείναι αισχρό.
          Όποιος κατάλαβε κατάλαβε,στους λοιπούς που πετούν φτηνή λάσπη γιατί δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με στοιχειώδη επιχειρήματα τα φιλιά μου,δεν φταίτε εσείς τόσοι είστε…

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          ΚΟΜΠΑ αντιγράφετε το ΑΠΕ-ΜΠΕ γνωρίζοντας ποιο είναι, γιατί έχετε ένα επαγγελματικό σάιτ το οποίο απευθύνεται σε ένα μέινστριμ ακροατήριο. Αυτό θέλετε ως κοινοβουλευτικό κόμμα, δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε τίποτα, είναι η απλή πραγματικότητα.

        8. ΚΟΜΠΑ

          Γιώργο έχω αναφερθεί και παραπάνω μέινστριμ ακροατήριο έχει το news247,το ifemerida,το in.gr και τα σχετικά όχι ο 902 που έχει στις βασικές του ανακοινώσεις του ΚΚΕ,σωματείων και αναλύσεις-απόψεις επικαιρότητας και ζητημάτων.
          Απλά ο 902 έχει παράλληλα ΚΑΙ ΕΝΑ newsfeed το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και απευθύνεται και σε ένα ευρύτερο κοινό,το οποίο όμως ξανατονίζω δεν είναι το βασικό του.

        9. Κώστας

          KOMΠΑ είχαμε κοιτάξει το ανώνυμο ρεπορτάζ του ΑΠΕ (και όχι της δημοσιογράφου που ρίξατε στα λιοντάρια για μικροκομματικά οφέλη) και ήταν μισό μισό, οι θέσεις του ΠΑΜΕ και της ηγεσίας της ΟΙΥΕ.

          Για το επίσης ανώνυμο ρεπορτάζ του 902 παρατηρούμε πως έχει μόνο τις θέσεις των μπάτσων, του κράτους και των επιχειρηματικών συμφερόντων και του real estate. Δεν έχει την θέση των φορέων που καλούσαν την κινητοποίηση.

          Άλλη μια διαφορά είναι πως οι φορείς που καλούσαν την κινητοποίηση δεν πήραν τηλέφωνο στον 902 να μάθουν το όνομα του/της δημοσιογράφου.

          Πέρασε καιρός και τα ξέχασες ‘ή ελπίζεις να μην τα ξέρω εγώ, για ανώνυμο ρεπορτάζ ήταν το θέμα και όχι της δημοσιογράφου, δεν το υπέγραφε, ήταν εργαζόμενη βάρδιας όπως αυτός/η του 902 που έβαλε μόνο την γνώμη κράτους, μπάτσων και real estate. H δημοσιογράφος ροής του ΑΠΕ τότε αν και ανώνυμο ρεπορτάζ ροής έβαλε και την γνώμη του ΠΑΜΕ. Βγάλατε ανακοίνωση που έλεγε πως … ρωτήσατε το ΑΠΕ και σας είπε το όνομα της δημοσιογράφου που έγραψε το ανώνυμο ρεπορτάζ ροής.

          Ζήτα συγνώμη τώρα που είπες για υπογεγραμμένο ρεπορτάζ ενώ ήταν ανώνυμο και που συγκρίνεις το 100-0 με το 50 50

          Κώστας

        10. ΚΟΜΠΑ

          Το ΑΠΕ παρά τον αρχικό του ισχυρισμό,επιβεβαίωσε πως υπήρξε δημοσιογράφος στο εν λόγω συνέδριο μετά την καταγγελία από μεριά της ΔΑΣ για το εν λόγω ρεπορτάζ. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε λιγάκι.
          Συνεπώς δεν πήρε κανένας για να μάθει το όνομα της εν λόγω δημιοσιογράφου αλλά για να γίνει καταγγελία για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, που αντικειμενικότατα παραποιούσε τα γεγονότα.

          Η ειδοποιός διαφορά είναι πως στο ένα υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των δημοσιογράφων που σκοπίμως παραποίησε τα γεγονότα (γιατί άραγε?) και σπεύσατε να την υπερασπιστείτε.

          Στο λέω για μια και τελευταία φορά και με κεφαλαία γράμματα μπας και το καταλάβεις:
          -TO 902 ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΕ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟ!
          ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΣΗ,ΟΥΤΕ ΑΠΟΨΗ,ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,ΟΥΤΕ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !!!-

          ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ !

          Τώρα ρίξε μια ματιά στις αθλιότητες που έγραψε και έλα να ξαναμιλήσεις για ποσοστά και για το ποιος ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του κάνει πλάτες στην εργοδοσία…
          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/182760/axios

        11. Κώστας

          ΚΟΜΠΑ τα είπαμε, ο 902 λέει ψέματα, το ρεπορτάζ ήταν ανυπόγραφο. ΕΪπες πριν θριαμβευτικά πως το είχε υπογράψει η τάδε και άρα θα της κάνετε κριτική. Τώρα που αποδείχτηκε πως ήταν ανυπόγραφο ?

          Άρα έχουμε

          Ένα ανυπόγραφο ρεπορτάζ του ΑΠΕ, που οι Πουαρό του 902 βρήκαν πως εκείνη την ώρα δούλευε κάποια συγκεκριμένη, που έχει μέσα του και τις θέσεις του κινήματος, του ΠΑΜΕ τέλος πάντων και όχι τίποτα σοβαρού αλλά τέλος πάντων έχει τις θέσεις του ΠΑΜΕ.

          ‘Ενα ανυπόγραφο ρεπορτάζ του 902, που λες πως το πήρατε από το ΑΠΕ, που δεν έχει καθόλου τις θέσεις του κινήματος. Το αν ο 902 δουλεύει με τέτοιον τρόπο που λέτε τόσο το χειρότερο για τον 902, να φροντίσει να κάνει δημοσιογραφία και όχι copy paste από την κυβέρνηση.

          Έχουμε όμως, ξανασυνοψίζω, ένα ανυπόγραφο ρεπορτάζ στο συριζέικο ΑΠΕ δηλ του ΑΠΕ με πολιτική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ, που οι Σέρλοκ Χολμς του ΚΚΕ βρήκανε ποια το έγραψε που καλύπτει και τις θέσεις του κινήματος και ένα ανυπόγραφο στον 902 και το νεοδημοκράτικο ΑΠΕ δηλ του 902 και του ΑΠΕ με πολιτική ευθύνη του ΚΚΕ και της ΝΔ που δεν καλύπτει τις θέσεις του κινήματος.

          Φτάσατε δηλ να καλύπτουν τα κρατικά κυβερνητικά μέσα το κίνημα καλύτερα από τον 902 ή το ίδιο.

          Χίλιες φορές να ξαναβάλετε διαφημίσεις παντόφλες και μπουρνούζια

          Κώστας

        12. ΚΟΜΠΑ

          Έλα πέσε να κοιμηθείς ρε αγόρι μου,είναι καταφανές πως δεν μπορείς να διακρίνεις τα βασικά και να έχεις ένα στοιχειώδη ειρμό στο λόγο σου.
          Θα σε ζήλευε και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού.
          Δεν φταίω εγώ αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τι σου γράφω,ειλικρινά έκανα ότι καλύτερο αλλά αδυνατείς να κάνεις παααααρα πολυ απλά πράγματα.
          Άραξε εδώ και γράψε τα ασυνάρτητα σχόλια με τους λοιπούς ναιμεναλλάδες του χώρου σου που την βρίσκουν με τα πληκτρολόγια και τα ΜΚΔ , για παραπέρα είστε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ανίκανοι.

          Και όσο για τους εξυπνακισμούς με τα μπουρνούζια και τις παντόφλες που δήθεν είχε ο 902,θα σου κρατήσουμε ένα ΡΟΖΕ σετάκι να θυμίζει το χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ που του έκανες πλάτες με κάθε τρόπο,ξέρεις τώρα που δεν είναι κυβέρνηση να θυμηθείτε τις παλιές καλές εποχές.

          ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ

        13. Κώστας

          Αγόρι μου τι δεν καταλάβες ? Να στα πω και πιο απλά τώρα σε 2 αράδες

          Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ που καταγγείλατε τότε έχει και τις θέσεις του ΠΑΜΕ για το τι έγινε

          Το ρεπορτάζ του 902 και από όπου το κάνατε copy paste δεν έχει τις θέσεις του κινήματος κατοίκων αλλά μόνο των μπάτσων.

          Ασαφές αυτό και πολύ δύσκολο ε ?

          Δεν σε έβαλα να διαβάσεις και μαρξισμό ρε, ηρέμησε, τότε ας άρχιζες τα ΟΥΓΚ, τώρα τι σε δυσκολεύει ?

          Κώστας

        14. Σ.Τ.

          Όπως έλεγε ο Μαρξ (καταγεγραμμένο σε επιστολές που βρέθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σώθηκαν από την φωτιά από ομάδα ζηλωτών :
          Όταν διαφωνεί το ΚΚΕ με την πραγματικότητα, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα.!!!

      2. ΑΩ

        Για την Παντιέρα είναι μια “είδηση” που δημοσιεύει ο 902. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ξέρουμε, πάρε τηλέφωνο να σου πουν.
        Για σένα τι είναι όμως;
        Και τι θέση παίρνεις;
        Και τι γνώμη έχεις για το γεγονός ότι ο 902 αναπαράγει την ασφαλίτικη προβοκάτσια;
        Θρασύτατε κόμπα, έχεις να πεις κάτι; ‘Ή περιμένεις να πάρεις γραμμή;

        Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Ο ΚΟΜΠΑ έχει δίκιο, κόπι πέιστ του ΑΠΕ είναι.

      Reply
  6. Φάνης

    φίλοι αριστεριστές έχετε πρόβλημα. Ξεψαχνίζετε μία μία τις δηλώσεις στελεχών του κκε (μία του σοφιανού, μία του μιχαήλ, μία τους ενός μία του άλλου), ξεκοκκαλίζετε ριζοσπάστες και 902 για να βρείτε κάτι να πείτε. Καμιά φορά βρίσκετε κάτι να δώσετε στο κοινό σας που διψάει για αντικκεδισμό, που είναι άλλωστε και ο βασικός κινητήρας που σας ενώνει, αφού κατά τα άλλα μαλλιοτραβιέστε μέχρι και για έδρες σε δσ φοιτητικών συλλόγων. Το τραβάτε όσο δεν πάει στην κριτική πιασμένοι από θραύσματα τοποθετήσεων, αφού αυτό σας έμεινε να κάνετε.

    Και για να μην πείτε ότι υπεκφεύγω, λάθος κατά τη γνώμη μου η αναπαραγωγή της είδησης από τον 902, πιθανότατα με πηγή το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μακάρι να διορθωθεί. Όμως, τι πάει να πει αυτό; Ότι το κκε είναι με τον οχτρό, ότι είναι μικροαστοί (είπε ο γάιδαρος..) και άλλα φαιδρά που διαβάζουμε στα σχόλια; Υπάρχουν θέσεις για το airbnb, τις οποίες ανέπτυξε και προεκλογικά στο δήμο ο σοφιανός. Χρειάζονται και περισσότερες, δε λέω. Αλλά να πιάνεστε από ένα ανέβασμα του 902 για να σκούξετε όσα θέλετε να σούρετε στο κκε εμένα μου φαίνεται αστείο

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Βαριόμαστε να τα κάνουμε αυτά που λές Φάνη μου. Και ειδικά για το ΚΚΕ. Σιγά μην τρώμε χρόνο για τέτια!

      Δεν φταίει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που το ΚΚΕ παίρνει το μέρος του κράτους και του κεφαλαίου όσον αφορά το θέμα με το rbnb! Ούτε φταίει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που το ΚΚΕ έχει πάρει εδώ και χρόνια το μέρος της Ελ Ντοράντο και του κράτους στην Χαλκιδική!

      Ούτε για αποκούμπι δεν κάνετε

      Reply
      1. Φάνης

        έλα τώρα που βαριέστε, άστα αυτά.

        Όσο για αυτά που λες, ενισχύουν ακριβώς αυτά που λέω. Λες το κκε έχει πάρει το μέρος των απέναντι, το οποίο δεν μπορεί να σταθεί ούτε στον ίδιο σας τον κόσμο, όσον επηρεάζετε πλέον δηλαδή. Άλλο αν υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, αυτές να τις συζητήσουμε.

        Εντάξει δεν κάνουμε για αποκούμπι, θα πάω να αποκουμπιαστώ στην αραν ή στο μλ, κάτι θα βρω

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Αποκουμπιάσου και στον εαυτό σου, το κάναμε πολλοί. Είναι ανάγκη μονίμως να αποκουμπιάζεσαι κάπου αλλού;

        2. Ανώνυμος

          Δεν είπαμε οτι συνολικά το ΚΚΕ έχει . Λέμε ότι στο θέμα του rbnb, της Χαλκιδικής ναι, έμπρακτα το ΚΚΕ αβανταρει την προπαγάνδα κράτους κ κεφαλαίου.

        3. Κώστας

          Φάνη βγαίνοντας από τον εκλογικό μαραθώνιο που το ΚΚΕ επιβίωσε, κουτσά στραβά, με μόνη πολιτική γραμμή “το ΚΚΕ είναι το μόνο αποκούμπι για τον κάθε πικραμένο αριστερό, συριζαίο, πασόκο, δημοκράτη, προδομένο του ΟΧΙ, κάποτε αριστερό καλλιτέχνη με τύψεις κλπ αλλά και για τον κάθε καλό άνθρωπο” να λες ότι δεν είστε αποκούμπι έχει πλάκα.

          Κώστας

    2. ΑΩ

      Ισχύουν ή δεν ισχύουν όσα καταγγέλλονται για τον τυχοδιωκτισμό (και) του 902;
      Ισχύουν 100%. Όπως η συκοφαντία του Σοφιανού και η προβοκάτσια του Μιχαηλ.
      Το πρόβλημα για τον Φάνη είναι αυτά λέγονται και γράφονται και όχι ότι γίνεται κριτική σε αυτά. Εκτός και αν έχει κάποιος τα κριτήρια της Εκκλησίας.
      Όσο για το ξεψάχνισμα, αυτό το συνηθίζουν τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, πάντα διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Γιατί ο στόχος τους δεν είναι η αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, αλλά η συκοφάντησή τους. Η μόνη απάντηση που δίνει το ΚΚΕ είναι “μην τους ακούτε”, από το προβοκατόρικο δημοσίευμα στο 902 μέχρι το πιο σημαντικό πολιτικό θέμα

      Reply
  7. Νικηφόρος Πελαγίσιος

    Έγινε, λοιπόν,θα διαμαρτυρία για την τρομερή αύξηση που φέρνει στα ενοίκια η επέκταση του συστήματοε των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών. Πολύ καλά. Γράφτηκε στο 902 μια ανταπόκριση που σίγουρα δεν απέδιδε σωστά τα γεγονόυα σε σχέση με την αστυνομική καταστολή της διαμαρτυρίας.Αντί να επικριθεί το λαθεμένο ρεπορτάζ καθαυτό και να ζητηθεί η αποκατάσταση της αλήθειας …συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά, αδυσώπητος ο ενδοκομμουνιστικός εμφύλιος και ως συνήθως με καυγάδες και ύβρεις στις στήλες σχολιασμού των αριστερών ιστοσελίδων… Παντελώς απαράδεκτη κατάσταση που ευνοεί μόνο την αντικομμουνιστική γραμμή του κυρίαρχου συστήματος εις βάρος όλων μας.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μπα; Από πότε η τεκμηριωμένη κριτική που δεν βασίζεται πάνω σε φήμες και σε δοξασίες αλλά πάνω σε γεγονότα είναι “ενδοκομμουνιστικός εμφύλιος”;

      Reply
      1. Left G700

        Κριτική; Ποια κριτική;;; Αυτή που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ έχει περάσει …”απέναντι”;;; Δηλαδή, άμα σου πω εγώ ότι έχετε προσληφθεί από τις “αρμοδιες” υπηρεσίες και κάνετε επαγγελματικό αντικομμουνισμό, θα το θεωρήσεις κριτική;;;

        Για πες.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Left Αϊντε παιδάκι μου! εμείς ασκούμε ΚΡΙΤΙΚΗ στην ανυπαρξία του ΚΚΕ από τους αγώνες των κατοίκων Κουκακίου, Θησείου, Πετραλώνων και επίσης ασκούμε κριτική στην υιοθέτηση εκ μέρους του 902 (επίσημου πόρταλ του ΚΚΕ), της προπαγάνδας κράτους και κεφαλαίου, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εκεί κατοίκων.

          Εσύ μπορείς να λές ό,τι σου κατέβει! εμείς μιλάμε βάσει γεγονότων.

        2. Left G700

          Μπα; Τι μας λες, ρε San Rocco! Ασκείτε «κριτική στην υιοθέτηση εκ μέρους του 902 (επίσημου πόρταλ του ΚΚΕ), της προπαγάνδας κράτους και κεφαλαίου, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εκεί κατοίκων»; Και πού καταλήγει η κριτική σας; Δεν καταλήγει στο ότι το ΚΚΕ έχει περάσει “απέναντι”; Αυτό δεν υπονοεί ευθέως ο αρθρογράφος όταν κλείνει το άρθρο του γράφοντας «Διαλέξτε πλευρά…»; Αυτό δεν υπονοείτε όλοι οι εδώ συμπολιτευόμενοι (κυρίως αντιπολιτευόμενοι το ΚΚΕ) στα σχόλιά σας;;;

          Να στο γυρίσω από την ανάποδη, να δεις τη γλύκα; Στο γυρίζω:

          Μεγάλο μέρος τής κριτικής σας στα πρωτοσοσιαλιστικά καθεστώτα είναι copy paste της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας που άρχισε να ξετυλίγεται αμέσως μετά την εδραίωση των μπολσεβίκων στην εξουσία ύστερα από την επικράτησή τους στον εμφύλιο και κορυφώθηκε βέβαια στα χρόνια τού ψυχρού πολέμου. Διαλέξτε πλευρά!!!

          Πώς σού φάνηκε; Σου κάθισε στο λαιμό; Ξυδάκι να πάει κάτω!

          ΥΓ Συνέλθετε. Άμα θέλετε να κάνετε κριτική στο ΚΚΕ να κάνετε πολιτική κριτική κι όχι σοβάντισμα με λάσπη. Οι αφορμές δεν λείπουν. Βέβαια, έχει μια δυσκολία το πράγμα. Καθώς είσαστε γέννημα από το πλευρό του (όπως η Εύα από το πλευρό τού Αδάμ), έχετε κληρονομήσει πολλά από τα στραβά του κι όσο να ‘ναι κωλώνετε να κάνετε αυτοκριτική. Και να σκεφτεί κανείς ότι είχατε υποσχεθεί εδώ και έναν περίπου αιώνα πως θα ανανεώνατε και θα εξυγιαίνατε το κομμουνιστικό κίνημα. Κολοκύθια τούμπανα. Ένα copy paste του είσαστε κι εσείς. Απλώς σε σμίκρυνση…

        3. Ανώνυμος

          Αν ειμασταν κοπυ πειστ του ΚΚΕ λεφτά, δεν θα κάναμε τόσα χρόνια τώρα πολλά κοινά πράγματα με άλλες οργανωμένες δυνάμεις. Είτε πετυχημένα, είτε αποτυχημένα. Ούτε θα είχαμε μετωπική λογική έστω κ αυτή την ανεπαρκή που έχουμε.

          Σκεψου

        4. Left G700

          Η αποφυγή συνεργασιών δεν είναι το μόνο κακό τού ΚΚΕ (και ούτε το διαχρονικό: μέχρι τα μέση τής πρώτης δεκαετίας του 2000 συνεργαζόταν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο με ΔΗΚΚΙ και τους «σκληρούς» που αποχώρησαν από τήν ΑΚΟΑ, την ομάδα τής Κομμουνιστικής Ανανέωσης). Υπάρχουν κι άλλα: ο «δημοκρατικός» συγκεντρωτισμός με αναλογία 5% δημοκρατία και 95% συγκεντρωτισμός (και μάλιστα όχι σε επαναστατικές συνθήκες και καταστάσεις), η προστασία τής ηγεσίας, η δαιμονοποίηση κάθε άποψης που αμφισβητεί την «καθοδήγηση», η ταύτιση λάθους με κακή πρόθεση, η θρησκευτική πρόσληψη «του Κόμματος» που οδηγεί στην ιεροποίησή του, η λατρεία τής μοναδικής και μονοδιάστατης σκέψης με ταυτόχρονη αποθάρρυνση της καινοτόμας, δημιουργικής ή, ακόμα περισσότερο, της πειραματικής, η προσκόλληση στην «ορθοδοξία» και η αντιπάθεια για την «αίρεση» κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.

          Σκέψου εσύ πόσα από αυτά τα ορέα δεν κουβαλάτε στην καμπούρα σας ως κακή κληρονομιά.

        5. Ανώνυμος

          Λεφτ το απόσπασμα του νωρίς τορεζ “πρέπει να μάθουμε να κλείνουμε μια απεργία όταν πρέπει”, είναι απόδειξη του πόσο λαθεμένη είναι η αντίληψη που έχεις. Όχι γιατί δεν πρέπει να ξέρουμεοτι μια απεργία πρέπει να τελειώνει αν αρχίζει να φθείρεται, αλλά γιατί αυτά ο τορεζ τα έγραψε για να δικαιολογήσει την απόφαση του ΚΚ γαλλιας, να σταματήσει τις πάμπολλες καταλήψεις (όχι απλές απεργίες) που είχε αρχίσει να εφαρμόζει η εργατική τάξη στην Γαλλία το 36. Προς όφελος τίνος; Προς όφελος μιας γενναίας αύξησης του μεροκάματου, ψήφισης διακοπών για τους εργαζόμενους από την βουλή κλπ. Δλδ το κκ Γαλλίας προμοταρε την αύξηση των μισθών, τις διακοπές κλπ, σε αντίθεση με τις πάμπολλες καταλήψεις των εργοστασίων που θα έθεταν αργά η γρήγορα θέμα εξουσιας.: Ανταλλαξε τις σοβαρές πιθανότητες να πάρει η εργατική τάξη κ ο λαός την εξουσία, με αυξήσεις μισθών. Εύγε και στο κκ Γαλλίας κ σε σένα που ποσταρες τορεζ. Τα ίδια κ χειρότερα έκανε το κκ Γαλλίας κ στο Μάη του 68. Μπράβο λεφτ εις διπλούν για τις επιρροές σου!

        6. λαθραναγνώστης

          Το ΚΚΓ , δεν έβαζε θέμα εξουσίας το 36. Ούτε, αντικειμενικά, με τις καταλήψεις μερικών εργοστασίων, ετίθετο θέμα εξουσίας.
          Το απόλυτο ζητούμενο εκείνης της εποχής, ήταν η παρεμπόδιση της ανόδου στην εξουσία, κυβερνήσεων που θα συνέτασσαν τις ευρωπαϊκές χώρες με τον άξονα ενάντια στην ΕΣΣΔ. Και αυτό γινόταν με τα Λαϊκά Μέτωπα. Τα Λ.Μ. ήταν η απόλυτη προτεραιότητα.

        7. Ανώνυμος

          Ναι, ναι λαθραναγνωστη! Δεν τίθεται θέμα εξουσιας όταν οι εργαζόμενοι καταλαμβάνουν μερικές εκατοντάδες εργοστάσια το 36 στην Γαλλία κ δίπλα στην Ισπανία έχει ξεσπάσει η ισπανική επανάσταση. Όχι καλέ δεν τίθεται θέμα εξουσιας. Τίθεται θέμα αυξήσεων. Κ μετά αναρωτιεστε γιατί νίκησε η σοσιαλδημοκρατική λογική μέσα στον κόσμο. Αφού τα ίδια έλεγαν κ έπρατταν τα κ.κ.

          Αρες μαρες κουκουναρες για μια ακόμα φορά από τον λαθραναγνωστη.

        8. λαθραναγνώστης

          Ποιά “Ισπανική Επανάσταση” καλό μου παιδί? Έχεις στοιχειώδη γνώση από το θέμα? Λαϊκό Μέτωπο έκαναν και στην Ισπανία, και ο Φράνκο έκανε πραξικόπημα και ξέσπασε ο ισπανικός εμφύλιος

        9. Left G700

          Αν δεν ήσουν αριστεριστής και είχες πάρει έστω και μυρωδιά από τη λενινιστική σκέψη, πνεύμα και τακτική, θα ήξερες ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο πρέπει να σταματάει μια απεργία δεν είναι η κάμψη της ή και ο εκφυλισμός της (αυτό να το συνδυάσεις με εκείνα που σου λέει ο λαθραναγνώστης). Δεν είμαι τόσο φιλόδοξος για να πιστεύω ότι μπορώ εγώ να σε πείσω να βγάλεις τις κόκκινες μαρμελάδες από τα μάτια, για να δεις πιο καθαρά…

          Κατά τα άλλα, να παρατηρήσω ότι τα έβαλες με τον Τορέζ (χα!), αλλά μπροστά στον Μεγάλο, μούγκα στη στρούγκα. Δεν έβγαλες κιχ!

        10. Ανώνυμος

          Καλά λεφτ μάθε την αλφαβήτα, σταμάτα να είσαι μια ζωή απολογητής κάποιας χρεοκοπημένης αντίληψης, άσε τον Λένιν στην ησυχία του γιατί αρκετά τον ταλαιπώρησες και ξαναέλα.

    2. λαθραναγνώστης

      Νιληφόρε, κάπως ρομαντικό το σχόλιό σου, διότι για να γίνει “εμφύλιος”, χρειάζονται τουλάχιστον δύο της ίδιας φυλής……

      Reply
  8. ARETOS

    Εξαρτάται βέβαια και από ποια οπτική θέλει να την πει ο καθένας για να κάνει μικροπολιτική.
    Όχι τίποτα άλλο απλά αυτός ο αποσπασματισμός και η εξαγωγή συμπερασμάτων για αυτά που θέλετε να λέτε,μπας και σώσετε τα χαμένα, αποδεικνύει το ποιον της πολιτικής σας στάσης διαχρονικά.
    Δεν θα καθίσω να αναλωθώ για το πως πρέπει να γίνονται οι διεκδικήσεις,με τι όρους και με τι κριτήρια και για το πως κάποιοι λειτουργούν αποπροσανατολιστικά,αυτό είναι ήδη γνωστό στο ευρύ ταξικό κοινό που σας γυρνάει τα μούτρα.Εμείς δεν μηρυκάζουμε κουτόχορτο,σας το αφήνουμε απλόχερα αυτό το σπορ.
    Θα σταθώ στην αναπαραγωγή μιας είδησης από την οποία βγάλατε μάλιστα και συμπεράσματα (τα ωραία σας “σ.σ.” ) και αποσπασματικά θέλετε να βάλετε το ΚΚ στα φερέφωνα των δυνάμεων καταστολής.
    Δέρνουνε τα ΜΑΤ βουλευτές του ΚΚΕ,δέρνουνε τα ΜΑΤ ΠΑΜΙΤΕΣ στις απεργίες,δέρνουνε τα ΜΑΤ ΚΝΙΤΕΣ σε πορείες,δέρνουνε τα ΜΑΤ στην ναυπηγοεπισκευαστική,μπαγλαρώνουνε ΚΝΙΤΕΣ για αφισοκολλήσεις,βάζουν ασφαλίτες και παρακρατικούς σε εργατικά συνέδρια και σε πορείες και κατά τα άλλα το ΚΚΕ είναι στην πλευρά των δυνάμεων καταστολής?
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι κατακριτέα η καταστολή των μπάτσων,αλλά υπάρχει και διαφορά εμφανέσταση και σε βάση ποιότητας για το ποιος συγκρούεται και με τι όρους το κάνει!
    Δηλαδή το να φετιχοποιείς το πρόσκαιρα “συγκρουσιακό” (λέμε τώρα) δίχως στοχοπροσήλωση και μαζικότητα σε κάνει πρωτοπόρο?
    Και ποιες στην τελική είναι αυτές οι συλλογικότητες και τι πρόταγμα βάζουν στα οξυμένα προβλήματα,θα μας πει κάποιος?
    Εσείς δηλαδή που στην πλειοψηφία των παραπάνω ζητημάτων δεν βγάζετε κουβέντα και το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι,ενώ μάλιστα σε μεμονωμένες περιπτώσεις λοιδορείτε κιόλας,πως να σας χαρακτηρίσουμε?
    Επίσης για τους εργαζόμενους στη ΣΙΔΕΝΟΡ,στη «MELLON» – «FIRST DATA» – «PD SOLUTIONS» και στην «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ γιατί δεν βγάλατε κουβέντα για τις πρακτικές της εργοδοσίας?

    Reply
  9. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    To ΚΚΕ εκλογικός μηχανισμός είναι,Σκέφτεται ότι πιο πιθανό ειναι να τσιμπήσει ψήφους από τίποτα αστυνομικους(λόγω Κανέλλη και διάλυσης χ.α) πάρα από τους μπάχαλους που έφαγαν τις κλωτσιες.Έτσι παρουσιάζει την είδηση με αυτό τον τρόπο,Το τι πραγματικα συνέβη ,το τι είναι αλήθεια ή ψέμα είναι αστικές προκατάληψεις

    Reply
    1. ARETOS

      Αυτό είναι το αφήγημα σας επειδή ο κόσμος της εργασίας σας γυρνάει την πλάτη και στρέφεται στο ΚΚΕ.
      Και πως μένει το ΚΚΕ σταθερό ενώ η υπόλοιπη αριστερά έχει πάρει την κάτω βόλτα στο σωματεία και στα ποσοστά, αααα ναι σωστά κάνει ψηφοθηρία στα σώματα καταστολής και τους νοικοκυραίους και μαζεύει από εκεί ψηφοφόρους…
      Όχι ότι κάνει μια ΕΙΔΙΚΗ παρέμβαση Σ Υ Γ Κ Ε Κ Ρ Ι Μ Ε Ν Ο Υ τύπου και σε Σ Υ Γ Κ Ε Κ Ρ Ι Μ Ε Ν Ε Σ ομάδες,όπως οφείλει ένα ΚΚ που έχει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και δεν αναλώνεται σε πιασάρικες και βολικές στρογγυλοποιήσεις της πραγματικότητας (αλήθεια θυμίστε μου λίγο από την ιστορία και πείτε μας ένα έστω ΚΚ που δεν έκανε παρέμβαση στα σώματα ασφαλείας! Τύφλα να έχουν οι μηχανισμοί των Μπολσεβίκων και των Σπαρτακιστών δηλαδή! Τύφλα να έχει το ΕΑΜ και όσοι αυτομόλησαν από την χωροφυλακή στις τάξεις του!), αλλά ναι όταν βλέπεις το ΚΚΕ ως εκλογικό μηχανισμό και δεν έχετε αναπτύξει ώριμη κομμουνιστική σκέψη τέτοιες ανοησίες θα λες!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Που το είδες μωρέ, ότι στρέφεται στο ΚΚΕ ο εργατόκοσμος;

        Reply
        1. ARETOS

          Ξέρω γω κάπου περίεργα ας πούμε στα σωματεία και στους φορείς όπου γενικά ο κόσμος συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ,μακρυά από πληκτρολόγια και την φαντασιοπληξία σας.

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Σ’αυτές τις σφραγίδες. Και γιατί δε περιορίζεσαι εκεί;

  10. ARETOS

    Εξαρτάται βέβαια και από ποια οπτική θέλει να την πει ο καθένας για να κάνει μικροπολιτική.
    Όχι τίποτα άλλο απλά αυτός ο αποσπασματισμός και η εξαγωγή συμπερασμάτων για αυτά που θέλετε να λέτε,μπας και σώσετε τα χαμένα, αποδεικνύει το ποιον της πολιτικής σας στάσης διαχρονικά.
    Δεν θα καθίσω να αναλωθώ για το πως πρέπει να γίνονται οι διεκδικήσεις,με τι όρους και με τι κριτήρια και για το πως κάποιοι λειτουργούν αποπροσανατολιστικά,αυτό είναι ήδη γνωστό στο ευρύ ταξικό κοινό που σας γυρνάει τα μούτρα.Εμείς δεν μηρυκάζουμε κουτόχορτο,σας το αφήνουμε απλόχερα αυτό το σπορ.
    Θα σταθώ στην αναπαραγωγή μιας είδησης από την οποία βγάλατε μάλιστα και συμπεράσματα (τα ωραία σας “σ.σ.” ) και αποσπασματικά θέλετε να βάλετε το ΚΚ στα φερέφωνα των δυνάμεων καταστολής.
    Δέρνουνε τα ΜΑΤ βουλευτές του ΚΚΕ,δέρνουνε τα ΜΑΤ ΠΑΜΙΤΕΣ στις απεργίες,δέρνουνε τα ΜΑΤ ΚΝΙΤΕΣ σε πορείες,δέρνουνε τα ΜΑΤ στην ναυπηγοεπισκευαστική,μπαγλαρώνουνε ΚΝΙΤΕΣ για αφισοκολλήσεις,βάζουν ασφαλίτες και παρακρατικούς σε εργατικά συνέδρια και σε πορείες και κατά τα άλλα το ΚΚΕ είναι στην πλευρά των δυνάμεων καταστολής?
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι κατακριτέα η καταστολή των μπάτσων,αλλά υπάρχει και διαφορά εμφανέσταση και σε βάση ποιότητας για το ποιος συγκρούεται και με τι όρους το κάνει!
    Δηλαδή το να φετιχοποιείς το πρόσκαιρα “συγκρουσιακό” (λέμε τώρα) δίχως στοχοπροσήλωση και μαζικότητα σε κάνει πρωτοπόρο?
    Και ποιες στην τελική είναι αυτές οι συλλογικότητες και τι πρόταγμα βάζουν στα οξυμένα προβλήματα,θα μας πει κάποιος?
    Εσείς δηλαδή που στην πλειοψηφία των παραπάνω ζητημάτων δεν βγάζετε κουβέντα και το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι,ενώ μάλιστα σε μεμονωμένες περιπτώσεις λοιδορείτε κιόλας,πως να σας χαρακτηρίσουμε?
    Επίσης για τους εργαζόμενους στη ΣΙΔΕΝΟΡ,στη «MELLON» – «FIRST DATA» – «PD SOLUTIONS» και στην «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ γιατί δεν βγάλατε κουβέντα για τις πρακτικές της εργοδοσίας?
    Παρακαλώ να περάσει το σχόλιο!

    Reply
  11. Left G700

    — Ρε σεις! Είσαστε προδότες!

    Εμείς είμαστε οι πρόδότες;;; Εσείς είσαστε!!!

    Reply
  12. Left G700

    Ο ΠΙΕΡ ΠΑΟΛΟ ΠΑΖΟΛΙΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΎ 68’ (Να διαβαστεί μόνο από αριστεριστές κάτω τών 40 ετών)

    Όταν χθες στην Βάλλε Τζούλια χτυπηθήκατε με τους αστυνομικούς,

    εγώ ήμουν με το μέρος τους!

    Διότι οι αστυνομικοί είναι παιδιά φτωχών ανθρώπων.

    Κατάγονται από την επαρχία και τις περιφέρειες των πόλεων.

    Και όσο για μένα, ξέρω πολύ καλά

    πώς έζησαν σαν παιδιά, όταν ήταν έφηβοι,

    τις ανεκτίμητες χίλιες λίρες, τον πατέρα τους που έμεινε κι αυτός παιδί,

    από την πολλή μιζέρια –που κύρος δεν προσδίδει ασφαλώς […]

    Έχετε τη φάτσα του βουτυρομπεμπέ.

    Σας σιχαίνομαι, όπως σιχαίνομαι τους πατεράδες σας.

    _________________________________________________

    ΥΓ Αν σας βαστάει (που σας βαστάει, γιατί είστε επαναστάτες εσείς, όχι χάπα χούπες!) , να πείτε και τον γενναίο Πιέρ συστημικό και απολογητή τών μπάτσων, να πείτε και γι’ αυτόν ότι είχε περάσει «απέναντι». Εξ άλλου, είναι κάτι που πολύ θα τον διασκέδαζε. Κάπου έχει βαρεθεί να παίζει συνέχεια μπάλα με τον Τζορτζ, τον Γιόχαν και τ’ άλλα παιδιά…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Πάντα μοστράρεις τις άκυρες φράσεις σπουδαίων δημιουργών όπως ο Παζολίνι πχ (ναι, είχε τραγικά λάθος ο Παζολίνι με αυτές τις τις φράσεις τι να κάνουμε), πάντα μοστράρεις τις άκυρες φράσεις άκυρων όπως ο Μωρίς Τορέζ και πάντα κρύβεσαι πίσω από σπουδαία ονόματα.

      Να τεκμηριώσεις με δικά σου επιχειρήματα δεν μπορείς γιατί δεν έχεις.

      Reply
      1. Left G700

        San Rocco, τον Παζολίνι δεν τον έβαλα επειδή ήταν “σπουδαίος δημιουργός”. Τον έβαλα επειδή ήταν σπουδαίος κομμουνιστής και ήθελε καμιά πενηνταριά από σας μόνο για κολατσιό!

        Επειδή αμφισβητείτε τα δικά μου επιχειρήματα, γι’ αυτό κι εγώ σάς φέρνω εδώ τούς μάρτυρές μου, για να μη μπορείτε να πείτε τίποτε άλλο εκτός από το ότι “κρύβομαι πίσω από σπουδαία ονόματα”.

        Σας κατανοώ, σας συμπονώ και –επιτρέψτε μου– διασκεδάζω.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Σου είχε πει εσένα τι ήθελε για κολατσιό; Καλά ρε λεφτ έχεις χρηματίσει μπάτλερ του Μαρξ, του Λένιν κ του Παζολίνι; Όλο μας λες το τάδε ήθελε για κολατσιο, το τάδε για μεσημεριανό το τάδε για βραδινό κλπ

    2. Κώστας

      Μάης του 68 και κομμουνιστές σκηνοθέτες το θέμα.

      Μπορεί ένα γκουγκλάρισμα να σε οδηγήσει όντως σε μια κακή στιγμή του Παζολίνι, ενός ανθρώπου που είχε πχ πρόβλημα για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις από το κόμμα του, το Κομμουνιστικό Κόμμα του, ενός ανθρώπου έντονα αντιφατικού δηλ έτσι κι αλλιώς που δεν είναι ντε και καλά κάθε όψη του στην όχθη της ριζοσπαστικής και συλλογικής όξυνσης των αντιθέσεων μέσα στις οποίες οι καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλλευσης και εξουσίας μας εγγράφουν. ¨Οπως δεν είναι κανενός μας όλες οι όψεις θετικές. Βέβαια μπορεί ίσως κανείς να βρει πως για τα ίδια γεγονότα, της Βάλε Τζούλια, ο ίδιος επίσης πως οι αστυνομικοί είχαν άδικο αλλά είναι φτωχοί και αυτοί που είχαν δίκιο είναι πλούσιοι. Μάλλον δηλ πρέπει να εντοπίσουμε μια έντονη εσωτερική σύγκρουση του κομμουνιστή διαννοούμενου ανάμεσα στον συντηρητισμό του κλασικού κομμουνιστικού κινήματος και την προσπάθεια των μαζών να ορίσουν βαθύτερα από το κομμουνιστικό κίνημα το δίκιο και το άδικο. Επίσης λογικά ο ίδιος δεν συμμετείχε στις συγκρούσεις οπότε μάλλον μπορούμε να δούμε πως αυτή η αντίφαση εγγράφεται στον παρατηρητή κομμουνιστή διαννοούμενο και όχι τον κομμουνιστή διαννοούμενο την ώρα που δρα. Επίσης να κάνουμε μια διευκρίνηση, τα γεγονότα της Βάλε Τζούλια είναι στην Ρώμη, αν ο λεφτ Μάης του 68 εννοούσε τον γαλλικό δεν ισχύει. Βέβαια σαφώς τα γεγονότα συνδέονται στα πλαίσια των εξεγέρσεων της εργατικής τάξης και της νεολαίας κατά του καπιταλισμού και του επίσημου κομμουνιστικού κινήματος σαν στήριγμα του

      Διάφορα ενδιαφέροντα για τον Παζολίνι μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ

      https://www.ektosgrammis.gr/website/mia-zoi-gemati-skorpies-simeioseis-gia-ti-viopolitiki-toy-pazolini

      Μπορεί επίσης όμως ένα γκουγλάρισμα να μας οδηγήσει για το πως οι μαχόμενοι ριζοσπάστες σκηνοθέτες, συλλογικά, διέκοψαν το φεστιβάλ των Καννών το 68 στα πλαίσια της εξέγερσης και άλλαξαν και από τότε εώς σήμερα και τον τρόπο που διεξάγεται υπέρ της καλλιτεχνικής ελευθερίας.

      http://flix.gr/articles/tribute-may-1968-cannes-film-festival.html

      Κώστας

      Reply
  13. Left G700

    Και σε σένα, San Rocco, πρέπει να δίνουμε ένα πεντάευρο για κάθε απολαυστικό σχόλιο σαν αυτό, όπου μαρτυράς χωρίς ξύλο (που λέει ο λόγος).

    Ώστε ο Παζολίνι είχε “τραγικά λάθος“, ενώ το ΚΚΕ έχει πάρει συνειδητά αντίθετο δρόμο, έχει περάσει “απέναντι” και πρέπει “να διαλέξει πλευρά”!!!

    Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν;

    Ουδεμίαν, ουδεμίαν!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ε τι να κάνουμε λεφτ! Άνθρωποι είναι κάνουνε κ γράφουμε κ λάθη κ ο Παζολίνι, κνο Λένιν και εμείς και όλοι. Δεν είμαστε όλοι αλάνθαστοι σαν εσένα!

      Επίσης θα το ματαξαναπω: για το θέμα του rbnb κ της δράσης των κατοίκων γράφτηκε ότι το ΚΚΕ αναμεταδίδει την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Όπως πχ κ με τις σκουριές κλπ. Όσο ισχύει η δράση του ΚΚΕ στους εργασιακούς χώρους που αναφέρθηκε από τα μέλη του ΚΚΕ, άλλο τόσο ισχύουν κ αυτά που γράφουμε εμείς. Ας κοιτάξει το ΚΚΕ γιατί συμπεριφέρεται τόσο αντιφατικά.

      Reply
  14. Νέος

    Εμ στοχευμενο άρθρο που μπορεί κάλλιστα να μην παίρνει υπόψιν του πολλές μεταβλητές, δεν αντιλέγω αλλά η ταξικοτητα του σαιτ και του χώρου που εκπροσωπεί δεν μας αναφέρει – ενημερώνει για τους αγώνες cosco, frigoglass, Mellon, πλατύ Ημαθίας, αφοι βλαχου, που προταγωνιστει η ‘διαλέξτε’ πλευρά κκε.. Άραγε και εκεί ταξικοτητα παίζει;; και παίρνει θέση το σαιτ αποσιωπωντας τα;;

    Reply
    1. kokkiniotis Post author

      Το ότι δεν τα έχεις δει εσύ, δεν σημαίνει και ότι η Παντιέρα τα αποσιωπά. Ας μην παραπληροφορούμε.

      Reply
  15. Σ.Τ.

    Για όσους δεν κατάλαβαν την ειρωνία, παρομοιάζω την Leftg700 generator, που κατέχει τις μυχιες σκέψεις των Μαρξ, Ένγκελς,Λένιν, ως αν πολιτικός ψυχαναλυτής, με τον γνωστό παρουσιαστή – πωλητή και νυν ευρωβουλευτή, ο οποίος έγινε viral στο πανελλήνιο, παρουσιάζοντας βιβλίο με τις επιστολές του Ιησού όπως ισχυριζόταν.
    Eγινε viral λέμε ο τύπος.

    Reply
  16. Left G700

    «[…] ΩΣ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΩ ΧΛΕΥΑΣΜΟ»

    Αλήθεια, τι γέλια! Τους έφερες εδώ έναν άνθρωπο πεθαμένο σχεδόν 44 χρόνια, έναν άνθρωπο που για πολλούς δεν ήταν παρά ένα «ρεμάλι», ένας «διεστραμμένος», μια «μορφωμένη λουμπεναρία» –αυτό το είπαν οι σύντροφοί του που τον διέγραψαν· αλλά εκείνος απτόητος: μέχρι να πεθάνει έλεγε «Vota PC! Vota PC!» (το «οὐ γὰρ οἴδασι» στα ιταλικά). Και τους τον έφερες για έναν και μοναδικό λόγο: για να δεις πώς θα αντιδράσουν απέναντι σε κάποιον που δεν αναπαρήγαγε απλώς μια συστημική είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως έκανε ο 902, αλλά είπε στα ίσα: «όταν (τότε) εσείς πετάγατε μολότοφ στους μπάτσους κι εκείνοι σάς έσπαγαν τα κεφάλια, εγώ ήμουν με τους μπάτσους»!

    Και δεν τόλμησε να σηκωθεί ούτε ένας από αυτούς τούς «επαναστάτες τών λέξεων» να πει: «ναι, κι ο Παζολίνι, απέναντι είχε περάσει, μπορεί και να ήταν στο μισθολόγιο της CIA» (πού να τολμήσουν! κι ας ήταν ο Παζολίνι μισή μερίδα άνθρωπος! κι ας είναι αυτοί θεόρατοι επαναστάτες!). Κάτι για «τραγικό λάθος» μας είπε ο San Rocco, κάτι για «άτυχη στιγμή» ψέλλισε ο Κώστας (πιο σεμνός αυτός), αλλά για την ταμπακιέρα τίποτε! Nothing! Niente! Nada! Κι έτσι, μείναμε με την απορία πώς γίνεται η αναπαραγωγή μιας είδησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ να είναι «συνειδητό πέρασμα απέναντι», και η συμπαράταξη με τους μπάτσους που σπάνε κεφάλια απλώς «λάθος», έστω και «τραγικό», ή «άτυχη στιγμή»!

    Μάθαμε όμως και κάτι από τον Κώστα που έτρεξε κατ’ ευθείαν στη σοφή μαμά του (ΑΡΑΝ με λένε κι όλα τα παιδάκι κλαίνε) για να φέρει τη γραμμή. Όπου η γραμμή μάς λέει ότι:

    Σε όλη του την πορεία η ένταση μεταξύ δευτερευόντων ιδεολογημάτων, αντιδραστικών στην ουσία τους, και πρωτευουσών θέσεων, σκληρά επαναστατικών, «μετριάζεται» από την πολυσημία του ποιητικού του έργου και το (κερδισμένο) δικαίωμά του να είναι σκληρά αντιφατικός. Ίσως η πιο χαρακτηριστική τέτοια στιγμή έντασης να συνέβη το 1968: […] Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς, ένα καταστατικό για την πέραν του ΚΚΙ ριζοσπαστική αριστερά συμβάν ήταν οι σκληρότατες και αιματηρές συγκρούσεις της Βάλλε Τζούλια ανάμεσα σε πλήθος φοιτητές και αστυνομικές ορδές. Ο Παζολίνι με αφορμή τις συγκρούσεις έγραψε αργότερα: «[Στις συγκρούσεις] είδαμε ένα απόσπασμα της πάλης των τάξεων. Εσείς, φίλοι μου, (που ήσαστε από τη μεριά του δίκιου), είστε οι πλούσιοι. Οι αστυνομικοί (που είχαν άδικο) είναι με τη μεριά των φτωχών». Ο ίδιος μάλιστα έγραψε ότι συμπαθούσε περισσότερο τους φτωχούς αστυνομικούς (πάντως δεν είναι βέβαιο ότι μίλησε για «αριστεροφασισμό», όπως τον κατηγορεί η Wikipedia –όμως όντως αναφέρθηκε στους φοιτητές ως τα «παιδιά του μπαμπά τους», εννοώντας τη μικροαστική τους καταγωγή).

    Σύμφωνα πάντα με τη γραμμή τής μαμάς ΑΡΑΝ, όπως τουλάχιστον τη μεταφέρει ο γραφέας τού άρθρου, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «δευτερεύοντος αντιδραστικού ιδεολογήματος» (τα στρώματα τής εργατικής τάξης που τους μέλλει να μικροαστικοποιηθούν μέσω τής διανοητικής εργασίας …«δευτερεύον ζήτημα»!!!) ήταν το επίμαχο ποίημα του Παζολίνι –από όπου και το απόσπασμα που ποστάρισα εγώ. Κάτι που αποδεικνύει ότι η μαμά ΑΡΑΝ όχι να θηλάσει τα παιδιά της δεν ξέρει, αλλά τους δίνει και γάλα σκόνη με ληγμένη ημερομηνία που έχει σκουληκιάσει!

    ΥΓ Επειδή έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι ο γραφέας τού άρθρου που μας έβαλε εδώ ο Κώστας δεν έχει διαβάσει καν ολόκληρο το ποίημα του Παζολίνι, ας το βάλω στο αμέσως επόμενο σχόλιο.

    Reply
    1. Κώστας

      Εν τω μεταξύ αν ήταν ο λεφτ στο ΙΚΚ θα είχε στείλει τον Παζολίνι στην Σιβηρία αλλά συνεχίζει να λερώνει τους πάντες και τα πάντα, ζωντανούς και πεθαμένους

      Επίσης αν έκανε τον κόπο να διαβάσει το άρθρο του ΔΛ, που μάλλον μπορεί να απαγγείλει από μνήμης το ποίημα του Παζολίνι στα ιταλικά αλλά για τον λεφτ δεν ξέρει από αυτ, θα έβλεπε πως ο Παζολίνι λίγο μετά την, κατά λεφτ, απροσχημάτιστη συμφωνία του με το ΙΚΚ εναντίον των του 68 κλπ πήγε στην αυτονομοαριστερίστικη Lotta Continua και μετά σε ακροκεντρώο κόμμα της εποχής. Ο λεφτ όμως αποφάσισε πως ο Παζολίνι φώναζε μέχρι τον θάνατο του υπέρ του ΙΚΚ πολύ απλά γιατί ο λεφτ ανακάλυψε τον Παζολίνι σήμερα γκουγκλάροντας για να σπάσει τα νεύρα στους αριστεριστές, όρο που ο λεφτ χρησιμοποιεί για τους αριστερούς ανθρώπους και την αριστερά που έχει αφιερώσει την ζωή του εναντίον τους

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Κώστα, άσε τον λεφτ μην τον ξεσυνεριζεσαι. Γελάμε με δαυτον, όχι γιατί έχουμε άλλη αντίληψη που έχουμε, αλλά γιατί αν είναι καποιοι εδώ μέσα τίγκα δογματικοι, γραφειοκράτες κ τυπολατρες στην σκέψη, κ τελικά στείροι, ο λεφτ είναι πρώτος ανάμεσα σε αυτούς. Ακολουθουν με μικρή διαφορά ο λαθραναγνωστης και, ο ενας.

        Κρυβονται πίσω από Μαρξ, Ένγκελς,, Λένιν -με λογική μπάτλερ ο λεφτ- ασκώντας απίστευτη τσιτατολογια για να καλύψουν την δική τους ανικανότητα σε επιχειρήματα κ τεκμηρίωση, όταν πια στριμώχνονται το ρίχνουν στην παλαβή κ στην ειρωνία. Ή τέλος προσπαθούν να τεκμηριώσουν την δική τους θέση “επειδή το είπε κ ο Παζολίνι”, λησμονώντας φυσικά το ότι ο κάθε Παζολίνι όσο σπουδαίος κ να είναι, δεν παύει να είναι άνθρωπος. Και ως άνθρωπος είπε και παπαριές.

        Reply
      2. Left G700

        Αχ Κώστα μου… Πόσο βαθιά νυχτωμένος είσαι και για μένα (χέσε με εμένα) και για τον Παζολίνι. Για να μπερδέψω ακόμα περισσότερο το έτσι κι αλλιώς εν συγχύσει ευρισκόμενο μυαλό σου, πάρε ένα κουίζ που, απ’ ό,τι βλέπω εδώ και έξι-εφτά χρονάκια, δεν θα το λύσεις ούτε μέχρι τα βαθιά σου γεράματα:

        Ο Παζολίνι, σε σχέση με το ΚΚΙ, ήταν ό,τι ο αρχαίος Αλκιβιάδης σε σχέση με την Αθήνα.

        Ο χρόνος για να το κατανοήσεις αυτό μετράει από τώρα. Και πάει, και πάει, και πάει….

        Reply
        1. Left G700

          ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΤΕΡΟΝ

          [Εισαγωγική σημείωση: Φαίνεται ότι οι αντιλήψεις τής Παντιέρας σχετικά με την πολιτική ορθότητα συντηρητικοποιούνται σταθερά. Έτσι, ένα απογευματινό σχόλιό μου με το οποίο διαμαρτυρόμουν καυστικά για την καινούργια συκοφαντική μαντεψιά τού Κώστα («ένας Προφήτης μα τι Προφήτης!) ότι «αν ήμουν στο ΚΚΙ θα είχα στείλει τον Παζολίνι στη Σιβηρία» (άλλη προβολάρα κι αυτή τής δικής του νοοτροπίας επάνω μου) το έφαγε η μαρμάγκα. (Παρένθεση: έφαγε κι άλλο ένα η μαρμάγκα, κι έτσι συνειδητοποίησα ότι η αναρχία θεωρείται εδώ κάτι το ιερό, υπεράνω κριτικής και πολύ περισσότερο καταδίκης –ακόμα κι αν γίνεται υπό λενινιστική οπτική γωνία. Κλείνει η παρένθεση.) Αυτή η εμμονή τής Παντιέρας με την πολιτική ορθότητα μου έφερε στο νου την περίπτωση του τρομερού παιδιού τής Καταστασιακής Διεθνούς Gianfranco Sanguinetti και υπαρχηγού τού Γκυ Ντεμπόρ στην τελευταία περίοδο του ρεύματος (οι τελευταίοι δύο που έκλεισαν την πόρτα τής Καταστασιακής Διεθνούς). Αγανακτισμένος από τη «σταλινική» καταπίεση της κατά τα άλλα «αντισταλινικών» προσανατολισμών πρακτικής τής πολιτικής ορθότητας, έγραψε σαρκαστικά στον κολοφώνα τής πρώτης έκδοσης (Παρίσι, 2004) ότι «το βιβλίο έγινε μέσω παιδικής εργασίας στη Βομβάη». Παρεμπιπτόντως, το βιβλιαράκι αυτό έχει εκδοθεί στα ελληνικά πέρυσι τέτοια εποχή περίπου (δεν γράφω τον τίτλο του, γιατί φοβάμαι ότι κι αυτός μπορεί να θεωρηθεί βλάσφημος και πολιτικά μη ορθός…) και μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε εδώ.

          Εν πάση περιπτώσει: τ’ είχες Λέφτη, τ’ είχα πάντα: rewriting κι άγιος ο Θεός!]

          ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (rewriting)

          Κώστα μου, σχετικά με τους πολιτικούς/κομματικούς προσανατολισμούς τού Παζολίνι, για ρίξε μια ματιά στην αγγλόγλωσση Βικιπαίδεια (πληροφόρησε σχετικά και τον σύντροφό σου, τον ΔΛ) να δεις τι γράφει (τεκμηριωμένα και με πηγές):

          After 1968, Pasolini engaged with the left-libertarian, liberal and anti-clerical Radical Party (Partito Radicale). He involved himself in polemics with party leader Marco Pannella,[37][40] supported the Party’s initiative calling for eight referendums on various liberalising reforms[41] and had accepted an invitation to speak at the Party’s congress before he was killed.[14] However, despite supporting the holding of a referendum on the decriminalisation of abortion, he was opposed to actually decriminalising it,[41] and he also criticised the Party’s understanding of democratic activism as being a matter of equalising access to capitalist markets for the working class and other subaltern groups.[42] In an interview he gave shortly before his death, Pasolini stated he frequently disagreed with the Party.[43] He continued to give qualified support to the PCI:[37] in June 1975 he said that he would still vote for the PCI because he felt it was “an island where critical consciousness is always desperately defended: and where human behaviour has been still able to preserve the old dignity”, and in his final months he became close to the Rome section of the Italian Communist Youth Federation. A Federation activist, Vincenzo Cerami, delivered the speech he was due to give at the Radical Party congress: in it, Pasolini confirmed his Marxism and his support for the PCI.[14]

          Όσο για τον άλλο ισχυρισμό σου, ότι «θα έστελνα τον Παζολίνι στη Σιβηρία», να σε ενημερώσω πως έχεις κάνει μέγα λάθος:

          Τον Παζολίνι εγώ θα τον πρότεινα για αριστίνδην μέλος τού Πολιτικού Γραφείου. Eσύ θα ήσουν από αυτούς που, εκτός από εκείνον, θα κατάγγελλες κι εμένα για «υπονόμευση του Κόμματος»!

          ΥΓ Φιλική συμβουλή: είναι προτιμότερο να κάνεις πως δεν βλέπεις τα σχόλιά μου, παρά να πηγαίνεις συνέχεια κλαμένος στη μαμά σου και να τη στενοχωρείς…

  17. Left G700

    Το Κ.Κ.Ι. στους νέους
    του Πιέρ Πάολο Παζολίνι

    (μετάφραση Ελένη Κοσμά)

    *****

    Είναι θλιβερό. Η αμφισβήτηση

    του Κ.Κ.Ι. έπρεπε να έχει γίνει το πρώτο μισό

    της περασμένης δεκαετίας. Καθυστερήσατε, παιδιά.

    Και καμιά σημασία δεν έχει αν τότε δεν είχατε ακόμη γεννηθεί:

    τόσο το χειρότερο για εσάς.

    Τώρα οι δημοσιογράφοι όλου του κόσμου (μαζί

    με εκείνους της τηλεόρασης)

    σας γλείφουν (νομίζω αυτή τη λέξη χρησιμοποιούν ακόμη

    στα Πανεπιστήμια) τον κώλο. Εγώ όχι, φιλαράκια.

    Έχετε τη φάτσα του βουτυρομπεμπέ.

    Σας σιχαίνομαι όπως σιχαίνομαι και τους πατεράδες σας.

    Έχετε το ίδιο μοχθηρό μάτι.

    Η καλή καταγωγή δεν κρύβεται.

    Είστε φοβισμένοι, ανασφαλείς, απεγνωσμένοι

    (εξαίσια!) αλλά γνωρίζετε και πώς να είστε

    αυταρχικοί, εκβιαστές και σίγουροι:

    προνόμιο των μικροαστών, φιλαράκια.

    Όταν χθες στη Βάλλε Τζούλια τα τσουγκρίσατε

    με τους αστυνόμους,

    εγώ ήμουν με το μέρος τους!

    Διότι οι αστυνόμοι είναι παιδιά φτωχών ανθρώπων.

    Έρχονται από τις περιφέρειες –χωριών ή πόλεων.

    Και όσο για μένα, ξέρω πολύ καλά

    πώς έζησαν όταν ήταν παιδιά, όταν ήταν έφηβοι,

    τις πολύτιμες χίλιες λίρες, τον πατέρα που έμεινε κι αυτός παιδί,

    από μια μιζέρια –που μόνο κύρος δεν προσδίδει.

    Η μάνα σκληρή σαν αχθοφόρος ή τρυφερή,

    από κάποια αρρώστια -σαν ξεπεταρούδι·

    Τα πολλά αδέλφια· το φτωχικό σπίτι

    μέσα στους μπαξέδες με τις κόκκινες αλιφασκιές (σε κτήματα

    άλλων)· τα υπόγεια

    πάνω από τον υπόνομο· ή τα διαμερίσματα στις εργατικές

    κατοικίες κ.λπ. κ.λπ.

    Κι έπειτα κοιτάξτε πώς τους ντύνουν: σαν παλιάτσους,

    με εκείνο το ακατέργαστο ύφασμα που βρωμά συσσίτιο,

    γραφείο λόχου και πλέμπα. Το χειρότερο, ασφαλώς,

    είναι η ψυχολογική κατάρρευση

    (για καμιά σαρανταριά χιλιάδες λίρες τον μήνα):

    δίχως πια χαμόγελο,

    δίχως πια ειρήνη με τον κόσμο,

    εκτοπισμένοι,

    αποκλεισμένοι (με έναν αποκλεισμό που παρόμοιό του δεν έχει)·

    Ταπεινωμένοι από την απώλεια της ποιότητας του ανθρώπου

    για εκείνη του αστυνόμου (όταν σε μισούν μισείς).

    Είναι είκοσι χρόνων, όσο κι εσείς, αγαπητοί κι αγαπητές μου.

    Προφανώς συμφωνούμε: είμαστε ενάντια στη θεσμοποίηση της
    αστυνομίας.

    Βάλτε την όμως απέναντι στη δικαιοσύνη και θα δείτε!

    Οι νεαροί αστυνόμοι

    που εσείς από κατανυκτικό χουλιγκανισμό (η ειδικά επιλεγμένη
    αναγεννησιακή μας παράδοση),

    τέτοιον που ταιριάζει σε βουτυρομπεμπέδες, χτυπήσατε,

    ανήκουν σε άλλη κοινωνική τάξη.

    Στη Βάλλε Τζούλια, χθες, πήραμε μια γεύση

    ταξικής πάλης: κι εσείς, φιλαράκια μου, (μολονότι από την πλευρά

    του δικαίου) ήσασταν οι πλούσιοι,

    ενώ οι αστυνόμοι (που ήταν στην πλευρά του

    άδικου): οι φτωχοί. Ωραία νίκη, λοιπόν,

    η νίκη σας! Σε παρόμοιες περιστάσεις,

    δίνουν στους αστυνομικούς τα λουλούδια, φιλαράκια.

    Η Popolo και η Corriere della sera, η Newsweek και η Monde

    σας γλείφουν τον κώλο. Είσαστε τα παιδιά τους,

    η ελπίδα τους, το μέλλον τους: μπορεί να σας αποπαίρνουν,

    σίγουρα όμως δεν προετοιμάζονται

    για μια νέα ταξική επίθεση εναντίον σας.

    Το πολύ πολύ κάποτε

    να ξαναβρεθείτε ο ένας απέναντι στον άλλο

    σε κάποιον εσωτερικό αγώνα επικράτησης.

    Για όποιον, διανοούμενο ή εργάτη,

    είναι έξω από τις προσωπικές σας διενέξεις

    η ιδέα φαίνεται εξαιρετικά διασκεδαστική:

    ένας νέος αστός γεμίζει μώλωπες έναν γέρο

    αστό –και ένας γέρος αστός στέλνει στη φυλακή

    έναν νέο αστό. Επιεικώς,

    τα χρόνια του Χίτλερ επιστρέφουν: η μπουρζουαζία

    λατρεύει να τιμωρεί με τα ίδια –τα δικά της– χέρια.

    Ζητώ συγχώρεση από εκείνους τους χίλιους ή δυο χιλιάδες νέους
    αδελφούς μου που δουλεύουν

    το Τρέντο ή στο Τορίνο,

    στην Παβία ή στην Πίζα,

    στη Φλωρεντία ή και στη Ρώμη ακόμα,

    αλλά πρέπει να το πω: το Φοιτητικό Κίνημα

    δεν ακολουθεί τα ευαγγέλια

    στην ανάγνωση των οποίων επιδίδονται οι κόλακές του της μέσης
    ηλικίας

    για να νιώσουν νέοι και να αφομοιώσουν την αγνότητα του εκβιαστή:

    ένα πράγμα γνωρίζουν στα σίγουρα οι φοιτητές:

    την ηθικολογία του αξιωματούχου ή επαγγελματία πατέρα,

    την κονφορμιστική βιαιότητα του μεγάλου αδελφού

    (δασκαλεμένου, ασφαλώς, από τον πατέρα),

    την απέχθεια για την κουλτούρα της μάνας –που κρατάει από την

    επαρχία, αν και κανείς πλέον δεν το διακρίνει.

    Αυτό, αγαπητά παιδιά, ασφαλώς το γνωρίζετε.

    Και το εφαρμόζετε σε δύο αδιαπραγμάτευτες θέσεις:

    την αναγνώριση των δικαιωμάτων σας (είναι γνωστό πως η
    δημοκρατία

    μόνον εσάς λαμβάνει υπόψη) και το πάθος για

    εξουσία.

    Ναι, τα σλόγκαν σας κοιτάζουν πάντα

    προς την εξουσία.

    Διαβάζω στα γένια σας φιλοδοξίες αβάσιμες,

    στη χλωμάδα σας απεγνωσμένη υπεροψία,

    στα μάτια σας έναν ανύπαρκτο ερωτισμό,

    στην υπερβολική υγεία αλαζονεία, στην ελάχιστη υγεία περιφρόνηση

    (μόνον για εκείνους από εσάς που έρχονται από τα χαμηλότερα

    αστικά στρώματα ή από κάποια εργατική οικογένεια,

    αυτά τα ελαττώματα έχουν μια κάποια ευγένεια:

    γνωρίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό και το σχολείο της Μπαρμπιάνα!)

    Καταλαμβάνετε τα Πανεπιστήμια

    αλλά λέτε πως τις ίδιες ιδέες έχουν

    και οι νέοι εργάτες.

    Λοιπόν:

    η Corriere della sera και η Popolo, η Newsweek και η Monde

    κόπτονται να καταλάβουν

    τα προβλήματά τους;

    Η αστυνομία θα αρκεστεί –νομίζετε– σε κανά δυο μώλωπες

    μέσα σε ένα κατειλημμένο εργοστάσιο;

    Είναι μια παρατήρηση κοινότοπη·

    και εκβιαστική. Αλλά κυρίως ανώφελη:

    διότι εσείς είστε αστοί

    και άρα αντικομμουνιστές. Οι εργάτες: εκείνοι

    είναι που έμειναν στο 1950 και ακόμη πιο πίσω.

    Μια ιδέα παλιά όσο κι εκείνη της Αντίστασης

    (που δοκιμάστηκε είκοσι χρόνια πριν

    και τόσο το χειρότερο για εσάς που δεν είχατε ακόμη γεννηθεί)

    θάλλει ακόμη στα λαϊκά στέρνα, στις επαρχίες.

    Θα ’ναι ίσως διότι οι εργάτες δεν μιλάνε ούτε γαλλικά ούτε αγγλικά,

    και ένας μόνο, καημενούλης, το απόγευμα, στη Μονάδα,

    είπε να μάθει λίγα ρώσικα.

    Σταματήστε πια να σκέφτεστε τα δικαιώματά σας,

    σταματήστε να διεκδικείτε την εξουσία.

    Ένας λυτρωμένος αστός πρέπει να αρνηθεί όλα του τα δικαιώματα,

    να εξορίσει από την ψυχή του, μια για πάντα,

    την ιδέα της εξουσίας. Όλα τούτα λέγονται φιλελευθερισμός:
    αφήστε τον

    στον Μπομπ Κένεντυ.

    Δάσκαλος γίνεσαι καταλαμβάνοντας εργοστάσια

    όχι Πανεπιστήμια: οι κόλακές σας (ακόμη και οι κομμουνιστές)

    δεν σας λένε την κοινότοπη αλήθεια: πως είστε ένα νέο

    είδος αδέσμευτων ιδεολόγων όπως οι πατέρες σας·

    ναι: όπως οι πατέρες σας, ακόμη, παιδιά.

    Ορίστε,

    οι Αμερικάνοι, οι λατρεμένοι σας σύντροφοι,

    με τα βλακώδη λουλούδια τους, επινοούν οι ίδιοι

    μια «νέα» επαναστατική γλώσσα!

    Την επινοούν μέρα με τη μέρα.

    Εσείς, όμως, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό γιατί στην Ευρώπη
    υπάρχει ήδη μία:

    μπορείτε να την αγνοήσετε;

    Ναι, εσείς θέλετε να την αγνοήσετε (με μεγάλη ικανοποίηση

    των Times και της Tempo).

    Την αγνοείτε πηγαίνοντας, με ηθικολογίες από τα βάθη των
    επαρχιών,

    «περισσότερο αριστερά». Περίεργο,

    εγκαταλείποντας την επαναστατική γλώσσα

    του φτωχού, παλαιού, επίσημου

    Κομουνιστικού Κόμματος,

    υιοθετήσατε μια αιρετική παραλλαγή,

    πάντα όμως στη βάση της κατωτάτης αργκώ

    των κοινωνιολόγων χωρίς ιδεολογία (ή των Πατέρων της
    γραφειοκρατίας).

    Έτσι μιλώντας,

    ζητάτε τα πάντα με λέξεις,

    ενώ, με πράξεις, ζητάτε μόνον εκείνο

    το οποίο δικαιούστε (σαν καλά παιδιά αστών):

    μια σειρά μεταρρυθμίσεων που επείγουν,

    την εφαρμογή νέων παιδαγωγικών μεθόδων

    και την ανανέωση του κρατικού μηχανισμού.

    Μπράβο σας! Ευγενή αισθήματα!

    Το λαμπρό άστρο της μπουρζουαζίας σας οδηγεί!

    Συνεπαρμένοι από τη νίκη σας εναντίον των πιτσιρικάδων

    της αστυνομίας –που απ’ τη φτώχια αναγκάστηκαν να υπηρετήσουν–

    (και μεθυσμένοι από τα συμφέροντα της κοινής –αστικής–

    γνώμης απέναντι στην οποία συμπεριφέρεστε σαν

    ψυχρές γυναίκες, που αγνοούν και κακομεταχειρίζονται

    τον πλούσιο θαυμαστή)

    βάζετε στην άκρη το μόνο πραγματικά επικίνδυνο μέσο

    για να χτυπήσετε τους πατέρες σας:

    δηλαδή, τον κομμουνισμό.

    Ελπίζω να έχετε καταλάβει

    ότι η στροφή προς τον πουριτανισμό

    είναι ένας τρόπος να μπλοκάρετε

    μια πράξη πραγματικά επαναστατική.

    Πηγαίνετε, αντίθετα, παιδιά, να επιτεθείτε στις Ομοσπονδίες!

    Πηγαίνετε να εισβάλλετε στις Μονάδες!

    Πηγαίνετε να καταλάβετε τα γραφεία της

    Κεντρικής Επιτροπής! Πηγαίνετε, πηγαίνετε

    να κατασκηνώσετε στη Βία ντελλέ Μποτέγκε Οσκούρε!

    Αν ζητάτε την εξουσία, διεκδικήστε, τουλάχιστον, την εξουσία

    ενός Κόμματος που είναι εξολοκλήρου αντίθετο

    (αν και ερημωμένο, εξαιτίας της αυταρχικότητας των κυρίων

    με το ευπρεπές διπλόπιετο σακάκι, που αγαπούν το μπόουλινγκ

    και λατρεύουν να καταφάσκουν με διπλές αρνήσεις, αστοί

    σύντροφοι των ηλίθιων πατεράδων σας)

    και έχει ως θεωρητικό στόχο την καταστροφή της Εξουσίας.

    Και αποφασίζει να καταστρέψει, κυρίως,

    ό,τι αστικό έχει μέσα του·

    Πολύ αμφιβάλλω, έπειτα και από το δικό σας παράδειγμα,

    αν, όπως έλεγα, η καλή καταγωγή δεν κρύβεται…

    Σε κάθε περίπτωση: το Κ.Κ.Ι. στους νέους!

    ………………………………………………………………………..

    Μα –αχ!– τι σας προτείνω; Τι σας

    συμβουλεύω; Σε τι σας ωθώ;

    Μετανιώνω, μετανιώνω!

    Έχω πάρει τον δρόμο που οδηγεί στον συμβιβασμό

    και ο Θεός θα με καταραστεί. Μη με ακούτε.

    Αχ, αχ, αχ,

    εκβιαστές,

    λίγο έλειψε να ανοίξω τις πύλες της κοινής λογικής!

    Αλλά –ευτυχώς– πρόλαβα να σταματήσω,

    σώζοντας μαζί τις ασάφειες και τα μισαλλόδοξα δίπολα.

    Άγγιξα, όμως, το χείλος της ντροπής…

    (Θεέ μου, μήπως έπρεπε να σκεφτώ

    την πιθανότητα να βγαίνατε κερδισμένοι από τον Εμφύλιο Πόλεμο

    αφήνοντας στην άκρη την παλιά μου ιδέα της Επανάστασης;)

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Λοιπόν λεφτ επειδή είσαι λαβράκι διασκέδασης σου προτείνουμε τα εξής: Τύπωσε το κείμενο του Παζολίνι και πήγαινε στις σκουριές, πήγαινε στα Άγραφα κ στην Κρήτη με τις ανεμογεννήτριες, πήγαινε στην επόμενη απεργία εργαζομένων που θα χτυπηθεί από τα ματ, πήγαινε στην επόμενη μαθητική πορεία ή στην πορεία που θα γίνει για το rbnb και θαχτυπηθουν επίσης από τα ματ, κ μοίρασε το κείμενο αυτό στον κόσμο. Μπορείς επίσης να ανέβεις κ σε μια εξέδρα να το διαβάσεις δυνατά.

      Εμείς -και είναι δέσμευση αυτο- θα είμαστε από κάτω κ θα προσπαθήσουμε να σε γλιτώσουμε από τα γιαούρτια κ το λυντσάρισμα. Είσαι;

      Reply
    2. λαθραναγνώστης

      Χμμμ..!!!
      Τελικά, πριν από κείνο το ….”κατάπτυστο”…. άρθρο του “Ρ”, είχε γράψει κάτι παρόμοιο και ο Παζολίνι….
      Ομολογώ ότι δεν το ήξερα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Χμ, τις λαθεμένες κ απαράδεκτες πλευρες του Παζολίνι αμέσως να τις υιοθετήσεις λαθραναγνωστη, μιας κ είναι το ίδιο λαθεμένες κ απαράδεκτες με τις θέσεις του ΚΚΕ.

        Κανένα πρόβλημα! Η πρόταση που κάναμε στον λεφτ, ισχύει κ για σένα: πηγαίνετε πείτε τα αυτά, στην επόμενη εργατική, μαθητική ή γειτονική/τοπική πορεία που θα χτυπηθεί από τα ματ. Πάτε και πείτε τα αυτά στους επόμενους συλληφθέντες που θα χτυπηθουν από τα ματ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας γλιτώσουμε από τις φαπες.

        Δυστυχώς υπάρχει ένα κομμάτι αριστερών που προκειμένου να υπερασπίσει τα λαθεμένα που πιστεύει, πετά σαν επιχείρημα ο,τι απαράδεκτο είπαν σπουδαίοι άνθρωποι. Γιατί αυτά τα λόγια του Παζολίνι που μας μοστραρε ο λεφτ, ναι, είναι σαχλαμάρες κ αρες μαρες κουκουναρες.

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Ο μακαριτης μοιραζοταν με τους κκεδες πολλα.
          Θρησκοληψια ηταν ενα μονο.
          Το αλλο πιστη σε ενα απροσδιοριστο μελλον επιστροφης στην προ-γεννητικν κατασταση δευτερα παρουσια η ελευση τοη κομμουνισμου απο το μοσκοβο.
          Δηλαδη ο κομμουνισμος ως επιστροφη στην μητρα.

          Κωστα για να σε βοηθησω, αυτα τα περι καλων φτωχων και κακων πλουσιων που ειναι λαθος γιατι ειναι φενακη και μανιχαισμος ανυπαρκτος, στο τελος τα ειχε αναιρεσει ο ιδιος.
          Αλλα και τοτε που τα ελεγε, ηταν απλα μια αποψη υποκειμενικοτατη και εν τελει βαθια ενοχικη.
          Δεν ηταν δα και κομματικη αποφαση!!!

        2. Left G700

          Ρε Σ.Τ., ώρες-ώρες, το βάθος τής σκέψης σου με αφήνει ενεό. Μα την Παναγία!

          Ένα θεματάκι, βέβαια, για το πώς γίνεται ένας τόσο βαθυστόχαστος διανοητής σαν εσένα να μην ξέρει καν την εννοιολογική διαφορά μεταξύ θρησκοληψίας και θρησκευτικής πίστης το έχω.

          Αλλά, εντάξει. Δεν θα το κάνω θέμα. Θα το αφήσω θεματάκι…

        3. Σ.Τ.

          Πιο συγκεκριμένα αναφερόταν σε ένα προκαπιταλιστικο τύπο ανθρώπου, που επιβιωνε σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές της φτωχης μεταπολεμικής Ιταλίας, όπως περιγράφεται στις πρώτες 2-3 ταινίες όπου έχουμε και ένα ποιητικό είδος μυθοποιησης αυτών των ανθρώπων, αλλά που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα κοινωνικό μέσο όρο λόγω της αστοποιησης. Ήταν οι άνθρωποι χωρίς σπίτι και δουλεια, πραγματικοί προλετάριοι δηλαδή. Για να κάνω μια μεταφορά στο σήμερα, είναι οι απόκληροι της μαύρης ηπείρου η όπου αλλού, που ξεκινούν από φτωχά και ρημαγμένα μέρη, ρισκάρουν την ζωή τους για να έλθουν στην Ευρώπη και να αστοποιηθουν….

      2. Left G700

        Λαθραναγνώστη,

        Εντάξει, σε καταλαβαίνω (αυτό λέγεται ενσυναίσθηση –που δεν την καλλιεργείτε στο ΚΚΕ). Είχατε ακούσει πολλά ορέα τότε, με αφορμή εκείνο το άρθρο, και κάπου θέλεις να βγάλεις τον ατμό σου. Ανθρώπινο. Όμως, αν θέλεις τη γνώμη μου (που δεν τη θέλεις, γιατί δεν είμαι «του Κόμματος», κι ας φτύνω κάθε τόσο αίμα για να σας υπερασπίζομαι…):

        Το άρθρο εκείνο ήταν λάθος. Ούτε το βάθος του ποιήματος του Παζολίνι είχε, ούτε τον καημό του (γιατί ο Παζολίνιι ήταν ένας παθημένος άνθρωπος), μα ούτε και οι περιστάσεις ήταν παρόμοιες (ο θάνατος είναι θάνατος και τα σπασμένα κεφάλια είναι άλλο).

        Τα λέμε

        Reply
  18. Μάρλ

    Προτεινω να διαβασετε ξανα με σημειώσεις ομως αυτη την φορά , τα βιβλια που βγαζει η Συγχρονη εποχή Σ.Ε . Ας ξεκινισουμε απο το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος . Δεν μπορει ο Μάρξ να κανει λάθος .

    Το ΚΚ της Ελλαδας ειναι οπισθοδρομίκο τον 21 αιωνα .

    Ο λόγος που χρησιμοποιεί η ηγεσια του ειναι μέσα απο τα δόντια, πλατιά αντεπαναστατικός δεν βαζει πουθενα το ζήτημα της εξουσίας που έπρεπε να ειναι καθημερινό δεδομένο απο την στιγμή που εχει το οποιο πλεονέκτημα στα ΜΜΕ.

    Το συμπερασμα μου ειναι οτι πρεπει να συγκροτηθεί μέτωπο με ολες της δυναμεις μας ανεξάρτητα οργάνωσης ωστε να ιδρυθει απο την γενιά μας το ΚΚ .

    Δεν αντέχω να βλέπω και να ακούω τα μελη τους στριμωγμένα να υπερασπίζονται τα λαθη που στοιχίζουν πολλά στο κίνημα, μόνο και μόνο επειδή το Λόγκο γράφει ΚΚΕ.

    Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά .

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά .
      ….και, ακόμα λιγώτερο, δεν τον κάνουν οι (υπερεκατονταετείς) ονειρώξεις του!

      Reply
  19. ανώνυμος-23

    Διάβασα όσα λένε οι υποστηρικτές (ή μέλη;) του ΚΚΕ και έχω φρίξει. Ένα έχω να πω: αφισάκι της νΚΑ, και πάλι αφισάκι της νΚΑ…

    Reply
    1. Left G700

      Ανώνυμε, αυτό το 23 που έχεις κοτσάρει δίπλα στο ανώνυμο όνομά σου τι σημαίνει; Ότι είσαι 23 χρονών, ή ότι ξέρεις να μετράς μέχρι το 23 και να διαβάζεις μέχρι το ψι;

      Reply
  20. Αυτη

    Ρε ουφα στο site του 902 υπαρχουν ειδησεις ενημερωτικες που δν εχουν μαζι την πολιτικη τοποθετηση. Αλλα αν κοιταξεις θα βρεις την τοποθετηση επι του θεματος. Εδω δεν εχει παρει θεση, μονο καταγραφει το γεγονος. Αν θες να πεις θα πεις και ας μην βρεις. Ριχνετε λασπη γτ δν εχετε ουσιαστικα επιχειρηματα

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.