.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Χουντικής έμπνευσης απαγόρευση κυκλοφορίας και συνδικαλιστικής-πολιτικής δράσης


Στον λαό ρίχνουν τις ευθύνες τους για την επιδημία

Γιάννης Ελαφρός

Σε κατάσταση πολιορκίας κι αναίρεσης θεμελιωδών δικαιωμάτων, κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα, προχώρησε χθες η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Ως πρόσχημα χρησιμοποιήθηκε ο έλεγχος της διάδοσης του κορονοϊού, από «λίγους ανεύθυνους».

Με την κυβερνητική απόφαση θίγεται ευθέως το δικαίωμα στην ελευθερία κίνησης, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται στην πράξη το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και στη συμμετοχή σε πολιτικές και συλλογικές διαδικασίες.

«Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε σήμερα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στερείται συνταγματικού ερείσματος […] Η ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή η λεγόμενη stricto sensu προσωπική ελευθερία, κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος. Ως τέτοια, πρόκειται για μια ελευθερία που δεν είναι δυνατό να ανασταλεί ούτε κατά την κήρυξη πολιορκίας σύμφωνα με το άρθρο 48 του Συντάγματος», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Κουρουνδής, πρόεδρος της Επιτροπής δημοκρατικών θεσμών και λειτουργίας του πολιτεύματος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι ολοκληρωτικού τύπου απαγορεύσεις δεν μπορούν να καλύψουν ακόμα και καθημερινές ανάγκες των οικογενειών, όπως το να βγουν μια βόλτα με τα παιδιά τους (ειδικά εάν έχουν πάνω από ένα παιδί, αφού επιτρέπεται ταυτόχρονος «προαυλισμός» μόνο για δύο άτομα!)

Είχε προηγηθεί η συστηματική πολυήμερη προετοιμασία του εδάφους από «ρεπορτάζ» και «κραυγές» των συστημικών ΜΜΕ για τον κόσμο που συνωστίζεται επικίνδυνα (ενώ οι δρόμοι είχαν αδειάσει και οι πόλεις είχαν ερημώσει), αποκαλύπτοντας πως οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες.

Οργουελικό σενάριο ελέγχου, χωρίς καν επιστημονική αιτιολόγηση

Η χουντικής έμπνευσης κυβερνητική απόφαση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών» μένει στο σπίτι! Επιπλέον, εάν η κυβέρνηση ήθελε να ελέγξει τη διάδοση του κορονοϊού, θα έπρεπε να προχωρήσει σε μαζική διεξαγωγή τεστ, όπως ζητάει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που τονίζει πως η εφαρμογή μόνο μέτρων καραντίνας δεν είναι αποτελεσματική. Το ίδιο αίτημα έχουν διατυπώσει επιστήμονες στην Ελλάδα, σύλλογοι μελών ΔΕΠ από πανεπιστήμια της χώρας, οι Βιοεπιστήμονες κλπ.

Επίσης, εάν η κυβέρνηση της ΝΔ, που λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα κατά θεμελιωδών δικαιωμάτων διαμορφώνοντας «ένα οργουελικό σενάριο ελέγχου και παρακολουθήσεων» (όπως επισημαίνει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση), ήθελε να «επιτεθεί» στην πανδημία θα ελάμβανε
πρωτίστως άλλα μέτρα: «Θα είχε ανοίξει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα έδινε έστω μάσκες στους γιατρούς. Θα στήριζε έκτακτα τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει γονατίσει από τις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ. Θα προχωρούσε σε επίταξη υποδομών και δυναμικού του ιδιωτικού τομέα υγείας»

Και βέβαια θα είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα σε ακύρωση των εκδηλώσεων λατρείας σε εκκλησίες και θρησκευτικούς χώρους, που χωρίς κανένα μέτρο προστασίας συνωστίζονταν δεκάδες και εκατοντάδες άτομα ευπαθών ομάδων, που έκαναν και μετάληψη(!), αντί να διαπραγματεύεται μέχρι γελοιότητας με την εκκλησία, φορέα μεσαιωνικών αντιλήψεων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτα πολλά εργοστάσια και χώρους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (και όχι μόνο), να λειτουργούν με απαράδεκτα πλημμελή μέτρα προστασίας κατά το κορονοϊού, σύμφωνα με πλήθος καταγγελιών που έρχονται στα σωματεία, σε κινήσεις όπως η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, στη διαδικτυακή πλατφόρμα #ΜΕΝΟΥΜΕ_ΕΝΕΡΓΟΙ κλπ. Αλλά εκεί βλέπετε υπάρχουν τα κέρδη, η «κανονικότητα» της καπιταλιστικής παραγωγής και εκμετάλλευσης, η οποία δεν μπορεί να διασαλευθεί. Ανάλογη απαράδεκτη κατάσταση, προσβλητική για την ανθρώπινη υπόσταση και εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία, υπάρχει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν στοιβαγμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο.

Η κυβέρνηση όμως δεν ασχολείται με αυτά τα ουσιαστικά πεδία προάσπισης της δημόσιας υγείας. Το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, όπως απέδειξε όλη την προηγούμενη περίοδο, είναι να χρησιμοποιεί την αστυνομία και να βάζει στο γύψο τις ελευθερίες.

«Επιτίθεται στις λαϊκές ελευθερίες, με χουντικής έμπνευσης μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέτει εκτός του νόμου την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Στους σκοπούς μετακίνησης για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνεται η μετάβαση μελών ενός συνδικάτου σε ένα εργασιακό χώρο, την ώρα που οι απολύσεις είναι χιλιάδες», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΝΑΡ.

Από το πρωί της Δευτέρας οι πόλεις της χώρας είναι αστυνομοκρατούμενες, ενώ κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, διαφημίζει την πρόθεση χρησιμοποίησης και του στρατού!

Δύο βασικοί λόγοι για την κυβερνητική απόφαση

Γιατί προχωρά η κυβέρνηση σε αυτό το μέτρο, αφού από επιδημιολογική άποψη κρίνεται μη αναγκαίο; Για δύο λόγους:
Πρώτο, για να καλύψει τη γύμνια τη δικιά της και του συστήματος όσον αφορά την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, κατάσταση ερήμωσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας, που διαμορφώθηκε με τη διαχρονική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ. Για την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε τα απαραίτητα δραστικά μέτρα έστω και το προηγούμενο τρίμηνο, παρά τις προειδοποιήσεις. Απεναντίας ακούγαμε διαρκώς πόσο θωρακισμένη είναι η δημόσια υγεία και η χώρα… Τώρα, είναι έτοιμοι να ρίξουν τις βαριές κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες στον απλό πολίτη…

Δεύτερο, γιατί αυτή την τόσο κρίσιμη και εξαιρετικά έκτακτη περίοδο δοκιμάζονται και επιβάλλονται καταστάσεις που θα είναι χρήσιμες και για μετά. Η επιβολή ενός αστυνομικού κράτους, το οποίο μάλιστα θα φορά και τη λευκή ιατρική μπλούζα και θα νοιάζεται για την «υγεία μας», η άκριτη υποταγή στα κελεύσματα της κυβερνητικής και κρατικής αυθεντίας ήρθαν για να μείνουν, ακόμα κι αν χαλαρώσουν σε επόμενη φάση. Πριν λίγες μέρες ο Στέλιος Ράμφος έλεγε σε ραδιοφωνική συζήτηση πως του αρέσει που σε αυτή την περίοδο δεν ακούγονται καθόλου οι συνδικαλιστές, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Σαφές!

Η μάχη πρέπει να δοθεί τώρα και όχι «μετά»

Γι’ αυτό είναι τελείως λάθος η στάση που έχουν επιλέξει δυνάμεις της Αριστεράς, ακόμα και της κομμουνιστικής ή ριζοσπαστικής, αλλά και του αναρχικού κι αντιεξουσιαστικού χώρου, για ένα «μορατόριουμ» στην πολιτική αντιπαράθεση, για αποφυγή της επίμονης προσπάθεια για να βρεθούν τρόποι -στις νέες συνθήκες και με απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προφύλαξης- έκφρασης κινηματικής παρέμβασης και ταξικής πάλης.

Η μάχη πρέπει να δοθεί τώρα, αφενός γιατί είναι μάχη για τη ζωή (για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας) και την αξιοπρέπεια (ενάντια στο εργοδοτικό τσουνάμι και την πανδημία φτώχειας) που δίνεται τώρα! Αφετέρου, γιατί σήμερα οι εργαζόμενοι και ο λαός θα μετρήσει όσους στάθηκαν πλάι του και όσους «έμειναν σπίτι», όχι με την έννοια της αναγκαίας προφύλαξης αλλά της πολιτικής αγρανάπαυσης. Εάν δεν παρέμβει το κίνημα τώρα, ο πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός θα διαμορφωθεί πολύ αρνητικός, «μετά»…

Συναίνεση και ανοχή των πολιτικών κομμάτων

Η ολοκληρωτικού τύπου κυβερνητική επίθεση δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί με τόσο άνεση, εάν δεν υπήρχε ευρύτατη συναίνεση των αστικών πολιτικών κομμάτων και ανοχή/σιωπή άλλων. Ο Κ. Μητσοτάκης εξάλλου ανέφερε χθες πως επικοινώνησε πριν την ανακοίνωση του μέτρου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία δεν καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση, ούτε καν την αμφισβητεί ή προειδοποιεί για «παρενέργειες». Δειλά σημειώνει το αυτονόητο πως «πέρα από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας». Εντυπωσιακή είναι η συναινετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της πανδημίας, αλλά και σε άλλα μέτωπα (προσφυγικό, ανταγωνισμός με Τουρκία)…

Δυστυχώς, καμία στάση εναντίωσης δεν εκφράστηκε και από το ΚΚΕ! Ο Δ. Κουτσούμπας προχώρησε σε δήλωση μία ώρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού και δεν βρήκε μια λέξη να πει για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανέφερε σωστά μέτρα και διεκδικήσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αλλά δεν υπήρχε καμία αντίθεση σε ένα κατάφωρα αντιδημοκρατικό μέτρο, που εκτός των άλλων υψώνει μεγάλα εμπόδια και στη δράση του ΠΑΜΕ. Εντάσσεται κι αυτό στο κουστούμι «εθνικής υπευθυνότητας» (βλέπε στάση για προσφυγικό, ελληνοτουρκικά κλπ.) που φορά το ΚΚΕ και ειδικά ο γ.γ. του το τελευταίο διάστημα;

Καταδίκη από ΝΑΡ και άλλες αριστερές οργανώσεις

Ξεκάθαρη στάση καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης πήρε το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το οποίο με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση «καλεί σε πολιτική εγρήγορση και κοινή δράση το σύνολο των αριστερών κομμουνιστικών δυνάμεων, αλλά και ευρύτερα των δημοκρατικών πολιτών στη χώρα μας. Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενίσχυσης της περίθαλψης και θωράκισης του λαού. Ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και γενικότερα ενάντια στη μεθόδευση των αστικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, με πρόσχημα την πανδημία, για επιβολή μιας βαθιάς αντιδραστικής τομής μεσαιωνικού τύπου. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, δεν έχει θέση στην αριστερά ούτε ο εφησυχασμός, ούτε η συναίνεση στην απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης».

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ειδικά το Σαββατοκύριακο, με εξορμήσεις και παρεμβάσεις έξω από σούπερ μάρκετ και άλλους χώρους προχώρησαν σε αναρτήσεις πανό, διάβασμα ανακοινώσεων με ντουντούκα, προβάλλοντας συνθήματα με πικέτες κλπ. Με τον τρόπο αυτό έστειλαν μήνυμα πραγματικής εγρήγορσης για την υγεία του λαού και ανυπακοής στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Την κυβερνητική απόφαση καταδίκασε το ΚΚΕ (μ-λ): «Επιμένουμε! Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι έτσι κι αλλιώς αμφίβολο αν μπορεί να φρενάρει την εξάπλωση του ιού πόσο μάλλον που επιβάλλεται σε συνθήκες που ο λαός είναι απροστάτευτος από κάθε άποψη! Σε αυτές τις συνθήκες η απαγόρευση αυτή έρχεται για να υπηρετήσει την απομόνωση του λαού και τον τρόμο, να καλλιεργήσει την παράλυση και την υποταγή!», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Χουντικής έμπνευσης απαγόρευση κυκλοφορίας και συνδικαλιστικής-πολιτικής δράσης

  1. Ι.Α

    δηλαδη το ναρ θα βγει στους δρομους ?
    θα ανοιξει τις καφετερειες και τα σχολεια ?

    Reply
    1. Αλέξης

      Αν αυτό κατάλαβες, ότι μιλάει η ανακοίνωση για καφετέριες και σχολεία, τότε πήγαινε να κοιταχτείς, πραγματικά.
      Είμαι σε χώρο δουλειάς με 70 άτομα σε έναν όροφο. Πάω με λεωφορείο. Το δόγμα “μένουμε σπίτι” εκτός αν πρέπει να παράξουμε κέρδη για τα αφεντικά, δηλαδή κάνουμε δήλωση για να κάνουμε την “ατομική μας άθληση” (σικ οι φιλελέδες), αλλά πάμε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις δουλειές μας, υπάρχει κάποιος στα σοβαρά που να πιστεύει ότι μας προστατεύει;

      Reply
      1. Ι.Α

        αρα ολοι εξω επειδη καποιοι δουλευουν ;
        η ολοι μεσα κι ελαχιστοι εξω οσοι χρειαζονται αλλα με μετρα προστασιασ κλπ

        η μπουρδολογια του ναρ απλως και μονο για να την βγει απο τα αριστερα στο ΚΚΕ κανει μονο ζημια

        Reply
        1. Αλέξης

          Η μπουρδολογία η δική σου κάνει ζημιά. Δεν απαντάς με το “όλοι μέσα ή όλοι έξω”. Και ποιός μίλησε για το ΚΚΕ. Αμάν πιά με το “σύνδρομο καταδίωξής” σας.
          Το ζήτημα που βάζει η ανακοίνωση και η πραγματικότητα είναι η εξής:
          Εκατομμύρια πάνε για δουλειά. Μπορείς να βγάλεις το σκύλο σου με ένα sms ή να κάνεις τζόγκινγκ με μια δήλωση. ΔΕΝ μπορείς να πάς ως σωματείο σε μια επιθεώρηση ή να διαμαρτυρηθείς στην εργοδοσία που κάνει απολύσεις και αυθαιρεσίες χιλιάδες. Δεν μπορείς να πας στην οργάνωσή σου. Δεν μπορείς να πας στο σωματείο να καταγγείλλεις. Δεν μπορείς να πάς έξω από ένα υπουργείο να διαμαρτυτηθείς. Με μάσκα, με στολή, με μέτρα προστασίας, δλεκα όχι χίλιοι. ΔΕΝ μπορείς. Έχει ανασταλλεί το σύνταγμα και η αστική δημοκρατία. Το καταλαβαίνεις αυτό;
          Τώρα, αν το ΚΚΕ τα συμφώνησε αυτά (έτσι είπε ο πρωθυπουργός, ότι πριν το διάγγελμά του ενημέρωσε και μίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς), ή αν το ΚΚΕ έχει στείλει στο σπίτι τους τα μέλη του και Καλό Πάσχα σύντροφοι, δικό του θέμα. Δεν θα ασχοληθούμε τώρα με αυτό…

        2. ΑΩ

          Το ΚΚΕ τι είπε; Τι δήλωσε ο Κουτσούμπας;
          Σε μια δήλωση με τίτλο (στον 902) “Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης”, δεν αναφέρονται καν τα μέτρα.
          Και τι λέει:
          “Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και η απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις”.
          Όπως βλέπεις δεν είναι δύσκολο να τη βγεις από τα αριστερά στο ΚΚΕ.
          Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
          Είναι η ευθύνη του καθενός μας για τη “συλλογική ευθύνη” να παλέψουμε για να μην το πληρώσει αυτό που ζούμε ο λαός με την υγεία και τα δικαιώματά του.
          Το ΝΑΡ πήρε θέση και θα δράσει.
          Εσύ ΙΑ κάτσε στο διαδικτυακό χαβαλέ σου και το οπαδιλίκι σου.

        3. Red

          Άλλη έννοια δεν έχει το ΝΑΡ στην παρούσα φάση, να την βγει στο ΚΚΕ. Σοβαρευτείτε…

  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Δεν ξέρω τι θα κάνει το ναρ γιατί δεν ανήκω σε αυτό.Οτι πάντως γίνει θα γίνει απο τις οργανωμένες δυναμεις .Οι υπολοιποι δεν εχουν πια δυνατοτητα παρεμβασης παρα μονο να εκτονωθουν στα πληκτρολογια ,πραγμα που δυστυχώς ελάμβανε χωρα σε μεγαλο βαθμο και στο πρόσφατο παρελθόν.Τις δυσκολες μερες που περνάμε και που θα έρθουν θα χρειαστει οργανωση κ συμμετοχη.Όποιος δεν γουσταρει κομματα ας το κανει σε συνδικαλιστικα σχήματα ή ομαδες γειτονειάς .Δεν θελω να ακουγομαι αφοριστικος αλλα μόνος του κανεις δεν κάνει τίποτα.

    Reply
  3. Ι.Α

    Να στο κανω ταληρακια
    Το μετρο της απαγορευσης της κυκλοφοριας είναι θετικο ως προς την ανασχεση του ιου
    Είναι γεγονος ότι
    – η δημοσια υγεια παραμενει σε κακα χαλια, οι γιατροι νοσηλευτες δινουν τη μαχη χωρις οπλα κλπ
    – εργατες και εργαζομενοι υποχρεωνονται η πρεπει να πανε για δουλια κάθε μερα (τα σουπερμακρετ και φαρμακεια δεν γεμιζουν με αερα και τηλεκινηση δεν εχει εφευρεθει ακομη) και στους χωρους δουλιας αλλα και ΜΜΜ τα μετρα είναι ελαχιστα
    – κρατος και αφεντικα θα χρησιμοποιησουν την κριση και την απαγορευση για να επιβαλλουν πιο σφικτα δεσμα

    Όλα όμως τα παραπανω δεν αναιρουν την θετικη επιπτωση του μετρου
    Αρα αν σκεφτεσαι και δρας με βαση και τη λογικη δεν μπορεις να εισαι εναντια στο μετρο όπως κανει το ναρ.

    Ακομη χειροτερα δεν μπορεις να νομιζεις ότι την βγηκες από τα αριστερα στο ΚΚΕ και να του φορτωσεις σε ένα αρθρο για τον ιο όπως αυτό που εγραψε με ελαφροτητα ο ελαφρος συνθηκολογηη με τους αστους

    Τελος αν χρειαστει συνδικατα και κομματα να βγουν στο δρομο για να αντιδρασουν σε οτιδηποτε θα βγουν χωρις να χρειαζεται προκαταβολικα να βγεις και να πεις ότι είναι λαθος η απαγορευση κυκλοφοριας που από την αποψη της προστασιας της δημοσια υγεια είναι απλως δεν αρκει από μονη της

    Reply
    1. Δ.Κ

      Συμφωνώ με τον ΙΑ ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας έπρεπε να γίνει.Προσθέτω ότι θάπρεπε να ανασταλεί κάθε παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα εκτός απ αυτές που αφορούν είδη πρώτης ανάγκης και κοινή ωφέλεια.Αυτά που κάνει η κυβέρνηση είναι ημίμετρα ,δεν μπορείς να απαγορεύεις την κυκλοφορία και την ίδια στιγμή να επιτρέπεις να λειτουργούν κάτεργα call centers,κλπ επιχειρήσεις μεγάλου συνωστισμού,αυτό είναι έγκλημα.
      Επιπλέον η κυβέρνηση δεν κάνει τα απαραίτητα τεστ και έχει διαλύσει μαζί με τους προηγούμενους το εθνικό σύστημα υγείας.
      Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της καπιταλιστικής κανονικότητας και όχι για την προστασία της δημόσιας υγείας.

      Reply
      1. Red

        Όχι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν “έπρεπε να γίνει”. Ο κόσμος την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε τρομερή ψυχραιμία και συλλογική ευθύνη πανελλαδικά. Πιάστηκαν από τις δήθεν ουρές στα διόδια (οι οποίες οφείλονταν στο μειωμένο προσωπικό κι όχι στα πολλά αυτοκίνητα) και έπαιξαν το χαρτί της “μαζικής εξόδου” για να δικαιολογήσουν την απαγόρευση. Όλη τη βδομάδα τα ιδιωτικά ΜΜΕ έπαιζαν πλάνα με “εκατοντάδες κόσμο που γεμίζει πάρκα και πλατείες” και στην ουσία επρόκειτο για ζουμαρισμένα πλάνα σε μεμονωμένες παρέες των 3-4 ατόμων ώστε να φανεί μπούγιο. Ενοχοποίησαν τον κόσμο κι έβαλαν στο τραπέζι την “ατομική ευθύνη” για να αποπροσανατολίσουν. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα υπόλοιπα γραφόμενα σου, κολλάω μόνο στο “έπρεπε να γίνει η απαγόρευση”.

        Reply
        1. Δ.Κ

          Εντάξει φίλε Red,ας έχουμε και ορισμένες διαφορετικές απόψεις..κακό δεν κάνει,μόνο έχε υπόψη σου ότι δεν εμπιστεύομαι τα ιδιωτικά ΜΜΕ και συμφωνώ μαζί σου ότι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την ατομική ευθύνη…

    2. ΑΩ

      Στη δουλειά πας παρά τα μέτρα;
      Τι καινούργιο απαγορεύεται; Το ΣΚ στο χωριό που έλεγαν τα φέικ νιουζ;
      Το μέτρο έρχεται στο όνομα της ατομικής ευθύνης να πει πως για ότι γίνει θα φταίει η κοινωνία κι όχι το χάλι της δημόσιας υγείας.
      Τώρα οι σαχλαμάρες ότι το ΝΑΡ έβγαλε την ανακοίνωση για να τη βγει στο ΚΚΕ από τα αριστερά υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.