.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τριμερής σύσκεψη στο Υπ. Εργασίας για το 9ωρο στα Leroy Merlin


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την επιβολή 9ωρης εργασίας, με το τέχνασμα του διαλείμματος μιας ώρας. Μετά το σάλο που ξέσπασε για τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας στα Leroy Merlin, η Ομοσπονδία προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας και την Τετάρτη 20/2/2019 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη για το ζήτημα, με την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Ήδη την Δευτέρα 12/02 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στα Leroy Merlin έπειτα από κάλεσμα της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει:

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία LEROY MERLIN, η οποία μετά τη VODAFONE, προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους ουσιαστικά 9ωρη εργασία, μέσω της εφαρμογής υποχρεωτικού διαλείμματος μίας (1) ώρας.

Οι εργοδότες φαίνεται ότι ανακάλυψαν με το τέχνασμα του διαλείμματος νέο κόλπο για να αποφύγουν με «ένα σμπάρο, όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία τρυγόνια»:

α) ο εργαζόμενος εμφανίζεται απασχολούμενος με διάλλειμα στην ΕΡΓΑΝΗ για ένα συνολικό διάστημα 9 ωρών, οπότε σε ενδεχόμενο έλεγχο δεν πληρώνουν πρόστιμο για αδήλωτη υπερεργασία,

β) επίσης με τον τρόπο αυτό δεν αμείβουν ούτε την πραγματική υπερεργασία, που σίγουρα κάνουν οι εργαζόμενοι και

γ) επιβάλλουν στην πράξη 9 ώρες δουλειάς, εφόσον είναι ζήτημα εάν ο εργαζόμενος πραγματικά κάνει το διάλειμμά του ή έστω και μέρος αυτού.

Πρόκειται για καραμπινάτη φθηνή και μονομερή διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σε βάρος των εργαζομένων και μάλιστα χωρίς καμία υποχρέωση διαβούλευσης ή υπογραφής επιχειρησιακής ΣΣΕ ως ο νόμος ορίζει.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγνοήσουν τον εκβιασμό της εταιρείας και να μην υπογράψουν κανένα χαρτί

Ήδη η ΟΙΥΕ, προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας και την Τετάρτη 20/2/2019 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη για το ζήτημα, με την ευθύνη της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.