.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τραυματισμός Ναύτη στο ρεμέτζο του Blue Star 1


Οποιαδήποτε έκπτωση στα μέτρα ασφαλείας αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του πληρώματος

ΠΕΝΕΝ

Ένα νέο ατύχημα (43χρονου Ναύτη) σε επιβατηγό πλοίο φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη της πιο αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων για ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι πολλές φορές προκειμένου να τηρείται ο χρόνος εκτέλεσης δρομολογίων σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις αφιξο-αναχωρήσεις των πλοίων, διαμορφώνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί η συστηματική εντατικοποίηση, τα επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, οι ανεπαρκείς ώρες ανάπαυσης, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην πρόκληση Ναυτικών ατυχημάτων με θύματα τους Ναυτεργάτες.

Επιβάλλεται να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που θα εξασφαλίζουν και θα προστατεύουν την ασφάλεια και την ζωή των πληρωμάτων.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι τα συνεχή και αδιάκοπα δρομολόγια, η υπερεργασία και η απουσία των Λιμενικών Αρχών από οποιονδήποτε ουσιαστικό έλεγχο στις συνθήκες δουλειάς επί των πλοίων, διαμορφώνουν σκηνικό γενικευμένης εφοπλιστικής παραβατικότητας και με τον τρόπο αυτό τα πληρώματα ήταν και είναι εκτεθειμένα σε καθημερινό κίνδυνο!

Αυτό το απαράδεκτο και επικίνδυνο καθεστώς, η ΠΕΝΕΝ το αντιπαλεύει καθημερινά με την οργανωμένη παρέμβαση της, έχοντας ως στόχο την ουσιαστική αναμόρφωση των συνθηκών εργασίας και την απόλυτη ασφάλεια των πληρωμάτων!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.