.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το LABour συζητά: Για(Τι) Σωματείο στην Έρευνα χρειαζόμαστε;


Τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας η ταχύτητα της έρευνας, οι χρηματοδοτήσεις, η αποδοτικότητά της έχουν έρθει στο προσκήνιο. Κανείς όμως δεν μιλά για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε αυτή -το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες εργαστηρίων και γραφείων. Σε έναν κλάδο που η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία είναι καθεστώς, ερχόμαστε σε νέες θέσεις μάχης για την διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων εργασίας.

Θεμελιώδες βήμα σε αυτή την προσπάθεια είναι η δημιουργία ενός κλαδικού σωματείου στον χώρο της έρευνας, για την συντονισμένη απάντηση στα ζητήματα που ανακύπτουν συνεχώς στην δουλειά μας.

Αυτό το στόχο έχει η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα, στην οποία συμμετέχουμε ενεργά.

Από την αρχή της δημιουργίας του το LABour στοχεύει στην συγκρότηση ενός σωματείου που θα κάνει ορατούς όλους/ες τους εργαζόμενους/ες στην Έρευνα. Μια συλλογικότητα που θα μπορούμε να διεκδικούμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Που θα συζητά ποιά Έρευνα παράγουμε και γιατί.

Το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 6μμ θέλουμε να συζητήσουμε με συναδέλφους/ισσες, Τι σημαίνει η δημιουργία ενός Σωματείου στην Έρευνα; Ποιους και ποιες μπορεί να συμπεριλάβει; Και τελικά, γιατί χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο;

Το event στο facebook εδώ

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.