.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν παζαρεύεται!


Ίσα δικαιώματα για όλες, όλους και όλα!

Οι διακρίσεις, η περιθωριοποίηση και οι επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών είναι η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Ο διαχωρισμός με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι γέννημα-κατασκεύασμα ενός συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, όπως είναι ο καπιταλισμός και αυτή την καταπίεση την υλοποιούν καθημερινά οι πολιτικές των κυβερνήσεων, όπως αυτή της ΝΔ, που υπηρετούν αυτό το σύστημα.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ για την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι μια παραχώρηση που αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση και τους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αγώνες που έχουν κερδίσει την συμπαράσταση της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, του φεμινιστικού κινήματος και της νεολαίας. Αλλά, είναι μία πρωτοβουλία “ξένη” με την ρατσιστική και σεξιστική πολιτική της.

Είναι μια υποκριτική πρωτοβουλία. Δήθεν νοιάζεται για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ την ώρα που πρωτοστατεί σε όλες τις επιθέσεις και στις διακρίσεις σε βάρος τους, από την «συμπερίληψη» στις τάξεις της και τελικά την εξώφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του κάθε Λιγνάδη και του κάθε Μίχου και των δολοφόνων της/του Zackie/Ζακ. Είναι η κυβέρνηση του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Γι’ αυτό, το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει το σύνολο των ίδιων των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ και είναι πάντα σε «διάλογο» με την Εκκλησία και με την ακροδεξιά, μέσα και έξω από τη ΝΔ. Αυτός ο «διάλογος» θα καθορίσει το πότε το πώς θα καταλήξει, ως προς το τελικό περιεχόμενό του.

Επιπλέον η «ανοχή» από την ηγεσία της ΝΔ της αντίθεσης στη νομοθετική ρύθμιση είναι αποτέλεσμα των «δυο κεφαλιών» που χαρακτηρίζουν σήμερα τη ΝΔ, αλλά και το αστικό πολιτικό σύστημα γενικά. Από την μια ο «φιλελευθερισμός» που «επενδύει» στην αναγνώριση ορισμένων «ατομικών δικαιωμάτων», την ίδια ώρα που συντρίβει τις προϋποθέσεις υλοποίησής τους, το αξιοποιεί για να αποπροσανατολίσει ιδεολογικά την εργατική τάξη και τη νεολαία, αλλά και για να τα αξιοποιήσει στο άνοιγμα νέων πεδίων αγοράς και κερδοφορίας. Από την άλλη η εθνικιστική, ομοφοβική, σεξιστική ακροδεξιά. Κοινός παρονομαστής τους η αμείλικτη υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των ΕΕ-ΝΑΤΟ, η πάλη ενάντια στον εχθρό-λαό.

Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ ή από την ΕΕ να «εγγυηθεί» τα δικαιώματα μας. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η απαίτηση για πλήρη δικαιώματα στη ζωή, στην εργασία, στις σπουδές, στο γάμο, στην τεκνοθεσία στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι προφανής. Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ενώνονται με τον τρόπο που επιθυμούν όπως και να τεκνοθετούν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Η σκοταδιστική πλειοδοσία της ακροδεξιάς και της εκκλησίας που θυμάται να μιλήσει μόνο για να κάνει τον δεξιό ψάλτη στη ΝΔ με ρατσιστικά, σεξιστικά, αντιδραστικά και μισαλλόδοξα κηρύγματα, δείχνει ότι είναι ένας επικίνδυνος εχθρός των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας σε αυτήν την κοινωνία. Η στάση της εκκλησίας αναδεικνύει, για άλλη μία φορά, το αίτημα για τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τακτική τους να δίνουν «λευκή επιταγή» στη ΝΔ στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο, τη διευκολύνουν να ξεπεράσει τον σκόπελο των εσωτερικών της συγκρούσεων.

Το ΚΚΕ απορρίπτει το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Δείχνει πως δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει από θέσεις κοινωνικής απελευθέρωσης ένα επείγον και ώριμο αίτημα, αδυνατεί να διαχωριστεί και δεν συγκρούεται με ομοφοβικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις εχθρικές σε κάθε διαφορετικότητα στην «παραδοσιακή οικογένεια». Οι δηλώσεις περί «πατρότητας-μητρότητας», αγνοούν τον ιστορικό και κοινωνικό χαρακτήρα των οικογενειακών σχέσεων, έρχονται σε αντιπαράθεση με τον Μαρξισμό και τις μεγάλες κατακτήσεις της Ρώσικης Επανάστασης στα ζητήματα αυτά.

Η προσπάθεια σύνδεσης στον δημόσιο διάλογο των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, με την παρένθετη κύηση είναι αποπροσανατολιστική.

Η παρένθετη κύηση, από μια στάση και πρακτική αλληλεγγύης και βοήθειας, έχει μετατραπεί, στο πλαίσιο του ήδη ψηφισμένου νόμου, αλλά και της εμπορευματοποίησης των πάντων και των νέων φαινομένων φτώχειας, σε βιομηχανία «ενοικίασης» σωμάτων φτωχών γυναικών, ντόπιων και κυρίως μεταναστριών, από πλούσιες οικογένειες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, μέσω του προχωρημένου σε διεθνές επίπεδο νεοφιλελεύθερου νομοθετικού πλαισίου για την παρένθετη κύηση, επιδίωξαν συνειδητά να δημιουργήσουν ρεύμα «αναπαραγωγικού τουρισμού» προς την Ελλάδα για την ενίσχυση του σχετικού επιχειρηματικού κέρδους.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός τη παρένθετη κύηση είναι μια ακόμη απόδειξη της εμπορευματοποίησης των πάντων και διαμόρφωσης νέων πεδίων ταξικής εκμετάλλευσης. Το σύστημα επιδιώκει να φτιάξει μια νέα «αγορά», αυτή του ανθρώπινου σώματος και ιδιαίτερα του γυναικείου σώματος.

Γι’ αυτό και η παρένθετη κύηση πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, με πλήρη και δωρεάν υποστήριξη από τις δομές υγείας και όχι με οικονομικά ανταλλάγματα φανερά ή κρυφά. Η παρένθετη κύηση μόνο σε μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, απαλλαγμένης από το καπιταλιστικό κέρδος, μπορεί να έχει ουσιαστική εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση, τα δήθεν «ηθικά προσκόμματα» της κυβέρνησης για την μη επέκταση της παρένθετης κύησης στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, με τις ίδιες προϋποθέσεις με τα άλλα, είναι παραχώρηση στις ομοφοβικές πιέσεις και υποκριτική από τη στιγμή που η παρένθετη κύηση είναι νόμιμη ήδη από το 2002.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν περιμένει πού θα καταλήξει το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Είμαστε στη πρώτη γραμμή ενάντια στην καταπίεση των ΛΟΑΤΚΙ+ και υπερασπίζουμε όλα τα αιτήματα του αγώνα τους.

Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ ή από την ΕΕ να «εγγυηθεί» τα δικαιώματά μας. Ξέρουμε ότι «επενδύουν» στην αναγνώριση ορισμένων «ατομικών δικαιωμάτων», για να αποπροσανατολίσουν ιδεολογικά την εργατική τάξη και την νεολαία αλλά και για να τα αξιοποιήσουν στο άνοιγμα νέων πεδίων αγοράς και κερδοφορίας.

Ο μόνος δρόμος είναι η κλιμάκωση του αγώνα σε όλα τα μέτωπα για πλήρη δικαιώματα χωρίς συμβιβασμούς. Ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις πρέπει να είναι πρωτίστως αγώνας όλου του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία, τον ρατσισμό, τη διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας είναι η απάντηση στην «προστασία» της οικογένειας είτε ετερόφυλης είτε ομόφυλης είτε ντόπιας είτε μεταναστών.

Παλεύουμε για την κατάργηση –σε κάθε διάσταση, πολιτική, οικονομική, εργασιακή, αλλά και στο επίπεδο των καθημερινών πρακτικών– κάθε διάκρισης ή ανισότητας που σχετίζεται με το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η πάλη για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό, χωρίς διακρίσεις, μια κοινωνία απελευθέρωσης είναι μονόδρομος για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας. Μόνο η αντικαπιταλιστική επαναστατική πάλη μπορεί να φέρει στο προσκήνιο μία τέτοια κοινωνία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.29% ( 7
Συμμετοχές )



85 σχόλια στο “Το δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν παζαρεύεται!

  1. Ανώνυμος

    Απελευθέρωση με τους “εκσυγχρονισμούς” του μονοπωλιακού Κεφαλαίου και υπο την εποτεία του State Department;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Φεφωνυμε, ακου μια συμβουλη. Μην παγιδευσαι σε ατζεντες Δημοκρατικων και Ρεπουμπλικανων. Αυτοι πολωνονται για να μπετοναρουν το ακροατηριο τους. Ειναι ενα θεμα που καιει και τσουρουφλιζει. Εσυ τι τσιμπας;

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Θες και από άλλο ενημερωτικό σαιτ; ορίστε:

      https://thepressproject.gr/kouva-drastiki-metarrythmisi-tou-oikogeneiakou-dikaiou/

      Α εσείς οι παπάδες, μια ζωή νερό στον κουβά των φιλελεδων ρίχνετε και ας νομίζετε ότι κάνετε κάτι άλλο. Εσείς και οι δικαιωματιστες τύπου βαλλιανατου και ΣΥΡΙΖΑ, για το κεφάλαιο δουλεύετε.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Οταν ξεμπάρκαρε η Κούβα ….”από αριστερά και από τα κάτω….”, έγινε ….δημοφιλής και υπόδειγμα(!!) στο μικροαστικαριάτο!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ο Κάστρο μέχρι και δωρεάν ξενοδοχειάκια έφτιαξε για τα νεαρά ζευγαράκια.
      Την ίδια εποχή η εκτός γάμου ετεροφυλόφυλη σεξουαλική επαφή θεωρούνταν κάτι που “δεν είναι σωστό” σύμφωνα με τα ήθη της εποχής σε Πολιτείες των ΗΠΑ

      Υ.Γ.
      Δεν είναι τυχαίο πως Ο Κάστρο αντιμετωπίζονταν πολύ θετικά από τους αφροαμερικάνους τους λατίνους των ΗΠΑ πλήν των “Κουβανών του Μαϊάμι”.. Ήταν από τους λίγους πολιτικούς, -ίσως και ο μοναδικός- που μπόρεσε και μίλησε στο Χάρλεμ. Υπάρχει σχετική ομιλία του στο youtube το 1995

      Reply
  3. Μαρκέλα

    Θλιβερή κ τρισάθλια η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑς. Ασφαλώς κ πρέπει να γίνουνται σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αλλά εδώ έχει χαθεί η έννοια του δικαιώματος. Ο παραλογισμός δεν είναι δικαίωμα. Η σεξουαλικότητα σε όλα τα ζωικά είδη, καθώς κ ο διαχωρισμός σε αρσενικό κ θηλυκό έχει σκοπό την αναπαραγωγή. Από την άλλη η ομοφυλοφιλία είναι συνηθισμένο φαινόμενο, αποτελεί όμως παράπλευρη παρέκκλιση από τη φυσική τάξη.Άλλο τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής κ άλλο η άρνηση της φυσικής τάξης. Το σύμφωνο συμβίωσης προσφέρει πλήρη κάλυψη. Εδώ επιχειρείται όμως η εθελοτυφλία απέναντι στη φύση των πραγμάτων κ αυτό οδηγεί στον όλεθρο. Τα είπαν κι άλλοι κ μάλιστα τέλεια, εγώ να πω μόνο τα εξής: Πόσο καλές προθέσεις απέναντι σε ένα παιδί μπορεί να έχη κάποιος, που πληρώνει τη μάνα του, για να του τη στερήση κ το αγοράζει απ’ αυτήν; Αλλά όταν αναφερόμαστε στην τεκνοθεσία, ακόμα κ στις περιπτώσεις που δεχόμαστε, ότι υπάρχουν καλές προθέσεις, δεν πρέπει να μπαίνουν ορισμενοι περιορισμοί, για την προστασία των παιδιών. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν κ να πιστεύουν ότι μπορούν να αναλάβουν την ανατροφή ενός παιδιού, όμως θα ήταν σωστό για παράδειγμα, οι άνθρωποι να έχουν νοσηλευτεί για ψυχοπαθολογικά προβλήματα; Ή να έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα; Ασφαλώς δεν σποκλείεται κάποιοι απ’ αυτούς να γίνουν καλοί γονέοι, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός, ότι είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες, να γίνη το αντίθετο. Δεν προέχει το δικαίωμα του παιδιού, να του εξασφαλίσωμε τις μέγιστες δυνατές προϋποθέσεις, για μια ομαλή ανάπτυξη κ οικογενειακή ζωή; Προσοχή, εδώ μιλούμε για παιδιά, όχι ενήλικες, γιατί υπάρχει κ η υιοθεσία ενηλίκων.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μαρκέλα
      13/02/2024 at 15:24, Μαρκέλα συγνώμη, αλλά θλιβερή, τρισάθλια αλλά και άσχετη, είναι η δική σου θέση:

      Α. Η παρένθετη κύηση, δηλαδή η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της γυναίκας, ισχύει με νόμο από το 2002 ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ! Και εσύ νομίζεις ότι τώρα εγκαινίασθηκε η παρένθετη κύηση για τσι πούστηδες και τσι λεσβίες!!! Αραγε πόσοι κανονικοί μπαμπάδες και μαμάδες έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά που αναφέρεις και τα χρεώνεις μόνο στους ομοφυλόφυλους;

      “….Πόσο καλές προθέσεις απέναντι σε ένα παιδί μπορεί να έχη κάποιος, που πληρώνει τη μάνα του, για να του τη στερήση κ το αγοράζει απ’ αυτήν; Αλλά όταν αναφερόμαστε στην τεκνοθεσία, ακόμα κ στις περιπτώσεις που δεχόμαστε, ότι υπάρχουν καλές προθέσεις, δεν πρέπει να μπαίνουν ορισμενοι περιορισμοί, για την προστασία των παιδιών. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν κ να πιστεύουν ότι μπορούν να αναλάβουν την ανατροφή ενός παιδιού, όμως θα ήταν σωστό για παράδειγμα, οι άνθρωποι να έχουν νοσηλευτεί για ψυχοπαθολογικά προβλήματα; Ή να έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα; Ασφαλώς δεν σποκλείεται κάποιοι απ’ αυτούς να γίνουν καλοί γονέοι, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός, ότι είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες, να γίνη το αντίθετο. Δεν προέχει το δικαίωμα του παιδιού, να του εξασφαλίσωμε τις μέγιστες δυνατές προϋποθέσεις, για μια ομαλή ανάπτυξη κ οικογενειακή ζωή;….”.

      Ετεροφυλόφυλοι και ομοφυλόφυλοι μπορεί να είναι τόσο ψυχάκηδες, όσο και οκ άνθρωποι. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ Ή Η ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ τον άνθρωπο ψυχάκια, και μαλάκα ε; Εμείς λέμε ΟΧΙ στην παρένθετη κύηση είτε αφορά ετερόφυλα ζευγάρια ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΑ 20 ΤΌΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, είτε αφορά ομόφυλα ζευγάρια.

      Β. Η σεξουαλικότητα στον άνθρωπο, έχει σαν σκοπό και την ΑΠΟΛΑΥΣΗ εκτός απο την αναπαραγωγή του είδους ε; Αλλά και στα ζώα νομίζεις ότι τα ζώα έχουν συνείδηση πως “τώρα ήρθε ο καιρός να αναπαράξουμε το είδιος μας οπότε βουρ στο σεξ”; Και εφόσον ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ, όλες τόσο η ετεροφυλοφυλία όσο και η ομοφυλοφυλία είναι οκ!!! Ή μήπως νομίζεις ότι στην φύση και στα ζώα απαγορεύεται η ομοφυλοφυλία όπως θες να την απαγορεύσεις εσύ, το ΚΚΕ και οι ακροδεξιοί;

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Το θέμα “ψυχάκηδες” το ξεκαθάρισα κ δε διαφωνώ. Είπα όμως, ότι δεν μπορεί να έχη καλές προθέσεις για ένα παιδί, αυτός που του στερεί τη μάνα του κ το αγοράζει απ’ αυτή. Με την “παρένθετη” μητέρα, είναι διεθνώς νομικά αποδεχτή κατ’ εξαίρεση, μόνο από γυναίκα σε γυναίκα, όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, παρ’ ότι στο μεταξύ ο νόμος ξεχειλώθηκε. Αλλά παραμένει έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη ηθικά πραχτική. Δεν μπαίνει μια γυναίκα στη διαδικασία της εγκυμοσύνης, από σκέτη “αλληλεγγύη”, χωρίς οικονομικό ώφελος. Μπορούμε να το συσχετίσωμε με τη μεταμόσχευση οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους. Το παιδί είναι σώμα απ’ το σώμα της μάνας του κ το μητρικό ένστικτο, που αναπτύσσεται σταδιακά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης από τη φύση, για να δοθή στο παιδί η δυνατότητα της ενηλικίωσης, είναι το ισχυρότερο ένστικτο, δίπλα στο ένστικτο της επιβίωσης, σε όλα τα θηλαστικά. Η γυναίκα το βιώνει, αφού γεννήση, τότε που πρέπει να αποχωριστή το παιδί της. Και καλά, μια γυναίκα να δέχεται να νοικιάση το σώμα της, παρ’ ότι η σωματεμπορία ισχύει κατά γενική παραδοχή κ από χιλιετίες, σαν γενικά ανήθικη πραχτική, που μόνο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης την κάνει κοινωνικά ανεχτή. Με ποιό δικαίωμα όμως μια γυναίκα πουλεί το παιδί της; Μάλλον θα έπρεπε να απαγορευτή αυτή η συναλλαγή. Τώρα, σχετικά με τη σεξουαλική απόλαυση, αυτή τη βιώνει βεβαίως το άτομο σαν σκοπό, από τη φύση όμως έχει στόχο, όπως η ίδια η σεξουαλικότητα την αναπαραγωγή κ δε θα υπήρχε καν χωρίς αυτό το σκοπό. Είναι όπως με το φαγητό, που είναι απόλαυση, γιατί είναι απαραίτητο για την επιβίωση. Αν ο άνθρωπος αποκοπή απόλυτα από τη φύση, θα αφανιστή. Και κάτι ακόμα. Παλιότερα οι κοινωνικοί επαναστάτες ήταν κατά του γάμου. Σήμερα οι ομοφυλόφιλοι απαιτούν γάμο, ει δυνατόν, με παπά κ κουμπάρο. Κάποτε οι πολιτικοί επαναστάτες, που δεν είχαν ελεύτερη πατρίδα κ ήξεραν τη σημασία κ της ελευτερίας κ της πατρίδας, φώναζαν “πατρίδα ή θάνατος”. “Πατρίδα ζητάμε για τους ταπεινωμένους” λείει ο ποιητής. Σήμερα οι λοάτκι φωνάζουν “στο διάολο η πατρίς/η Ελλάδα να πεθάνη, να ζήσουμε εμείς”. Τι ζωή μπορεί να κάνη ο άθρωπος, χωρίς γη, για να πατή, να αντλή δύναμη απ’ αυτή, χωρίς παράδοση, που διασφαλίζει διαχρονική εμπειρία, γνώση, δυνέχεια; Ο απόλυτος πολιτικός, ηθικός, πολιτισμικός εκφυλισμός.

        Reply
  4. Μαρκέλα

    Κι ακόμα κάτι, αναφορικά με την ομοφυλοφιλία. Δε λέμε, ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν αισθήματα κ ευαισθησίες. Το εντελώς αντίθετο μάλιστα. Συζητούμε, για το κατά πόσο είναι θεμιτό, να αναλαμβάνουν την ανατροφή παιδιών. Και αναφερόμαστε στις πιθανότητες, όχι στις εξαιρέσεις. Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχικό νόσημα. Και σωστά, Γιατί σήμερα η ψυχιατρική διαχωρίζει ανάμεσα στα ψυχικά νοσήματα (κατάθλιψη, ψύχωση κλπ) κ τις αλλοιώσεις της ψυχοσύνθεσης, που προέρχονται από τραυματικά βιώματα κ γενικά παθογόνους παράγοντες στη διάρκεια της ανάπτυξης. Η ομοφυλοφιλία συνιστά παρέκκλιση από το φυσιολογικό, όχι ασφαλώς με ευθύνη των ίδιων, των ατόμων. Έχομε παιδιά, που μεγάλωσαν σε ανώμαλο οικογενειακό περιβάλλον κ τις συνέπειες στην προσωπικότητά τους. Για να το κάνω κατανοητό, να το τραβήξω μέχρι περιπτώσεις παιδιών, που ανατράφηκαν από ζώα κ ζώα, που ανατράφηκαν από ζώα άλλου είδους ή ανθρώπους. Έτσι μας είναι γνωστές οι συνέπειες του οικογενειακού περιβάλλοντος στο χαραχτήρα του ατόμου. Ομοφυλόφιλοι με αίσθημα ευθύνης κ καλές προθέσεις δε θα ζητήσουν να αναλάβουν την ανατροφή παιδιών ούτε πολύ περισσότερο να τα αγοράσουν από τις μανάδες τους, αλλά μπορούν κάλιστα να υιοθετήσουν ένα ενήλικο αγαπητό τους πρόσωπο κ να κατοχυρώσουν νομικά μια σχέση αλληλοϋποστήριξης. Και διαχωρίζω ομοφυλόφιλους γενικά, από λοάτκι ή τέλος πάντων αυτούς που ελέγχουν πολιτικά αυτή την κοινωνική ομάδα – όχι κοινότητα, γιατί το Σύνταγμα της χώρας μας δεν αναγνωρίζει κοινότητες, αλλά ένα ενιαίο λαό. Έχομε λοιπόν εδώ ακόμα μια πολιτική λαθροχειρία, μαζί με όλες τις άλλες των νεροκουβαλητών της λεγόμενης Νέας Τάξης.

    Reply
  5. Μάκης από Πειραιά

    Μαρκέλλα, από τη χώρα που το εκπαιδευτικό σύστημα διδάσκει ότι το σύμπαν υπάρχει εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια, τι άλλο θα μπορούσε κανείς να περιμένει από το να πιστεύει ότι υπάρχουν άνθρωποι ακαθόριστου φίλου; η ελίτ των ΗΠΑ,βαθιά θρησκευόμενοι ευαγγελιστές, πιστεύουν ότι μόλις ανεγερθει ο Ναός στα ερείπια του τεμένους Αλ Άκουσα, θα επέλθει το πλήρωμα του χρόνου και η έλευση του Μεσσία. Τι άλλο θα μπορούσαν να δώσουν στην ανθρωπότητα εκτός από την απόλυτη παράνοια, να αγνοούν ότι η γεννηση απαιτεί την συνεύρεση ενός αρσενικού με ένα θηλυκό;

    Reply
    1. πικαπα

      Εαν κανω το δικηγορο της επιστημης θα πω πως μονον η πλερια αναπτυξη των παραγωγικων δυναμεων θα οδηγησει στο βασιλειο της ελευθεριας. Διοτι με την υποβοηθουμενη σημερα και τεχνητη αυριο αναπαραγωγη του ειδους, εκλειπει πλεον ο καταναγκασμος των φυλων.
      Τωρα βεβαια, υπαρχουν μικρες αλλες λεπτομερειες για μια σειρα δευτερευοντα ζητηματα, η τροφη, η περιθαλψη, η εκπαιδευση των ανθρωπων κ.α. Αλλα αρκει κανεις να σκεφτει οτι εφοσον κυριοι οριστε, σαν καναμε κοτζαμ ανθρωπο με ν dna μαγειρεμενα με επιστημη, ειναι απλο. Θα εκριζωσουμε καθε ασθενεια, θα εμφυτευσουμε σε ολους καθε γνωση κ θα απαλλαγειτε και απο τον καταναγκασμο του μαγειρεματος κ τη βαρβαρη συνηθεια να τρωτε σαρκες ζωντανων φυτων η ζωων. Ντελιβερυ με drone απο το lab και.. Βουρ για ολοπλευρη αναπτυξη της προσωπικοτητας all day long.

      Μη μου συγχεετε την ανθρωπινη κοινωνια με τη βιολογια, διοτι, επιστημη. Μη μου ειστε τιπτε σκοταδισται κ θετε να ξαναπαμε στα σπηλαια, μην εισθε flat earthers. Αλλα και αυτο θεραπευεται, με ενα απλο update του science version.
      Οσο για την διακυβερνηση των πραγματων, μη σκοτιζεστε βρε κουτα. Διοτι υπαρχουν πια τα κομπιουτερ. Και τα sms. Ποιος θα τα στελνει; Μα ολοι μας εξ ισου και αυτοματως. Με το νεο network wireless connection, θα λειτουργησει επιτελους η ενοποιηση της ανθρωποτητας. Αμα εχεις οραμα να εχεις οραμα οχι τριχες.

      Reply
      1. Μάκης από Πειραιά

        εγώ δεν έχω κανένα καταναγκασμό των φύλων, μια χαρά μου αρέσουν οι γυναίκες. Ο καπιταλισμός δημιουργεί καταναγκασμόυς γιατί δένει το σεξ και την ανατροφή των παιδιών με την οικονομική εξάρτηση. Αυτά τα περί ΛΟΑΤΚΙ είναι ασπιρίνες που αντί να γιατρεύουν, σκοτώνουν.

        Reply
      2. μεταβατικος

        Σκάβουμε το λαγούμι μας σαν τους παλαιοχριστιανούς άμεσα, πετάμε κινητό και σπάμε το γενικό, σύντροφοι! Δε θα μας ελέγξει τους εγκεφάλους η ΝΤΠ. Πάντως, οφείλω να παραδεχτώ ότι παρανοϊκη τεχνοφοβία με εσάνς μαρξισμού δεν είχε η πρόβλεψή μου για το 2024. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Κατά την αντίληψη σας μάλλον και οι σχετικές ανακοινώσεις της unesco και εταιριών του ELON Mask είναι παλαιοχριστιανικές.
          Ενώ για τα σχετικά συνέδρια του Νταβός για την ηγεσία ανεξαρτήτως “σεξουαλικού προσανατολισμού”γίνονται για να κάνουν διακοπές στα Ελβετικά Σαλέ και σκι οι CEO των Πολυεθνικών.

          Αν π.χ. ένας εργαζόμενος στρειτ απολύεται ή απολυθεί από μία καπιταλιστική επιχείρηση από gay εργοδότη ή CEO, με ποιου μέρος θα είσαστε;
          Το ίδιο φυσικά ερώτημα παραμένει και από την ανάποδη, σε απόλυση και ανεξαρτήτως το τι κάνουν στο κρεβάτι τους ο μεν και ο δε πχ, και οι δύο στρειτ εργοδότης εργααζόμενος , ή gay εργαζόμενος-στρειτ αφεντικό, ή και οι δύο gay.

          Όχι τίποτα άλλο αλλά ο μεταχρονολογισμένος αγγλικανισμός (στην ουσία μίξη διαμαρτυρόμενων / καθολικισμού χωρίς τον Πάπα ) ιδεών του 18ου αιώνα που αποτελεί την ιδεολογική φύτρα του “δικαιωματισμού “όταν πάει στην πραξη στο εργατικό, ε κάπου συναντά κάποιες αντιφάσεις.

          Ένα δικαίωμα μόνο δεν αντέχει το Κεφάλαιο:
          Το δικαίωμα της εργατικής τάξης και των συμμαχικών της στρωμάτων, δηλαδή του συντρηπτικά μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας να ελέγχει εκείνη τα μέσα παραγωγής να παράγει για τις ανάγκες της και όχι για το κέρδος
          αντί τα μέσα παραγωγής να είναι στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστών.

          Για όλα τα άλλα δεν έχει κανένα απολυτώς πρόβλημα άσε που με τις “μονοθεματικές” τα βάζει και κάποιες φορές να λειτουργούν και αντιπαραθετικά μεταξύ τους. Το Κεφάλαιο να αναπαράγεται και για το πως δεν έχουν και τόσο πρόβλημα.
          “Αριστερές” κατά Ανιέλι, δεξιές κεντρώες φιλελεύθερες ,εθνικιστικές , φασιστικές κυβερνήσεις, κέρδος να βγαίνει και κυρίως να αποπροσανατολίζεται ή/και να διαΣπάται η εργατική τάξη και στα υπόλοιπα δεν τους νοιάζει

          Υ.Γ.
          \
          Κυριακή 11/02/2024 – 17:49
          Ούτε τεχνολαγνεία, ούτε τεχνοφοβία! Αγώνας για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό
          https://www.902.gr/eidisi/arthra/355427/oyte-tehnolagneia-oyte-tehnofovia-agonas-gia-ton-sosialismo-kommoynismo

        2. μεταβατικος

          Τρικυμία εν κρανίω. Ο τύπος διάβασε πρώτη φορά για τον Μπέρκλεϊ από τον Παπαδόπουλο, νόμισε ότι βρήκε φοβερό επιχείρημα και το κοπανάει παντού σαν 10χρονο που έμαθε καινούργια λέξη. Απ’ ό,τι βλέπεις και το σύστημα δεν το ενοχλεί και να μην έχουν δικαιώματα οι άνθρωποι διαφορετικού σεξ. προσανατολισμού (βλ. Ρωσία, όπου είναι παράνομοι). Μάλιστα οι πιο διαπρύσιοι εκπρόσωποι αυτών των συντηρητικών αντιλήψεων είναι οι μεγαλύτεροι αντικομμουνιστές, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. Ούτε τους πειράζει να παίρνουν αυτά που λέτε εσείς ότι οι λοατκι είναι ή ακατάλληλοι να μεγαλώνουν παιδιά ή αυτό που γυροφέρνουν διάφοροι σαμαρικοί κομμουνιστές: ότι είναι παιδοβιαστές, όπως ανέφερε και κάποιος ανώνυμος σε σχόλιο στον Ραζιελ. Αφού έγραψες 10.000 σχόλια σήμερα λες και δεν έχεις τι άλλο να κάνεις, γιατί δεν έγραφες και κάτι εκεί; Νόμιζα πως το κκε παλεύει για την εξάλειψη της κακοποίησης και του ρατσισμού ενάντια στη λοατ κοινότητα. Τι όχι;

        3. Ανώνυμος

          Μεταβατικέ έχω και άλλο άρθρο. Ποιο δυνατό από τον τομέα της προπαγάνδας του ΚΚΕ. Εκεί να δεις τους εικονικούς κόσμους που σας έχει βάλει ο καπιταλισμός

        4. Ανώνυμος

          Μεταβατικέ αν κάπου θέλεις να κάνεις κριτική, διαβάζεις τα ίδια κείμενα και δεν κατασκευάζεις ιστορίες

          Ο Σαμαράς -σύμφωνα με μεγαλοστέλεχος της ΝΔ- αγωνιούσε μή και τυχόν το ΚΚΕ γίνει αξιωματική αντιπολίτευση το 2010-2011 .Τότε το έπαιζε και ελαφρα “αντιμνημονιακός”

          Προοδευτικό δεν είναι ό,τι λένε οι CEO πολυεθνικών στην Ελβετία ή οι εταιρίες με τα τσιπάκια ή τα βραχιολάκια των Μάσκ, Γκέιτς , Μπέζος κ.α. πολυεθνικών

          Όταν το Κεφάλαιο βάζει “στοίχημα με τον Δαρβίνο”
          https://www.902.gr/eidisi/arthra/356088/otan-kefalaio-vazei-stoihima-me-ton-darvino

          Όποιος διαβάσει το πιο πάνω link, τα πράγματα δεν είναι αστεία

          Υ.Γ.
          Τώρα το παραμυθάκι τελείωσε, και πάει για φούντο ο Σύριζα
          Εκτος αν συνεργαστουν με ΠΑΣΟΚ
          https://www.youtube.com/watch?v=I5ssUGlBwug

        5. Ανώνυμος

          Α μιας και μιλάς για λαγούμια παλαιοχριστιανούς Μεταβατικέ στο σχόλιο 18/02/2024 at 20:24

          αντιγραφή από Luben TV

          ” Παλαιοχριστιανική τηλεεργασία για τον Δήμο Ερέτριας έκανε ο 45χρονος στην Κορινθία. Επίσης είναι και πρώην οργανωμένος Χρυσαυγίτης ο ιδιοκτήτης της τρύπας

          THE NEWSROOM · 19 Φεβρουαρίου 2024
          https://luben.tv/stream/238561

          και αντιγραφή από newsbeast

          “Παλαιοχριστιανοί” σε λαγούμι στην Κορινθία: Δήλωσε πρώην Χρυσαυγίτης και πρωτοπαλίκαρο του Παναγιώταρου ο πατέρας

          https://www.newsbeast.gr/society/arthro/10558634/palaiochristianoi-se-lagoumi-stin-korinthia-dilose-proin-chrysavgitis-kai-protopalikaro-tou-panagiotarou-o-pateras

          απο Luben tv
          ” Μύρισε Ελλάδα: Tηλε-εργάτης καθαριότητας ήταν ο Παλαιοχριστιανός με το λαγούμι | Luben TV
          https://www.youtube.com/watch?v=YbNlkUZtFO4

          Πάλι έπεσες έξω μεταβατικέ. Αυτό που θα λέγαμε οι ποδοσφαιρόφιλοι τα σχόλια σου πήγαν στον πολιτικό “κουβά”. Δεν βαρέθηκες τα σχόλια σου να διαψεύδονται από την πραγματικότητα; Τουλάχιστον δεν περίμενες; Ειλικρινείς απορίες

        6. μεταβατικος

          Τι είπα και πήγα κουβά; Φίλε, η κατανόηση κειμένου σου πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης. Τέτοια ασυναρτησία σκέψης και γραφής δεν έχω ματαδεί.

      3. Ανώνυμος

        Τωρα εγω γιατι δεν ψαρωνω; Θεωρεις ασημαντο το θεμα, σε σχεση με τα αλλα υπαρξιακα ζητηματα, αλλα δεν ειναι. Οσο χανει/εχει χασει η εργατική ταξη την ταυτοτητα της και αρα η παραδοσιακή αριστερα δεν μπορει να την συναντησει πουθενα και αυτο ειναι ενα πρόβλημα, αλλο τοσο και η ευκολια μας να πεταμε το μωρο μαζι με τα απονερα του διαφωτισμου κατανταει παρακμιακο φαινομενο και αυτο περιθωριοποιηση. Διοτι αν ο σκοταδισμος περναει για αριστερη, αντιΝΤΠ πατριωτικη σταση, εχουμε προβλημα Χιουστον. Απο την αλλη δεν εχω καταλαβει γιατι παιρνεις σαφη σταση, οταν ειναι φανερό οτι και οι δυο πλευρες εχουν αρκετα ποϊντς.
        Καποτε οντως αναγκη ηταν η επιβιωση των επιδημιων, της πεινας, των πολεμων και για παρηγορια αλκοολ, και ενα αχυρενιο στρωμα χαμω. Μετα εγινε αναγκη το “κεραμιδί” η αντιπαροχη, μια καλοπληρωμενη δουλεια, γαμος, παιδια, εφτυχισμενη ζωη κτλ. Σιγουρα ολα αυτα ηταν στοιχεια αλλοτριωσης. Σημερα αναγκη λογιζεται για ενα τμημα της ταξης ο σεξουαλικος αυτοπροσδιορισμος, η εξισωση νομικων προσδιορισμων και δικαιωματων. Ουτε βασικο ειναι ουτε κυριαρχο. Υπαρκτη αναγκη ειναι. Ασθενεια δεν ειναι και δεν θεραπευεται, ουτε γινεται αποτοξινωση σε ανοικτα κεντρα. Ειναι συνειδητη αποφαση, και θαρραλεα τολμω να πω. Και ουτε ολοι μπορουν να σηκωσουν το βαρος να κοψουν την ως τωρα ζωη και να βγουν απο το μπαουλο. Οπως δεν μπορουν ολοι να αντεξουν πχ μια απεργια διαρκειας, να ειναι γνωστος σε ολους τι ψηφιζουν,η μια ζωη αυτονομιας απο τους θεσμους του κρατους και της παραδοσης κτλ κτλ.

        Για να μην τα πολυλογω και το χασω.
        Το θεμα δεν προσφερεται για αφορισμους, αλλα ειναι μια ευκαιρια για ολους να ασκησουν την επιχειρηματολογια τους χωρις να εχουν την ευκολια να πατανε σε γνωστα μονοπατια, συνθηματα αμφιθεατρου και λοιπα. Ιδου η Ροδος. Ευκαιρια για την καθε ειδους αριστερα να σταθει ανωτερη του παλιου “καλου” εαυτου της.

        Reply
        1. Μάκης από Πειραιά

          Κι όμως θα ψαρώσεις και μάλιστα ταχύτατα, γιατί πλησιάζουμε στην στιγμή που όλα τα υπαρξιακά προβλήματα θα ενοποιηθουν στο εξής ενα: επιβίωση. Πολλοί είναι που αρέσκονται εδώ μέσα να εκτοξεύουν χαρακτηρισμούς περί σκοταδισμων, αλλά το μόνο κείμενο που θα μπορεί να περιγράψει τη ζωή, θα είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Δυστυχώς, οι κάθε λογής Αριστερες στη Δύση, λόγω τρυφηλοτητας αδυνατούν να σταθούν δίπλα στους λαούς τους και θα ξεπεραστούν ταχύτατα.
          Δες για παράδειγμα την γενοκτονία των Παλαιστινίων. Τι συμβολίζει για την ανθρωπότητα εκτός από την πλήρη αποτυχία να επιλυει τα προβλήματα της με σωφροσυνη;
          Είναι τεράστια τα προβλήματα κι όμως η ανθρωπότητα στέκεται αποχαυνωμένη μέσα στη μαρμιτα που σιγοβράζει, εν είδει βατραχου. Εάν καταφέρνουμε μέχρι στιγμής να επιβιώνουμε, οφείλεται στη σοφία και τη στωικοτητα του Ανατολιτη. Του Κινέζου, του Ιρανού, του μουσουλμάνου, του Ρώσου .
          Θυμάσαι το ντροουν που έπεσε στο Κρεμλίνο, δίπλα στο γραφείο του Πούτιν; σκέψου, πόσο υστερική θα ήταν η αντίδραση των Αμερικανών αν αυτό το ντροουν έπεφτε στον Λευκό Οίκο.

        2. πικαπα

          Εγω ειδα μια ευκαιρια να βγαλει ο καθενας το εγω του και να πει τον αλλον μπειξε δειξε.
          Αλλα δεν φταινε οι “σκοταδιστες”, που αντι για μαρξιστες μου γινατε “φωταδιστες” δηλαδη..τα εχω εξηγησει, με τις μικρες δυνατοτητες μου, στο αλλο ποστ, μακροσκελως για τα δεδομενα εδω του μεσου.Αν κ εχω δει κ εδω αλλα μακροσκελη, πλην ομως παραληρηματικα..

          Εαν δεν μπορεις να δεις μπροστα το τι ερχεται και ταυτοχρονως να κανεις αντιπολιτευση απο το λαο με το λαο για το λαο, ο λαος θα καταφυγει σε οτι αλλο προσφερεται. Κι εσυ θα μεινεις να του αποδιδεις οπισθοδρομηση, με επιχειρηματα ταυτοσημα με αυτα των κυριαρχων, με λιγη εσανς..μαρξισμου..οποτε, ο θεος βοηθος.

        3. πικαπα

          Και μια συμπληρωση. Επειδη δεν ξερω τι ειδες, στο αρθρο “κκε βιολογια κ επαναστα” εχω αρκετα σχολια.
          Επαναλαμβανομαι, αλλα ο “σεξουαλικος αυτοπροσδιορισμος” δεν απασχολει αισθητο τμημα της ταξης μας. Στο βαθμο που υπαρχει σε ελαχιστο τμημα, πομπαρεται και παραμορφωνεται σε αλλη κατευθυνση, απο την “κουλτουρα” της ανωτερης ταξης, οπου εκει συνανταται σε μεγαλυτερα σχετικα ποσοστα. Δεν ειναι λοιπον κινημα, η στο βαθμο που ειναι, ειναι “πορτοκαλι”, ειναι η νεα αρμαθια της δηθεν πολιτιστικης ανωτεροτητας κ ανθρωπινων δικαιωματων του Δυτισταν.

          Κατα τα αλλα, το θεμα που εγειρεται δεν αφορα το σεξουλικο γουστο, δεν αφορα την αποδοχη της ομιφυλοφυλιας, αυτο ειναι φυλο συκης κ οχημα προπαγανδας. Αλλα προκειται για μια μετα-αθρωπιστικη μουρλα με 107 ως τωρα φυλα, εγχειρησεις κ ορμονες δια βιου. Οσο για τον ανθρωπισμο, οι λεξεις ειναι πονηρες, καλο να διαχωρισεις τον αστικο απο τον λαικο. Ο λαικος ανθρωπισμος που εκφραστηκε απο το Σ-Κ κινημα δεν μπορει παρα να ειναι λαικος, οχι ελιτιστικος. Στο βαθμο που το Σ-Κ κινημα ταυτιζεται με την “επιστημη”, οπως τα ειπα στο αλλο ποστ, αφισταται της λαικοτητας κ τιθεται συνοδοιπορος του τρεχοντος αστισμου, που ειναι μετα-ανθρωπισμος κ μετα-κοινωνια.

          Για περισσοτερα παραπεμπω στο αλλο ποστ και οποιος θελει να το πιασει σοβαροτερα, με το καλο. Ειναι ομως θεμα σοβαρου πολιτικου υποκειμενου οχι προσωπικων αναλυσεων.

  6. Raziel

    Μαρκέλα είσαι το τυπικό δείγμα του μέσου συντηρητικού πολίτη που έχει μαύρα μεσάνυχτα στο ζήτημα και πλήρη άγνοια των επιστημονικών δεδομένων, εύκολα χειραγωγίσιμου από τον ναζιφασιστικό σκοταδισμό. Έχεις υποπέσει σε σκληρό φάουλ με ΚΟΚΚΙΝΗ κιόλας με τον χαρακτηρισμό παρέκκλιση. Όχι Μαρκέλα είναι το ίδιο φυσιολογική συμπεριφορά όσο και η ετεροφυλοφιλία:

    “Both heterosexual behavior and homosexual behavior are NORMAL aspects of human sexuality”

    https://www.apa.org/topics/lgbtq/orientation

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4771012/

    Πόσο προσβλητικό και συγχρόνως ρατσιστικό είναι να ισχυρίζεσαι ότι ομοφυλόφιλοι με…αίσθημα ευθύνης και καλές προθέσεις δεν θα αναλάβουν την ανατροφή παιδιών. Ή μήπως όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι ικανά να μεγαλώσουν παιδιά; Αυτό έχεις καταλάβει από ό,τι βλέπεις και ακούς γύρω σου; Πάντως οι παιδοβιαστές, οι βιαστές, οι σεξιστές, οι γυναικοκτόνοι δεν μεγάλωσαν σε ομόφυλες οικογένειες αλλά σε ΕΤΕΡΟΦΥΛΕΣ.

    Καταρχήν πως ισχυρίζεσαι ότι δεν μπορούν ομοφυλόφιλοι να αναθρέψουν και να μεγαλώσουν σωστά ένα παιδί; Έχεις ελέγχξει μία μία αυτές τις οικογένειες σε ολόκληρο τον πλανήτη; Έχεις μιλήσει με όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν σε τέτοιες οικογένειες; Γνωρίζεις τον χαρακτήρα όλων αυτών των γονιών και εκφέρεις άποψη; Τα γνωρίζεις όλα αυτά για…όλες τις οικογένειες στον κόσμο ώστε να εκφέρεις άποψη για το πως μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά;

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ζησαμε να δουμε τους υμνητες του Ζαχαριάδη να υμνουν τους παιδοβιαστες.

      Reply
  7. Raziel

    Για την παρένθετη μητρότητα. Ναι όσο και αν σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να γεννήσουν για να κάνουν άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους και μπαίνουν σε αυτήν την δύσκολη διαδικασία. Μην σοκαριστείς με αυτό που θα πω αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται αλτρουϊσμός, ανιδιοτελής προσφορά. Και κάποιες γυναίκες το κάνουν είτε σου αρέσει είτε όχι. Και το κάνουν γιατί το πιστεύουν. Απλά έχεις και εσύ την συντηρητική και ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ δυστυχώς αντίληψη μέσα σου ότι οι γυναίκες πρέπει να φέρνουν παιδιά στον κόσμο και να τα μεγαλώνουν αυτές γιατί αυτός είναι ο…ρόλος τους από την φύση. Τελεία και παύλα. Ε όχι αγαπητή μου υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιλέγουν τον “ρόλο” που εσείς προσπαθείτε να τους επιβάλλετε. Ναι η γυναίκα βιολογικά έχει την δυνατότητα να φέρνει στον κόσμο μία ζωή. Η φύση φρόντισε γι’αυτό. Το για ποιο λόγο όμως το αποφασίζει αυτή και όχι η…φύση. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους επειδή ορισμένες γυναίκες αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους. Στην τελική ακόμα και για αυτόν τον λόγο πάλι ικανοποιείται η ανάγκη για αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους, έρχεται μία ανθρώπινη ζωή στον κόσμο οπότε ποιο το πρόβλημα;

    Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί μπίζνα, ούτε μία ακόμη οικονομική συναλλαγή και πρέπει το οποιοδήποτε κράτος να διασφαλίζει ότι δεν θα εμπορευματοποιούνται ούτε οι γυναίκες ούτε και τα παιδιά. Αλλά εάν δεχτούμε ότι για λόγους αλτρουϊσμού και ανθρωπιστικής προσφοράς ΚΑΙ ΜΟΝΟ μία γυναίκα μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία δεν βλέπω το λόγο να μην γίνεται αυτό και για ομόφυλα ζευγάρια.

    Έχετε επίσης και άγνοια της πραγματικότητας γιατί οι οικογένειες αυτές ΉΔΗ υπάρχουν. Υπήρχαν και ΠΡΙΝ την ψήφιση του νομοσχεδίου, τα παιδιά αυτά μεγάλωναν σε αυτές τις οικογένειες και ΠΡΙΝ το νομοσχέδιο και αυτό θα συνεχιζόταν ακόμα και αν το νομοσχέδιο καταψηφιζόταν. Απλώς με τον νόμο αναγνωρίζονται όπως και τα υπόλοιπα παιδιά και θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Τώρα γιατί όλοι εσείς έχετε αυτήν την βλακώδη αντίληψη ότι…ξαφνικά θα εξαφανιστούν από προσώπου γης όλοι οι…μπαμπάδες και οι μαμάδες, αυτό δηλαδή που αναγνωρίζετε εσείς σαν οικογένεια και δεν δέχεστε τίποτα άλλο δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Εγώ δηλαδή αύριο μεθαύριο δεν θα μπορώ να κάνω οικογένεια με την αγαπημένη μου, δεν θα είμαστε πατέρας-μητέρα γιατί…ψηφίστηκε ο νόμος; Αυτό ρε ξεφτέρια που το είδατε; Θα με εμποδίζουν εμένα δύο ομοφυλόφιλοι που θα θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί από το να κάνω και εγώ με την γυναίκα μου παιδί; Ρε Μαρκέλα εκεί στις εκκλησίες με τι ακριβώς σας θυμιατίζουν;

    Απλά αρνείστε να κοιτάξετε την πραγματικότητα κατάματα και να την αποδεχτείτε, κλείνετε τα μάτια και καταδικάζετε τα παιδιά αυτά στην αφάνεια και την περιθωριοποίηση. Και μιλάμε για παιδιά. Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν παιδιά δύο, τριών και δεν ξέρω πόσων ταχυτήτων, εάν θεωρεί κάποιος ότι πρέπει να διαχωρίζονται συγκεκριμένα παιδιά από την πολιτεία με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τους άρα και να αντιμετωπίζονται διαφορετικά απλά ΜΙΣΕΙ αυτά τα παιδιά, είναι ΤΕΡΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ. Τελεία και παύλα.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Στο Raziel, 18/02 12:05
      Αλτρουϊσμός θα πη, να μοιραστήε με τον άλλο αυτό που έχεις, όχι, να δώσης στον άλλο αυτό που έχης κ να το στερηθής ο ίδιος. Η εγκυμοσύνη είναι μια ταλαιπωρία για τον οργανισμό κ εμπεριέχει κ κιντύνους για την υγεία κ τη ζωή. Το παιδί είναι σπλάχνο, απ’ το σπλάχνο της μάνας κ η μάνα είναι αναντικατάστατη για το παιδί. Η τεχνολογία πρέπει να συμπληρώνη τις ανάγκες του ανθρώπου κ όχι να λειτουργή ανταγωνιστικά προς τη φύση. Η αποκοπή από τη φύση είναι ύβρις κ θα οδηγήση την ανθρωπότητα στον αφανισμό.

      Reply
    2. Μαρκέλα

      Συμπληρωματικά στην απάντησή μου στο Raziel, 18/02 12:05, να προσθέσω, ότι χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε κ να ξαναπροσδιορίσωμε την έννοια του δικαιώματος. Το δικαίωμα είναι σύμφωνο με τη φυσική τάξη κ το φυσικό δίκαιο. Αλλιώς πρόκειται για αυθαιρεσία κ ετσιθελισμό.

      Reply
  8. Ανώνυμος

    Συγνώμη που παρεμβάλω το σχόλιο. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, το “κίνημα” πάει από νίκη σε νίκη, ο Μητσοτάκης ο Β θα ανακηρυχθεί ως ο Μέγας Δικαιωματιστής

    Τα ταραταζούμ θα συνεχιστούν ελεύθερα με σπόνσορες πρεσβείες.
    Και συμπαθείς κύριοι θα ξαναποζάρουν με την πολύχρωμη σημαία μέσα από Αμερικάνικα Αεροπλανοφόρα, την ώρα που βομβαρδίζονται Γάζα, Ιράκ Λίβανος Υεμένη, Συρία ενώ οι δικαιωματικού τύπου επιθέσεις -για την εξαγωγή της “δημοκρατίας” και του “πολιτισμού” όπως λένε -π.χ. σε Συρία και Λιβύη Γάζα αφήνουν ή άφησαν πίσω τους το χάος.

    Βέβαια ΄όλο αυτό το διάστημα δεν διάβασα από τους “δικαιωματιστές” μας κάτι άλλο πέρα από την “μονοθεματική” τους.

    Μάλλον γι αυτούς δεν θα έχει και τόση μεγάλη σημασία που η εξεταστική για τα Τέμπη συνεχίζεται και στις 28/2/2024 μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ συμπληρωνεται ένας χρόνος από τα Τέμπη,
    οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθηνα ενω αγρότες σε πολλές χώρες της ΕΕ διαδηλώνουν ενάντια στην ΚΑΠ την ώρα που ο πόλεμος στην ουκρανία συνεχίζεται ακάθεκτος με επιπλέον 50δις για την Ουκρανία από την ΕΕ χρήματα που μάλλον θα περισσεύουν
    οι φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια,
    η ακρίβεια με ένα λίτρο παρθενο ελαιόλαδο έχει πάει στα 12 ευρώ,
    η Μέση ανατολή βρίσκεται με πολλές εστίες πολέμου
    η κυβερνησάρα του μεγάλου δικαιωματιστή σκοπεύει να στείλει πλοίο και από το Εργατικά Κέντρα και Επιτροπές Ειρήνης σε Σαλαμίνα και αλλού έκαναν και κάνουν συγκεντρώσεις(*),

    Καλά το πάτε. Keep Walking

    (*)
    ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΚΕ – ΚΝΕ
    Πικετοφορία σήμερα – Να μη λύσει κάβος καμιάς φρεγάτας
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/355997/sygkentrosi-sto-limani-tis-soydas-enantia-stin-apostoli-ellinikis-fregatas

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ
    Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα» (VIDEO – ΦΩΤΟ)
    https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/356128/megali-kinitopoiisi-enantia-stin-emploki-tis-elladas-ston-polemo

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
    Συγκέντρωση σήμερα στο λιμάνι της Σούδας, ενάντια στην αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/355997/sygkentrosi-sto-limani-tis-soydas-enantia-stin-apostoli-ellinikis-fregatas

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Μάλλον τελείως τυχαίο πως όσοι είναι κατά του Παλαιστηνιακου Λαού, χαρακτηρίζουν ως “τεμπέληδες” και “χορτάτους”τους εργαζόμενους και τους αγρότες

    Ούτε για τα καρναβάλια…

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/356002/oyte-gia-ta-karnavalia

    ” Μια ηλικιωμένη κυρία με παλαιστινιακή μαντίλα, συστήνεται με το όνομα “Αντισημιτισμός” και έχει μαζί της δύο άγρια σκυλιά, το Μίσος και τη Βία, που φοράνε περιλαίμια στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

    Αυτό ήταν το “άρμα – έκπληξη” που επέλεξε για τη φετινή καρναβαλική παρέλαση η Επιτροπή Καρναβαλιού της Κολωνίας, ονοματίζοντας το «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» (με σαφή αναφορά στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Φρήντριχ Ντύρενματ).

    Αυτό τον τρόπο βρήκαν για να σχολιάσουν οι διοργανωτές των καρναβαλιών, με την καθοδήγηση ή τουλάχιστον ανοχή των αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών με τους Πράσινους), τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, με τουλάχιστον 28.000 Παλαιστίνιους νεκρούς, ανάμεσά τους και πάνω από 11.000 παιδιά.

    Θα πει κανείς, τι άλλο να περίμενε κάποιος από αυτούς που στηρίζουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση (Σοσιαλδημοκρατών – Πρασίνων – Φιλελευθέρων) που πολύπλευρα υποστηρίζει το Ισραήλ και που απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό στο κρατίδιο και απειλούν με απελάσεις και φυλακίσεις όσους συλλαμβάνονται σε αυτές;

    Αν ένα πράγμα ωστόσο επιβεβαιώνεται, είναι η ανάγκη που νιώθουν με όλους τους τρόπους να αναποδογυρίσουν την πραγματικότητα, να παρουσιάσουν ως θύμα την κατοχική δύναμη του Ισραήλ και ως θύτη τον παλαιστινιακό λαό που ματώνει, κατηγορώντας χυδαία ως «αντισημίτη» όποιον καταγγέλλει την κατοχή και τη σφαγή και στηρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.

    Παρά τους τόνους λάσπης, μάταιος ο κόπος τους! Οι λεωφόροι και οι πλατείες των ευρωπαϊκών πόλεων θα συνεχίζουν να πλημμυρίζουν από εκατομμύρια εργαζόμενους που διαδηλώνουν κατηγορηματικά: “Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!”, κάνοντας χαρτοπόλεμο την προπαγάνδα επιπέδου …βασιλιά καρνάβαλου.

    ΥΓ: Στο καρναβάλι της Κολωνίας υπήρχε και ένα άρμα, που παρουσίαζε τους απεργούς εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους και τους αγρότες που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στη Γερμανία, ως “τεμπέληδες” και “χορτάτους”. “

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Παρασκευή 16/02/2024 – 17:18
    Δικαιωματισμός: Σάπιο “φρούτο” απ’ το “πανέρι” του ευρωατλαντισμού
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/356006/dikaiomatismos-sapio-froyto-ap-paneri-toy-eyroatlantismoy

    “Του Αντώνη Δαβανέλου

    Πρέπει να κατευθυνθεί κάποιος στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, με χρονικό σημείο κορύφωσης το Μάη του ΄68 αλλά και μετέπειτα, στις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80.

    Εκεί θα συναντηθεί με τις ιδεολογικές αφετηρίες αυτού που έχει μορφοποιηθεί εννοιολογικά ως “δικαιωματισμός”, πολιτικό αίτημα του οποίου αυτήν την περίοδο στη χώρα αποτελεί η – με σχεδόν παραληρηματικό τρόπο – αξίωση συναίνεσης των πάντων στην επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να νομοθετήσει – ευθυγραμμιζόμενη και με τις επιταγές της ΕΕ – το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και του παράγωγου δικαιώματος τεκνοθεσίας που αμεσότατα θα επέλθει, παρά τις κάλπικες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

    Εκεί, σ΄ αυτές τις περιόδους ανιχνεύεται κινηματικά ο ατομικός δικαιωματισμός, με “λίπασμα” τον χρεοκοπημένο κυβερνητισμό των δυτικοευρωπαϊκών ΚΚ και με τον ιδεολογικοπολιτικό και προγραμματικό τους εκφυλισμό μέσω της ευρωκομμουνιστικής στρατηγικής, με την συνακόλουθη διάχυση του ρεφορμιστικού ρεύματος στις γραμμές του δυτικοευρωπαϊκού εργατικού κινήματος, με τον -πότε συγκαλυμμένο και πότε απροκάλυπτο- αντικομμουνισμό απέναντι στην ΕΣΣΔ και τις χώρες που οικοδομούσαν το Σοσιαλισμό.

    Πρώτο βιολί στην επίθεση ήταν ένα “έτοιμο από καιρό” πολιτικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αμερικανονατοϊκό παράγοντα και στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ανακατευθύνοντας πολιτικά και ιδεολογικά όποιες κινηματικές δυναμικές αναπτύχθηκαν πρωτογενώς.
    Στόχευσε ώστε αυτές να μην μετατραπούν σε ολικό χειραφετητικό πρόταγμα, αλλά σε μια ανώδυνη τελικά διαχείριση του συστήματος με πλήρη ενσωμάτωση στην κυρίαρχη αστική ιδεολογία.

    Σ΄ αυτό το σαθρό έδαφος της συνθηκολογημένης αριστεράς και της υποχώρησης του εργατικού κινήματος αναπτύχθηκαν τα επιμέρους “νέα κινήματα”, στην πλειοψηφία τους χωρίς ταξικό προσανατολισμό, ενός πολυώνυμου φεμινιστικού ακτιβισμού, των ομοφυλοφίλων, το οικολογικό, αντιρατσιστικό, αντιψυχιατρικό, φυλακών κ.α. με τις «ευλογίες» διανοουμένων της λεγόμενης “Νέας Αριστεράς”.

    Εμβληματικές περιπτώσεις εκπροσώπησης της “Νέας Αριστεράς”, αφού είχαν πάρει οριστικό διαζύγιο με το μαρξισμό και αφού διαπίστωσαν ότι η αναζήτηση δήθεν “νέων επαναστατικών υποκειμένων” δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, έγιναν αργότερα οι υποδειγματικότεροι εκφραστές του αστισμού και του ευρωατλαντισμού κάτω από τη μεταμοντέρνα σημαία του “τέλους της Ιστορίας” και “το τέλος των μεγάλων αφηγήσεων”, στο φόντο των αντεπαναστατικών ανατροπών στην ΕΣΣΔ και στο υπόλοιπο σοσιαλιστικό μπλοκ…

    Η στρατηγική ενσωμάτωσης των εργαζομένων και ειδικά των νέων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στο πλαίσιο των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, υπαγορεύουν νέους τρόπους διασφάλισης, τόσο της χειραγώγησης, όσο και του ελέγχου και της καταστολής. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει ολόκληρη η μεταμοντέρνα απολογητική του καπιταλισμού.

    Πλειοδοτώντας στην αποθέωση του ατομισμού που αποτελεί και σαφή ένδειξη ηγεμονίας του μικροαστισμού, άρα της αστικής ιδεολογίας, στην εξύμνηση των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς όρια και στον καθαγιασμό της “διαφορετικότητας” για να κατασκευαστεί ένα υποκείμενο πολλαπλών ταυτοτήτων και να αποκρυβεί η ταξική αιτία της κοινωνικής καταπίεσης, στην πριμοδότηση της σχετικοποίησης των πάντων και της ρευστοποίησης -στο όνομα του αυτοπροσδιορισμού- εννοιών όπως π.χ το φύλο, η μητρότητα, η πατρότητα κλπ.

    Ο “πραγματικός” άνθρωπος αποσύρεται και μαζί του “εξαφανίζονται” και τα πραγματικά προβλήματα με τις αιτίες τους: Δηλαδή το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τη θέση του παίρνει ένα (επι)κοινωνιακό εκτόπλασμα, συνεχούς προβολής δικαιωμάτων, πλήρως αποφλοιωμένων από το κοινωνικό τους περιεχόμενο και την ταξική τους υφή.
    Τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας όπως αυτό της τεκνοθεσίας ομόφυλων σε έγγαμη σχέση, βρίσκονται στον πυρήνα του ατομικού δικαιωματισμού και αποτελούν μέρος της ατζέντας των στρατηγικών επιδιώξεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κάτι που δηλώνεται ωμά και απροκάλυπτα πλέον, αφού η πλήρης εμπορευματοποίηση της διαδικασίας αναπαραγωγής πατάει πάνω και στις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας, της βιολογίας και της γενετικής, διαμορφώνοντας νέα πεδία τεράστιας κερδοφορίας των επιχειρηματικών πολυεθνικών ομίλων.

    Και επειδή στην ευρωατλαντική στρατηγική ομνύει όλο το εγχώριο αστικό πολιτικό σύστημα, ήρθε η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ να τους χαλάσει τη “σούπα”, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ιδεολογικής συνθηκολόγησης και ευθυγράμμισης με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
    Αποδεικνύοντας παράλληλα τι σημαίνει σοβαρότητα πολιτικής σκέψης και ουσιαστικής εμβάθυνσης με όπλο τη μαρξιστική υλιστική/διαλεκτική αντίληψη πάνω στα πράγματα.

    Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα είμαστε μάρτυρες μια ενορχηστρωμένης επίθεσης διαστρέβλωσης των θέσεων του Κόμματος που σε πολλές περιπτώσεις δεν διαφέρει από την ωμή προβοκατόρικη στάση, αποδεικνύοντας τις πραγματικές προθέσεις όσων πρακτορεύουν με αυτόν τον τρόπο τα σχέδια των αστικών επιτελείων…

    Ως κατακλείδα του σύντομου αυτού σημειώματος, πρέπει να επισημανθεί εμφατικά, πως ό,τι κεφαλαιοποίησε πολιτικά το ΚΚΕ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, οφείλεται στο γεγονός της συνεπούς υποστήριξης της στρατηγικής μη ενσωμάτωσης στο αστικό πολιτικό σύστημα, στη σταθερή επικέντρωσή του στην ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε στέρεη ταξική κατεύθυνση, στην υπεράσπιση & υλοποίηση των συνεδριακών του αποφάσεων.

    Αυτές οι παραδοχές λειτουργούν και ως όροι ανατροφοδότησης και διεύρυνσης του διακριτού ρεύματος αγωνιστικής συμπόρευσης, παγιώνοντας σχέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης ενός κόσμου με το Κόμμα, η οποία σφυρηλατείται -πρωτίστως και κυρίως- στους καθημερινούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Χαρακτηριστικό δείγμα επισφράγισης και επαναβεβαίωσης αυτής της σχέσης πολιτικής εμπιστοσύνης υπήρξε η πρόσφατη απόφαση της ΚΕ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.”

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Σχόλια με τη γνωστή “μονοθεματική” χωρίς ειρμό εκτός της πραγματικότητας του αγροτικού φοιτητικού αντιΝΑΤΟϊκού Κινήματος της ακρίβειας που ταλανίζει τον κόσμο και της εξεταστικής για τα Τέμπη. Συμπτωματικά αρκετά έμμεσα ή άμεσα κατά ΚΚΕ ή της ιστορίας του

    Κάνω στο μυαλό μου νοερή εικόνα κάποιο “δικαιωματιστη” πάνω στα τρακτερ να μιλάει για την γνωστή “μονοθεματική” που έχει και το τρέχων άρθρο και από κάτω τις γκριμάτσες των αγροτών που θα περιμένουν να ακούσουν για αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα, αποζημειώσεις, αλλαγή ή κατάργηση της ΚΑΠ .
    Να το δω στην πραγματικότητα και τι στον κόσμο
    Αντε παλληκάρια αύριο κατεβαίνουν οι αγρότες στην Αθήνα. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να τους μιλήσετε

    Reply
  12. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας

    Ο αξέχαστος Χρήστος Σαμαρδάνης:
    “Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ… Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του…Περήφανος μπορείς να είσαι για….χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας.”
    και…
    “Να σας θυμίσω, για παράδειγμα, ότι εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. Είναι “ακροδεξιό” και το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως;”

    ..άμα φτάνει, αυτά τα αυτονόητα, να τα θυμίζει σε πολλούς “προχώ” και ο Σαμαράς(!), σίγουρα κάπου έχει χαθεί η μπάλλα από τους πολλούς “προχώ”!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ο αξεχαστος….ποιος;
      Λολα να ενα μηλο.
      Το κκε αγαπα τους τοιουτος, αλλα τους θελει μοντελα για να ραβει κουστουμια.
      Να μας αγαπατε και απλυτους φιλε, πλυμενους ολοι μας αγαπανε.
      Μονο το κκε και η εκκλησια αυτα.
      Τα ιδια κανατε και με τους ρεμπετες. Απο παρακμιακο ειδος, καταλλιλο για χασικληδες που λεγατε επι ζαχαριαδη, το κανατε κατεξοχην λαϊκο τραγουδ.
      Ο ινστρουχτορας στο ριζοσπαστη διαταζε να ακουνε δημοτικα, γιατι αυτο ταιριαζει στον κομμουνιστη, τα αλλα ειναι τουρκοφερτα! Τωρα μας λενε για το αυθεντικο λαϊκο τραγουδι.
      Ανερματιστοι κκεδες μια ζωη.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ανώνυμος 20/02/2024 at 12:57, ο εργάτης (ημερομίσθιος είτε μισθωτός) μαθαίνει να ανέχεται την γνώμη του συναδέλφου του, όλη μέρα μαζί είναι. Ο μικροαστός που είναι εγλωβισμένος στο μαγαζάκι που έχει ή που ονειρεύεται να αποκτήσει, μόνιμα θυμωμένος με όλους, ούτε ξέρει ούτε θέλει να κάνει διάλογο. Υπάρχουν ΚΚέδες που σιχαίνονται τους ουκροναζί και υπάρχουν Συριζέοι κλπ (δεν μιλώ για τις ηγεσίες, για τη βάση μιλάω) που δεν θέλουν την τεκνοθεσία. Λείπει η δυνατότητα της σύνθεσης των απόψεων, κάτι που π.χ. οι μπολσεβίκοι το είχαν κατακτημένο. Το αποτέλεσμα είναι να απονευρώνεται κάθε θέληση για δράση και όλοι να αναλώνονται εναντίον όλων. Μεγάλο το πολιτικό κενό,θα καλυφτεί πανευρωπαϊκά από την ακροδεξιά. Η οποία και θα καταργήσει την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ, γιατί η πλειοψηφία του λαού δεν την θέλει . Μία τρύπα στο νερό σύντροφε της αντίπερα όχθης, με την ακροδεξιά σαν κερασάκι.

        Reply
    2. Ελωδία

      Άμα τιμάτε τον πράγματι αξιόλογο Χρήστο Σιμαρδάνη, καλό θα ήταν να γράφετε τουλάχιστον σωστά το όνομά του όταν τον επικαλείστε για να κάνετε σπέκουλα

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ε ναι ο κ.Σιμαρδάνης που ψήφιζε ΚΚΕ σας χαλάει λίγο την “σούπα” του “δικαιωματισμού”

        https://www.news247.gr/psixagogia/o-xristos-simardanis-den-itan-mono-mia-foni-oute-apla-kai-mono-omofilofilos/

        “(..)” Η σχέση με την πολιτική

        Ο Χρήστος Σιμαρδάνης χαρακτήριζε εαυτόν “ιδιόμορφο είδος ψηφοφόρου”. Όπως ανέφερε “πάππου προς πάππου” είχε αριστερά συναισθήματα και διαθέσεις και πάντα ψήφιζε ΚΚΕ για “συναισθηματικούς κυρίως λόγους”.

        Τον ενοχλούσε ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο ασκούνταν η πολιτική και σε δήλωσή του στο Ριζοσπάστη το 2006, κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών ανέφερε.

        “Βλέποντας το απόλυτο προεκλογικό σούργελο που μεταφράζεται σε οικονομικά μεγέθη, με γιγαντοαφίσες των υποψηφίων δίπλα σε μεγάλες σταρ της σόου μπιζ, που βλέπω να δαπανώνται τεράστια ποσά σε χαρτούρα, να κάνουν τελευταίες μέρες έργα σε όλους τους δήμους, μέχρι χλοοτάπητες στρώνουν ξαφνικά στη γειτονιά μου, η στήριξή μου στους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ είναι συνειδητότατη” έγραφε.”

        https://www.902.gr/eidisi/politismos/153331/efyge-apo-ti-zoi-o-hristos-simardanis

        “(..)Οι γονείς του, Δέσποινα και Γιώργος, ήταν μέλη του ΚΚΕ και ο ίδιος είχε δηλώσει: “Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ένα ιδιόμορφο είδος ψηφοφόρου, καθώς πάππου προς πάππου, που λένε, έχω αριστερά συναισθήματα και διαθέσεις και πάντα ψηφίζω ΚΚΕ” .”

        Υ.Γ.

        Δικαιωματισμός: Σάπιο “φρούτο” απ’ το “πανέρι” του ευρωατλαντισμού
        https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/356006/dikaiomatismos-sapio-froyto-ap-paneri-toy-eyroatlantismoy

        Reply
    3. Ανώνυμος

      Το ΚΚΕ έχει παγιώσει εδώ και δεκαετίες την γραμμή “ΚΚΕ στηρίζω και όπως θέλω τα γυρίζω”.

      Λόγου χάρη, μας έπρηξαν πολλά μέλη του που οριωθουν την γραμμή του ΚΚΕ στον δημόσιο διάλογο, ότι οι γκεηδες εκπουστευουν τα έθνη και εκφράζουν τον εκφυλισμό της δύσης (!!!!). Μόλις τους αποδείξαμε φέρνοντας συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα του ναζί Ρεμ και των ουκροναζι lgbtq στρατιωτών που μόνο εκπουστευση των εθνων δεν προωθούν, πως η γραμμή αυτή του ΚΚΕ είναι συστημική, λάθος και ακροδεξια, το γύρισαν αμέσως τούμπα!

      Μας είπαν λοιπόν, ότι οι γκεηδες είναι χασάπηδες και φονιάδες διότι αυτό κάνει η σεξουαλικη ανωμαλία που θεωρούν πως είναι η ομοφυλοφιλία! Κσι όταν τους είπαμε να πάνε αυτά να τα πουν για τον Λόρκα, τον Ρίτσο, τον Παζολίνι, τον Χατζιδάκη, εξαφανιστηκαν, αφού πρώτα πήγαν να μας την πουν ότι εμείς ειμεθα συστημικου, αφού απορρίπτουμε τον ατομικό αυτοπροσδιορισμο, ως υπέρτατη αξια που πριωθτι ο καπιταλισμός!!

      Εν τω μεταξύ ψελλιζουν κάτι για τον Μπέρκλεϊ που ούτε τον ξέρανε πριν μια βδομάδα, επειδή κάτι τους είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος, που ανάθεμα κ αν έχει καταλάβει κάτι κ αυτός! Και έτσι, έχουν κάνει ως ΚΚΕ, μια ανοστη συστημική σαλάτα για το έμφυλο και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

      Και επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν, το ρίχνουν πάλι στην αγαπημένη τους νεκροφιλία για τον Στάλιν, τον Ζαχαριάδη, τον Τρότσκι κλπ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Οι σχολιάστες δεν είναι χαζοί και διαβάζουν και τα προηγούμενα σχόλια.
        Όπως σου έγραψαν σε άλλα σχόλια και σε άλλες δημοσιεύσεις , το κρεβάτι δεν έχει να κάνει με “προοδευτικότητα” ή “συντήρηση”.

        Αντιπαραθετικά αναφέρθηκαν κάποια παραδείγματα.

        Ο Ερνστ Ρεμ ήταν gay. Ήταν και ναζί και κυνηγούσε Κομουνιστές Εβραίους Ρομά. Ομοφυλόφυλος ήταν ο αριστερός σκηνοθέτης Παζολίνι που έριχνε μπουνιές σε φασίστες

        Για το χάος στο μυαλό σου που τα κάνεις όλα αχταρμά δεν ευθύνεται το ΚΚΕ ούτε οι φιλοΚΚΕδες σχολιαστές.Σε λίγο σε βλέπω και αντιεμβολιαστή . Καλά το πάτε

        Υ.Γ.
        Κόψτε κάπου την “φαρμακευτική” αν τυχον παίρνετε, γιατί δημιουργεί πολιτικές παραισθήσεις

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          21/02/2024 at 12:51, ακριβώς μέλος του ΚΚΕ, οι αναγνώστες είναι έξυπνοι άνθρωποι κσι ξέρουν να διαβάζουν και να κρίνουν! Και τι διαβάζουν στα σχόλια; Διαβάζουν τα 2-3 μέλη του ΚΚΕ που έχουν χρέωση τα σχόλια στην παντιερα, τα οποία και μεταφερουν την θέση του ΚΚΕ πχ για το έμφυλο. Και τι πιστεύει τελικά το ΚΚΕ για τους ομοφυλόφιλους; Πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία ειναι αρρώστια, είναι ανωμαλία! Και φτιάχνει το ΚΚΕ μια συστημική συντηρητική σαλάτα, όπου οι γκεηδες πότε εκπουστευουν θυληκοποιωντας τα έθνη, και πότε είναι αιμοδιψείς φονιάδες.

          Ολα αυτά, ανάλογα με τις τάπες που τρώνε τα μέλη του ΚΚΕ, οπότε και γυρίζουν τούμπα τις θέσεις τους για τιυς γκεηδες, με σταθερή θέση το ότι είναι ανώμαλοι, και εκφυλισμενοι.

          Keep going ΚΚΕ!!

        2. Ανώνυμος

          Επειδή δεν είναι χαζοί αρκετοί έχουν παρακολουθησει συνεντεύξεις Κουτσούμπα σε Γερμανού και pride 98,6 ΚΑΙ σε αυτο το θέμα 21/02/2024 at 16:25. . Δείτε τον αριθμό των views

          Απαντήσεις στη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στη Ναταλία Γερμανού και στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”
          https://www.youtube.com/watch?v=XMK1yFjNu5M

          Και την συνέντευξη Κουτσούμπα στο pride 98,6.
          https://www.youtube.com/watch?v=liEx9qV8OzY

          Όπως γράφει σε πιο κάτω σχόλιο
          “Όλη η πραγματικότητα μέσα στις ερωτήσεις και στις απαντήσεις,Δεν αφήνει περιθώρια στην αμπελλλοφιλοσοφία αλλά είναι αυθεντικός και ειλικρινής”
          ή
          “Εξαιρετική συνέντευξη, μπράβο στο Pride 98,6. Απάντηση σε πολλά ζητήματα!”

          Γιατί επιμένετε να γίνεστε πολιτικά ρεζίλι δεν καταλαβαίνω
          Κόψτε τέλος πάντων ότι παίρνετε, αν παίρνετε κάτι. Σας “χαλάει”

  13. Ανώνυμος

    Τώρα, σιγά-σιγά βγαίνουν κι άλλα “δικαιώματα”: Το δικαίωμα στο “homeshooling” των εγχωρίων “παλαιοχριστιανών” νεοφασιστών, το δικαίωμα των “expats”, των DEI’s και άλλα καινοφανή “προχώ”.
    Δε θα τελειώσουμε όμορφα!
    Προσέχτε, οι αιώνιοι χαζοχαρούμενοι, μη μπλέξετε, με το πολύ τζάμπα-επαναστατηλίκι, που σας δέρνει!..

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Μάλλον συμπτωματικό που ο ΥΠΕΞ με την προχώ ατζέντα λέει σχεδόν τα ίδια με τους αρκετούς “δικαιωματιστές” ως προς τις αντωνυμίες ταυτότητα φύλου κλπ.

    Για κάτι άλλο που γράφεις στο σχόλιο σου 19/02/2024 at 23:39

    αντιγραφή από Luben TV

    ” Παλαιοχριστιανική τηλεεργασία για τον Δήμο Ερέτριας έκανε ο 45χρονος στην Κορινθία. Επίσης είναι και πρώην οργανωμένος Χρυσαυγίτης ο ιδιοκτήτης της τρύπας

    THE NEWSROOM · 19 Φεβρουαρίου 2024
    https://luben.tv/stream/238561

    και αντιγραφή από newsbeast

    “Παλαιοχριστιανοί” σε λαγούμι στην Κορινθία: Δήλωσε πρώην Χρυσαυγίτης και πρωτοπαλίκαρο του Παναγιώταρου ο πατέρας
    Ψάχνουν τι “τρέχει” με τα παιδιά
    https://www.newsbeast.gr/society/arthro/10558634/palaiochristianoi-se-lagoumi-stin-korinthia-dilose-proin-chrysavgitis-kai-protopalikaro-tou-panagiotarou-o-pateras

    Κάποιοι “δικαιωματιστές” που πήγαν να ειρωνευτούν το ΚΚΕ με αναφορές για παλαιοχριστιανισμούς διαψεύστηκαν για άλλη μία φορά . Φυσικά δεν περιμένουμε να αναγνωρίσουν το λάθος τους

    Reply
      1. μεταβατικος

        Αν λέει για εμένα δεν ειρωνεύτηκα κκεδες ως παλαιοχριστιανούς αν δεν κάνω λάθος. Δύο άτομα που δε φαίνονται για κκε και το έχουν ρίξει στον ηθικό πανικό και την τρομολαγνεία για την τεχνολογία και τα δικαιώματα των λοατκι παρομοίασα με παλαιοχριστιανούς και δεν αλλάζει κάτι αν ο συγκεκριμένος Κορίνθιος είναι φασίστας.
        Αλλά, νομίζω ότι ο φίλος ΚΚΕς που γράφει εδώ 50 σχόλια τη μέρα δε διαθέτει κεντρικό νευρικό σύστημα, οπότε δεν περίμενα και κάτι καλύτερο.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          “Σκάβουμε το λαγούμι μας σαν τους παλαιοχριστιανούς άμεσα, πετάμε κινητό και σπάμε το γενικό, σύντροφοι! Δε θα μας ελέγξει τους εγκεφάλους η ΝΤΠ. Πάντως, οφείλω να παραδεχτώ ότι παρανοϊκη τεχνοφοβία με εσάνς μαρξισμού δεν είχε η πρόβλεψή μου για το 2024. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις.”

          Φυσικά δεν ειρωνεύεσαι Μεταβατικέ όπως στο πιο πάνω σχόλιο σου. Επίσης, μόνο εσυ και ο Σύριζα ξέρουν ποιοι είναι οι γνησιοι ΚΚΕδες. Περιέργο γιατί μάλλον παραπονιέσαι όταν ποστάρονται αυτούσια κείμενα από τον 902.gr. Φυσικά και δεν υπάρχει καμία αντίφαση από σχόλιο σου σε σχόλιο σου

          Keep Going

  15. Μαρκέλα

    Εγώ θέλω να επισημάνω το εξαιρετικά εύστοχο απόσπασμα αναφορικά με το θέμα “κοινωνικά φύλα”, από μια ομιλία του γνωστού μαρξιστή, καθηγητή πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρη Πατέλη, μιας σειράς μαθημάτων με τίτλο “Δέκα απλά μαθήματα Σύγχρονης Επαναστατικής Θεωρίας Κλασικός μαρξισμός και Λογική της ιστορίας”, το Νοέμβρη του ’15, στό κανάλι του ΥΤ, elden ring 2022 new. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω από τη συσκευή μου κοινοποίηση βίντεο στο μπλογκ αυτό. Δεν ξέρω, αν συμβαίνει το ίδιο κ με άλλους σχολιαστές

    Reply
    1. Raziel

      Ποιος μαρξιστής βρε Μαρκέλα μου; Ο άνθρωπος καραφασίστας του κερατά είναι εδώ μέχρι και από το ΕΠΑΜ πέρασε. Ακριβώς η ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ τοποθέτησή του για τα κοινωνικά φύλα δείχνει πόσο βαθιά ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ είναι. Ρε Μαρκέλα σταμάτα να παρασύρεσαι από τους φαιοκόκκινους φασίστες μην τους αφήνεις να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου. Αυτοί είναι βαλτοί για να προπαγανδίζουν τον φασισμό στις εργατικές και αριστερές μάζες και για να το πετύχουν αυτό τον ντύνουν στα κόκκινα. Υπηρετούν συνειδητά τον νεοφασιστικό άξονα Ρωσία-Κίνα.

      Διαβάστε ρε παιδιά, μελετήστε, ψάξτε τι έχει ανακαλύψει η επιστήμη μην αφήνετε τον κάθε “αριστερό” να σας γεμίζει το κεφάλι με ακροδεξιές, σκοταδιστικές αρλούμπες. Ο άνθρωπος ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία αλλαγής φύλου είναι μορφή…χειρίστου τύπου χειραγώγησης:

      https://www.youtube.com/watch?v=65sX8ZXmUM8

      Μελετήστε ρε παιδιά τις έννοιες βιολογικό, κοινωνικό φύλο, ομοφυλοφιλία, διεμφυλικά άτομα, σεξουαλική ταυτότητα κλπ μην παραμυθιάζεστε από τον κάθε μαύρο και φαιοκόκκινο ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΟΔΟΥΛΟ σκοταδιστή. Δεν σας κάνει εντύπωση που όλοι αυτοί την ίδια στιγμή τάσσονται στο πλευρό του Πούτιν, του Σι, του Άσαντ, των Ιρανών μουλάδων, της Χαμάς, του Λουκασένκο κλπ; Δεν σας απασχολεί καθόλου; Γιατί δεν καταγγέλουν την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καταστολή του πουτινικού καθεστώτος εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας; Δεν σας πέρασε από το μυαλό; Ή μήπως συμφωνείτε και εσείς; Είναι…εξτρεμιστές οι άνθρωποι; Είναι…τρομοκράτες;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τόσο φασίστας που έχει επικηρυχθεί από τους φασίστες. Δεν μας φτάνουν τα τρολ του ΚΚΕ.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Η συντριβή σας το 2006 δεν σας έβαλε καθόλου μυαλό.
        Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση! Νίκη στην Χαμάς, στη Χεζμπολάχ και στους Χούθι!

        Reply
        1. Raziel

          Ενώ εσάς σας…άνοιξε τα μάτια. Τόσο που πανηγυρίζετε που ο σιωνιστικός φασισμός έχει εδραιωθεί για τα καλά μέσα στο Ισραήλ ακριβώς εξαιτίας της “αντιστασιακής” δράσης των ισλαμοναζήδων. Περισσότεροι εποικισμοί, περισσότερη καταπίεση για τους Παλαιστίνιους, περισσότερος θάνατος και αίμα για τον παλαιστινιακό λαό. Τόσο πολύ αγαπάτε τους Παλαιστίνιους. Τόσο που υποστηρίζετε την μαζική, ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ σφαγή της 07/10 που οδήγησε στα χιλιάδες σφαγμένα γυναικόπαιδα στην Γάζα.

          Όσο υπάρχει ισλαμοναζισμός τόσο θα υπάρχει και σιωνιστικός φασισμός και το αντίστροφο. Δύο όψεις του ίδιο νομίσματος. Ποιο το νόμισμα; ΡΟΥΒΛΙ. Ακόμα να αρθρώσετε λέξη για την έξαρση του αντισημιτισμού παγκοσμίως μετά την 07/10. Θα μου παραθέσεις μία ανακοίνωση που καταδικάζετε αντισημιτικές επιθέσεις και ενέργειες σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία και αλλού; Έτσι για να μου αποδείξεις ότι διαχωρίζετε τον αντισημιτισμό από τον “αντισιωνισμό”.

          ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ!!!

        2. Ανώνυμος

          Οι Ισραηλινοί δεν είναι σημιτες, είναι πανσπερμία προσηλυτισμενων από τουρκογενείς χαζαρους μέχρι σεφαραδιτες Λατίνους. Σημίτες είναι μόνο οι Άραβες. Τα υπόλοιπα είναι μπουρδολογιες αποικιοκρατών εποίκων.

      3. Θεόδωρος Σαμιωτακης

        Η Οακκε τους βλέπει όλους για φασιστες απο το αζοφ που τους θεωρεί freedom fighters…

        Reply
      4. Μαρκέλα

        Δλδ κατά τη γνώμη σου, ποιό είναι το κριτήριο, για το χαραχτηρισμό του μαρξιστή;

        Reply
        1. Raziel

          Ο μαρξιστής Μαρκέλα αναλύει την πραγματικότητα από την σκοπιά του ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ. Και ο διαλεκτικός υλισμός είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Στηρίζεται στην ΛΟΓΙΚΗ, στην έρευνα, την μελέτη και την επεξεργασία των νέων δεδομένων ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ που προκύπτουν στον κόσμο, στην αλλαγή και την κίνηση. Ο μαρξιστής ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τα νέα δεδομένα όταν αυτά προκύπτουν από την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ανάλυσή και εξαγωγή τους ανατρέποντας παλιότερα μέσα από την ίδια την εξέλιξη, την κίνηση, την αλλαγή της ζωής και των κοινωνιών.

          Όποιος δεν αποδέχεται τις παραπάνω βασικές αρχές που είναι οι ΠΥΛΩΝΕΣ του μαρξισμού όχι μόνο ΔΕΝ είναι μαρξιστής αλλά είναι ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΗΣ. Και ο Πατέλης με τα εμετικά και ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ που εκστόμισε σε αυτήν την “διάλεξη” απέδειξε για άλλη μία φορά (έχει τοποθετηθεί το ίδιο αντιδραστικά και για άλλα ζητήματα όπως Ουκρανία, παλαιστινιακό κλπ) ότι είναι αντιμαρξιστής, αντικομμουνιστής και μάλιστα ΧΥΔΑΙΟΣ.

          Τώρα το πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τον αλρουϊσμό δεν έχει να κάνει. Και πάλι πρέπει να αποδεχτείς ότι υπάρχουν γυναίκες που θα τεκνοποιήσουν με στόχο να βοηθήσουν συνανθρώπους τους προσφέροντας τους την ευκαιρία για ολοκληρωμένη οικογένεια.

          Εσένα μπορεί να μην σου αρέσει αλλά είναι μία πραγματικότητα. Και στην χώρα σου να μην γίνεται θα γίνει σε άλλη. Ποια είναι η πρότασή σου να πετάξουμε στο περιθώριο της οικογένειες αυτές που απέκτησαν παιδί με αυτόν τρόπο; Να εξορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οριστικά από την Ελλάδα; Να μπουν στην φυλακή οι γυναίκες αυτές; Να τιμωρήσουμε τα παιδιά αυτά που ήρθαν στην ζωή με αυτόν τον τρόπο μην αναγνωρίζοντάς τα ισότιμα με τα υπόλοιπα; Να το επιτρέπουμε μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια και όχι για ομόφυλα αποδεχόμενοι έτσι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ διακρίσεις σε βάρος των δεύτερων;

          Γιατί το τελευταίο είναι εδώ που τα λέμε και μεγίστη υποκρισία, ορισμένοι όπως ο Περισσός δεν απαίτησαν ΠΟΤΕ έστω αυστηροποίηση της νομοθεσίας στην Ελλάδα (όπως ισχύει για άλλες χώρες) σχετικά με την παρένθετη κύηση που πράγματι έτσι όπως το εφάρμοσαν οδηγεί σε εύκολη εμπορευματοποίηση της κύησης και των γυναικών και τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι τώρα θα…εμπορευματοποιηθούν οι γυναίκες και τα παιδιά; Αυτή η αντίφαση μόνο από ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ αντίληψη προκύπτει.

          Ε κοίτα όλα τα παραπάνω για μένα συνιστούν ΦΑΣΙΣΜΟ καραμπινάτο. Α και χαλαρώστε λίγο με τις παράλογες φοβίες σας περί…αφανισμού της ανθρωπότητας δεν μιλάμε για…γενοκτονία ούτε για κάποιον…Ηρώδη που θα σφάζει παιδιά μιλάμε για γυναίκες που τεκνοποιούν για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να μεγαλώσουν ένα παιδί. Ο αφανισμός από που προκύπτει; Αφού το παιδί ζωντανό θα είναι και θα μεγαλώνει σε μία οικογένεια.

          Λες είναι ύβρις η αποκοπή από την φύση. Ναι ενώ το να κάθεσαι στο δωμάτιό σου μπροστά στο λάπτοπ σου και να λες αυτά που λες είναι…φυσικό. Ναι βέβαια οι πολυκατοικίες, τα σπίτια μας, η τεχνολογία μας, το διαδίκτυο όλα αυτά είναι…φυσικοί πόροι που μας παρέχονται κατευθείαν από την μητέρα φύση στα…βουνά, στα δάση, στις ζούγκλες κλπ. Ναι σωστά ο πρωτόγονος άνθρωπος το έκανε…συνέχεια όπως και κάθε…ζωντανό έξω στην φύση. Κατάλαβες που το πάω; Πριμιτιβιστικός ο τρόπος σκέψης σου 100% ο άνθρωπος από πολύ νωρίς προχώρησε πέρα από την φύση και ανέπτυξε κοινωνίες, τεχνολογία, επιστήμη, σκέψη, λογική, συναισθήματα, προσωπικότητα, πραγματάκια δηλαδή που μας διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα ζώα που έμειναν στην φύση τους.

          Ακροδεξιά υστερία σας έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό κουλάρετε λίγο.

  16. Ανώνυμος

    μαύρο και φαιοκοκκινο σκοταδισμό. Μαύρο και κόκκινο φασισμό. Παραλήρηματικος λόγος σιωνιστή που προωθεί την ατζέντα του Σόρος. Ραζιηλ, δεν θα σώσουν τον σιωνιστικό φασισμό ούτε όλες οι στρατιές των αγγέλων σας.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “μαύρο και φαιοκοκκινο σκοταδισμό. Μαύρο και κόκκινο φασισμό. ”
      /
      Προπαγάνδα περί των “2 άκρων” που χρησιμοποιήθηκε στον ιδεολογικό πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ, Βγαλμένη από τα μεταπολεμικά κιτάπια της δεκαετίας του 1940 πρώην κρυφών φιλοφασιστών , ακόμα και φιλοσόφων που μετά τον πόλεμο αναβαπτίστηκαν σε “δημοκρατικούς”, “αντιολοκληρωτικούς” αλλά και “κρατικών υπηρεσιών”.

      Μάλλον ανεβαίνει το ΚΚΕ, και μετά και τους δεξιούς, μας ήρθαν και άλλοι να βγάλουν επιτέλους την ακροδεξιά ταξιδιάρα ψυχή τους.

      Καλά το πάτε

      Reply
  17. Μαρκέλα

    Το σχόλιό μου 22/02 19:29 είναι απάντηση για το Raziel, 23/02 19:24, αλλά το σύστημα το πέταξε αλλού.

    Reply
  18. Μαρκέλα

    Στον ανώνυμο, 24/02 16:44
    Οι Ισραηλινοί πολίτες αποτελούνται κατά μεγάλο μέρος από Εβραίους, όπως κ οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας είναι κατά μεγάλο μέρος ελληνικής καταγωγής. Και οι Εβραίοι ανήκουν στη σημιτική φυλή, όπως κ οι Άραβες.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας είναι κατά μεγάλο μέρος ελληνικής καταγωγής”….!!!!
      Σου λείπει διάβασμα!
      Και οι Νεοέλληνες ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή φυλή (…άριοι!): Αρβανίτες, βλάχοι, σλάβοι, τσάκωνες, σαρακατσαναίοι, πομάκοι, ρομά, κύπριοι, ελληνόφωνοι της Ανατολίας, μαζί με μια μειοψηφία απογόνων παλαιοτέρων ελληνικών πληθυσμών κυρίως σε παράλια και νησιά του ανατ. Αιγαίου….
      Χαίρω πολύ, ….Κίτσος!

      Reply
  19. Ανώνυμος

    Εντελως επιστημονικα μιλωντας οι Εβραιοι δεν ειναι φυλη, ουτε οι Ισραηλινοι φυσικα. Επιπλεον το κρατος του Ισραήλ ιδρύθηκε μετα απο εισβολη και συμφωνα με τον ιστορικο Ιλαν Παπε εβραιο καθηγητη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ, ειναι αποικιακο κρατος.

    Η εβραϊκή ταυτοτητα ειναι ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ και οχι φυλετικη. Σε αυτο διαφέρει απο τα ευρωπαϊκά κρατη. Ο εβραϊκος εθνικισμος εχει ως ιδρυτικη αιτια τις γραφες (υποσχεση του Θεου Γιαχβε) στον λαο Ισραήλ και ως ιδρυτικη διακυρηξη την κατάκτηση της Ιερουσαλεμ απο τον Βασιλια Δαβίδ . Το εβραϊκό κρατος δεχεται καθενα ανεξαρτητως φυλης εφοσον ασπαστει την θρησκεία τους.
    Ουτε οι Ισραηλινοι δεν διεκδικουν την φυλετικη καταγωγη για τον εαυτο τους. Και αυτο γιατι η πολιτικη του κρατους Ισραήλ εχει αλλοιωσει τον πληθυσμο της χωρας με αποικισμο, και υπαρχει συμφωνα με καποιους ενας μισοφανερος ρατσισμους για τους μη σημιτες εβραιους.

    Το χαρακτηρα κρατους απαρτχαϊντ φανερωνει ο νομικος διαχωρισμος των κατοικων σε εβραιους και μη εβραιους στο θρησκευμα. Ειναι σαν εμεις να ειχαμε διαφορετικο νομικο στατους για τους μουσουλμανους. Αυτοματα θα μας μετετρεπε απο αστικη δημοκρατια σε καταπιεστικο κρατος. Το ιδιο συμβαινει με το Ισραηλ. Ο Ηλαν Παπε βαζει το ζητημα ιστορικα, αλλοι το βαζουν νομικα κτλ, υπαρχουν πολλοι αρνητες του ισραηλινου καθεστωτος και απο αυτους παιρνω μια ιδεα.

    Αν δεν αρνηθεις τους ιδρυτικους μυθους τους ελληνισμου, δεν θα μπορέσεις να απορριψεις τους ιδρυτικους μυθους του Ισραηλ. Ολοι κατα βάθος οι εθνικιστες σωβινιστες ελληνες απο την ακροδεξια ως το ΚΚΕ αποδεχονται το κρατος του Ισραηλ. Αποδεχονται ως δικαιωμα καθε κρατους να κυριαρχει στους υπηκοους του. Εχουν μια τυφλη αποδοχη των εδαφικων κεκτημενων στην Παλαιστίνη και δεν ειναι περιεργο που δεν μπορουν να δουν τα πραγματα απο την πλευρα αυτου που φερει το βαρος της εισβολης και της κατοχης, οσο και αν στα λογια υποστηριζουν “τα ψηφισματα του ΟΗΕ”.
    Καποια εργα του Παπε:
    https://www.politeianet.gr/sygrafeas/pappe-ilan-34548

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Τώρα σε ποιές επιστημονικές βασίζεται όλο αυτό το γραφτό, είναι το ερώτημα. Ιουδαϊσμός αποκαλείται η θρησκεία. Τί ρόλο παίζει λοιπόν η λέξη Εβραίος, αν δεν πρόκειται για έθνος; Και η εβραϊκή γλώσσα, τίνος λαού γλώσσα είναι; Ακόμα κ η χαρακτηριστική μύτη θεωρείται γνώρισμα του λαού αυτού, όπως έχομε την ελληνική μύτη. Τέλος πάντων, ο καθένας τη σήμερον μπορεί να λέη, ότι του κατεβαίνει, ακόμη κ ότι ο γάιδαρος πετάει. Δεν μπορούμε ‘δω πέρα να βάλωμε κάτω την ανθρωπολογία κ την εθνολογία. Πρόκειται άλλωστε για πράμματα γνωστά κ ξεκαθαρισμένα, που ο καθένας μπορεί να αναζητήση κ να επιβεβαιώση. Σημασία έχει, να διατηρήσουν την πνευματική τους ακεραιότητα, όσοι θέλουν να επιβιώσουν.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ο,τι παίζει και ο “Ελληνας” στη θέση του Νεοέλληνα. Είναι ο ιδρυτικός μύθος της ελληνόφωνης αστικής τάξης του “Ελληνικού Διαφωτισμού”, δηλαδή της πολιτικής προπαγάνδας της.
        Δεν υπάρχει “Εβραϊκή Γλώσσα”. Τα γίντις δεν είναι συμβατά με τα σεφαραδίτικα. Γι αυτό στο “κράτος του Ισραήλ” έχουν νεκραναστήσει κάτι αντίστοιχο με την δική μας Ελληνική των Αλεξανδρινών, προκαλώντας πονοκεφάλους στον πολύ κόσμο, που βασικά μιλάει …εγγλέζικα!
        Και το ελληνικό και το ισραηλινό κράτος στήθηκαν κυριολεκτικά χάρη σε άγρια εθνοκάθαρση, σε γλώσσα, ιστορία, τοπωνύμια και ανθρώπους.
        Οι ιστορίες της “Μεγάλης Ιδέας” και του “Σιωνισμού” είναι παράλληλες και χαρακτηριστικές. Η διαφορά είναι ότι η νεοελληνική α/τ έφαγε τα μούτρα της και την έκανε γαργάρα, ενώ η ισραηλινή στάθηκε πιο τυχερή στις συγκυρίες (προς το παρόν…).

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Μαρκέλα, ούτε η γαμψή μύτη ούτε οι κρανιακές μετρήσεις των ναζί μπορούν να προσδιορίσουν την ιουδαϊκότητα. Όσο οι φασίστες έποικοι επικαλούνται προαιώνιες ρίζες, τόσο δίνουν επιχειρήματα στον αντισημιτισμό. Αυτός είναι ο λόγος που οι μεγαλύτεροι αντισιωνιστές είναι οι ορθόδοξοι εβραίοι.
        Υπάρχει η έξοχη ανάλυση της Le Mond : “Η εφεύρεση του εβραϊκού λαού” του καθηγητή του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ Σλόμο Σαντ ( https://www.monde-diplomatique.gr/2008/08/article697.html ) συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, όπως και διάφορες μελέτες βασισμένες σε αναλύσεις dna, όπως του επίσης καθηγητή πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ Raphael Falk που αποφαίνεται ότι γενετικοί δείκτες δεν μπορούν να προσδιορίσουν την εβραϊκή καταγωγή

        https://www.frontiersin.org/journals/genetics/articles/10.3389/fgene.2014.00462/full

        Kαλό είναι όταν καταπιανόμαστε με τόσο σοβαρά ζητήματα να είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαβασμένοι.

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Ειμαι ο ανωνυμος, δεν θελω να γινω κουραστικος, εξαλλου βλεπω οτι εχεις διαμορφωσει αποψη.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.