.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σχόλιο του ΠΡΙΝ για την απαράδεκτη στοχοποίηση δημοσιογράφου από τον 902.gr


Με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό διαλαλεί πως τα βάζει το ΚΚΕ, αλλά τελικά στοχεύει το Πριν, το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Η εμμονή του θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με το σκουλήκι… Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο ξετσιπωσιάς και συκοφαντίας, κρεμώντας στα διαδικτυακά μανταλάκια δημοσιογράφο που εργάζεται στο ΑΠΕ και συνεργάζεται με το Πριν, για κείμενό στο (κρατικό) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (εδώ) σχετικά με το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Με μια προκλητική ακροβασία το δημοσιογραφικό σάιτ του ΚΚΕ, 902.gr (εδώ), όχι μόνο στοχοποιεί ευθέως τη νεαρή δημοσιογράφο δημοσιοποιώντας το όνομά της (αν και είχε τα αρχικά της σε ένα τρέχον ρεπορτάζ του ΑΠΕ), αλλά προχωρά στην εξίσωση πως η θέση του Πριν, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η συγκάλυψη των όσων προκλητικών και απαράδεκτων έγιναν στο συνέδριο της ΟΙΥΕ από την πλευρά του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Βεβαίως, οι «αγανακτισμένοι» του ΚΚΕ πουθενά δεν παραθέτουν ακόμα και αυτό το δημοσίευμα του ΑΠΕ, όπου η ανακοίνωση του ΚΚΕ καλύπτεται εκτενώς και επαρκώς! Ξεχνούν άραγε πως οι δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ εργάζονται εντός συγκεκριμένων πλαισίων και δίνουν σκληρό αγώνα για την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια;

Ή μήπως δεν ξέρουν τη συνεπή και σταθερή στάση του Πριν ενάντια στον αστικοποιημένο και υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών από την πρώτη στιγμή της έκδοσής του, όταν οι δυνάμεις του ΚΚΕ συνδιοικούσαν στη ΓΣΕΕ για πολλά χρόνια ή όταν ακόμα και σήμερα ακολουθούν πιστά το εκτονωτικό εορτολόγιο απεργιών του κάθε Παναγόπουλου; Δεν γνωρίζουν την πρωτοπόρα στάση της ταξικής πτέρυγας του εργατικού κινήματος, των εργαζομένων του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στον υποταγμένο συνδικαλισμό, μερικές φορές και σε κοινή δράση με δυνάμεις του ΠΑΜΕ;

Επειδή τα ξέρουν όλα αυτά κι επειδή πολύ έχουν ενοχληθεί τελευταία από την αριστερή, όσο και τεκμηριωμένη, κριτική που ασκεί το Πριν απέναντι στην πολιτική τους, ψάχνουν διαρκώς τα πιο απίθανα πράγματα για να μας κτυπήσουν. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο με την κανιβαλική επίθεση και τη στοχοποίηση μιας νεαρής συναδέλφου και αγωνίστριας. Μόνο ντροπή…

prin.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 60.00% ( 10
Συμμετοχές )



52 σχόλια στο “Σχόλιο του ΠΡΙΝ για την απαράδεκτη στοχοποίηση δημοσιογράφου από τον 902.gr

  1. Ανώνυμος

    Ορίστε το κείμενο που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των ΚΚΕδων. Για κρατικό μέσο ενημέρωσης, μια χαρά κείμενο είναι. Διότι πάντα για ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΜΕ, αναφέρει εκτενώς και την άποψη του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, αναφέρει και την άποψη της ΟΙΥΕ:

    Ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε μέλη της ΟΙΥΕ

    Ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε μέλη της ΟΙΥΕ επικράτησε σήμερα πριν την έναρξη των εργασιών του 38ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novotel.

    Από το πρωί, Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με κεντρικό σύνθημα ««Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «ένοπλοι μπράβοι μέσα στο χώρο του Συνεδρίου».

    Λίγο αργότερα σύνεδροι της ΔΑΣ φορώντας μάσκες μαϊμούδων και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «διευθυντής σούπερ μάρκετ» και «διευθύνων σύμβουλος ΑΕ», εισέβαλαν στο ξενοδοχείο σε μία προσπάθεια να σατιρίσουν τις διαδικασίες που θα πραγματοποιούνταν. Έπειτα από την ένταση που επικράτησε, η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι «υπάρχουν μπράβοι – κουμπουροφόροι, με γκλομπς και όπλα» στο χώρο του ξενοδοχείου.

    Πάντως σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΟΙΥΕ πριν λίγες μέρες, κατηγορούσε το ΠΑΜΕ ότι «Εν’ όψει του συνεδρίου το ΠΑΜΕ ετοιμάζει ομάδες αποφασισμένων τραμπούκων που όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν σκοπό να εισέλθουν βίαια στο χώρο του Συνεδρίου, να στοχοποιήσουν, να τρομοκρατήσουν και να επιτεθούν σε δημοκρατικά εκλεγμένους συνέδρους της Ομοσπονδίας με στόχο: είτε να μη ψηφίσουν σύνεδροι (πλην βεβαίως των δικών τους), είτε να διαλύσουν ακόμα και το ίδιο το συνέδριο».

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα, το συνέδριο πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο με την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία.

    Καταγγελία της ΟΙΥΕ προς τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

    Για “τραμπουκισμούς και βία» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σχετικά με την ένταση που επικράτησε πριν την έναρξη των εργασιών του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΥΕ.

    Η ΟΙΥΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ για τη βία που άσκησαν σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων σωματείων – μελών, σκίζοντας και κλέβοντας κάρτες αντιπροσώπων».

    «Επειδή η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, με στημένες καταγγελίες που οι δυνάμεις τους απεργάστηκαν και σκηνοθέτησαν, δίνουμε στη δημοσιότητα βίντεο με τους τραμπούκους αυτών των δυνάμεων να επιτίθενται σε σχολικές καθαρίστριες, να αρπάζουν και να σκίζουν τις κάρτες νομιμοποιήσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ.

    Το ΚΚΕ καταγγέλλει “πρωτοφανή, ωμή, παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων”

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει “τη σημερινή πρωτοφανή, ωμή, παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε αγαστή συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους κι όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων κι ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ”.

    “Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη κι όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι” αναφέρει το ΚΚΕ καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του “είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν μπορούν να ανεχτούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, να παλέψουν για συνδικάτα που θα είναι πραγματικά των εργατών κι όχι των εργοδοτών, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή αυτής της πολιτικής”.

    https://www.amna.gr/home/article/337384/Entasi-anamesa-se-meli-tou-PAME-kai-se-meli-tis-OIYE

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Κκεδες σερβιτόροι μονίμως μου σερβίρουν μουχλιασμενα τυρία παμπάλαιο ζαμπόν σε νερό ψωμί, καφέ από απλυτες καφετιερες και νερό βρύσης σε ποτήρια που δεν έχουν ξεπλυθεί καλά. Προτείνω να καταγγελθεί το ΚΚΕ για την ανεύθυνη αντικοινωνική στάση και θα βγάλω πάραυτα στην φόρα τα ονόματα των υπευθύνων.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Εγώ πάλι προτείνω να διαμαρτυρηθείς και να τους τα επιστρέφεις και να τελειώνει η υπόθεση.

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Όχι βέβαια, θα τους κάνω ρόμπα! Έχω υπόψη μου και ένα δρώμενο, θα βάλουμε σκύλους να τα φάνε, και μαιμουδες να πίνουν καφέ. Και τα ονόματα των σερβιτόρων βάρδιας θα βγουν, αν βρω κάποια ημερήσια εφημερίδα να τα δημοσιεύσει.

        2. λαθραναγνώστης

          Να προσέχεις με τους σκύλους γιατί δαγκώνουν!
          ….ιδιαίτερα τα κομματόσκυλα!

        3. Σ.Τ.

          Εγώ είχα στο μυαλό μου απλά φιλικά σκυλάκια του καναπέ, όχι τίποτα λυσσασμένα μαντροσκυλα, μην το κάνουμε και σπλατερ.

  2. Left G700

    Μπορεί να μας εξηγήσει ο συντάκτης τού παραπάνω σχολίου, ή κάποιος που είναι σε θέση να τον ερμηνεύσει, τι ακριβώς υπονοείται με τη λέξη «στοχοποίηση»; Εντάξει, πέρα από το προφανές νόημα που είναι «καθιστώ κάποιον στόχο». Στην προκείμενη περίπτωση, έναντι ποίων κατέστη στόχος η δημοσιογράφος και από τί απειλείται;

    Reply
    1. Red

      Μία βόλτα από γνωστά accounts ΚΚΕδων στο Twitter θα σε πείσει γιατί μιλάει ο συντάκτης για «στοχοποίηση»…

      Reply
  3. Κώστας

    Μιλάει το ΚΚΕ ρε φίλε για τον τύπο και τα ΜΜΕ.

    Το ΚΚΕ που έκανε κατάληψη στην δημόσια περιουσία της τηλεοπτικής συχνότητας του 902 με τις πλάτες του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου και μετά, αφού διαφήμιζε μαξιλάρια για εικοσι τόσα χρόνια, την ξεπούλησε. Και έχει το θράσος μέχρι σήμερα να μας το θυμίζει πως το ΚΚΕ πρώτα πήρε με νταβατζηλίκι την δημόσια περιουσία και μετά την ξεπούλησε.

    Το ΚΚΕ που εξέδιδε μέσω της Τυποεκδοτικής τον μισό αστικό τύπο.

    Το ΚΚΕ που ξεκλήρισε την μισή ΚΟΒΑ του Ριζοσπάστη επειδή αρνήθηκαν να δουλέψουν κάτω από την ΣΣΕ σύμφωνα με τις απόφάσεις του 19ου Συνεδρίου που λέγανε πως οι εργαζόμενοι σε κομματικές επιχειρήσεις που είναι μέλη του ΚΚΕ πληρώνονται όσο γουστάρει το ΚΚΕ. Δηλ πως τα μέλη του ΚΚΕ σε κομματικές επιχειρήσεις είναι μηχανισμός πίεσης της αμοιβής των εργαζομένων και διάλυσης του εργατικού κινήματος.

    Το ΚΚΕ που αναγνώρισε το πραξικόπημα σε βάρος της ΕΡΤ.

    Και τι βρήκε να πει ? Για ένα ανυπόγραφο κείμενο στο ΑΠΕ ότι δεν παίρνει θέση ανάμεσα σε ηγεσία της ΟΙΥΕ και ΠΑΜΕ. Που ήδη δηλ είναι θετικά μετατοπισμένο. Και έκατσε και έκανε … έρευνα, ρώτησε λέει το ΑΠΕ ποιος/ποια εργαζότανε εκείνη την μέρα. Για ένα κείμενο ροής όπως το λένε στα site δηλ για ένα κείμενο του ΑΠΕ. Σαν να ρωτάει δηλ το όνομα του τεχνικού που συντήρησε τον υπολογιστή για να γραφτεί το κείμενο.

    Η τραμπούκικη στοχοποίηση της δημοσιογράφου είναι αμεσότατη γιατί το ΚΚΕ λέει σε ένα κρατικό μέσο, που θέλει να τα έχει καλά με το ΚΚΕ και τα έχει καλά με το ΚΚΕ και γι αυτό του ικανοποιεί τα αιτήματα, πως ΘΕΩΡΕΙ ότι μια δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το ΠΡΙΝ κάνει την δουλειά της με πολιτική ιδιοτέλεια κατά του ΚΚΕ. Στο πρόσωπο της δημοσιογράφου το ΚΚΕ στοχοποιεί ως προς την επαγγελματική τους ηθική όλους τους δημοσιογράφους που έχουν κάποια σχέση με την ριζοσπαστική αριστερά στα μάτια του κάθε εργοδότη, κρατικού και ιδιωτικού. Θέτει φρονηματικά κριτήρια για το ποιοι μπορούν να εργάζονται στον τύπο αν ο τύπος θέλει να τα έχει καλά με το ΚΚΕ, και αυτά είναι πως μπορούν όσοι δεν σχετίζονται με την ριζοσπαστική αριστερά. Γιατί θυμάται κανένας το ΚΚΕ να κάνει θέμα για ΟΟΟΟΟΛΑ τα ανυπόγραφα ρεπορτάζ ροής του ΑΠΕ ? Να έχει δημοσιοποιήσει και άλλα ονόματα ?

    Άλλη απορία, αν πάρει ένας πολιτικός χώρος τηλέφωνο στο 902.gr και ρωτήσει ποιος ανέβασε εκείνη την ώρα εκείνης της μέρας το χ ανυπόγραφο ρεπορτάζ, ποιος είχε βάρδια, γιατί δεν μου άρεσε, ο 902.gr θα απαντήσει ?

    Κώστας

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      “Άλλη απορία, αν πάρει ένας πολιτικός χώρος τηλέφωνο στο 902.gr και ρωτήσει ποιος ανέβασε εκείνη την ώρα εκείνης της μέρας το χ ανυπόγραφο ρεπορτάζ, ποιος είχε βάρδια, γιατί δεν μου άρεσε, ο 902.gr θα απαντήσει ?”

      Κανονικά σε μια τέτοια περίπτωση ο 902, με βάση την επαγγελματική ηθική, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να απαντήσει. Ο 902 είναι κανονικό δημοσιογραφικό μέσο, φιλοξενεί και σχολιασμό πέραν της είδησης, και άρα κανονικά θα έπρεπε να φιλοξενεί ΜΟΝΟ επώνυμα κομμάτια.

      Ανώνυμα σε ένα δημοσιογραφικό μέσο γράφεις μόνο σε περιπτώσεις copy paste από άλλο μέσο (συνήθως το ΑΠΕ-ΜΠΕ) όπου βάζεις την πηγή, ή σε περίπτωση copy paste από πολλές πηγές με ρετουσάρισμα (αυτό λέγεται rewriting). Όταν γράφεις ένα πρωτότυπο κείμενο με σχολιασμό κτλ ανωνύμως ΤΟΤΕ είσαι τρολ, ‘ΟΧΙ δημοσιογράφος.

      Reply
      1. ΚοσμαςΠολίτης

        Ο 902.gr δεν είναι αστικό μέσο, είναι επίσημο όργανο του ΚΚΕ. Τα “ανυπόγραφα” ρεπορτάζ στον 902.gr υπογράφονται από το ΚΚΕ, την ευθύνη την έχει το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το ποιος το έγραψε και σε ποια βάρδια έγινε η ανάρτηση.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν αλλάζει κάτι. Πάντα η εργοδοσία θα παίρνει την ευθύνη. Αλλιώς ας το κάνουν εθελοντικά, χωρίς μισθό φανερό η αφανή.

        2. λαθραναγνώστης

          Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τις δηλώσεις αποποίησης ( disclaimer αγγλιστί) που γράφουν όλες οι αστικές φυλλάδες. Ότι τα ενυπόγραφα άρθρα που δημοσιεύουν εκφράζουν τον αρθρογράφο τους και όχι κατ ανάγκη την εφημερίδα.

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Φαντάσου δε τα’χω διαβάσει ούτε εγώ που δούλευα και δε ξέρω για τι πράμα λες. Αυτό ισχύει για μερικούς φιλοξενούμενους αρθρογράφους, όχι για τους εργαζομένους του μέσου.

          Θα υπάρξει περίπτωση που θα χρειαστεί ακόμη και να αποποιηθείς κείμενο, μετά το “φινίρισμα” του αρχισυντάκτη. Όταν όμως αυτό το κάνεις διαρκώς, τότε δε λογίζεσαι δημοσιογράφος και για μένα δεν έχεις θέση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

        4. λαθραναγνώστης

          Από τo in.gr “Όροι Χρήσης”:
          “Ο Ιστότοπος είναι ένα ειδησεογραφικό/ψυχαγωγικό site, με στόχο του την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών της ιστοσελίδας. Οι ειδήσεις και οι πληροφορίες που αναρτώνται καθημερινά, προκύπτουν από ειδησεογραφικό ρεπορτάζ των συντακτών και συνεργατών του. Ο Ιστότοπος, η Διοίκηση και οι συντάκτες αυτού, δεν φέρουν ευθύνη για τις αναρτήσεις που γίνονται από επώνυμους συνεργάτες του, η στήλη των οποίων φιλοξενείται στα πλαίσια συνεργασίας στον Ιστότοπο.”
          Η ΕΦΣΥΝ, το έγραφε όπως το έγραψα εγώ. Τώρα που άλλαξε εμφάνιση, δεν μπορώ να το βρώ. Δεν μίλαγε για “φιλοξενούμενους αρθρογράφους”.

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Καλά τώρα μιλάς για την ΕΦ.ΣΥΝ. “μόνοι εργοδότες οι αναγνώστες μας”. Ρώτα το μπάρμπα μου το ψεύτη.

          Όσο για το in.gr φαντάζομαι όταν μιλά για “επώνυμους συνεργάτες” εννοεί αυτό που σου’πα, όχι τους εργαζομένους του, εκτός κι αν τους έχει όλους με μπλοκάκι.

      2. Ανώνυμος

        Το κακό με τα ΜΜΕ του ΚΚΕ (Ριζοσπάστης, 902, ΚΟΜΕΠ κλπ) είναι πως τις περισσότερες φορές ΔΕΝ έχουν, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να έχουν ακόμα και μια τυπική μεν ουσιαστική δε, δεοντολογία που στην συγκεκριμένη περίπτωση την έχει το κρατικό ΑΠΕ. Ποια είναι αυτή; είναι η παρουσίαση ΚΑΙ της άλλης άποψης.

        Ποτέ τα ΜΜΕ του ΚΚΕ δεν θα δημοσιεύσουν την απάντηση του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των εργατικών κινήσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε κείμενα των ΜΜΕ του ΚΚΕ που τους αφορούν! Ποτέ! Και ακόμα χειρότερα, ενώ τα ΜΜΕ του ΚΚΕ έχουν κατα καιρούς δημοσιεύσει κείμενα ψεύδους και λάσπης εναντίον πχ του ΝΑΡ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ποτέ δεν δημοσιευσαν και την απάντηση σε αυτά. Κάτι που τουλάχιστον το ΑΠΕ το έκανε έστω και με την τυπική λογική του 50-50.

        Αλήθεια, πότε τα ΜΜΕ του ΚΚΕ θα φτάσουν έστω και την τυπική αντικειμενική παρουσίαση του 50-50; Στον 23ο αιώνα; Και αλήθεια η δημοσιογραφία που ασκούν τα ΜΜΕ του ΚΚΕ (και όχι μόνο) είναι για να λέει ο κόσμος “να, γιατί προτιμώ την δημοσιογραφία των κομμουνιστών”;

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, δεν “χτίζουν” τεκμήριο αντικειμενικότητας” όπως τα αστικά, με την παρουσίαση και καλά, όλων των απόψεων. Ε, τις απόψεις των “λακεδαιμονίων” τις ξεπετάνε κάπως…. Εξ άλλου, οι απόψεις και οι θέσεις των αστικών κομμάτων είναι ταυτόσημες. Οι καυγάδες τους μόνο διαφέρουν. Και τις κρίσιμες στιγμές, έχουν την δυνατότητα να χειραγωγούν κατάλληλα τον λαό, που τα έχει εμπιστευτεί, γιατί …..κατά τεκμήριο(!!!) είναι….αντικειμενικά (!!!), μακρυά από ριζοσπαστισμούς που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την αστική τάξη.
          Κι έρχεται σήμερα και το “εξωκοινοβούλιο”, με σχόλια σαν το δικό σου και ενισχύει και από τα αριστερά αυτό το τεκμήριο των αστικών ΜΜΕ.
          Πάντως πιο πρακτικά, το ΑΠΕ είναι ένας κρατικός οργανισμός, που πληρώνεται και με τους φόρους των ΚΚέδων. Γι αυτό, σε θέματα που αφορούν στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, θα είναι τύποι και υπογραμμοί. Διαφορετικά, δεν θα ξέρουν από που τους έρχεται! Και τα αφεντικά και οι υπάλληλοι!
          Κι όσοι θέλουν να κάνουν καριέρα σε βάρος του ΚΚΕ, να πάνε στον ΣΚΑΪ, την ΕΦΣΥΝ, τον ΑΝΤΕΝΑ κλπ κλπ
          …….και να πάρουν μαζί τους και μερικά καρφιά για να καρφωθούν στον γνωστό “πάσσαλο του Μαρξ” κλπ κλπ……

        2. Ανώνυμος

          Τι λε ρε φίλε; Τα ΜΜΕ του ΚΚΕ και των άλλων κομμουνιστικών κομμάτων κ οργανώσεων δεν πρέπει να παρουσιαζουν τα γεγονότα ως εχουν; Δεν πρέπει να μην διαστρέφουν τις αντιληψεις των άλλων; Εμ για αυτό τα ΜΜΕ του ΚΚΕ ειναι χειροτερα ακομα κ από το 50-50 του ρεπορτάζ του απε!

          Το ΠΡΙΝ αδερφέ ως ΜΜΕ του ΝΑΡ που είναι, αν γράψει ή αν θεωρηθεί απο τον θιγομενο οτι εγραψε κοτσάνα για ενα θέμα, πάντα δημοσιεύει την απάντηση σε αυτή την κοτσάνα. Είτε την απάντηση φυσικού προσώπου, είτε την απάντηση πολιτικής συλλογικότητας.

          Αντιθετως τα ΜΜΕ του ΚΚΕ ενώ πολλακις εχουν γραψει/δημοσιευσει κοτσάνες για άλλες κομμουνιστικές πολιτικές δυνάμεις, ποτέ δεν δημοσίευσαν τις απαντήσεις τους. Τουλάχιστον το κρατικο απε το έκανε. Για αυτό και τα ΜΜΕ του ΚΚΕ δεν έχουν κύρος στον λαο.

        3. λαθραναγνώστης

          Ο “Ρ” πάντα παρουσιάζει τα γεγονότα ως έχουν και ποτέ δεν διαστρέφει. Όποτε έχει γράψει “κοτσάνα” την έχει διορθώσει.
          Αυτό που δεν κάνει, είναι να δημοσιεύει τα “μεγιέ- μέλε” του καθενός που προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα. Εξ άλλου, κανένα επίσημο όργανο του ΚΚΕ δεν είναι διαδραστικό κι αν δεν κάνω λάθος, ούτε το ΠΡΙΝ είναι, ούτε το site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ..

        4. Ανώνυμος

          Τι λες λαθραναγνωστη; που ζεις; Τα ΜΜΕ του ΚΚΕ δεν παραποιούν την πραγματικότητα; Ακομα περιμένουμε τον πίνακα με τα 250 σωματεία στα οποία υπήρχε κ καλά, συνεργασία ανταρσυα κ σύριζα, όπως πολλές φορές έγραψαν τα μμε του κκε! Κ συ λες οτι δεν διαστρέφουν την πραγματικότητα;

          Κ σου έφερα ενα μόνο παράδειγμα. Και φυσικα ποτέ δεν θα δεις στα μμε του κκε, να δημοσιεύονται απαντήσεις πολιτικών δυνάμεων, στις κοτσάνες που κατά καιρούς εχουν δημοσιευθεί.

          Τουλάχιστον το ρεπορτάζ στο κρατικο απε ηραν 50-50. Στα ΜΜΕ του ΚΚΕ ούτε αυτο δεν κάνετε!

        5. Ανώνυμος

          Το συντονιστικό πρωτοβάθμιων μέχρι το 2014 πόσα σωματεία συσπείρωνε;

        6. Ανώνυμος

          250 ήταν περίπου γιατί μόνο σε τόσα είχε δυνάμεις η ανταρσυα. Δεν ντρέπεσαι να το αμφισβητείς αυτό. Ακόμα και στη ΔΟΕ, δευτεροβαθμιο οργανο, η πρόταση σας ηταν για κοινο προεδριο με το συριζα. Ε ρε που μπλεξαμε. Ειδικά στους εκπαιδευτικους δεν μπορουσες να ξεχωρίσεις ποιος είναι τι.

        7. Ανώνυμος

          Ρε κκεδες δεν πάτε καλά γμτ! Ακομα να φέρετε πίνακα με τα 250 σωματεία που ψευδώς ανέφεραν τα μμε του κκε οτι υπήρχε συνεργασία ανταρσυα κ σύριζα. Κ ποτέ μα ποτε τα μμε του κκε δεν δημοσίευσαν τις ανακοινώσεις της ανταρσυα που το έχει διαψευσει επαννειλημενα.

          Τουλάχιστον το κρατικό απε το πήγε 50-50. Αντιθετως τα μμε του κκε κ ψεμματα γραφανε και ποτέ δεν δημοσίευσαν την αντιθετη άποψη. Ειναι αυτη κομμουνιστική δημοσιογραφια; μπα…

        8. Ανώνυμος

          Μάλλον δεν έχεις καμία επαφή με το εργατικό κίνημα. Ένα ήσασταν.

        9. Κ.Σ.

          Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ παρουσιάζονται συστηματικά διαστρεβλωμένες από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ. Είτε τους αποδίδονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είτε (πιο σπάνια) παρουσιάζονται επιλεγμένα και αποσπασματικά κάποιες φράσεις με στόχο να βγαίνει νόημα άλλο από αυτό των ντοκουμέντων.
          Αυτή η πρακτική έχει τόσο σχέση με το μαρξισμό όση και οι διαφημίσεις του Τζάμπο

        10. ΚοσμαςΠολίτης

          Μάλιστα! “Έγκυρα”, “αντικειμενικά” και “αμερόληπτα” τα αστικά ΜΜΕ σε αντίθεση “με τα ΜΜΕ του ΚΚΕ (Ριζοσπάστης, 902, ΚΟΜΕΠ κλπ)”. Ότι πεις….

        11. Ανώνυμος

          To ΠΡΙΝ ως ΜΜΕ του ΝΑΡ κ. Κοσμά Πολίτη, αν γράψει μια πατάτα, δέχεται και το έχει πράξει επανειλημμένως, και δημοσιεύει την απάντηση του χ φυσικού προσώπου, ή της ψ πολιτικής δύναμης. Ως κομμουνιστικό ΜΜΕ που είναι, το ΠΡΙΝ προσπαθεί να καταστήσει την αγωνιστική δημοσιογραφία, ΑΝΩΤΕΡΗ από την καπιταλιστική.

          σε αντίθεση με τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, όπου και γράφουν ψέματα και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δημοσιεύσουν την απάντηση σε αυτά.

    2. ΑΠΕταξάμην

      Μας (συριζο)τρολάρετεεεεε;
      1) ξέχασες την βάρκιζα, την περιφρούριση της βουλής, …
      2) κάτι για τον Μπογιόπουλο δεν έχεις?
      3) το συμπέρασμα αναμενόμενο: το ΚΚΕ “Θέτει φρονηματικά κριτήρια για το ποιοι μπορούν να εργάζονται στον τύπο αν ο τύπος θέλει να τα έχει καλά με το ΚΚΕ, και αυτά είναι πως μπορούν όσοι δεν σχετίζονται με την ριζοσπαστική αριστερά.” (Οι ΧΑτες τα λένε αυτά για τους εθνικιστές εργαζόμενους στον τύπο!!)
      4) εν τέλει όμως τον εργοδότη-ΑΠΕ υπερασπίζεσαι (γιατί άραγε;) καθώς πάνω κάτω καλά παρουσιάζει το γεγονός καθώς το “κείμενο ροής” είναι “θετικά μετατοπισμένο”!!!! αφού έχει και την θέση του ΠΑΜΕ!!!!

      Διάβασε τι έγινε στην ΟΙΥΕ, σύμφωνα με το ΝΑΡ, αφού με το ΚΚΕ έχεις θέμα, και έλα ξαναπές μας για το “θετικά μετατοπισμένο” ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

      Reply
      1. Κώστας

        απεταξάμην δεν τα ξέρεις καλά, ο Μπογιόπουλος είχε διαφωνήσει δημόσια με την απόφαση του ΚΚΕ να πληρώνει κάτω από την ΣΣΕ φτιάχνοντας έτσι απεργοσπαστικό μηχανισμό στον Τϋπο

        την περιφρούρηση της Βουλής την έγραψα χτες κάπου μαζί με το συγχωροχάρτι στο κράτος από το ΚΚΕ για την δολοφονία του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.

        κανένα ΑΠΕ δεν έβγαλα λάδι, την ΙΚ από την συκοφαντική επίθεση του ΚΚΕ υπερασπίστηκα. Και είναι εντελώς συκοφαντική γιατί χωρίς καν να έχει αποδείξει αν όντως το έχει γράψει η ΙΚ της έχει χρεώσει ένα ανώνυμο ρεπορτάζ ροής. Που δεν είναι και τόσο κακό στην τελική.

        το ερώτημα είναι γιατί το ΚΚΕ το έκανε θέμα μόνο αυτή την φορά ? Άλλες φορές τα κείμενα του ΑΠΕ είναι καλύτερα από 50-50 ?

        Η απάντηση είναι πως ΔΕΝ το ενόχλησε το ρεπορτάζ που είναι εντελώς ρουτίνας και θα μπορούσε να είναι και χειρότερο και αποδεικνύεται πως τα ρεπορτάζ πάντα έτσι είναι και χειρότερα αλλα το ΚΚΕ κάνει μόκο. Η απάντηση επίσης είναι πως το ΚΚΕ αποφάσισε ακυρώνοντας ηθικά και επαγγελματικά, χωρίς επιχειρήματα, μια εργαζόμενη ,να προβοκάρει το ΠΡΙΝ, το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        Ε ναι απεταξάμην, θα υπερασπιστώ την εργαζομενη απέναντι στο ΚΚΕ που πουλάει νταβατζηλίκι για το αν μπορούν να είναι στον τύπο ειδικά οι δημοσιογράφοι που σχετίζονται με την ριζοσπαστική αριστερά. Δεν σας πέφτει λόγος ειναι η απάντηση. Θα μου πεις πως δεν είπε το ΚΚΕ να απολυθεί. Δείξε μου όμως τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ για όλους τους συντάκτες με τα ονοματεπώνυμα τους, του ΑΠΕ που εικάζεται πως καλύπτουν εργατικά συνέδρια. Πρώτη φορά το ΑΠΕ έγραψε ρεπορτάζ από εργατικό συνέδριο χωρίς να πάρει θέση κατά της νοθείας από τον κρατικό εργοδοτικό συνδικαλισσμό ? Άλλοι συντάκτες του ΑΠΕ, της ΕΡΤ, του REAL δεν καλύψανε ποτέ εργατικό συνέδριο με τρόπο που να μην καλύπτει το ΚΚΕ ? Γιατί άραγε δεν καταγγέλετε το REAL και τους δημοσιογράφους του ονομαστικά, με το οποίο είστε κώλος και βρακί ? Τα καλύπτει καλά τα συνέδρια ? Είναι ιδιωτικό΄θα μου πεις. Ωραία, αν και αυτή είναι του κώλου απάντηση, γιατί από τα κρατικά μόνο την ΙΚ ? Και γιατί καταγγέλετε την εργαζόμενη βάρδιας και όχι το ΑΠΕ ? Γιατί το ΚΚΕ ξεπλένει το ΑΠΕ με το να μην κάνει ποτέ θέμα για το πως καλύπτει τα θέματα του εργατικού κινήματος παρά μόνον για να στοχοποιήσει μια εργαζόμενη και δι αυτής έναν πολιτικό χώρο σε προεκλογικό χρόνο.

        Εδώ φίλοι του ΚΚΕ δεν είναι 902.gr να μολονογείται και να προγράφετε εργαζόμενους. Παίρνετε απάντηση και το βάζετε στα πόδια. Κάντε το κορόιδο λοιπόν.

        Κώστας

        Reply
        1. ΑΠΕταξάμην

          Μωρέ καλά τα ξέρουμε όλοι. Είναι γνωστό επίσης ότι ορισμένοι κατέχουν ένα γνωστό “οπλοστάσιο” το οποίο εξαπολύουν στο ΚΚΕ σε κάθε περίπτωση που αισθάνονται στριμωγμένοι.

          Αυτό όμως που προκλητικά ισχυρίζεσαι ακόμη, είναι ότι το ΑΠΕ, με τη “νεαρή δημοσιογράφο”, κάλυψαν αντικειμενικά, δηλαδή 50-50, το γεγονός ότι μπράβοι, ασφαλίτες, ή λέρα και η σαπίλα ολάκερη τραμπούκιζε και επιχείρησε πατρονάρει το συνέδριο μια σημαντικής ομοσπονδίας και ότι μια σημαντική μερίδα αγωνιστών εργαζομένων αντέδρασε.

          Μα δεν καταλαβαίνεις; Οι τύποι κάνουν γενικές πρόβες για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τους τραμπούκους, τους μπράβους και τους “δημοσιογράφους” με αριστερό αγωνιστικό προφίλ που θα καλύψουν 50-50 τις όποιες “αντιπαραθέσεις”.

          Τέλος, έχει μια αξία να απαντηθεί και το ερώτημα: αν η δημοσιογράφος, με το αριστερό ριζοσπαστικό προφίλ, κάλυπτε το συνέδριο σύμφωνα με αυτά που είδε και που πίστευε πραγματικά, θα της το έκοβαν στο ΑΠΕ το ρεπορτάζ; Θα την σχολάγανε; Και προκειμένου να μη γίνει αυτό έκανε λίγες εκπτώσεις, στην περιγραφή, την ανάλυση και τα συμπεράσματα για να το φέρει στο 50-50; Λάστιχο και η ηθική της αριστερής ριζοσπαστικής δημοσιογραφίας. Το μεροκάματο να βγαίνει…

        2. Κώστας

          Απεταξάμην ο πανικός σου σε κάνει εκτός από το να μην μου απαντάς, όπως εύστοχα προέβλεψα, να διαστρεβλώνεις και αυτά που λέω.

          Δεν είπα οτι το ΑΠΕ στο εικαζόμενα από τον 902 συνταχθέν από την ΙΚ ρεπορτάζ κάλυψε αντικειμενικά το θέμα, αλλά οτι το κάλυψε 50-50. Εγώ λέω πως είχε γίνει νοθεία και υπήρχαν ένοπλοι μπράβοι, τα θεωρώ γεγονότα, άρα αντικειμενικά έπρεπε να γραφτούν. Άρα το συγκεκριμένο 50-50 είναι το τυπικό δήθεν ουδέτερο ρουτινιάρικο ύφος, αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερο.

          Επίσης, όπως προέβλεψα, δεν απάντησες στον πυρήνα αυτού που λέω. Γιατί τόση σπουδή για κάτι που έχει γίνει 200.000 φορές και έχει μείνει ασχολίαστο, γιατί φτάσατε σε ονομαστική προγραφή εργαζόμενης για κάτι τόσο συνηθισμένο που αν δεν υπήρχατε ΟΥΔΕΙΣ θα γνώριζε πως υπάρχει το κείμενο αυτό. Εγώ λέω πως πιστέψατε πως πιάσατε λαβράκι με το να ισχυριστείτε πως το κείμενο του ΑΠΕ το έχει συντάξει, και όχι το έχει υπογράψει όπως ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ λέτε στο 903, η ΙΚ που συνεργάζεται με το ΠΡΙΝ. Γιατί δεν είναι ένα ρεπορτάζ της ΙΚ αλλά του ΑΠΕ. Αν η έρευνα των Πουαρό του Περισσού έβγαζε άλλον εργαζόμενο του ΑΠΕ θα το κάνατε θέμα ? Θα τον/την κρεμάγατε στα μανταλάκια ? Είναι σαν να σε βλέπω να φωνάζεις, “μα αμφισβητείς πως το έγραψε η ΙΚ ?”. Αυτήν ακριβώς την ασφαλίτικη κουλτούρα του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο θέμα αρνούμαι, δεν το ξέρω και δεν με νοιάζει. Τους δημοσιογράφους που έχουν κάποια σχέση με την ριζοσπαστική αριστερά (ιδέα δεν έχω τι είναι η συγκεκριμένη μόνο ότι συνεργάζεται με το ΠΡΙΝ το οποίο έχω και 5-6 χρόνια να πιάσω στα χέρια μου και δεν έχω διαβάσει ποτέ μου κάτι της ΙΚ) θα τους κρίνω από τα ενυπόγραφα κείμενα. Τότε υπάρχει η συζήτηση για τους θεμιτούς και μη συμβιβασμούς. Εν προκειμένω ΔΕΝ έχουμε μπροστά μας κείμενο της ΙΚ για να κάνουμε την κουβέντα.

          Φλυαρώ όμως και πάλι θα κάνεις το κορόιδο. Γιατί τέτοια σπουδή και αυστηρότητα ειδικά αυτήν την μια φορά ? Φέρε μου και άλλα ονοματεπώνυμα που έχετε κρεμάσει στα μανταλάκια για κακή κάλυψη συνεδρίων συνδικαλιστικών οργανώσεων ή εξήγησε μου γιατί ειδικά την ΙΚ.

          Κώστας

        3. ΑΠΕταξάμην

          1) Αφού θες να το δεις 50-50, δες το έτσι. Λυπάμαι. Μου θυμίζει το 50-50 στις ειδήσεις για “εχθροπραξίες μεταξύ ισραηλινών και Παλαιστινίων”. Θύματα και από ‘δώ θύματα και από ‘κεί! 50-50.
          2) Ισχυρίζεται πως το ρεπορτάζ “θα μπορούσε να είναι και χειρότερο” Συμφωνούμε! Και ο Τραμπ το ίδιο.
          3) Λες “αν δεν υπήρχατε ΟΥΔΕΙΣ θα γνώριζε πως υπάρχει το κείμενο αυτό” Σοβαρά μιλάς; όλα τα ΜΜΕ αυτό το ρεπορταζ αναπαρήγαγαν. Αυτολεξεί!!!!
          4) Ρωτάς “Αν η έρευνα των Πουαρό του Περισσού έβγαζε άλλον εργαζόμενο του ΑΠΕ θα το κάνατε θέμα ? Θα τον/την κρεμάγατε στα μανταλάκια ?” Υποθετικό ερώτημα, αλλά εκτιμώ ότι θα γινόταν ακριβώς το ίδιο. Η δική σας ευαισθησία, εκτιμώ και πάλι, θα ήταν μικρότερη αν ο δημοσιογραφος δεν ήταν στη “ριζοσπαστική αριστερά” και δημοσιογράφος του ΠΡΙΝ.
          5) Λες “το κείμενο του ΑΠΕ το έχει συντάξει, και όχι το έχει υπογράψει όπως ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ λέτε στο 903”. Άλλο και τούτο. Δηλαδη, ολίγον ενυπόγραφο!!!! Διαισθάνομαι πως οι κανόνες του ΑΠΕ βλάπτουν το κριτήριο σας…
          6) Σου το είπα και προηγουμένως. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του ΑΠΕ, η επιστράτευση δημοσιογράφων με έξωθεν καλή μαρτυρία λόγω παράλληλης θητείας σε “ριζοσπαστικά μέσα” είναι πρόβες μπροστά στο όργιο που πρόκειται να ακολουθήσει σε ανάλογες περιπτώσεις με κορύφωση αυτή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Μην εστιάζεις στο δευτερεύον.
          7) Αυτά (με ανησυχία αλλά χωρίς άγχος).
          Ευχές για καλή συνέχεια.

  4. ΚοσμαςΠολίτης

    «[…] Ξεχνούν άραγε πως οι δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ εργάζονται εντός συγκεκριμένων πλαισίων και δίνουν σκληρό αγώνα για την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια; […]».

    Συνεπώς είναι επιτρεπτό να γράφουν ρεπορτάζ που στην καλύτερη περίπτωση εξισώνουν θύτες και θύματα -δεν γράφω κάνουν αριστερό αντικουκουεδισμό ή και αντικομουνισμό-, όπως στο ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    Εφόσον για το ΠΡΙΝ ισχύει αυτό:

    Υποθέτω πως και οι εργάτες, η εργατική τάξη, που «εργάζονται εντός συγκεκριμένων πλαισίων» όταν καλούνται να απεργήσουν, να αντισταθούν να εξεγερθούν, να…, να…, να……………….., έχουν και αυτοί το δικαίωμα να γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι αυτά τα καλέσματα εφόσον και αυτοί «δίνουν σκληρό αγώνα για την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια» ή μήπως όχι;.

    Εάν και εφόσον ισχύουν όλα αυτά, προς τι λοιπόν τα καλέσματα να απεργήσουν, να αντισταθούν να εξεγερθούν, να…, να…, να…;

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Και όχι μόνο οι εργάτες, αλλά και οι κατά τόπους χαμηλόβαθμοι προϊστάμενοι, αποκτούν με αυτή τη συλλογιστική, το ηθικό δικαίωμα να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους που διοικούν……και η αριστερά φυσικά, χάνει το δικαίωμα να τους καταγγέλλει.
      Εδώ πάντως, γίνεται μια προέκταση ακόμα πιο σοβαρή. Οι αριστεροί μας κριτές, που όταν κρίνουν το ΚΚΕ και τον “υπαρκτό” είναι αμείλικτοι εισαγγελείς, όταν ήρθε η στιγμή να υπερασπισθούν κάποιον δικό τους, σε μια πανεύκολη περίπτωση, η υπερασπιστική γραμμή που επέλεξαν ποιά ήταν?
      Ε, τι να κάνει ο άνθρωπος? Έπρεπε να κάνει συμβιβασμούς για να επιβιώσει…..

      Reply
  5. λαθραναγνώστης

    Το θέμα δεν είναι αν έβαλε ή δεν έβαλε ΚΑΙ την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Αυτό θα παραήταν κάρφωμα!
    Το θέμα είναι ότι το καθεαυτό ρεπορτάζ, την ακυρώνει.
    Τη στιγμή που το ρεπορτάζ παρουσιάζει και τους μεν και τους δε σαν συνυπεύθυνους, η πληροφορία που προσλαμβάνει ο μέσος αναγνώστης είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ότι και οι δυό φταίνε. Στη χειρότερη….οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ!
    Έχω ιδίαν επαγγελματική πείρα των επιπτώσεων του να μην κάνεις πάντα αυτό που θέλει το αφεντικό σου. Αλλά μερικές φορές, απλά δεν γίνεται, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες για τον ανυπάκουο επαγγελματία.
    Ο δημοσιογράφος θα καταλήξει να γράφει ψέματα, ο μηχανικός θα καταλήξει να προκαλέσει δυστύχημα, ο μάγειρας θα δηλητηριάσει κόσμο (με τα μπαγιάτικα) και πάει λέγοντας…..

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Άρα η λύση είναι γενική απεργία διαρκείας. Τίποτα άλλο.

      Reply
  6. Lenin with additude

    Το ΝΑΡ έψαχνε τρόπο να ρεφάρει από χθες. Δε μπορούσε να είναι το ΠΑΜΕ στην επικαιρότητα να παίζει ξύλο με μπράβους, έπρεπε να γίνει κάτι. Και βρήκε τρόπο. Πάνω από 40 απαντήσεις σχετικά με το ΚΚΕ, ούτε μισή κάτω από την ανακοίνωση για το συνέδριο καθ αυτό. Αν υπάρχει ΝΑΡ είναι για να κάνει αντιΚΚΕ, όχι επανάσταση.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αγαπητέ ΚΚΕ, το κκε/παμε κατήγγειλε βλακωδως το πριν κ το ΝΑΡ για ενα θέμα, απο τα μαλλιά τραβηγμένο (αυτο με την Ιωάννα καρδαρα). Και λέω τραβηγμένο απο τα μαλλιά, διότι για κρατικο ρεπορτάζ ήταν καλό.

      Φυσιολογικά και απάντησε το ΝΑΡ

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Το κκε τραβηξε απο τα μαλλια το θέμα με το απε κ την Ιωάννα καρδαρα. Κυριολεκτικά απο τα μαλλιά.

      Ειναι άλλης τάξης ζήτημα οτι ΔΕΝ μπορεί ένας κομμουνιστης δημοσιογράφος να δουλεύει σε καποταλιστικα/κρατικα ΜΜΕ για πολλα χρονια: Ή θα αφομοιωθεί στον καπιταλισμό, ή απλά θα απολύεται απο παντού.

      Η διαφορα του δημοσιογραφικού απο το ντελιβερι πχ επάγγελμα, ειναι οτι το κεφαλαιο κρίνει ως απείρως πιο σοβαρό το δημοσιογραφιλικι για τα συμφεροντα του, απο ότι το κουριεριλικι πχ. Οι δημοσιογράφοι ως κλάδος ειναι πιο σημαντικό κ ελέγχεται πιο στενά απο το κεφαλαιο, εξαιτίας της σημασίας που έχει η πληροφορία κ η διαδικασία της πληροφόρησης, ή πλύσης εγκεφάλου, ανάλογα τον στόχο. Συνεπως, κ οι απαιτήσεις του λαϊκού κινήματος απο τους δημοσιογράφους ειναι πιο αναβαθμισμένες.

      Reply
    1. Αλέξης

      Περίμενα να το κάνεις αυτό λαθραναγνώστη, για να λάβεις την απάντηση σε όσα ανυπόστατα γράφει-για να καλύψει τη γκάφα του μάλλον-ο “Ρ”.
      1. Λέει η εφημερίδα του ΚΚΕ: “Οσο κι αν ψάξαμε, βέβαια, παρότι όλος ο τόπος βούιζε όλο το προηγούμενο διάστημα από τις καταγγελίες σωματείων και του ΠΑΜΕ για το όργιο νοθείας και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης μέσα στα συνδικάτα μπροστά στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ, δεν βρήκαμε τίποτα σχετικό από το «ΠΡΙΝ», το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.”
      Μάλλον δεν έψαξαν καλά… Το ΠΡΙΝ της Κυριακής (τυπώνεται βέβαια Σάββατο μεσημέρι), είχε στήλη-άρθρο για το συνέδριο της ΟΙΥΕ στο οποίο συνδικαλίστρια μέλος του ΝΑΡ κατήγγειλε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τον συμβιβασμό της ομοσπονδίας. Επίσης, πριν από το συνέδριο είχε κυκλοφορήσει η ανακοίνωση του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου (σωματείο που ανήκει στην ΟΙΥΕ) με σαφέστατη θέση καταδίκης του συνδικαλισμού των εργοδοτών, των κυβερνητικών και των εργατοπατέρων.
      2. Λέει η εφημερίδα του ΚΚΕ: “Οσο κι αν κοιτούσαμε, την ώρα που δινόταν η διήμερη μάχη στο Συνέδριο απέναντι σε νόθους, μπράβους και εργοδότες, δεν είδαμε καμιά απολύτως παρέμβαση αυτών των δυνάμεων, ήταν «άφαντοι», σε μια Ομοσπονδία μάλιστα που έχουν εκλεγμένους αντιπροσώπους.”
      Μάλλον κοιτάζανε σε λάθος μεριά… Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το ΝΑΡ δεν είχε αντιπροσώπους στο συγκεκριμένο συνέδριο, γενικά αντιπροσώπους έχουν οι κινήσεις, τα σχήματα, τα σωματεία. Παρέμβαση με το κείμενό του έκανε ο Σύλλογος Βιβλίου-Χάρτου (δεν είναι ΝΑΡ) και υπήρχαν λίγοι αντιπρόσωποι στο χώρο. Πως δηλαδή εννοεί το ΚΚΕ ότι δεν έκαναν καμία παρέμβαση. Να έπαιζαν ξύλο 3 συντρόφισσες; Να έκανε συγκέντρωση το ΝΑΡ στο novotel; Παρέμβαση ήταν οι ανακοινώσεις, παρέμβαση η ομιλία που θα γινόταν στο συνέδριο. Αυτές τις δυνατότητες είχαμε.
      3. Γενικά: Για την νοσηρή κατάσταση στην ΟΙΥΕ οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και μια σειρά ταξικά σωματεία έχουν μιλήσει πολλές φορές, με πολλές αφορμές και χρόνια. Για την κατάσταση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις ομοσπονδίες έχουμε τοποθετηθεί και τοποθετούμαστε με ξεκάθαρο τρόπο διαρκώς και με θέσεις αρχών.
      Στην φιέστα της ΓΣΕΕ στο Μέγαρο Μουσικής για τα 100 χρόνια ΓΣΕΕ μόνο η Πρωτοβουλία Σωματείων και οι δυνάμεις των εργατικών σχημάτων-κινήσεων κάλεσαν σε συγκέντρωση απέξω, αποδοκιμάζοντας τους Βασιλόπουλους, Παναγόπουλους και ΣΙΑ. Στα γραφεία της ΓΣΕΕ, μόνο η Πρωτοβουλία Σωματείων και οι εργατικές κινήσεις-παρεμβάσεις κάλεσαν σε συγκέντρωση ενάντια στην “κοινωνική συμμαχία ΓΣΕΕ-Εργοδοτών” στις 30 Μάη, γεμίζοντας το κτίριο της ΓΣΕΕ συνθήματα για τον προδοτικό ρόλο τους και κάνοντας πορεία και στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ. Για να μην πάω λίγο πιο πίσω με αλλεπάλληλες δράσεις κατά των εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ και ΣΙΑ.
      Αφήστε λοιπόν τα δήθεν “δεν είδαμε”, “ήταν άφαντοι” κλπ

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Επικαλείσαι συνέχεια τον Σύλλογο Βιβλίου -Χάρτου. Τι σχέση έχει αυτός με το ΝΑΡ? Όπως επίσης, το να κάνει μια καταγγελία μια συνδικαλίστρια μέλος του ΝΑΡ σε ένα άρθρο στο ΠΡΙΝ, αυτό δεν αποτελεί καμία και με κανέναν τρόπο, δεσμευτική θέση του ΝΑΡ απέναντι στα γεγονότα.
        Θέση δεσμευτική, σημαίνει ένα κείμενο: “….μπλα μπλα μπλα…..καταδικάζουμε (ή δεν καταδικάζουμε)….μπλα μπλα μπλα…..(τελεία)”
        Από κάτω υπογραφή: ΝΑΡ
        Αυτό θα πει θέση και όχι μια συνέντευξη μιας συνδικαλίστριας σε ένα έντυπο που μπορεί να πρόσκειται στο ΝΑΡ αλλά με τίποτα ότι δημοσιεύεται εκεί δεν είναι δεσμευτικό για το ΝΑΡ.
        Παιδιά, κάνετε διάφορα “κολπάκια”, αλλά είναι παιδαριώδη!

        Reply
        1. Αλέξης

          Πάλι κάνεις συνδικαλιές ή δεν καταλαβαίνεις; Θέση το ΝΑΡ με την υπογραφή ΝΑΡ και με “καταδικάζουμε μπλα μπλα μπλα” έχει βγάλει για το θέμα. Είναι εδώ, ξεστραβώσου και διάβασέ την: http://www.narnet.gr/articles/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CF%85%CE%B5

        2. λαθραναγνώστης

          Εσύ με παρέπεμψες στο ΠΡΙΝ.

    2. Αλέξης

      Λαθραναγνώστη, θα σου δείξω ένα άλμπουμ με κάποιες φωτογραφίες με παρεμβάσεις κατά του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σε αυτές, όσο και να ψάξαμε, έλλειπε το ΠΑΜΕ…
      Όμως επειδή καλό είναι να θυμόμαστε, κοίτα μερικές φωτό (έτσι με ένα πρόχειρο ψάξιμο… μπορώ να σου στείλω κι άλλες).
      1. https://www.flickr.com/photos/narfotos/42407728662/in/photostream/
      2. https://www.flickr.com/photos/narfotos/41555871395/in/photostream/
      3. https://www.flickr.com/photos/narfotos/41735395864/in/photostream/
      4. https://www.flickr.com/photos/narfotos/41735398494/in/photostream/

      Επίσης θα σου στείλω φωτο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΙΥΕ όταν δεν έβαζε απεργία κάποιες Κυριακές που άνοιγαν τα μαγαζιά. Όσο και να κοιτάξαμε, δεν βρήκαμε μέλη του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση ενάντια στις αποφάσεις της ΟΙΥΕ… Άφαντοι.
      Μπορούμε να συνεχίσουμε αν θέλεις. Επόμενο θέμα: Άφαντοι στα απεργιακά μπλόκα και τους αποκλεισμούς μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και αλυσίδων τα μέλη του ΠΑΜΕ. Εθεάθησαν στην Καπνικαρέα να κάνουν… πορεία μαζί με τους ΕΒΕ…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Kαλά τα πανώ και τα γκράφιτι, αλλά χρειάζεται και κόσμος υπαρκτός να τα υποστηρίζει. Μάλλον αυτά να τον υποστηρίζουν. Οπως του ΠΑΜΕ.
        Αλλιώς έχουμε συνδικαλισμό of things! Είναι η μοντέρνα μορφή της γραφειοκρατίας και των μηχανισμών.

        Reply
  7. Ι.Α

    ορθα της τα χωνει ο 902 οταν αναφερει τους οπλισμενους μπραβους και παρακρατικους σαν μελη της ΟΙΥΕ

    καταδικαζει τη βια απο οπου προερχεται η κυρια

    Reply
    1. pavel

      Τα βγάζεις από τον… αφαλό σου αυτά. Δεν καταδικάζει καμία βία το κείμενο, που το είδες; Άντε εξυπνάδες…

      Reply
      1. Ι.Α

        Οι μεν ειναι συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ (περιπου εγκαθετοι και υποκινουμενοι) ενω οι αλλοι ειναι συνιδκαλιστες της ΟΙΥΕ δηλ (εκλεγμενοι απο τους εργαζομενους) αποκρυπτει η κυρια οτι οι αλλοι ειναι ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ΣΥΡΙΖΑ νόθοι και εργοδοτικοι

        απο τον αφαλο μου και αυτα αλλα και απο το αρθρο του ΑΠΕ

        Reply
  8. α

    Ο 902 κλπ ψάχνει να κάνει την τρίχα τριχιά για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για το γλείψιμο της Λιάνας Κανέλλη σε διάφορους ακροδεξιούς παράγοντες, εδώ στο βίντεο στον γνωστό πολεμοκάπηλο νατοϊκό Φράγκο Φραγκούλη, δε θα πει κουβέντα. Όπως και σε άλλα, σιωπά με σκοπιμότητα…

    https://www.youtube.com/watch?v=U4FWIHKEw7M

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.