.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συνέντευξη Α. Δραγανίγου στον Real Fm, 2/3/18


Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, συνέντευξη του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλους της Κεντρικής Συντονιστικής της Επιτροπής Αντώνη Δραγανίγου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου, την Παρασκευή 2 Μάρτη 2018.

Μεταξύ άλλων ο Α. Δραγανίγος ανέφερε:

«Αυτή την περίοδο υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά θέματα τα οποία κρίνονται. Πρώτον, η διαμόρφωση της λεγόμενης μεταμνημονιακής περιόδου, στην οποία, όπως βλέπουμε στο αντικείμενο της τέταρτης αξιολόγησης, αυτό που συζητιέται είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διατηρηθούν τα μνημονιακά κεκτημένα των κυρίαρχων δυνάμεων, και επομένως θα πάμε σε μία μακρόχρονη επιτροπεία, δεκαετιών πιθανόν, με κλειδωμένες τις αντιδραστικές αλλαγές που γίνανε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό νομίζουμε ότι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

Και, δεύτερον, υπάρχει όλο το πνεύμα των λεγόμενων «εθνικών ζητημάτων», δηλαδή στην ουσία, του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων που υπάρχει στην περιοχή και του παιχνιδιού που κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των ανταγωνισμών αυτών, που πιστεύουμε ότι δημιουργεί ένα πλαίσιο πολύ σοβαρών κινδύνων.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη πριν πάρει την κυβέρνηση, ήταν ένα κόμμα το οποίο, στρατηγικά, έλεγε στον κόσμο και σ’ αυτή τη βάση έπειθε, ότι μέσα στο πλαίσιο της σημερινής κατάστασης, μέσα στο πλαίσιο των κυρίαρχων δυνάμεων, ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της ελεύθερης αγοράς κτλ, είναι δυνατόν να πετύχει αλλαγές, με το σύνθημα «Ούτε ρήξη ούτε υποταγή», θα καταργήσουμε το μνημόνιο χωρίς ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ. Όλο αυτό αποδείχτηκε προφανώς μία φενάκη. Άρα λοιπόν, στρατηγικά, ήταν πάντα μέσα στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης. Προφανώς η συνύπαρξή του με την εξουσία, η διαπραγμάτευσή του με τα μεγάλα συμφέροντα, και η αφομοίωσή του στο κράτος, έχει βαθύνει κι έχει εντείνει αυτήν τη διαδικασία, έτσι ώστε να πιστεύουμε ότι όλη αυτή η πορεία είναι πλέον ανεπίστρεπτη και ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται οργανικά και σαν σύνολο στο κομμάτι των μηχανισμών των κυρίαρχων δυνάμεων, των κυρίαρχων τάξεων. Δεν πρόκειται αυτό το πράγμα να αλλάξει, όπως δεν άλλαξε και για καμία δύναμη που διαχειρίστηκε τις υποθέσεις του συστήματος, ειδικά μέσα σε συνθήκες κρίσης όπως αυτές που περνάμε σήμερα.»

«Δεν είναι απόλυτο κριτήριο για μας η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, την οποία άλλωστε θα είχαμε αν υπήρχε απλή αναλογική. Προβάλλαμε το προηγούμενο διάστημα μία λογική και ένα πρόγραμμα το οποίο πιστεύουμε ότι αποτελεί αναγκαιότητα, γιατί ακριβώς αποδείχτηκε φενάκη και αυταπάτη η λογική ότι χωρίς ρήξη με τις βασικές δομές του συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει απαλλαγή από τα μνημόνια και γενικότερα φιλολαϊκή ανάπτυξη και αλλαγές σε όφελος των εργαζόμενων και του λαού.”

“Σήμερα, μπροστά στη συνεχιζόμενη κρίση και τα αδιέξοδα, τους πολεμικούς κινδύνους στην περιοχή, την εικόνα σήψης που βγαίνει από όλους τους πόρους του πολιτικού συστήματος μέσω των σκανδάλων, είναι δυνατόν να υπάρξει ένας νέος κύκλος εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης και ενίσχυσης αποφασιστικά ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών δυνάμεων όπως είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτή είναι η πολιτική βάση πάνω στην οποία εμείς έχουμε καλέσει εδώ και ένα –ενάμιση χρόνο ριζοσπαστικές δυνάμεις να συμπορευτούν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βάση ενός τέτοιου προγράμματος και, προφανώς, στη βάση μιας κοινής πρακτικής, η οποία θέλει να παλέψει πραγματικά απέναντι στην τέταρτη αξιολόγηση και τα ευρωμνημόνια, ενάντια στη μόνιμη επιτροπεία, να παλέψει ενάντια στους πολεμικούς κινδύνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και όλη την τυχοδιωκτική κατά τη γνώμη μας πολιτική της κυβέρνησης στα «εθνικά» ζητήματα που κάνει το καλό παιδί των αμερικάνων στην περιοχή. Να ξεπεράσει τον επίσημο συνδικαλισμό ο οποίος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπονομεύει τους αγώνες.»

Απάντησε επίσης σε ερώτηση αν θα έβλεπε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Λαϊκή Ενότητα και την Πλεύση Ελευθερίας σε μια τέτοια συμπόρευση.

Ακούστε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 10
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Συνέντευξη Α. Δραγανίγου στον Real Fm, 2/3/18

  1. Ανώνυμα

    να προσέχουμε… γιατί στη δοσμένη συγκυρία το σύστημα θ’ αρχίζει να μας παίζει.

    Reply
    1. Left G700

      στη δοσμένη συγκυρία το σύστημα θ’ αρχίζει να μας παίζει

      Μπορείς να μας εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους το σύστημα θα κάνει κάτι τέτοιο;

      Reply
      1. ένας

        Ηταν οι ίδιοι λόγοι, που στην Μακρόνησο βάζανε τους φρεσκο-ανανήψαντες να δέρνουνε:
        1. Ηταν πολύ πιο “πειστικοί” από τους δεσμοφύλακες.
        2. Σπάγανε οι δεσμοί με τους “αμετανόητους”.
        3. Ξεκουράζουνταν οι δεσμοφύλακες από μια κοπιαστική χειρωνακτική εργασία.
        Ετσι δεν έγινε και με τον τΣύριζα;.

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε ένα,

          Αδικείς τον εαυτό σου με αυτό το σχόλιο[*]. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ωφελείς ούτε στο ελάχιστο “το Κόμμα” (το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει). Θα ακολουθήσει επεξηγηματικό σχόλιο προς όλους τους Κουκουέδες που πάθατε ταράκουλο επειδή ο Χατζητέτοιος έβγαλε για λίγα λεπτά τον Δραγανίγο στον αέρα.

          Τα λέμε

          [*] Ομολογώ αρκετά λιγότερο από το βαθμό με τον οποίο το έκανες σε ένα σχόλιό σου στην ανάρτηση “Επίθεση χρυσαυγιτών με τραυματίες στη «Φαβέλα»”, όπου εμφανιζόσουν να επιχαίρεις (“ανάρχια, φάτε τις φάπες σας”) επειδή οι νεοναζί την έπεσαν στην αναρχοαυτονομία…

      2. Ανώνυμα

        Μα ως νέο επίδοξο ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση ενός κόσμου- ο ΣΥΡΙΖΑ παλιά έπαιζε κυρίως αυτό το ρόλο, πλέον η θέση έχει χηρέψει, οπότε ίσως σας παίξει λίγο παραπάνω, αν και με τα χάλια που έχει ο “χώρος” μάλλον στα αζήτητα καταλήγει…

        Reply
  2. Γιάννης Σ.

    Πώς γίνεται ένας αντιεξουσιαστής να κατηγορεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν μπήκε στη βουλή;;; Ή μούφα αντιεξουσιαστής ήταν, ή ο δημοσιογράφος, “προβόκαρε” τον καλεσμένο του, “φορτώνοντας” τέτοιες απόψεις στους αντιεξουσιαστές και κατηγορώντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εκλογική αποτυχία… Θεωρώ ότι ήταν παράλειψη του κ. Δραγανίγου, το ότι δεν ασχολήθηκε με αυτή την αντίφαση…

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Σοβαρευτείτε και μην κάνετε πλάτες στη Ν.Δ.

      Reply
        1. Ανώνυμα

          Πονηρέ με κατάλαβες…Θα σου πρότεινα πριν προσπαθήσεις να ασχοληθείς με την πολιτική άλγεβρα να μάθεις πρόσθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.