.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συνέλευση Εργαζομένων Public: Γιατί απεργούμε την 1η Νοέμβρη


Απεργούμε γιατί οι μισθοί που παίρνουμε δεν μας φτάνουν για να ζήσουμε. Χρειαζόμαστε αυξήσεις στους μισθούς.

Ενώ έχουμε υποστεί πολλαπλές μειώσεις στους μισθούς μας και υποστελέχωση στους χώρους δουλειάς μας, ενώ υπάρχει αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, την ίδια στιγμή η εταιρία καυχιέται δημόσια για αύξηση των κερδών της – κέρδη από τα οποία δεν επιστρέφεται τίποτα στους/στις εργαζόμενους/ες που τα παράγουν. Μια εταιρεία με 53 καταστήματα τα οποία χτίστηκαν με τον ιδρώτα μας! Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία σε συνάντηση με το σύλλογό μας το 2016 ισχυρίστηκε με θράσος ότι “δεν βγαίνει” και ότι οι μισθοί μας είναι επαρκείς.

Απεργούμε γιατί απαιτούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες και που θα καταργεί την απαράδεκτη μισθολογική διάκριση με βάση την ηλικία (μικρότερος μισθός για τους/τις κάτω των 25 χρονών). Απαιτούμε ΣΣΕ που θα εγγυάται την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούμαστε (πχ επίδομα παιδιού) και τα οποία είναι απαραίτητα για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των εργαζομένων.

Διεκδικούμε ΣΣΕ που θα βάλει τέλος στις συνθήκες της εργασιακής ζούγκλας με εργαζόμενους/ες πολλών ταχυτήτων: συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εποχιακούς/ές, εργαζόμενους/ες προωθητές που δουλεύουν για εργολαβίες, ακόμα και συμβάσεις μιας μέρας, καλύπτοντας διαρκείς ανάγκες της εταιρείας οι οποίες προκύπτουν λόγω της υποστελεχωσης των καταστήματων.

Διεκδικούμε ΣΣΕ για να βάλουμε τέλος στον διαρκή φόβο της απόλυσης, της μη ανανέωσης της ατομικής σύμβασης, της διαρκούς αίσθησης ότι είμαστε αναλώσιμοι/ες.

Απεργούμε γιατί θέλουμε σταθερή και μόνιμη εργασία.

Απεργούμε γιατί απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Για να σταματήσουν τα σπαστά ωράρια, οι παρακολουθήσεις της εργασίας με κάμερες, οι τραμπουκίστικες συμπεριφορές ορισμένων διευθυντών, η αδιαφορία της εταιρείας για τις συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους εργασίας (μείωση των συνεργείων καθαριότητας και ανάθεση της καθαριότητας στους/στις εργαζόμενους/ες).

Απεργούμε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Τη 1η Νοέμβρη απεργούμε μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του σωματείου μας, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Η Συνέλευση Εργαζομένων Public καλεί όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες των Public όλης της χώρας να επικοινωνήσουν με τη Συνέλευση για να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για να πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια.

Την 1η Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση 11 πμ. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού).

Στην απεργία καλούν:
– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής
– Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών
– Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου επισιτισμού
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας
– Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος

Συνέλευση Εργαζομένων Public
public.wor@gmail.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Συνέλευση Εργαζομένων Public: Γιατί απεργούμε την 1η Νοέμβρη

  1. Ανώνυμος

    Σωματειο σφραγιδα? Βολεμμενοι? Μικοαστοι? Τσιρακια της εργοδοσιας? Για να δουμε τι θα πουν οι φιλοι απο το κκε…

    Reply
  2. μανωλης

    ΟΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΨΕΥΔΙΓΡΑΦΑ. Δεν ειναι σωματιο αλλα μια απροσδιοριστη κινηση με την ονομασια ”συνελευση…”ΜΑΝΩΛΗΣ

    Reply
    1. San Rocco

      Μανώλη μου, απο το σχολιο σου φαίνεται η ογκωδης άγνοια και η σαφρακιασμενη εμπάθεια που κουβαλας

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Ρε σαν ροκο δεν είναι σωματείο οι άνθρωποι πως να το κάνουμε

    Reply
    1. San Rocco

      ρε ανώνυμε, κομμάτι του σωματείου βιβλίου/χάρτου/ψηφιακών μέσων Αττικής είναι, τι δεν καταλαβαινετε;

      Reply
  4. Αλέξης

    Απίστευτη οπτική Μανώλη και ανώνυμε. Βλέπουμε μια προσπάθεια, μια κίνηση εργαζομένων, μια απόπειρα, μια μικρή συσπείρωση εργαζομένων σε ένα από τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, σε μια τεράστια αλυσίδα του εμπορίου, και αντί να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους καλό κουράγιο, να τους εκφράσουμε τη στήριξή μας, να τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους, τους τι λέμε!!!
    Δεν είναι σωματείο καγχάζει ο ένας, ψευδεπίγραφα ο άλλος. Ώπα ρε σεις, τελικά είσαστε με την εργοδοσία ή τί συμβαίνει. Έλεως πιά. Τόση χολή για ότι δεν ελέγχετε; Ντροπή…

    Reply
  5. Red

    Εργαζόμενοι Public, εργαζόμενοι Nokia, εργαζόμενοι στα φροντιστήρια κλπ “οπορτουνιστές”, “τσιράκια”, “απεργοσπάστες”, “διασπαστικοί”…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.