.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στις 28 Νοέμβρη η επετειακή απεργία της ΓΣΕΕ. ΠΑΜΕ για νέα κολοτούμπα;


Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ συνεδρίασε την Πέμπτη 1/11 για να προκηρύξει την επετειακή χριστουγεννιάτικη απεργία για τον προϋπολογισμό. Μάλιστα η ΓΣΕΕ καλεί τις οργανώσεις που απαρτίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας(δείτε όλη την απόφαση εδώ)

Η απόφαση αυτή είναι ανοιχτά απεργοσπαστική καθώς Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργία για τις 14 Νοέμβρη.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν προκηρύξει απεργία την 8η Νοέμβρη (ως αντιπερισπασμό, όπως αποδεικνύεται, στην διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη). Όμως η απεργία αυτή έμεινε μετέωρη καθώς το ΠΑΜΕ έτρεξε πίσω από την απεργία στις 14 Νοέμβρη που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ.

Οι ταξικές δυνάμεις θα καταγγείλουν την απεργοσπαστική δράση της ΓΣΕΕ για να προχωρήσουν στην απεργία στις 14 Νοέμβρη που έχει αποφασιστεί;; Ή πάλι κάποιοι θα κάνουν νέα κολοτούμπα για να συρθούν πίσω από τον Παναγόπουλο και την κοινωνική συμμαχία του με τα αφεντικά; Θα μπει ένα φρένο στον εκφυλισμό; Η απεργία στις 8 Νοέμβρη έγινε 14 Νοέμβρη. Τώρα η 14 Νοέμβρη θα ακυρωθεί για χάριν της 28 Νοέμβρη; Δυστυχώς οι διατυπώσεις στελεχών του ΠΑΜΕ εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά (εδώ). Όμως μέσα στις σημερινές συνθήκες η απεργία στις 14/11 πρέπει να γίνει και να μην αναβληθεί ξανά.

Την 1η Νοέμβρη έγινε ένα σημαντικό βήμα απεργιακά και στο δρόμο. Η διακλαδική απεργία έδειξε ότι μπορούμε και χωρίς τους ξεφτίλες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, ότι η απεργία μπορεί να βρει το πραγματικό της νόημα όταν περνάει στα χέρια των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για κάθε ταξική δύναμη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 64.00% ( 15
Συμμετοχές )



117 σχόλια στο “Στις 28 Νοέμβρη η επετειακή απεργία της ΓΣΕΕ. ΠΑΜΕ για νέα κολοτούμπα;

  1. Κώστας

    Οκ πρέπει να επιμείνουμε για 14. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να καλούμε σε απεργοσπασία στις 28. Πάντα εργοδοτικοί ήταν οι ΓΣΕΕδες δεν άλλαξαν τώρα.

    Reply
  2. Νίκος

    Τα μάθατε τα νέα; Στις 28 Νοέμβρη επιστρέφουν οι..”ΜενουμΕυρώπηδες”, οι “Παραιτηθείτε”, οι “ΝΑΙδες” πως το λένε; Όλως τυχαίως καλούν συγκέντρωση την ημέρα που η ΓΣΕΕ καλεί “τις οργανώσεις που απαρτίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”…

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Παιδάκια, να τρώτε όλο σας το φαγάκι, γιατί στις 28 θα μετρήσουμε τα “πουλάκια” μας ……..
      …..κάρδερίνες, τσάλαπετινούς και παγόνια…..

      Reply
      1. San Rocco

        Μέτρηση…. πουλιών: Το ανώτατο στάδιο της κομματικοκεντρικής αντίληψης για τον συνδικαλισμό και του οπαδισμού…. κρίμα

        Reply
      2. San Rocco

        Ετσι λαθρανάγνώστα και λοιποί σύντροφοί σου! ΑΥΤΗ είναι η ταξική πάλη: Οπαδισμός και άγιος ο κομματικός θεός. Εσύ μέτρα πουλάκια, δες πουλάκια άμα θες.

        Reply
        1. San Rocco

          Να ένα καλό βίντεο με πουλάκια για τον αγαπητό λαθραναγνωστη κ τους φίλους του. Την καλή προταση του Γιώργου θα συμπληρωνα με παραδοσιακή ποίηση όπως πχ το “τρία πουλάκια κάθονταν”.

        2. λαθραναγνώστης

          Μπα(?) στεγνωμένε ινστρούχτορα…..σου άρεσε το πως ανταποκρίθηκε ο Γιώργος?
          Ο κόσμος κάνει και καμιά πλάκα……

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Η αλήθεια San Rocco είναι ότι κάνω πλάκα

        4. San Rocco

          οκ μη στεγνωμένε ινστρούχτορα….. Από τις τόσες φορές που μιλάς σοβαρά, πήρα και αυτό το σχόλιο σου ότι το λές σοβαρά, οπότε συγνώμη

  3. ένας

    “Νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού έριξε και η παράταξη της ΑΤΕ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η οποία με την παρέμβασή της περιορίστηκε να αναδείξει ως κύριο ζήτημα την ημερομηνία της απεργίας και όχι την ανάγκη για ενιαίο δυνατό απεργιακό μέτωπο που θα δώσει τη δυνατότητα να απεργήσουν όσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι. Χρησιμοποίησε μάλιστα τα γνωστά ξοφλημένα επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει ένα τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις 30 Μάη, καλώντας ουσιαστικά σε απεργοσπασία στις 28 Νοέμβρη. Όταν η ΔΑΣ με ευθύνη τοποθετήθηκε, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ζητήματος ενός πλατιού απεργιακού μετώπου, προτείνοντας παράλληλα να στηριχτούν τα σωματεία εκεί που κρίνουν τα ίδια ότι υπάρχει δυνατότητα για απεργία και στις 14 και στις 28 Νοέμβρη, όπως π.χ. στους Οικοδόμους, η ΑΤΕ σιώπησε…”
    Για τους γραφειοκράτες “ημερομηνιόπληκτους”: Το ζωντανό εργατικό κίνημα βρίσκει λύσεις για να γυρίσει μπούμεραγκ τις υπονομευτικές κομπίνες/μανούβρες των εργατοπατέρων. Πολύ έξυπνο αυτό: Οι οργανώσεις, που έχουν κινητοποιήσει τον κόσμο τους και έχουν διαπιστώσει ότι μπορούν, απεργούν στις ημερομηνίες, που αποφάσισαν, και κλιμακώνουν όλοι μαζί για τις 28/11!
    Κι έτσι ανεβαίνει και το θερμόμετρο – που είναι και το ζητούμενο, αντίθετο, από αυτό, που επεδίωκαν οι εργατοπατέρες.
    Να δούμε τι θα βγάλει και η αυριανή σύσκεψη των σωματείων, αλλά εμένα η λύση, μου φαίνεται πολύ καλή στην ιδιόμορφη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί χρόνια τώρα στο εργατικό κίνημα: Αλλοι να έχουν τις άψυχες σφραγίδες και άλλοι τον κόσμο που κινητοποιείται. Με τους πρώτους να …επιμένουν στον δοτό (ενίοτε και από σιωπηρές πλειοψηφίες αν όχι από νοθείες/αποκλεισμούς…) …διευθυντικό τους ρόλο!

    Reply
    1. Αντώνης

      Και εμείς ρε Lenin, τι δηλαδή θα κάναμε; Αλλά… υπάρχει θέμα, μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ε;

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.