.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Π. Παπανικολάου: Έχει κηρύξει πόλεμο η κυβέρνηση στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης;


Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020 ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι KONTRA και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Αλέξανδρο Κλώσσα για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα, ειδικότερα όμως σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία οι οποίες δυστυχώς παραμένουν πέρα από το κόκκινο.

Περιέργως μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζεται και στη Δυτική Μακεδονία όπου, ναι μεν δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, όμως, παρά την ύπαρξη πέντε μεγάλων νοσοκομείων σε Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα Πτολεμαΐδα και Γρεβενά, «πληρώνουμε» την έλλειψη ΜΕΘ. Έτσι, δυστυχώς, πολλοί ασθενείς παραμένουν επί εικοσιτετράωρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθώς όλη αυτή η τεράστια περιοχή εξυπηρετείται διαχρονικά από τη Θεσσαλονίκη από πλευράς εντατικής θεραπείας.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ανέφερε ότι τη Δευτέρα 14/12/2020 υπήρξαν αιφνιδιαστικές αποφάσεις των Διοικήσεων της 1ης και 2ης ΥΠΕ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, να στέλνονται γιατροί από τα νοσοκομεία της Αττικής, μια βδομάδα ο καθένας, στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, την ώρα που ούτε στην Αττική περισσεύουν οι γιατροί, και την ώρα μάλιστα που και αυτή πλησιάζει «στο κόκκινο».

«Πραγματικά βλέπουμε ορισμένες σπασμωδικές κινήσεις που προδίδουν ένα πανικό και αποδεικνύουν ότι δεν έχει γίνει ουσιαστική προετοιμασία», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Ταυτόχρονα συνεχίζεται μια απαράδεκτη προσπάθεια απόσεισης ευθυνών από τους κυβερνητικούς αρμοδίους και μεταβίβασής τους στους υγειονομικούς με έναν ‘’κουτοπόνηρο’’ τρόπο. Είχαμε τις γνωστές ΕΔΕ ενάντια σε υγειονομικούς που έκαναν το …παράπτωμα να αρρωστήσουν οι ίδιοι. Ο πρόεδρος του Σωματείου του Αγίου Σάββα (Κώστας Καταραχιάς, σ.σ) μετατέθηκε εκδικητικά και μάλιστα, ακτινολόγος αυτός, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Προφανώς για να μη γίνονται καταγγελίες», προσέθεσε.

Κατάγγειλε επίσης ότι από τις 14/12 γίνονται διοικητικές διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους των υγειονομικών που εργάζονται στα νοσοκομεία Εδέσσης και Γιαννιτσών, διότι με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις τους μιλάνε για την πραγματικότητα που βιώνουν στα νοσοκομεία. «Έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να κηρύξει πόλεμο σε όλα τα μέτωπα, ενάντια στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης; Έχει κανείς καμιά αυταπάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Αριστοτέλους, στο Υπουργείο Υγείας, ότι οι υγειονομικοί της χώρας που δίνουν τη μάχη δίπλα στο θάνατο όλους αυτούς τους μήνες καθημερινά, και που ήδη αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, -δώδεκα συναδέλφους θρηνούμε αυτή τη στιγμή που έπεσαν επάνω στο καθήκον (δυστυχώς ήδη αυξήθηκαν σε δεκατρείς, σ.σ)- νομίζει κανείς ότι αυτοί οι υγειονομικοί θα φοβηθούνε τις ΕΔΕ και τις χαζομάρες των κομματοδιορισμένων περαστικών διοικητών;», αναρωτήθηκε ρητορικά.

«Είναι πραγματικά εξοργιστικό. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να μιλάμε», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου ο ίδιος υπηρετεί, αναφέροντας μάλιστα ότι ήδη έχουν αρρωστήσει δέκα υγειονομικοί.

Ακολούθησαν και άλλες καίριες επισημάνσεις, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός των χειρουργικών επεμβάσεων με διοικητική εντολή. «Φαίνεται πως στις χειρουργικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων ο κορωνοϊός κολλάει, ενώ στις αντίστοιχες ιδιωτικές όχι…», σχολίασε με νόημα αναφέροντας και άλλα συγκλονιστικά και εξοργιστικά.

Δείτε το βίντεο με την αποκαλυπτική συνέντευξη:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Π. Παπανικολάου: Έχει κηρύξει πόλεμο η κυβέρνηση στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης;

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Καλά τα λέει ο Παπανικολάου αλλά δε φτάνουν οι σωστές διαπιστώσεις.

    Προφανώς η ρατσιστικη συμμορία Μητσοτάκη έχει κηρυξει πόλεμο σ’ όλη την εργατική τάξη.
    Η εγκατάλειψη της Δημόσιας Υγείας στο έλεος είναι η μία πλευρά του πολέμου ενώ η άλλη εινε η αντι-δημοκρατικη και δολοφονική “απαγόρευση κυκλοφορίας”.

    Η Αριστερά οφείλει να βγει θαρετα ΕΝΑΝΤΙΑ στην απαγόρευση.
    Θ’ αρχίσουμε σε λίγο να θρηνουμε θύματα απ’ την ίδια την καραντίνα που ναι εξίσου ανθυγιεινη όσο κι ο ιός.

    Το οριζόντιο λοκνταουν είνε ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της υγείας των εργαζόμενων.

    Η συμμορία και το καθεστώς Μητσοτάκη μαζί με τους ξεπουλημενους νενεκους, τάχα μου “επιστήμονες”, μας οδηγούν σε μια δίχως προηγούμενο τραγωδία.

    Δίπλα στους νεκρούς του ιού θα χουμε τους νεκρούς της απομόνωσης, της ανεργίας, της κατάρρευσης κάθε φροντίδας υγείας που δεν αφορά covid 19 κλπ.

    Μαζικά Τεστ- Ιχνηλατηση- Απομόνωση των νοσουντων- Κλείσιμο των χώρων δουλειάς που δεν εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα αποστασιοποιησης
    είνε οι στόχοι πάλης που πρέπει να κυνηγήσουμε.

    ΟΧΙ στην απαγόρευση κυκλοφορίας για τους εργάτες
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ για τους καπιταληστες και τη συμμορία Μητσοτάκη

    Reply
  2. κάποιος

    Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (βάζω το link από κάτω) για το νέο εμβόλιο σε κρίσιμα ζητήματα (όπως αν όσοι έχουν νοσήσει μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, για τη μετάδοση του ιού μετά το εμβόλιο, η διάρκεια της προστασίας μετά το εμβόλιο) η απάντηση εν ολίγοις είναι ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Επίσης η άδεια κυκλοφορίας είναι ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ και η εταιρία θα συνεχίσει τις δοκιμές.
    Η ερώτηση προς ειδικούς και μη της Αριστεράς που μιλούν για ΑΝΑΓΚΑΙΟ εμβολιασμό είναι σαφής: Δικαιολογείται βάσει αυτών των δεδομένων ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΙΑΤΡΙΚΑ αυτή η θέση?
    https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/comirnaty-epar-medicine-overview_el.pdf

    Reply
  3. Κώστας

    Απορώ γιατί δεν διαβάζεις το pdf που μας προτείνεις, ένα δευτερόλεπτο μου πήρε για να δω πως για τους ήδη νοσήσαντες βάζει θέμα αποτελεσματικότητας και όχι ασφάλειας.

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Εγώ να ρωτήσω κάτι: Πότε θα βγούμε ανοιχτά ως πολιτικές δυνάμεις να απαιτήσουμε την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6μμ στην δυτική αττική ;

      Reply
  4. κάποιος

    Φίλε Κώστα, και σε όλους τους Κώστες (δεν είναι προσωπικό το θέμα προφανώς)
    1) Το pdf δεν είναι ένα απλό pdf. Είναι επίσημη ανακοίνωση των Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το θέμα του εμβολίου. Που με την ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που παραδέχεται σε πολλά σημεία , στην ουσία δικαιώνει τις αμφιβολίες πολλών γύρω από το εμβόλιο (των “ψεκασμένων” όπως εισήγαγαν τον όρο τα αστικά ΜΜΕ και υϊοθέτησε οικτρά η πλειοψηφία της Αριστεράς)
    2) Δεν ανέφερα τον όρο ασφάλεια. Δηλαδή με την αμφισβητούμενη αποτελεσματικότητα για τους νοσήσαντες και με τις “γκρίζες ζώνες” σε άλλα σημεία που δεν πρόσεξες στο ένα δευτερόλεπτο που δαπάνησες, είσαι ικανοποιημένος και καλύπτεσαι ΙΑΤΡΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ?

    Αν η Αριστερά που “εκ φύσεως” πρέπει να αμφισβητεί , αβασάνιστα οδηγηθεί στην ΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ κάλυψη της γιγαντιαίας αστικής εκστρατείας με αφορμή τον κόβιντ, τότε απλά θα σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. Ήδη “τρεκλίζει” ιστορικά λόγω Σοβιετικής Ένωσης και εγχώρια λόγω ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί θα σβήσουν τα συμφέροντα του απλού κόσμου βέβαια, διότι οι άνθρωποι μας ενδιαφέρουν πρώτα. Μακάρι να διαψευστώ. Διαφορετικά , δυστυχώς η μόνη εναλλακτική στον κάθε Μητσοτάκη θα είναι η Ακροδεξιά και δικαίως. Τουλάχιστον αυτή είναι σταθερή στα “ψεκασμένα” που λέει.

    Reply
    1. Κώστας

      Τι λες μωρέ κάποιε ? Αν καλύπτομαι με την αναποτελεσματικότητα ? Πχ δεν ξέρουμε πόσο κρατάει η ανοσοποίηση. Και τι να κάνουμε ? Να πάμε στην ανοσία της αγέλης με 7.700.000 μολυσμένους στην Ελλάδα και θνησιμότητα 0,75 % δηλ κοντά 60.000 νεκρούς ?

      Κοίτα, να είμαστε ειλικρινείς. Είπε αν οι ήδη νοσήσαντες ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν. Με αυτή την λέξη έθιξες την ασφάλεια, όχι την αποτελεσματικότητα.

      Αν καλύπτομαι λες ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Τι είναι ένα εμβόλιο να με καλύψει πολιτικά ? Αφού είναι ασφαλές και θα έχει και κάποια αποτελεσματικότητα σίγουρα καλύπτομαι ΙΑΤΡΙΚΑ. Για να καλυφθώ πολιτικά πρέπει να ενταχτεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημόσιας υγείας, δεν αρκεί. Χρειάζονται εξίσου η ιχνηλάτηση, η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η ενίσχυση και των άλλων βαθμών.

      Κώστας

      Reply
      1. Ragnarok

        Ποτέ δεν ξεπέρασε το 0,65% η θνησιμότητα σε διεθνές επίπεδο. Τώρα είναι κάπου στο 0.5% . Ρωτάμε τους αναπαραγωγούς του κρατικού/καπιταλιστικού τρομοκρατικού λόγου: Δικαιολόγησαν ποτέ τα επιδημιολογικά δεδομένα την λήψη μέτρων όπως οριζόντιο λοκνταουν, απαγόρευση κυκλοφορίας, ηλεκτρονική ιχνηλάτηση;

        ΔΙκαιολογειται τώρα βάσει επιδημιολογικών δεδομένων η απαγόρευση κυκλοφορίας είτε από τις 6μμ στην δυτική αττική , είτε στις 10 μμ σε ολόκληρη την χώρα και σε άλλες χώρες;

        Reply
      2. Κώστας

        0,75 % σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι αλλά χαιρετίζω το ότι δεν μας ξαναείπες πως είναι 0,000000000000012% όπως την άλλη φορά

        Αλλά αν κάνουμε τα 7,7 εκατομμύρια με το 0,5 είναι 38,5 χιλιάδες νεκροί.

        Οποιαδήποτε πολιτική γραμμή που δεν ξεκινάει πως δεν θα έχουμε 38,5 χιλιάδες νεκρούςότι και αν χρειαστεί αποκλείεται να είναι αριστερή.

        Ιχνηλάτηση, α, β, γ θμια περίθαλψη, εμβολιασμός του πληθυσμού, εργασία, δημοκρατία. Με όλα αυτά όλο και λιγότερη φυσική αποστασιοποίηση, άλλα προβλήματα υγείας, ψυχολογικά, ύφεση και ανεργία. Αυτά λέει η εμπειρία ενός έτους πανδημίας, αυτά λένε οι κομμουνιστές και προοδευτικοί επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

        Δεν το γνωρίζω το θέμα της Δ Αττικής, προφανώς είναι χειρότερα από αλλού ως εργατική περιοχή. Αν θες να μας πεις πως είναι το ίδιο για όλες τις κοινωνικές τάξεις θα σου πω πως δεν ισχύει. Στην Γαλλία έχει υπολογιστεί πχ άυξηση της θνητότητας 20% στα πολύ δύσκολα του α κύματος αλλά στις εργατικές λαικές περιοχές ως και … 190%. Μια σειρά παραμέτρων, από τα εργοστάσια εν λειτουργία μέχρι την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καταπονημένη υγεία του πληθυσμού, τα λίγα τετραγωνικά ανά άτομο και τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες παίζουν ρόλο. Με ρωτάς αν συμφωνώ με το μετά τις 6 μμ. Με κανένα οριζόντιο μέτρο δεν συμφωνώ. Για αυτό λέω πως πρέπει να γίνονται αυτά που λένε οι προοδευτικοί και κομμουνιστές επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

        Κώστας

        Reply
    2. Ragnarok

      Η ακροδεξιά και ο εθνικισμός αποτελούν απέναντι στον Μητσοτάκη , μια ακόμα πιο καταπιεστική για τον λαό εναλλακτική. Διότι η ακροδεξιά και ο εθνικισμός σε κάθε παραλλαγή τους, είναι όπως και η ΝΔ άκρως νεοφιλελεύθερη στην οικονομία (υιοθετουν εθνικισμός/ακροδεξιά πλήρως την αξία του αν δεν έχεις να πληρώσεις ψόφα , ιδιωτικά τα πάντα , δουλειά 12 ωρο ημερησίως και 6μερες της βδομαδα).

      Επίσης η ακροδεξιά και ο εθνικισμός σε κάθε παραλλαγή τους, είναι άκρως σκοταδιστικά στον πολιτισμό και τις ανθρώπινες σχέσεις: θελουν μια κοινωνία ρατσιστική, συνωμοσιολογική, σεξιστική, θέλουν την γυναίκα χαρέμι στον άντρα και τον λαϊκό αντρα ηλίθιο και σκλάβο των αφεντικών , και άλλα τέτοια . Βασικά η ακροδεξιά και ο εθνικισμός είναι ακόμα χειρότεροι από την ήδη ακροδεξιά ΝΔ.

      Η αριστερά νομίζω έχει απορρίψει και πολύ σωστά την ψεκα που είναι πάντα ακροδεξιά, και πρέπει να απορρίψει και το αδερφάκι της ψεκας που είναι η επιστημονικιζουσα καπιταλιστική/κρατική αντίληψη για την επιστήμη και τον ρόλο της ως παραγωγό κέρδους για το κεφάλαιο και ως αστυνόμο για τον λαο.

      Αν τα τμήματα της αριστεράς που υιοθετούν τον τρόμο κοβιντ και τις θανατοστατιστικες (που διαψεύδονται από τα ίδια τα επιδημιολογικά στοιχεία) δεν απορρίψουν έμπρακτα και τεκμηριωμένα την κρατική/καπιταλιστική χρήση της επιστήμης και τον επιστήμονα/τσιράκι του κράτους και του κεφαλαίου, όντως θα είναι αξια της κακής τους μοίρας!

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Η θνησιμότητα έχει πέσει στο 0,5% παγκόσμια.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.