.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Προσαγωγή μελών φεμινιστικών συλλογικοτήτων για δράση ενάντια στην έμφυλη βία!


Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοέμβρη σε διαμαρτυρία που καλέστηκε στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, η αστυνομία περικύκλωσε διαδηλώτριες που είχαν προσέλθει με τα απαραίτητα υγειονομικά μέσα για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και προχώρησε σε προσαγωγές.

Η αστυνομία αρνήθηκε να αρχικά να αιτιολογήσει τις προσαγωγές, εν συνεχεία επικαλέστηκε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων που αντιβαίνει στο άρθρο 11 του Συντάγματος.

Συνολικά 14 άτομα οδηγήθηκαν στο ΑΤ Συντάγματος

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας Sabbat – Burn the Rich not the Witch αναφέρει:

Μέλη της Sabbat, της συνέλευσης φεμινιστικών εργατικών συλλογικοτήτων, της κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, της 8ης Μάρτη, 25η Νοέμβρη σήμερα, ημέρα ενάντια στην έμφυλη βία και η προγραμματισμένη συγκέντρωση παρεμποδίστηκε με προσαγωγές και αυστηρούς ελέγχους, περιμετρικά και πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Μέλη και ατομικότητες των παραπάνω συλλογικοτήτων προσήχθησαν γιατί τόλμησαν να πετάξουν τρικάκια ενάντια στην έμφυλη βία ή άνοιξαν πανό.

Η “διαχείριση” της πανδημίας άρρηκτα συνδεδεμένη με επιτήρηση και καταστολή, παραβιάζει πολλαπλά την ελευθερία μας, τα σώματα και τις ζωές μας. Για το δικό μας το καλό το λόγο τον έχουμε εμείς. Αν οι αποστάσεις και οι απαιτούμενες προφυλάξεις με τις μάσκες αρκούν για τον χώρο εργασίας μας, σιγουρά αρκούν και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά μας.

Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή υπό όποια μορφή κι αν αυτή πραγματοποιείται.
Να αφεθούν άμεσα χωρίς πρόστιμα και προσαγωγές όλα τα συλληφθέντα.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.