.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ στις 17 Ιούλη: “συζητάμε μετά τις εκλογές”


 

Μετά τις εκλογές γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ η συζήτηση με τον κόσμο του αγώνα για την οργάνωση της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευση, για την αντικαπιταλιστική αριστερά που χρειαζόμαστε στη νέα φάση.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 17 Ιούλη στη Γεωπονική Σχολή (Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου, Ιερά οδός), στις 7.30 μ.μ.

Ομιλητές: Μιχάλης Ρίζος, μέλος ΠΕ ΝΑΡ, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου,

Αντώνης Δραγανίγος, μέλος ΠΕ ΝΑΡ και ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις-συζήτηση

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του ΝΑΡ μετά τις εκλογές, “Σήμερα επείγει η οργάνωση της μαχητικής εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ και συνολικά των συστημικών δυνάμεων. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ν.Κ.Α. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση του μαζικού κινήματος και των φορέων του. Για τους αναγκαίους αγώνες της επόμενης ημέρας, οι οποίοι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι στο βαθμό που περνούν στα χέρια των ίδιων των αγωνιζόμενων και όχι του αστικοποιημένου, κυβερνητικού συνδικαλισμού τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και «σπάνε» τα πολιτικά όρια που θα επιχειρήσει να βάλει στο μαζικό κίνημα η «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για αγώνες νικηφόρους που θα υπερβαίνουν τη λογική των αγώνων διαμαρτυρίας «για να βγουν συμπεράσματα», όπως προωθεί το ΚΚΕ. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση απευθύνει προσκλητήριο προς όλες τις ταξικές και μαχητικές δυνάμεις, τους αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος για να δουλέψουμε μαζί για την ταξική και πολιτική ανασυγκρότησή του.”

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 61.25% ( 8
Συμμετοχές )



24 σχόλια στο “Πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ στις 17 Ιούλη: “συζητάμε μετά τις εκλογές”

  1. Κώστας

    Δεν μπαίνουν εκδηλώσεις ίδια ώρα ίδια μέρα σύντροφοι και ας ειναι η μια πιο μικρής κλίμακας στην φιλοδοξία της, έχει καλεστεί σαν σύσκεψη-συζήτηση. Οϋτε νομίζω πως έτυχε, δεν έπεσε στην αντίληψη αυτών που καλέσανε δεύτεροι. Εκδηλώσεις που εξ ορισμού απευθύνονται στον ίδιο κόσμο, εκδηλώσεις με την ίδια θεματολογία, εκδηλώσεις από οργανώσεις που είναι μαζί σε τόσο κοινωνικά μέτωπα και ήταν και στην ίδια οργάνωση μέχρι χτες και επισημα είναι και στην ίδια μετωπική συσπείρωση υποτίθεται ακόμα. Εκδηλώσεις από οργανώσεις που μετά τις ευρωεκλογές βρέθηκαν ξανά και ξανά σε καλέσματα και κόντρα καλέσματα και τότε είχαν λόγο να συζητάνε και συζητάγανε και καλέστηκαν και όλες μαζί με αποφάσεις κοινής καθόδου στις εκλογές να συζητήσουν στις 10 Ιουνίου, και ακόμα να μας πειτε ποιος ακύρωσε εκείνη την απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τώρα που δεν έχει κάλπη ? Βγαίνουν τα πραγματικά σχέδια και συναισθήματα ? Αρχίζει ξανά ο πόλεμος της ηθικής εξόντωσης, των fake news και της δολοφονίας χαρακτήρων μεταξύ των πιο κοντινών τάσεων, οργανώσεων και συντρόφων,, αυτών που δεκαετίες μαζί κρατάνε τις ίδιες αλυσίδες, τρώνε τα ίδια χημικά, συγκρούονται με τα ίδια ματ, περιφρουρούνε τις ίδιες φοιτητικές καταλήψεις ?

    Να έχουμε συνείδηση της μεταβατικότητας μας και της ανεπάρκειας μας, της στρατηγικής μας συντριβής και των δυσκολιών που είναι μπροστά μας. Οι 140000 από τις 180000 ψηφοφόρους της ριζοσπαστικής αριστεράς είπαν πως θέλουν άλλη κατάσταση στο κίνημα, στην αριστερά και στην αναζήτηση μιας σύγχρονης κομμουνιστικής στρατηγικής. Εμείς θα τους πούμε πως έχουν λάθος και η κατάσταση είναι αυτή που πρεπει να είναι, αλλά πιο εντατικά στην χ ή την ψ πλευρά της ?

    Εγώ που θέλω να πάω και στις 2 ? Εγώ που μετά τις ευρωεκλογές τους είδα όλους αυτούς να συζητάνε και μαζί, και είχανε αποφασίσει και να κατέβουν και μαζί στις 7 Ιουλίου αλλά τελικά το θάψατε ? Εγώ που είμαι με όλους αυτούς στα ΕΑΑΚ, στις Παρεμβάσεις και στο Φυσάει Κόντρα και στο σχήμα στην Δυτική Μακεδονία ή την συνεργασία στην Θεσσαλονίκη ?

    Να αποφασίσω, να διαλέξω μπορεί να μου πείτε αλλά χρειάζεται μια πολιτική απάντηση στο γιατί ανάμεσα στις εκλογές όλοι αυτοί βρίσκονταν και τώρα όχι. Γιατί πριν τις εκλογές δεν υπήρχε αυτή η πρεμούρα να χαράξουμε και να γκρουπάρουμε σχέδια ως εχθρικά και δομικά αλληλοαποκλειόμενα και τώρα το κάνουμε ? Και, να τα λέμε όλα η μια πλευρά, η άλλη, και τώρα θα πει πως είστε καλοδεχούμενοι, δεν το έλεγε μόνο προεκλογικά.

    Θα μπορέσουν δηλ τα ΕΑΑΚ, που δεν έχουν πια κοινό σχήμα σχεδόν πουθενά και δεν έχουν πολιτικές διαδικασίες να τα συνέχουν, με αυτά τα μυαλά, να ξαναενωθούν στην ουσία τους και να αρθρώσουν αντιστάσεις των Συλλόγων για το άσυλο και όλη την λαίλαπα που έρχεται ?

    Γιατί πρέπει να εξηγηθεί τι τρέχει τέλος πάντων με την πάρτη μας και τα εκλογικά- πολιτικά- στρατηγικά Βατερλώ μας κλεινουν στα καβούκια μας περισότερο αντί να βγούμε για καθαρό αέρα

    Κώστας

    Reply
  2. Left G700

    Ουτε στη Γεωπονική, ούτε πουθενά! Αφού, έτσι κι αλλιώς, θα τα κάνετε μόνοι σας, να τα πείτε και μόνοι σας!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει αναρτηθεί από τις 10 Ιουλίου αγαπητέ Κώστα. Οπότε άκυρα αυτά που γραφεις.

    Λεφτ, θα χαρούμε πολύ να σε δούμε. Θα μας χαρίσεις ώρες απίστευτου γέλιου.

    Reply
    1. Left G700

      San Rocco, εγώ δεν κωλώνω σ’ αυτά. Αν είχα την παραμικρή ελπίδα ότι θα σας προβλημάτιζε έστω και ένα πράγμα από όσα θα σας έλεγα, θα ερχόμουν ακόμα κι αν οι πιο “επαναστάτες” από εσάς όχι απλώς θα έβαζαν τα γέλια, αλλά θα μου πέταγαν και ντομάτες.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. Αν την χάσεις, θα καταλάβεις ότι το 95% τουλάχιστον αυτων που γράφεις είναι απίστευτες κοινοτοπιες.

        Reply
    2. Κώστας

      Αγαπητέ σύντροφε Ανώνυμε 01:58 αυτά που γράφει κάποιος δεν ακυρώνονται όταν κάποιος πει κάτι εντελώς άσχετο με αυτά που γράφει ο πρώτος.

      Πουθενά δεν ασχολήθηκα με το ποιοι καλέσανε πρώτοι, που πρέπει να βρούμε πότε αποφασίστηκαν και πότε ειδοποιήθηκαν οι άλλοι, που ούτως ή άλλως δεν ειδοποιούνται από τα site αλλά απευθείας.

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΩ

        Το μόνο που ασχολήθηκες είναι πάλι το ΝΑΡ. Και βρήκες να αραδιάσεις όλες αυτές τις φλυαρίες, για να πεις τι; Ότι δεν πρέπει να κάνει εκδήλωση. Γίνεσαι κουραστικός με τις εμμονές σου και τις απολιτικές αντιπαραθέσεις που προσπαθείς να στήνεις.
        Στην εκδήλωση θα ακούσουμε κάποιες σοβαρές εκτιμήσεις και προτάσεις. Αν έχεις -που δεν έχεις- κάτι να πεις να γι αυτά, γράψε

        Reply
      2. Κώστας

        ΑΩ θέλω να έρθω στην εκδήλωση για να πω και να ακούσω αλλά δεν μπορώ να γίνω 2 κομμάτια.

        Το ότι σου φαίνεται απολιτικο αυτό είναι ένδειξη του προβλήματος όσο και το ότι αρνήσαι κάθε διάλογο και από δω και γράφεις και ένα κάρο ψέματα όπως ότι εγώ επιτίθεμαι στο ΝΑΡ και μάλιστα … το έχω κάνει και άλλες φορές.

        Κώστας

        Reply
  4. ΑΩ

    Θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις το βίντεο, αν δεν έρθεις.
    Για τα άλλα αρκούν τα σχόλιά σου, αψευδείς μάρτυρες ότι έχεις αντισυντροφική στάση απέναντι στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Reply
    1. Κώστας

      Διάλογος με τον ΑΩ

      -πιστεύω πως το πολιτικό μήνυμα του κόσμου μας στις εκλογές, και σε όλη την περίοδο πριν στους κοινωνικούς χώρους, είναι πως χρειάζεται μια άλλη πορεία στο κίνημα, με ενιαία σχήματα παντού, στην ενότητα της ανυπότακτης αριστεράς και στην πορεία προς μια νέα κομμουνιστική οργάνωση. Με αυτή την έννοια το ότι καλούνται 2 ταυτόχρονες εκδηλώσεις είναι στρεβλό και δείχνει επιμονή πως όλα πάνε καλά ενώ οι 140000 και πολλοί από τους 40000, προφανώς και άλλος κόσμος που μας παρακουλουθεί πολιτικά και έριξε Βαρουφάκη, Τσίπριζα, ΚΚΕ ή άκυρο-αποχή λέει πως πρέπει να τα δούμε όλα από την αρχή
      -δεν θέλουμε να συζητάμε μαζί σας, αυτά που λέτε δεν είναι πολιτικά, δεν σας θέλουμε ούτε από κοντά ούτε αξίζει να σας απαντάμε στο internet. Είστε εχθροί του ΝΑΡ, αλλιώς θα ήσασταν μέλη του ή έστω θα συμφωνούσατε μαζί του σε όλα και δεν θα υπήρχαν σχόλια στα οποία έχετε το θράσος να μην συμφωνείτε με το ΝΑΡ. Μπορείτε όμως να μας δείτε στο youtube, είμαστε μεγαλόψυχοι και σας το επιτρέπουμε, για να μιλήσετε κάποτε, και να μιλήσουμε όλοι μαζί και να κάνουμε και κάτι μαζί να βρούμε την αγωνία των 140000 ξεχάστε το.
      -…

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΩ

        Τι διάλογος να γίνει μαζί σου βρε κακομοίρη που προσπαθείς να τα βάλεις με το ΝΑΡ ακόμα και επειδή δεν ακύρωσε την εκδήλωσή του όταν ανακοίνωσαν και άλλοι την ίδια μέρα.
        Έτσι και αλλιώς υπάρχουν τα σχόλια σου στην Παντιέρα που αναφέρεσαι συστηματικά με υποτιμητικό τρόπο στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν κυνικούς ψεύτες που συστηματικά υπονομεύουν την Αριστερά.
        Όταν με το καλό ανέβουν τα βίντεο από την εκδήλωση, θα δούμε αν έχεις άποψη, κάτι να πεις ή θα γράφεις πάλι σκετσάκια “διάλογος με τον ΑΒ” κλπ

        Reply
      2. Κωστας

        Ποτέ δεν έχω πει κάτι εναντίον του ΝΑΡ που να ξεφεύγει από επισημες δημόσιες διαφωνίες του χώρου. Πρέπει να αποβαλεις πως είστε υπεράνω κριτικής. Η πολιτική σου καταγωγή από όσους έστελναν διαφωνούντες στα ψυχιατρεία δυστυχώς φωνάζει. Γίνε καλύτερος.

        Κωστας

        Reply
        1. ΑΩ

          Το βλέπουμε: ποτέ δεν έχω πει κλπ και μετά έστελνες διαφωνούντες στα ψυχιατρεία.
          Περιμένουμε με αγωνία τις πολιτικές θέσεις σου για όσα προτείνουν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

        2. Κώστας

          ΑΩ για σένα προσωπικά είπα.

          Κρίση μεγαλείου λέγεται αν λέω για σένα και εσύ απαντάς ως ΝΑΡ, κατέβασε το ένα επίπεδο, ψηλά τον πήρες τον αμανέ

          Κώστας

        3. ΑΩ

          Εντάξει, είσαι ο βασιλιάς της σεμνότητας, αλλά μια πολιτική κουβέντα δεν μπορείς να γράψεις. Θα περιμένουμε αιώνες να πεις τι διαφορετικό προτείνεις από το ΝΑΡ που τόσο επιμένεις να απαξιώνεις

  5. απορία

    Προβληματίστηκα που μπήκαν οι δύο εκδηλώσεις την ίδια μέρα. Μετά είδα ότι το ΝΑΡ την είχε ανακοιώσει στις 10/7 και το κομμον στις 15/7 και μου λήθηκε η απορία. Μετά είπα να γράψω 20 φορές στον πίνακα “το ΝΑΡ είναι σεχταριστικό”.

    Όπως και να χει πάντως, το παιχνίδι διελκυστίνδας δε θα βοηθήσει κανέναν.

    Reply
    1. Κώστας

      Σύντροφε απορίας πολύ κακώς πήγατε την κουβέντα στο ποιος κάλεσε πρώτος και ποιος δεύτερος, συμφωνώ, αυτή η διελκυστινδα δεν θα βοηθήσει κανέναν. Αλλά την αναπαράγεις και εσύ μετά τον ΑΩ που την άρχισε για να μην συζητήσουμε τα πολιτικά ζητήματα Επίσης οι οργανώσεις δεν ενημερώνονται από το ιντερνετ. Είσαι ο δεύτερος που το λέει αυτό αλλά δεν ισχύει. Είναι βέβαιο πως οι οργανώσεις είχαν ενημερωθεί πολλές μέρες πριν, το ποιος πρώτος έχει μια σχετική παραπολιτική αξια

      Το θέμα δεν είναι να μην γίνονταν ταυτόχρονα αλλα να γινότανε μια. Γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένα συνθετικό πολιτικό σχέδιο είναι το θέμα, με κοινωνικές τομές σε κάθε χώρο στα μορφώματα παρέμβασης μας, πλατιά μαχόμενη αυτοκριτική από όλους για την συντριβή της αριστεράς και υπέρβαση των οργανώσεων μας από μια βαθύτερη κομμουνιστική σύνθεση και φιλοδοξία.

      Με μεταβλητή γεωμετρία στο κάθε επίπεδο γιατί δεν αρκούν όλες οι συμφωνίες για παντού, σύνδεση τους αλλά και διάκριση και προχώρηματα βήμα βήμα. Με νέους ανθρώπους μπροστά, νέες τεχνικές οριζόντιας δικτύωσης και δημοκρατίας, νέες τεχνικές επικοινωνίας και ακτιβισμού με αυτοτέλεια της κάθε στρατηγικής συγκρότησης με πεποίθηση όμως πως σήμερα δεν έχουμε ούτε τέτοιες και τα φτιάχνουμε όλα ταυτόχρονα.

      Αλλά θα προσέλθουν όσοι έχουν την πολιτική ανιδιοτέλεια να πουν 6 απλές λεξούλες που αποδεικνύουν αν έχει κανείς εργατική και λαική ενσυναίσθηση ή είναι μια κάστα έξω από τον λαό.

      Πιάσαμε πάτο, συνεχίζουμε, όχι όπως πριν

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΩ

        Είσαι κολλημένος ενάντια στο ΝΑΡ Κώστας και απολίτικος. Η εκδήλωση του ΝΑΡ σαν ανταγωνιστική με το κόμον κλπ εμφανίζεται μαζί με το δικό σου σχόλιο.
        Κάποιος από την Ιεράπετρα που δεν πήγε σε καμία εκδήλωση, γιατί δεν μπορούσε, θα μάθει για όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση του ΝΑΡ στα βίντεο που θα αναρτηθούν και μάλλον θα έχει την ευκαιρία να μάθει αντίστοιχα για την εκδήλωση του Κόμον.
        Μια πολιτική κουβέντα από σένα και αν συμφωνείς ή διαφωνείς ή αδιαφορείς, δε θα μάθει ποτέ. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού απλά σπαμάρεις τις αναρτήσεις της Παντιέρας με χολερικά απολίτικα σχόλια για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        Reply
  6. Left G700

    ΑΩ, για προφανείς (όχι σε σένα) λόγους, θα αφήσω απ’ έξω τη χολερικότητα ή μη των σχολίων τού Κώστα. Επίσης, δεν θα σχολιάσω (από τακτ προς τον κομματικό πατριωτισμό σου) και την υποστηριζόμενη από εσένα αντιναρίτικη διάθεσή του. Αλλά, δεν μπορώ να καταπιώ με τίποτε, ούτε με μια εξάδα μπύρες, που λέει ο λόγος, την ετυμηγορία σου ότι τα σχόλιά του είναι απολίτικα.

    Για πες μας: τι είναι το Πολιτικό και τι είναι το μη Πολιτικό;

    Reply
    1. ΑΩ

      Μη πολιτικό είναι η αντιπαράθεση να περιορίζεται στην προσπάθεια να παρουσιάζεις σαν καθολικά αναξιόπιστο έναν πολιτικό χώρο, λόγω προθέσεων, ικανότητας, κρυφής ατζέντας και έτσι να απαξιώνεις όσα λέει και εκπροσωπεί. Ποτέ ο Κώστας δεν τοποθετείται πολιτικά για όσα προτείνει το ΝΑΡ, κάνει απλά δίκη προθέσεων.

      Reply
      1. Left G700

        ΑΩ, λυπάμαι αλλά αυτά που καταθέτεις ως απόδειξη για το μη πολιτικό τών σχολίων τού Κώστα για το ΝΑΡ δεν είναι καν ενδείξεις. Στη χειρότερη των περιπτώσεων (για τον Κώστα), να είναι κακή ή και άδικη πολιτική επιχειρηματολογία έναντι του ΝΑΡ. Δεν βγαίνουν, όμως, έξω από την περιοχή τού Πολιτικού.

        «Δίκη προθέσεων»; Μη μου μιλάς εμένα για δίκη προθέσεων σε συνδυασμό με τον Κώστα. Γιατί οι φορές που με έχει σύρει εμένα εδώ και έξι-εφτά χρόνια στις πιο απίθανες δίκες προθέσεων με τις πιο ατιμωτικές για αριστερό κατηγορίες είναι αμέτρητες. Ωστόσο:

        Δεν διαπιστώνω τέτοιου τύπου δίκες απέναντί σας. Ας πάρω για παράδειγμα μια σταθερή κατηγορία του: το σεχταρισμό σας. Φίλε μου, ο σεχταρισμός σας ξεχειλίζει από κάθε αράδα (συμπεριλαμβανομένου και του κενού μεταξύ τών αράδων) τού δημόσιου λόγου σας. Όλοι μας έχουμε βαλθεί να στήνουμε δίκες προθέσεων για το ΝΑΡ; Σε παρακαλώ!

        Reply
        1. ΑΩ

          Ο σεχταρισμός του ΝΑΡ που αποδεικνύεται με επιχειρήματα του τύπου “όλοι το λένε, εγώ, ο Κώστας, κάθε αράδα από το λόγο σας” είναι απλή επιβεβαίωση όσων έγραψα

    2. Κώστας

      Το εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά κατά του ΝΑΡ που λέει ο ΑΩ τα κάνω προτείνοντας να είμαι μαζί του σε μια ενιαία οργάνωση η οποία θα πάρει πρωτοβουλίες για την κοινή δράση της αριστεράς σε όλα τα επίπεδα αλλά και για την εκπόνηση και δημιουργία του σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος. Και πως όλη αυτή η κουβέντα έγινε επειδή είπα πως ήθελα να πάω στην εκδήλωση του ΝΑΡ και δεν μπορούσα γιατί είχε και ο ΣΚΔ ταυτόχρονα. Και πήρα την απάντηση ότι αν ήμουν στην … Ορεστιάδα τι θα έκανα ? Αν ήμουν στην Ορεστιάδα δεν θα μίλαγα σε πολιτικές εκδηλώσεις που γίνονται στα 1200 χμ. ΑΩ να βγάλω το συμπέρασμα πως δεν θες να ακούσεις αλλά μόνο να ακούνε άλλοι παθητικά ? Θα είναι χολερικό και αντιναρίτικο και αντιπολιτικό να πω πως πρέπει να γίνεται διάλογος και όχι οι άλλες τάσεις απλά να ακούνε τι λέει το ΝΑΡ ? Και τι εννοείς δίκη προθέσεων και αναξιοπιστία εκ μέρους του ΝΑΡ που εγώ προσάπτω και τι εννοείς απολίτικο ? Το ΝΑΡ δεν συμφωνεί με αυτό που λέμε εμείς, κοινή δράση της αριστεράς σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι και η πρόθεση του, αυτή και η πράξη του, καμία αναξιοπιστία και καμία δίκη προθέσεων. Εϊναι πολιτικότατο και να θες κοινή δράση της αριστεράς σε όλα τα επιπεδα και να μην θες και πολιτικότατη κριτική να λες στον άλλον πως καλώς θέλει ή κακώς δεν θέλει

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.