.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ποιοι δίνουν ραντεβού στην Καμάρα…


Ευρύτατη συμμετοχή στην ανεξάρτητη εργατική, λαϊκή και νεολαιίστικη συγκέντρωση στην Καμάρα και στην πορεία στα εγκαίνια στην ΔΕΘ

Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη μπροστά στα εγκαίνια της ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. και η ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα είναι μια πρωτοβουλία για να βγει στο προσκήνιο μια μαχητική αντικυβερνητική και αντιεργοδοτική λογική, με ταξικό περιεχόμενο και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Ήδη μια σειρά από σωματεία, εργατικές και τοπικές συλλογικότητες, σχήματα. αντικαπιταλιστικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις στηρίζουν την ταξική συγκέντρωση, ενώ σχετικό κάλεσμα συμμετοχής έχουν υπογράψει πάνω από 566 εκλεγμένοι συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, νέοι, αγρότες και άλλοι αγωνιστές από όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή αγωνιστών της ΕΑΑΚ και του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος.

Στην Καμάρα καλούν η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), η ΠΟΚΟΠΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, η Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ κ.ά.

Κάλεσμα και εξορμήσεις στους κλάδους τους έχουν βγάλει οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις στο Δημόσιο, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ που συσπειρώνουν τα μπλοκ αγώνα που δίνουν μάχες εδώ και δεκαετίες στον δημόσιο τομέα με αγώνες και απεργίες που έδωσαν σημαντικές νίκες για τον κλάδο τους αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης. Τη στήριξη της κινητοποίησης ανακοίνωσε η παράταξη του ΜΕΤΑ καθώς και η Πανελλαδική Ταξική Κίνηση. Στην κινητοποίηση καλεί επίσης η Attack στην ανεργία και στην επισφάλεια

Παράλληλα, στην Καμάρα καλούν και εργατικά σχήματα από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που προσπαθούν να ανατρέψουν στην πράξη και τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δεν έδωσε καμιά μάχη επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν μπορεί και δε θέλει να συγκρουστεί με τη ΝΔ, παραμένοντας δέσμιος του ευρωπαϊσμού, της ταξικής συνεργασίας, του συντεχνιασμού και της ταύτισης με την κυρίαρχη πολιτική.

Η Καμάρα δεν είναι όμως μόνο εργατική συγκέντρωση. Είναι η ένωση του εργατικού κινήματος με το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες για το περιβάλλον, τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Στην Καμάρα καλούν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ΑΠΘ, Βιολογικού Πάτρας, Φυσικού Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνείου Κρήτης, στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια με δίδακτρα, πρόσδεση με το επιχειρηματικό κέρδος, ταξικούς φραγμούς και αυταρχισμό, αλλά και κατάργηση του ασύλου μπρος το φόβο της φοιτητικής αντίστασης.

Η συμμετοχή κινήσεων και επιτροπών αγώνα που δίνουν μάχες ενάντια στην λεηλασία της φύσης από όλη την Ελλάδα δυναμώνει ακόμα περισσότερο την αναγκαία ένωση των κινημάτων σε μια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και ότι άφησε όρθιο η προηγούμενη κυβέρνηση. Στην Καμάρα καλούν η Δικτύωση Κινημάτων για Γη & Ελευθερία, με τη στήριξη των Επιτροπών Αγώνα Μεγ. Παναγίας και Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική, η επιτροπή αντι-ΤΑΠ Σερρών, επιτροπές ενάντια στην επέλαση των ανεμογεννητριών, όπως η Βέρμιο SOS, κινήσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος ενάντια στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου από Θεσσαλία, Ήπειρο κ.ά., καθώς και το Φεμινιστικό Μπλοκ Rainbow.

Σε επίπεδο πολιτικών οργανώσεων την κινητοποίηση της Καμάρας στηρίζουν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΕΚΚΕ, η ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑ-ΑΑΣ, το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΕΚ, το κόκκινο νήμα, το Ξεκίνημα, η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, η ΑΡΑΝ, η ΔΕΑ, η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ καθώς και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Καλέσματα και δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανακοινώσει επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία Θαν. Αγαπητός και οι δημοτικές κινήσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Ανυπακοή σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη, Η Πόλη Αλλιώς Συκεών-Νεάπολης, Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης, Δύναμη Ανατροπής-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 53.68% ( 19
Συμμετοχές )



43 σχόλια στο “Ποιοι δίνουν ραντεβού στην Καμάρα…

  1. ARETOS

    Το ΠΑΜΕ πάντως έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε εργαζόμενους,φορείς και σωματεία για να συζητήσουν και να υπάρξει μια γόνιμη διαδικασία πάνω στο πλαίσιο που θέτει για να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνει.
    Δεν καλεί ούτε οργανώσεις,συλλογικότητες και τα σχετικά με λογική από τα πάνω αλλά τους εργαζόμενους από τη βάση και από τα κάτω όπως σας αρέσει να λέτε.
    Επίσης όλη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα ναι γιατί αν μας τα λένε καλά τα νέα από τον Βαρδάρη η ΑΡΙΣ,μαζί με τον άσπονδο παλιό εχθρό ΑΡΑΣ καλεί στο Πολυτεχνείο.

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Tο ΠΑΜΕ θεωρει ολες τις συλλογικοτητες που δεν ανηκουν στο κκε ως οπορτουνιστικες κ υποπτες αρα δεν καλει αυτες καλει ατομα, ξεκαρφωτους δηλαδη, να γινουν μελη του.Ο δε χωρος της Ανταρσυα εκτιθεται δυστυχως απο τα καμωματα των τροτσκιζοντων οι οποιοι πουλανε
      “αντιδεξια” σε στυλ Αυριανης των 80s ελπιζω απο κολλημα κ πνευματικη ενδεια παρα απο προθεση για γεφυρες στον συριζα.

      Reply
      1. ένας

        1. ….Ενώ οι …”συλλογικότητες” (άπαιχτος προσδιορισμός!) καλούν …”καρφωμένους” από τα πάνω;!;!;!;!
        2. Η πρόσκληση σε μια συγκέντρωση είναι …εγγραφή μέλους;;;;!!!!
        3. Και όσο για τις “συλλογικότητες”, το ότι τις θεωρεί το μιαρό ΠΑΜΕ οπορτουνιστικές, αποτελεί πιστοποιητικό ότι δεν ΕΙΝΑΙ οπορτουνιστικές;;;
        Ε, δεν πέσαμε κι από το Φεγγάρι! Μικρός ο τόπος και γνωστή η πορεία του καθενός, καρφωμένου η ξεκάρφωτου.
        4. Οι “ανεξάρτητες συλλογικότητες” και οι καρφωμένοι η ξεκάρφωτοι οπαδοί τους πολυψειρίζουν μιαν απλή πρόσκληση του μιαρού ΠΑΜΕ.
        Ομως στις πλατείες τότε, ….προσήλθαν αφιλοκερδώς(!) όλοι τους(*) ως ….”ξεκάρφωτοι”! (“Εξω τα κόμματα – έξω τα συνδικάτα”).
        Δύο μέτρα και δύο σταθμά, η μήπως κάτι πιο απλό;;;;;;;;;;

        Πόσα μαθαίνει κανείς από ένα αθώο σχόλιο…..
        ————————————————
        (*) Μόνο κάποιο μουλού τόλμησε, άπαξ, να εμφανίσει σύμβολα, ….”τις έφαγε” και ….συνετίσθηκε!

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Φοβάστε μη σας δείρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αυτό μας είπες μόλις;

          (Σόρρυ ήταν πολύ γαργαλιστικό για να το αφήσω έτσι).

      2. ARETOS

        Καλεί εργαζόμενους να βάλουν κάτω τις ανάγκες τους και να σκεφτούν και να διαμορφώσουν τρόπους και δράσεις πάλης!Οι εργαζόμενοι είναι το κύτταρο άρα σε αυτούς θα απευθυνθεί.Είναι απολύτως λογικό.
        Επίσης το πρόγραμμα διαμορφώνεται στην βάση των αναγκών και όχι στην βάση συνεργασιών της τάδε και της δείνα οργάνωσης.
        Το ΠΑΜΕ δεν θεωρεί έτσι νέτα σκέτα τις συλλογικότητες οπορτουνιστικές ή ύποπτες αλλά ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ κρίνονται με βάση το πρόγραμμα πάλης και την στοχοθεσία αλλά και την συνέπεια και την φερεγγυότητα.
        Επίσης δεν νομίζω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτίθεται από τους τροτσικίζοντες και μόνο,όταν στελέχη και μάλιστα στην ΠΕ του ΝΑΡ ας πούμε καλούσαν πριν το 15′ για “παναριστερά” ,θολά αντιμνημονιακά μέτωπα συμπεριλαμβάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τα σχετικά.
        Και επίσης δείξε μου τον ομόγυρο σου να σου πω ποιος είσαι-10 χρόνια βαδίζουν πλάι πλάι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ας μην τα ρίχνουμε όλα στο ΣΕΚ κάθε φορά που μας στριμώχνουν!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Μπα; Όταν το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αρνούνταν την κήρυξη απεργίας από τα κάτω και μάλιστα πιο ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια ήταν καλά αρετος; Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου όπως έχετε στο κκε!

          Κάνατε αβάντα σε πασκε/δακε/ΣΥΡΙΖΑ δλδ στην ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ και αρνηθηκατε τις από τα κάτω οργανωμένες απεργίες! Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως, μιας κ τα πρωτοβάθμια σωματεία προετοιμάζουν νέα απεργία.

          Αρετος, ένας κ λοιποί κκεδες, ελάτε στην κοινή ταξική πορεία αν εννοείτε τα αγωνιστικά που λέτε κ αφήστε τα σάπια!

        2. ARETOS

          Ποιος έκανε αβάντα ρε σπεκουλαδόρε και ψεύτη?
          Στην ΓΣΕΕ που μέχρι χθες ήσουν η καλύτερη ουρά της ή με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίον χαριεντιζόσασταν τόσα χρόνια στο κίνημα?
          Δεν ντρέπεσαι δηλαδή που τόσα χρόνια είσαι ο ορισμός της κωλοτούμπας με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι με την cosco?
          Δεν ντρέπεστε όταν κάνατε απεργοσπασίες το 13′ μπροστά στον φόβο της επιστράτευσης?
          Δεν ντρέπεσαι όταν έπαιρνες ίσες αποστάσεις από εργοδοσία και ΠΑΜΕ για τα γεγονότα στη ΓΣΕΕ?
          Για να θυμηθείς ξανά το πως λειτουργείτε και πόσο είστε της λογικής “από τα κάτω” που αλίμονο αν έχετε έστω μια στοιχειώδη γείωση σε χώρους δουλειάς!
          https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8753078
          ΤΟΥΜΠΕΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ

        3. Ανώνυμος

          Έπαθες εγκεφαλικά αρετος που λέμε την αλήθεια για το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ;

          Εσείς δεν ήσασταν που αρνηθηκατε καναδυο φορές την κήρυξη διακλαδικων απεργιών από την βάση; Εσείς δεν ήσασταν που μαζί με πασκε/δακε/ΣΥΡΙΖΑ δλδ ΓΣΕΕ κ ΕΚΑ απορρίψατε αυτές τις απεργίες οι οποίες έγιναν τελικά από πρωτοβάθμια σωματεία;

          Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου σαν κ σας αρετος!

        4. ΑΩ

          “Απεργοσπασίες το 13” δεν υπήρξαν γι αυτό και τις καταγγέλλει ο ανώνυμος “αρέτος”, ο “καμαρέτος” κλπ.
          Ίσες αποστάσεις από τη ΓΣΕΕ παίρνει το ίδιο το ΠΑΜΕ που συμμετέχει με τη ομάδα Παναγόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, στη διορισμένη από τα αστικά δικαστήρια δίοικηση, αν και την αποκαλεί συνδικαλιστική μαφία. Μαζί με τους μαφιόζους θα οργανωθεί το τίμιο συνέδριο της ΓΣΕΕ;
          Αν είμαστε τόσο χάλια, όπως με υστερία γράφεις σχεδόν καθημερινά, σκεπουλαδόροιμ ψεύτες, απεργοσπάστες, κωλοτούμπες, εργοδοτικοί, οπαδοί της ΓΣΕΕ, ανύπαρκτοι στους χώρους δουλειάς, τότε για ποιοι έχεις πιάσει στασίδι στην Παντιέρα και αραδιάζεις διάφορα συκοφαντικά, ατεκμηρίωτα και άσχετα; Άλλη δουλειά δεν έχεις; Ή αυτή είναι η δουλειά σου;
          Η λάσπη τύπου Μακελειό δεν είναι κάποιο μαρξιστικό-εργαλείο

        5. Ορέστ

          Απεργοσπασία υπήρξε κανονικότατα το 2013 στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση Σαμαρά.
          Μόνο το Π.Α.ΜΕ απέργησε και μάλιστα αρκετοί χάσανε και τη δουλειά τους ενώ άλλοι ακόμα τρέχουν στα δικαστήρια.
          Αυτά για να μην λέμε ανακρίβειες.
          Σχετικά με την καραμέλα ότι το Π.Α.ΜΕ παίρνει δήθεν αποστάσεις από τη ΓΣΕΕ έχω να πω τα εξής προφανή:
          1)Στόχος του Π.Α.ΜΕ είναι να γίνει το συνέδριο χωρίς νόθους και τις λοιπές ατασθαλίες (που μονάχα αυτό κατάγγειλε δημοσίως) και όχι να οριστεί δικαστική διοίκηση.
          Συνεπώς η διοίκηση αυτή είναι προσωρινή μέχρι το επόμενο συνέδριο.
          Ο ρόλος του Π.Α.ΜΕ στο κίνημα ουδεμία σχέση έχει με αυτά που λες όταν από το 1999 έχει διακριτή πολιτική γραμμή και φανερή αντίθεση σε σχέση με τη ΓΣΕΕ. Ίσες αποστάσεις παίρνουν εκείνοι που απλά είναι αμέτοχοι στις κρίσιμες στιγμές.
          Και λάσπη τύπου Μακελειό όσοι ακολουθούν εύκολους αφορισμούς και απαξιώσεις σαν του λόγου σου.
          2)Αν στο επόμενο συνέδριο οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι που διαμορφωθεί πάνω κάτω μια τέτοια διοίκηση το Π.Α.ΜΕ πρέπει να αρνηθεί να συμμετάσχει;
          Και στην τελική τι είναι προτιμότερο να αφήσεις τα κοράκια να συνεχίζουν ανενόχλητα το έργο τους και εσύ να σφυρίζεις κλέφτικα;
          Δεν είναι πρωτόγνωρη η δουλειά των κομμουνιστών σε αντιδραστικούς θεσμούς και συνδικάτα.Είναι αδήριτη ανάγκη να γίνεται.Όπως επίσης το κίνημα δεν πάει μόνο προς τα μπρος αλλά καμιά φορά κάνει ένα-δύο βήματα πίσω (ακόμα και συμβιβασμούς) για να πάρει φόρα για νέες μάχες.
          Οι εύκολες καταγγελίες και ο υπερεπαναστατισμός είναι προφανώς σημάδια λειψής πείρας και επικίνδυνων λογικών και για αυτό πολεμήθηκαν τόσο από τον Λένιν όσο και από τους μπολσεβίκους.Έτσι γιατί σας έπιασε ο πόνος για το τι είναι μαρξιστικό-εργαλείο.
          Όποιος διαφωνεί ας φτιάξει τη σέχτα του και ας αφήσει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα χέρια της εργοδοσίας.
          Άλλωστε το ζήτημα είναι η μικρή συμμετοχή των εργαζόμενων στις μαζικές διαδικασίες και η έλλειψη συνδικαλισμού τους.
          υγ :Δεν είμαι τακτικός στην Παντιέρα και σχολιάζω σπανίως αλλά ειλικρινά η υποκρισία μερικών εδώ μέσα έχει βαρέσει ταβάνι.
          Δεν γνωρίζω ποιος είναι πιο αψύς ή πιο προσβλητικός,τουλάχιστον όμως βλέπω πεντακάθαρα πως λάσπη τύπου Μακελειό υπάρχει και από τις δύο μπάντες.Οπότε μην συνεχίζετε το unfair play και στοχοποιείτε μόνο εκείνους που σας συμφέρει.

        6. ΑΩ

          Μπορείς να μας πεις ποιοι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ απολύθηκαν επειδή έκαναν απεργία παρά την επιστράτευση; Και ποιοι τρέχουν στα δικαστηρία;
          Μπορείς να μας παραπέμψεις σε κάποια ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ή δημοσίευμα του Ριζοσπάστη ή κάποιου ΜΜΕ που να αναφέρεται στα γεγονότα που ισχυρίζεσαι ότι έγιναν;
          Δεν μπορείς γιατί τα βγάζεις από το κεφάλι σου.
          Αν θέλεις να υποστηρίξεις το ΠΑΜΕ, καλό να μην καταφεύγεις σε τέτοιες γελοιότητες.

      3. λαθραναγνώστης

        Κατηγορείς το ΠΑΜΕ “ότι θεωρεί ολες τις συλλογικοτητες που δεν ανηκουν στο κκε ως οπορτουνιστικες κ υποπτες” και την ίδια στιγμή, ομολογείς ξεκάθαρα, ότι “Ο δε χωρος της Ανταρσυα (που είναι μια από τις μεγαλύτερες τέτοιες συλλογικότητες) εκτιθεται δυστυχως απο τα καμωματα των τροτσκιζοντων οι οποιοι πουλανε
        «αντιδεξια» σε στυλ Αυριανης των 80s….”
        κάνοντας μια ευχή που ούτε καν εσύ πρέπει να την πιστεύεις:
        ” ελπιζω απο κολλημα κ πνευματικη ενδεια παρα απο προθεση για γεφυρες στον συριζα”
        Τι να πω”
        Για σας, το ΚΚΕ πρέπει πάντοτε να φταίει. Κι αν δεν φταίει, φταίει που δεν φταίει!
        Το παραπάνω, σε βαθμό πλήρους παραλογισμού και εντελώς απροσχημάτιστα….

        Reply
  2. ΑΩ

    Το πόσο ανοιχτό είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ θα φανεί και από τις εξελίξεις στη συνέχεια. Κυρίως από το θα ξεφύγει από το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ειδικά σε ό,τι αφορά τις απεργίες.
    Τα άλλα είναι κουτσομπολιά

    Reply
    1. MAK

      Κουτσομπολια ειναι η ταξικη συσπειρωση των εργαζομενων απεναντι στην εργοδοτικη ΓΣΕΕ και το κεφαλαιο? Σοβαρα τωρα?
      Το Π.Α.ΜΕ ειναι καθε μερα στο δρομο.
      Τις προαλλες στη ΔΕΗ,στο υπουργειο εργασιας,στην ΕΥΔΑΠ οπως και σε πολλα αλλα σημεια εδωσε αγωνιστικες απαντησεις με μαζικο και συγκρουσιακο τονο.
      Σε καθε χωρο δουλειας και σε καθε κυτταρο εργατικης δραστηριοτητας εδω και κοντα 20 χρονια.
      Ως συνηθως δεν σας ειδαμε και πουθενα κιολας.
      Οποτε τα κουτσομπολια και τις κακεντρεχειες κρατηστε τα για παρτη σας.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ρε Μακ αγιρι μου, ΟΛΑ αυτά που περιγράφεις ως ταξικό περιεχόμενο κ δράσεις τα κάνουμε πολλά χρόνια τώρα ως δυνάμεις του ΝΑΡ κ ευρύτερα της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς, πολλά χρόνια τώρα!

        Μπορεί κ το παμε να έρθει στην κοινη πορεία των ταξικών δυνάμεων! Θα έρθετε;

        Reply
        1. MAK

          Ναι μονο που δεν εισαστε πουθενα,αυτη ειναι η διαφορα.
          Προτιμω την ταξικη πορεια των εργατων,των σωματειων και οχι αυτη που θα ειστε αλαμπρατσετα με ΑΡΑΝ,ΔΕΑ,Ξεκίνημα και τα σχετικα.
          Προτιμω την πορεια που συσπειρωνει Μ Α Ζ Ι Κ Α την εργατικη ταξη και οχι εκεινη που ειναι καθε καρυδιας καρυδι,χωρις ενωτικο προγραμμα για το χτες,το σημερα αλλα και την αυριανη μερα στα εργοστασια και τις εστιες εργασιας.
          Εντωμεταξυ αυτα που λες για το ΝΑΡ συμβαινουν μονο σε παραλληλα συμπαντα,καθημερινα ειστε αποντες στις περισσοτερες δρασεις οχι μονο γιατι δεν εχετε μαζικη δραση αλλα και επειδη δεν πειθετε ουτε τους ευατους σας πλεον.
          Για κανα φοιτητικο παρτυ ΕΑΑΚ ειστε καλοι,για πιο σοβαρα πραγματα εχουμε δει που καταληγετε μετα τα 25.
          Και επισης αν ειναι ολοι σαν το συναφι σου,που καθεσαι και σχολιαζεις τα παντα εδω μεσα με συνεπεια δευτερολεπτου καταλαβαινω τι σοι δραση εχετε…

        2. Ανώνυμος

          Μακ παιδί μου, από που είμαστε απόντες; Καταλαβαίνεις ελληνικά; Όπου έχουμε δυνάμεις σε ιδιωτικό κ δημόσιο τομέα, είμαστε ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις που πρωτοστατούν στην ταξική ανασυγκρότηση των σωματείων, στην γείωση κ ανάπτυξη ενός εργατικού συνδικαλισμού με μέτωπο στον εργοδοτικό, κρατικό κ κομματοκεντρικο συνδικαλισμό που διέλυσαν το σύμπαν!

          Παιδί μου Μακ, πήγαινε όπου επιθυμείς, αλλά μην γράφεις ψέματα!

          Εμείς σε καλούμε στην ενωτική ταξική συγκέντρωση της καμάρας, μακριά από ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ, κ μακριά από την κομματοκεντρικο αντίληψη για τον συνδικαλισμό! Με διαδικασίες βάσης απο κ για τους εργαζόμενους.

        3. Ανώνυμος

          Μακ αγόρι μου κ σεις απαντάτε με ακρίβεια δευτερολέπτου! Άρα κ εσείς είσαστε απόντες σύμφωνα με την λογική σου! Συνελθε

      2. ΑΩ

        Ταξική συσπείρωση είναι η συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη διορισμένη από τα αστικά δικαστήρια διοίκηση της εργοδοτικής ΓΣΕΕ; Μαζί με αυτούς που το ΠΑΜΕ καταγγέλει σαν συνδικαλιστική μαφία;
        Αν πουθενά δεν υπάρχουμε τότε επιμένετε να απευθύνεστε με σχόλια στην Παντιέρα σε ανύπαρκτους σε καθημερινή βάση με συστηματικό τρόπο;
        Τα άλλα για τα κύτταρα είναι κουτσομπολιά για να καλυφτεί το κενό πολιτικής.

        Reply
        1. ARETOS

          Ε πως να το κάνουμε όταν η συνδικαλιστική μαφία έχει φτιάξει ολόκληρο τόμο (κοντά στις 90 σελίδες και βάλε) από νοθείες,συμμετοχές ποινικών και από συνδικάτα-φαντάσματα αναγκαστικά πρέπει να βγουν κάποια πράγματα στην επιφάνεια για να μάθει μωρέ και ο κοσμάκης τι στο διάολο γίνεται.
          Ή μήπως περιμένεις από τα μίντια να αποκαλυφθούν?
          Ή μήπως έβαλες πουθενά το λιθαράκι σου να μάθει η πλειοψηφία των εργαζομένων που έχει βαλτώσει στην απογοήτευση και δεν έχει ξεπερασμένες λογικές ανάθεσης τι πραγματικά συνέβη?
          Γιατί δεν έχετε εσείς και στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ εκλεγμένους θα μας τρελάνεις εντελώς???
          Καμία αυταπάτη δεν υπάρχει για τα αστικά δικαστήρια,τις μεθοδεύσεις τους και το ποιον εξυπηρετούν άλλωστε το ΠΑΜΕ έχει κάνει σαφές από την αρχή της ίδρυσης του πως μονάχα με την πάλη και την συσπείρωση των εργαζόμενων θα υπάρξει ταξική ανασυγκρότηση στο κίνημα. Γκέγκε ΑΩ? Τις φτηνές συνδικαλιές σου αλλού.
          Τώρα αν εσύ και το σινάφι σου θεωρείτε πως το να μην συγκρούεσαι και να μην συμμετέχεις σε αντιδραστικά σωματεία και θεσμούς με σκοπό να βάλεις τη γραμμή πάλης σου και να τραβήξεις μάζες από την σαπίλα με γεια σου με χαρά σου,τα παράπονά σου και στον Βλαδίμηρο που έχυσε τζάμπα μελάνι στον Αριστερισμό.
          Αλλά ακόμα να μην μιλάνε οι άπραγοι και οι ναιμεναλλάδες για δήθεν συμβιβασμό του ΠΑΜΕ όταν τη στιγμή που έκαιγε το ζήτημα αναλώνονταν σε κειμενάκια της πλάκας και σε κουβεντολόι της κακιάς ώρας.
          Και για να έχουμε καλό ερώτημα είδες πουθενά το ΠΑΜΕ να συμπλέει με την ΓΣΕΕ,όχι τώρα αλλά καμιά 20αριά χρόνια,όταν είναι μονίμως απέναντι σε εργοδοτικές μαφίες και συγκρούεται με το κατεστημένο αποκαλύπτοντας ΚΑΙ από τα μέσα τον βρώμικο ρόλο της?
          Ή μήπως εννοείς πως το θάψιμο και η συκοφαντία από ΜΜΕ και οι χαφιέδες και οι μπράβοι στα συνέδρια ήταν επειδή το ΠΑΜΕ είναι χέρι χέρι με την ΓΣΕΕ?
          Ξέρεις τι βλέπω εγώ ότι το ΠΑΜΕ είναι παντού και πάντα και δεν πήγε χέρι χέρι ούτε με συριζαίους ούτε με τους πασόκους και τους δακίτες της ΓΣΕΕ που μέχρι πρότινος ήσουν νεροκουβαλητής της.
          Και για να τελειώνουμε,προφανώς και έχετε βάση,εμείς δεν υποτιμούμε την ρίζα του οπορτουνισμού και τον χρήσιμο ρόλο της στο σύστημα,ούτε πως θα αλλάξουν συνειδήσεις όταν σχολιάζουμε από χόμπι και σας γλεντάμε μερικοί εδώ μέσα.
          Απλά μέσω της απραξίας σας και τις συμβιβασμένης στάσης σας σε κομβικά ζητήματα αποκαλύπτουμε την ανεπάρκεια σας και το πόσο επικίνδυνο ρόλο παίζετε άσχετα το πόσες επαναστατικές κορώνες βγάζετε.

        2. kokkiniotis

          Γράφε τις πολιτικές σου απόψεις χωρίς χυδαιότητες

        3. ARETOS

          Αν το σχόλιο απευθύνεται σε εμένα και θεωρείς πως εγώ χυδαιολογώ νομίζω ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος kokkiniotis.
          Σε πολλούς εδώ μέσα,καλή ώρα σαν τον ανώνυμο, που συνεχώς προσβάλλουν,χυδαιολογούν και κάνουν μάλιστα προσωπικές επιθέσεις περί νοημοσύνης όταν ο συνδιαλεγόμενος δεν συμφωνεί με τα δικά τους δεδομένα δεν σε έχω δει να κάνεις ούτε μια νύξη!
          Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν,να καθόμαστε και να ανεχόμαστε χυδαιολογίες και πολιτικές διεστρεβλώσεις και όταν απαντάμε με αντίστοιχο ύφος να τρώμε και “παρατηρήσεις”…
          Αν δεν σας αρέσει το ύφος διαγράψτε τα σχόλια μας όπως κάνατε σε προηγούμενα ποστ (όπως στα άρθρα με την ΓΣΕΕ για παράδεγιμα!) και αφήστε να υπάρχει πολίτικαλ κορέκτ διάλογος μόνο από σχολιαστές που επιδοκιμάζουν το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        4. kokkiniotis

          Σχόλια που γράφουν “Γλέντα τους, γλέντα τους!”, “σας γλεντάμε!” καθώς και οφθαλμοφανή ψεύδη δεν ξαναπερνάνε. Και ας λες μετά, εσύ και όσοι διαθέτουν ανάλογο με το δικό σου πολιτικό πολιτισμό, ότι φοβόμαστε τη φοβερή σας άποψη και τα κόβουμε, όπως κάνεις εν προκειμένω. Αναζήτησε στο διαδίκτυο άλλα σάιτ και μπλογκ που γράφουν πόσο πουλημένοι, πράκτορες. συριζαίοι, πασόκες κλπ είναι όσοι δε συμφωνούν με τη συμβιβαστική γραμμή σας, θα βρεις πολλά ούτως ή άλλως. Ας σοβαρευτούμε

        5. ARETOS

          Οκ αν εσύ κατάλαβες ότι χαρακτηρίζεται από εμένα ως πράκτορας,πουλημένος ή πασόκος κάποιος που διαφωνεί εδώ μέσα μαζί μου ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω κάτι.
          Αν από την άλλη σε ενοχλεί να λέω πράγματα που επίσης είναι οφθαλμοφανή και να χαρακτηρίζω ως χρεοκοπημένη την πολιτική σας ενώ εσείς έχετε τον δικαιωματισμό του στυλ “όσοι δε συμφωνούν με τη συμβιβαστική γραμμή σας” να χαρώ τότε τον πολιτικό σας πολιτισμό.
          Θα ήθελα πολύ όμως να είχες την ίδια λογική για τους “πολιτισμένους πολιτικά” που κινήστε στο ίδιο πολιτικό στίβο,αλλά μάλλον ζητάω πολλά.
          Α και όσο για τα “οφθαλμοφανή ψεύδη” και τις εύκολες ειρωνείες περί “φοβερής σας άποψη” χάρισμα σου kokkiniotis,δεν θα γίνω εγώ απολογητής της συμπαιγνίας και του κιτρινισμού σας εδώ μέσα, σας αφήνω να τα λέτε αναμεταξύ σας πόσο γαμάτοι,αληθινοί και επαναστάτες είστε.
          ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ

        6. Ανώνυμος

          Κάτσε ρε φίλε αρετός! Μπάστα! Εσυ δεν εισαι που επανειλλημένως σε σχόλιά σου αποκαλείς ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ το ΝΑΡ τη ΝΚΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πουλημένους;

          Επίσης αρετός, ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ κάποιο ΜΜΕ του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ να έχει τον πολιτικό πολιτισμό και αυτή την γόνιμη πολιτική που έχει η ΠΑΝΤΙΕΡΑ όσον αφορά την δυνατότητα σχολιασμού; ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ έχουν την δυνατότητα να σχολιάζουν και να αναλύουν κάτω από τα άρθρα-κείμενα που δημοσιευονται, με μόνο κόφτη -και πολύ καλώς:- τγην υβριστικότητα/χαφιεδολογία

        7. Left G700

          Προσυπογράφω με bold το μπανάρισμα του kokkiniotis σε σχόλια με Τσουκάλιδικες εκφράσεις περί “γλεντιών” και τα παρόμοια. (Κανονικά, θα έπρεπε και οι φίλοι τού ΚΚΕ να προσυπογράψουν. Γιατί με το συγκεκριμένο μπανάρισμα δεν εκτίθεται και το κόμμα τους από τον κάθε ένα Κουκουέ μεν, τυχόντα δε…)

        8. Ανώνυμος

          Αγόρι μου αρετός:

          Α. ΤΟ ΠΑΜΕ/ΚΚΕ σε ορισμένα κρίσιμα γεγονότα, συμπλέει σε ψηφοφορίες στα συνδικάτα με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ. Οπως πχ έγινε με τις 2 διακλαδικές απεργίες που προώθησαν ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία (βλ. ΕΚΑ και Γενικό Συμβόύλιο της ΓΣΕΕ).

          Β, Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αλληλοψηφίζετε για τις θέσεις των ΔΣ των σωματείων, με τους ΠΑΣΚΙΤΕΣ, ΔΑΚΙΤΕΣ, κ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

          Γ. Αν θες να μάθεις πρώτες οι εργατικές δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΝΚΑ έθεσαν και πραγματοποίησαν τις ταξικές ανεξάρτητες -αρχικά την πρωτομαγιά- απεργιακές συγκεντρώσεις εκτός ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. ΑΠό το μακρινό 1996. Και απο τότε έχουν σταθερά αυτή την γραμμή για πραγματοποίηση απεργιακών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων εκτός ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, με εφ όλης της ύλης μέτωπο στον εργοδοτικό, κρατικό και κομματοκεντρικό συνδικαλισμό.

          Μάθε και μη τρως αηδίες για πολιτική.

        9. ΑΩ

          Μη πετάς την μπάλα στην κερκίδα!
          σε σωματεία και εκλεγμένες διοικήσεις συμμετέχουμε.
          Σε διορισμένες διοικήσεις από τα αστικά δικαστήρια, από κοινού με τη συνδικαλιστική μαφία, ΔΕΝ συμμετέχουμε.
          Γι αυτό και είμαστε αξιόπιστοι όταν τα καταγγέλουμε.

        10. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Βρες πιο ισορροπημένα χόμπυ.

  3. ARETOS

    Ναι ισχύει όπως επίσης το ποιος έχει σοβαρό περιεχόμενο και προσανατολισμό στο κίνημα φαίνεται από τα πεπραγμένα και όχι από τις λογοκοπίες και τις επαναστατικές φανφάρες.
    Ξέρω γω ας πούμε σαν πέρσι στην Cosco,χωρίς κανένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,που κάποιοι πηγαίνανε όπου φύσαγε ο άνεμος και μπήκανε,ως συνήθως,στην απεργία ευκαιριακά…
    Ή στις κινητοποιήσεις τώρα πρόσφατα με τις απεργίες διαρκείας σε ΣΙΔΕΝΟΡ και ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΙ,που ουδεμία σχέση με τη ΓΣΕΕ είχανε αλλά πάλι το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε…
    Ή γενικά να θυμηθούμε και ποιοι πήγανε κόντρα σε αντιδραστικά σωματεία και μηχανισμούς,στους μπράβους και την εργοδοσία της ΓΣΕΕ και ποιοι ήταν μούγκα στη στρούγκα.Άπραγοι και ναιμεναλλάδες.
    Και ποιοι μέχρι πρότινος ήτανε ουρά της ΓΣΕΕ,συνδιαμορφώνανε στο “κίνημα” με τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για σεχταρισμό και τα λοιπά,όχι για να μην ξεχνάμε και τα βασικά δηλαδή…

    Reply
  4. Left G700

    Πεθαίνω κάθε φορά που βλέπω να γίνεται λόγος για “ανεξάρτητη” συγκέντρωση, εκδήλωση, διαδήλωση κ.λπ. Ανεξάρτητη από ποιόν; Από το ΠΑΜΕ; Από τη ΛΑΕ; Από τον ΣΥΡΙΖΑ; ΟΚ.

    Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Είναι ανεξάρτητες αυτές οι “ανεξάρτητες” συγκεντρώσεις και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;;;

    Ρε τι πλάκα έχουν αυτοί οι αριστεροί όταν, επειδή κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, έχουν την αφελή εντύπωση ότι κοροϊδεύουν κι εμάς…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανεξάρτητη από τον εργοδοτικό , κρατικό κ κομματικόκεντρικό συνδικαλισμό.

      Reply
    1. Αλέξης

      Μην βιάζεσαι ρε ένας. Από τις 6-6.30 μ.μ. είναι οι φωτογραφίες στο link που έβαλες. Η πορεία από την Καμάρα ήταν παρα πολύ μαζική, με 2.000-2.500 κόσμο, ζωντανή και ταξική. Στη συγκέντρωση μίλησαν σωματεία, χαιρέτησαν πρωτοβουλίες από εξορύξεις και Χαλκιδική μέχρι σύλλογοι. Μαζική ήταν και η πορεία του ΠΑΜΕ φυσικά. Για κλάματα-κάθε χρόνο και χειρότερα-η συγκέντρωση ΕΚΘ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τους έσωσε ένα μπλοκ που πήγε από το Πολυτεχνείο από ΑΡΑΣ-ΑΡΙΣ ενώ ακολούθησε και το ΜΕΤΑ και οι ΣΥΡΙΖΟγενείς (ΔΕΑ, Ξεκίνημα, ΑΡΚ, κλπ).

      Reply
      1. ένας

        Μακάρι νάναι, όπως τα λές, Αλέξη.
        Δε θεωρώ λύση στο πρόβλημα της Αριστεράς την απομαζικοποίηση.
        ….Προτιμώ να βάλουν μυαλό τα άτακτα παιδιά!

        Reply
  5. Left G700

    –“Η πορεία από την Καμάρα ήταν παρα πολύ μαζική“.

    — Πόσο μαζική;

    — Να, …”με 2.000-2.500 κόσμο”!!!
    ____________________________________________

    Χριστέ μου, τα Πάθη Σου!

    Reply
    1. Νίκος

      Δεν ξέρω αν το νούμερο ήταν όντως αυτό που αναφέρεις αλλά 2.000-2.500 σε μία περίοδο με γενικευμένη κινηματική νηνεμία (παρατεταμένη από το 2016 ως σήμερα) και όπου όλη η εξωκ. αριστερά έχει υποστεί ποσοστική συντριβή στις πρόσφατες εκλογές είναι ένα καλό νούμερο. Οι ΔΕΘ επί Τσίπρα ήταν πιο απομαζικοποιημένες και νωχελικές από άποψης διαδηλωτών.

      Reply
      1. Left G700

        Ούτε εγώ το ξέρω, Νίκο μου. Ούτε εγώ. Αλλά σχολίασα σχόλιο φίλου τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι τού ΚΚΕ ή της ΛΑΕ (μεταξύ μας δεν υπάρχουν πια φίλοι τής ΛΑΕ, αλλά μην το πεις παραέξω και με εκθέσεις! ;-) :-) ), οπότε δεν μπορείς να με κατηγορήσεις (ούτε εσύ ούτε καν ο ΑΩ) για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος σας.

        Λυπάμαι πάρα πολύ που το συγκεκριμένο νούμερο, ακόμα και αν αληθεύει, δεν είναι αρκετό για να σου χτυπήσουν καμπανάκια. Και λυπάμαι κυρίως επειδή φαίνεται να μην έχεις/έχετε πάρει μυρωδιά σε τι βαθύ πηγάδι βρίσκεται η Αριστερά (όλη η Αριστερά, του ΚΚΕ μη εξαιρουμένου –πρόσεξες την Αριστοτέλους που είχε κόσμο με κάποια αξιοσημείωτη πυκνότητα μόνο μπροστά-μπροστά, κοντά στο βήμα τών ομιλητών; εγώ την πρόσεξα και με ζώσανε μαύρα φίδια!).

        Reply
        1. Νίκος

          Το ότι αναφέρω πως υπάρχει παρατεταμένη κινηματική νηνεμία και πως η εξ. αριστερά υπέστη συντριβή στις τελευταίες εκλογές σου δίνει την εντύπωση πως δεν έχω πάρει μυρωδιά και δεν μου έχει χτυπήσει καμπανάκι;; Απλώς δεν χρησιμοποιώ ακραίες εκφράσεις.
          Δεν είμαστε στο 2011-12, είμαστε στο 2019, άλλες οι συνθήκες, άλλος ο παλμός και ο ‘σφυγμός’ των διαδηλώσεων πλέον καλώς ή κακώς (κακώς κατ’εμέ).

        2. Left G700

          Ωραία, ρε συ Νίκο. Δεν δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι έχεις πάρει μυρωδιά (και γιατί να μην το δεχθώ; μήπως ο σκοπός μου είναι να σε βγάλω εσένα «σκάρτο», για να φανώ εγώ «σωστός», όπως νομίζουν εδώ μέσα ορισμένοι; αστεία πράγματα!) . Και τι λες, πώς αντιμετωπίζεις την κατάσταση, τι σκέψεις σού φέρνει στο νου; Λες «δεδομένων τών συνθηκών, και πάλι καλά να λέμε». Μα έτσι ξεφεύγεις από το πρόβλημα. Διότι εστιάζεις στο «ανακουφιστικό» «και πάλι καλά» και παρακάμπτεις το βασανιστικό: οι συνθήκες μας, (όλων μας!) έχουν χειροτερεύσει δραματικά. Ο Μπογιόπουλος, το 2013, είχε το θάρρος, έστω και για μια στιγμή, να πει «Λάθος πορεία». Από το χώρο σου δεν έχω δει κανέναν μέχρι στιγμής. Κι αυτό, παρ’ όλο που κάποιοι οργανικοί διανοούμενοι της Αριστεράς που βρίσκονται κοντά σας, όπως ο Αλέξανδρος Χρύσης, πι χι, προσπαθούν εμμέσως πλην σαφώς, όπως είδαμε πρόσφατα στην Παντιέρα, να σαλπίσουν αυτό το σύνθημα της λάθος πορείας και να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά πολιτικού αναστοχασμού.

          Και, Νίκο, να σου πω; Επειδή εδώ μιλάμε για πολιτική και όχι για τα φυσικά φαινόμενα, μην μένεις στη διαπίστωση ότι επικρατεί νηνεμία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και αντικειμενικών συνθηκών, βέβαια, αλλά και υποκειμενικών. Επομένως, στο μέτρο τού υποκειμενικού παράγοντα, η νηνεμία είναι αποτέλεσμα και της ανικανότητας των υποτιθέμενων πρωτοποριών να σπείρουν ανέμους!

    2. ΑΩ

      Ο λεφτ αφού στήριζε με μανία οπαδού χριστιανικής αίρεσης τη ΛΑΕ που η γραμμή της την οδήγησε να έχει 15 περίπου άτομα στη συγκέντρωση της ΔΕΘ εχτές, τώρα ειρωνεύεται όσους επιμένουν στο δρόμο του αγώνα.
      Σιγά μη σου ζητήσουν και συγγνώμη και δεν πήγαν στο σπίτι τους να κλαίγονται. Ή να αραδιάζουν εξυπνάδες στο ίντερνετ, σαν η ιδέα του Λεφτ ότι η αριστερά να χει κάτι να πει, πρέπει να μιλάει τη ρατσιστική γλώσσα του Σαλβίνι και του Τραμπ.
      Σε ενοχλούσε η Καμάρα και η λογική της και θα σε ενοχλεί και στο μέλλον.

      Reply
      1. Left G700

        Τι μας λες, ρε συ ΑΩ; Εγώ ήμουν αυτός που «στήριζε με μανία οπαδού χριστιανικής αίρεσης τη ΛΑΕ»;;; Ακόμα και το όνομα «ΛΑΕ» σπανίως το έπιανε στο στόμα του το ποντίκι μου!

        Άκου, φίλε μου, που φαίνεται ακόμα και από αυτό το σχόλιό σου ότι η πολιτική συκοφαντία είναι το μοναδικό σου όπλο (μαύρο όπλο!) ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης και αντιπαράθεσης:

        Από την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη και μετά, καλοκαίρι τού 2016, η ΛΑΕ δεν είχε ποτέ μια γραμμή. Είχε δύο. Μια σωστή, της τότε πλειοψηφίας, που όμως υλοποιούνταν με λάθος τρόπο και έμενε ανυπεράσπιστη στο εσωτερικού τού λαϊκομετωπικού σχήματος (γιατί αυτό ήταν η ΛΑΕ: ένα λαϊκομετωπικό σχήμα) και μια λάθος, της μειοψηφίας, κυρίως της ΔΕΑ, που όμως υλοποιούνταν άριστα (μανούλες σε αυτά οι τροτσκιστές ανέκαθεν).

        Δεύτερον: Δεν έχεις ούτε τα ελάχιστα προσόντα που απαιτούνται για να αναλύσεις τους λόγους που οδήγησαν τη ΛΑΕ στην περιθωριοποίηση. Μοιραία συνέπεια αυτού είναι να μην είσαι σε θέση να καταλάβεις Χριστό αν εγώ αποπειραθώ να σου ανοίξω τα μάτια. Γι’ αυτό και δεν θα το αποπειραθώ –δεν σφάξανε!

        Τρίτον: Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν από όσους επιμένουν στο δρόμο τού αγώνα. Σάρκασα (και αυτοσαρκάστηκα μαζί) την κατάντια τής ΛΑΕ και την εξαέρωση της όποιας επιρροής είχε το καλοκαίρι του 2015 στην ελληνική κοινωνία. Αλλά μια και τους μνημονεύεις αυτούς που «επιμένουν στο δρόμο τού αγώνα», έχω μια κουβέντα να σου πω και γι’ αυτούς. Κλεμμένη κουβέντα από τον Μιχάλη Μπουρμπούλη: «Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά». Δηλαδή, λιγότερα συνθήματα, διαδηλώσεις, πανό και τα σχετικά και πιο πολλή δουλειά, όπου δουλειά δεν είναι ο κινηματικός ακτιβισμός μόνο αλλά, πρώτα και κύρια, η πολιτική σκέψη.

        Τρίτον: Αυτό που νομίζει (ή «θέλει να νομίζει» για να συκοφαντεί) το πτωχευμένο σου μυαλό, ότι δήθεν εγώ προτείνω στην Αριστερά «να μιλάει τη ρατσιστική γλώσσα του Σαλβίνι και του Τραμπ» δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με το γράμμα (ακόμα περιμένουμε να μας φέρεις εδώ δικές μου κουβέντες για …«λαθροεισβολείς» και για …«βομβαρδισμό τών βαρκών με πρόσφυγες και μετανάστες»!) ούτε με το πνεύμα τών σχολίων μου στην Παντιέρα και οπουδήποτε σε όλο το διαδίκτυο. Μείνε με τη λάσπη σου ανακατεμένη με την πολιτική χολή σου.

        Τέταρτον και τελευταίο: Ακόμα κι αν με ενοχλούσε η Καμάρα αυτή καθ’ αυτή, δηλαδή «ο δρόμος», ακόμα κι αν με ενοχλεί η λογική της, που με ενοχλεί μέχρι αηδίας, μη στέκεσαι εκεί, δεν βγαίνει κανένα κέρδος για το χώρο σου. Να σε απασχολεί το γεγονός ότι το σύστημα, που εσύ νομίζεις ότι θα το κουνήσεις συθέμελα με Καμάρες, όλα αυτά τα «σκηνικά» τα αισθάνεται σαν γαργάλημα στις πατούσες του με φτερό χήνας!

        Γκέγκε;

        Reply
  6. Κώστας

    H πείρα λέει πως το 90% απ όσα γράφονται σε σχόλια για την ΔΕΘ είναι ψέματα.

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.