.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πετυχημένη κινητοποίηση ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο & στις εξορύξεις (φωτο)


Το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο, την αντιπεριβαλλοντική πολιτική και στις εξορύξεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντικαπιταλιστικές κινήσεις, οι οποίες κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στο Σύνταγμα, ενάντια στο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο και τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς (δείτε το κάλεσμα εδώ). Συγκεκριμένα καλούσαν η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, η Ανυπόταχτη Καισαριανή, η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, η Αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας , η “Εκτός των Τειχών” Μαρουσιού, η Εκτός Πλάνου Ελληνικού Αργυρούπολης, η Εκτός Πλαισίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η Εκτός Σχεδίου στην Νέα Ιωνία, το Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου, η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης-Υμηττού και η Μαχόμενη Ηλιούπολη.

Παράλληλα, η πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις είχε αποφασίσει την διοργάνωση κινητοποίησης στην πλατεία Συντάγματος (δείτε εδώ) το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτώβρη. Την ίδια ώρα που συζητιόταν στην Βουλή η κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο, τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στις πετρελαϊκές EXXON MOBIL, TOTAL, REPSOL και ΕΛΠΕ.

 

Οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις, η πρωτοβουλία ενάντια στις εξορύξεις και άλλες συλλογικότητες ενώθηκαν έξω από την Βουλή σε μια μαζική συγκέντρωση. Η κινητοποίηση ανέδειξε την αντιπεριβαλλοντική πλευρά του νομοσχεδίου για την “ανάπτυξη”. Επίσης συνέβαλε στην ευρύτερη ενημέρωση για τις επιπτώσεις της μετατροπής της χώρας μας σε πεδίο δράσης των πετρελαϊκών και για τα καταστροφικά σχέδια των εξορύξεων.

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 62.86% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.