.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ


ΠΕΝΕΝ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά στα «μουλωχτά» ερήμην των Ναυτεργατών και των οργανώσεών τους επιχειρεί αυτή την φορά την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) υπονομεύοντας έναν θεσμό τον οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι με τον μόχθο και τις εισφορές τους και ο οποίος αποτέλεσε ένα εμβληματικό εργαλείο για την στήριξη των οικογενειών και των παιδιών των Ναυτεργατών επί μια 40ετία!!!

Πρόκειται για μια άθλια και θρασύτατη επιλογή που αναδεικνύει το αντιδημοκρατικό κυβερνητικό δόγμα του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε»!!

Τον θεσμό και την αυτοτέλεια του ΕΛΟΕΝ οι Ναυτεργάτες δεν τα παζαρεύουν με καμία κυβέρνηση και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να εμποδίσουν με όλες τις δυνάμεις τους αυτήν την κατάπτυστη κυβερνητική επιλογή!

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης και αποτελεί συνέχεια της αρπαγής της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και των υπόλοιπων ταμείων μας για να αξιοποιηθούν προς όφελος των αρπακτικών και επενδυτών του ιδιωτικού τομέα!!

Είναι συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής (Σαμαράς – Βενιζέλος) που μέσα σε μια μέρα άρπαξαν αυθαίρετα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΛΟΕΝ το 2011.

Αποδεικνύεται επίσης περίτρανα ότι η γραμμή της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, αυτή της συναίνεσης, της συνδιαλλαγής, της υποταγής και των παρασκηνιακών επαφών – συναντήσεων με τον ΥΕΝ είναι τέτοια που ακόμη και στο επιχειρούμενο έγκλημα της κατάργησης της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ δεν βρήκαν έστω και προσχηματικά να πουν μια λέξη καταδίκης για την επίθεση της κυβέρνησης, αντίθετα ανακάλυψαν κάποιους αόρατους «φιλοσόφους» που βρίσκονται πίσω από την κυβερνητική ντροπο-λογία!

Αυτό και αν λέγεται ξέπλυμα της πολιτικής και της ευθύνης της κυβέρνησης!

Αυτή η γραμμή οδηγεί στην κλιμάκωση της κυβερνητικής επιθετικότητας και τα αποτελέσματα που παράγει είναι η παραπέρα υπονόμευση θεσμών και δικαιωμάτων, όσα έχουν απομείνει όρθια κατά την περίοδο των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τους Ναυτεργάτες να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να εμποδίσουν δυναμικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά την κατάργηση του ΕΛΟΕΝ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 60.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.