.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΜΑΤ βία και καταστολή, αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική (βίντεο)


 

Δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της αριστεράς.

Η πορεία χτυπήθηκε από την αστυνομία καθώς έφθανε στον κλοιό από κλούβες στη Σταδίου.

Ούτε οι απαγορεύσεις τους, ούτε οι αποκλεισμένοι και περιφρουρημένοι με χιλιάδες ΜΑΤ δρόμοι, ούτε τα δακρυγόνα και η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε την αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά, να διαδηλώσει.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.36% ( 11
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “ΜΑΤ βία και καταστολή, αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική (βίντεο)

  1. Αναΐς

    Άθλια οπορτούνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η παλλαϊκή κινητοποίηση του ΚΚΕ σας έβαλε τα γυαλιά

    Reply
      1. μεταβατικος σοσιαλιστης

        Εντάξει σαν της ανταρσυα για τον προϋπολογισμό δεν ήταν.

        Reply
  2. OzMa13

    Ήμουν εκεί και 99% δεν έπεσε μολότοφ, όπως αναφέρει τίτλος του OPEN στο βίντεο. Αν ισχύει, καλό θα ήταν να αναρτηθεί άλλο βίντεο.

    Reply
  3. Κώστας

    Το ΚΚΕ καταγγέλει τις αποπροσανατολιστικές προσπάθειες μερίδων της αστικής τάξης και του οπορτουνισμού να βάλουν την εργατική τάξη κάτω από ξένη σημαία. Το πρόβλημα της εργατικής τάξης δεν είναι τα μνημόνια, η ΟΝΕ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ο ιμπεριαλισμός αλλά ο καπιταλισμός. Άλλωστε το ΚΚΕ δικαιώθηκε το 2010 όταν είπε πως τα μνημόνια, η ΟΝΕ και η ΕΕ δεν έχουν σημασία και άλλαξε το προηγούμενο οπορτουνίστικο πρόγραμμα του το 2013 όταν είχε ήδη 4 χρόνια που η πολιτική του ήταν σύμφωνη με το ανύπαρκτο ακόμα νέο πρόγραμμα του γιατί το Κόμμα πρέπει είναι μπροστά από την εποχή του. Γι αυτό η ΚΕ ανακοινώνει πως μετά τα 100χρονα θα γιορταστούν και τα 120χρονα του ΚΚΕ γιατί εκτιμάει πως το Κόμμα τώρα είναι 20 χρόνια μπροστά και όχι μόνο 4. Αυτό είναι η επιτάχυνση του ιστορικού προτσες προς τον σοσιαλισμό που θα έρθει όταν θα γίνει, επιτέλους, ο πόλεμος. Πάντως θα βγει μέχρι το 2050 ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ που θα αναλύει το λάθος της εναντίωσης στο Μάαστριχτ λες και χωρίς αυτό δεν θα είχαμε καπιταλισμό.

    Οι συναντήσεις της ελληνικής με την γερμανική αστική τάξη είναι δική τους υπόθεση. Το ΚΚΕ, κόμμα παντώς καιρού, και με ομπρέλα θαλάσσης και για την βροχή αλλά και με έμπειρα εκχιονιστικά μηχανήματα made in USSR ρίχνει όλο το βάρος του στην αποκάλυψη του οπορτουνίστικου μασκαραμένου εχθρού της εργατικής τάξης. Οι αστικές τάξεις που όλες μαζί συνεργάζονται για την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης η κάθε μια στην χώρα της και μόνο, εμφανίζονται με το όνομα και το πρόσωπο τους και αξίζουν κάθε σεβασμού σε αντίθεση με τον οπορτουνισμό και τα κάθε λογής νέα ΠΑΣΟΚ ή νέους ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την συμφωνία του με τα κυκλοφοριακά μέτρα κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ. Η προσπάθεια του οπορτουνισμού να παρουσιάσει την αυτονόητη παρέμβαση της καπιταλιστικής Τροχαίας σαν “καταστολή” δεν θα περάσει. Και στον σοσιαλισμό άλλωστε η Σοσιαλιστική Τροχαία διακρίθηκε για την τήρηση της τάξης στην κυκλοφορία και όταν ο οπορτουνισμός επιτίθεται στην Καπιταλιστική Τροχαία το κάνει για να δυσφημίσει την Σοσιαλιστική.

    Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

    Reply
    1. μεταβατικος σοσιαλιστης

      Κώστα, όταν το θέμα είναι άλλο και εσύ λες για το ΚΚΕ μάντεψε πόση αξία έχουν τα γραφόμενα σου περί «κολλήματος με τον οπορτουνισμό», ενώ εσύ ασχολέισαι και καλά «με τα σοβαρά». Και υποκριτής και εμμονικός. Συγχαρητήρια!

      Τώρα για τα εκχιονιστικά μπορεί εσύ να προτιμάς τα σύγχρονα τα made in Russia , να σπάει και λίγο το αμερικανικό μονοπώλιο. Τι να κάνουμε; Γούστα; Εμάς μας πειράζει η ανατροπή του σοσιαλισμού, άλλους που δεν πήραμε S-300 από τους Ρώσους. Εσύ θεωρείς πιο σοβαρό το δεύτερο.

      Δεν πειράζει…τι να κάνουμε; Γούστα.

      Reply
  4. Left G700

    ΟΥΔΕΙΣ ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΎ ΠΓ ΤΟΎ ΚΚΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ (ΚΑΠΟΙΑ) ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΎ ΚΚΕ…

    Λοιπόν, μαγκίτες και μαγκίτισσες, σχετικά με τη στάση τού ΚΚΕ ως προς την επίσκεψη Μέρκελ, σας έχω πολύ ενδιαφέροντα νέα!

    Έκανα ένα μικρό ψαξιματάκι στα ευθέως και απολύτως ελεγχόμενα από «το Κόμμα» μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ (Ρίζος και 902.gr). Ξέρετε τι –ομολογώ με κάποια έκπληξη– ανακάλυψα; Καθίστε καλά στην καρέκλα σας, φροντίστε να έχετε πρόχειρο δίπλα σας καφέ, αλκοόλ ή υπογλώσσια (ανάλογα με τα γούστα τού καθενός και σε συνδυασμό με την ηλικία του :-) ) και ακούστε:

    Ξέρετε πότε ένας άνθρωπος, ας πούμε ένας οπαδός τού ΚΚΕ, που ως μοναδική πληροφόρηση έχει το Ρίζο θα μάθαινε ότι η Μέρκελ ήρθε στην Ελλάδα σε διήμερη επίσκεψη; Μόλις ανήμερα της άφιξής της, δηλαδή προχθές! Κι αυτό όταν έχει ακουστεί ως λίαν πιθανό ενδεχόμενο πριν κιόλας από τα Χριστούγεννα και έχει γραφτεί ως βέβαιο γεγονός από τις 4 Ιανουαρίου, μετά από σχετική ενημέρωση της Γερμανίδας κυβερνητικής εκπροσώπου. Και ξέρετε πότε θα μάθαινε για την παρουσία της κάποιος που ενημερώνεται μόνο από το 902.gr; Στο τσακ! Την προηγούμενη ημέρα τής επίσκεψής της, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 17.29 το απόγευμα, και μάλιστα ως παράπλευρη πληροφόρηση άρθρου για τη Συμφωνία τών Πρεσπών!

    Όπως καταλαβαίνετε, αυτό εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποχή τών δυνάμεων του ΚΚΕ από οποιαδήποτε δράση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ. Ανοίγει όμως άλλη, μεγαλύτερη «τρύπα»: για ποιους λόγους η ηγεσία τού ΚΚΕ, δηλαδή τα 13 μέλη τού ΠΓ, υποβάθμισε έως εξαφάνισης την επίσκεψη Μέρκελ, από τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά τι εκπροσωπεί, όπως και ήξερε (ό,τι μπορεί να αντιληφθεί και η κουτσή Μαρία, ε, το αντιλαμβάνονται και τα μέλη τού Πολιτικού Γραφείου –συνήθως) ότι ένας από τους κύριους στόχους τού ταξιδιού ήταν η ενίσχυση του κύρους τής κυβέρνησης Τσίπρα –μία «ψήφος εμπιστοσύνης» όπως εύστοχα (αλλά εκ των υστέρων) γράφει ο Ρίζος; Παρ’ όλο το υψηλό IQ που με χαρακτηρίζει εκ γενετής (σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες προσωπικές μετρήσεις), τη διορατικότητα για την οποία είμαι διάσημος (στους κύκλους τής οικογένειάς μου) και τη σοφία που με έκανε να ξεχωρίζω (τουλάχιστον μέσα στους χώρους που ορίζονται από το δωμάτιό μου –για να μη σας βάλω και το πατάρι και θεωρήσετε ότι τα παραφουσκώνω), εγώ αδυνατώ να δώσω απάντηση. Σκέψεις έχω κάνει, αλίμονο. Φευ, καμία δεν με έχει πείσει σε βαθμό βεβαιότητας. Πάσα προσφορά δεκτή –φυσικά, καμία ελπίδα δεν τρέφω ότι θα μάθουμε κάτι από τους ενταύθα παρεπιδημούντες Κουκουέδες· εδώ δεν τους παίρνεις λέξη ούτε για το αγαπημένο φαγητό τού Κουτσούμπα, θα τους πάρουμε για ένα τόσο σημαντικό στρατηγικό ζήτημα; Πάντως, να ξεκαθαρίσω κάτι: μην πεταχτεί κανένας από τους Αντάρσυους ή τους φίλους τους και πει ότι η υποβάθμιση της επίσκεψης ήταν μια preemptive κίνηση για να μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία τών «Λακεδαιμονίων» από τις τελετές «υποδοχής» τής Μέρκελ που είχαμε ετοιμάσει οι υπόλοιποι «Έλληνες». Ένα τέτοιο εξηγητικό σχήμα δεν έχει λογική βάση. Εν πάση περιπτώσει και εν αναμονή κάποιας φαεινής ιδέας που μπορεί να πέσει στο τραπέζι από κάποιον άλλο σχολιαστή, ας το αφήσω ανοιχτό αυτό το ζήτημα κι ας ξεκινήσω να κλείνω σιγά-σιγά το σχόλιο, μεταφερόμενος σε ένα άλλο σχετικό .

    A minori ad majus

    Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, αφού το επίσημο ΚΚΕ «έθαψε» την ίδια την επίσκεψη Μέρκελ, δεν ήταν ποτέ δυνατόν να πληροφορήσει τους δυστυχισμένους© που ακόμα εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους μόνο τα όργανα «του Κόμματος» για το τζέρτζελο (δυστυχώς όχι και σύστριγγλο) που συνόδευσε τον ερχομό τής φράου Άνγκελας. Εννοώ τις απαγορεύσεις που θυροκολλήθηκαν στα γραφεία τού ΝΑΡ, της ΛΑΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων κατά πάσα βεβαιότητα, αλλά και τις «πλαγιομετωπικές» με τα ΜΑΤ μπροστά στα μάτια τού Γέρου τού Μωριά. Τα ανεπίσημα δημοσιογραφικά όργανα «του Κόμματος» (Κατιούσα και Ημεροδρόμος), που, όσο να ’ναι δεν χαρακτηρίζονται από την ίδια στενότητα αντιλήψεων, φρόντισαν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για τις αστυνομικές απαγορεύσεις. Επειδή όμως, από την άλλη, φροντίζουν να μην έχουν και τόοοσο φαρδιά σκέψη ώστε να μπορέσει να διεισδύσει ο «ταξικός εχθρός», το έπαιξαν Γερμανοί για τα χημικά και τις γκλομπιές που έπεσαν την Πέμπτη στη Σταδίου και δεν έγραψαν ούτε λέξη (για τους εκπαιδευτικούς, όμως, επειδή εκεί έπαιζε και το ΠΑΜΕ, έχουν ανέβει στα κάγκελα…).

    Έχεις δύναμή σου, Κάπα-Κάπα-Ε, τον Κόκκινό σου Κόσμο που δεν λυγά ποτέ…

    Φυσικά, οι Ηρακλείς τού σφυροδρέπανου (registered trademark) στήριξαν για μια ακόμα φορά με χέρια και με πόδια «το Κόμμα» στη μούγκα του για όσα έγιναν την Πέμπτη. Πάντα με το όπλο «παρά πόδα» για να υπερασπιστούν ακόμα και την πιο κουλή απόφαση/στάση/κίνηση των 13 ανθρώπων οι οποίοι καθοδηγούν «το Κόμμα» νυχθημερόν (με την εξαίρεση των λίγων ωρών που διαρκούν οι Σύνοδοι της Κεντρικής Επιτροπής και των τριών – τεσσάρων ημερών τών Συνεδρίων) και με το μόνιμο άγχος (αυτό που του βγήκε του φίλου μου του ένα, δεν μπόρεσε να το ελέγξει –λινκ) μήπως και πουν καμιά λεξούλα παραπάνω και δώσουν την εντύπωση ότι πιάστηκαν κότσοι και πλήγωσαν την «αρραγή ενότητα του Κόμματος». Το ότι πιάνονται κότσοι και επιτρέπουν σε μια παρεούλα να χύνει κάθε τρεις και λίγο το γάλα από την καρδάρα που με τόσο κόπο, πολλές φορές με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, γεμίζουν οι ίδιοι ουδόλως τούς απασχολεί…

    Ορισμένοι δε, όπως λαθρανάγνωσα αλλού (ονόματα δεν λέω και υπολήψεις δεν θίγω ;-) ), υπερακόντισαν και μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες για τη «ήττα» τών Αντάρσυων από τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης:

    Το ΝΑΡ, έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει το “φίδι”, όταν αυτό ήταν ακόμα μέσα στο αυγό του και ήταν αδύναμο. Ας τα βρει λοιπόν τώρα το ΝΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν αισθάνομαι να με αφορούν τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους.

    Κι όταν κάποιος σύντροφός του, που, αν μη τι άλλο, έχει τουλάχιστον εμπεδώσει το ποίημα του Γερμανού πάστορα Martin Niemöller (Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…) του αντέτεινε:

    Δεν πρόκειται για “ενδοοικογενειακό καβγαδάκι” ΝΑΡ – Σύριζα, αλλά για το ζήτημα της καταστολής των διαδηλώσεων, το οποίο αφορά τον οποιονδήποτε και το βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας σε ολοένα και πιο αυταρχική μορφή. Προφανώς ο ρόλος του ΝΑΡ κι εν γένει της πλειονότητας του εξωκοινοβουλίου στη στήριξη του Σύριζα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα σταθεί κανείς σε μια ατελέσφορη και χαιρέκακη λογική τύπου “καλά να πάθετε”. Καταδίκη του κρατικού αυταρχισμού με αστερίσκους και προϋπόθεση τον “πρότερο έντιμο βίο” δεν νοείται.

    Ο «καλός μας» απάντησε μεσ’ στην καλή χαρά:

    [Α]υτό ακριβώς που προσπαθεί να κάνει το ΝΑΡ και γενικότερα το εξωκοινοβούλιο, είναι, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, να ξεχαστεί ο ρόλος του σαν προσάρτημα (αξεσουάρ) στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός φιλοτεχνούσε αριστερό προφίλ για να παραπλανήσει τον κόσμο.

    Δεν είναι χαιρεκακία αυτά που έγραψα. Είναι συνειδητή αποστασιοποίηση από ένα χώρο, παντελώς αναξιόπιστο και για τον οποίο μόνο ένας….οιωνός είναι άριστος. Αντι ΚΚΕ, αντισοβιετισμός και σε τελική ανάλυση αντικομμουνισμός! Νομίζω ότι σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, το “καλά να πάθετε” είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να πει κανείς.

    Τον είχε προλάβει όμως κάποιο άλλο ‘‘αστέρι’’, ίσως ακόμα πιο λαμπερό κι από την πύρινη άμαξα με την οποία αναλήφθηκε στους ουρανούς ο Προφήτης Ηλίας ;-) , που έβαλε στη θέση του τον «επιπόλαιο» σύντροφό του:

    Δεν είναι “χαιρεκακία”(!) να μην “τσιμπάμε” στους θεατρινισμούς μεταξύ “ασπόνδων” συνεργατών. Μπροστά στο λαϊκό κίνημα δεν είναι μόνο οι επίσημες δυνάμεις καταστολής, αλλά και οι ανεπίσημες, με τα κοφτερά μαρμαράκια, όταν ….”περιφρουρούμε τη Βουλή”! Ας τα βρούν! Σάμπως και οι τσιπραίοι δεν αλληλοκαταγγέλονταν με το ΠΑΣΟΚ, πριν γίνουν Πασόκ-στη-θέση-του-Πασοκ;

    Αλλωστε, μια συνάντηση με τον Βούτση νομίζω πως μπορεί να άρει τις παρεξηγήσεις, όπως και χτες μεταξύ ΟΚΔΕ και ΕΡΤ.

    Αυτά. Δεν περιγράφω άλλο…

    © Λένιν (η λέξη που χρησιμοποιούσε συχνά –καθόλου ειρωνικά ή υποτιμητικά– για να αναφερθεί στους εξεγερμένους τής Κρονστάνδης· δεν είχε προλάβει, βλέπετε, να διαβάσει Γόντικα και Μεντρέκα στον Προσυνεδριακό τού 19ου…).

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.