.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Πάνος Παπανικολάου στον Γιώργο Σαχίνη και τον ρ/σ 9,84 Ηρακλείου Κρήτης


Ακούστε στο βίντεο με το ηχητικό που ακολουθεί, τη συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 του Ηρακλείου Κρήτης και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για μια εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στη δημόσια περίθαλψη κατά την επιδημία της Covid-19.

Από όλα τα συγκλονιστικά που αναφέρει ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, και που  μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στην άκρως ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη, σημειώνουμε τέσσερα:

1. Ενώ η θνητότητα από τον SARS-CoV-2 παγκοσμίως έχει καταγραφεί στο 2%, στη χώρα μας δυστυχώς όσον αφορά στο τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 είναι υπερδιπλάσια, δηλαδή πάνω από 4%. Αυτό σημαίνει ότι στους 100 που προσβάλλονται από τον νέο κορωνοϊό, πάνω από τέσσερις χάνουν τη μάχη, κάτι που, όπως με ενάργεια περιέγραψε ο Πάνος Παπανικολάου, οφείλεται στις τραγικές ελλείψεις στο σύστημα περίθαλψης.

2. Χιλιάδες θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, καθώς πάρα πολλοί ασθενείς υποθεραπεύτηκαν και εξακολουθούν να υποθεραπεύονται.

3. Μεγάλος αριθμός ασθενών απεβίωσαν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

4. Σε χιλιάδες δυστυχώς ανέρχεται ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν νοσήσει από την Covid-19, κάτι που όμως δεν βλέπουμε να αναδεικνύεται από τα κανάλια. Ιδιαίτερη έξαρση του φαινομένου έχει παρατηρηθεί στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ αναφέρεται και στις επιπτώσεις στο ιατρικό και γενικότερο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο ο ίδιος υπηρετεί, του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς για Covid.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.