.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


νΚΑ: Προωθούν ένα Στρατό πιο ταξικό, πιο μισθοφορικό, πιο πολεμικό


Η δίωξη ενάντια στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δεν πρόκειται, να περάσει.ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΙΟ ΤΑΞΙΚΟ- ΠΙΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ- ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά τις ένοπλες δυνάμεις. Σε αυτό προβλέπονται μια σειρά αλλαγών που έρχονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή, που φιλοδοξεί να κερδίσει ένα κομμάτι από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και την χάραξη των νέων ενεργειακών δρόμων, στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ανάγκη από μισθοφόρους στρατιώτες, οι οποίοι κατά προτεραιότητα θα ενισχύσουν τον ρόλο των ειδικών δυνάμεων. Εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και την φτώχεια που έχουν φέρει οι πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας των τελευταίων χρόνων στη νεολαία, επεκτείνουν τον θεσμό των Ο.Β.Α. (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης), οι οποίοι είναι φθηνότεροι σε σχέση με τους ΕΠ.ΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) και πιο εύκολα ανακυκλώσιμοι, καθώς δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό και μπορούν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν.

Ταυτόχρονα μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκφράζονται με τον πιο καθαρό τρόπο πτυχές της ταξικής επίθεσης στη νεολαία. Μέσα από τις ρυθμίσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης, δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς της εναλλακτικής θητείας με την συμπλήρωση του 33ου έτους ηλικίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα διευκόλυνσης των μεσαίων και μεγαλοαστικών στρωμάτων, ώστε μέσα από την παράταση των σπουδών και την εργασία στο εξωτερικό να μπορέσουν να εξαγοράσουν την θητεία έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ. Πρόκληση αποτελεί η απαλλαγή όσων ακολουθήσουν την παραπάνω διαδικασία από την υποχρέωση στράτευσης σε περίπτωση πολέμου! Οι νέοι εργατικής και λαικής καταγωγής είναι αυτοί που προορίζονται να γίνουν κρέας στα κανόνια τους! Δεν είναι τυχαίο πως όσο εντείνεται η πολεμική απειλή προωθούνται ανάλογα νομοθετήματα από τις αστικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα-Κύπρο και Τουρκία.

Ακόμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να θεσμοθετήσει συμβούλιο αμυντικής έρευνας και βιομηχανίας, με την συμμετοχή –πέραν των εκπροσώπων του στρατού- καθηγητών ΑΕΙ κι εκπροσώπων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Την ώρα που εντείνεται η επιχειρηματικοποίηση και διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, γίνεται ένα ακόμα βήμα στην προώθηση της εκμετάλλευσης των εργαστηρίων και του ερευνητικού προσωπικού για τις ανάγκες των κερδών και των στρατιωτικών σχεδιασμών του κεφαλαίου. Εκμεταλλεύονται το πλαίσιο μιας σειράς νόμων του Υπουργείου Παιδείας, που προωθούν την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, αλλά και την ίδρυση επώνυμων εδρών του Στρατού μέσω χορηγιών (π.χ. ΠΑΜΑΚ) αναγκάζοντάς τα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ικανοποιεί την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, που βλέπει τα κέρδη της στην κρίση να αυξάνονται ραγδαία, στην προοπτική μεγιστοποίησής τους μέσα από την φθηνή «αξιοποίηση» των δημόσιων ερευνητικών κέντρων.

Όλα αυτά αποκρύπτονται από τα κυβερνητικά φερέφωνα, οι οποίοι μιλούν για ένα νόμο που δήθεν κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση. Στην πρώτη γραμμή διαφημίζεται η μείωση της θητείας, κόντρα στις ακροδεξιές και μιλιταριστικές φωνές που ζητούν αύξηση της θητείας για όλους. Η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ψέμα, αφού ελάχιστοι εν έτει 2019 θα δουν μείωση, όπως όλα τα αδέρφια οικογενειών με 5 παιδιά και πάνω, σε αντίθεση με τους δύο μεγαλύτερους όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετα δεν βλέπουμε καμία μέριμνα γύρω από το δυσβάσταχτο κόστος της θητείας για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, που με μηνιαίο «μισθό» 8,8€, πρέπει να καλύψουν μια σειρά από ανάγκες, υπηρετώντας από 5 έως 9 μήνες στην παραμεθόριο. Την ώρα που δίνονται δισ ευρώ για εξοπλισμούς και στρατιωτικές ασκήσεις, ο στρατός δεν καλύπτει ούτε την μετακίνηση σε άδειες κι εξόδους, ούτε παρέχει επαρκή ρουχισμό στους φαντάρους.

Δεν θα τους περάσει! Με αγώνες του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στον μιλιταρισμό, τους εθνικισμούς, τις πολεμικές απειλές και τον ιμπεριαλισμό, θα ακυρώσουμε τους νόμους και τις επιδιώξεις τους στο δρόμο. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε κυβέρνηση που θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο και τη νεολαία σε αναλώσιμους μισθοφόρους για τα πετρέλαια των πολυεθνικών και τα κέρδη του ελληνικού κεφαλαίου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 63.33% ( 6
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “νΚΑ: Προωθούν ένα Στρατό πιο ταξικό, πιο μισθοφορικό, πιο πολεμικό

  1. Left G700

    Άμα δεν θέλετε μισθοφορικό στρατό, σταματήστε να ζητάτε μείωση της θητείας. Οι σκοπιές δεν βγαίνουν χωρίς αύξησή της! Δεν γίνεται να εχετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!

    Elementary, my dear (young) communists!

    Reply
  2. ένας

    “Σκοπιές” για ποιόν και γιατί;
    Για την περιουσία των αλφουζομαρινάκηδων και τις σφαγές του ΝΑΤΟ;
    Ούτε μισθοφορικός στρατός, λοιπόν, ούτε περισσότερη θητεία των παιδιών του Λαού στον στρατό καταστολής των πατεράδων-αδερφών τους.
    ΛΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ για την υπεράσπιση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

    Reply
    1. Left G700

      Φίλε ένα,

      Καλά οι άλλοι. Αλλά κι εσύ;;; Δεν είναι φανερό πως όταν λέω “οι σκοπιές δεν βγαίνουν” εννοώ ότι προοπτικά, με τη δημογραφική γήρανση που μας δέρνει, η εθνική άμυνα (η άμυνα για το οικόπεδο που κατοικούμε, αν προτιμάς, για να μη μπερδευτούμε με τα εθνικά πάλι) θα υφίσταται μόνο στις παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου;;;

      Ναι, όσο υπάρχουν αλφουζομαρινάκηδες, ο στρατός θα φυλάει και αυτούς. Όπως όσο υπήρχε Τσάρος, οι Ρώσοι φαντάροι της εποχής τα ανάκτορά του φύλαγαν, τα μέγαρα των διαφόρων Πουτίλοφ, τα αρχοντικά των μεγάλων γαιοκτημόνων. Αλλά χωρίς ρωσικό στρατό δεν θα υπήρχαν και Σοβιέτ στρατιωτών! Από εμένα περιμένεις να στο θυμίσω; Τι διάολο κάνει εκείνος ο Μάκης;;; ;-) :-)

      Τα λέμε

      Reply
      1. ένας

        Τέκνον Βρούτε, αυτά είναι τα αδιέξοδα της διαχείρισης ….ξένων οικοπέδων!
        Το οικόπεδο, που κατοικούμε δεν είναι δικό μας. Ανήκει στα γιαλαφουζομαρινάκια, που μας το νοικιάζουν για ένα νοίκι, που παίρνει και τα υπόλοιπα μετά την υπεραξία. Το καζάν-ντιπί.
        Και μην ξεχνάς ότι τα σοβιέτ των ρώσων φαντάρων, “σκοτώσανε” όσο-όσο το τσαρικό οικόπεδο στο Μπέστ-Λιτόφσκ, για να σταματήσουν τον πόλεμο των τσάρο-“γιαλαφουζομαρινάκηδων”. Αυτά, αν θέλεις, πέστα στον ….άσπονδο σύντροφό σου, τον Κώστα, που ακούει ΛΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ και του σηκώνεται η τρίχα.
        Εγώ δεν είμαι “κατά των στρατών γενικώς”. Ισα-ίσα, αν πρόκειται για τον ΛΑΪΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, με λέω και ….στρατόκαυλο!
        Τουλάχιστον για όσο καιρό θα χρειάζονται οι ΛΑΪΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ.
        Αλλά, τώρα μιλάμε για το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή τον αστικό-νατοϊκό στρατό.

        Reply
        1. Left G700

          Ρε σύντροφε[*], δεν γίνεται να αποσυνδεθείς από το οικόπεδο επειδή έχει άλλους ιδιοκτήτες! Δεν ωφελεί να βλαστημάμε την τύχη μας που μας υποχρεώνει να προστατεύουμε το οικόπεδο που αυτή τη στιγμή το χαίρονται άλλοι, οπότε, θέλουμε δεν θέλουμε θα προστατεύσουμε κι αυτούς. Αυτή είναι η διαλεκτική αντίθεση με την οποία πρέπει να ζήσουμε (χωρίς να ξεχνάμε το σκοπό μας) μέχρι να την «επιλύσουμε». Αυτό είναι που ξεχνάνε οι διάφοροι Κώστηδες και λοιποί ultras εδώ. Μην το ξεχνάς κι εσύ!

          Άιντε, μια κι έχουμε μπει στην 25η Μαρτίου, Χρόνια Πολλά στον ΕθνοΛαό μας (και σ’ εμάς!) :-) Πάρε κι ένα τραγούδι για την περίσταση!

          https://www.youtube.com/watch?v=MUuzyDaE0JY

          Τα λέμε

          [*] Το σκορ που πέτυχα στο τεστάκι εδώ, νομίζω, μου δίνει κάθε δικαίωμα για τη συγκεκριμένη προσφώνηση! ;-) :-)

  3. Αντώνης Ζ.

    Βλέπω Left και συ με το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είσαι… Οι communists my dear είναι με τη διάλυση του αστικού στρατού… Άσε που οι σκοπιές είναι απαρχαιωμένο σύστημα “φύλαξης”, σε όλες τις άλλες χώρες έχουν κάμερες… Πες τι θέλεις να πεις λοιπόν και άσε τις εξυπνάδες…

    Reply
  4. Κώστας

    Θα έπρεπε η αριστερά και το κίνημα νεολαίας να διεκδικούν τα αυτονόητα.

    Μέιωση θητείας, συνδικαλισμό, αμοιβή – ασφάλιση, άμβλυνση του εγκλεισμού, πλήρη πολιτικά δικαιώματα και ουσιαστικοποίηση της ειδικότητας . Είναι αυτονόητες αλλαγές στην κατεύθυνση άμβλυνσης της καταστολής στον φαντάρο και της αίσθησης του χαμένου χρόνου

    Αυτά είναι τα εντελώς λίγα και αυτονόητα στον αστικό στρατό. Που εκτός από αστικός είναι και νατοικός, και αυτό όταν δεν μπαίνει στις αναλύσεις της αριστεράς εγώ γίνομαι καχυποπτος γιατί ειναι κεντρικός κόμβος εκτός από την κοινωνικοοικονομική και πολιτική πορεία της χώρας και για βαθιές αλλαγές στον στρατό, βαθύτερες από αυτές που περιέγραψα που είναι εφικτές αύριο το πρωί. Σε μια συγκυρία που τάσεις της αριστεράς αρνήθηκαν την αντιπαράθεση με τον νατοικό χαρακτήρα της ΣτΠ (τόσο αυτές που κέντραραν στο όνομα όσο και αυτές που κέντραραν στον αντιεθνικισμό) αυτά δεν είναι τυχαία και ασήμαντα

    Αυτό που ειπώθηκε από τον λεφτ για την αυτόματη σύνδεση της μείωσης με τον μισθοφορικό δεν ισχύει. Πολλά λαικά αιτήματα είναι ενσωματώσιμα με αντιδραστικό τρόπο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τα διεκδικούμε.

    Επίσης να είμαστε καχύποπτοι με τα “ο στρατός είναι αστικός, θέλουμε λαϊκό” Συχνά πίσω απο μια ορθή θέση κρύβεται η άρνηση του αγώνα σήμερα

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.