.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Η 30 Μάη δεν είναι απεργία, είναι συμμαχία με την εργοδοσία!


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σχετικά με τις 30 Μάη και την “Πανεθνική μέρα δράσης” ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτών

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει μεθοδικά, κυνικά και με απόλυτη συνέπεια την παράδοση της εργατικής τάξης, των φτωχοποιημένων μικρομεσαίων στρωμάτων και της νεολαίας στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα της επιχειρηματικής δικτατορίας, της ιμπεριαλιστικής-πολεμικής προετοιμασίας, της καταπίεσης των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, της «ανάπτυξης» πάνω στη λαϊκή εξαθλίωση και τη διαρκή σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Δεν πιστεύουμε στα θρασύτατα παραμύθια τους. Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια σημαίνει «καθαρή είσοδο» στο υπερδεκαετές καθεστώς ματωμένων πλεονασμάτων, δημοσιονομικής φυλακής, νομιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας, μισθών πείνας, καρατόμησης των συντάξεων, λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας, δουλειάς τις Κυριακές, υποκατώτατου μισθού, διάλυσης των ΣΣΕ, συνθηκών δουλείας ειδικά για τη νέα γενιά.

Τα έχουν συμφωνήσει – τα έχουν ψηφίσει!

Με την 4η αξιολόγηση θέλουν να επικυρώσουν όλες τις «μεταρρυθμίσεις», όλους τους νόμους υπέρ του κεφαλαίου και των διεθνών αγορών (για ακόμα πιο ακριβό δανεισμό και ληστρικά επιτόκια), επιδιώκοντας να βάλουν το εργατικό κίνημα στην παράλυση και το γύψο για πολλά χρόνια. Το σχέδιο αυτό, το προωθούν συντονισμένα και με καταμερισμό δυνάμεων, η αστική πολιτική συμμαχία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Σία, με την «κοινωνική συμμαχία» του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μεγαλεμπόρων, βιομήχανων, επιμελητηρίων. Όλου του συναφιού των βολεμένων αυτού του τόπου.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Η «εθνική μέρα δράσης» και η «απεργία» της 30/5 που καλεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους εργοδοτικούς και άλλους φορείς, εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό. Δεν είναι μια συνήθης παρέμβαση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, σαν και αυτές που γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες και που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στον εκφυλισμό και στην ήττα.

Είναι μια αντιδραστική “απεργία” και δράση. Στοχεύει στην πλήρη υποταγή του ε.κ. στη στρατηγική του κεφαλαίου, στο να αγωνίζεται ο εργάτης για τα κέρδη του αφεντικού. Με αιτήματα ανταγωνιστικά προς τα συμφέροντά μας, υπέρ του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Χωρίς καμιά πραγματική εργατική διεκδίκηση. Με κάλεσμα εθνικής συναίνεσης για «την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», την «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με εθνικό στρατηγικό σχέδιο».

Είναι μια «απεργία» των απεργοσπαστών της 12 Γενάρη, αυτών που έβαλαν πλάτες να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που περιόριζε το απεργιακό δικαίωμα και τις εργατικές ελευθερίες. Αυτών που έχουν αντικαταστήσει την ταξική πάλη με τον κοινωνικό εταιρισμό.

Η 30 Μάη είναι μια φιέστα υπέρ της κυβέρνησης και του κεφαλαίου!

Απέναντι στην αντιδραστική στάση του αστικοποιημένου συνδικαλισμού απαιτείται αντίστοιχη τομή στη δράση του μαχόμενου ταξικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Καμιά ταξική δύναμη, κανένας εργαζόμενος και νεολαίος, καμιά αριστερή πολιτική κίνηση δεν πρέπει να στηρίξει την “πανεθνική μέρα δράσης”.

Είναι αδιέξοδη η θέση του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και άλλων δυνάμεων που “καταγγέλλουν μεν το περιεχόμενο της απεργίας, καλούν όμως για την «επιτυχία της» με άλλο πλαίσιο και σε άλλο χώρο!

Και οι δύο δυνάμεις δεν επιλέγουν να προωθήσουν διαφορετικό αγωνιστικό, ταξικό σχέδιο σε ενότητα περιεχομένου, μορφών και οργάνωσης, χωρίς την “κοινωνική συμμαχία” και ενάντιά της. Είναι μια γραμμή αντιφατική, μεσοβέζικη, αμήχανη και ξεπερασμένη που θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ταξικής δράσης και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στη νέα εποχή, δεν προσφέρει τίποτα ο ακολουθητισμός των πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι αντιδραστικές απεργίες και οι “εθνικές φιέστες” δεν “ταξικοποιούνται”. Κάθε ταξικό σωματείο πρέπει να διαχωρίσει συνολικά τη θέση του! Δεν προσφέρουν καθόλου καλή υπηρεσία στο κίνημα, αντίθετα θα επωμιστούν μεγάλη ευθύνη, όσες αγωνιστικές δυνάμεις επιχειρήσουν να δώσουν αριστερό “άλλοθι” σε μια τέτοια κινητοποίηση.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Δεν πρέπει να (ξανα)θυσιάσουμε τις εργατικές διεκδικήσεις για την ανάπτυξη των κερδών των πολυεθνικών, για χάρη της εθνικής προσπάθειας για την ισχυρή Ελλάδα. Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για να ακυρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των συμμάχων της να περάσει το παραμύθι του τέλους των μνημονίων και της επιστροφής στην ομαλότητα. Το μεταμνημονιακό πρόγραμμα κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ, πρέπει να αντιμετωπιστεί από το μαζικό λαϊκό κίνημα ως το βασικό πεδίο σύγκρουσης με τη κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Ως αφορμή για το ξέσπασμα επιθετικών διεκδικήσεων για μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ, πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, για το πλήρες ξήλωμα των μνημονίων και την ανάκτηση όλων των απωλειών, την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να περιμένει την όποια αστική μνημονιακή κυβέρνηση, να κατεβάσει το όποιο νομοσχέδιο καρατόμησης των εργατικών δικαιωμάτων, για να μπει στα ξαφνικά απεργία τη μέρα της ψήφισης ή στο παραπέντε. Είναι μια λογική αμυντική, συμβολική, επετειακή και τελικά εντελώς κοινοβουλευτική.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Όλες οι αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις πρέπει τώρα να συσπειρωθούν στην αναγκαία ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον αντεργατικό τους σχεδιασμό του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και της κυβέρνησης!

Η 30 Μάη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

-Καταγγέλλουμε παντού την «κοινωνική συμμαχία» και καταψηφίζουμε την «απεργία» της 30/5. Καμιά συμμετοχή στις φιέστες. Να καταρρεύσει η “εθνική μέρα δράσης”, αλλά και να μην ηγεμονεύσουν οι λογικές ακολουθητισμού στο όνομα του “ταξικού χρωματισμού” της.

-Στις 30/5 καλούμε σε ανεξάρτητη συσπείρωση του ταξικού εργατικού κινήματος, σε μαζική διαμαρτυρία και σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σε κάθε πόλη, όλου του μαχόμενου κόσμου, ενάντια σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, αστικοποιημένο συνδικαλισμό, “κοινωνική συμμαχία”. Του κόσμου που είναι με το άλλο σχέδιο και θέλει να το υπηρετήσει σε καθαρή ρήξη με τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό.

-Καλούμε σε πραγματική γενική απεργία και μέρα ταξικής δράσης τον Ιούνιο (πριν το Eurogroup για την 4η αξιολόγηση) με περιεχόμενο και οργάνωση στα χέρια των ταξικών σωματείων. Είμαστε με τις απεργίες των εργαζόμενων και όχι με τις “πανεθνικές μέρες δράσης” με τους εργοδότες.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Οι απεργίες μπορούν να γίνονται διαφορετικά!

-Με πλαίσιο ενάντια στη συνολική αντεργατική επίθεση, την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την 4η αξιολόγηση.

-Με οργάνωση «από τα κάτω», όπως στις 12 Γενάρη 2018, με άλλο περιεχόμενο, στόχους, κέντρο συσπείρωσης! Με συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Με απεργιακές επιτροπές αγώνα. Με αυτοτελείς πρωτοβουλίες οριζόντιου συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων. Με ημερομηνίες, μορφές, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης που θα καθορίσουν τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα και οι συνελεύσεις τους! Με οικοδόμηση πολλαπλών αγωνιστικών ενωτικών συντονισμών, χωρίς αποκλεισμούς και αποστειρωμένες διαδικασίες κομματικά ελεγχόμενες.

-Με αιτήματα άμεσης βελτίωσης της εργατικής θέσης, όπως αύξηση κατώτατου μισθού και μεροκάματου, με παράλληλη αύξηση μισθών σε όλους τους εργαζόμενους, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και κατάργηση απεργιοκτόνου νόμου, κατάργηση όλων των νομοθετημάτων για ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους της για τους εργοδότες, την άμεση μείωση του χρόνου εργασίας για όλους, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και στους συνταξιούχους, τον διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας και την ένταξη όλων των ανέργων στην ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ.

-Με ανατρεπτική κοινή δράση και πολιτική στήριξη αυτής της αναγκαίας προσπάθειας από ΚΚΕ, ΛΑΕ και κάθε άλλης δύναμης ή ρεύματος που διακηρύσσει και συμβάλλει σε ένα τέτοιο προσανατολισμό – θέση που από καιρό έχει προβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το ΝΑΡ ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα σε αυτή τη δράση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις. Για ένα κίνημα εργατικής χειραφέτησης.

Ως πότε θα βαράνε άλλοι το ταμπούρλο και εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους;

Ως εδώ! Παίρνουμε τους αγώνες στα χέρια μας!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Μάης 2018
www.narnet.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 64.62% ( 13
Συμμετοχές )



40 σχόλια στο “ΝΑΡ: Η 30 Μάη δεν είναι απεργία, είναι συμμαχία με την εργοδοσία!

  1. lathranagnostis

    “Να καταρρεύσει η «εθνική μέρα δράσης», αλλά και να μην ηγεμονεύσουν οι λογικές ακολουθητισμού στο όνομα του «ταξικού χρωματισμού» της.
    -Στις 30/5 καλούμε σε ανεξάρτητη συσπείρωση του ταξικού εργατικού κινήματος, σε μαζική διαμαρτυρία και σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σε κάθε πόλη, όλου του μαχόμενου κόσμου,……”

    Τελικά τι κάνουμε? Κατεβαίνουμε ή πάμε στη δουλειά μας?

    Reply
  2. lathranagnostis

    “Στις 30/5 καλούμε σε ανεξάρτητη συσπείρωση του ταξικού εργατικού κινήματος….”
    Βασικά, το ΠΑΜΕ, δεν είχε ποτέ πρόβλημα ανεξαρτησίας. Πάντα ανεξάρτητο ήταν, “διασπαστικό” και αρκετά μακρυά ώστε να μην το πιάνει η μπόχα και ο ζόφος της ΓΣΕΕ……
    Ίσως το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουν αυτοί που μέχρι τώρα κατέβαιναν “ενωτικά” με τη ΓΣΕΕ………ή ένα δυο τετράγωνα πιο κάτω……..!

    Reply
  3. Left G700

    Είναι αδιέξοδη η θέση του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και άλλων δυνάμεων που «καταγγέλλουν μεν το περιεχόμενο της απεργίας, καλούν όμως για την «επιτυχία της» με άλλο πλαίσιο και σε άλλο χώρο!

    Και οι δύο δυνάμεις δεν επιλέγουν να προωθήσουν διαφορετικό αγωνιστικό, ταξικό σχέδιο σε ενότητα περιεχομένου, μορφών και οργάνωσης, χωρίς την «κοινωνική συμμαχία» και ενάντιά της. Είναι μια γραμμή αντιφατική, μεσοβέζικη, αμήχανη και ξεπερασμένη που θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ταξικής δράσης και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

    Μάλιστα. Για την οικονομία τής συζήτησης, ας πούμε ότι είναι έτσι. Για να δούμε τώρα και τη γραμμή τού ΝΑΡ που, όπως εξάγεται ευθέως από τα εξ αντιδιαστολής συμφραζόμενα, είναι γραμμή μη αδιέξοδη, μη αμήχανη, μη μεσοβέζικη, μη ξεπερασμένη και δεν θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ταξικής δράσης και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού:

    Στις 30/5 καλούμε σε ανεξάρτητη συσπείρωση του ταξικού εργατικού κινήματος, σε μαζική διαμαρτυρία και σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σε κάθε πόλη, όλου του μαχόμενου κόσμου, ενάντια σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, αστικοποιημένο συνδικαλισμό, «κοινωνική συμμαχία».

    Γιατί εμένα όλο αυτό μού φαίνεται να είναι ένα παρόμοιο «κάλεσμα σε επιτυχία» με το κάλεσμα «του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και άλλων δυνάμεων», με μόνες διαφορές ότι στην περίπτωση του ΝΑΡ α) δεν περιλαμβάνεται η λέξη «απεργία», β) δεν περιλαμβάνεται η φράση «όχι στην απεργία» και, γ), περιγράφεται κάπως πιο αναλυτικά το «άλλο πλαίσιο»; Να φταίει το γεγονός ότι είμαι «σοσιαλσοβινιστής», Βλαδίμηρέ μου; ;-) :-)

    ΥΓ Ο Ιονέσκο, ο Μπέκετ, ο Πιραντέλο (και γενικά όλα τα enfants terribles τού Θεάτρου τού Παραλόγου) στριφογυρίζουν σαν κολασμένοι στους τάφους τους και χτυπάνε με μανία το στήθος τους, μονολογώντας με απόγνωση: «πώς και δεν το σκέφτηκα εγώ αυτό, πώς και δεν το σκέφτηκα εγώ αυτό!»…

    ΥΓ2 Καλά Κρασά, Καλά Νερά (Μαγνησίας), Καλά Χριστούγεννα – Αίσιον και Ευτυχές το Νέον Έτος!

    ΥΓ3 «Και οι δύο χειρότεροι είναι!»©

    © Ι. Β. Στάλιν.

    Reply
    1. ένας

      “πολύμορφη” λιποταξία, …άλλη μια φορά!
      Αντί ν’ αρπάξουν στον αέρα την δυνατότητα να οργανώσουν την δική τους απεργία, εκμεταλλευόμενοι την νομική κάλυψη, που εκόντες-άκοντες, πιεζόμενοι από το ταξικό κίνημα, αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν οι εργατοπατέρες για να τηρήσουν τα προσχήματα.

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε ένα, πέρα από το συγκεκριμένο ζήτημα (που, για να τα λέμε όλα, είναι ζόρικο και θέλει προσεκτικούς χειρισμούς για να μην εμφανιστείς ότι συμμετέχεις στην ταξική συνεργασία τών “παραγωγικών τάξεων”):

        Δεν ξέρω, αλλά κάτι δεν πάει (καθόλου) καλά όταν εκείνοι μάς λένε περίπου “προδότες” κι εμείς τους λέμε πάνω-κάτω “λιποτάκτες”…

        Θα επαναλάβω ένα στίχο τού Σολωμού από τον “Ύμνο εις την Ελευθερίαν”, που το είχα βάλει σε ένα σχόλιο το οποίο και ‘‘καρατομήθηκε’’:

        Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει ελευθεριά

        Τα λέμε

        Reply
      2. εργάτης

        Ε, χμ, γράφεις “εκόντεςάκοντες οι εργατοπατέρες προκήρυξαν απεργία, πιεζόμενοι από το ταξικό κίνημα”; ΠΟΥ διάολε την είδες την πίεση που “…ανάγκασε τους εργατοπατέρες να προκηρύξουν απεργία”; Και καλά, εσύ -και κανένας άλλος- την είδες την ….πίεση! Αλλά ρε αδερφέ τι διάολο πίεση είναι αυτή που είδες, η οποία “ανάγκασε τους εργατοπατέρες να προκηρύξουν απεργία” με ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ρητά διατυπωμένο και σαφέστατο καπιταλιστικό/εργοδοτικό περιεχόμενο;

        Reply
        1. Ανώνυμα

          καλά, άμα εσύ είσαι εργάτης εγώ είμαι ο Jimmy Hendrix

        2. Γιώργος

          Εγώ, είμαι εργάτης. ΕΣΥ, δεν είσαι ο Jimmy Hendrix.

        3. Ανώνυμα

          ρε φιλε βλαμμενος εισαι; γιατι υπογραφεις συνεχεια με διαφορετικα ονοματα;

        4. Γιώργος

          Για να εκνευρίζω κάτι ανερμάτιστους βλαμμένους σαν κι εσένα

        5. Left G700

          Η σωστή ερώτηση δεν είναι αυτή που κάνεις, όπως και το πρόσωπο το οποίο ρωτάς δεν είναι το κατάλληλο. Η σωστή ερώτηση, που βέβαια πρέπει να υποβληθεί στην ομάδα που διαχειρίζεται το σάιτ, είναι γιατί τού επιτρέπεται να συνεχίζει μια τέτοια απαράδεκτη τακτική και μάλιστα με τόσο προκλητικό τρόπο (“[υπογραφω συνεχεια με διαφορετικα ονοματα] Για να εκνευρίζω κάτι ανερμάτιστους βλαμμένους σαν κι εσένα“).

        6. Ανώνυμα

          Μια “Γιώργος”, μια “εργάτης”, μια “μέλος του ΝΑΡ”, μια “ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ”, το 90% των σχολίων ένας τα γράφει εδώ μέσα. Αλλά αν ήσουν εργάτης ρε μπαγάσα θα είχες τόοοσο πολύ ελεύθερο χρόνο;!

        7. Γιώργος

          Αν νομίζεις ότι, ένας εργάτης δεν έχει χρόνο για σχολιασμό στην Παντιέρα, τούτο σημαίνει φίλε μου, ότι, ΔΕΝ γνωρίζεις ΕΣΥ τι εστί εργάτης.

          Α, και μάλλον δεν γνωρίζεις ελληνικά, μιας και γράφεις ότι το 90% των σχολίων εδώ μέσα το κάνω εγώ. Ψάξτο.

  4. Κώστας Β.

    Στο ΝΑΡ βρήκε κι άλλο σύμμαχο ο αισχρός εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι απολογητές του “οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους”. Τι ωραίο “αριστερό” άλλοθι…

    Reply
    1. Γιώργος

      Μπουαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φίλοι του ΚΚΕ, προσφέρετε άφθονο γέλιο, οπότε, συνεχίστε ΕΤΣΙ! Μετά τον ανεκδιήγητο “ΕΝΑΣ” που ισχυρίστηκε ο αθεοφοβος ότι κήρυξε την απεργία στις 30 Μαη η ΓΣΕΕ με -για πρώτη -φορά- ΞΕΚΑΘΑΡΟ και ρητά διατυπωμένο καπιταλιστικό/κρατικό/εργοδοτικό περιεχόμενο, “….επειδή πιέστηκε από τις….ταξικές δυνάμεις”,, τώρα, έρχεται το άλλο παιδί του ΚΚΕ, να μας πει και ότι “…δίνουμε αριστερό άλλοθι στην ΓΣΕΕ”!!

      α. Παίδες του ΚΚΕ, η εργοδοτική/κρατική “απεργία” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 30 Μάη, ΔΕΝ αλλάζει.

      β. Σας περιμένουμε στις συλλογικές συζητήσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, για να συμβάλλετε και εσείς, στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Με χτύπημα και υπέρβαση της εργοδοτικής/κρατικής/κομματικοκεντρικής αντίληψης για τον συνδικαλισμό, που τον κατέστησε στην μεγάλξη πλειοψηφία του, εξαπτέρυγο του καπιταλισμού.

      γ. Σας περιμένουμε αύριο Δευτέρα 21 Μαΐου, στις 6 μμ., στο πάρκο ελευθερίας, για να διαδηλώσουμε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ εναντίον της κρατικής/αντεργατικής φιέστας της ΓΣΕΕ στο Μεγαρο Μουσικής.

      Reply
      1. Ι.Α

        @γιωργος
        Δηλαδη η ανταρσυα που κατεβαινε μαζι με τον Συριζα στους πρωτοβαθμιους συλλογους ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που μαζι ειχαν φτιαξει το συντονισμο α-βαθμιων που μαζι κατεβαιναν στις συγκεντρωσεις στο μουσειο που συμμαχουσε με τον καθε τυχοδιωκτη εναντια στο ΠΑΜΕ (βλεπε ΟΣΝΙΕ, Ζωνη περαματος κλπ) και σημερα δεχεται στην αγκαλια της εργατοπατερες τυπου νταλακογιωργου κλπ τωρα ενδιαφερεται για την ανασυνταξη ενος κινηματος που και η ιδια εβαλε το χερακι της για να διαλυθει ?

        Reply
  5. Ι.Α

    δηλαδη σε ολες τις αλλες απεργιες το ΝΑΡ συμφωνουσε με το πλαισιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ?
    Ελεος πεστε οτι δεν θελετε να απεργησετε και οτι ειναι πιο ευκολο ειναι να κανετε αλλη μια εκδηλωση στου γκινη η αλλου

    Reply
    1. Left G700

      Ελεος πεστε οτι δεν θελετε να απεργησετε και οτι ειναι πιο ευκολο ειναι να κανετε αλλη μια εκδηλωση στου γκινη η αλλου

      Αμάν, ρε παίδες, εκεί στο ΚΚΕ! Έχετε μια τάση να μένετε στην επιφάνεια των πραγμάτων και δεν λέτε να την υπερνικήσετε ακόμα και στις περιπτώσεις (καλή ώρα) που η πραγματικότητα κρύβεται ελάχιστες ίντσες πιο κάτω. Σιγά που η αιτία είναι ότι δεν θέλουν να απεργήσουν! Είναι που θέλουν να διαφοροποιούνται από τα αριστερά από τον “κομμουνιστικό ρεφορμισμό” ακόμα και με την παραμικρή ευκαιρία. Ειδικά δε τώρα, που έχουν βάλει πλώρη για το “νέο κομμουνιστικό φορέα τής εποχής μας”, δίνουν ρέστα!

      Elementary, my dear comrade!

      Reply
      1. nezard

        αυτές οι “εξηγήσεις” είναι της πλάκας. τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί.

        ακούς εκεί , να “διαφοροποιούνται από τα αριστερά….” . Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι ; Στην πρώτη Γυμνασίου ; Το Α1 έχει πιο μάγκες από το Α2 ;

        εδώ μιλάμε για ζητήματα ζωής και θανάτου.

        το χτίσιμο της “εθνικής ενότητας” (= αστικής ενότητας) για τις πολεμικές εμπλοκές (ΥΠΑΡΚΤΕΣ και ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΕΣ) θα το βρούμε μπροστά μας , ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ. Πόσο πιο απλά πρέπει να το πει κάποιος;;

        η διάλυση της “εθνικής ενότητας” είναι αναγκαία . από εκεί ξεκινάει και η -αναγκαστική- διαφοροποίηση από την δράση του σοσιαλσωβινισμού

        Reply
        1. Ανώνυμα

          Βλέπω δεν ανέφερες τίποτα για το ΚΚΕ! Φαίνεται η θεραπεία βρίσκεται σε καλό δρόμο, μπράβο συνέχισε!

        2. nezard

          Iq ανύπαρκτο; το ΚΚΕ περιλαμβάνεται στον σοσιαλσωβινισμό, στον οποίο αναφέρθηκα παραπάνω. Είναι η πιο μεγάλη δύναμη του σοσιαλσωβινισμού. Ακόμα δεν κατάλαβες τι ακριβώς διέπραξε το ΚΚΕ το τελευταίο τετράμηνο;

        3. ονομα

          Μια ερώτηση στους ναριτες που σχολιάζουν εδω: Αυτός ο απαλευτος σας εκφράζει ως προς το τι σκέφτεστε για τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Γιατί αν εκφράζει κάτι μέσα στο ΝΑΡ βλεπω σε λιγο να ανδημοσιευονται και αναλυσεις της οακκε εδώ .

        4. Ανώνυμα

          Απαπα… κρίμα υποτροπίασε πάλι…. και πάνω που είχα αρχίσει να ελπίζω ότι θα τα καταφέρει…

        5. nezard

          επί της ουσίας: ΤΙΠΟΤΑ

          είναι προφανές: ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ

        6. ονομα

          Εδω μπερδεύει τα απαντά Λένιν με τις προκηρύξεις της ροσιναντε, ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟΣ.

        7. nezard

          έλα “φιλαράκο”. Πες μας, ποιο σημείο των απάντων Λένιν επιβεβαιώνει η γραμμή του σοσιαλσωβινιστικού σκουπιδιού που υποστηρίζεις για την στάση των κομμουνιστών στον πόλεμο ;

          έλα πες μας. έλα , έλα, σε περιμένω

        8. LVF

          φιλαρακι ο λογοκριτης μου κοβει τα σχολια. το ξερω οτι δεν εχεις σχεση απλα ηθελα να πω καπου τον πονο μου

        9. LVF

          ρε λογοκριτη σημερα που εισαι στις καλες σου δεν μου περνας κι αυτα που μου ειχες κοψει;

        10. ονομα

          Μωρε μπραβο οι υπερασπιστες της αναγκης τομης στο κομμουνιστικο κινημα τωρα να επικαλουνται τα εργα του Λένιν όπως οι χριστιανοι την Αγία γραφή. Τελικά η ζωή μπορεί να φέρει τα πιο απρόοπτα. Ας αποφασίσει το
          κόμμα σου εσωτερικά τι διάολο θα κάνει σε περίπτωση πολέμου και μετά την λέτε σε αυτούς που έσπασαν την ενότητα με την α.τ. όταν οι χαγιοι έβγαιναν φωτογραφίες με τον νυν πρωθυπουργό που ξαφνικά έγινε μακελαρης. Αν σου αρέσει να κάνεις μια συζήτηση 100 φορές λεγοντας ολους τους αλλους σοσιαλσοβινιστες (εκτος απο το μισο ναρ και τους αντιεξουσιαστες λολ) να κοιτάξεις μήπως το πρόβλημα σου χρήζει ψυχιατρικής διερεύνησης. Εγώ δεν έχω καμία όρεξη να δω για 100στη φορά την αυτιστικη ερμηνεία του Λένιν.

        11. nezard

          1) ανατροπή της αστικής εξουσίας με επανάσταση, ΠΡΙΝ τον πόλεμο, εάν βρίσκεται το λαϊκό κίνημα σε αντίστοιχη θέση

          2) ανατροπή της αστικής εξουσίας με επανάσταση, μετά την έναρξη του πολέμου , όταν το ξεφτιλίκι της αστικής τάξης θα μεγαλώνει

          3) είναι τελείως προφανές ότι δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση επί της ουσίας , αφού η στάση σας είναι η στάση των Νόσκε και των Σαιντεμαν

          4) γελάνε και τσιμέντα. όλοι το έχουν καταλάβει ότι την αστική εξουσία την λατρεύετε και την υπηρετείτε με ζήλο

          5) Ο ΛΕΝΙΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

        12. ονομα

          ε δεν ξέρω γιατί μου αράδιασες αυτονόητα πράγματα ή βασικά ξέρω γιατί τα ανακαλύψατε φέτος μπας και υπερασπιστείτε την γραμμή των αναρχικών πασιφιστών που φορτώνετε στον Λένιν. μέχρι πριν το ’17 ο Λένιν υπήρχε μόνο για να δικαιολογήσει τα μεταβατικά προγράμματα και το οχι στο δημοψήφισμα τώρα είναι χρήσιμος γιατί ήταν «ενάντια στην υπεράσπιση της πατρίδας», όπως το έχει ο κάθε ψεκασμένος εδώ μέσα στο μυαλό σου.

          πάντως για το τρίτο δεν ήξερα ότι οι σ/δ στον α’ππ είχαν γραμμή μετατροπής του πολέμου σε εμφύλιο, όπως λέει το κκε.

          ποια αστική εξουσία αγαπάει το κκε; αυτή που σέρνει μέλη και στελέχη του στα δικαστήρια και στα τμήματα κάθε μέρα, που απολύει παμίτες ή τους μηχανισμούς που δολοφόνησαν τον κοτζαρίδη; αυτούς που έχουν αδελφά κόμματα παράνομα στις χώρες της εε; ή μήπως λες που καβάλησε το τρένο του συριζα το 12 και ήτανε ένα μαζί του και τώρα κάνει συμμαχία με πρώην υπουργούς του 15; ουπς αυτή είναι η ανταρσυα. προσέξτε τώρα γιατί έχετε και την αγωνιστική απεργοσπασία την άλλη Τετάρτη, μη σας κηρύξουν παράνομους.

          πάντως μαζέψου τώρα γιατί έρχονται και εκλογές και θα σε βάλουν να σβήσεις τα περί εθνικιστικής λαε για να βγει το εκλογικό σχηματάκι γιατί όχι και με ζωίτσα μέσα.

        13. nezard

          Ανελέητε πουλάς τρέλα, πολλή τρέλα. Και ναι μεν είναι διασκεδαστικό να πουλάει κάποιος τρέλα, αλλά είναι και αρκετά κουραστικό. Στο λέω για τα υπ’ όψιν.

          Και αφού έβγαλα τον πόνο μου, επί της ουσίας:

          1) τα “αυτονόητα πράγματα” δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αυτονόητα για το κόμμα που υποστηρίζεις. Ποτέ και πουθενά ΔΕΝ μίλησε το κόμμα που υποστηρίζεις για “ανατροπή της αστικής εξουσίας με επανάσταση, ΠΡΙΝ τον πόλεμο, εάν βρίσκεται το λαϊκό κίνημα σε αντίστοιχη θέση”. Όλως αντιθέτως, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, συνεχώς, οι εκπρόσωποί του διαβεβαιώνουν ότι θα βρεθούν οι οπαδοί του κόμματος στην πρώτη γραμμή του μετώπου και δίνουν λευκή επιταγή στον αστισμό για τα περαιτέρω. Ποτέ και πουθενά ΔΕΝ είπαν ευθέως “εάν μας εμπλέξετε σε αντιδραστικό πόλεμο, διακηρύσσουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε με προλεταριακή εξέγερση και καλούμε το λαό να ετοιμάζεται πρακτικά για αυτή την προλεταριακή εξέγερση” . Αυτά είναι καταγεγραμμένα σε εκατοντάδες ομιλίες που τις ΞΕΡΕΙΣ. Άρα για ποια “αυτονόητα” δήθεν μιλάς ; σου είπα , είναι διασκεδαστικό να πουλάς τρέλα , αλλά κουράζει κιόλας.

          2) ομοίως: από που κι ως που έχει το ΚΚΕ θέση για μετατροπή του πολέμου σε εμφύλιο ;;; με ποια λογική θα γίνει, (κατά το ΚΚΕ, πάντα) η μετατροπή αυτή ;;; αφού το ΚΚΕ αναγνωρίζει ως ΝΟΜΙΜΕΣ τις διεκδικήσεις του ελληνικού αστικού κράτους για ΑΟΖ από το Αιγαίο μέχρι το ……Ισραήλ σχεδόν, για τις οποίες ( διεκδικήσεις ) ακριβώς θα γίνει ο πόλεμος. Επομένως, ο πόλεμος θα είναι δίκαιος, για το ΚΚΕ, θα είναι πόλεμος για “τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας”, όπως διακηρύσσει η γραμμή του κόμματος ( την οποία ΞΕΡΕΙΣ , επίσης) . Άρα, τι θα δικαιολογήσει την μετατροπή του πολέμου σε εμφύλιο ;;;

          3) η αστική εξουσία που αγαπάει το ΚΚΕ είναι αυτή για χάρη της οποίας δεν διστάζει να κονιορτοποιεί τον μαρξισμό-λενινισμό. οι απολυόμενοι και απολυθέντες παμίτες και οι συνάδελφοι και συναγωνιστές του κοτζαρίδη κρίνονται κάθε στιγμή, όπως κρίνεται, εξάλλου και κάθε άνθρωπος.

          4) η ΛΑΕ είναι εχθρός του λαού, άσε τα “αστειάκια”

          5) η Ζωίτσα είναι ομοίως εχθρός του λαού.

        14. Ανώνυμα

          οακκίτη βάλε κάπου και την ανάπτυξη (την καπιταλιστική εννοείται) που “πρέπει να ρθει πριν απ’ όλα τα άλλα”. Πώς το λέτε; “ανοίξτε τα εργοστάσια που τα κλείνουν οι αγώνες” κάπως έτσι…

        15. nezard

          είναι απολαυστική η κατρακύλα του σοσιαλσωβινισμού στην σαπίλα και την χρεωκοπία.

          keep up που λένε και στο χωριό μου.

        16. nezard

          περιμένω και άλλες “ομορφιές”.

          don’ t forget me

        17. nezard

          αυτά που μου αρέσουν πιο πολύ, το ομολογώ, είναι όταν αναγκάζεστε να χρησιμοποιείτε πασοκοσυριζαίικες γελοιότητες.

          μπορείς να ρίξεις και εσύ μια πασοκοσυριζιά ( πχ. “δεν διαβάζετε δημιουργικά τον Λένιν. είστε ξεπερασμένοι πια”) ;;

          θα σου ήμουν ευγνώμων

        18. nezard

          τον ΤΡΕΜΕΙΣ τον Λένιν……

          καλά κάνεις………

        19. nezard

          αυτό το “επικαλουνται τα εργα του Λένιν όπως οι χριστιανοι την Αγία γραφή” είναι, με διαφορά νομίζω, η πιο πολυφορεμένη πασοκοσυριζαιικη παπάτζα από το 1974 και δώθε.

          Εγώ το έχω πει από τον Γενάρη πάντως ότι πρέπει να μπείτε στην κυβέρνηση του Τσίπρα. οι συνθήκες ωρίμασαν, κάντε το βηματάκι. Το 1989 σας δείχνει τον δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.