.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νέα Καταγγελία της ΕΑΣ για εμπαιγμό των εργαζομένων στις αστικές μεταφορές


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον εμπαιγμό των εργαζομένων στις δημόσιες αστικές μεταφορές

Ε.Α.Σ. -Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία

Εργαζομένων ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει, μέσω των καναλιών, ότι έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει το καλύτερο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των συνεπειών της, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των εργαζομένων και του λαού από την ταλαιπωρία που υποστήκαμε όλοι εξαιτίας του κλαταρίσματος του κρατικού μηχανισμού ενώ από την μία στέλνει μηνύματα μέσω 112 «να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι η Τρίτη και η Τετάρτη ( 25 και 26 Γενάρη) δεν είναι εργάσιμες ημέρες , παρασκηνιακά στην αρχή, ανοιχτά μετέπειτα, έστησε μηχανισμό στις αστικές μεταφορές (ΟΣΥ) ώστε να προσέλθουν οι εργαζόμενοι το πρωί για δουλειά. Η αρχή έγινε με αποστολή προσωπικών μηνυμάτων από μέλη της ΔΑΚΕ όπως το παρακάτω προς τους εργαζόμενους. ( Στο τέλος του κειμένου δείτε και άλλο)

Δηλαδή δημόσια η κυβέρνηση για να καλύψει ένα ακόμα φιάσκο της κηρύσσει τις δύο μέρες αργία και από την άλλη παρασκηνιακά βάζει την εργοδοσία να καλεί τους εργαζόμενους να προσέλθουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον χώρο εργασίας αγνοώντας επιδεικτικά τα εξής:

• Την μη έξοδο υπηρεσιακών για να προσέλθουν οι εργαζόμενοι.

• Την πλήρη άγνοια της εργοδοσίας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή κατοικίας του κάθε εργαζόμενου.

• Τις χαμηλές θερμοκρασίες .

• Την κατάσταση των διαδρομών των λεωφορείων.

• Τις ίδιες τους τις ανακοινώσεις.

Δηλαδή για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα της “ατομικής ευθύνης” για να αποποιηθούν των κυβερνητικών και εργοδοτικών ευθυνών!

Απαιτούμε:

• Να εφαρμοστεί η παντού κηρυγμένη αργία. Να λειτουργήσουν μόνο οι δομές υγείας και οι υπηρεσίες ύψιστης ανάγκης.

• Κανείς και καμία στην δουλειά χωρίς να μην αφαιρεθεί καμία άδεια και να μην χαθεί κανένα ημερομίσθιο. Το κόστος της κακοκαιρίας να το επωμίζεται η εργοδοσία.

• Έγκαιρη ενημέρωση εργαζομένων με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

• Σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, αν δεν κηρύσσεται αργία, απαιτούμε για τους εργαζόμενους γονείς ειδική άδεια. Η φροντίδα ενός παιδιού δεν αποτελεί αλά καρτ ενασχόληση, αλλά απαιτεί την αμέριστη προσοχή του γονιού.

• Απαιτούμε επιτέλους δημόσιες κρατικές υποδομές για τέτοιες καιρικές συνθήκες. Ήδη οι- ιδιωτικοποιημένες – εθνικές οδοί και κεντρικές αρτηρίες έχουν κλείσει και επικρατεί εικόνα διάλυσης.

Η ΕΑΣ είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου/ συναδέλφισσας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

25-01-2022

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.