.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μια οφειλόμενη συντροφική απάντηση, για τον Βύρωνα και την Ενότητα


Τάσος Μαυρόπουλος

Μετά την δημοσιοποίηση της συγκρότησης και του ενωτικού καλέσματος της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα», στις 20/3 φιλοξενήθηκε στο μπλογκ Παντιέρα ένα άρθρο του σ. Σταύρου Τζιορτζιώτη, Βύρωνας: Μια «πρόταση συνεργασίας» και η ταλαιπωρία της ενότητας. Άρθρο απάντηση στην ΡΕΚ Βύρωνα, στις θέσεις, την κριτική που ασκεί και τις πολιτικές επιλογές προσώπων που την προσυπογράφουν. Απόλυτα σεβαστή η πολιτική κριτική σε οποιοδήποτε δημόσια τοποθέτηση, αναμενόμενη και επιβεβλημένη. Υπάρχουν όμως και κάποια γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και η μη αναφορά τους οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα.

1) Το άρθρο ξεκινάει λέγοντας ότι το κάλεσμα ενότητας της ΡΕΚ Βύρωνα φιλοξενήθηκε στις δύο ιστοσελίδες iskra και Kommon, υπογραφόμενη εκτός των άλλων από μέλη της ΛΑΕ και μέλη οργανώσεων που διαφωνούν με το ΝΑΡ, δίνοντας την εντύπωση μιας μεθοδευμένης διασπαστικής πολιτικής κίνησης, προπαγανδιζόμενη από ιστοσελίδες υποστηρικτικές των πολιτικών οργανώσεων στις οποίες ανήκουν κάποιοι προσυπογράφοντες. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι φιλοξενήθηκε από όλες τις ιστοσελίδες του Βύρωνα (κάποιες το ανήρτησαν νωρίτερα από ίσκρα και κομμον), αρκετές άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, στην έντυπη έκδοση της εφσυν και αρκετές από τις οποίες το είχαμε στείλει το αγνόησαν.

2) Οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ανεξαρτητοποιηθήκαμε σε διαφορετική χρονική περίοδο ο καθένας. Τον Μάρτη του 2018 ανακοινώσαμε ότι θα λειτουργούμε ως δημοτική ομάδα για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπήρχαν, χωρίς να μας επιτραπεί. Μπαίνοντας η προεκλογική περίοδος με την παραφιλολογία που υπήρχε στον Βύρωνα ότι θα στηρίξουμε ή θα κατεβούμε με την μία ή άλλη παράταξη, ανακοινώσαμε ότι θα παρέμβουμε στις εκλογές χωρίς να ανακοινώσουμε ποτέ τον επικεφαλής στο δ.σ., άσχετα αν μεταξύ μας το είχαμε συμφωνήσει. Η διαφορετική προσέγγιση που είχαμε οι έξι σε θέματα του δ.σ., αποτυπωνόταν και στις ψηφοφορίες , συνεχίζοντας συγχρόνως την προσπάθεια σύγκλισης η οποία δεν καρποφόρησε. Στην χρονοβόρα προσπάθεια σύγκλησης δεν συμφωνήσαμε και στο ενδιάμεσο διάστημα είχαμε κοινές παρουσίες σε τοπικά ζητήματα και εκδηλώσεις αφήνοντας την αίσθηση ότι θα κατεβούμε μαζί. Αυτό σημαίνει κάτι; Η προσπάθεια για πολιτική συμφωνία είναι πάντα μια δύσκολη διαδικασία με αμφίβολα αποτελέσματα. Επικίνδυνη είναι η τεχνητή συγκόλληση για εκλογικούς και μόνο λόγους , αφήνοντας το πολιτικό πλαίσιο στην άκρη. Η επισήμανση της αποχώρησης θα είχε νομίζω νόημα , αν ήταν προϊόν άκαρπης συναλλαγής με ιδιοτελή κριτήρια.

3) Στο ζήτημα της μεταφοράς των ακινήτων του δήμου και του δημοσίου στο υπερταμείο, η πραγματικότητα είναι ότι το έφεραν ως έκτακτο θέμα στο δ.σ. οι έξι ανεξάρτητοι, με την στήριξη του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοσιοποίησαν τα ακίνητα μετά από έρευνα στο υποθηκοφυλακείο Βύρωνα. Υπερψηφίσθηκε το ψήφισμα της ΑΡΠΑ από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους δ.σ.. Η προφορική δέσμευση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όμως, ότι το θέμα θα μπει στην ΚΕΔΕ μέσω των εκπροσώπων τους, υλοποιήθηκε μόνο από τους δύο δημοτικούς συμβούλους που συνυπογράψαμε το κάλεσμα της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ. Με την μεταφορά του αιτήματος στα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Τ. Κανταρά και Ν. Σακούτη, εκπροσώπων του «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ» στην οποία ανήκουμε οι δύο. Ο ένας είναι αυτός που αναφέρεται ότι με την απουσία του περνούν αντιλαικές πολιτικές .Και ένα αναπάντητο ερώτημα μέχρι σήμερα. Όταν οι τότε ανεξάρτητοι καταθέσαμε αίτημα για έκτακτο δ.σ. προκειμένου ο δήμος Βύρωνα να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ για την μεταφορά των ακινήτων του δημοσίου, εξαντλώντας τις νομικές δυνατότητες που είχε, το αίτημα δεν στηρίχθηκε από τις παρατάξεις. Γιατί; Αυτά φυσικά και δεν αμφισβητούνται αφού είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά. Όσο για την πρώτη μαζική σύσκεψη αυτή έγινε με πρόσκληση της Λαμπηδόνας. http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2018/10/8112018.html Η ευθύνη για τη συνέχεια βαρύνει όλους μας όσους συμμετείχαμε. Και δυστυχώς βρισκόμασταν εκεί και ο γράφων και ο απαντών. Αλλά αυτό δεν είναι ένδειξη της αδυναμίας συγκρότησης κινήματος με την απόλυτη δική μας ευθύνη όσων το επικαλούμαστε αλλά αδυνατούμε να εμπνεύσουμε;

4) Για τις μαζικές αναγκαστικές κατασχέσεις στους λογαριασμούς των πολιτών του Βύρωνα, να θυμίσω ότι το θέμα βγήκε από συζήτηση του τελευταίου θέματος σε δ.σ., μετά από ερωτήσεις που κάναμε ο σ. Τζιορτζιώτης και εγώ. Οι ανεξάρτητοι και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, από την επόμενη μέρα καταθέσαμε αιτήματα για έκτακτο δ.σ.. Με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί η δημοτική αρχή και να προσπαθήσει να μετριάσει τους κραδασμούς. Μια μικρή προσωρινή νίκη με την συμβολή όλων της αντιπολίτευσης. Μια αναστολή απόφασης που προσπαθούν να την υλοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο αφού έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο. Η διαφορά που ενώνει όμως, την ΑΡΠΑ, τη Λαϊκή Συσπείρωση και τους δύο τουλάχιστον ανεξάρτητους που συνυπογράφουμε το κάλεσμα της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ, από τους υπόλοιπους που αντιτέθηκαν στη δημοτική αρχή, είναι ότι είμαστε αντίθετοι και αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που φτωχοποιούν τον λαό και επιβάλλουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και όχι αντίθετοι στη διαχείριση που έκανε η δημοτική αρχή. Πριν το δ.σ. είμαστε στους δρόμους αγωνιζόμενοι για διαγραφή των χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά, για διευρυμένη σεισάχθεια, ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών, συνεχίζουμε να είμαστε στους δρόμους έστω και χώρια και θα συνεχίσουμε και αύριο.

5) Στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών συμμετείχα και συμμετέχω κάθε εβδομάδα τα τελευταία χρόνια. Πίσω από το πανό συλλογικότητας αλλά και της ΛΑ.Ε. Γιατί δυστυχώς κάθε Τετάρτη τους τελευταίους μήνες , στα συμβολαιογραφεία της Αθήνας που αρπάζουν δεκάδες πρώτες κατοικίες, μόνο η «Ενωτική Πρωτοβουλία» παρεμβαίνει και η ΛΑΕ . Μικρές παρεμβάσεις, μικρές νίκες . Περιμένουμε και άλλους. Δεκάδες είναι τα συμβολαιογραφεία της Αθήνας που γίνονται πλειστηριασμοί. Γεμάτο τράπεζες είναι το κέντρο που ρευστοποιούν και το τελευταίο κεραμίδι των πιο φτωχών. Που είναι οι συλλογικότητες και το κίνημα; Το πρόβλημα είναι τι γράφει το πανό; Αν αλλάξει ο λογότυπος και από πίσω είναι τα ίδια πρόσωπα λύθηκε το πρόβλημα ή να σταματήσει να αντιδρά η ΛΑΕ και να περιοριστεί σε δελτία τύπου; Πριν λίγα χρόνια έκοβαν το ρεύμα σε ένα σπίτι και το κίνημα ήταν σε κάθε γειτονιά για αντίσταση και επανασυνδέσεις. Τώρα παίρνουν χιλιάδες σπίτια, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, χιλιάδες διακοπές νερού εβδομαδιαίως και στην πρωτεύουσα δεν κινείται τίποτα. Να πάνε σπίτι τους και οι λίγοι που αντιδρούν ή να αλλάξουν πανό; Που είναι όσοι κρίνουν (παίρνοντας ως δεδομένο ότι έχουν δίκιο για την κριτική στα κομματικά πανό) αυτούς που διαμαρτύρονται κάθε εβδομάδα πίσω από το πανό της ΛΑΕ;Η συμμετοχή σε παρεμβάσεις κατά των πλειστηριασμών με το πανό της ΛΑΕ είναι αρνητικός παράγοντας για συνεργασίες;

6) Ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος που αναφέρεται στο κείμενο ότι απουσιάζει με αποτέλεσμα να περνούν αντιλαϊκές πολιτικές, ουδέποτε έλλειψε από κρίσιμες ψηφοφορίες που κρίθηκαν οριακά και αυτό το έκανε σε βάρος του βιοπορισμού του.

7) Η κάθοδος ατόμων στα ψηφοδέλτια της ΑΡΠΑ ουδέποτε μπήκε ως αίτημα ή θέμα συζήτησης. Αντίθετα από την πρώτες άτυπες συζητήσεις, τη συνάντηση που ακολούθησε μετά από κάλεσμα πολιτών του Βύρωνα στην οποία συμμετείχε ο σ. Τζιορτζιώτης και ανεξάρτητοι σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και εγώ, μέχρι και την επίσημη συνάντηση στα γραφεία της, η πρόταση που υφίσταται και σήμερα είναι για ισότιμη, διακριτή εκλογική συνεργασία. Την πρόταση εκλογικής συνεργασίας ως αναγκαιότητα, της Αριστερής Παρέμβασης, Λαϊκής Συσπείρωσης και ανεξάρτητων δημ. συμβούλων που συμφωνούν στο αντιμνημονιακό αντικλεισθενικό πλαίσιο, την είχα καταθέσει με την τοποθέτησή μου στη συνέλευση της ΑΡΠΑ στην οποία είχα προσκληθεί στις 9 Δεκέμβρη 2018, τονίζοντας ότι γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Η πρόταση για κάθοδο ατόμου με τη διευκρίνιση ως συνεργαζόμενου ως μόνη δυνατότητα έγινε από την ΑΡΠΑ, γιατί όπως μας μεταφέρθηκε είναι συνέλευση που λειτουργεί με τη συμμετοχή φυσικών προσώπων . Και φυσικά δεν έγινε αποδεκτή. Δεν ψάχνει κάποιος ή κάποιοι να τρυπώσουν κάπου για να εκλεγούν, ούτε η εκλογή είναι αυτοσκοπός.

8) Η διατυπωμένη άποψή μου για το πρόγραμμα της ΑΡΠΑ είναι ότι συμφωνώ στη συντριπτική πλειοψηφία των σημείων του αλλά δεν μπορεί να γειωθεί στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματα του κόσμου. Το σκεπτικό και η τακτική προσέγγισης δεν μπορεί να ενεργοποιήσει σε τοπικό επίπεδο και δημοτικές εκλογές , να ενεργοποιήσει και να συσπειρώσει αυτούς στους οποίους αναφέρεται.

9) Στο κάλεσμα ενότητας της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ, η κριτική γίνεται στις παρατάξεις με τις οποίες μπορούμε να βρεθούμε σε επίπεδο δήμου με τη διαφορετικότητά μας, συμφωνώντας στο ελάχιστο στα μεγάλα ζητήματα. Με την αντίθεση στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, στο ασφυκτικό πλαίσιο του Καλλικράτη και του Κλεισθένη που έχει επιβληθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, την έχει μετατρέψει σε υποτομέα του κράτους με κύριο στόχο την επίτευξη πλεονασμάτων και την αποπληρωμή του χρέους, καθιστώντας τη μηχανισμό μεταφοράς πλούτου από τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο μεγάλο κεφάλαιο, μακρύ χέρι των δανειστών και πεδίο διάλυσης κάθε εργασιακής σχέσης και κοινωνικής πρόνοιας. Με τους αγώνες μας για την ανατροπή τους και την έξοδο από το ασφυκτικό πλαίσιο ευρωζώνης και ΕΕ.

10) Η αναφορά των γεγονότων με πλήρη στοιχεία δεν μειώνει την έντιμη και αγωνιστική στάση της ΑΡΠΑ ούτε μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος τη συνεισφορά της σε τοπικό επίπεδο. Η προσπάθεια οικειοποίησης των πάντων αντίθετα την αδικεί.

Το κάλεσμα της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ δεν είναι γενικά ένα πολιτικό κείμενο κριτικής των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Δεν αναλώνεται στην εκτενή κριτική των κομμάτων . Ούτε αναλώνεται στις αναφορές σε δυνάμεις που στηρίζονται από μνημονιακά κόμματα. Επί της ουσίας οι μεταξύ τους διαφορές είναι στη διαχείριση των μνημονιακών πολιτικών στους δήμους και οι αντιδράσεις τους που εκφράζονται σε επίπεδο ΚΕΔΕ είναι μόνο στα χαρτιά. Τα κόμματα που τις στηρίζουν έχουν ψηφίσει μαζί το 3ο μνημόνιο και η διαφορά τους στον Κλεισθένη είναι μόνο στην κουτσουρεμένη απλή αναλογική στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων.

Η ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ στο κάλεσμά της βάζει την ενότητα και τη συνεργασία χωρίς προαπαιτούμενα. Δεν καλεί να έρθουν φυσικά πρόσωπα υπό την σκέπη της γιατί είναι η μόνη ενωτική δύναμη. Καλεί σε κοινή ισότιμη συνεργασία και δράση με την αυτονομία του καθενός και της κάθε συλλογικότητας.

Το κάλεσμα της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ δεν είναι για ευκαιριακή εκλογική συνεργασία. Γίνεται σε ανθρώπους και παρατάξεις που μέχρι τώρα βρίσκονται στους δρόμους μαζί ή σε διαφορετικά σημεία και θα βρεθούν και αύριο. Που περισσότερα τους ενώνουν παρά τους χωρίζουν. Που μπορούν να αξιοποιήσουν τον ενδιάμεσο σταθμό της εκλογικής διαδικασίας ο καθένας με την αυτονομία του αλλά και μαζί. Για να δώσουν ελπίδα και δυναμική που θα ξεπερνάει το άθροισμά τους και θα στέλνει ένα μήνυμα στη γειτονιά και στην κοινωνία. Στους χιλιάδες συμπολίτες μας που συνθλίβονται στις συμπληγάδες των μνημονίων, έχουν παραιτηθεί, έχουν απογοητευτεί, έχουν πάει σπίτι τους, ψάχνοντας την ατομική επιβίωση και έχουν καταλήξει στο όλοι ίδιοι είναι. Που τα κριτήριά του μπορεί να είναι μεταξύ του χείριστου και του χειρότερου, γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο να του δίνει ελπίδα. Όταν όλο το μνημονιακό μπλοκ αναδιατάσσεται και διαγκωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί από ευνοικότερη θέση τον Κλεισθένη και τις μνημονιακές πολιτικές στους δήμους σε βάρος των πολιτών και έχουν αποδεχθεί την συνδιοίκηση, εμείς που αυτοπροσδιοριζόμαστε αριστεροί τι κάνουμε; πως το αντιμετωπίζουμε; ο καθένας μόνος του περιμένοντας να βρεθούμε μόνο στο κίνημα; και περιμένουμε πότε θα ωριμάσουν οι καταστάσεις για να φουντώσει το κίνημα; και μέχρι τότε τι; θα επιλέγει ο λαός τις πολιτικές που στρέφονται σε βάρος του; τις πολιτικές που ταΐζουν το φασισμό; και με το δημιούργημά τους θα τον εκβιάζουν για να τους ξαναψηφίσει; Θα παρακολουθούμε καταγράφοντας δυνάμεις; Το ερέθισμα στον πολίτη ότι πρέπει και αξίζει να αντισταθεί ότι η φτώχεια και η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος και ανατρέπονται θα τα δώσει ο καθένας μόνος του ή μπορούμε και από ισχυρότερη θέση;

Αντί να αναλωνόμαστε στα γεγονότα και καταστάσεις που είναι αυτοαναφορικές και απευθύνονται σε ελάχιστους και μυημένους θα πρέπει να δούμε πως θα απευθυνθούμε σε ευρύτερο κοινό δίνοντας την ελπίδα ότι αυτές οι πολιτικές δεν είναι μονόδρομος και ανατρέπονται. Εμείς θα επιμείνουμε στην εκλογική συνεργασία των δυνάμεων που αναφερόμαστε, γιατί θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Για να έχουμε κατακτήσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Με συντροφικότητα και εκτίμηση στην ΑΡΠΑ και τον σ. Τζιορτζιώτη

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 26.67% ( 3
Συμμετοχές )



50 σχόλια στο “Μια οφειλόμενη συντροφική απάντηση, για τον Βύρωνα και την Ενότητα

  1. Ανώνυμος

    “…Η πρόταση για κάθοδο ατόμου με τη διευκρίνιση ως συνεργαζόμενου ως μόνη δυνατότητα έγινε από την ΑΡΠΑ, γιατί όπως μας μεταφέρθηκε είναι συνέλευση που λειτουργεί με τη συμμετοχή φυσικών προσώπων . Και φυσικά δεν έγινε αποδεκτή. Δεν ψάχνει κάποιος ή κάποιοι να τρυπώσουν κάπου για να εκλεγούν, ούτε η εκλογή είναι αυτοσκοπός….”.

    Δηλαδή σύντροφε Τάσο, η λειτουργία της ΑΡΠΑ βάσει συνέλευσης φυσικών προσώπων και όχι εκπροσώπων συνιστωσών/πολιτικών οργανώσεων, συμβάλλει στο “…να τρυπώσει κάποιος για να εκλεγεί”, ή συμβάλλει στο να θεωρηθούν οι εκλογές αυτοσκοπός;

    Ο άλλος τρόπος λειτουργίας που είναι βάσει εκπροσώπων συνιστωσών/οργανώσεων και που έχει οδηγήσει τις περισσότερες φορές σε κομπρεμί πολιτικών οργανώσεων, σε κοκορομαχίες για το κόμμα και την τελεία, σε ανούσιες κοπτοραπτικές και το πέταγμα των ανένταχτων στο περιθώριο είναι αυτός που εσύ και εσείς στην ΡΕΚΒ προτείνεται ως τρόπο λειτουργίας;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    “…Η ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ στο κάλεσμά της βάζει την ενότητα και τη συνεργασία χωρίς προαπαιτούμενα. Δεν καλεί να έρθουν φυσικά πρόσωπα υπό την σκέπη της γιατί είναι η μόνη ενωτική δύναμη. Καλεί σε κοινή ισότιμη συνεργασία και δράση με την αυτονομία του καθενός και της κάθε συλλογικότητας…”.

    Ενότητα είτε αυτή αφορούσε τοπικές κινήσεις είτε κεντρικές συνεργασίες, έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Και πάντα με το ίδιο επιχείρημα, όπως καταγράφεται παραπάνω. Που κατέληξαν όλες σχεδόν αυτές οι ενωτικές συνεργασίες; Είτε στηνενσωμάτωση, είτε στην διάλυση. Γιατί; Διότι στις περισσότερες ομαδοποιήσεις/συλλογικότητες, ηγεμονευε και ηγεμονεύει ως δομικό κριτήριο για αυτές τις συνεργασίες, το ΕΚΛΟΓΙΚΟ.

    Ας μην ξεχνάμε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ με τα ίδια επιχειρήματα γίνανε το ’10-’12 ενωτικές δημοτικές παρατάξεις που κάποιες από αυτές πήραν και την Δημαρχία και εξεφτέλισαν την έννοια της Αριστεράς. Ο αντίλογος δεν μπορεί να είναι “μα τότε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αυτές τις ενωτικές προτάσεις” διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να βγει κυβέρνηση, μια χαρά συμμετείχε στα κινήματα. Και μια χαρά πούλαγε αγωνιστιλίκι παρόλο που πολλά μέλη του το εννοούσαν να αγωνίζονται.

    Ομως, ήταν η πολιτική λογική που ναρκοθέτησε αυτές τις ενωτικές κινήσεις. Σύντροφε Τάσο, γράφεις πχ ότι “…Η διατυπωμένη άποψή μου για το πρόγραμμα της ΑΡΠΑ είναι ότι συμφωνώ στη συντριπτική πλειοψηφία των σημείων του αλλά δεν μπορεί να γειωθεί στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματα του κόσμου. Το σκεπτικό και η τακτική προσέγγισης δεν μπορεί να ενεργοποιήσει σε τοπικό επίπεδο και δημοτικές εκλογές , να ενεργοποιήσει και να συσπειρώσει αυτούς στους οποίους αναφέρεται…”.

    Αν συμφωνείς με το περιεχόμενο που εκφράζει η ΑΡΠΑ αλλά είναι η τακτική προσέγγισης που δεν μπορεί αυτό το περιεχόμενο να ενεργοποιήσει και να συσπειρώσει αυτούς στους οποίους αναφέρεται, τότε μάλλον, πρέπει καταρχήν να πείς ΤΙ εννοείς. Διότι η φράση αυτή τα χωρά όλα και τίποτα. Και δεν λές.

    Επίσης και εσύ αλλά και οι συναγωνιστές που μαζί συγκροτήσατε την ΡΕΚΒ μπορέσατε έστω τα 4 τελευταία χρόνια να συσπειρώσετε αυτούς στους οποίους αναφέρεστε; Η απάντηση είναι όχι. Διότι αρκετοί συναγωνιστές της ΡΕΚΒ, είχαν φτιάξει εδώ και χρόνια τους “Πολίτες του Βύρωνα”, που επί της ουσίας και ως συλλογικότητα δεν μπόρεσαν να παράξουν κάτι άλλο, πέρα από την δράση “Χωρίς μεσάζοντες” η οποία έχει σταματήσει πια εδώ και πολύ καιρό, ενώ και η ίδια η συλλογικότητα “Πολίτες του Βύρωνα”, έχει πια σχεδόν διαλυθεί.

    Οι εκλογικές συνεργασίες έτσι, στο πόδι, είναι ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Είναι πιστεύω, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: Τσάτρα πάτρα ενότητα από την μια, και σεχταρισμός, του “εμείς, εμείς, οι μόνοι συνεπείς”, από την άλλη.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Επίσης σύντροφε Τάσο, αν συμφωνείς με το περιεχόμενο που εκφράζει η ΑΡΠΑ και έχεις άλλη προσέγγιση στηνμτακτική με την οποία προσπαθεί να κοινωνήσει η ΑΡΠΑ αυτό το περιεχόμενο στους κατοίκους του Δήμου Βύρωνα, γιατί δεν ζητάς να μπεις και εσύ αλλά και οι υπόλοιποι συναγωνιστές της ΡΕΚ βύρωνα στην ΑΡΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, ακριβώς για να βελτιωθεί αυτή η ανεπάρκεια; Και να μπορέσετε έτσι ως συνέλευση φυσικών προσώπων της ΑΡΠΑ να φτάσετε το περιεχόμενο αυτό στον πολύ κόσμο;

      Απο το να φτιάχνετε μια ακόμα παράταξη και μάλιστα που θα λέει τα ίδια πράγματα, ΓΙΑΤΙ δεν μπαίνετε στην ΑΡΠΑ που έχει και μαχητικό παρελθόν, και μαχητικό παρόν;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Άλλη μια παράταξη στο ονομα της ενότητας….

        Εφόσον συμφωνείτε στο περιεχόμενο γιατί δεν μπαίνετε στην αριστερη παρεμβαση πολιτών βυρωνα για να βελτιώσετε όλοι μαζι την κατά την γνώμη σας ανεπαρκή τακτική;

        Όμως, αν δεν απατωμαι η άρπα και κόσμο έχει, κ εμβέλεια στον κόσμο. Γιατί λοιπόν δεν μπαίνετε στην άρπα ισότιμα κ δημοκρατικά, παρα φτιάχνετε ακομα μια παράταξη;

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Πολύ σωστή η επισήμανση πάνω σε ένα από τα φάουλ του κειμένου του Τάσου Μαυρόπουλου:

      “Επίσης και εσύ αλλά και οι συναγωνιστές που μαζί συγκροτήσατε την ΡΕΚΒ μπορέσατε έστω τα 4 τελευταία χρόνια να συσπειρώσετε αυτούς στους οποίους αναφέρεστε; Η απάντηση είναι όχι. Διότι αρκετοί συναγωνιστές της ΡΕΚΒ, είχαν φτιάξει εδώ και χρόνια τους “Πολίτες του Βύρωνα”, που επί της ουσίας και ως συλλογικότητα δεν μπόρεσαν να παράξουν κάτι άλλο, πέρα από την δράση “Χωρίς μεσάζοντες” η οποία έχει σταματήσει πια εδώ και πολύ καιρό, ενώ και η ίδια η συλλογικότητα “Πολίτες του Βύρωνα”, έχει πια σχεδόν διαλυθεί.”

      Οι συναγωνιστές της ΡΕΚΒ δεν είναι καινούργιοι. Οι περισσότεροι από τους 18 συμμετέχοντες/υπογράφοντες στη νέα παράταξη, έχουν χρόνια αγωνιστικής δράσης στον Βύρωνα. Κατάφεραν μήπως αυτοί να συγκροτήσουν συλλογικότητες με περιεχόμενο και τακτική που να γειώνεται στον κόσμο, να ενεργοποιεί και να συσπειρώνει αυτούς στους οποίους αναφέρονται; Η απάντηση είναι σαφής και είναι ΟΧΙ.

      Οπότε, προς ΤΙ αυτή η διαφοροποίηση από την Αριστερή Παρέμβαση, στο βαθμό μάλιστα που συμφωνούν με το περιεχόμενο που έχει;

      Reply
  3. Ανώνυμος

    “…Η ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ στο κάλεσμά της βάζει την ενότητα και τη συνεργασία χωρίς προαπαιτούμενα. Δεν καλεί να έρθουν φυσικά πρόσωπα υπό την σκέπη της γιατί είναι η μόνη ενωτική δύναμη. Καλεί σε κοινή ισότιμη συνεργασία και δράση με την αυτονομία του καθενός και της κάθε συλλογικότητας….”.

    ΧΩΡΙΣ προαπαιτουμενα; Δλδ και με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ; Και με την άλλη δημοτική παράταξη με την κ. Σάρολα επικεφαλή που η λογιή της εκτείνεται από ένα αντιμνημονιακό περιεχόμενο μέχρι λογικές ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο και το κράτος;

    Θα μου πείτε “προβοκάρεις όταν γράφεις ‘και με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ'”. Δεν προβοκάρω. Λέω απλά, ότι αυτή την εντελώς επιπόλαιη και επιφανειακή λογική συνεργασιών, την γνωρίσαμε και την πληρώνουμε σήμερα ως λαός, πανάκριβα.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Επίσης: “…Η ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ στο κάλεσμά της βάζει την ενότητα και τη συνεργασία χωρίς προαπαιτούμενα. Δεν καλεί να έρθουν φυσικά πρόσωπα υπό την σκέπη της γιατί είναι η μόνη ενωτική δύναμη. Καλεί σε κοινή ισότιμη συνεργασία και δράση με την αυτονομία του καθενός και της κάθε συλλογικότητας….”.

    Δλδ εάν λειτουργείς βάσει συνέλευσης φυσικών προσώπων, προωθείς τον καρριερισμό και τον σεχταρισμό. Ενώ άμα καλείς σε συνεργασία παρατάξεων “χωρίς προαπαιτούμενα”, προωθείς την σαφήνεια στις πολιτικές επιλογές και θέσεις, ένα ριζοσπαστικό περιεχόμενο, και φυσικά τηνέλλειψηκαπελώματος, ειδικά για τους ανένταχτους.

    Ωρε τι διαβάζουμε γμτ……

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Βρε συντρόφια της ΡΕΚΒ, αν συφωνείτε στο περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας βάσει συνέλευσης φυσικών προσώπων με τους συντρόφους της ΑΡΠΑ και διαφωνείτε στην τακτική, γιατί δεν προτείνετε στους συντρόφους της ΑΡΠΑ να μπείτε στην συνέλευση της ΑΡΠΑ ως μέλη/φυσικά πρόσωπα και εσείς, ισότιμα και δημοκρατικά όπως όλοι/ες; Γιατί αντί για αυτό, να φτιάξετε ακόμα μία παράταξη;

    Δηλαδη αυτό που κάνετε είναι ενωτικό και δεν είναι πολυδιάσπαση;

    Reply
  6. Κώστας

    Είναι πολύ θετικό αυτό που βλέπω να λένε διάφοροι σύντροφοι, δηλ για εντελώς ενιαίο σχήμα στον Βύρωνα με ΟΛΕΣ τις δυνάμεις της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτή ακριβώς είναι και η δικιά μου πολιτική εκτίμηση για τον ρόλο του συνόλου των δυνάμεων που στηρίζουν αυτές τις μετωπικές συσπειρώσεις, για τον ρόλο που πρέπει και μπορούν να παίξουν βασικά γιατί κατά τα άλλα, δεν τον παίζουν, συνήθως

    Δεν φαίνεται να το πρότεινε η ΑΡΠΑ ούτε να το ήθελαν οι της ΡΕΚΒ.

    Επίσης όπου το προσπάθησαν οι της ΛΑΕ (να μπουν ως μέλη) η απάντηση ήταν πως “αυτό είναι πολιτική συμμαχία με την ΛΑΕ την οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποκλείσει”. Ενδεχομένως κάπου να προχώρησε σε σχήματα με έναν θετικότερο συσχετισμό υπέρ της μετωπικής γραμμής και που είναι έμπρακτα σχήματα πόλης και όχι παρατάξεις κομμάτων και μετώπων , όπως το ΦΚ στην ΑΠ που είναι υποδειγματικό. Για παράδειγμα υπήρξε ΟΧΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣ ΗΡΘΑΤΕ στην Δάφνη. Να μην αναφέρω και την Κρήτη γιατί μπορεί να πείτε άλλο οι Περιφέρειες

    Αλλά αυτό που γίνεται στον Βύρωνα είναι μικρογραφία παθογένειας. Έχεις 2 μορφώματα που οι διαθέσεις τους και οι διαθέσεις που εκφράζονται στο εσωτερικό τους είναι από την οργανική ένωση χωρίς κανέναν διαχωρισμό μέχρι τις 2 παραλλαγές συνεργασίας (συνεργαζόμενοι ή ΑΡΠΑ-ΡΕΚΒ). Και αυτά τα 2 μορφώματα παρά την αμοιβαία δημόσια συναγωνιστική και συντροφική αναγνώριση ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν.

    Καλώς λοιπόν παίρνουν εδώ τον λόγο σύντροφοι και λένε πως η λύση ήταν η οργανική ένωση αλλά έχουμε μπόλικο υλικό από τα κείμενα των συντρόφων ΤΖ και Μ για να κρίνουμε πως αυτό δεν ήταν ώριμο και δεν το πρότεινε κανένας. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει τα 2 αυτά μορφώματα να δώσουν την μάχη αντιπαραθετικά. Όπως οι 2 συλλογικότητες συζητάνε στην Θεσσαλονίκη (αν και κρατάω την ανάσα μου για το πότε θα ανακοινωθεί το ναυάγιο) και όπως υπάρχουν και εργασιακοί χώροι που γίνονται συνεργασίες (πχ γιατροί) να προχωρήσει και στον Βύρωνα.

    Όπως λέει και ο σ Μ οι πολλές λεπτομέρειες κουράζουν, αφορούν μυημένους και Βυρωνιώτες προσθέτω εγώ και οι ευθύνες για τα ναυάγια ενωτικών συζητήσεων τους βαραίνουν όλους. Ας πάψουν όμως να πληγώνουν την ενότητα με περιεχόμενο, την ενότητα που πολλαπλασιάζει δυνάμεις και δεν προσθέτει εφόσον κατά κοινή ομολογία των 2 κειμένων (ΤΖ και Μ) και όλων των σχολίων που γράφτηκαν στις 2 αναρτήσεις υπάρχουν όροι για μια τέτοια ενότητα. Και μάλιστα δέχεται κριτική η ΡΕΚΒ που δεν προτείνει μια πιο προχωρημένη μορφή ενότητας από αυτήν που προτείνει η ΡΕΚΒ

    https://www.youtube.com/watch?v=bFN62VwSj1I

    Κώστας

    Reply
    1. Βυρωνιώτης

      Οχι Κώστα, δεν μιλάμε για ένα εναίο σχήμα με όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ. Μιλάμε για ένα ενιαίο σχήμα, ΟΣΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με το μέχρι τώρα κεκτημένο περιεχόμενο και τρόπο λειτουργίας μιας δημοτικής κίνησης σαν την ΑΡ.ΠΑ. Ο σύντροφος Τάσος το είπε “συμφωνώ με το περιεχόμενο, διαφωνώ με τον τρόπο γείωσης αυτού του περιεχομένου που δεν κατάφερε να συσπειρώσει αυτούς στους οποίους αναφέρεται”.

      Όσοι λοιπόν σύντροφοι και συντρόφισσες από την ΡΕΚΒ -αλλά και άλλοι- έχουν παρόμοιες θέσεις και ανησυχίες με τους συντρόφους της ΑΡΠΑ, είναι καλοδεχούμενοι ως φυσικά πρόσωπα/μέλη που είναι και οι υπόλοιποι!

      Επίσης, ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΑΡΠΑ στους συναγωνιστές της ΡΕΚΒ στην συνάντηση που έγινε. Δλδ πρότεινε το να μπουν στην ΑΡΠΑ ως φυσικά πρόσωπα/μέλη δημοκρατικά και ισότιμα με όλους τους άλλους , όσοι/ες από την ΡΕΚΒ συμφωνούν με το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας βάσει φυσικών προσώπων και όχι εκπροσώπων συνιστωσών. Η ΡΕΚΒ ΔΕΝ μας απάντησε ποτέ σε αυτή την πρόταση.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Δεν ομιλούμε για ένωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ. ΔΕΝ είναι αυτός ο χαρακτήρας και η λειτουργία των δημοτικών πολιτικών κινήσεων. Συγκροτούμαστε στην βάση συνέλευση φυσικών προσώπων, οργανωμένων και ανένταχτων. οι πολιτικές οργανώσεις/κόμματα που τα μέλη τους ως φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν σε μια αριστερή δημοτική/πολιτική κίνηση, στηρίζουν ΕΤΣΙ έμπρακτα την κίνηση αυτή.

      Μια τέτια κίνηση είναι και η ΑΡΠΑ. Επομένως, δεν μας αφορά η ενότητα ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ. Μας αφορά η ενότητα των φυσικών προσώπων (οργανωμένοι και ανένταχτοι) που συμφωνούν σε ένα περιεχόμενο (όπως πχ αυτό που έχει κατακτήσει η ΑΡΠΑ) και σε έναν τρόπο λειτουργίας στη βάση φυσικών προσώπων. Οποιος συμφωνεί έμπρακτα με αυτά, καλοδεχούμενος, είτε είναι οργανωμένος, είτε ανένταχτος.

      Reply
  7. Βυρωνιώτης

    Οι κινήσεις δήμων, δεν είναι συρραφή οργανώσεων. Δεν είναι ενότητα ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ Κώστα. Λειτουργούν στην βάση της συνέλευσης φυσικών προσώπων (οργανωμένων και ανένταχτων) και αυτό είναι που στηρίζουν έμπρακτα ή όχι, οι όποιες πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν με το περιεχόμενο που κατακτούν αυτές οι δημοτικές/πολιτικές κινήσεις.

    ΕΤΣΙ λειτουργεί και η ΑΡΠΑ. ΔΕΝ μας ενδιαφέρει καμία συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ. Μας ενδιαφέρει η πολιτική, ποσοτική, ποιοτική ενδυνάμωση μιας δημοτικής πολιτικής κίνησης όπως η ΑΡΠΑ, η οποία λειτουργεί με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα και έχει ως περιεχόμενο αυτό που έχει κατακτήσει και ααναπτύσσει όπως μπορεί. Αν θέλουν οι πολιτικές οργανώσεις την στηρίζουν. Και ορισμένες πολιτικές οργανώσεις όντως την στηρίζουν έμπρακτα. Αν θέλουν και άλλες, πολύ καλά θα κάνουν.

    Reply
  8. Left G700

    ΕΝΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ:

    Ο Κώστας περιγράφει τα πράγματα με ειλικρινή ρεαλισμό. Δυστυχώς, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι επαγγέλλεται μια ενότητα που είναι αδύνατον να επιτευχθεί σε αυτή τη φάση (και δεν βλέπω τόσο μακριά για να πω πότε θα μπορεί να επιτευχθεί).

    Σε εκείνους από τους υπόλοιπους σχολιαστές οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που καλούν άλλους να κάνουν (να μπουν στην ΑΡΠΑ αφήνοντας απ’ έξω τις κομματικές τους ταυτότητες) ισχύει και για τους ίδιους, ας πω από εδώ ότι αυτά τα παραμύθια έχουν πεθάνει προ πολλού και δεν γίνονται πιστευτά ούτε από τους χάνους.

    Reply
    1. βυρωνιωτης

      Ποιος σου λέει να αφήσεις έξω την κομματική σου ταυτοτητα; ΚΑΝΕΝΑΣ.

      Τι σου λέμε; Σου λέμε οτι, οι οργανωμένοι που συμμετέχουν σε μια δημοτική κίνηση συμμετεχουν ως φυσικά πρόσωπα. Τι σημαίνει αυτο;

      Α. Οι πολιτικές οργανωσεις/κομματα εχουν αποφάσισε να συμμετάσχουν -και συμμετέχουν οργανικά- μέσω των μελών τους σε μια τετια δημοτική κίνηση.

      Β. Οι οργανωμένοι εχουν την κομματική τους ταυτότητα, αλλα η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων γίνεται στην συνελευση της δημοτική κίνησης βάσει φυσικών προσώπων και όχι εκπροσώπων συνιστωσών, όχι δια μέσω πολιτικών συμφωνιών που οριαγουν την κοπτοραπτικη, τον παραγοντισμό, τους παραλληλιυς μονολογους και την ανυπαρξία οσμωσης.

      Με αυτη την λογική η ΑΡΠΑ απευθύνθηκε και στους συντρόφους της ΡΕΚΒ, αυτήν την πρόταση ενότητας έκανε και όσο μάθατε όλοι εσείς οι αναγνώστες την απάντηση της ΡΕΚΒ, άλλο τόσο την έμαθε κ η ΑΡΠΑ.

      Έχουμε βγάλει συμπεράσματα λοιπόν από προτάσεις εκλογικής συνεργασίας παρατάξεων κ δεν θέλουμε να αναπαραξουμε ανεμομαζώματα διαολοσκορπισματα. Την ενότητα την αντιλαμβανόμαστε πολύ πιο σοβαρά.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Oχι και πως με πολυαφορά, αλλά αυτές οι “αφηγήσεις” αποτελούν το άκρο-άωτο της πολιτικής αφέλειας η/και πολιτικής ανεντιμότητας. Πολιτική αφέλεια για τους πραγματικούς ανένταχτους, που θα τσιμπήσουν, πολιτική ανεντιμότητα για εκείνους και τα κόμματά τους, που κάνουν ψευτοδηλώσεις αδρανοποίησης των κομματικών τους οργανώσεων η ανέχονται καιροσκοπικά να αιωρείται αυτή η απάτη, χωρίς να αναλαμβάνουν καμιά σχετική δέσμευση.
        Τι πα να πει, ορέ πατριώτες, “συζήτηση βάσει φυσικών προσώπων”; Δε θα γίνεται άτυπη, δηλαδή αδήλωτη, μάχη κουκιών και μηχανισμών; Πόσο μάλλον, που τα φυσικά πρόσωπα, “θα έχουν την κομματική τους ταυτότητα”, δηλαδή θα μπορούν να επικαλούνται την κομματική τους ένταξη σε όποια στάση τους το κρίνουν αναγκαίο, δηλαδή σε κάθε σημαντική.
        Μικροαστικές υποκρισίες εποχής πρώτης Μεταπολίτευσης, που νομίζαμε πως είχαν ξεπεραστεί.

        Reply
        1. Βυρωνιώτης

          Ανώνυμα, αφού ΔΕΝ γνωρίζεις την λειτουργία των συνελεύσεων βάσει φυσικών προσώπων που έχουν ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ έχουν οι δημοτικές κινήσεις, γιατί δεν ρωτάς να μάθεις;

          ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και όχι “συζητηση” φυσικών προσώπων καταρχήν. Οργανωμένοι και ανένταχτοι συγκροτούν την δημοτική κίνηση βάσει μιας τέτιας συνέλευσης. Τα κόμματα στηρίζουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ την χ δημοτική κίνηση, μέσω της υλικής συμμετοχής των μελών τους σε αυτή. Και μέσω των προτάσεων/αντιλήψεων που τα μέλη αυτά καταθέτουν στην συνέλευση. Η λειτουργία της συνέλευσης βάσει φυσικών προσώπων και όχι πολιτικών συμφωνιών μεταξύ κομμάτων, όχι εκπροσώπων συνιστωσών, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ:

          α. Στην ισότιμη συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων των ανένταχτων, διότι ούτε κομματικές κοπτοραπτικές έχουν να αντιμετωπίσουν, ούτε παράλληλες πολιτικές συμφωνίες μεταξύ κομμάτων.
          β. Στην αποτροπή γενικά της εμφάνισης ενιαίων κομματικών μπλοκ στις συνελεύσεις,μιας και ενισχύεται η προσωπική και συλλογική αναζήτηση ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της δημοτικής κίνησης για τα πεδία που αυτή παρεμβαίνει και ασχολείται.
          γ. Στην καλύτερη όσμωση μεταξύ επεξεργασιών/θέσεων των κομμάτων και δημοτικής κίνησης, για διάφορα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της κίνησης. Διότι, κατατίθενται πέρα από τις αντιλήψεις και προτάσεις των ανένταχτων, και αντιλήψεις/προτάσεις που παράγουν τα χ κόμματα δια-μέσω των μελών τους, σε ένα κλίμα ισοτιμίας και σε ένα κλίμα που γενικά συμβάλλει σε μια καλύτερτη και πιο ουσιαστική συζήτηση.

          ΥΓ. Αυτό το “Μικροαστικές υποκρισίες εποχής πρώτης Μεταπολίτευσης, που νομίζαμε πως είχαν ξεπεραστεί”, ΤΙ είναι πάλι; Γιατι το δοκιμάσατε τότε και απέτυχε; Και αν το δοκιμάσατε ΠΩΣ διάολο τότε, τα στοιχεία που έχουμε σήμερα ομιλούν για μια εποχή όπου, η δογματίλα και ο ανταγωνισμός μεταξύ των οργανώσεων κομμάτων πήγαινε σύννεφο, ο καθένας προσπαθούσε να ελέγξει οργανωτικά ό,τι μπορούσε και ό,τι τον έπαιρνε απο πολιτιστικούς συλλόγους της εποχής, φοιτητικούς συλλόγους κλπ, με τα ΚΚΕ και ΚΚΕ εσ, να δίνουν τον τόνο σε αυτό, αλλά και την υπόλοιπη την εξ. αριστερά να ακολουθεί σε αυτή την διαδικασία;

    2. Κώστας

      Λεφτ το ιδανικό είναι τα ενιαία σχήματα όλου του δυναμικού της αριστεράς αν συμφωνούν σε κάποια βασικά σημεία ανάλυσης για τον κοινωνικό χώρο, το κεντρικό πολιτικό και την συνελευσιακή λειτουργία.

      Να μην γίνεται παρεξήγηση με την παράδοση της κομματικής ταυτότητας που λες πως περίπου δεν γίνεται και είναι για χάνουν.Όλοι ξέρουν πως σε ένα σχήμα ένας είναι μέλος της χ οργάνωσης καθοδηγείται από αυτήν. Το σχήμα όμως αποφασίζει ομόφωνα και η απόφαση μπαίνει σε δοκιμασία μαζών. Ο υπερκομματικός χαρακτήρας δεν είναι ούτε φιλελευθερισμός ούτε απάτη ούτε αντιπολιτική και όποιος έχει ζήσει σχήματα με 5 οργανωμένους και 20 ανένταχτους που πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα και αυτό που θα αποφασίσουν να στοιχίσει την πλειοψηφία των συναδέλφων ξέρουν πως γίνεται και δεν είναι για χάνους.

      Το ότι τα ΑΡ δεν θέλουν την ενότητα (κοινωνική και πολιτική και όχι στρατηγική που καλώς δεν την θέλουν γιατί είναι ανέφικτη αντικειμενικά) δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κοιτάμε εκεί και να μην λέμε πως anyway, ας γίνει και κάτι λιγότερο από το αναγκαίο. Ε, όταν το αναγκαίο ή έστω κάτι που να το προσεγγίζει δεν είναι εφικτό λόγω υποκειμενικών ευθυνών αυτοί που τις έχουν πρέπει και να τις χρεώνονται. Η πολιτική μάχη δηλ εντός αριστεράς δεν τελειώνει με το αν θα γίνει το αναγκαίο αλλά και για τους όρους να υπάρχουν δυνάμεις που το παλέβουν και μετά και με το να προσεγγίζεις τις μάζες σήμερα στο όνομα του αναγκαίου ακόμα και αν αυτό δεν γίνει.

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Κώστα οι δημοτικές κινήσεις ΔΕΝ έχουν μόνο την ομοφωνία σαν τρόπο λήψης αποφασης. Εχουν το τριπλό σχήμα: Ομοφωνία, συναίνεση, ή τέλος αν δεν μπορεί να υπάρξουν αυτά τα 2, απόφαση με ψηφοφορία και αναγκαστικά “πλειοψηφία/μειοψηφία”.

        Ολα αυτά είναι μέσα στην ζωή: Δεν μπορούν να υπάρχουν πάντα ούτε ομοφωνίες, ούτε συναινέσεις. Τότε ψηφίζουμε.

        Reply
      2. Κώστας

        Ανώνυμε 11:26 προσπαθώ να δώσω έναν ορισμό του σχήματος γιατί μπαίνει με ένταση στην συζήτηση πως δεν υπάρχει. Στάθηκες μόνο στον έναν άξονα που έβαλα (ομοφωνία). Ο άλλος είναι η δοκιμασία του αν η απόφαση είναι ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ. Στην κυριολεξία, όχι μαζική απλά αλλά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ στον χώρο. Προφανώς δεν πρέπει να καταρρέει η πολιτική παρέμβαση αν δεν υπάρχει ομοφωνία ή έστω συναίνεση και τότε γίνεται ψηφοφορία.

        ΑΛΛΑ

        Με συνείδηση πως αυτό είναι πολιτική ήττα ΟΛΩΝ

        και

        Με την δεύτερη αρχή (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ αποτελέσματα) σε ισχύ. Η γραμμή που βγήκε με συναίνεση (δηλ με κάποιον να έχει κάπως το πάνω χέρι, ηγεμονία στο σχήμα το λέγαμε στα ΕΑΑΚ) ή με πλειοψηφία, στο επόμενο σχήμα θα έρθει να παρουσιάσει αν τα αποτελέσματα της ήταν ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ γιατί η οποιαδήποτε γραμμή ενός σχήματος δοκιμάζεται στο μαζικό πεδίο.Αν δεν ήταν θα το δεχτεί και θα κάνει πίσω. Αν ήταν θα το αναγνωρίσουν οι άλλοι.

        Κώστας

        Reply
      3. Left G700

        Βρε Κώστα, γιατί δεν θέλεις να δεις την κατάσταση όπως είναι στην πραγματικότητα;

        Αφήνοντας τελείως απ’ έξω το ποιος έχει δίκιο ή άδικο, το ποιος έχει τη σωστή γραμμή και ποιος τη λάθος, και μένοντας μόνο σε ψυχρές διαπιστώσεις:

        Δεν υπάρχει καμία συμφωνία έστω και σε βασικά σημεία ανάλυσης ούτε καν για τον κοινωνικό χώρο αναφοράς και πολύ περισσότερο για το ζήτημα της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης. Δεν βλέπεις τι γίνεται στην Αθήνα; Δεν βλέπεις τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη; Δεν βλέπεις τι γίνεται στην Κρήτη; Ο Βύρωνας είναι ένα μικρό κομμάτι από το μεγάλο παζλ. Και το μεγάλο παζλ δεν είναι παρά μια εικόνα αποσύνθεσης. Η ελληνική Αριστερά βαδίζει ολοταχώς προς την ιταλοποίηση με μοναδική διαφορά την επιβίωση ενός σχετικά ισχυρού για τους καιρούς που ζούμε ΚΚ.

        Ένα πρέπει να μας απασχολεί. Αν η επισημοποίηση της διαλυτικής ήττας που θα γίνει με τις εκλογές, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία αναστοχασμού της λάθος πορείας (που έλεγε κι ο Μπογιό για το ΚΚΕ το ’13). Εγώ ούτε γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος, ακόμα κι φανεί ότι έχουμε ξύσει πια μέχρι και τον πάτο.

        Reply
        1. Κώστας

          Βρε left η υλιστική διαλεκτική ανάλυση για την κοινωνική εξέλιξη λέει πως κάτι κοινωνικά αναγκαίο είναι εξ ορισμού εφικτό άρα στην βάση του μιλάω και για τον καταμερισμό των υποκειμενικών ευθυνών μη εκπλήρωσης του αντικειμενικά εφικτού.

          Άλλωστε είναι κάτι που έχει γίνει πολλάκις, η σύνθεση μιας ενιαίας πρακτικής ανάμεσα σε αυτό που εκφράζω και την άποψη που προνομιακά εκφράζεται στην Pandiera. Είναι μια άποψη που διαχρονικά την θέλω όχι μόνο σε κοινωνικούς χώρους και πολιτικά μέτωπα αλλά και σε στρατηγικό επίπεδο κομμουνιστικής ανασύνθεσης, εν προκειμένω δυστυχώς πια μόνο το Κ Σχέδιο και την Αναμέτρηση. Είναι μια άποψη με την οποία φτιάξαμε τα ΕΑΑΚ με τα αποτελέσματα του φοιτητικού κινήματος και πανεπιστημίου ανορθογραφία σε όλη την ΕΕ και το αργό προχώρημα της αναδιάρθρωσης εκεί ακόμα και στην σημερινή ήττα και κρίση και υποχώρηση του φοιτητικού κινήματος και των ΕΑΑΚ. Επίσης και σήμερα αυτό που λες ανέφικτο εγώ ακούω πως σε περιπτώσεις γίνεται, μάλλον στην Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω και στην Θεσσαλονίκη συζητάμε. Επίσης στον Βύρωνα που μας έδωσε την αφορμή, ΑΡΠΑ και ΡΕΚΒ αναγκάζονται να αναγνωρίζουν αμοιβαία σαν συναγωνιστικές δυνάμεις, είναι η σχέση τους με την πραγματικότητα των τοπικών αντιστάσεων τέτοια που τους αναγκάζει. Γιατί να πω πως είναι ανέφικτο.

          Η ιταλοποίηση είναι δεδομένη συμφωνώ. Γενικά διαχωρίζω τις ευθύνες όμως ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πολλές, εν προκειμένω το ΚΚΕ και το ΑΡ, αυτο που στην πολιτική μου κουλτούρα λέω ρεφορμιστική αριστερά και στην επαναστατική αριστερά που δεν μπόρεσε να τους σταματήσει. Και επειδή πάμε για νέο συντριπτικό επεισόδια ήττας ψάχνω τους΄ορους της ανάταξης για την επόμενη μέρα και πάλι την αντίληψη που προνομιακά εκφράζεται στην Pandiera και κουραστικά με σεντόνια και κόντρα σεντόνια συζητάω μαζί της την θεωρώ από τις πρώτες μου απευθύνσεις για την ανάταξη

          Κώστας

        2. Left G700

          Κώστα, αφού σου διευκρινίσω ότι το «Βρε Κώστα» ήταν μια απλή έκφραση της καθομιλουμένης στις περιπτώσεις διαλόγου και δεν έκρυβε κάτι εχθρικό, υποτιμητικό κ.λπ., οπότε δεν υπάρχει λόγος να μου το αντιγυρίζεις, να σου πω τα εξής εν τάχει και συνοπτικά:

          Δεν αρνούμαι το εφικτό του πράγματος εν γένει και θεωρητικά. Αρνούμαι το εφικτό της ενότητας στην παρούσα συγκυρία (βραχυπρόθεσμα δηλαδή) και φάση (μεσοπρόθεσμα).

          Τα παραδείγματα που φέρνεις είναι σταγόνα μπροστά στον ωκεανό που έχει ανάγκη να «γεννήσει» η Αριστερά. Με σταγόνες δουλειά δεν γίνεται όταν απαιτείται πλημμυρίδα.

          Τέλος, μια και μπήκες σε «οργανωσιολογία» (κάτι που απέφυγα εγώ ο «ανθενωτικός» επιμελώς για ευνόητους λόγους, αλλά εσύ δεν μπόρεσες να βάλεις έστω και προσωρινά σε παρένθεση):

          Η ενότητα που θέλεις ξεκινάει με δύο αποκλεισμούς από τα αποδυτήρια: ΚΚΕ και ΑΡ. Και μπορεί το ΚΚΕ να λέει «δεν σας θέλω, δεν σας θέλω, δεν σας αγαπώ, δεν σας θέλω και πάρτε και δρόμο και άιντε στο καλό», αλλά με το ΑΡ δεν είναι έτσι. Εσείς[*] είστε που κλείνετε την πόρτα. Αλλά δεν θα σπάσουν μόνο τα δικά μας δόντια πάνω της. Θα σπάσουν και τα δικά σας.

          [*] Όταν λέω εσείς δεν εννοώ βέβαια μόνο την ΑΡΑΝ· εννοώ όλον τον «συρφετό τον αντικαπιταλιστικό-επαναστατικό–διεθνιστικό», είτε με στολή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ κ.λπ.) είτε με πολιτικά (ΔΙΡΙΖΑ, ΑΡΚ, ΟΝΡΑ, ΔΙΚΤΥΟ και τα παρόμοια.

        3. Κώστας

          Λεφτ, μπορεί να στο αντιγύρισα φιλικά-χιουμοριστικά, γίνονται και αυτά !!

          Το ότι αποκλείω εγώ το ΑΡ που το είδες ? Όταν λέω για ΑΡΠΑ-ΡΕΚΒ λες να εννοώ “Οξω ο Μαυρόπουλος” ? Δεν λέω πως πρέπει ακόμα να παλευτεί η ΛΑΕ ? Δεν χαιρετίζω στους ΟΤΑ που στηρίζει ριζοσπαστικά ενωτικά εγχειρήματα και την απόφαση για τις ευρωεκλογές ? Είναι πάρα πολλοί όσοι δεν αποκλείουν το ΑΡ. Ούτε η Αναμέτρηση , το Κ Σχέδιο, η Μετάβαση, το αποκλείουν. Ούτε η Συνάντηση (ΑΡΚ, ΟΝΡΑ κλπ) το αποκλείει, έχεις άδικο, πολύ άδικο. Βασικά ελάχιστοι το αποκλείουν, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ και αυτό όχι και στο κίνημα, οι 2 ΟΚΔΕ και τα μλ. Όταν η νεολαία του ΑΡ ουσιαστικά πήρε το καπελάκι της και έφυγε από το ΑΡ ποιος του έφταιγε του ΑΡ ? Η ΟΝΡΑ ? Το Κόκκινο Νήμα ? Η ΑΡΑΝ ? Κόμμα λέω δεν θέλω να κάνω μαζί του, λογικό δεν είναι ? Μα δεν αποκλείω μόνο το ΑΡ απο αυτό το επίπεδο, τους περισότερους αποκλείω, τους πάντες βασικά πλην ΝΑΡ, Αναμέτρηση, Κ Σχέδιο, Παρέμβαση, ΑΡΑΣ, Εργατικό Αγώνα και Κορδάτο. Εκεί μιλάμε για απαιτήσεις βαθιάς ιδεολογικής και στρατηγικής σύνθεσης. Αν θελήσει να αυτοαποκλειστεί και από τα άλλα 2 επιπεδα (κίνημα, μέτωπο) μέσω μιας ρητορικής τύπου Επανεκκίνηση είναι άλλης τάξης μεγέθους ζήτημα.

          Κώστας

        4. Left G700

          Κώστα, συνεχίζεις να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Επί της ουσίας, ομόθυμα και παμψηφεί, όλες οι οργανώσεις και τα ρεύματα (π.χ., αναρχοαυτονομία, φεμινιστικό, αριστερή οικολογία) της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν θέλετε ούτε καλημέρα με το ΑΡ (εκτός κι αν βγει στο Σύνταγμα αυτομαστιγωνόμενο και φωνάζοντας «ξέπεσα στον εθνικισμό, δεν θα το ξανακάνω»!). Ένα μόνο παράδειγμα αρκεί.

          Για δες τι γράφεται στην πρόσφατη (22 Μαρτίου) «Πολιτική πρόταση της Μετάβασης για τις ευρωεκλογές»:

          7. Η εκλογική πολιτική πρόταση του Π.Σ. της ΛΑΕ, στο βαθμό που είναι ειλικρινής και συνεπής και όχι μια επικοινωνιακή κίνηση, μπορεί να αξιοποιηθεί στην παραπάνω κατεύθυνση, με προϋποθέσεις τη σαφή διάκριση από θολά και ψηφοθηρικά «πατριωτικά μέτωπα», […].

          Και αυτό λέγεται από την οργάνωση που είναι η πιο «ζεστή» από όλες τις οργανώσεις τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία με όλη τη ΛΑΕ και η πιο «διπλωματική» και «κομψή» στην κριτική της προς το ΑΡ. Τι να λέμε τώρα;

          Σε τελική ανάλυση, γούστο σας και καπέλο σας. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε και συναμετάξυ μας!

        5. Κώστας

          Left βεβαίως και θέλουμε και είναι έμπρακτο αυτό, και η Μετάβαση θέλει, συνεργασία με το Αριστερό Ρεύμα. Αρκεί το Αριστερό Ρεύμα να έρχεται στην συνεργασία με τις θέσεις του και όχι αυτές που εκφωνεί ο Λαφαζάνης, να δέχεται πως οι θέσεις της συνεργασίας αποφασίζονται με συναίνεση και πως η συνεργασία εκπροσωπείται συλλογικά. Το θολό πατριωτικό μέτωπο δεν είναι θέση του ΑΡ άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.

          Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος του πολιτικού βήματος που κάνει η Μετάβαση όταν λέει πως δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει με κάποιον τρόπο το Now The People (στην ίδια ανακοινωση που βάζεις απόσπασμα λέει πως θεωρεί ότι η απόφαση της ΛΑΕ μπορεί να συμβάλλει) και σου φαίνεται η πρόταση αυτή προσχηματική γιατί λέει όχι στο “θολο πατριωτικό μέτωπο” δεν ξέρω πως να σου απαντήσω γιατί δείχνεις πολύ τεμπέλικο πολιτικό ένστικτο και διαβάζεις ένα πολιτικό κείμενο και δεν βλέπει ολόκληρη κοτρόνα αλλά ξεψαχνίζεις τα χαλικάκια. Εκτός και από τεμπέλικο πολιτικό ένστικτο δείχνεις και έναν πολιτικό κυνισμό του “μεγάλου μαγαζιού” που θα καπελώσει. Εγώ σου ορκίζομαι πως η ΑΡΑΝ αν μιλάει ως ΛΑΕ για τις ευρωεκλογές δεν θα φύγει μισό χιλιοστό από την ομοφωνη απόφαση. Εσυ είχες ήδη πει πως είναι γραμμένη για να μπορεί ο καθένας να πει ότι θέλει. Δεν ισχύει γιατί ήδη σου είπα πως η τήρηση της είναι και εφικτή και πραγματική, συμβαίνει ήδη. Μπορώ να σου πω και την ιστορία της, είναι γραμμένη εξ ολοκλήρου από ΑΡΑΝ, ΚΔ και ΑΡΑΣ και την δέχτηκε το ΑΡ κάτω από την πίεση της διάσπασης της ΛΑΕ μετά τους Σπαρτιάτες και το 55-45 της 2.12. Αλλά ψηφίστηκε ομόφωνα και πρέπει να δεσμεύει

          Καταλαβαίνεις πως ένας σύμμαχος που λέει προκαταβολικά, αν το λέει, πως δεν θα σεβαστώ τίποτα εννοείται πως είναι ανεπιθύμητος. Έλα όμως που ο πολιτικός λόγος του Λαφαζάνη δεν έχει σχέση ούτε με το ΑΡ, εκεί τι λέμε ? Τι λέμε όταν η νεολαία του ΑΡ φτιάχνει διακριτή οργάνωση ? Τι λέμε όταν το 45 % της 2.12 εκφράζει πάνω από το 90 % της ΛΑΕ και έτσι έγινε 100% στο επόμενο ΠΣ της 24.02 ? Λέμε πως συνεχίζουμε και πως ΑΡ δεν σημαίνει Λαφαζάνης έτσι κι αλλιώς. Να πάει η ΛΑΕ στηρίζοντας όσο περισσότερα ενωτικά ριζοσπαστικά σχήματα σε πόλεις και περιφέρειες και την γραμμή για τις ευρωεκλογές. Από κει και πέρα θα μετρήσουμε αποτελέσματα. Θα δούμε σε ποιους δήμους και περιφέρειες πήγαν τα σχήματα καλύτερα και η ΛΑΕ (ή ότι κατεβάσουμε γιατί η απόφαση λέει πως στις ευρωεκλογές η ΛΑΕ θα κατέβει σε συνεργασία με την υπόλοιπη ριζοσπαστική αριστερά) σε ποιες εκλογικές περιφέρειες πήγε καλύτερα. Σε πληροφορώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποτιμήσουμε πως η ΛΑΕ από τα κάτω έχτιζε, ενιαία, ΚΑΙ το Αριστερό Ρεύμα δηλ και η Brigada, ότι ο Λαφαζάνης από τα κανάλια γκρέμιζε γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η ταξική κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας των μνημονίων, δεν υπάρχει το διαταξικό ακροατήριο που ψάχνει ο Λαφαζάνης για να στηρίξει την ρήξη με τον ιμπεριαλισμό .Έχουν θέση έννοιες όπως εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία αλλά σαν βήματα και μέθοδοι ρήξης με τον ιμπεριαλισμό και τον αστικό συνασπισμό εξουσίας και όχι προσεταιρισμού τμήματος του.

          Κώστας

        6. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Κώστα εντάξει, αν πιστεύεις πως το ΑΡ έχει άλλο λόγο από του ιστορικού του ιδρυτή, κλειδοκράτορα και αφεντικού, ΟΚ, ό,τι πεις.

          Με την τελευταία σου πρόταση συμφωνώ.

        7. Κώστας

          Left η αριστερά απευθύνεται στον λαό, στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της δηλ. Με προυπόθεση την ύπαρξη επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος έχει και πιο επεξεργασμένη τακτική συμμαχιών-ουδετεροποιήσεων προς τα πιο πάνω, σήμερα δεν γίνεται, δεν μπορεί, δεν είναι θέμα αν είναι καλό ή κακό, από την στιγμή που δεν εκπροσωπείται πολιτικά η εργατική τάξη δεν μπορεί να γίνει εξ ορισμού. Οι μαρξιστικές ασκήσεις ορισμού της εργατικής τάξης έχουν μια αξία, οι αναλύσεις του αγαπημένου και, φευ, όχι πια κοντά μας Ανέστη Ταρπάγκου ήταν οι πιο καίριες μαρξιστικά τις τελευταίες δεκαετίες, για μένα, κάπου ανάμεσα στην συμβολή του Πουλαντζά που την παραμίκρυνε και σε αναλύσεις που κακώς έβαζαν μέσα κάθε μισθωτό, κυρίαρχα από τον χώρο του ΚΚΕ

          Η αριστερά λοιπόν απευθύνεται στην εργατική τάξη, την κατώτερη μισθωτή διαννόηση την μικρομεσαία αγροτιά, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρεμπόρους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους λοατκι, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες Δεν απευθύνεται στους αριστερούς απ όλους αυτούς αλλά ως αριστερά.

          Τα δε Λαικά Μέτωπα του Μεσοπολέμου ήταν η επιτομή της επαναστατικής προλεταριακής γραμμής μπροστά στο τι εννοεί ο Λαφαζάνης Λαϊκό Μέτωπο.

          Πάμε πιο κάτω.

          Λες ο Λαφαζάνης δεν τα λέει καλά .Λέει άλλα, έχεις άδικο, λέει εντελώς άλλα πράγματα. Άλλες φορές από δομική αφέλεια και ανεπάρκεια πολιτικής έκφρασης και άλλες από κουτοπονηριά και καπέλο. Πχ θέση του ΑΡ είναι πως θα γίνει μέτωπο της Αριστεράς και μετά, αν και εφόσον, με όλο το ταξικό και ιδεολογικό φορτίο του Μετώπου της Αριστεράς, αν υπάρχουν μη αριστεροί (αλλά δημοκράτες και όχι ξενόφοβοι κλπ, για πολιτικές δυνάμεις λέω) να στηρίξουν την αριστερά, έχει καλώς. Γνώμη μου είναι πως και αυτό είναι λάθος, αλλά τέλος πάντων να πει αυτό και όχι κάτι ασυναρτησίες του στυλ από την Πλεύση Ελευθερίας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα ? Δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόταση της ΛΑΕ στην ΠΕ ή το ΕΠΑΜ, δεν έχει απασχολήσει την ΠΓ και το ΠΣ της για ένα (1) δευτερόλεπτο.

          Δεν χωράει στο κεφάλι σου λεφτ η κοινωνικοταξική απεύθυνση της αριστεράς εκεί που δουλεύει, σπουδάζει, ζει τρώει ξύλο γιατί είναι διαφορετικός//η, πέφτει θύμα βιασμού κλπ η κοινωνική πλειοψηφία. Σκέφτεσαι τις εκλογές, να μας ψηφίσουν μη αριστεροί. Τους υποτιμάς αν νομίζεις πως αν μια μετωπική συσπείρωση κατά 95% κομμουνιστών τους πει “ούτε αριστερά ούτε δεξιά” θα μας ψηφίσουν γι αυτό. Είναι δεξιοί αλλά όχι καθυστερημένοι. Επίσης δεν θα μας ψηφίσουν αν τους πούμε για την Βαρνάρσκα ή πως οι μετανάστες είναι πολλοί, θα ψηφίσουν ΝΔ, ή ΧΑ, ή Βελόπουλο .Τα κάνει η Σάρα τάδε στην Γερμανία και επωφελούνται οι Πράσινοι λόγω κενού αριστεράς και προσεχώς με στροφή σε στυλ Κόρμπιν αν ολοκληρωθεί, και το SPD .Και προφανώς η ακροδεξιά επωφελείται, αν η αριστερά λέει πως η ακροδεξιά έχει τα δίκια της. Εμείς θα κερδίσουμε τον κόσμο κοινωνικοταξικά ή καθόλου.

          Και είναι το μόνο που μπορεί να γίνει, και είναι το μόνο που έγινε ποτέ, δεν έγινε ποτέ κάτι άλλο. Γιατί αν πιστεύεις πως τα ΛΜ χτυπάγανε τα 55 % υπεράνω αριστεράς δεξιάς σε πληροφορώ πως τα χτυπάγανε με τα ΚΚ μπροστάρηδες να φωνάζουν Ζήτω ο Λένιν Ζήτω ο Στάλιν ΄ζήτω ο Κόκκινος Στρατός, ζήτω το Σφυρί Δρεπάνι Ζήτω και ο κομμουνισμός. Ως ΚΚ αυτό. Και ως ΛΜ λέγανε για Λαική Δημοκρατία κλπ Και υπήρχαν δεξιοί που ψηφίζανε αριστερά, εννοείται.

          Αν νομίζεις πως το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ ήταν (ή έλεγε πως ήταν) υπεράνω αριστεράς δεξιάς δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Αν θες λοιπόν να λέμε μαζί προεκλογικά “εμπρός ΛΑΕ για την Ελλάδα” θα το κάναμε, αλλά θα γινόμασταν ρεζίλι λόγω μεγέθους. Αλλά μπορούμε ίσως πιωμένοι, για έξοδο από ΟΝΕ/ΕΕ/ΝΑΤΟ (και όχι δημοψήφισμα για το ποιοι θα μπουν στο ΝΑΤΟ) και Λαοκρατία, σοσιαλιστικές αλλαγές στην οικονομία και την δημοκρατία ΣΗΜΕΡΑ δηλ ¨Οχι μετά την αντιμνημονιακή ανάπτυξη αλλά ΓΙΑ να υπάρξει άλλος δρόμος κοινωνικής ανάπτυξης. Με γνώση βέβαια πως δεν μπορούμε να έχουμε ΕΑΜ για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι πως δεν έχουμε κατοχή γιατί σε κατοχή ΠΑΝΤΑ υπάρχει έστω κάτι λίγο από αντικατοχική αστική τάξη. Δεν υπάρχει αντικατοχική αστική τάξη, δεν υπάρχει Κυβέρνηση του Καίρου, ούτε Κουομιτανγκ για να συνεργαστούμε, κάπως τέλος πάντων, να το πολεμάμε και να οικοδομούμε την Λαική Ελλάδα και να συνεργαζόμαστε κατά των Ιαπώνων. Και δεν έχουμε ούτε ΚΚΕ για να φτιάξει το ΕΑΜ. Αλλά μπορούμε να το λέμε σαν σημείο αναφοράς, είμαστε με εκείνο το Λαικό Μέτωπο που πολιτικά μιλώντας το έφτιαξε το ΚΚΕ της Κομμουνιστικής Διεθνούς του Λένιν Στάλιν και κοινωνικά μιλώντας η εργατική τάξη.

          Για το που λέει η Μετάβαση για το Now The People, λες να μην έχει προσέξει πως το λέει η ΛΑΕ που λένε πως η απόφαση της μπορεί να συμβάλλει ? Ή πως δεν θα το λέγανε πως προϋπόθεση είναι να κοπούν τα πάρε δώσε με τον Μελανσόν ?

          Κώστας

        8. Left G700

          Κώστα, αυτό, ότι η ηγεσία του ΑΡ έχει τάχα άλλη γραμμή από τη βάση του, είναι (μαδημένος) λαγός από το καπέλο. Μπορεί στη μεταφορά της γραμμής προς τα έξω ο Λαφα να έχει κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κομμάτι της βάσης που τα βλέπει και γκρινιάζει διαφοροποιείται στρατηγικά (πάρε παράδειγμα εμένα).

          Sorry που θα σου χαλάσω τη (σχεδόν) ιδανική εικόνα που έχεις για τη Μετάβαση, αλλά οι τύποι παραδέρνουν και βολοδέρνουν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα (φυσικά, δεν είναι οι μόνοι· όλη η Αριστερά παραδέρνει, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο). Ακόμα και αυτό που λες εσύ, για τη «ντροπαλή» αποδοχή τού Now The People (το οποίο εγώ δεν το έχω δει, πού το έχουν δηλώσει;), δείγμα μιας τέτοιας μπροσπίσωπλάι σύγχυσης αποτελεί.

          Στη Brigada μπαίνω σπανίως. Με αφορμή το σχόλιό σου μπήκα και διάβασα τα συμπεράσματα της πρώτης πανελλαδικής συνάντησής τους. Μπερδεψουά. Δεν νομίζω ότι έχουν καταλάβει και πολλά από όσα χωρίζουν το ΑΡ σχεδόν από όλους τους άλλους τής εξωκοινοβουλευτικής. Το ελαφρυντικό τους; Έχω λόγους να πιστεύω ότι δεν τους τα έχουν πει και τόσο καλά οι «ανωτέροι» του ΑΡ. Σε μεγάλο βαθμό, τα όσα τους καταμαρτυρούσε ο Μπελαντής στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του, όταν έφευγε από το ΑΡ ξεχέζοντάς τους, είναι σωστά.

          Κώστα δεν ξέρω αν το 45% έχει γίνει 70, 80, ή 90%. Εκείνο που ξέρω είναι ότι καταστατικά, εκ γενετής, από το πρώτο-πρώτο γάλα της, η ΛΑΕ είναι ένα μέτωπο που δεν απευθύνεται μόνο σε αριστερό κόσμο. Απευθύνεται στον κόσμο, στον κοσμάκη, στους από κάτω, στο λαό. Όχι μόνο στην εργατική τάξη (και ποια είναι η εργατική τάξη; δέκα αριστεροί – 11 γνώμες!). Με άλλη διατύπωση: αποσκοπεί στο κτίσιμο ενός ευρέος λαϊκού μετώπου (μη μπερδευτείς με τον μεσοπόλεμο) κι όχι ενός στενά ταξικού. Και αυτό έχει συνυπογραφεί και από εσάς, και από την ΑΡΑΣ, και από τη ΔΕΑ, και από το ΚΔ. Το αν εκμεταλλευτήκατε όλοι εσείς τις αδυναμίες του Λαφαζάνη (μία εκ των οποίων και όχι η πιο ασήμαντη είναι το λειψό ηγετικό εκτόπισμά του) με αφήνει παγερά αδιάφορο. Και θα ’πρεπε κι εσένα να σε αφήνει αδιάφορο. Γιατί μέτωπα που προχωράνε άλλοτε με την ετσιθελική επιβολή τής πλειοψηφίας, ευθεία ή πλάγια (το ΑΡ ακολουθεί το δεύτερο μοντέλο), κι άλλοτε με τον εκβιασμό τής μειοψηφίας (επίσης ευθύ ή πλάγιο) δεν έχουν ζωή. Στην πραγματικότητα, μυρίζουν λιβάνι.

          Τέλος: Μην πανηγυρίζεις και τόσο για την τελευταία Πολιτική Απόφαση περί ευρωεκλογών. Από όποιον κι αν γράφτηκε, μου δίνει εμένα, λόγου χάρη, όλο το δικαίωμα, να τραβήξω προκήρυξη που να έχει τίτλο «Εμπρός ΛΑΕ, ΛΑΕ, ΛΑΕ για την Ελλάδα, για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και προκοπή!», που θα ’ναι όλη δικιά σας και θα πείτε κι ένα τραγούδι! Διάβασε προσεκτικά και θα το διαπιστώσεις.

          Και πιο τέλος: Όλοι εσείς (η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εντός ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτός ΛΑΕ και οι υπόλοιποι) μπερδεύετε από άγνοια ή σκοπιμότητα την απεύθυνση σε μη αριστερά ακροατήρια με την πανταξική πολιτική επικοινωνία. Μέγα λάθος (ή πολύ φτηνή συνδικαλιά). Εκτός κι αν έχεις στοιχεία ότι κάθε μισθωτός, μεροκαματιάρης ελευθεροπεαγγελματίας, μικροεπιχειρηματίας με το ένα πόδι στο λάκκο της χρεοκοπίας, άνεργος, εργαζόμενος της πείνας και τα ρέστα είναι φόλα αριστερός και κάθε μη μισθωτός δεξιούρα του κερατά!

        9. πικάπα

          Η συζήτηση εδώ γίνεται ελαφρώς ακόμη καλύτερη, αλλά το μπερδεψουά πάει σύννεφο. Να το χαρώ λίγο, καιρό έχω να μιλήσω για το ΑΡ. Αν ο κύριος πρώτος δεν λέει παραπάνω από καλησπέρα (ήταν φανερό ήδη εξ αρχής) αν οι “ανωτέροι” δεν είναι ούτε τόσο δα καλύτεροι, τότε τι χαβά βαράει μωρέ αυτή η “βάση”;. Αν το “μέτωπο ΛΑΕ” με την ανταρσυα εκτος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΔΕΑ, ΑΡΑΝ κλπ) είναι σιγουράκι θνησιγενές, (έγινε φανερό ήδη στο πρώτο τέρμηνο), τότε τι χαβά βαράνε όλοι μαζί;
          Νομίζω χρειάζεται ένας καλός γυμνασιάρχης να ξεχωρίσει ξανά τις παρέες ΛΑΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλιώς, ώστε να κάθονται μαζί στην ίδια αίθουσα οι πιο συγγενικοί. Αλλά σίγουρα θα χρειαστεί ταχιά να γίνει και μια τρίτη αίθουσα να πάνε μαζί οι τροτσκιστές. Σίγουρα πράγματα, μόλις βρεθούν στην ίδια αίθουσα οι πιο συγγενικοί, θα γίνει ένα πλάκωμα σε όλες τις τάξεις που θα πέσει το σχολείο. Και φτου κι από την αρχή ενότητα κι ανασύνθεση και μέτωπο. Ενότητα ανασύνθεση μέτωπο, μ αυτά μεγαλώσαμε, μ αυτά θα πάμε, αλλά χωρίς ποτέ να τα δούμε. Μωρε τι μπερδεψουά λέω; Εδώ η πρόγνωση είναι σιγουράκι!

        10. πικάπα

          Ουπς, ξεχασα και το άλλο. Έχουμε κι αυτους που θα κάνουνε το κόμμα. Πηδώντας από μέτωπο σε μέτωπο, τσουπ, να το κόμμα, οι γνωριμίες και οι βόλτες στα μέτωπα βοηθούν να ξεκαθαρίσεις τους φίλους σου. Ποιο κόμμα, μα το κομμουνιστικό βέβαια, το καλό. Λες και δεν είχαμε κι άλλους. Πάντως κομμουνιστικό σαν το παλιό καλό μ-λ δε ξαναγίνεται, δεν υπάρχουν πια σαν τους αγριωποί μουσάτοι μουλούδες με τα στρατιωτικά τζάκετ που μπαίναμε στη συνέλευση να μάθουμε να μιλάμε και τους αντικρίζαμε με δέος (φόβος + σεβασμός).

          Τώρα σοβαρά, για το ΑΡ, ακόμη το συζητάμε;. Η γραμμή του, χοντροκομμένη, ήτανε “σωστή” αυστηρά και μόνο για τις εκλογές του 2015, κάπως έτσι χοντροκομμένη χρειαζόταν να συγκρατήσει όσο γίνονταν και όπως όπως τις δυνάμεις του Οχι μέχρι τέλους από την ενσωμάτωση ή την ιδιώτευση – (παρότι η ακαταλληλότητα των εκφραστών ήταν πασιφανής) Από κει και πέρα, η στοιχειωδώς σοβαρή εξειδίκευση στάθηκε αδύνατη και η γραμμή περνώντας από ένα παροδικό Συριζα 2, τείνει πραγματικά στην υπέρβαση του διπόλου δεξιά-αριστερά, οπότε, τζάμπα καίει η λάμπα..Η ανάμιξη με ολίγον ΔΕΑ και τέως ανταρσύα μόνο θεωρητικά είχε κάποιες πιθανότητες να συγκρατήσει τη γραμμή στα επίπεδα Αλιέντε (πετυχημένο το όνομα). Αλλά τα πολιτικά χαρμάνια δεν φτιάχνουνται με το μπλέντερ ανακατεύοντας ξυνό και γλυκό! και το βάλτωμα φάνηκε ευθύς, (πριν βέβαια το πει ο Μπελαντης..). Αμέσως μετά τις εκλογές ήταν αναμενόμενο – σιγουράκι- καθώς οι προθέσεις όλων των βασικών “συνιστωσών” ήταν το γνωστό αλά Σύριζα παλιοκομματικό και μικροκομματικό γαϊτανάκι και όχι η Λαϊκή Ενότητα.. (Κατά τα άλλα, βρήκαμε τώρα όλοι και βαφτίζουμε μέτωπο τον παλαιοκομματισμό – να χαρώ εγώ!.) Η φερεγγυότητα εξ άλλου των υποκειμένων ήταν εξ αρχής υπονομευμένη, καθώς στην πολιτική για τη φερεγγυότητα δεν αρκεί μόνο η επικαλούμενη “τιμιότητα” χωρίς την εξυπνάδα (μη πούμε μόνο για το Λάφα και το ΑΡ, καλό χαβά έπαιζε και η ΔΕΑ ).
          Πάμε ξανά όλοι mαζί γιάλλα, ξαννάμανά τα ίδια, με τα ίδια μυαλά:: Ενότητα, Ανασύνθεση, Μέτωπο. Και Κόμμα. Αμ το κόμμα που το πάς;

      4. πικάπα

        Η συζήτηση αυτή είναι ευτυχώς ελαφρά καλύτερη από παλαιότερα μνημειώδη “πλακώματα” για τρότσκι και στάλιν. Δυστυχώς δεν είναι τόσο καλύτερη ώστε να προκαλέσει στοιχειώδες ενδιαφέρον.
        Γενικεύοντας, δεν φαίνεται ότι η προϊούσα διάλυση να μπορεί να αποτελέσει αφετηρία σοβαρού αναστοχασμού. (-αφού δεν έχει αποτελέσει ως τώρα,,) Από τη μια νεοαριστερορευματοειδείς ανταρσιοειδείς κι από την άλλη αριστερορευμοειδείς, διατυπώνουν ένα (διαφορετικό ο καθείς) αίτημα για μια ”αλλη” αριστερά, αμφότεροι εδώ και 30 χρόνια θάλεγα, χωρίς να μπορούν στοιχειωδώς να στοιχειοθετήσοιυν (βλέπε μαζικοποιήσουν) το αίτημα σε πρόταση. Ο παπαγάλος δεν μπόρεσε να πει τίποτε άλλο εκτός από το “καλησπέρα” για το οποίο τον θαυμάσαμε αρχικά..Τώρα κάτι ανάμεσοι, όπως Δεα, Αραν, Αρας αλλά και Ξεκινήματα κλπ, με αυτό το διαρκές συνεργατικό (για άλλους περιστασιακό) ανάμεσα απλώς εξασφαλίζουν την ασημαντότητα της αναπαραγωγής τους. Αδιάφορο για το λαό, ανώφελο για την αριστερά,αυτήν ή την “άλλη”.
        Δυστυχώς μόνον άτομα μπορούν να απομείνουν από αυτή τη διάλυση, καθώς τα επί μέρους “κεκτημένα” των “οργανώσεων” είναι ολίγον σαπισμένα από τη πολύχρονη “ωριμότητα”. Με μοναδική (ευτυχώς) διαφορά την επιβίωση (έστω) ενός σχετικά ισχυρού για τους καιρούς που ζούμε ΚΚ.

        Reply
  9. Κώστας

    Χαίρομαι που συμφωνείτε αρκετοί πως τα αριστερά σχήματα είναι υπερκομματικά άρα θα προχωρήσει η συνεργασία σαν πρώτο βήμα εφόσον κανένας δεν πρότεινε ενιαίο σχήμα. Βέβαια όταν η σ Ηλέκτρα “μου την έπεσε” πάνω σε αυτό δεν σας είδα ζωηρούς

    Έργα όμως σύντροφοι γιατί μόνο τα λόγια τα παχιά που έλεγε και ο Μπρεχτ λέτε. Και λιγότερο πολιτικό θέατρο. Γιατί αυτή η πολιτική επιχειρηματολογία πως θέλατε σαν μέλη της ΑΡΠΑ όλα τα μέλη της ΛΑΕ, και του ΑΡ, και ξενερώσατε τόσο πολύ που δεν θα γίνει ούτε συνεργασία είναι για μικρά παιδιά.Για την Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΡΙΣ-ΠΑΦ δεν ακούσατε ποτέ ? Ξαφνικά δεν συζητατε ποτέ και πουθενά να γίνει συνεργασία παρά μόνο ενιαίο σχήμα ? Τον Μάρτιο του 2019 το αποφασίσατε αυτο ? Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στους γιατρούς δεν είναι συνεργασία και με ενιαία συνέλευση και με τα επιμέρους σχήματα ? Τα 2 σχήματα στην Θεσσαλονίκη που συζητάνε ? Ανακαλύψατε τον Μάρτιο του 2019 τις συνελευσιακές διαδικασίες στα σχήματα ? ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που μια ζωή δίνουν μάχη να ψηφίζουμε στα σχήματα για το κάθε τι και να μην αποφασίζουν τα σχήματα ομόφωνα ή με πλατιά συναίνεση κλπ. Καλώς τα τα παιδιά που διοργανώνουν incognito διήμερα “ΕΑΑΚ” στα οποία παρίσταται μόνο η ΝΚΑ. Δεν σας ενδιαφέρει συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ Βυρωνιώτη ? Τι αντιστροφή της πραγματικότητας είναι αυτή ? Εσείς λέτε πως συνύπαρξη σε σχήματα είναι ενότητα ΛΑΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Διαφωνείτε λοιπόν όλοι εσείς με αυτή την γραμμή πως σε όλες τις κάλπες θα ψηφίσετε “αντικαπιταλιστική αριστερά” ?. http://pandiera.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83/ Διότι δεν νομίζω το ΑΡ με το οποίο θέλετε όχι απλά να κατέβετε αλλά να κάνετε ενότητα από τα κάτω σε δημοτικό σχήμα του Βύρωνα να είναι αντικαπιταλιστική αριστερά ή να έχει νόημα να λέμε πως κάναμε πρόταση στο ΑΡ να μπει στην αντικαπιταλιστική αριστερά και βέβαια ποτέ δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία στα σχήματα πως είναι στοιχισμένα στην λεγόμενη “Πτέρυγα”, μια μετονομασία της κομματικής παράταξης. Ας είμαστε λοιπόν ειλικρινείς, ποτέ δεν υπήρξε πρόταση ενότητας από τα κάτω με το ΑΡ στον Βύρωνα ή πρόταση του ΑΡ να ζητήσουν να μπουν τα μέλη του στην ΑΡΠΑ. Άλλωστε ούτε ο σ Σ Τζ λέει κάτι τέτοιο και ίσα ίσα που λέει πως τους θεωρεί και περίπου κρυφοσύριζα που αύριο θα ψηφίζουν αντιλαικό προυπολογισμό, ίσως πάνε με την διοίκηση και δεν λένε τίποτα για την κυβέρνηση. Αν η πρόταση, η υποτιθέμενη, αφορά ένταξη σε μια ΑΡΠΑ της … αντικαπιταλιστικής πτέρυγας, συγνώμη σύντροφοι αλλά αυτό είναι πρόταση διάσπασης της ΑΡΠΑ και όχι διευρυνσης της με το τοπικό δυναμικό του Αριστερού Ρεύματος

    Η πολιτική απάντηση στο γιατί δεν θα γίνει συνεργασία στον Βύρωνα είναι πως το σύνολο του δυναμικού της ΡΕΚΒ είναι τόσο πολύ καλό που το θέλετε στην ίδια συλλογικότητα με σας ? Τους κρατάτε μούτρα δηλ ? Αφού απέδειξα πως κάνετε συνεργασίες μορφωμάτων και αυτό το μόνο ενιαία σχήματα που ανακαλύψατε εδώ ξαφνικά δεν ισχύει, γιατί όχι στον Βύρωνα ? Το κάνετε μέχρι στο πολύ πιο μοριακό επίπεδο φοιτητικών συλλόγων, γιατί όχι στον Βύρωνα ? Το συζητάτε στην Θεσσαλονίκη, γιατί όχι στον Βύρωνα στον οποίο Βύρωνα λέει η ΑΡΠΑ ανοιχτά πως ήθελε κοινή κάθοδο με το σύνολο της ΡΕΚΒ ? Θα μου απαντήσει επιτέλους κάποιος από όσους πέρνουν τον λόγο και μου απευθύνονται ? Ο Μαυρόπουλος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξη του από την αρχή, πότε προέκυψε στην ΑΡΠΑ ή σε οργανωμένη αντίληψη εντός της το ότι πρέπει να ενταχτεί στην ΑΡΠΑ ? Ποια πρωτοβουλία πάρθηκε ? Που είναι η πολιτική απόφαση και απεύθυνση της ΑΡΠΑ για διεύρυνση με το συγκεκριμενο δυναμικό το προερχόμενο από την Στάση Βύρωνα (αν δεν κάνω λάθος) και προσκείμενο στο ΑΡ ? Και γιατί να μην γίνει συνεργασία πρώτα με Ενωτική Πρωτοβουλία ακόμα και αν υποθέσουμε πως εσείς θέλατε τον Μαυρόπουλο σαν μέλος της ΑΡΠΑ και αυτός δεν ήθελε ?

    Τα ίδια λέω αλλά είναι φοβερός ο τρόπος που συζητάτε, ο τρόπος που η κεντρική πανελλαδική κομματική γραμμή “πουθενά με το ΑΡ άρα αν είναι ανάγκη και με κανέναν της ΛΑΕ πάνω στην πολιτική επιχειρηματολογία και την ανάγκη “πολιτικού ταπώματος” γίνεται “εμείς θέλουμε ενιαίο σχήμα με όλο το δυναμικό της ΛΑΕ”. Παρακαλώ λοιπόν να μην γίνει άλλη απεύθυνση στο όνομα μου χωρίς πολιτικές απαντήσεις στα ερωτήματα μου που αφορούν στο γιατί να μην γίνει συνεργασία όταν κανείς δεν αποκλείει τις συνεργασίες (είπα παραδείγματα δημοτικά, εργασιακά, φοιτητικά) και οι 2 συλλογικότητες στον Βύρωνα μοιράζονται την συναγωνιστική-συντροφική αλληλοαναγνώριση. Ενιαίο Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα Πόλης στον Βύρωνα έπρεπε να γίνει αλλά δεν είναι ώριμο αλλιώς κάποιος θα το είχε προτείνει και όχι προσχηματικά ξαφνικά στα σχόλια της Παντιέρα

    Κώστας

    Reply
    1. Βυρωνιώτης

      Σου απάντησα Κώστα

      Η ΑΡΠΑ απέρριψε και καλώς κατά την γνώμη μου την πρόταση εκλογθικής συνεργασίας μεταξύ παρατάξεων που της έκανε η ΡΕΚΒ. Διάφοροι σύντροφοι γράφουν εδώ και αποδομούν την λογική της ΡΕΚΒ όπως αυτή αποτυπώθηκε στο κείμενο του συντρόφου Τάσου Μαυρόπουλου, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, παραθέτωντας λογική άλλη.

      Αντιθέτως, εμείς προτείναμε στην ΡΕΚΒ, όσα μέλη της συμφωνούν με το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της ΑΡΠΑ να μπουν ΙΣΟΤΙΜΑ και δημοκρατικά, ως μέλη/φυσικά πρόσωπα στην ΑΡΠΑ. Κάποιοι σύντροφοι της ΡΕΚΒ αρνήθηκαν την πρόταση που τους κάναμε με σαφήνεια, ενώ ως ΡΕΚΒ δεν απάντησε ποτέ μέχρι τώρα τουλάχιστον.

      Δεν θέλουμε καμία συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΛΑΕ. Οπως αναφέρθηκε πιο πάνω, θέλουμε συνεργασία εντός της ΑΡΠΑ, με όλους όσους και όσες, συμφωνούν με το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της ΑΡΠΑ. Και σόρρυ κιόλας, βάσει προσωπικής αντίληψης, θεωρώ ότι υπάρχει κόσμος της ΛΑΕ που δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της ΑΡΠΑ. Ε, αυτόν τον κόσμο, δεν τον θέλουμε στην συνέλευση της ΑΡΠΑ.

      Reply
    2. Βυρωνιώτης

      Επίσης Κώστα, δεν υπάρχει καμία προσχηματικότητα:

      Ως ΑΡΠΑ στην συνάντηση που κάναμε με τους συναγωνιστές απο την ΡΕΚΒ, με σαφήνεια τους είπαμε “ότι δεν θέλουμε εκλογικη συνεργασία παρατάξεων για τους χ λόγους, αλλά αντιπροτείνουμε, όσοι συμφωνούν με το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της ΑΡΠΑ να έρθουν κανονικά ως μέλη, δημοκρατικά και ισότιμα με όλους μας”. Περιμένουμε την απάντηση της ΡΕΚΒ για αυτή μας την πρόταση!

      Reply
    3. Κώστας

      Βυρωνιώτη το μόνο που έχουμε από την ΑΡΠΑ γραπτό για να το πάρω στα σοβαρά είναι την εξευτελιστική για ΑΡΠΑ και τους συντρόφους πρόταση να μπουν σαν … τσόντα στο ψηφοδέλτιο. Αυτό που λες το ανακαλύψατε χτες στα σχόλια της Pandiera. Στο ίδιο μάλιστα κείμενο που ο σ Σ Τζ αποκαλύπτει αυτή την εξευτελιστική πρόταση και βέβαια δεν λέει λέξη για ένταξη στην ΑΡΠΑ λέει πως ο Μαυρόπουλος και ο άλλος αλλά μάλλον και όλη η ΡΕΚΒ δηλ και μέλη της ΑΡΠΑ μέχρι χτες, είναι πολύ πιθανό μετά τις εκλογές να πάνε με αντιλαϊκούς προυπολογισμούς, την διοίκηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά στα σχόλια της pandiera ανακαλύψατε πως ο Μαυρόπουλος τελικά δεν είναι ένα τέτοιο λαμόγιο που λέει ο σΣ Τζ αλλά συντροφάρας και πως τον θέλετε κανονικά στην ΑΡΠΑ αλλά έχετε θυμώσει τόσο πολύ που δεν ήρθε οπότε δεν κατεβαίνετε στις εκλογές με συνεργασία. Δεν πάνε όλα αυτά μαζί σ οποτε είναι προσχηματικά. Έχετε απλώσει 3 εντελώς αλληλοαποκλειώμενα σενάρια, να μπουν κανονικά, να μπουν σαν συνεργαζόμενοι, είναι λαμόγια κρυφοσυριζα με την διοίκηση κλπ. Λυδια λίθος σε μια πολιτική διαφωνία είναι να κοιτάς ποια μεριά δεν έχει σταθερή θεση για να καταλάβεις τι παίζει.

      Κώστας

      Reply
      1. βυρωνιωτης

        Τι λες Κώστα; τι είναι αυτά που γράφεις; την αποφαση της άρπα που είναι σαφής κ συγκεκριμένη, την καταθεσαμε τόσο στην συνάντηση που έγινε, όσο κ στις διαπροσωπικές επαφές που έγιναν! Τι είναι αυτά που γράφεις;

        Είπαμε οτι “δεν θέλουμε για τους χ λόγους εκλογική συνεργασία παρατάξεων, αλλα θέλουμε όλον τον κόσμο -και τους συντρόφους της ρεκβ- που συμφωνεί με το περιεχομενο κ τον τρόπο λειτουργίας κανονικα μέλη της άρπα όπως είμαστε κ εμείς. Τι τσόντες, πολλαπλά σχέδια κλπ γράφεις;

        Reply
  10. Κ.Σ.

    Απέτυχε το σχέδιο της ΛΑΕ να καπελώσει και να διασπάσει μια δημοτική κίνηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Τώρα στήνει μαγαζάκι.
    Αυτό προσπαθούν να απαντήσουν τα σεντόνια.
    Ανεπιτυχώς.
    Και ευτυχώς. Πρέπει να υπάρχει μια αριστερά που δεν κάθεται δίπλα στο φασίστα Κουκούτση επειδή το λέει το πρωτόκολλο, ούτε μιλάει στο φασιστοκάναλο του Πλεύρη “κατά λάθος”

    Reply
  11. Κώστας

    ΚΣ αν η ΛΑΕ είχε σχέδιο να διασπάσει την ΑΡΠΑ, HELLOOOOO, το πέτυχε γιατί η ΑΡΠΑ διασπάστηκε.

    Η ΑΡΠΑ δεν ήταν δημοτική κίνηση της … αντικαπιταλιστικής αριστεράς (LOL) αλλά ανεξάρτητο αριστερό σχήμα γειτονιάς. Αυτό ήταν και το σχέδιο διάσπασης της ΑΡΠΑ που πέτυχε, αυτή η μετάλλαξη. Η μετατόπιση από ένα σχέδιο παρέμβασης στον Χώρο και το υποκείμενο της πάλης σε αυτόν δηλ τους κατοίκους σε μια εκλογικού κοινοβουλευτικού τύπου δουλειά της “αντικαπιταλιστικής αριστεράς” ασφαλώς ήταν κάτι που δεν έγινε δεκτό από το σύνολο της ΑΡΠΑ. Το δε δυναμικό που συσπειρώνεται στην ΡΕΚΒ προφανώς δεν έχει ούτε εκείνο ακόμα σαν ενιαίο πολιτικό κεκτημένο την ανάγκη για ένα ενιαίο ανεξάρτητο αριστερό σχήμα γειτονιάς αλλά τουλάχιστον έχει την ειλικρινή μετωπική διάθεση

    Επίσης να υπενθυμίσω σε όποιον την πατήσει από τα ψέματα του ΚΣ (που εκτός από τον Θεσσαλονικάρχη τώρα παριστάνει και τον master του Βύρωνα) πως το θέμα στον Βύρωνα έχει από την μεριά της ΡΕΚΒ χαρακτήρα ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πως η ΡΕΚΒ αποτελείται από συντρόφους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν στην ΑΡΠΑ και μάλιστα αρκετοί ήταν στο ΝΑΡ μέχρι χτες προχτές και είναι ακόμα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ολα αυτά όμως και ο πολιτικός πανικούλης του ΚΣ είναι για να μην απαντηθεί ποτέ το καθοριστίκό. Με αυτή την έννοια και με δεδομένη την κυρίαρχα κοινοβουλευτική λογική παρέμβασης στον Χώρο (συντριπτικά πια κυρίαρχη στην ΑΡΠΑ) το καλύτερο δυνατό σενάριο παραμένει η μετωπική εκλογική και πολιτική συνεργασία ΑΡΠΑ και ΡΕΚΒ. Συνεργασία για την οποία οι πολιτικοί όροι είναι δημόσια αναγνωρισμένοι στα κείμενα των συντρόφων Σ. Τζ και ΤΜ και στην πρόταση της ΡΕΚΒ. Αυτό είναι το καθοριστικό, πως ΑΡΠΑ και ΡΕΚΒ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να αναγνωριστούν αμοιβαία σαν συναγωνιστικές και συντροφικές δυνάμεις οπότε δεν υπάρχει, αλλιώς θα είχε διατυπωθεί από τους ίδιους και όχι από αυτόκλητους Βυρωνιώτες, ΕΝΑ (1) επιχείρημα που να καθιστά μη δόκιμη την μετωπική τους συνεργασία, σε πρώτο χρόνο. Άλλωστε, για όποιον γνωρίζει την ιστορία της συσπειρωσιακής μορφής συγκρότησης της επαναστατικής αριστεράς, είναι οι κινηματικές ανατάσεις που δημιουργούν τα σχήματα και όχι οι κομματικές γραμμές

    Κώστας

    Reply
    1. Βυρωνιώτης

      Κώστα δεν τα γνωρίζεις καλά, επετρεψέ μου να στο πω:

      Η ΑΡΠΑ είναι κίνηση που έχει σαν στόχο την ανάδειξη των τοπικών και κεντρικών ζητημάτων που απασχολούν τον λαό του Βύρωνα (εργαζόμενους, άνεργους, νέους, ελευθερους επαγγελματίες/αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους) από την σκοπιά τόσο των διεκδικήσεων, όσο και μιας κατεύθυνσης ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης που επιδιώκουμε να χρωματίζει την παρέμβασή μας. Και να συνδέει όσο αυτό είναι κατορθωτό τις αναγκαίες διεκδικήσεις απεναντι στο τοπικό και το κεντρικό κράτος με αυτή την στρατηγική στόχευση. Αρα τα περί εκλογικής κοινοβουλευτικής λογικής που γράφεις δεν παίζουν.

      ΕΠίσης γράφεις ακόμα μια ανακρίβεια: ΔΕΝ συμμετείχε καθόλου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΡΕΚΒ στην ΑΡΠΑ. Από τους 18 συμμετέχοντες/υπογράφοντες το ιδρυτικό κείμενο της ΡΕΚΒ, συμμετείχαν στην ΑΡΠΑ οι 6 (εκ των οποίων οι 4 έχουν αποχωρήσει απο αυτήν αρκετά χρόνια πριν). Οι υπόλοιποι 12 δεν είχαν καμία οργανωτική και πολιτκή σχέση με την ΑΡΠΑ. Οι περισσότεροι ήταν στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Στάση Βύρωνα” και στον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησαν σταδιακά μετά το ’15, ενώ κάποιοι εντάχθηκαν στην ΛΑΕ. Αυτά, για την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας.

      Εχει γραφτεί και σε άλλα σχόλια ότι, η λογική των συνεργασιών έτσι όπως την εννοεί η ΡΕΚΒ είναι ξεπατικωτούρα της λογικής συνεργασιών που εφαρμόστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά κόρον και συνέβαλλε και αυτή στο να οδηγηθούν είτε στην ενσωμάτωση είτε στην διάλυση μια σειρά δημοτικές κινήσεις. Αυτή την λογική την έχουμε απορρίψει. Προωθούμε μια πολύ πιο σοβαρή κατα την γνώμη μας, ενωτική πολιτική. Και αυτή εκφράστηκε τόσο στις κατ ιδίαν συναντήσεις με την ΡΕΚΒ όσο και στα σχόλια του παρόντος άρθρου.

      Reply
    2. Κ.Σ.

      Οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι “πανικούλης” επικρατεί στη ΛΑΕ, εξού και οι αλλεπάλληλες προσπάθειες να υπονομεύσει τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
      Στη Θεσσαλονίκη έχει δρομολογηθεί η συνεργασία της Δύναμης Ανατροπής από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ και της Πόλης Ανάποδα, που συγκροτήθηκε από την “πρωτοβουλία των 9 οργανώσεων” (Δίκτυο, Δικτύωση, ΟΝΡΑ, ΑΡΚ, Ξεκίνημα, Αναμέτρηση, ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ και ΔΕΑ που αρχικά δε συμμετείχε, ενώ το Κόκκινο Νήμα αποχώρησε).
      Το ΑΡ και η ΛΑΕ δε στηρίζουν αυτή τη συνεργασία. Τι θέλουν φαίνεται από το ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια με τη “δημοκρατική ανυπότακτη μακεδονία” σε συνεργασία με την ΚΟΕ των εθνικιστικών συλλαλητηρίων.
      Ευτυχώς δηλαδή που δε στηρίζουν τη συνεργασία, γιατί όταν κάθεσαι δίπλα σε Κουκούτσηδες, έχεις γίνει τοξικός.

      Αυτά είναι τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη.
      Δε χρειάζεται να είσαι θεσσαλονικάρχης για να θες να αποφύγεις την εμμονή του “κώστα” να διαστρέφει τα πάντα. Φυσικά ο “κώστας” δεν αφήνει την πραγματικότητα να του χαλάσει το παραμύθι, αλλά και όλα έχουν όρια. Και η φτηνή προπαγάνδα.

      Reply
      1. Κώστας

        ΚΣ δεν πάει πολύς καιρός που έλεγες πως δεν θα μιλήσετε στην Θεσσαλονίκη με οποιαδήποτε δύναμη στηρίζεται από οποιαδήποτε δύναμη που συμμετέχει στην ΛΑΕ γιατί η Πόλη Ανάποδα είναι κόλπο και δεν θα συνεχίσει. Σου έλεγα πως κάνεις λάθος και θα φανεί. ¨Οσο το ΑΡ δεν ανακοινώνει βέβαια κάτι εγώ θα ελπίζω να ανακοινώσει την στήριξη στην συνεργασία της Πόλης Ανάποδα με την Δύναμη Ανατροπής

        Δεκτη η κωλοτούμπα σου σύντροφε, συνεχίζουμε.

        Μίλα όμως με τους συντρόφους σου στον Βύρωνα που λένε πως το ΑΡ του Κουκούτση έχει οργανική θέση μέσα στα ίδια σχήματα με σας, πχ στην ΑΡΠΑ. Άλλο ΑΡ είναι στον Βύρωνα ? Ή έστω στον Τζιορτζιώτη που είναι επώνυμο γνωστό μέλος του ΝΑΡ και όχι σχολιαστης στην Pandiera που λέει πως τα μέλη του ΑΡ του Κουκούτση πρέπει να συνεργαστούν με την ΑΡΠΑ.

        Γιατί ασχολείσαι με μένα και όχι με τα μέλη της οργάνωσης σου που επώνυμα συμφωνούν με μένα ?

        Κώστας

        Reply
        1. Κ.Σ.

          “κώστα”, φυσικά και δεν το έχω πει πουθενά αυτό, ούτε έχω γράψει και κάτι ανάλογο.
          Αυτό το οποίο έγραψα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη δε θα συνεργαστούμε με τη ΛΑΕ ούτε στην περιφέρεια, ούτε στο δήμο Θεσσαλονίκης ή αλλού.
          Γι’ αυτό και δεν είσαι σε θέση να δείξεις που το έγραψα αυτό.
          Το τι είπες εσύ έχει μικρή σημασία, αφού κατά κανόνα διαστρέφεις τα λεγόμενα άλλων και ψευδολογείς.

          Κατά τα λοιπά, στο Βύρωνα και παντού τα μέλη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και όλοι οι αριστεροί, θεωρούν ξεφτίλα την πόζα του Λάφα δίπλα στο φασίστα και πρώην χρυσαυγίτη Κουκούτση. Εσύ; Έχεις γνώμη; Η ΛΑΕ έχει; Αν και μάλλον εκφράστηκε μέσω Ίσκρα με τις γελοίες δικαιολογίες για το πρωτόκολλο που υποχρέωσε το Λαφα να κάτσει δίπλα στο φασίστα.

        2. Κώστας

          ΚΣ στον Βύρωνα η ΑΡΠΑ και μάλλον το ΝΑΡ αν κρίνουμε από τον Τζιορτζιώτη και υποθέσουμε πως ο Τζιορτιώτης συμφωνεί με την ΑΡΠΑ, λένε πως θέλουν το ΑΡ σε κοινό σχήμα μαζί τους και εδώ τους λέω πως είναι προσχηματικό και ας γίνει μια συνεργασία και μου λένε “¨ΟΧΙ, αμάν θέλουμε ενιαιο σχήμα με το Αριστερό Ρέυμα”.

          Η iskra δεν εκφράζει ούτε το ΑΡ, έναν κύκλο γύρω από τον Λαφαζάνη εκφράζει που πολλές φορές δεν έχει καν σχέση με το ΑΡ

          Για την φωτό της Καλαμάτας να πω πως δεν το έχω αξιολογήσει πολιτικά ακριβώς, δεν το έχω συζητήσει και γενικά λειτουργώ πάντα κάπως συλλογικά και χωρίς πολύ ξερολαισμό. Γενικά η θεσμική στάση ΚΚΕ και ΑΡ μπορεί να φέρει τέτοια στιγμιότυπα. Και με την θεσμική του στάση όμως μπορούσε να κάνει φασαρία και έπρεπε. Η αρχική μου άποψη ήταν πως αυτή την φορά όντως δεν ήξερε γιατί με το χέρι στην καρδιά εγώ δεν τον γνωρίζω αυτόν αν τον δω. Αλλά δεν ήταν αυτό γιατί αν ήταν θα το έλεγε, δεν τον γνώρισα ρε παιδιά, δεν είναι και τόσο αναγνωρήσιμος. Πάρτο όπως θες το επόμενο, τον Λάφα τον χαρακτηρίζει βαθιά επιπολαιότητα και αφέλεια σε προσωπικό επίπεδο. Η ένταξη, όμως, του ότι δεν έκανε φασαρία σε ένα υποθετικό σχέδιο περίπου συμπερίληψης της ΧΑ ή κάποιας εκδοχής της σε κάποιο πολιτικό σχέδιο της ΛΑΕ ή του ΑΡ ή του Λαφαζάνη ξεπέρασε τα όρια του κιτρινισμού και είναι από αυτά που έχουμε βαρεθεί να ακούμε οφ δι ρέκορντ, “εκλογές είναι, θα ειπωθούν υπερβολές”. ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !! Όχι δεν νομίζω πως ο Λάφα ή το ΑΡ ή η ΛΑΕ απευθύνεται στην ΧΑ ή την ακροδεξιά. Έχω γράψε σεντόνια επί σεντονιών ΚΣ για να με εγκαλείς πως αποφεύγω κάτι. Η γραμμή άμβλυνσης της ταξικής μεροληψίας και του αριστερά – δεξιά που έπαιξε ένας κύκλος γύρω από τον Λάφα, χωρίς σχέση ούτε με το ΑΡ πολλές φορές, με συμβολική κορύφωση την εκφώνηση που έβγαινε για το Μακεδονικό που καμία σχέση δεν έχει ούτε με το ΑΡ και τις θέσεις του, έφερε την ΛΑΕ στην διάσπαση ανάμεσα σε 2 κάθετα αντιπαραθετικά μετωπικά πολιτικά σχέδια που συστεγάζονται, αν θα συνεχίσουν εώς τις 26 Μαίου γιατί δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, στην βάση συγκεκριμένων βημάτων που έγιναν τους τελευταίους μήνες προς την υιοθέτηση της αριστερής ταξικής ριζοσπαστικής διεθνιστικής αντιιιμπεριαλιστικής γραμμής στις ευρωεκλογές και σε πολλούς ΟΤΑ

          Κώστας

    3. α

      Αν η “συσπειρωσιακής μορφής συγκρότηση της επαναστατικής αριστεράς” είναι η ΑΡΑΣ και τα πλακώματα με αυτούς που τα βρίσκει μετά από λίγο, να λείπει το βύσινο

      Reply
  12. Βυρωνιώτης

    Ανακοίνωση ΑΡ.ΠΑ. – Μια συναγωνιστική απάντηση, σχετικά με ένα κείμενο και μια συνάντηση

    http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com/2019/03/blog-post_27.html

    Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε το ιδρυτικό κείμενο της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα (ΡΕΚΒ) και ταυτόχρονα μας ζητήθηκε συνάντηση με σκοπό εκλογική συνεργασία στις δημοτικές εκλογές.

    Όσον αφορά την κριτική που μας γίνεται στο κείμενο της ΡΕΚΒ δεν βλέπουμε λόγο σχολιασμού, γιατί οι κάτοικοι του Βύρωνα ξέρουν καλά τι κάνουμε και ποιοι είμαστε. Όσον αφορά την εκλογική συνεργασία, τοποθετηθήκαμε με βάση τις αρχές και τις αποφάσεις μας. Ως Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, αποδεικνύουμε εδώ και 24 χρόνια καθημερινά, ότι:

    – Προωθούμε μια ριζοσπαστική αριστερή λογική, απέναντι στις διαχρονικά αντιλαϊκές επιλογές των δημοτικών αρχών, των κυβερνήσεων και του κεντρικού κράτους.

    – Επιδιώκουμε την ενότητα στον καθημερινό αγώνα. Όλα τα χρόνια της ύπαρξής μας, αγωνιζόμαστε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για να υπερασπίσουμε τα λαϊκά συμφέροντα, με στόχο την συλλογικοποίηση των αντιστάσεων των κατοίκων του δήμου μας, ώστε να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Παράλληλα, προσπαθούμε να συνδέσουμε τις διεκδικήσεις με ένα άλλο στρατηγικό όραμα για την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση.

    – Λειτουργούμε δημοκρατικά, με τις συνελεύσεις των μελών μας στην βάση των φυσικών προσώπων. Συγκροτούμαστε από ανένταχτους και οργανωμένους σε πολιτικές οργανώσεις. Οι εκπρόσωποί μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύονται από τις συλλογικές μας αποφάσεις. Δεν προκρίνουμε προεκλογικές συγκολλήσεις που η ζωή έχει αποδείξει, ότι μπορούν να διαλυθούν την επόμενη μέρα.

    Όσους συναγωνιστές δηλώνουν ότι συμφωνούν με τις θέσεις μας, τους θέλουμε στην ΑΡ.ΠΑ., όχι μόνο για τις εκλογές αλλά κυρίως μετά, ως ισότιμα μέλη με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτό ισχύει και για τους συναγωνιστές της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης. Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δυνάμεων δεν βοηθά την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και τη ενωτική δράση της ανυπότακτης αριστεράς.

    Καλούμε τους συναγωνιστές της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης, εφόσον και αν για τους δικούς τους λόγους επιμένουν σε ξεχωριστή κίνηση, να βρεθούμε μαζί στο ίδιο μετερίζι των αγώνων πριν και μετά τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιδιώκουμε την κοινή δράση στα κινήματα και την κοινή στάση/συνεργασίες σε όλα τα κρίσιμα προβλήματα.

    Επιμένουμε ενωτικά και ανατρεπτικά, ενάντια στη συνδιαχείριση με τους εκπροσώπους του αστικού πολιτικού συστήματος. Θέλουμε μια αντισυστημική αριστερά που να παρεμβαίνει και στο δημοτικό συμβούλιο και στα κινήματα. Δυναμώνουμε τη φωνή των λαϊκών απαιτήσεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

    Καλούμε όλους/ες να στηρίξουν τον όμορφο αλλά και δύσκολο δρόμο της συλλογικής πάλης και της οργάνωσης της δράσης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, ΕΕ, Δημοτικές αρχές. Στις ερχόμενες εκλογές να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ’ ονόματός μας και να εφαρμόζει αντεργατικά μέτρα.

    27/3/2019

    Reply
  13. Κώστας

    Δεν είναι το τι πιστεύω εγώ Γιώργο, τα βάζεις δίπλα δίπλα και βλέπεις πως είναι διαφορετικά, δεν είναι γνώμη μου. Δεν είναι OK ότι πεις δηλ, δεν το λέω εγώ μια αντικειμενική παρατήρηση έκανα που αν έχεις να συναναστρέφεσαι έναν αγωνιστή του ΑΡ με όρους πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης μπορείς να τον ρωτήσεις και θα στο πει. Ρώτα τον αν το ΑΡ είναι με ένα μέτωπο υπεράνω αριστεράς – δεξιάς και ταξικών κοινωνικών αναφορών. Βρες μου μια ΠΕ της ΛΑΕ που βγαίνει στον χώρο ευθύνης της να πει πως δεν είμαστε αριστερά ή θα κάνουμε ένα μέτωπο που δεν θα είναι αριστερό. Συνήθως τα μέλη του ΑΡ είναι πλειοψηφία αλλά πουθενά δεν η ΛΑΕ δεν λέει αυτά που λέει ο Λαφαζάνης

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ναι ο λαφαζάνης είναι απο άλλο πλανήτη. Ρε Κώστα θα μας τρελάνεις; Μας λές κατάμουτρα ότι, η ΛΑΕ εξέλεξε για γραμματέα της έναν τύπο που λέει ΑΛΛΑ από αυτά που λέει η ΛΑΕ; Μας κοροϊδεύεις; Τα ίδια λέει, αλλιώς ΔΕΝ θα τον είχε επικεφαλή. Αϊντε πια με τις κοροιδιες κατάμουτρα….

      Reply
    2. Κώστας

      O Λαφαζάνης λέει άλλα από την οργάνωση του, το Αριστερό Ρεύμα, πόσο μάλλον από την ΛΑΕ.

      Ανώνυμε 17:41 να είσαι ευγενέστερος και να παρακολουθείς λίγο τα της αριστεράς για να μπορείς να έχεις γνώμη.

      Η καθαίρεση ενός εκλεγμένου από το όργανο που τον εξέλεξε έχει ως προυπόθεση την στοιχειώδη συνοχή και λειτουργία του οργάνου και του μορφώματος που τον εξέλεξε κάτι που στην ΛΑΕ δεν υπάρχει γιατί έχει ουσιαστικά διαλυθεί και διασπαστεί. Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ενωτικών ριζοσπαστικών σχημάτων πόλης και περιφέρειας που στηρίζει ομόφωνα, των κομματικών του ΑΡ και της καμπάνιας για τις ευρωεκλογές και του αποτελέσματος σε αυτές θα κρίνουν αν και με ποια μορφή θα υπάρχει ΛΑΕ μετά τις εκλογές

      Αν χρειαστεί να τα γράφω 30 φορές την μέρα μέχρι να γίνουν κτήμα θα το κάνω

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τι λές ωρέ Κώστα; Πότε αμφισβητήθηκε ο Λαφαζάνης στην Π.Γ. της ΛΑΕ (ή στο Π. συμβούλιο ή όπως αλλιώς λέγεται;); Μια χαρά λειτουργούν αυτά τα 2 κεντρικά όργανα της ΛΑΕ (και τίποτα άλλο θα συμπλήρωνα). Και αποδέχονται αυτά που λέει. Ασε μας τώρα με την κοροϊδία…..

        Reply
      2. Κώστας

        Ωρε Ανώνυμε 20:21 δεν σε αδικώ που δεν παρακολουθείς την ΛΑΕ αλλά ,αλήθεια, άκουσε έναν άνθρωπο που κάτι ξέρει παραπάνω. Και αυτό δεν είναι κανένα καλάμι γιατί σου λέει πως η ιστορία για την οποία ξέρει, η ΛΑΕ δηλ, είναι μια τελειωμένη αποτυχημένη ιστορία. Η ΛΑΕ είναι 50-50 εδώ και 4 μήνες και ενοποιείται κουτσά στραβά εώς τον Μάιο και αν (δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά) στο σχέδιο του δέυτερου 50. Κρίσιμο για αυτή την εξέλιξη στάθηκε πως η συνοχή του πρώτου 50 είναι μικρότερη και από του δεύτερου 50 και ας είναι το δεύτερο 50 πολυτασικό και το πρώτο 50 μονομπλοκ. Ο λόγος είναι πως αυτά που λέει ο Λάφα δεν εκφράζουν το ΑΡ το οποίο έτσι διασπάστηκε τον Δεκέμβριο. Δεν υπάρχει ίχνος άποψης σε αυτά που λέω, τα γεγονότα είναι που θα τα γνώριζες αν χρησιμοποιούσες για την ενημέρωση σου το σύνολο των αριστερών sites (pandiera, ektos grammis, ,rproject, brigada, iskra) Εννοείται είναι χαρά μου να σε ενημερώνω εγώ αλλά μια φορά, παραπάνω βαριέμαι, αν δεν μπορείς να “νιώσεις” δεν μπορώ να κάνω κάτι.

        Κώστας

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.