.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μη σκαλίζεις τις στάχτες…


Με αφορμή το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη

Νίκος Ξηρουδάκης

Κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος της αυτοβιογραφίας του Μίμη Ανδρουλάκη, Κάτω από τις στάχτες, από τις εκδόσεις Πατάκη. Αναφέρεται κυρίως στη Μεταπολίτευση, τις ενοποιήσεις της Αριστεράς και τις διασπάσεις που αυτές εγκυμονούσαν. Η σεμνότητα δεν ξεχειλίζει από τις σελίδες του. Ας ρίξουμε μια ματιά.

– Στρατηγικός αναλυτής, μετρ της τακτικής και εντρυφήσας στην ψυχανάλυση των γυναικών, σεμνύνεται ότι ξέρει απ’ έξω τους τρεις τόμους του Κεφάλαιου.

– Φλωράκης, Φαράκος, Κύρκος, Χριστόδουλος, Μίκης, Μάνος, Δαμανάκη, ΚΚΕ και ΣΥΝ περιστρέφονται γύρω του. Ο Κοπέρνικος γίνεται και πάλι επίκαιρος.

– Περιγράφει γλαφυρά το φλερτ του Χαρίλαου με το ΠΑΣΟΚ, προς ικανοποίηση του ΚΚΣΕ, όπως αναφέρει, καθώς και τη διολίσθηση της θέσης του ΚΚΕ περί ΕΟΚ στην άρση των συνεπειών της ένταξης.

– Ο Μπλερ «αντιπροσώπευε μια σοβαρή καινοτομία στον προοδευτικό μεταρρυθμιστικό χώρο».

«Είχα μια ήρεμη διαλεκτική με το θρησκευτικό φαινόμενο», δηλώνει. Όμως, παρά την μονογραφία του για τον Γρηγόριο Νύσσης που έδωσε στον Χριστόδουλο, παρότι τελικά τα βρήκε και με τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο, τον ενημερώνουμε πως το «Πιστεύω διότι είναι παράλογο» το είπε ο Τερτυλλιανός και όχι ο ιερός Αυγουστίνος.

«Τι καπνό φουμάρει ο Γκράμσι;»

– Ο Φλωράκης παρουσιάζεται αδιάβαστος να συμβουλεύεται τον διαβασμένο Μίμη: «Τι καπνό φουμάρει ο Γκράμσι;», «Είναι ιδρυτής του ιταλικού ΚΚ, ο πρώτος Γραμματέας του, προτού τον διαδεχθεί ο φίλος και σύντροφός του Παλμίρο Τολιάτι, ο γνωστός σας από την Κομμουνιστική Διεθνή», απαντάει ο διανοούμενος Μίμης, που προσθέτει: «ικανός για καινοτομίες στη θεωρία και τη στρατηγική. Να ’ναι Γραμματέας του Κόμματος και ταυτόχρονα αυθεντικά διανοούμενος, άνθρωπος των ιδεών». Πρόκειται άραγε για λεκτική σέλφι; Φωτογραφίζει τον εαυτό του στη θέση του μελλοντικού Γραμματέα; Συμπληρώνει πάντως για τον συμπαθή κατά τα άλλα Χαρίλαο: «Πράγματι, απορούσα γιατί στα δώδεκα χρόνια της φυλακής και στα πέντε της εξορίας δεν είχε μελετήσει περισσότερο».

– Ανάλογα με τον εύγλωττο τίτλο παλαιότερου βιβλίου του (Ε, πρόεδρε!, προς ΓΑΠ), τιτλοφορεί ένα κεφάλαιο του πρόσφατου πονήματος «Ε, Χαρίλαε, πέφτει το Τείχος!»

– Αρκετοί διάσημοι, ως φαίνεται, του έχουν αναθέσει να μας ενημερώσει μετά θάνατον για τις ερωτικές παρασπονδίες τους.

– Πολλές όμορφες και καλλιεργημένες γυναίκες, αποδύονται στην προσπάθεια να τον σαγηνεύσουν, με τον ίδιο συχνά να ενδίδει. Αν εφαρμόσουμε όμως κι εμείς τον «νόμο της αντιστροφής» που αναφέρει, θα προσεγγίζαμε αιτιοκρατικά το φαινόμενο: Ίσως η έλξη που ασκεί στις καλλονές οφείλεται στη μειονεκτική δομή του γυναικείου εγκεφάλου, όπως έκπληκτοι τον είχαμε ακούσει να αναφέρει σε εκδήλωση σε σχολείο του Αλίμου. Οι γυναίκες, κατά τον πολυπράγμονα Μίμη, δεν ξέρουν Γεωμετρία, καθώς ο άνδρας ήταν ο κυνηγός που έβαζε σημάδια για να βρει τον δρόμο της επιστροφής και έτσι ο εγκέφαλος των γυναικών δεν αναπτύχθηκε σχετικά. Το αστείο είναι ότι αυτά τα έλεγε μπροστά σε καθηγητές και σε μαθήτριες που αρίστευαν στη Γεωμετρία.

– Στο ΚΚΕ επικαλούνταν, λέει, μέχρι και το γράμμα του Ζαχαριάδη για να στηρίξουν τη συγκυβέρνηση! Περιγράφει γλαφυρά όλη τη βυζαντινή καμαρίλα που προηγήθηκε από την περιπόθητη «ενότητα της Αριστεράς», με τον ένα Λεωνίδα (Κύρκο) της ΕΑΡ να κρύβει από τον άλλον (Τζεφρώνη) τις επαφές με το ΚΚΕ, καθώς και για το «τολμηρό πείραμα Τζαννετάκη». Την άκρη του δρόμου για το δεύτερο, την δείχνει κωμικοτραγικά σήμερα ο Κασσελάκης. Όσο για την πρώτη, την άνευ πολιτικών όρων ενότητα, στο έδαφος της εξασφάλισης του ρόλου του τριτεγγυητή της αστικής εξουσίας τότε, στο κυνήγι του άγιου δισκοπότηρου της κυβέρνησης της Αριστεράς αργότερα, εκτός από ευκαιριακή αποδείχτηκε ραδιενεργή. Αμέτρητα τα θραύσματα από τότε. Ακόμα διασπώνται.

– Είναι αλήθεια ότι ο Ανδρουλάκης σε κάποια φάση εξέφρασε πολιτικά μεταλλάξεις στην κοινωνική βάση του ΚΚΕ. Αργότερα, έγλειφε εκεί που έφτυνε (Ανδρέας). Κόσμησε το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ με Μάνο-Ανδριανόπουλο στη συνέχεια (η «Ρεάλ Μαδρίτης», όπως δήλωνε), για να καταλήξει σήμερα στα αζήτητα, περιγράφοντας στα βιβλία του ποιων διάσημων γυναικών το εσώρουχο ή τα στήθη έχει δει.

Κατανοητή η πικρία, να μιλάνε για Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ και όλοι να σκέφτονται άλλον. Ανάλογη με εκείνη όσων ανακαλύπτουν ότι η ανθρωπότητα, στη συντριπτική της πλειονότητα, απαρτίζεται από άλλους.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (16.12.23)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 84.29% ( 21
Συμμετοχές )



85 σχόλια στο “Μη σκαλίζεις τις στάχτες…

  1. Ανατολικες Συνοικιες

    Εφτασε στο σημειο ο Μιμαρος να υποστηριζει οτι ο Τσε δεν σκοτωθηκε απο την CIA αλλα φυγαδευτηκε στην Αφρικη. Ο Ραντανπλαν και ο Αβερελ. Φοβερο διδυμο.

    Reply
    1. Θεόδωρος Σαμιωτακης

      Μιλαμε για ενα ψευτοδιανουμενο γενιτσαρο ανάξιο λόγου.Χαμηλης ποιοτητας γραφιάς με κουτοπονηρη διαθεση για,συστημικη προπαγανδα.Απο περιεργεια εχω διαβασει δυο βιβλια του και επειδη εχω θεμα με το στομαχι μου δεν προκειται να αγγιξω το καινουργιο του…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ως γνωστόν ο Τσε ήταν ομορφάντρας και άρεσε στις γυναίκες, μεγάλο μαράζι φαίνεται του συγγραφέα.
        Νεαρός σε μία πορεία του Πολυτεχνείου τον είδα να στέκεται με τον κόσμο στο πεζοδρόμιο της Σταδίου από την μεριά του Κινγκ Τζώρτζ. Με ενόχλησε πολύ το βλέμμα που μου έριξε. Ήταν επίμονο, έψαχνε να δει αν τον είχα αναγνωρίσει. Αυτά τα λέγαμε πιτσιρικάδες κόμπλεξ.

        Reply
    1. Κώστας

      Το πολιτικό προσωπικό που έφυγε από το ΚΚΕ το 91 δεν ήταν μόνο ο Μίμης Ανδρουλάκης, πάντως. Ήταν πολλοί, ηγετικα΄στελέχη, βάση και μεσαία στελέχη που θα πάλευαν κατά της αποκομμουνιστικοποίησης.

      Απλά θεωρούσαν πως μαζί με την αντίληψη πως χωρίς το ΚΚΣΕ και την ΕΣΣΔ αλλάζουν όλα, που ήταν όλου του ΚΚΕ, πως δεν είναι στην ημερήσια διάταξη κάποιας μορφής επανάστασης, το ΚΚΕ πρέπει να είναι εντός, αλλό όχι διαχυμένο, σε έναν ευρύτερο σχηματισμό που θα ήταν όχημα για νέες συνθέσεις.

      Βέβαια έφερε ακέραια την ευθύνη για το 89 και για όλο το περεστροικό ΚΚΕ και για όλη την γραμμή της μεταπολίτευσης όπως την έφερε και για το ότι δεν μπόρεσε να σφραγίσει μια ριζοσπαστική ευρύχωρη κομμουνιστική ταυτότητα στον ΣΥΝ. Δηλ ούτε είχαν κάποιο δίκιο μετά το 91 ούτε ήταν αθώοι εώς τότε

      Απλά ΣΕ ΟΤΙ έκαναν οι “ανανεωτικοί” του ΚΚΕ εώς το 91, η ευθύνη είναι του ΚΚΕ διότι δεν ήταν κάποια φράξια. Ήταν στον πυρήνα της ηγεσίας, ήταν ταυτισμένοι με τον Χαρίλαο Φλωράκη, δεν καταλαβαίνω τον στρουθοκαμηλισμό. Και σε ότι έκαναν μετά το 91, έκαναν αυτά που όριζε η μια από τις 2 φυγόκεντρες τάσεις τις εποχές τις κατάρρευσης του εκφυλισμένου “Σοσιαλισμού” και των Κομματων του.

      Το πρόβλημα ήταν βαθύτερο, το ΚΚΕ του 89-91 δεν είχε να δώσει καλύτερα πράγματα πια. Η μόνη ελπίδα ήταν να μπορέσει να υπάρξει μια σοβαρή ανασύνθεση μιας ριζοσπαστικής αριστερής κομμουνιστικής ταυτότητας και κάτι καλύτερο δεν υπήρχε για το ΚΚΕ από το να το προσπαθήσει εντός κάτι ευρύτερου. Από αυτή την άποψη, και με τις αποδείξεις πως το ΚΚΕ δεν θα ακολυοθούσε έναν δρόμο σαν τον μετέπειτα του Ανδρουλάκη, ούτε καν του μετέπειτα ΣΥΝ και πως ο ΣΥΝ θα ήταν αλλιώς, με όλα αυτά δεδομένα και με δεδομένο πως μιλάμε για το ΚΚΕ με τις ευθύνες του και την διαχρονική του πορεία και ευθύνες, με όλα αυτά δεδομένα εγώ το λέω χωρίς να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο 13ο Συνέδριο δεν υπήρξε η καλύτερη έκβαση για το ΚΚ, το ΚΚΕ και την Αριστερά διότι οι μικρές πιθανότητες που υπήρχαν για μια ευρύτερη ανασύνθεση ενός κομμουνιστικού χώρου εντός κάτι ευρύττερου, χάθηκαν, δεν παλεύτηκαν καν. Το ΚΚΕ ΔΕΝ θα διαλυόταν, πολύ απλά, γιατί η τάση που μετέπειτα έμεινε στο ΚΚΕ, αν ηττώνταν, θα εξακολουθούσε να είναι στο ΚΚΕ. Και υπήρχαν και τόσοι άνθρωποι που έφυγαν και είναι και σήμερα στον αγώνα, είναι στην κομμουινιστογενή αριστερά

      Η ιστορία όμως γράφτηκε αλλιώς, το ΚΚΕ διασπάστηκε, ο ΣΥΝ πήρε έναν χαρακτήρα προοδευτικού εκσυγχρονισμού που προσπάθησε, too little to late, να τον αφήσει σταδιακά από το 2000 αλλα΄η κρίση και τα μνημόνια τον βρήκαν με την ριζοσπαστική του αριστερή όψη ανεπαρκή για τα διακυβέυματα.

      Κώστας

      Reply
      1. Ανατολικες Συνοικίες

        Κώστα, κανεις λάθος αποδίδοντας καλές προθέσεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν καιροσκόποι και άνευ αρχών ήδη στην θητεία τους μέσα στο ΚΚΕ. Διέφεραν μόνο ποσοτικά με την κυρίαρχη φραξια και γι αυτό είχαν κοινή πορεία μέσα στο κόμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ήθελαν να αλωσουν το σύστημα από τα μέσα, ήθελαν να γίνουν μέρος του συστήματος. Όσοι έμειναν στο κόμμα το ίδιο επιζητουσαν, κρατώντας όμως κάποια προσχήματα. Το βλέπουμε καθημερινά : στον καιρό των μνημονίων ήταν με την λαϊκή εξουσία., στον καιρό της πανδημιας ήταν με τις γυμναστικές επιδείξεις στο Σύνταγμα όταν οι άλλοι απελυαν υγειονομικους, στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι αντιιμπεριαλιστες. Πάντα πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό κίνημα.

        Reply
        1. Κώστας

          Τις αναγνωρίζω γιατί τις αποδεικνύουν καθημερινά πάνω από 30 χρόνια, Ανατολικές Συνοικίες

          Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω καλές προθέσεις σε ανθρώπους που τρώμε το το ίδιο ξύλο, τρώμε τα ίδια χημικά και μας σέρνουν στα ίδια μπουντρούμια και τα ίδια δικαστήρια

          Για το ΚΚΕ δεν ταιριάζει αυτό κατά γράμμα αλλά στον Αγώνα είναι

          Κώστας

        2. Ανώνυμος

          κυρίαρχη και φραξια δεν υπάρχει. Το κυρίαρχο είναι γραμμή του Κόμματος

          “γυμναστικές επιδείξεις στο Σύνταγμα ” όταν όλοι καθόντουσαν σπίτι και η πολιτική αστική ηγεσία ήθελε να ξεχαστούν πολυτεχνείο και πρωτομαγιά με προσαγωγές / συλλήψεις ακόμα και χτυπήματα Παφίλη(video)…

          https://www.youtube.com/watch?v=jEt1mXUJyd8

          Αλλά αυτοί είστε

          Πάμε παραπέρα

          Α ααα δεν είναι οι συνθήκες ώριμες για τον σοσιαλισμό (=λαϊκή εξουσία). Δηλαδή αυτά που πιστεύετε και ουσοιαστικά θέλετε, είναι αυτά με τα οποία κατηγορείτε το ΚΚΕ. Δηλαδή το ΚΚΕ δουλεύει σαν καθρέπτης στον οποίο αποδίδεται τις δικές απόψεις. Λαμπρά
          Τελικα΄είναι ώριμές οι αντικειμενικές(δεν μιλάμε για τον υποκειμενικό παράγοντα) συνθήκες για πέρασμα σε σοσιαλισμό; Ήταν ώριμες το 2010-2012. Μπορεί οι καπιταλισμός να δώσει κάποιες έστω και προσωρινές λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων έστω και παλιά. Ναι ή όχι?;

          Ναι ναι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι ιμπεριαλιστικός δεν είναι άδικος πόλεμος., Το ΝΑΤΟ εκπαιδεύει, οπλίζει συμμετέχει μέσω μισθοφόρων αλλά μάλλον είναι για να κόβει μαργαρίτες και λουλούδια. Η Ρωσία δεν είναι Ιμπεριαλιστική με την Λενινιστική έννοια με τα 5 κριτήρια του Λένιν Μετά τον σοσιαλισμό ξαμαγύρισε στην εποχή του καπιταλισμού του Ανταμ Σμιθ

          ” Πάντα πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό κίνημα.”

          Ευτυχώς που υπάρχει (στα χαρτιά)η ΓΣΕΕ την οποία χρόνια είσαστε η πολιτική ουρα΄της Με τους τόσους αγωνισταράδες στελέχη και τις τόσες απεργίες που κάνει(αν και όταν θυμηθεί και μετά από πίεση στο ΠΑΜΕ) ,

          Γιατί αυτά δεν τα λέτε στους εργάτες της Cosco της e-food κ.α.; Αναρωτιέμαι
          Αλλά όταν η πραγματικότητα σας διαψεύδει, τόσο το χειρότερα για την πραγματικότητα

          Καλά το πάτε. KEEP WALKING

        3. Ανατολικές Συνοικίες

          Ανώνυμος 29/12/2023 at 12:07 , καταρχήν οι απόψεις είναι προσωπικές, οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει από τα 47 χρόνια που παρακολουθώ τα πράγματα από τα μέσα. Όταν το ΠΑΜΕ εντελώς συντεταγμένα (τηρείτε υγειονομικές αποστάσεις γιατί αλλιώς θα σας περιλάβουν ο Οικονόμου και ο Πορτοσάλτε) έκανε τετραγωνάκια στο Σύνταγμα, κάποια περιφρονημένα κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τόλμησαν να μαζευτούν στη Σταδίου χωρίς να τηρούν τις υγειονομικές διατάξεις και γράφοντας τους ΑΡΔ εκεί που τους αξίζει. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, όταν θα έπρεπε να συγκλονίσουν όλη την Αθήνα για τον καννιβαλισμό των Αδωνιδο-Θοδωρικάκων ενάντια στους υγειονομικούς, έδειχναν με κάθε τρόπο ότι συνεμορφώθηκαν.
          Όμως, όταν οι Μπολσεβίκοι έκαναν την επανάστασή τους, η Ισπανική γρίππη θέριζε εκατομμύρια.
          Λίγο πήγατε να ξεφύγετε από τα επιτρεπόμενα στο Πολυτεχνείο και σας ρημάξαν στο ξύλο στην Ακαδημίας προς γνώσιν και (επανα)συμμόρφωσιν.
          Αυτά τα περί ώριμων συνθηκών δεν κολλάνε πουθενά, αυτές είναι ώριμες από τη δεκαετία του ’30.Τα περί υποκειμενικών συνθηκών δεν μας λέει το κόμμα σου πότε θα ωριμάσουν, μάλλον όταν ανέβουν τα εκλογικά σας ποσοστά. Τότε το ΚΚΕ θα κάνει έφοδο στα (παλιά) ανάκτορα και νυν Βουλή. Για άλλη έφοδο δεν το βλέπω. Τα περί πέμπτης φάλαγγας το περιέγραψε ο Άδωνης την εποχή των αγανακτησμένων. Από μικρό κι από… μαθαίνεις την αλήθεια.
          Όσο για τον φίλο Κώστα, Κώστα τα κάστρα αλώνονται από τα μέσα. Κάποιος πρέπει να ανοίξει την κερκόπορτα. Όσο θα βλέπουμε με συμπάθεια την πέμπτη φάλαγγα, τόσο θα ηττάται το εργατικό κίνημα. Χειρότερο καρκίνωμα από τον δεξιό οπορτουνισμό, δεν υπάρχει. Μάχη χωρίς τακτική είναι ο δυσκολότερος δρόμος προς την νίκη, μάχη χωρίς στρατηγική (όρα ΠΑΜΕ) είναι μόνο φασαρία πριν την ήττα.

        4. Κώστας

          Ποιοι είναι η πέμπτη φαλαγγα όμως φίλε Ανστολικές Συνοικίες ?

          Εγώ πάντως εσένα με την ευκολία που βαφτίζεις έτσι αγωνιστές μιας ολάκερης ζωής δεν θα εμπιστευόμουν

          Καλή Πρωτοχρονια

          Κώστας

        5. Ανατολικές Συνοικίες

          Κώστα, το εργατικό κίνημα μετά το 2011 χτυπήθηκε και ηττήθηκε. Αποτέλεσμα αυτής της ήττας είναι η γενική παρακμή της χώρας: οικονομική, πολιτική, κοινωνική, δημογραφική. Δεν υπάρχει μέλλον σε αυτή τη χώρα, η Ελλάδα σβήνει. Ποιός φταίει για αυτή τη καταστροφή;
          Μα αυτός που ηγήθηκε σε αυτό το κίνημα. Ποιός ηγήθηκε σε αυτό το κίνημα;
          Μα κυρίως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Ανέλαβαν ποτέ καμία ευθύνη;
          Καμία ευθύνη δεν ανέλαβαν. Δεν μιλούν καν για ήττα.
          Ποιούς να συμπαθήσω και για ποιόν λόγο; Έχεις ακούσει για το ταξικό μίσος;
          Τι σημαίνει ταξικό μίσος, ότι θα τα βάλω με το αφεντικό μου που απασχολεί εμένα κι άλλους 4-5; Όχι! Ταξικό μίσος έχω πρώτα απόλα γι αυτούς που διέσπασαν τις γραμμές μου την ώρα της μάχης. Γι αυτούς που όταν φωνάζαμε όχι στο χρέος και τα μνημόνια, μας λοιδωρούσαν γιατί έπρεπε λέει να παλέψουμε για την λαϊκή εξουσία. Την απεργία των καθηγητών τον Ιούνη του 2013 ποιός την έσπασε; Οι παλιότεροι θυμόμαστε ακριβώς τα ίδια που έκανε το ΚΚΕ τον Μάη-Ιούνη του 1990, όταν το συνδικάτο των οικοδόμων έβγαλε καταγγελία ενάνται στην απεργία.
          Για τις προβοκάτσιες στο δημοψήφισμα του 2015 και τα μαϊμού ψηφοδέλτια, θυμάσαι κάτι;
          Δυστυχώς ηττηθήκαμε Κώστα. Και δεν χρειάζομαι την εμπιστοσύνη σου.

        6. Ανώνυμος

          Ευτυχώς, που ηττηθήκατε, ανατολική συνοικία, αν κι εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Υπάρχει πολύ ακόμη μικροαστικαριάτο, που επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία και στο εργατικό κίνημα τη δική του κοσμοθεώρηση-illusion αλλά και την αντιδραστική του παρουσία. Που εμμένει σε αυτά: Μαϊμουδοψηφίσματα, πασοκο”απεργίες”, κλπ., κλπ.
          Το εργατικό κίνημα τελικά δε θα δει φως ,αν δεν περάσει πάνω από το μικροαστικαριάτο.

        7. Κώστας

          Φίλε Ανατολικές Συνοικίες αλλάζεις το θέμα συνέχεια.

          Εγώ απλά είπα πως κατέρρεε ο ανύπαρκτος και διαλύονταν το ΚΚΕ και όσοι είναι μέχρι σήμερα στον Αγώνα, συμφωνώ ή όχι εγώ με τις πολιτικές τους γραμμές και το ιδιαίτερο ιδεολογικο τους ρεύμα, δεν έχω δικαίωμα να μην τους αναγνωρίσω τις καλές τους προθέσεις διότι, από την άποψη της Αριστεράς, του Εργατικου Κινήματος και του Κομμουνιστικού Κινήματος, κρίθηκαν και αναγνωρίστηκαν ιστορικά

          Κώστας

        8. Ανώνυμος

          Ανατολικές Συνοικίες
          30/12/2023 at 22:43 , Ότυαν μιλάς με όρους 5ης φάλαγγας, να περιμένεις να σου απαντήσουν κατηγορώντας εσένα για 5ξη φάλαγγα. Αυτό δεν πάει πουθενά, κανέναν. Ηττηθήκαμε μέχρι σήμερα ως εργατική τάξη ΝΑΙ. Ηττηθήκαμε. Ηττηθηκαμε ΗΔΗ από τη δεκαετία του ’30, όταν το αναγκαίο κακό που λέγεται κρατική κομματική γραφειοκρατία, παγίωσε πια την εξουσία της σε βάρος της εργατικής τάξης στην ΕΣΣΔ και αργότερα γενικά στο ανατολικό μπλοκ, γινομενη άρχουσα τάξη.

          Ηττηθήκαμε ως τάξη μεταπολεμικά όταν τιο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, είτε με Στάλιν είτε με Χρουτσώφ, είτε με Μπρεζνιεφ αποδείχτηκε ανίκανο να παρακολουθήσει τις μεταβολές στην καπιταλιστική παραγωγή και κατανάλωση άρα και τις μεταβολές στην σύνθεση της εργατικής τάξης και στην ίδια την μορφή της. Ηττηθήκαμε όταν απεδείχθη ΗΔΗ από το 1935 ότι η ΕΣΣΔ ήθελε σύμπραξη των Κ.Κ. με καπιταλιστικά κόμματα, στο πλαίσιο της εθνικής αντιφασιστικής ενότητας, κάτι που συνεχίστηκε σε όλη την μετέπειτα πορεία της, ως το τέλος.

          Το ΚΚΕ έπαιξε ρόλο κατευνασμού της ταξικής πάλης και αυτόν παίζει και σήμερα.Ομως δεν είναι 5η φάλαγγα, διότι και η ίδια η εργατική τάξη δεν θέλησε το 2015 να πάρει την ευθύνη για να πάει η χώρα αλλιώς. Διότι ο κομμουνισμός έχει πάψει να εμπνεει τις εργατικές τάξεις δεκαετίες τώρα, με κυρίαρχη ευθύνη της κρατικής κομματικής γραφειοκρατίας που πότισε τα ΚΚ ως το μεδούλι τους από τη δεκαετία του 30 και μέχρι σήμερα.

          Με όρους “5ης φάλαγγας”, όχι μόνο δεν μπορείς να εξηγήσεις άρτα και να αλλάξεις κάτι, αλλά πετάς και την μπάλα στην εξεδρα, μιας και συμβάλλεις στο να γίνεται η συζήτηση αυτή, με αστυνομικούς όρους και όχι με διαλεκτικούς, υλιστικούς όρους. Οπως ακριβώς κάνει δεκαετίες τώρα και η κυρίαρχη σταλινική πτερυγα των κομμουνιστικών κομμάτων, επιτρέποντας πχ στον ευρωκομμουνισμό, να θέσει πολιτικά ζητήματα, να απαντήσει πολιτικά προς δεξιά συστημική κατεύθυνση. Αρα, μηδεν.

        9. Ανώνυμος

          Το 2015 ΓΓ ήταν ο Κουτσούμπας -όχι η αλέκα που την βλέπουν και στον υπνο τους σαν τον Στάλιν δεν ήταν γγ- που ειπε στα ίσα στη Βουλή πως και η πρόταση του Σύριζα (“το όχι”) ήταν μνημόνιο
          Link λοιπόν για να σας φρεσκάρουμε μνήμη
          https://www.youtube.com/watch?v=wGjClntbuhM

          Τι εμπόδισε; Το 62% του ΌΧΙ “να σκίσει τα μνημόνια” ο Τσιπράς. Αλλά όταν χρόνια τον παινεύουν οι βιομήχανοι από τον ΣΕΒ και πήρε και το ok από τ
          Αμέρικα(2012-2013 είχε πάει επίσημα 3 πολύ γνωστά ιδρύματα) λογικό να φέρει το μνημόνιο που ευνοεί την αστική τάξη στην Ελλάδα.

          Tσάμπα πήγε τόσος διάλογος για τον “σοσιαλισμό” με τον ιδιοκτητη του ΣΚΑΙ στο και τότε μακρινό 2013; ( http://fadomduck2.blogspot.com/2013/03/blog-post_7391.html ) και άλλος τόσος με τον τότε πρόεδρο του ΣΕΒ τον Δεκέμβριο του 2012;

          Εκτος αν νομίζουμε πως μέσα στην ΕΕ μέσα στο ΝΑΤΟ με την αστική τάξη στην εξουσία θα σκίζοταν τα μνημόνια θα μέναμε και θα παιρνούσαμε μπέεικα

          Από το αποτέλεσμα είχε δίκιο το ΚΚΕ που έβαλε to δικό του ψηφοδέλτιο. Πιο έγκυρο το διπλό ΟΧΙ σε μνημόνιο δανειστών(αστικών τάξεων στην ΕΕ) και όχι στο μνημόνιο σύριζα(αστικής τάξης στην Ελλάδα ).

          Ήταν η πολιτική παρακαταθήκη η οποία οδήγησε στην απαξίωση των πολιτικών φορέων του οπορτουνισμού αλλά της ιδεολογικοπολιτικής διάλυσης του 2ου του πολιτικού πόλου του αστικού συστήματος, της σοσιαλδημοκρατίας.

        10. Ανώνυμος

          Τα είπες όλα Ανώνυμε, 02/01/2024 at 14:22.
          Αλλά, τζάμπα ο κόπος. Στου κουφού τη βρόντα, όσο θέλεις …πόρτα….!

        11. Ανώνυμος

          Τελικά οι συνθήκες δεν ήταν “ώριμες” για κατάργηση μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο το 2015. Ειδάλως προς τι τα “μεταβατικά προγράμματα” δηλαδή η αστική τάξη στην Ελλάδα θα αναγκαστεί να κάνει υποχωρήσεις την ώρα που το έδαφος στο διεθνές στίβο του καπιταλισμού υποχωρούσε κάτω από τα δικά της ποδια. Πανέξυπνο όπως και αποδείχθηκε το πρώτο 6μηνο της Συριζα-Ανελ κυβέρνησης

          Και αυτο το ερμο το ΚΚΕ τι ήθελε και έλεγε πάμε για σοσιαλισμό γιατί ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύνει ούτε κάν κάποια πολύ απλά προβλήματα, γίνεται αντιδραστικότερος κλπ κλπ. Αντι να το παέι λάου λάου σαν την παλιά καλή πασοκάρα. Να μπορείτε και εσείις να κάνετε κριτική από τα αριστερά στο ΚΚΕ

    2. Ανώνυμος

      Ε και αυτό το ΚΚΕ να μην θέλει να διαλυθεί όπως το ΚΚΣΕ ή να μεταλλαχθεί όπως και αποκάλυψε η Λεμοντ Ντιπλοματικ το 2012 2-3 μέρες μετά το 17% του Σύριζα τους “μύριους ανομολόγητους πόθους” ανανεωτικών τροτκιστών και άλλων να πάει σε “σε άλλες ράγες” η πολιτική του ΚΚΕ μιας και “ο Στάλιν έχει πεθάνει”

      Μάλλον για κάποιους η πρωην συντάκτρια της Ελευεθεροτυπίας του άρθρου της Λε μοντ Ντιπλοματικ δεν ήξερε τι έλεγε φαντάσματα έβλεπε, “σταλινολογίες” κλπ κλπ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ανώνυμε 31/12/2023 at 01:48
        το “Ευτυχώς, που ηττηθήκατε” με τονισμένο το “τε” δείχνει την νοοτροπία και τη στόχευση του ΚΚΕ, που δεν το κρύβει άλλωστε. Ο κυρίαρχος αντίπαλος είναι οι οπουρτουνιστές, παλιά το λέγατε δεξιοί και αριστεροί, τώρα το λέτε σκέτο.
        Εσείς δεν ηττηθήκατε αφού σε κάθε ατύχημα στη κόσκο κερδίζεται ότι θα παρθούν μέτρα για να μην ξανασυμβεί ατύχημα. σε κάθε ατύχημα στις κατασκευές κάνετε μία διακοπή εργασιών. Πάντα νικητές και νικημένοι που λέει και το τραγούδι.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Τώρα πήρες χαμπάρι μια πολιτική, που το ΚΚΕ ακολουθεί ανοιχτά από το 1968;! Απλά, μετά το ’89 σας πήραν κι εσάς τα σκάγια.
          Αλλά δε γίνεται αλλιώς. Ταξικό Κοινωνικό Μέτωπο διαβρωμένο από τον ταξικό εχθρό είναι μόνο ανέκδοτο όταν δεν γίνεται τραγωδία. Σκληρό ακούγεται για τα παιδιά των λουλουδιών και τους επαναστάτες των βορείων (και νοτιοανατολικών), αλλά τέτοια είναι η ταξική πάλη.

        2. Ανώνυμος

          To “Ευτυχώς, που ηττηθήκατε” το είπε αν δεν κάνω λάθος άλλος κύριος. Δεν το είπε το ΚΚΕ.
          Ψηλά την κόκκινη σημαία και ελπίδα των λαών έγραφε ο Ριζοσπάστης την επόμενη μέρα που η κόκκινη σημαία κυμμάτιζε για τελευταία φορά στο κρεμλίνο

          Από τις 05/07/2015 την μέρα του Δημοψηφίσματος δεν υπάρχει πλέον ικανός φορέας του παλιού καλού οπορτουνισμού. Μόνο αριστερή σοσιαλδημοκρατία, έμεινε τίποτα άλλο. Με απλά λόγια το ΚΚΕ δεν έχει τίποτα από τα “αριστερά” του, ούτε και τα “δεξιά” του

          Όσο για τα υπόλοιπα καλό θα ήταν να τα πεις από κοντά σε ανθρωπους της COSCO Όπως πχ ο πρωην υπουργός “σας”
          https://www.youtube.com/watch?v=rz5wDxiSb5E

    3. Ανώνυμος

      Άρα το ΚΚΕ φταίει μαζί και το καταστατικό ενός Κομμουνιστικού Κόμματος που είχε και έχει πλουραλισμό στο εσωτερικό του και εκδηλώνονται ακόμα και οι οπορτουνιστές

      Μόνο μην τα ρίχνετε όλα στο ΚΚΕ γιατί κάποιοι έφυγαν, πέρασαν μερικά φεγγάρια από εξωκοινοβουλευτική αριστερά και κατέληξαν στελέχη ή σύμβουλοι υπουργών στο ΠΑΣΟΚ. Λέμε τώρα.
      Ο καθένας είχε και τις προσωπικές φιλοδοξίες του τις οποιες τις έχει στο μυαλό του και εκδηλώνονται όταν “ευνοούν οι περιστάσεις”.

      Καταλήξτε όμως κάπου γιατι΄το ένα πλουραλισμός απόψεων μέσα στο ΚΚΕ και του δύο της “μονολιθικότητας ενιαίας γραμμής” προς τα έξω.
      Δημοκρατικός Συγκεντρωτσιμός λέγεται αν θέλετε να το λύσετε και βασικό συστατικό ενός Κομμουνιστικού Κόμματος.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    “Περιγράφει γλαφυρά το φλερτ του Χαρίλαου με το ΠΑΣΟΚ, προς ικανοποίηση του ΚΚΣΕ.”
    Το φλερτ στην πραγματικότητα ηταν ασχετο με το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ του Φλωρακη και των υπολοιπων στην συλλογικη ηγεσια ηταν σε ολη τη γραμμη οπορτουνιστικο. Ο ΚΚΕδες δεν θελουν να το θυμουνται. Το ΚΚΕ τοτε ηταν πρωτο σπιτι απεναντι του ΠΑΣΟΚ και δεξια των μλ, ΕΚΚΕ, ΟΚΔΕ, ΕΔΕ τροτσκιστες .
    Μη ριχνουμε την ευθυνη στον Ανδρουλάκη. Το ΚΚΕ εκκολαψε τους Ανδρουλακιδες και οχι το αντιθετο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “Το ΚΚΕ εκκολαψε τους Ανδρουλακιδες και οχι το αντιθετο”
      Αυτό μοιάζει με το ερώτημα για την κότα και το αυγό. Δεν ξεχωρίζουν οι ευθύνες, κοινές είναι και ας τις χαίρονται. Τέτοιο που είναι το ΚΚΕ τέτοιους μαζεύει. Δαμανάκηςδες, Ανδρουλάκηδες, Δραγασάκηδες, Θεοδωρικάκιδες, Δανίκες, Τζήμες…
      Αντίθετα, Γράψας, Κάππος κλπ πλέμπες δεν προκόβουν
      Και παλιά το είχε αυτό το κουσούρι: Πλουμπίδιδες, Βελουχιώτιδες κλπ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Συνεργαστηκατε όμως με Δραγασάκηδες,για μιση δεκαετία+ 2010-2017 αν θυμάμαι καλά. σε συνδικαλισμό κοινές ομιλίες κ.α.. Πολιτική ουρά τους είσασταν
        Άρα μια χαρά με την συγκυβέρνηση Τζανεττάκη που ήταν σαφέστατα η αφορμή αλλά όχι η αιτία . Η αιτία μάλλον, υποθέτω, δεν ξέρω θα ήταν πως “το κκε η ηγεσία δεν κατάλαβε καλά το πνεύμα της πρερεστρόικα”.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          03/01/2024 at 13:31, άιντε πάλι με τις σαχλαμάρες που σου λένε και εσύ τις πιστεύεις. Ούτε το ΝΑΡ, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνεργάστηκαν ποτέ με τους δραγασακηδες.

        2. Ανώνυμος

          Ενταξει
          Τυχαία επίσκεψη ήταν στη Βουλή με Γλέζο Τσιπρα Ησυχο στα πλαίσια των Διερευνητικών Εντολών για σχηματισμό Κυβέρνησης με αντιπροσωπεία από ΑΝΤΑΡΣΥΑ

          Τυχαίες οι κοινές ομιλίες για χρόνια με Λαφαζάνηδες Στρατούληδες Αριστερούς Οικονομολόγους, κάτω πλατείες κλπ κλπ

          Τυχαία και τα μεταβατικά προγράμματα

          Από πολιτική αυτοκριτική κάποιοι το πάτε πολύ καλά

  3. Ανώνυμος

    Ε ναι αλλα…
    η ιστορία δεν αρχισε το ’91.

    Reply
  4. Ανατολικές Συνοικίες

    Ανώνυμος 01/01/2024 at 13:25
    ο όρος πέμπτη φάλαγγα δεν είναι αστυνομικός, είναι στρατιωτικος και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον ισπανικό εμφύλιο. Περιγράφει την διαλυτική επίδραση εκουσίων η ακουσίων προπαγανδιστων. Δεν μιλάω υποθετικά, αλλά με βάση την πραγματική δράση του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα. Όταν ο ελληνικός λαός με καπιταλ κοντρόλ και υπό την απειλή του grexit από το ευρώ, συνειδητά στο δημοψήφισμα του 2015 ψήφισε ΟΧΙ, η Αλέκα προπαγάνδιζε ότι από πίσω ήταν το μπλοκ των ξενοδόχων. Αυτό λέγεται πεμπτοφαλαγγιτισμος. Απλά ελληνικά. Το ίδιο ήταν και τα μαϊμού ψηφοδέλτια που μοίραζαν τα μέλη του. Πολλά τέτοια παραδείγματα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανατολικές Συνοικίες
      01/01/2024 at 16:52 , πολύ πιο κατάλληλος όρος, είναι ο όρος κομμουνιστικός ρεφορμισμός. Το ΚΚΕ όπως και το σύνολο σχεδόν των ΚΚ του πλανήτη, είναι εδώ και δεκαετίες μεταρρυθμιστικά κόμματα με κομμουνιστικά σύμβολα και φρασεολογία. Αυτό, είναι αποτέλεσμα δύο ιστορικών διαστάσεων γεγονότων:\

      Α. Της νοηματοδότησης του κομμουνισμού ως μίας κοινωνίας με ισχυρό κράτος πρόνοιας και κοινωνικό κράτος όπου κουμάντο όμως κάνει η κρατική/κομματική γρταφειοκρατία και όχι η εργατική τάξη και ο υπόλοιπος λαός

      Β. Της παγίωσης της αντίληψης που λέει πως η διεκδικητική λογική απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο με στόχο την αέναη βελτίωση της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου λαού ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, άρα και στο παρόν ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, είναι η πεμπτουσία και το όριο της ταξικής πάλης στον καπιταλισμό.

      Ετσι, εκατοντάδες εκατομμύρια λαού, εργατικών τάξεων, αριστερών και κομμουνιστών, κατανόησαν τελικά τον κομμουνισμό σαν κράτος πρόνοιας χωρίς καπιταλιστική άρχουσα τάξη αλλά με κρατική/κομματική άρχουσα τάξη και πολιτική καταπίεση (και μέχρι τώρα τον απέρριψαν). Κατανόησαν από την άλλη και αποδέχθηκαν τελικά, την μεταρρυθμιστικη διαδικασία αποσπασης βελτιώσεων στο παρόν, σαν την μόνη δυνατή πολιτική, π[ου μπορεί και βελτιωνει την ζωή του εργάτη.

      Το παραπάνω ίσχυε όσο ήθελε η καπιταλιστική τάξη και το κράτος της, διότι υπήρχε το κοινωνικό συμβόλαιο σοσιαλδημοκρατικής υφής. Τώρα που το τελείωσε αυτό η καπιταλιστική τάξη μονομερώς, έμεινε ξεκρέμαστη η εργατικη τάξη και τα ιστορικά της κόμματα. Εχοντας ξεχάσει τι πάει να πει ταξική πάλη για κατάργηση του καπιταλισμού και κάθε εκμετάλλευσης, έμεινε στο “να βελτιώσω την ζωή μου στο τώρα”. Αλλα έτσι θα την καταστρέψει τελικά την ζωή της δεν θα την βελτιώσει.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        @Ανώνυμος, 02/01/2024 at 09:43 : Οσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          02/01/2024 at 16:28, αυτό με την αλεπού και τα κρεμαστάρια, ταιριαζει γάντι με την πολιτική του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια….

    2. Ανώνυμος

      Όπως είχε πει πριν 6 χρόνια και ο Βορίδης με κυβέρνηση Σύριζα
      Μάκης Βορίδης – “Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος είναι το ΚΚΕ”
      https://www.youtube.com/watch?v=b1VnQ1AAxao

      Αν περιμέναμε από την ΓΣΕΕ για “ανάπτυξη εργατικού κινήματος” θα γίνοταν μια πανελλαδική απεργία κάθε τετραετία. Όπως απόδειξε η ίδια η πραγματικότητα το ΠΑΜΕ κάνει ή υποχρεώνει την ΓΣΕΕ να κηρύξει πανελλαδικές απεργίες

      αλλά όσο η πραγματικότητα είναι αντίθετη σε αυτάπου θέλετε να νομίζετε τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Τελικα αποδείχθηκε πως είχε δίκιο το ΚΚΕ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δεν είχε δίκιο ούτε το ΚΚΕ, διότι δεν συνέβαλλε ποτέ και πουθενά, στο να πάνε αλλιώς τα πράγματα πέραν του καπιταλιστικου μονοδρομου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκσυγχρονισε τον ελληνικό καπιταλισμό, όπως κάνει κ η ΝΔ σήμερα, το ΚΚΕ συνέβαλλε στο να μην ανοίξει κανένα περαιτέρω θέμα στην κοινωνία,την εργατική τάξη, τον λαό.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Όταν κάποιοι στηριζαν Τσίπρα με νύχια και δόντια και έκαναν οι εκδηλωσούλες υπέρ της συκυβέρνησης σύριζα-ανελ έξω από τις πόρτες της Βουλής στο πρωτο 6μηνο δεν είχατε αντιληφθεί πως”Ο ΣΥΡΙΖΑ εκσυγχρονισε τον ελληνικό καπιταλισμό, όπως κάνει κ η ΝΔ σήμερα”.

          Τι νά κάνουμε για να περάσουν τα μνημόνια και να σωθεί η “πατρίδα” δηλαδή τα συμφέροντα της αστικής τάξης στην Ελλάδα πολιτικά θυσιάστηκε ο οπορτουνισμός. Στον ρόλο κάτι σαν της Ιφιγένειας για να πλεύσει ούριος άνεμος στα πανιά του Ελληνικού Καπιταλισμού

          Α ναι τελίκά το δημοψήφισμα δεν ήταν πρόταση ανάμεσα σε 2 μνημόνια όπως αποκάλυψε το ΚΚΕ. Ή όπως είχε πει ο Τσίπρας το “οχι” ισοδυναμούσε με την δική του πρόταση-μνημόνιο.
          Εκτός αν νομίζατε πως μέσα σε ΕΕ-ΝΑΤΟ και Καπιταλισμό θα βαρέσει το χέρι ο “ηγέτης” στο τραπέζι με την Μέρκελ και τσούπ θα ρέει το χρήμα και θα κάνουμε ζωααάρα

          Τυχαίο θα ήταν τα 29δις δάνειο από τον esm που ζήτησε οΤσίπρας λίγες μέρες πριν το Δημοψήφισμα.

          Τυχαίο πως “η κατάργηση των μνημονιών με ένα νόμο και ένα άρθρο ήταν σχήμα λόγου” όπως έλεγαν κάποια στελέχη του τότε Σύριζα

          Τυχάίο που δεν έφεραν να περάσει από τη Βουλή η παράταση του 2ου μνημονίου (20/02/2015) στην οποία υπήρχε δέσμευση να πληρωθεί το χρέος στην ώρα του και στο ακέραιο. Και στελέχη του Σύριζα έλεγαν πως δεν την φέρνουν στη Βουλή για να μην τους πει το ΚΚΕ μνημονιακό Κόμμα

          Ούτε ξέρατε την επίσημη στήριξη του ΣΕΒ ήδη από το 2012 στον Σύριζα σε σημείο να γράφουν εφημερίδες πως “δεν ξερω αν εγω είμαι του σύριζα ή εσείς του ΣΕΒ”. Τέτοια ταύτιση απόψεων ανάμεσα σε ΣΕΒ και “αριστερό” κόμμα

          Αλλά ούτε αυτά ξέρατε και ψηφίσατε το μνημονιάκι που ετοίμασε για τον Ελληνικό λαό σαν κουστουμάκι ο Τσίπρας και η παρέα του..
          Εσείς που τα ξέρετε όλα.που παίζετε την πολιτική και τον μαρξισμό στα δάκτυλα που οργανώνεται αγώνες χιλιάδων(καλά εδώ κόβουμε κάτι δεκάδων ίσως και εκατοντάδων) ανθρώπων. Από απλό μεροκαματιάρη κόσμο μεροδουλι μεροφάι που τρέχει από την μία δουλειά στην άλλη και δεν έχει χρόνο καν να δει την οικογένεια του ποτέ δεν θα είχα τέτοιες απαιτήσεις να τα γνωρίζει. Αλλά εσείς:
          Δεν τα ξέρατε;

          Ή δεν είχατε αντιληφθεί πως η πρώτη μεγάλη απεργία έγινε μετά από πιεση του ΠΑΜΕ στα μεσα Δεκεμβρίου του 2015. μιας και το “το ΚΚΕ συνέβαλλε στο να μην ανοίξει κανένα περαιτέρω θέμα στην κοινωνία,την εργατική τάξη, τον λαό.”. Ένα ΠΑΜΕ που ήταν είναι καθημερινά στους δρόμους και ένα ΚΚΕ που έδινε και δίνει αγώνες μέσα και έξω από την Βουλή μάλλον θα είναι συνωνυμία. Λογικό αν δεν σε δείχνουν τα κανάλια ή τα σ΄’αιττης “αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης” ε που να τα μάθετε; Να επισκεφτείτε τον 902.gr΄; A πα πα

          Ναι ναι εσείς που “εξαπατηθήκατε” τόσα χρόνια (μισή δεκατία και βάλε) ως πολιτική ουρά του Σύριζα δεν τα αντιληφθήκατε. όλα τα προηγούμενα που είχαν δημοσιευτεί. Αλλα ειπαμε και για τη δική σας πολιτική ανυπαρξία φταίει το ΚΚΕ και όχι οι πολιτικές σας ενέργειες.

          Καλά το πάτε. keep walking.

        2. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          03/01/2024 at 13:23, σου θυμίζουμε ότι:

          Α. Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είχαν και έχουν πολιτική γραμμή την ανατροπή της καπιταλιστικης κρατικής βαρβαρότητας κ εθχαν κ έχουν ως άμεσο στόχο την κατάργηση και των 3 μνημονιων.

          Δεν στηριξαμε ΣΥΡΙΖΑ ποτέ, δεν είπαν ψέματα ποτέ στην υπόλοιπη εργατική τάξη κ στον λαο. Στο δημοψήφισμα του 15 καλέσαμε στο τριπλό έγκυρο Όχι, προσπαθώντας ταυτόχρονα να οργανωθεί ο κόσμος μέσα από πρωτοβουλίες σε εργασιακους χώρους, γειτονιές, νεολαία. Απέτυχε αυτή η προσπάθεια; ναι, απέτυχε ξεκάθαρα.

          Β. Το ΚΚΕ σου θυμίζουμε ότι, ήδη από το 2008, απεχει από κάθε εργατολαικο κθνηνα/ξέσπασμα που δεν ελέγχει βρίζοντας το. Ενώ κάνει για την τιμή των όπλων κάποιες απεργίες κ διαδηλώσεις μακριά κ αλάργα.

          Το ΚΚΕ τεκμηριώσε την αποχή από τα εργατολαικα κινήματα των χρόνων 08-15,με την δικαιολογία ότι είναι μικροαστικά, αφού κυριάρχησε σε αυτά η γραμμή σύριζα κυρίως, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δετερευόντως και έτσι, με αυτές τις πολιτικές γραμμές, αβανταραν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά κ τους ΑΝΕΛΛ.

          Όμως, στο πρόσφατο κίνημα των Τεμπών, ηγεμονευσε η γραμμή ΚΚΕ. Και τι είχαμε; Τίποτα, και μεγάλη ενίσχυση εκλογική ΝΔ και ακροδεξιάς. Με την δική σας λογική ΚΚΕδες, το κίνημα των Τεμπών και το ΚΚΕ ενίσχυσαν τα μεγιστα, ΝΔ και ακροδεξια.

          Γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκσυγχρονισε τον ελληνικό καπιταλισμό, όπως κάνει κ η ΝΔ σήμερα. Όμως, για να επιτυγχάνονταν αυτό, έπρεπε να πάει σπίτι του το αγωνιστικό κομμάτι λαού κ εργατικής τάξης. Και πήγε, καταρχάς εξαιτίας της ανάθεσης σε έναν σωτήρα και σε ένα κόμμα που θα έσωζε τον λαό. Την λογική της ανάθεσης την καλλιεργήστε τα μέγιστα ο σύριζα, αλλά την καλλιεργήστε και την καλλιεργεί και το ΚΚΕ.

          Δεύτερον, ο κόσμος πήγε σπίτι του γιατί φοβήθηκε τον εκβιασμό που του έκαναν ελληνικό κράτος και κεφάλαιο με την αρωγή της ΕΕ: “Ταυτίσου με τις ιδέες κ την πολιτική είτε του εθνικισμού, είτε της σοσιαλδημοκρατιας, μην κουνιέσαι, αποδέξου την βαρβαρότητα, αλλιώς εχει πόλεμο, κλπ”.

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμε ΚΚΕ
          03/01/2024 at 13:23: Τρεις επιλογές υπήρχαν στο δημοψήφισμα του 15:

          Α. Το ΝΑΙ το οποίο σήμαινε “αποδοχή του καπιταλιστικου ευρώμονοδρομου

          Β. Η αποχή – γραμμή ΚΚΕ που σήμαινε” δεν ξέρω δε απαντώ” και μόνο ΑΝ είχες οργανώσει κάτι μαζικό εναντίον ΕΕ κ ελληνικού κεφαλαίου θα σήμαινε κάτι ταξικο κ αγωνιστικό, αλλά ΔΕΝ είχες οργανώσει τίποτα ως ΚΚΕ

          Γ. Το τριπλό έγκυρο ΟΧΙ, γραμμή ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που και αυτό δεν θα σήμαινε ουσιαστικά τίποτα, αν δεν είχε οργανωθεί πολιτικό σχέδιο και πολύς κόσμος σε μια αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική κατεύθυνση. Και δεν είχε οργανωθεί κάτι τετιο.

          Τουλάχιστον το 62% του ΟΧΙ, σε αντίθεση με την αποχή, σηματοδότησε την έναρξη από δόνησης του σύριζα.

        4. Ανώνυμος

          Πιό βαθειά το κεφαλάκι στην άμμο, Ανώνυμε 03/01/2024 at 14:40. Οταν τα γεγονότα δε μας βοηθάνε τα …παραποιούμε!
          Πάμε, λοιπόν, άλλη μια φορά:
          Τα ψηφοδέλτια “ΝΑΙ” και “ΟΧΙ” ήταν του Τσίπρα και το τί γράφαν επάνω ήταν σαφές, άσχετα πως θέλει καθένας να το μεταφράζει. Δε γράφαν “διπλό” η “δεκαπλό”. Το “ΟΧΙ” ένα κουκί εναλλακτικό στο “ΝΑΙ”, επίσης του Τσίπρα ήταν, καθορισμένο και σαφέστατο, γραμμένο από τον ίδιο. Το καθεστώς δεν παίζει με τέτοια θέματα και ξέρει να τα διαχειρίζεται. Και να σας διαχειρίζεται…
          Και το ρίξατε κι εσείς, ίδιο και απαράλλακτο, όπως και όλων των άλλων, του 61 τόσο τοις εκατό.
          Η γραμμή του ΚΚΕ καλούσε σε συγκεκριμένο ΑΚΥΡΟ ψηφοδέλτιο, που τυπώθηκε, διανεμήθηκε και έρριξαν στην κάλπη περίπου το 2 με 2,5 %, αν καλά θυμάμαι. Εγραφε:
          ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
          ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
          ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

          Καταλάβατε τη γκάφα σας, γι αυτό και οι …”ερμηνείες”, αλλά …”Μετά την απομάκρυνσιν εκ του Ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”! Βεβαίως έχετε δικαίωμα να λέτε “εμείς δεν εννοούσαμε αυτό, αλλά το άλλο…μπλα, μπλα.” Αλλά η γκάφα έμεινε και παράγει ακόμη αποτελέσματα.
          Και το φιάσκο του “αριστερού” “ΟΧΙ”, που μετά γλυκοκοιμήθηκε στην αγκαλιά του “ΝΑΙ”, σήμανε την αρχή του τέλους ΟΛΗΣ της δεξιο-οπορτουνιστικής, αστικής και μικροαστικής “Αριστεράς”.
          Τη συμπάθειά μας έχετε!

        5. Ανώνυμος

          “Η αποχή – γραμμή ΚΚΕ…”

          Το ΚΚΕ είχε συγκεκριμμένη πρόταση.ΚΑΙ με συγκεκριμμένο ψηφοδέλτιο

          Επειδη τα γεγονότα δεν έγιναν χρονικά πολύ μακριά και διαδραματίστηκαν μέσα στη Βουλη αλλά και έξω από αυτή από τα εκλογικά τμήματα

          1) Το ΚΚΕ κατάθεσε δική του πρόταση (όχι και στα 2 μνημόνια ΔΑΝΕΙΣΤΏΝ – ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(Τσίπρα) έξοδος από ΕΕ με λαϊκή εξουσία )( να συμπεριληφθεί στο Δημοψήφισμα ως τρίτη επιλογή. Η πρόταση του ΚΚΕ “δημοκρατικότατα”ούτε καν συζητήθηκε στη Βουλή

          https://www.youtube.com/watch?v=gAxjKoBqAqs

          https://www.youtube.com/watch?v=pv93gfj3UZA

          2) Το ΚΚΕ κατάθεσε το δικό του ψηφοδέλτιο
          https://www.alfavita.gr/koinonia/160101_psifodeltio-toy-kke-gia-dimopsifisma

          https://www.902.gr/node/70561

          3)Μέλη / φίλοι του ΚΚΕ προσάχθηκαν από την αστυνομία για το μοίρασμα ψηφοδελτιών με το ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ του ΚΚΕ. σε μνημόνιο δανειστών και μνημόνιο αστικής τάξης στην Ελλάδα(το δήθεν “όχι” του Τσίπρα) ΄εξω από τα εκλογικά τμήματα

          Πεισματικά Πράγματα τα Γεγονότα

        6. Ανώνυμος

          Είσαι σίγουρα ΝΑΡ;
          Αρκετα από αυτά που γράφεις δεν νομίζω πως τα λέει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ .
          Το παλιό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη-ΓΑΠ ο Σύριζα ναι τα έλεγαν

          “Δεύτερον, ο κόσμος πήγε σπίτι του γιατί φοβήθηκε τον εκβιασμό που του έκαναν ελληνικό κράτος και κεφάλαιο με την αρωγή της ΕΕ:”

          Φταίει ο κόσμος,λοιπόν

          Όχι δεν τον απογοητεύσατε με φρούδες ελπίδες για σκισιμο μνημονιών με ένα νόμο και ένα άρθρο μέσα σε ΕΕ-ΝΑΤΟ και Καπιταλισμό και με ένα δημοψήφισμα που αποδείχθηκε -όπως προειδοπούσε το ΚΚΕ- μουσαντένιο.

          Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις αλλα το επιχείρημα να τα ρίχνετε στον κόσμο τύπου “ο κόσμος δεν μας πίεσε για να βγουμε από τα μνημόνια ήταν η κύρια επιχειρηματολογία του…Σύριζα μετά το Δημοψήφισμα!

          “Το ΚΚΕ σου θυμίζουμε ότι, ήδη από το 2008, απεχει από κάθε εργατολαικο κθνηνα/ξέσπασμα που δεν ελέγχει βρίζοντας .”

          Σταχυολογω λίγες από τις πιο σημαντικές απεργίες από το 2008.

          Εργατες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Υπουργείο Ναυτιλίας
          https://www.youtube.com/watch?v=gTvyhZYOO8A

          Ναυτεργάτες απεργίες (2010-2011)

          Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδίκασε με ανακοίνωση του την επίθεση κατά ΠΑΜΕ στις 20/10/2011

          Ελληνική Χαλυβουργία (2011-2012)

          Επίθεση ΜΑΤ και σε Μπάμπη Αγγουράκη(στέλεχος του ΚΚΕ ο συγχωρεμένος) σε απεργία – πορεία στο Υπουργείο Εργασίας ( 2013)

          Προσαγωγές Συλλήψεις πολλών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μετά από επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργου Εργασίας Βρούτση. και παραπομπή τους σε δίκες

          Για όλα τα υπάρχουν ανακοινώσεις / video στο youtube. Και είμαστε ακόμα στο 2013

          Καλά το πάτε – keep walking . Να πω κάτι για πολιτική αυτοκριτική ή. δεν “ωρίμασαν” οι συνθήκες για το “σκίσιμο μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο”;

        7. Ανώνυμος

          “Η γραμμή του ΚΚΕ καλούσε σε συγκεκριμένο ΑΚΥΡΟ ψηφοδέλτιο, που τυπώθηκε, διανεμήθηκε και έρριξαν στην κάλπη περίπου το 2 με 2,5 %,”

          Το ΚΚΕ κατέβασε την πρόταση του σε ψηφοδέλτιο γιατι οι δημοκράτες του Σύριζα την αρνήθηκαν να μπει καν σε απλή / κουβέντα ψηφοφορία στη Βουλή

          Από τα επιπλέον λευκά/άκυρα και με ένα μέρος της επιπλόεν αποχής σε σχέση με τις εκλόγές του Ιανουαρίου του 2015 το ποσοστό της πρότασης του ΚΚΕ στο Δημοψήφισμα ήταν σε σχετικά κοντινούς αριθμούς σε ψήφους του με τις εκλογές Ιανουαρίου 2015 Όχι με τους αριθμούς που διέδιδαν συριζοτρολ στο twitter

          Πιστεύω ήταν από τις πιο σωστές πολιτικές κινήσεις του ΚΚΕ από την ίδρυση του. Και δικαιώθηκε στην πορεία. Η κατάθεση πρότασης αψηφώντας αστικούς νομους ήταν το πιο έγκυρο “άκυρο” και από το έγκυρο ψηφοδέλτιο των ΣυριζοΝΔ

          Η πρόταση ερωτημα που έφερε ο Συριζα στο Δημοψήφισμα δεν έγραφε για κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων. Άλλη μια πολιτική πονηρια / τακτικισμός του Σύριζα.

          Τώρα τι λένε και τι πιστεύουν οι τότε πολιτικοί φορείς του οπορτουνισμού που ψηφισαν και την “πάτησαν” σε μία προταση που είχε αποσυρθει από τους “ΔΑΝΕΙΣΤΈΣ” και με τον Τσίπρα να έχει ζητήσει πρωτύτερα Δάνειο(και άρα μνημόνιο) από τον ESM (και αυτός ένας από τους “δανειστές” μην το ξεχνάμε) είναι δικό τους θέμα πολιτικής ερμηνείας μπας και δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

        8. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          04/01/2024 at 12:39, αχ κκε μου, είσαι πολυ προβλέψιμος, λάθος, και βαρετός..

          Α. Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγαν από το 2009 που μπήκαμε στα μνημόνια και λένε και σήμερα πως “δεν θα μας σώσει καμία αριστερή κυβέρνηση η οποία θα κάνει διαχείριση στο έδαφος του καπιταλισμού” και πως μόνο ο δημοκρατικά οργανωμένος λαός και εργατική τάξη στους δικούς τους θεσμούς κσι σε Αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική κατεύθυνση, μπορεί να δώσει την λύση για τον λαό. Αυτά έλεγαν και λένε ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τώρα τι λες εσύ που ιδρωκοπας να παραθέτεις συνδέσμους που δεν λένε κάτι, εινσι δικό σου θέμα.

          Β. Όταν γίνεται ένα δημοψήφισμα όπως αυτό του 15, ή ψηφίζεις ναι, ή ψηφίζεις όχι, ή απέχεις.

          Το ΚΚΕ απείχε από το δημοψήφισμα, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Και οκ, θα το συζητούσαμε,, εάν οικοδομούσε κάτι άλλο ανταγωνιστικό σε όλα αυτά. Αλλά δεν οικοδομούσε τίποτα απολύτως. Ούτε κ σήμερα οικοδομει. Μεροδουλι, μεροφαι το βλέμμα στραμμένο στις εκάστοτε εκλογές και στα ψήφια.

        9. Κώστας

          Για το τι ψήφισε ο κόσμος του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα οφείλουμε να είμαστε αυστηροί και όχι να λέμε πως τα άκυρα, τα λευκά, η αποχή ή η αύξηση τους ήταν ψηφοφόροι του ΚΚΕ γιατί έτσι συμφέρει το ΚΚΕ. Πρέπει να συνδεθεί ένα Pattern συγκεκριμένα με το ΚΚΕ γεωγραφικά και να βρούμε αριστερούς ψηφοφόρους, όπως αυτοπροσδιορίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ σε πείσμα του ΚΚΕ, που να μην ψήφισαν ΟΧΙ.

          Ε, δεν βρίσκονται.

          Παραθέτω Γιάννη Μαυρή , πρώτη παράγραφος σελ 17.

          Ελπίζω βέβαια να μην απαντήσεις με κανέναν οχετό (ζαίος, άσχετος, ΜεΡΑ25, αντι ΚΚΕ, αντικομμουνιστής, αντισταλινικός, εργαλείο της αστικής τάξης) για τον Γιαννη Μαυρή γιατί είναι διαμάντι σαν χαρακτήρας, συγκρότηση και αμεροληψία

          https://www.mavris.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mavris_Referendum2015.pdf

          Κώστας

        10. Ανώνυμος

          Γίνεται σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015 Κώστα.
          Απλή λογική
          Μάλλον δεν διάβασες καλά την λέξη επιπλέον

          Έγραψα για ένα μέρος, όχι για όλο της αποχής
          Τα επιπλέον (επιπλέον από το 2015) άκυρα από τον Ιανουάριο του 2015 τα πιστώνονται στο ΚΚΕ
          Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δημοψήφισμα
          Όπως και ένα μέρος των επιπλέον λευκών (επιπλέον από το 2015)
          Όπως και ένα μέρος της επιπλέον αποχής. (επιπλέον από το 2015)
          Δεν ξεσηκώνεται εύκολα κόσμος από ένα μέρος στο άλλο να πληρώσει διόδια ταξίδια με extra 200+ ευρω για να πάει να ψηφίσει άκυρο ή λευκό. Τα χρήματα δεν περίσσευαν ή δεν περισσεύουν

          Υ.Γ.
          Έχουμε αριθμητικά δεδομένα που μπορεί να προσσγγίσουν την κατάσταση..Δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις. Που και αυτές δεν πέτυχαν κατα πλειοψηφία το 62% του “όχι στη συγκεκριμμένη πρόταση δανειστών που είχε αποσυρθεί”

        11. Ανώνυμος

          1) Καπου αντιφάσκεις όμως 04/01/2024 at 15:06 δεν νομίζεις ανάμεσα σε διπλο ΟΧΙ του ΚΚΕ και τριπλό έγκυρο;

          “Το ΚΚΕ απείχε από το δημοψήφισμα, σου αρέσει δεν σου αρέσει.”

          Ε ναι όταν βάζει δικό του υλικό ψηφοδέλτιο με το διπλό όχι και την έξοδο από την εε με λαϊκή εξουσία αψηφώντας την αστική νομιμότητα με προσαγωγές / συλλήψεις μελών του έξω από τα εκλογικά τμήματα τότε βαπτίζεται “αποχή”.
          Κατά το βαπτίζουμε το κρέας ψάρι. Κάααπως έτσι

          Αντίθετα το “τριπλό έγκυρο” το αϋλο που υπήρχε μόνο στο μυαλό κάποιων και δεν υλοποιήθηκε ποτέ ήταν η απάντηση στους πολιτικούς εκβιασμούς της αστικής τάξης. Κάτι σαν την συμβολική απεργία διαρκείας που κάποτε καμία 10ετία πριν έγινε υλοποιήθηκε στα μυαλά κάποιων. Λέμε τώρα . Και πουτην ημέρα που κηρύχθηκε επίσημα απεργία ‘η συμβολική στα μυαλά μετατράπηκε σε απεργοσπασία. σε 24ωρη αν θυμάμαι καλά.. Λέμε τώρα,

          2) @ 04/01/2024 at 07:58.
          Λίγο πιο χαλαρά με εκφράσεις “Πιό βαθειά το κεφαλάκι στην άμμο, “.
          Πολιτική κριτική γίνεται Εντάξει το παίζουν αμετανόητοι μάλλον για να εκνευρίσουν ή απο κομματικό πατριωτισμό

          Κατα βάθος καταλαβαίνουν πως την “πάτησαν” για καλά την πεπονόφλουδα του Σύριζα .και πως τους πέταξαν σαν πολιτικές στυμμένες λεμονόκουπες μίας χρήσης.
          Πεισματικά πράγματα οι αριθμοί και τα γεγονότα. Τόσα video στο youtube τόσα άρθρα στα blogs τόσες κοινές ομιλίες για την Παναριστερά
          Ακόμα και μετά το Δημοψήφισμα! ναι ναι ναι καλά διαβάσαστε Παιδιά εδω σπάτε τα κοντέρ του Πασοκομετρου του Λαϊκού Στρώματος! Ο οποιος σας συμπαθεί αρκετά και σας βάζει μόνο ένα 5/10 στο παρακάτω “πασοκομετρο”

          https://filolaiko.blogspot.com/2011/05/2.html

          https://filolaiko.blogspot.com/2018/01/4.html

          3) Για τον αριθμό των ψηφοδελτίων της πρότασης του ΚΚΕ. Συνέχεια στο σχόλιο μου ( 04/01/2024 at 14:25)

          Πολύ εύκολα μπορεί να προσεγγιστεί η πρόταση του ΚΚΕ γιατί υπάρχουν και αριθμητικά δεδομένα χωρίς ειδικούς “επι των δημοσκοπήσεων”

          Οι δημοσκοπήσεις,να θυμίσω, κατα πλειοψηφία είχαν αποκλίνει από τα αποτελέσματα σε αρκετές εκλογές π.χ. 2012 και στο δημοψήφισμα του 2015 -που θεωρητικά με το ΝΑΙ/ΟΧΙ ΄ήταν και πιο εύκολο- αλλά και ΠΡΟΣΦΑΤΑ στο ποσοστό του Σύριζα το 2023.

          Για να επανέλθω στον υπολογισμό, συγκρίνουμαι αριθμούς ακυρων/λευκών αποχής μεταξύ εκλογών Ιανουαρίου 2015 με Δημοψήφισματος 2015. Για χάρη απλότητας υποθέτουμε πως το εκλογικό σώμα είναι περίπου το ίδιο ανάμεσα στο ίδιο 6μηνο

          Τα επιπλεον σε σχεση με τον Ιανουάριο 2015 ΑΚΥΡΑ (ΑΚΥΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ – ΑΚΥΡΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015) είναι κυρίως ψηφοδελτιο πρότασης ΚΚΕ

          Τα επιπλεον σε σχεση με τον Ιανουάριο 2015 ΛΕΥΚΑ (Δημοψήφισμα 2015-Ιανουαριος 2015) είναι κατα΄μεγάλο μέρος κοντά στα ψηφοδέλτιο ΚΚΕ(δεν πήραν όλοι την πρόταση ΚΚΕ). Πχ, το λευκό με μουτζουρα ή με γράμματα ή με ΚΚΕ ανεγραμμένο που χρεώνεται;

          Η επιπλέον ΑΠΟΧΗ (Δημοψήφισμα 2015-Ιανουαριος 2015) σε αριθμούς σε σχεση με τον Ιανουάριο 2015 ένα μεγάλο μέρος(όχι όλη) ήταν για την πρόταση του ΚΚΕ. Δεν είναι και εύκολο ένα 200αρι+ ευρω, ταξίδι, οικογένεια, για να ψηφίσει ο άλλος άκυρο ή λευκό. Τα λεφτά δεν περισσεύουν

          Για κάνετε όλες τις προσθαφαιρέσεις (3 αφαιρέσεις και μία πρόσθεση) τουλάχιστον έστω για τον επιπλέον αριθμο των άκυρων-λευκών και δείτε αν πλησιάζουν ή ΄όχι τον αριθμό των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
          Στο κάτω κάτω αρκετοί από το “εξωκοινοβούλιο” είσαστε μηχανικοί

          Υ.Γ.
          Πληροφοριακά το “ΟΧΙ” ψήφισαν στο Δημοψήφισμα πέρα από Σύριζα μεγάλο μέρος από εξωκοινοβούλιο -πλην μλ και κάποιων άλλων εξαιρέσεων- και οι ακροδεξιοί αλλά και “δεξιότερα” αυτών. Πως αισθανθήκατε που ψηφίσατε το ίδιο με εκείνους; Δεν προβληματιστήκατε πως κάτι μάλλον δεν πηγαίνει καλά στην πολιτική σας θέση;

        12. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          05/01/2024 at 13:49, αγαπητέ ΚΚΕ, έχετε ανάγει την μύθο μανία σε κεντρική πολιτική εκεί στο ΚΚΕ.

          Α. Βρες ένα (1) βίντεο που λες ότι υπάρχει, που να προωθούν την παναριστρρα στελέχη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν μπορεί, είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχουν, οπότε θα μας ποστατεις έναν σύνδεσμο και όχι μόνο τα ουγκα μπουργκα Φιλ στρώματος κλπ.

          Β. Το άκυρο και η αποχή που προώθησε το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα οδήγησαν κάπου καλύτερα από το 3πλο έγκυρο όχι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Θα το βλέπαμε αν οδηγούσε, δεν οδήγησε πουθενά. Μάλλον πιο καλό αποτέλεσμα για τον λαό είχε το 62 % του όχι, διότι συνέβαλλε εμπρακτα στην έναρξη αποσύνθεσης του σύριζα. Κάρι το οποίο δεν θα έκανε ποτέ η στάση του ΚΚΕ σε εκείνο το δημοψήφισμα.

        13. Κώστας

          Μα δεν υπάρχει ούτε αξιοσημείωτη αύξηση της αποχής, ούτε των άκυρων λευκών.

          Δημοψήφισμα κατακαλόκαιρο, με μια εβδομάδα μόλις προδημοψηφισματική περίοδο, τεράστια ήταν η συμμετοχή και τα έγκυρα σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Από 6180.000 πηγαν 5.800.000. Αλλά αυτό πρέπει να το αποδειξεις κάπως τι είναι, δεν μπορείς αυθαίρετα. Πρέπει να μου δείξεις ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το λένε πριν ή αν δεν ήταν ψηφοφόροι του ΚΚΕ να γίνονται μετά. Γιατί έγιναν εκλογές στα καπάκια και το μόνο εκλογικό αποτύπωμα ήταν η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ από το δημοσκοπικο του κοντά 50%. Που είναι η γραμμή του ΚΚΕ που πέρασε ? Που είναι οι αναλύσεις γι αυτό ? Από που προκύπτει ? Από τα άκυρα λες, τα λευκά κλπ. Αυτά είναι επιχειρήματα Βασίλη Λεβέντη, το να διεκδικείς τα Λευκά, τα Άκυρα και την Αποχή. Που, ξαναλέω, δεν αυξηθηκαν σημαντικά, κατακαλόκαιρο, με μια εβδομάδα και με την κυβέρνηση να μην προσπαθεί για το ΟΧΙ, με την κυβέρνηση και το ΚΚΕ να σαμποτάρουν επι μήνες την διάθεση του λαού για Ρήξη. Γιατί δεν υπάρχουν αναλύσεις για την δικαίωση του ΚΚΕ ? Τι αργυρώνητοι και τρίχες ? Γραμμή της αστικής τάξης ήταν το “μέχρι και το ΚΚΕ δεν λέει ΟΧΙ”, αν υπήρχαν αργυρώνητοι στο δημοψήφισμα θα κατασκευάζαν μιαν ανάλυση πως η γραμμή του ΚΚΕ πέρασε. Πέρασε βέβαια σε αρκετόν κόσμο, το 40% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ υπάκουσε στον ιμπεριαλισμό και την αστική τάξη, δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά το 60% δεν υπάκουσε

          Με όλους τους εκβιασμούς από την αστική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και το … ΚΚΕ, που έλεγε πως το ΟΧΙ είναι καταστροφή, και με καμία καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ στα ΜΜΕ και στο κομματικό σύστημα (πλην της τότε Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) η συμμετοχή ήταν τεράστια και η ταξική πόλωση υπέρ του ΟΧΙ πρωτοφανής.

          Έτσι όχι μόνο επιστημονικές αναλύσεις δεν είχαμε για την δικαίωση της γραμμής του ΚΚΕ αλλά εξαφάνιση του θέματος από το ΚΚΕ το ίδιο. Μια υπερπρποσπάθεια να ξεχαστεί το δημοψήφισμα είχαμε κάτι ανεξήγητο από ένα “δικαιωμένο” κόμμα

          Κώστας

  5. Ανώνυμος

    Πιό βαθειά το κεφαλάκι στην άμμο, Ανώνυμε 04/01/2024 at 07:58

    Αυτά τα γλυκανάλατα καλαμπουράκια να πα να τα πείτε στο Πέραμα που ψήφισε ΟΧΙ με 75%. Μόνο πάρτε και ομπρέλα μαζί σας γιατί μπορεί να “βρέχει”.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμε 04/01/2024 at 16:12, και Κωστή 04/01/2024 at 16:47, το τί πράγματι πρότεινε το ΚΚΕ στο δημιοψήφισμα είναι ένα θέμα, και το βασικό, που συζητάμε εδώ. Το πόση απήχηση είχε η γραμμή του στους οπαδούς/ψηφοφόρους του είναι ένα άλλο και ανεξάρτητο, που δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε. Αντίστοιχα και για σας τους “Ναινέκους-Οχιάδες”. Οπως επίσης και το 75% του Περάματος. Δε λένε κάτι για την ορθότητα των αντιστοίχων γραμμών, που αυτή καθεαυτή κρίθηκε από την Ιστορία πια, και όχι από το πόσο έπεισαν η και ξεγέλασαν τον Λαό. “Ενα εκατομμύριο μύγες ….κλπ.” Το ότι για μιαν ακόμη φορά ο Λαός εκφράζεται συνολικά κατά 95 % υπέρ του συστήματος, ανεξάρτητα από επιμέρους εσωτερικές κατανομές, δε λέει κάτι, καινούργιο, πέρα από το ότι όλοι σας κάνετε καλή δουλειά….
      Οσο για τον κ. Μαυρή της Public Issue, και των δημοσκόπων εν γένει, ειδικά και μετά τα τελευταία φιάσκα τους, θα απαντούσα παραφράζοντας κατάλληλα ένα ωραίο και ειρωνικό παλαιό γερμανικό επαναστατικό τραγουδάκι: “Sie sind als Mensch und Regierungsrat von unbeschränktem Verstande”…. “Σαν Ανθρωπος και στυλοβάτης της Εξουσίας χαίρετε απεριόριστης κατανόησης”!
      Δε χρειάζεται να καταφεύγει κανείς στους αργυρώνητους δημοσκόπους για να καταλάβει ότι αυτό το ~5,5% του άκυρου/λευκού, αντί του συνηθισμένου 2-2,5% οφείλεται στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βασικά, και των δύο μουλού σε πολύ μικρότερο βαθμό, που κάλεσαν στις διάφορες παραλλαγές αυτής της επαναστατικής και ανατρεπτικής στάσης.
      Ηταν μια πολύ ωραία και ξεβρακωτική φάση εκείνο το δημιοψήφισμα!

      Reply
      1. Ανατολικες Συνοικίες

        Η γραμμή ήταν σωστη αλλά δεν την κατάλαβε ο λαός; Αυτό εννοείς; Εάν ναι, γιατί δεν το λες ευθέως; Τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι ταυτισμενα με τις χειρότερες στιγμές του κομμουνιστικού κινήματος, πάντα σε στιγμές ήττας. Αυτο από μόνο του δείχνει πόσο ξεκομμένο είναι το ΚΚΕ από την εργατική τάξη.
        Η ηγεσία σας αν θέλει να κερδίσει λίγη από την χαμένη αξιοπιστία της, ας βγει να πει ότι ηττηθηκαμε και να μας πει τις αιτίες της ήττας.

        Reply
    2. Κώστας

      Κακό πράγμα η αγράμματο συνήθη και έχεις ΜΠΌΛΙΚΗ.Και το θράσος, το κίτρινο συκοφαντικά θράσος. . Απ αυτο έχετε μπόλικο ως ΚΚΕ

      Μάθε ότι ο Γιάννης Μαύρης δεν είναι “δημοσκόπος” αλλά διδακτορας Πολιτικής Επιστήμης. Που τον κέρδισε το Ελεύθερο Επάγγελμα αλλά το κύρος του εντός της Πολιτικης Επιστήμης, της εκτός κάθε αργυρωνητης διαδικασίας, πέραν του βιοπορισμου, είναι τεράστιο.

      Κανε τις καταγγελίες σου συγκεκριμένες. Από ποιον τα παίρνει ο Γιάννης Μαύρης για να κάνει ζημιά στο ΚΚΕ ?

      Επίσης δεν είναι δημοσκόπος γιατί κανείς δεν του παραγγέλνει δημοσκοπήσεις. Γιατί είναι αυτό που λέω, Επιστήμονας. Δεν φαντάζεσαι τι είναι αυτό γιατί πιστεύεις στο Κόμμα και τον νεποτισμου. Όχι στην Αλήθεια, την θεωρητική γενίκευση της εμπειρίας και στην Γνώση ως όπλο της χειραφέτηση μέσα από την επαναστατικο ποίηση της.

      Γιατί για σένα Επιστήμονας είναι ένας που θα πει ότι το άκυρο ήταν ΚΚΕ. ΑΝ πει πως δεν πρόκυπτει από τα data ειναι αργυρωνυτος. Απο ποιους? Αφού μιλάμε για καλοκαίρι του 15, από την ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μιλάμε για ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ

      Μπράβο μεγάλε. Δεν σπιλωσες έναν άνθρωπο με πεντακάθαρο μητρώο, αγωνιστικό, επιστημονικό και επαγγελματικό, τον εαυτό σου και αυτό το δόλιο το ΚΚΕ που υποφέρει στα χέρια ανθρώπων σαν ΕΣΕΝΑ, λερωσες

      Κωστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ποιά ….”data” μωρέ, θα μας τρελλάνετε νομίζετε;! Απαντήσεις σε τηλεφωνικές κλήσεις με τα γνωστά προβλήματα αξιοπιστίας, ακόμη και αν γίνονται “επαγγελματικά”, όπως ισχυρίζονται τα παπαγαλάκια του συστήματος. Πόσο μάλλον αν γίνονται για τους λόγους, που ξέρει όλη η κοινωνία και …γελάει!
        Γίνανε ρεζίλι των σκυλιών στις τελευταίες εκλογές. Συνώνυμο της εξωνημένης “επιστήμης”, που άμα δε λιβανίσει το σύστημα θα πεινάσει και θα βγεί στη ζητιανιά…
        Δε γεννηθήκαμε στο …Αρη! Στον Καπιταλισμό ζούμε και ξέρουμε.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Πάρτε κι έναν από το συνάφι σας, πόσο σεμνύνεται για τις …”δημοσκοπήσεις” σας!
        Και μάθετε να αντιμετωπίζετε την διαφορετική άποψη χωρίς εξορκισμούς και κατάρες.

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Για θυμηθείτε, τον Μάη του 2023, που προβλέπαν διαφορά της τάξης, τάχατες ~7% μεταξύ των δύο “μονομάχων” και τους προέκυψε ….20%!
        Σα δε ντρέπεστε, παπαγαλάκια….

        Reply
      4. kapoioskapoios07@gmail.com

        Ελα ντε, data και Επιστήμη, τρίχες.

        Το ΚΚΕ ρίχνει τα κουκιά και τα βρίσκει όλα.

        Ποιες τελευταίες εκλογές ρε μπούφο? Ποιο συστημικό χατήρι κάνανε? Δεν μπορούσε κανείς να πιάσει το υπόγειο ρεύμα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ γιατι δεν το έλεγε ο κόσμος. Επίσης δεν πιάσανε καθόλου τους πάνω απ την καλπη. Κανεις δεν προέβλεψε το αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε τα κόμματα.

        Βγάλε μια θεωρία πως φουσκωνανε τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν ζημιά στο… ΚΚΕ

        Κωστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Εχετε ψύχωση με το ΚΚΕ και σας εκθέτουν και οι βρισιές. “Δεν το έλεγε ο κόσμος”, “κανείς δεν προέβλεψε το αποτέλεσμα” κλπ., κλπ. Μόνος σου επιβεβαιώνεις τον τσαρλατανισμό των δημοσκόπων σου, που σαν ψευτοπροφήτες (!! – ποιός τους ζήτησε προφητείες, οέο;! Οχι το ΚΚΕ πάντως…) προσπαθούν φιλότιμα να “φτιάξουν κλίμα” ΤΙΝΑ, και, ασφαλώς, να στηρίξουν τον δικομματισμό, ακρογωνιαίο λίθο του πολιτικού εποικοδομήματος της Κυριαρχίας των Μονοπωλίων.
          Τα μόνα αξιόπιστα “data” είναι η καταμέτρηση της κάλπης. Και όσο καιρό δεν έχουμε επιστολικές και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

        2. Κώστας

          Ρε άνθρωπε, οι δημοσκόποι αν ήταν αργυρώνητοι στο δψ ήταν στην κατεύθυνση της αστικής τάξης/ιμπεριαλισμού και ΚΚΕ.

          Τι μου το λες ? Αν μου λες πως τους τα δίνατε, κάτι θα ξέρεις

          Εγώ λέω πως υπήρχαν μεθοδολογικά όρια, ταχύτατη δημιουργία ρεύματος άρνηση συμμετοχής, απόκρυψη του ΟΧΙ αλλά αν επιμένεις πως τα πιάνανε, κάτι θα ξέρεις παραπάνω

          Αυτό για το δημοψήφισμα.

          Για τις εκλογές τι θες να πούμε ? Οι δημοσκοπήσεις δεν πιάνουν ποτέ τα τεράστια ρεύματα γιατί οι δημοσκοπήσεις γίνονται με σταθμίσεις και προβλέψεις και όχι με απλή καταγραφή δεδομένων. Αλλιως δεν θα χρειαζονται να τις κάνουν επιστήμονες με γνώσεις Στατιστικής και Πολιτικής Επιστήμης. Οπότε γίνεται μια στάθμιση με τις τελευταίες εκλογές, για να δουν αν έχουν καλό δείγμα. Αλλά όχι μόνο, βάζουν τα patterns. O ΣΥΡΙΖΑ υποεκπροσωπείτο πάντα στις δημοσκοπήσεις. Αυτό, και το bullying που έκανε στις Εταιρίες, τις έκανε να τον ανεβάζουν πάρα πολύ γιατί το ρεύμα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ δεν το δήλωνε. Τι να κάνω εγώ τώρα που ντρέπονταν και δεν το λέγανε ? Ούτε στο exit poll δεν το είπαν.

          Τι να κάνουν οι εταιρείες ? Ουτε νεοδημοκράτης να ήσουν ρε μεγάλε, τι καημός είναι αυτός ? Εντάξει, υπήρχε πανστρατιά της αστικής τάξης για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, η καημένη η ΝΔ δέχεται πόλεμο από τις εταιρίες και τα ΜΜΕ. Εντάξει τώρα ? Περνάω το τεστ κκέδικης μητσοτακικής λατρείας ?

          Υπάρχει λες μόνο η κάλπη. Ε τι να κάνουμε τώρα, εσύ μπορεί να θες και να γίνονται όλα χειρόγραφα. Υπάρχουν και έρευνες της Κοινής Γνώμης.

          Ποιος τους ζήτησε προφητείες ? Εσύ τους ζητάς προφητείες και λες αποτύχατε. Ποιος σου είπε πως δουλειά της Πολιτικής Ερευνας είναι να προβλέπει το αποτέλεσμα των εκλογών ρε μεγάλε ? Κάνουν και εκεί μια προσέγγιση αλλά η κορυφή του παγόβουνου είναι, κυρίως η διαρκείς ποιοτική και μη δημοσιευμένη έρευνα είναι η δουλειά τους

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Κυρ, Κωστή, όταν καταφεύγεις σε τέτοια “Αν μου λες πως τους τα δίνατε, κάτι θα ξέρεις” προφανώς είσαι σε δύσκολη θέση. Καθόλου περίεργο για “αριστερό”, που έχει καταντήσει να υπερασπίζεται τα δημοσκο-λαμόγια του συστήματος… και μάλιστα σε τέτοια εποχή διασυρμού όλου αυτού του χρυσοφόρου εσμού. Πήγατε να μαντρώσετε τον Λαό από το ΚΚΕ και …σας την πούλεψε! Σας έφυγε από τα δεξιά! Καλά να πάθετε….

        4. Κώστας

          Όποιος ξέρει. λίγο, τον άνθρωπο για τον οποίο μιλάμε απλά πικραίνεται για την πολακική κουραδομαγκιά σου και όσα λες εναντίον του

          Γιατί τον βρίζεις γιατί δεν σου αρέσει (!) η Επιστήμη που υπηρετεί και γιατί δεν είναι ΚΚΕ.

          Δεν έχεις να πεις κάτι, εναντίον του, αμφιβάλλω αν γνωρίζεις έστω λίγο ποιος είναι, απλά τον βρίζεις γιατι ΟΥΓΚ

          Κωστας

        5. Ανώνυμος

          “Εντιμότατοι” …δημοσκόποι!
          Το πιο σύντομο ανέκδοτο, μόνο δυο λέξεις!
          “Metron Analysis”, “ProRata”, “Public Issue”, “Rass”, “Marc”, “Alco”, “MRB”, κλπ., κλπ.
          Ποιός τα ταϊζει και γιατί αυτά τα παράσιτα, που η μόνη και αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά τους είναι να είναι αρεστά στους χρηματαδότες τους και ….to fool the People….

        6. Κώστας

          Για το κομμα σου πάντως προεκλογικά λέγανε πως θα πάει καλά.

          Σαν να τα έχει καλά με τα παράσιτα άρα μπορεί και να τα ταίζει

          Αν πάμε με την λογική σου..

          Κώστας

  6. Ανώνυμος

    Κάποιοι έφυγαν από το ΚΚΕ (ως αιτία ή ως αφορμή ) γιατί διαφωνούσαν (και σωστά):

    1. Στη συγκρότηση Παναριστεράς σε μίνιμουμ πρόγραμμα.

    ( ΚΚΕ- ΕΑΡ – σκόρπιοι πασοκογενείς )
    “Κοινό Πόρισμα 1987” -αν και τότε δεν έφυγαν-

    2. Στη συμμετοχή/στήριξη σε αστικές κυβερνήσεις

    Π.χ. “Τζανεττάκη – Ζολώτα”.Αν και οι πολιτική ελιγμοί δεν ήταν και τόσο εύκολοι με την πιθανή παραγραφή στο σκάνδαλο Κοσκωτά να είναι έτοιμη να φορτωθεί από τον Μητσοτάκη στην παναριστερά
    δηλαδή ουσιαστικά στο ΚΚΕ

    3. Στην τοποθέτηση της Επανάστασης στις Καλένδες.

    Μετά από πάρα πολλά χρόνια αγωνιστικής πορείας κατέληξαν να εκλιπαρούν ακόμα και τα πολιτικά ρετάλια της σοσιαλδημοκρατίας για:

    1. Συγκρότηση Παναριστεράς σε μίνιμουμ πρόγραμμα.

    “Μεταβατικό πρόγραμμα” με ενιαίο μέτωπο. Ο σχεδισμός αρχικά περιελάμβανε και το ΚΚΕ με αποστολή επιστολών-
    Αλλά επειδή το ΚΚΕ και σωστά δεν ήθελε περιορίστηκε στο κοινό μέτωπο “ΣΥΡΙΖΑ – μεγάλο μέρος του Εξωκοινοβουλίου”)
    Περιελάμβανε αν και δεν έγινε αλλά γραφτηκε ακόμα και διάλυση των αριστερών κομμάτων και συμμετοχή τους ως συνιστώσες στου Σύριζα

    2. Συμμετοχή/στήριξη σε αστικές κυβερνήσεις.

    “Κυβέρνηση της αριστεράς” για το “μεταβατικό πρόγραμμα”
    https://fadomduck2.blogspot.com/2015/06/blog-post_18.html
    η και “Μισοκομμουνιστική κυβέρνηση”(ναι έχει γραφτεί μην απορείτε)

    Ακόμα και μετα το Δημοψήφισμα,κάποιοι μία από τα ίδια
    https://www.koutipandoras.gr/article/anoihti-sygkentrosi-tis-aristeris-platformas-ti-deytera/

    3. Στην τοποθέτηση της Επανάστασης στις Καλένδες. “Να σώσουμε τώρα ότι μπορεί να σωθεί από τα μνημόνια”

    Ο κύκλος λοιπόν που άνοιξε το 1989 έκλεισε στο 05/07/2015. την μέρα του Δημοψηφίσματος.
    Κάντε μία αυτοκριτική.Τουλάχιστον ας το αντιληφθείτε και να μην συνεχίζετε να είσαστε -ακόμα και τώρα- πολιτική ουρά των εκπροσώπων των αστών. Ειναι κρίμα γιατί υπαρχει αξιόλογο και αγωνιστικό μέρος αυτού του κόσμου

    Reply
    1. Κώστας

      Δεκέμβρη του 88 ήταν το Κοινό Πόρισμα. Μετά από λίγους μήνες έφυγαν.

      Και στο ενδιάμεσο ήταν εντός-εκτος με την έννοια πως, ειδικά η νεολαία, το έλεγε δημόσια πως διαφωνεί.

      Τα μέλη της ΚΕ που έφυγαν ήταν ευνόητα πιο πειθαρχημένα, δημοσίως.

      Να είμαστε ιστορικά ακριβείς και δίκαιοι

      Κώστας

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Οι πηγές σου, είναι μπλογκς του ΚΚΕ που λένε τα δικά τους, παραποιώντας πάντα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Οι σωστές πηγές είναι της “Ελευθεροτυπίας” (06/01/2024 at 13:28) Του ΚΚΕ αναξι’όπιστες γιατί έτσι δεν γουστ΄παρουμε εμείς οι ανοικτόμυαλοι να διαβάζουμε κκεδιστικα. Μόνο αστικα μμε

        Το blog δεν είναι του ΚΚΕ. Εχει κάποιες διαφορές σε κάποιο θέμα με την πολιτική του. Αλλά θα το ήξερες

        Έχω και άλλες

        Για την παναριστερά
        Μεταβατικό πρόγραμμα
        κοινές εμφανίσεις εξωκοινοβουλίου με Συριζαίους
        YOUTUBE
        video “αριστεροί οικονομολογοι” Λαπαβίτσας Καζάκης κ.α. “πλατείες” κλπ
        Εφημερίδα “Πριν” 11/12/2015 (2 εβδομάδες πριν τις εκλογές!)

        Δεν είναι αυτο που νομίζουμε
        σαμαρά ή τσίπρα θα διαλέξει ο λαός
        https://fadomduck2.blogspot.com/2013/07/blog-post_1988.html

        Τέτοια “ταλέντα βοήθησαν στην θεωρία του “ολοκληρωτικού καπιταλισμού”
        “(..)..Κανένα καινούργιο, νικηφόρο ρεύμα, είτε πρόκειται για τον μπολσεβικισμό, είτε για τον φασισμό, είτε πρόκειται για τη “Μπολιβαριανή Επανάσταση” του Τσάβες, είτε για τους νεοσυντηρητικούς του Μπους, δεν συγκροτήθηκε με βάση το “άνοιγμα στο κέντρο”. Αντίθετα, συγκροτήθηκαν με βάση ανατρεπτικές (αριστερές ή δεξιές) απαντήσεις σε κρισιακά φαινόμενα, σε ένα ριζοσπαστισμό που είχε τη δύναμη να προσελκύει το “κέντρο” ή μάλλον να διαμορφώνει ένα καινούργιο “κέντρο”, δηλαδή μια νέα ηγεμονία, κοντά στο δικό τους πολιτικό “άκρο”…”
        https://mao.gr/meta-ekloges/

        όλοι μαζί μπορούνε
        https://nikarast.blogspot.com/2014/10/blog-post_10.html

        Μα αφού οι αντικαπιταλιστικοί στόχοι υλοποιούνται στον καπιταλισμό είπαν τα “φωτεινά μυαλά”.
        Φταίει το ΚΚΕ που δεν το καταλαβαίνει και ρίχνει το κίνημα μπλα μπλα μπλα
        (Η πολιτική της Εργατικής Λαϊκής Αντεπίθεσης, συγκεκριμένα, απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης, μέσα στο μαζικό κίνημα, στη βάση και την ηγεσία του ΚΚΕ, στη βάση και τις μαχόμενες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα αγωνιστικά, ταξικά, ανατρεπτικά ρεύματα, δυνάμεις και ανένταχτους μαχητές, που παίρνει συγκεκριμένο περιεχόμενο και οργανωτικές δομές.(..)
        https://narnet.gr/articles/%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7

        Ελα ρε που να το περιμεναμε από τη ναυαρχίδα;;
        https://www.tovima.gr/2014/12/15/opinions/berolino-rixnei-samara-samaras-stirizei-tsipra/

        Συμπορευση και παίδεμα μαζί “Τραβάτε τους και ας κλαίνε”
        https://mao.gr/symporeuomai/

        Αλλα ο στον real.gr ένας άλλα ο άλλος (all time classic)
        https://mao.gr/mpitsakis/

        Η απάτη (όχι η αγάπη) άργησε μία μέρα
        https://2310net.wordpress.com/2015/07/11/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1/

        ΄και οι Ακόλουθοι της σοσιαλδημοκρατίας
        https://fadomduck2.blogspot.com/2015/07/blog-post_73.html

        την “πάτησαν” και άρχισαν τα αναμασήματα με 3πλα άυλα “όχι”
        https://fadomduck2.blogspot.com/2015/07/blog-post_33.html

        που δεν μπορούσε να καταλάβει το “σεχταριστικό”ΚΚΕ.
        Αλλά δεν είχαν πρόβλημα για μία ακόμα απελπισμένη απόπειρα συνεργασίας με το “σεχταριστικό”ΚΚΕ.
        https://pandiera.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83/
        και η απάντηση
        https://fadomduck2.blogspot.com/2015/09/blog-post_7.html

        αρα μετά προσπάθησαν να πορευτούν χωρις ΚΚΕ
        του «ΟΧΙ» https://fadomduck2.blogspot.com/2015/08/blog-post_21.html

        αλλά δεν πειράζει ένα μνημόνιακι κάτω, ένα μνημόνιάκι πάνω δεν χαλάνε οι καρδιές τους τοσο εύκολα
        https://fadomduck2.blogspot.com/2015/07/3_24.html

        Τέλος
        Εμφάνιση στελεχών μέσα στη Βουλή μαζί με Τσίπρα – Γλέζο στα πλαίσια των “διερευνητικών εντολών” και μία αναμνηστική φωτογραφία
        https://fadomduck2.blogspot.com/2015/08/blog-post_21.html

        Κάντε τσσσσις

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Φίλε ΚΚΕ, Συνέχισε να παραθέτεις απελπισμένα, αγχωμένα και συνεχώς διάφορα λινκ. Και παρόλαυτά να μην μπορείς να τεκμηριώσεις τίποτα από αυτά που βλακωδώς αναμασάς.

          Η ανατρεπτική κοινή δράση που το ΝΑΡ απευθύνει στο ΚΚΕ και διάφορες άλλες δυνάμεις όπως πχ την ΛΑΕ και παλαιότερα την απήυθυνε και στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντα αφορούσε τα προβλήματά μας ως εργατική τάξη και λαό. Ποτέ το ΝΑΡ δεν απήυθυνε πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική μετωπική συνεργασία. Αυτά τεκμαίρονται και από τους συνδέσμους από της κεντρικές ιστοσελίδες του ΝΑΡ και της νΚΑ που πόσταρες. Μπλογκ του ΚΚΕ όπως το Φάντομ, λαικο κλπ, είναι μπλογκ της πλάκας και εντελώς ανυπόληπτα.

        2. Ανώνυμος

          Την μία λέτε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για την “παν-αριστερά” και ζητάτε Link και video. Την άλλη δεν σας αρέσουν(δεν σας συμφέρουν) τα λινκ. Μην φτάσετε να πείτε φιλοΚΚΕ και το Narnet , το “Βημα” ή το mao.gr

        3. Κώστας

          Είναι πολύ επιβαρυντικό να έχεις φωτό με τον Γλέζο

          Όσοι το τόλμησαν, μετά την Επανάσταση, θα εκκαθαριστούν

          Κώστας

        4. Ανώνυμος

          @(08/01/2024 at 17:19)
          Κάτι λίγα

          1)”Χρέος και Τράπεζες”, Κυριακή 9 Νοέμβρη στο Πάντειο

          https://www.youtube.com/watch?v=G82-bjPgOB8

          Στο πανελ Λαπαβίτσας Λαφαζάνης και ένας γνωστός δημοσιογράφος του εξωκοινοβουλίου. Η ημερίδα οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία των 1000, το Δίκτυο οικονομολόγων RMF (Research on Money and Finance) και την η ιστοσελίδα ΙΣΚΡΑ.

          2) ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/10, 1η ΣΥΖΗΤΗΣΗ Β’
          Κρίση του ευρώ – κρίση του καπιταλισμού. Ποιά είναι η διέξοδος;
          https://www.youtube.com/watch?v=uZiv-rBW_44

          3) Μετά την φωτογραφία τώρα και σε video
          Συνάντηση “κορυφών” 09/5/12
          https://www.youtube.com/watch?v=NtUQEBcLOqA

          Πέρα από το να λέτε δεν είναι αυτό που νομίζουμε είναι αναξιόπιστο Φάντομ, λαικο το youtube, φαντάσματα βλέπετε της πλάκας τα φιλοΚΚΕ ΜΠΛΟΚ μία βόλτα πήγαν και έκαναν να ξεσκάσουν οι άνθρωποι κλπ κλπ “παίζει” καμία πολιτική αυτοκριτική; Έτσι για αλλαγή.

          Υ.Γ.
          https://antarsya.gr/node/355

        5. Ανώνυμος

          ” Είναι πολύ επιβαρυντικό να έχεις φωτό με τον Γλέζο”
          Τον Τσίπρα δεν τον είδες
          Ούτε τα άλλα στελέχη του Σύριζα Κώστα ( 09/01/2024 at 12:32 )

          Δεν έχει καμία σημασία στα πλαίσια των “διερευνητικών” για τον σχηματισμό κυβέρνησης. της Παν-αριστεράς που ΄λέγαμε.
          Και εκείνες τις μέρες από τα γραφεία του Σύριζα στη Βουλή περνούσαν και πρωην στελέχη πασοκ

          Ο Γλέζος πάντως έκανε την πολιτική αυτοκριτική του για την περίοδο Σύριζα .

          Εσείς; Πότε την κάνατε;

        6. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          09/01/2024 at 10:45, αυτό σου λέμε κκε φίλε μας! Ότι αυτά που παραθέτεις από το σαιτ του ΝΑΡ, της νΚΑ κλπ, κλπ βγάζουν τα αντιθετα συμπεράσματα από αυτά που ποσταρεις. Αλλά που να το καταλάβεις.

          Τα μπλογκς του ΚΚΕ είναι ανυποληπτα.

        7. Κώστας

          Δεν φταίω εγώ που έγραψες για τον Γλέζο ή ο άλλος το έγραψε. Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση χωρίς ονόματα παιδιά, να μην λέμε τα ίδια συνέχεια

          Κάποιος λοιπόν αποφάσισε να πει πως είναι ξεφτίλα να έχεις φωτό με τον Γλέζο. Εγώ λέω πως είναι τιμή και καμάρι και ξεφτίλας είναι αυτός που το έγραψε και το κόμμα του ξεφτιλισμένο γιατί φτιάχνει χουλιγκάνους και όχι αγωνιστές. Πάει λοιπόν αυτό, αν όντως το μετάνιωσες παίρνω πίσω τους χαρακτηρισμούς, όχι όμως για το ΚΚΕ, το ΚΚΕ όντως φτιάχνει χουλιγκάνους

          Τώρα λες πως … κακώς ήταν ο Τσίπρας. Να ζηταγε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην είναι ο … Πρόεδρος του Κόμματος που κάλεσε. ¨ΟΟΟΧΙ, θα πει, να μην πήγαινε. Γιατί να μην πήγαινε ρε άνθρωπε ? Το ΚΚΕ που είναι στην Βουλή αυτό το κάνει στην διαδικασία Ψήφου Εμπιστοσύνης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το έκανε στην συνάντηση. Που είναι το πρόβλημα ? Η συνάντηση αυτή για το Σύστημα ήταν απόδειξη πως … καταρρέει το Κράτος, δείτε με ποιους συναντιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν συνάντηση δηλ που χαιρετίζονταν συστημικά, δεν έλεγε το Σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξημέρωσε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπράβο του, το αντίθετο έλεγε. Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε πάρει 1,2%, δεν καταλαβαίνω γιατί 75000 άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπηθούν σε μια ημιθεσμική διαδικασία. Μόνο εσέις που ψηφίζετε ΚΚΕ έχετε δικαίωμα ? Εμείς οι άλλοι τι είμαστε, αποπαίδια ?

          Ρε μεγάλε, το ΚΚΕ γιατί συναντάει τους πάντες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαγορεύονταν να συναντήσει ένα Αριστερό Κόμμα σε μια στιγμή μάλιστα που εκείνο δεν έπαιζε σε κάνε συστημικό σχέδιο και σενάριο ? Θα μου πεις το ΚΚΕ το κάνει θεσμικά, μπορώ κι εγώ να σου πω πως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το έκανε θεσμικά. Αλλά δεν έχω πρόβλημα να σου πω πως δεν το έκανε θεσμικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν κόμμα της Αριστεράς που η κατακόρυφη άνοδος του οφείλονταν στην Κρίση, τα Μνημόνια, την Εξέγερση του Λαού, την διάλυση του Κομματικού Συστήματος και την πολιτική γραμμή Ενιαίου Μετώπου από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ότι την άνοιξη του 2012 κάλεσε σε κυβέρνησης της Αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε ορθά αυτή την εκτίμηση, πως αυτό είναι θετικό και ανεπαρκές. Δεν είχε, για μένα, ορθή γραμμή, θα έπρεπε να έχει όρους δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διεκδικηθεί η νίκη, από τα Αριστερά. Δεν την είχε, δεν γνωρίζω και αν μπορούσε να τον δεσμεύσει, διότι δεν είχε φροντίσει να έχει σχέσεις με κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι το είχαν προσπαθήσει, όχι το ΝΑΡ, μην το βρίζεις χωρίς λόγο, ούτε το ΣΕΚ, η ΑΡΑΝ και η ΑΡΑΣ το είχαν προσπαθήσει.

          Αλλά όλα αυτά είναι ιστορία, η συνάντηση τι αποδεικνύει και την βάζετε ως τεκμήριο ?

          Ο Γλέζος διαχωρίστηκε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι ? Τι να απαντήσει τώρα λογικός άνθρωπος σε αυτό ? Ο Γλέζος διαχωρίστηκε για το τέλος, δεν είπε ήταν όλα λάθος, ζητάω συγνώμη, ζήτω το ΚΚΕ. Και ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και με το βάρος της ιστορικής του ευθύνης διαχωρίστηκε, όσοι δεν ήταν τι να πουν ? Και το 15 ήταν στην ΛΑΕ στο Επικρατείας. Εσύ τι χαίρεσαι ? Ψήφισες ΛΑΕ ? Είσαι ΛΑΕ ?

          Ότι να ναι, δεν βγαίνει νόημα από όσα λες, έχετε καταντήσει τρολ ως ΚΚΕ. Δεν έχετε απλά τρολ, όλο το Κόμμα είναι τρολ, κάνει πολιτική με λογικά, ιστορικά και μεθοδολογικά άλματα, λάσπη, αστειάκια του Κουτσούμπα και το Λούμπεν

          Κώστας

        8. Ανώνυμος

          “Τα μπλογκς του ΚΚΕ είναι ανυποληπτα.”
          Ε ναι. Αφου το λες εσύ έτσι θα είναι. Δεν παίζει π.χ. να διασταυρώσεις το τι γράφουν με το τι γίνεται. Φαντάζομαι αυτό κάνει κάποιος που ψάχνει για “αξιοπιστία”

          Η παλια καλή “Ελευθεροτυπία” μάλλον ήταν η σωστη εφημερίδα του εξωκοινοβουλίου. Ή τα μπλοκ του Σύριζα τα “αξιόπιστα” που “έσκιζαν μνημόνια”.ή τα μπλοκ του εξωκοινοβουλίου που πίστευαν πως μέσα στον καπιταλισμό σε κατάσταση αδύναμης αναπαραγωγής του κεφαλαίου, μέσα σε εε και νατο, μια “αριστερή” κυβέρνηση (“αριστερούς” που αποθέωνε ο ΣΕΒ το πρώτη φορά είδα) θα υλοποιούσε φιλολαϊκό μεταβατικό πρόγραμμα

          Το δημοψήφισμα(δηλ.σύριζα) είναι μία ακόμα ανοησία. η ανυπακοή(δηλ.κκε) είναι το πρόβλημα είχε περίπου πει ο Μητσοτάκης ο Α λίγα χρόνια πριν το δημοψήφισμα(υπάρχει video). Δηλαδή αστός πολιτικός με κότσια που δεν μάσαγε τα λόγια του, τα έλεγε έξω από τα δόντια και ήξερε τα συμφέροντα της αστικής τάξης

          Άρα τα μπλοκ που προπαγάνδιζαν το μνημονιάκι που σας έβαλε και ψηφίσατε στο Δημοψήφισμα.ήταν “αξίοπιστα”. ο Τσίπρας που είχε ζητήσει δάνειο-μνημονιο λιγο πριν το Δημοψηφισμα 29δις από τον esm αλλά εσείς χαμπάρι γιοκ) γιατί υπήρχαν τα “αξιόπιστα”
          Ούτε που “καταλάβαν” ή δεν ήθελαν να “καταλάβουν” πως το 2ο μνημόνιο επεκτάθηκε (και άρα και το 3ο ήταν κοντά) με υπογραφή Βαρουφάκη στις 20/2/2015 (μια μέρα μετά τις απόκριες) με σαφή δέσμευση το χρέος να πληρωθεί στο ακέραιο ακι στην ώρα του. Μάλλον λόγω “αξιοππιστίας”
          Ούτε φυσικά κατάλαβαν τις δεσμεύσεις από αποθεματικά ταμείων το πρωτο 6μηνο των Συριζα-Ανελ. για να πληρωθούν οι δανειστές που και καλά θα έδιωχναν, οι “θεσμοί” που δεν ήταν πια “τρόικα” Αυτό και αν είναι”αξιοπίστία”

          Ενώ τα φιλοκκε μπλοκ όλα τα προηγούμενα τα επισήμαναν
          Ενώ τα φιλοκκε μπλοκ έγραφαν πως το “Οχι” ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο. Ενω τα φιλοκκε μπλοκ συνέκριναν τις κατα καιρούς “πρότασεις” της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ με τις προτάσεις των δανειστών για να δείξουν πως είναι περίπου ίδιες

          Αν το πολιτικό “όραμα” κάποιων είναι πολιτικά τυχάρπαστοι όπως π.χ.ο Πέπε Γκριλο στην Ιταλία ή ακροδεξιοί σαν εκείνους της Ουγγαρίας που δεν “μασάνε” από υποδείξεις της ΕΕ και ΔΝΤ (μετά από λίγο τζέρτζελο είπαν και αυτοί το ναι ) ε δεν μπορείς να κάνεις και περισσότερα. Ε άμα έχεις μεθύσει από το “νέο ΕΑΜ” Τσίπρα-Καμμένου που να κάθεσαι να ψάχνεις για “λεπτομέρειες”

          Καλά το πάτε. Keep going.

        9. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          10/01/2024 at 10:27, ρε συ ανώνυμο ΚΚΕδικο τρολακι δεν βαρέθηκες να γράφεις κατεβατά; Δεν καταλαβαίνεις ότι, όποιος διαβάσει τα κείμενα των λινκ από σαιτ του ΝΑΡ και της νΚΑ που αναρτούν τα μπλογκς του ΚΚΕ, βγάζει τα αντίθετα κ τα σωστά συμπεράσματα από αυτά που βγάζουν οι ΚΚΕδες που τα αναρτούν;

          Δεν έχεις διαβασει μισή γραμμή από κείμενο του ΝΑΡ κ της νΚΑ και βγάζεις συμπέρασμα σπο τον σχολιασμό που κάνουν τα τρολ των μπλογκς του ΚΚΕ. Που ουτε κ αυτά έχουν διαβάσει κείμενα του ΝΑΡ κ γράφουν ο, τι θέλουν και ο, τι τους κατέβει προκειμένου να υπερασπίσουν κ να προωθησουν την γραμμή του ΚΚΕ. Σύνελθε

        10. Ανώνυμος

          Τις προτροπες προς άλλους νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να τις σταματήσεις ( 10/01/2024 at 12:46 );. Ξέρουμε και εμείς γραφή και ανάγνωση. Και διαθέτουμε και λίγο (όχι πολύ)μυαλό

          Τι είπαμε πως ψήφισατε στο Δημοψήφισμα
          Που εμείς δεν καταλαβαίνουμε;

          Μήπως το μνημόνιο Τσίπρα με το “ΟΧΙ” που ήταν ΝΑΙ στο μνημόνιο της αστικής τάξης;

          ;H πέρα από το ψηφοδέλτιο το ένα με το ναι που είναι ναι και του όχι που είναι ένα άλλο ναι και το δεύτερο της πρότασης του ΚΚΕ υπήρχε κανένα άλλο τρίτο ψηφοδέλτιο στο Δημοψήφισμα;

          Είχε προηγηθεί πριν χρόνια η Συνάντηση “κορυφών” στις 09/5/12
          https://www.youtube.com/watch?v=NtUQEBcLOqA

          Είχαν προηγηθεί κοινές εμφανίσεις σε ομιλίες με στελέχη του Σύριζα ακόμα και σε γιορτές εκδηλώσεις του εξωκοινοβουλίου
          Είχαν γινει μονομπλοκ στον συνδικαλισμό κατά του ΠΑΜΕ

          Περιμένω κάποια φορά να κάνετε την πολιτική αυτοκριτική σας αλλά μάλλον είμαι αισιόδοξος. Είναι κρίμα γιατί έχετε ένα κομμάτι συνεπούς τίμιου αγωνιστικού κόσμου
          Αλλά προς λάθος πολιτικό προσανατολισμό. Ξέρει το τι δεν θέλει (αντι-) αλλά δεν ξέρει που να πάει.
          Αλλά είπαμε για όλα φταίει το ΚΚΕ(και ο Στάλιν)

        11. Ανώνυμος

          “”Κάποιος λοιπόν αποφάσισε να πει πως είναι ξεφτίλα να έχεις φωτό με τον Γλέζο”
          Καλή η προσπάθεια να πηγαίνετε πίσω από μία ιστορική εμβληματική μορφή της Αριστεράς που μετά από χρόνια έκανε την αυτοκριτική του ήδη απο το 2016(Κινητοποιήσεις αγροτών)

          Ο Μανώλης Γλέζος στο Korinthostv: Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα
          https://www.youtube.com/watch?v=CGKW9l3ueLE

          Αλλά δεν πιάνουν φοιτητικοί συνδικαλισμόι αμφιθεάτρου Κώστα

          Για να πάμε στα γεγονότα

          Για πές μας που ακριβως γράφεται η λέξη “ξεφτύλα”;
          Σε ποιο σημείο;

          Που ήταν η φωτογραφία;
          Σε καμία κοινωνική εκδήλωση;
          Σε κανένα τραπέζι;
          Σε κανενα ουζερί;
          Ήταν μόνος του ο Γλέζος και είπαν κάποιοι να πάνε να του κάνουν παρεά;

          Για να πάμε στο Τόπος – Χρόνος – με ποιους έγινε η συνάντηση
          Αυτό που βλέπει ο καθένας στο video ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ κάποιων στον Σύριζα σε ΑΜΙΓΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ συνάντηση μέσα στη Βουλή
          https://www.youtube.com/watch?v=NtUQEBcLOqA

          Με Τσίπρα Γλέζο(που τότε ήταν στον Σύριζα) και άλλα ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ του Σύριζα στα πλαίσια των “Διερευνητικων Εντολών” (ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ)

          Την οποία είχε προαναγγείλει “το Βήμα” . Ποιος δεν θυμάται τα “κόκκινα πρωτοσέλιδα” στήριξης του παλιύ Συγκροτήματος Λαμπρτάκη στον Τσίρα λίγο πριν τις πρώτες εκλογές του 2015 και η ιστορία της “γάτας αγκύρας” το 2016;

          Με απλά λόγια οι κύριοι έδωσαν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στον Σύριζα για να γίνει Κυβέρνηση. Aφου προηγουμένως είχαν προηγηθεί συναντησεις του Σύριζα στη Βουλή με διάφορους πρώην Πασόκους

          Ένα άλλο ερώτημα είναι. ΟΙ κύριοι έδρασαν αυτοβούλως ή είχαν έγκριση της κοματικής βάσης για αυτή την συνάντηση με΄σα στη Βουλή στα γραφεία του Σύριζα;

          Πολιτικά λάθη κάνουν όλοι. Αλλά καμία αυτοκριτική υπάρχει ή μήπως είμαι υπερβολικά αισιόδοξος;

        12. Κώστας

          Εντάξει, είσαι άσχετος από Πολιτική, Ιστορία και Αριστερά.

          Να διαβάσεις απλά σχολιάκια δεν ξέρεις ?

          Ο Γλέζος ήταν επικεφαλής του Επικρατείας της ΛΑΕ τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν η τελευταία του πολιτική-κομματική έκθεση.

          Τι 2016 μου λες ?

          Δεν είπε ποτέ ζητάω συγνώμη που δεν ήμουν με την γραμμή του ΚΚΕ δηλ να περάσουν τα πάντα, να βγουν συμπεράσματα και στον Σοσιαλισμό θα τα ανατρέψουμε.

          Προσπαθείς τώρα να το πάρεις πίσω. Δεν έπρεπε να γράψεις τον Γλέζο, το έχεις καταλάβει. Αν το πάμε έτσι ήταν κι άλλοι, ο Αθανασίου και αν καλά καταλαβαίνω, από πίσω ο Σαπουνάς. Γιατί να ξεχωρίσεις έναν άνθρωπο που δεν ζει και που του αποδίδουν οι πάντες σεβασμό ?

          Ατομικά σε τιμάει που το μετάνιωσες, δεν ακυρώνει όμως τον κομματικό χουλιγκανισμό σας.

          Για την συνάντηση σου απάντησα, ήταν σωστή πολιτική επιλογή γιατί η διάλυση του κομματικού συστήματος και η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανεπαρκής και θετική εξέλιξη, αυτή ήταν η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ήτνα ορθή. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε εκλεγμένα όργανα από το φθινόπωρο του 11, προφανώς δεν το έκαναν μόνοι τους. Και δεν έχει μόνο το ΚΚΕ δικαίωμα στην θεσμική παρουσία. Το πιστεύεις γιατί έχετε μια νοοτροπία κρατικού κόμματος, κόμματος που συμμετέχει στο καρτέλ του Κράτους. Ε, τον Μάιο του 2012 που είχαμε την πιο ελεύθερη και αγωνιστική ψήφο του λαού, εκείνος είχε βάλει στο κάδρο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πήρε μέρος και εκείνη σε μια ημι-θεσμική διαδικασία.

          Ακόμα να το καταπιείς ? Λες και κινδύνεψε ο μισθός σου κάνεις, ΞΕΚΟΛΛΑ

          Κώστας

        13. Ανώνυμος

          Κώστα ΄καλύτερα να διαβάζουμε πρώτα τα σχόλια και μετά να φαντάζόμαστε πως ο άλλος είναι ελέφαντας

          Το μνημονιάκι που ψηφίσατε με το Δημοψήφισμα, ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονης διαδικασίας προσκόλησης (πολιτική ουρά) στον Σύριζα και όχι μία ατυχία ή κακή επιλογή της στιγμής. Το γιατί το έχω από την πλευρά μου αναλύσει σε προηγούμενα σχόλια

          Μία συνάντηση με πολιτικό περιεχόμενό έχει 4 Βασικά πράγματα
          το με ποιους, πότε, που και το γιατί.
          Οποιοδήποτε κρύφτούλι πίσω από ιστορικές προσωπικότητες -που παραδέχονται πως εκαναν λάθος-για να δικαιολογήθούν τα αδικαιολόγητα πολιτικών επιλογών που ΣΥΝ-εσφεραν στο νέο κουστούμι του 3ου μνημονίου αν και κοματικά πατριωτική δυστυχώς από τα πολιτικά γεγονότα αποδεικνύεται επιεικώς αστεία

          Αλλά “Πεισματικά πράγματα τα γεγονότα”

          Από πολιτική αυτοκριτική το πάτε καλά. Keep going

        14. Ανώνυμος

          Τελικά η συνάντηση στη Βουλή ήταν θεσμική ή ημιθεσμική;Μπερδεύτηκα

          Ναι κώστα.
          Και για τα πολιτικα λάθη των άλλων φταίει το ΚΚΕ(μπορεί και ο Στάλιν)

          Πότε δόθηκε και από ποιους όμως η εξυσιοδότηση για την συνάντηση με τον Σύριζα(ποιους) στη Βουλή(Τόπος) στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών(Χρόνος) για να γίνει ο Σύριζα Κυβέρνηση (Γιατί) δεν μας λες

          Μιας και είσαστε “των μελών” ας κάνουμε το ερώτημα.Υπήρξε αποτέλεσμα ψηφοφορίας της βάσης ή π.χ συμφώνησαν οι τοπικές κάνατε κάποιο συνέδριο που να εξουσιοδοτεί τις “κορυφές σας” για να δώσετε τα πολιτικά διαπιστευτήρια σας στον Σύριζα;

          ” Το πιστεύεις γιατί έχετε μια νοοτροπία κρατικού κόμματος, κόμματος που συμμετέχει στο καρτέλ του Κράτους ”

          Μόνο που δεν είπες τι κακό που ψηφίζει ο Ελληνικός λαός το ΚΚΕ να είναι στη Βουλή. Στην οποία εσείς δεν θέλετε να μπείτε (γι αυτό μάλλον συμμετέχετε σε εκλογές)

          κρατικό κόμμα καρτέλ κράτους. Με μία λέξη ΕΠΟΣ!
          Δεξιότερο λεξιλογιιο και από το παλιό πασοκ του Σημίτη , Καλά το πάτε για νεοφιλελεύθεροι

          Keep Going!

  7. Ανώνυμος

    γελάτε γελάτε με κάποιοι,με κάποια κατα καιρούς που έλεγε ή έγραφε ο Μίμης αλλά το όραμα του έγινε πραγματικότητα.
    Κυβερνώσα αριστερά μαζί με οικολογία. Στο παν-αριστερά μισοπέτυχε (πλην ΚΚΕ και μλ)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.