.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μετά τα πρόστιμα, μηνύσεις κατά των «εννέα» για την παρέμβαση στου Ζωγράφου (βίντεο)


Μηνύσεις έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρμόδιες αρχές κατά των εννέα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της κίνησης «Κίνημα στην Πόλη» του Ζωγράφου για την παρέμβαση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 10 Απριλίου έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής (δείτε εδώ).

Ήδη για την εν λόγω παρέμβαση ενημέρωσης εργαζομένων και καταναλωτών για τα αιτήματα προστασίας από τον κορωνοϊό και την εργοδοτική αυθαιρεσία, έχουν επιδοθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1350 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση διεκόπη από επέμβαση της αστυνομίας ενώ και οι εννέα συμμετέχοντες οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου και κρατήθηκαν μέχρι να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να επιδοθούν τα πρόστιμα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, οι εννέα αγωνιστές μεταφέρθηκαν με τρία περιπολικά στα οποία επέβαιναν από πέντε άτομα στο καθένα, κατά παράβαση όλων των μέτρων προστασίας από τον covid19. Μέτρα που όμως τηρούσαν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Κινήματος στην Πόλη κατά την παρέμβασή τους

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις προσαγωγές

Προσαγωγές στου Ζωγράφου λόγω ενημέρωσης πολιτών

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: 9 προσαγωγές στου Ζωγράφου, σε ανθρώπους που φώναζαν για ΜΕΘ και δημόσια δωρεάν υγεία!Να πού "το παίζουν μάγκες" η αστυνομία και η κυβέρνηση!Κάνουν έλεγχο και προσαγάγουν όσους, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, ενημερώνουν τους εργαζομένους και τους πολίτες για τα δικαιώματά τους και διεκδικούν ΤΕΣΤ, ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών για τη δημόσια υγεία!Δεν ενοχλεί την κυβέρνηση φαίνεται που σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε εφημερίες των νοσοκομείων συνωστίζονται οι εργαζόμενοι για να κάνουν τη δουλειά τους. Τη δημόσια υγεία άλλωστε παρατημένη την έχει…Να σταματήσει το κυνηγητό σε όσους αγωνίζονται για τη δημόσια υγεία!Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι 9 προσαχθέντες, μέλη του "Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου"!#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Saturday, April 11, 2020

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Μετά τα πρόστιμα, μηνύσεις κατά των «εννέα» για την παρέμβαση στου Ζωγράφου (βίντεο)

  1. κομσομόλος

    Ο πρώην συναγωνιστής σας ο Π. Λαφαζάνης καλείται εν μέσω πανδημίας, με κλειστά τα δικαστήρια, σήμερα μεγάλη Πέμπτη, σε απολογία για τον μισό Ποινικό Κώδικα για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Αυτό το κίνημα δηλαδή που σε μεγάλο βαθμό συμμετείχατε μαζί, αν δεν με απατάει η μνήμη μου.

    Μία απλή έστω ανακοίνωση συμπαράστασης δεν θα έπρεπε να έχει βγεί από την κατά τα άλλα λαλίστατη παντιέρα; Ή μήπως για άλλη μία φορά ακονίζουμε τα μαχαίρια μας για να μαχαιρώσουμε πισώπλατα πρώη συντρόφους και συναγωνιστές μας; Μέχρι και το “περιχαρακωμένο” ΚΚΕ που “θέλει να συνεργάζεται μόνο με τον εαυτό του” έβγαλε…

    Reply
    1. ΑΩ

      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει δηλώσει τη συμπαράστασή της στο Π. Λαφαζάνη για τη δίωξη αυτή από την πρώτη στιγμή. Χωρίς να ζητήσει πολιτικά διαπιστευτήρια.
      https://iskra.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CE%BB/

      Στο μεταξύ ανακοίνωση για τη δίωξη 9 αγωνιστών στου Ζωγράφου το “μη περιχαρακωμένο” ΚΚΕ δεν έχει βγάλει ως τώρα. Ακόμα το ζυγίζει με τα γνωστά κριτήρια…

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Καλά ρε απίθανε ποστάρεις ανακοίνωση του 2018 ως φρέσκια?

        Α και για να μην κουράζεσαι σου παραθέτω την ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ Ζωγράφου (της δημοτικής παράταξης του “περιχαρακωμένου ΚΚΕ” για τα γεγονότα με τα 9 μέλη σας.
        https://laikisyspeirosizografou.com/2020/04/12/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1/

        Εντάξει τώρα?

        YΓ:Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε έστω μια αναφορά στις εκατοντάδες χθεσινές κινητοποιήσεις στα σούπερ μάρκετ και στους χώρους δουλειάς από τον ΣΕΑ,σωματεία και συνδικάτα.
        Μάλλον δεν έχουν και αρκετή αξία ε?

        Reply
        1. ΑΩ

          α. Η ανακοίνωση του 2018 αναφέρεται στο ξεκίνημα της υπόθεσης των διώξεων. Δεν άλλαξε γνώμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν την ποστάρω ως φρέσκια, μην προσπαθείς να βγάλεις είδηση με τέτοια ευτελή κόλπα.
          β. Η ΛΣ Ζωγράφου δεν είναι το ΚΚΕ. Όταν βγάλει τα λέμε.

          ΥΓ Ρωτάνε τα μέλη του ΚΚΕ για κάτι συγκεκριμένο. Παίρνουν την απάντηση τους και μετά το γυρίζουν στην τρελή, “για το ΣΕΑ τι λέτε” κλπ. Εκθέτεται το κόμμα σας. Έτσι συζητάτε εκεί μέσα;

        2. ΦΦ1917

          Ρε πουλάς τρέλα έτσι?
          Αφού λοιπόν αναπαράγεις ανακοίνωση του 2018 ως φρέσκια, η οποία κατά τη γνώμη σου έχει ανεξίτηλη την σφραγίδα της για τους αιώνες των αιώνων και πάει λέγοντας,ζητάς τα ρέστα από το ΚΚΕ για το αν έβγαλε ανακοίνωση για την δίωξη των 9.
          Παίρνεις την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης του ΚΚΕ δηλαδή της Λαϊκής Συσπείρωσης και το γυρνάς στο καλαματιανό ότι δήθεν η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι…ΚΚΕ.
          Μήπως έχεις καταγωγή από Έδεσσα?
          Να φανταστώ ότι οι ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή του ΝΑΡ σε θέματα ή κριτικές για την ΛΣ αναφέρονται γενικόλογα και όχι…στο ΚΚΕ?

          Επίσης καλό θα ήταν να χαλαρώσεις και να μην επιτίθεσαι στους σχολιαστές σου ταμπελιάζοντας τους για πολλοστή φορά ως μέλη του ΚΚΕ.
          Εύλογα ρωτάω για την απουσία κάλυψης των κινητοποιήσεων Εμπορικών συλλόγων και Σωματείων για τη χθεσινή κινητοποίηση που είχε μαζικό και πανελλαδικό αντίκτυπο.
          Εκτός και αν πρωτοτυπήσεις πάλι και θεωρείς τα σωματεία και τους συλλόγους και όσους συμμετέχουν σε αυτά κομματικά κέντρα ή τσιφλίκι τους του Περισσού.

          ΥΓ: Έχει συμβεί σε πολλές συζητήσεις μας να προσπαθείς να με βγάλεις ψεύτη ή να παρουσιάζεις το άσπρο μαύρο.
          Κάθε μα κάθε φορά σου παραθέτω το αντίστοιχο στοιχείο αλλά επιμένεις να οδηγείς την κουβέντα αλλού.
          Καμιά φορά αρκεί να παραδεχόμαστε τον συνομιλητή μας ή να αναγνωρίζουμε το λάθος μας.
          Ψυχραιμία.

    2. Νίκος

      Πρώην συναγωνιστής και σύντροφος της ΑΝΤΑΡΣΥΑς ο Λαφαζάνης; Από πότε; Πρώην σύντροφος του ΚΚΕ μάλλον θες να πεις…

      Reply
  2. Ανώνυμος

    α. Τα “εννέα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της κίνησης «Κίνημα στην Πόλη» δεν είναι αρχηγός κόμματος όπως ο αρχηγός της ΛΑΕ. Εχει άλλο συμβολισμό το δεύτερο και γι αυτό χρήζει ειδικής αντιμετώπισης. Είναι κλιμάκωση.
    ………….
    για τα υπόλοιπα, ….ας γελάσουμε και λίγο:
    β. η “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” του 2018 δεν είναι το Ναρ η το ΣΕΚ. Οταν βγάλουν τα λέμε.
    γ. ρωτάνε τα μέλη του Ναρ για κάτι συγκεκριμένο. Παίρνουν την απάντησή τους και μετά το γυρίζουν στην τρελή “τη δίωξη 9 αγωνιστών στου Ζωγράφου τι λέτε” κλπ. .Εκθέτεται το κόμμα σας. Έτσι συζητάτε εκεί μέσα;

    Reply
    1. ΑΩ

      Ο Λαφαζάνης δεν είναι αρχηγός της ΛΑΕ ή κανενός άλλου. Έχει παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό.
      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολιτικό μέτωπο στο οποίο το ΝΑΡ συμμετέχει και εκπροσωπείται από αυτό. Αν διαφωνούσε θα το έλεγε.
      Όταν πάρει θέση το ΚΚΕ για τη δίωξη στου Ζωγράφου τα λέμε…

      ΥΓ Για την απαγόρευση κυκλοφορίας τι λέει το ΚΚΕ; Υπάρχει ανακοίνωση; Θα είχε ενδιαφέρον. Θα μας ενημερώσει ο κομσομόλος, ο Φιφι ή ο ανώνυμος των 23.12;

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Δηλαδή εσείς μόνο για τους “αρχηγούς” βγάζετε ανακοινώσεις?
        Το γεγονός ότι τον έχουν ταράξει στις δίκες περνάει αμελητέο επειδή ο Λαφαζάνης δεν είναι πλέον στο πολιτικό προσκήνιο?
        Το ΚΚΕ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση μέσω της ΛΑ.ΣΥ Ζωγράφου.
        Σταμάτα την σπέκουλα γιατί συνεχίζεις να εκτίθεσαι.
        Εντάξει ΑΩ?

        Μήπως να μετρήσουμε πόσες φορές το ΚΚΕ και οι δημοτικές κινήσεις του έχουν σταθεί αλληλέγγυοι απέναντι σε διώξεις ανθρώπων που ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο όπως πρόσφατα στον Αγαπητό ή στους συμμετέχοντες της “Πόλη Ανάποδα”?
        Να δούμε ποιοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στον πρόεδρο του ΕΚ Λαυρίου το καλοκαίρι του 2019 όταν απολύθηκε εκδικητικά από την εργοδοσία και κηρύχθηκε νικηφόρα απεργία διαρκείας για την οποία δεν έγινε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ρεπορτάζ πέρα από τον 902 και την iskra?

        Αν θες να μάθεις τις θέσεις μπορείς να τις βρεις με ένα απλό google search.
        Εγώ και όλος ο κόσμος έτσι ενημερωνόμαστε.
        Μην μας βάζεις να σου μάθουμε και τα βασικά.

        Reply
        1. ΑΩ

          -Το ΚΚΕ βγάζει ανακοίνωση για Λαφαζάνη κι όχι για τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στου Ζωγράφου, γιατί αυτός είναι αρχηγός κόμματος
          – Παραιτήθηκε ο Λαφαζάνης από αρχηγός της ΛΑΕ
          – Μόνο αρχηγούς βγάζετε;

          Τι λέει ο Φιφι εδώ ; Μάλλον τίποτα. όλα τα σχόλια των μελών του ΚΚΕ σε αυτή την ανάρτηση προσπαθούν να καλύψουν ότι το ΚΚΕ δεν βγάζει ανακοίνωση για τις διώξεις στου Ζωγράφου. Για κάποια σκοπιμότητα. Τώρα αν είναι τυχαίο ότι ο Πελετιδης ζητά να κλείσει η παραλιακή στην Πάτρα, ίσως είναι τυχαίο.
          Μέχρι να πεις κάτι σοβαρό Φιφι αντί του “ναι αλλά εσείς για τον Λαφαζάνη κ.α. τι λέτε” , Καλό Πάσχα

        2. ΦΦ1917

          ΑΩ συνεχίζεις να εκτίθεσαι και να προκαλείς γέλιο.
          Ίσως θα έπρεπε να μάθεις πότε είναι χρήσιμο για να αποσύρεσαι από διαλόγους που φάσκεις και αντιφάσκεις.
          Πάμε πάλι.
          Το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση μέσω της δημοτικής του κίνησης στην περιοχή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
          Μέχρι και η κομματική εφημερίδα του “περιχαρακωμένου” ΚΚΕ έχει την καταγγελία.
          (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10749893)

          Το ΚΚΕ έβγαλε ΞΑΝΑ ανακοίνωση τις προάλλες για την δίωξη του Λαφαζάνη.
          Όχι το 2018 για να ισχύει για σήμερα. Αλλά το 2020.

          ΥΓ: Μα άμα η ΛΑ.ΣΥ δεν είναι ΚΚΕ και δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ τον Πελετίδη τι τον πιάνεις στο στόμα σου?
          Καταλαβαίνεις σε τι παράλυση της σκέψης έχεις φτάσει?
          Καλό πάσχα και τα φιλιά μου στον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

      2. Ανώνυμος

        ναι, ξέρουμε. η ανταρσύα του Ναρ-ΣΕΚ είναι μπετόν, αλλά μόνο όταν πρόκειται να την πούμε στο ΚΚΕ. Από εκεί και πέρα “το ΣΕΚ είναι αυτόνομο κόμμα, που δε δεσμεύει το Ναρ” και επίσης “το Ναρ είναι αυτόνομο κόμμα, που δε δεσμεύει το ΣΕΚ”!
        κι έτσι και, βασικά, αντικουκουέ-γκιουβέτσι.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.