.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαχητική και μαζική πολυεθνική διαδήλωση προσφύγων και ντόπιων (Βίντεο)


 

Μαζική και δυναμική απάντηση στον ρατσισμό και στον φασισμό ήταν το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιούνη που κάλεσε ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ) μαζί με άλλες αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές κινήσεις αλληλεγγύης, σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες οργανώσεις της αριστεράς καθώς και πρόσφυγες από στρατόπεδα, δομές και διαμερίσματα (δείτε εδώ). Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Πάτρα Σέρρες, Γιάννενα.

Στην Αθήνα η κινητοποίηση ξεκίνησε από την Ομόνοια, όπου πρόσφυγες από το Σκαραμαγκά, τον Ελαιώνα, το Λαύριο, από διαμερίσματα, από διάφορες εθνικότητες μαζί με ντόπιους στρατευμένους, νέους, εργαζόμενους σε μια συγκινητική παρουσία στο κοινό πανό που ήταν στην κεφαλή της πορείας.

Όλοι μαζί με μια φωνή βροντοφώναξαν για στέγαση, ελευθερίες, δικαιώματα για τους πρόσφυγες-μετανάστες Μια πορεία που κατέδειξε ότι μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί ειρηνικά σε μια κοινωνία χωρίς ανταγωνισμούς, εκμετάλλευση, πολέμους, ξεριζωμούς, με ελευθερίες, ισότητα, δικαιώματα.

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.