.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αν η ΚΝΕ θέλει την ΑΓΕΤ να την πάρει σπίτι της!


Ανακοίνωση νΚΑ Βόλου

Στις 13 Ιούνη, στη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών, 4000 άνθρωποι φώναζαν «να φύγει η Lafarge» δείχνοντας ότι το δικαίωμα να αποφασίζουμε για τη ζωή και την πόλη μας πάει κόντρα στα συμφέροντα των πολυεθνικών, τοπικών, εθνικών και υπερεθνικών κυβερνήσεων. Απέναντι στους χιλιάδες αγωνιστές, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ατέλειωτη βία, χημικά και συλλήψεις τόσο έξω από την ΑΓΕΤ, όσο και σε άλλα σημεία της πόλης που μετέτρεψαν σε κατεχόμενα από στρατό κατοχής. Το ίδιο συνεχίστηκε και απέναντι στους αλληλέγγυους των 2 συλληφθέντων τόσο έξω από το αστυνομικό τμήμα όσο και έξω από τα δικαστήρια. Κράτος και κεφάλαιο δικάζουν τον συναγωνιστή Α.Σ. γιατί τόλμησε να διεκδικήσει στο δρόμο το δικαίωμα για γη και ελευθερία.

Οι δυνάμεις της νΚΑ μέσω της ΕΑΑΚ, από την πρώτη στιγμή πήραν την πρωτοβουλία να καταθέσουν ψηφίσματα καταγγελίας της άγριας καταστολής και αλληλεγγύης στον συναγωνιστή. Όσο τα κέρδη της Lafarge είναι ο «νόμος και η τάξη» στην περιοχή, κάθε φωνή απέναντι σε αυτό θα αντιμετωπίζεται με καταστολή και συλλήψεις. Η ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ, όχι μόνο δεν ψήφησε υπέρ της αθώωσης του συναδέλφου μας και συναγωνιστή μας, αλλά τόλμησε να καταθέσει ψήφισμα κατηγορώντας σύσσωμο το κίνημα του Βόλου για προβοκάτορες που επιδιώκουν τα μπάχαλα! Είναι ντροπή, την ίδια στιγμή που χιλιάδες κόσμος από όλη την Ελλάδα χτυπήθηκε και κυνηγήθηκε μανιωδώς δύο μέρες από τα όργανα καταστολής, να υπάρχει αριστερή δύναμη που να μην καταδικάζει το σύνολο της πολιτικής εντολής της καταστολής και τρομοκρατίας του κινήματος!! Πως όμως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν η ΚΝΕ σε ένα παράλληλο σύμπαν οργάνωσε την ίδια ώρα του συλλαλητηρίου κομματικές εκδηλώσεις στην παραλία του Βόλου, με παταγώδη προφανώς αποτυχία. Η τραγωδία της στάσης του ΚΚΕ στις Σκουριές υπέρ της εξόρυξης από την Eldorado Gold επαναλαμβάνεται σαν φάρσα στο Βόλο. Αποτυπώνει την βαθιά συναίνεση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΚΚΕ στην οικοδόμηση του σάπιου συνδικαλισμού της συνδιαλλαγής με πυρήνα τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ του επιχειρησιακού σωματείου, τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ, που λίγες μέρες πριν διοργάνωσαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές της Μινεάπολις, υπερασπίζονται την αστική νομιμότητα όταν χτυπιούνται αγωνιστές φοιτητικών συλλόγων «δίπλα τους». Για μας είναι ξεκάθαρο πως τέτοιες θέσεις στο κίνημα δεν χωράνε! Δεν υπάρχει νικηφόρος αγώνας που να μην αμφισβητεί στην πράξη το θεσμικό πλαίσιο των δολοφονικών πολιτικών ΕΕ- κυβερνήσεων-τοπικού κράτους-κεφαλαίου. Δεν υπάρχει νικηφόρα μάχη χωρίς να μπαίνει στο στόχαστρο ο εχθρός. Η ανατροπή θα έρθει όταν επιτέλους το κίνημα γίνει πραγματικά επικίνδυνο για τα κέρδη των πολυεθνικών και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με χαρτοπόλεμο καταγγελιών και θεσμικές παρεμβάσεις συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ που χειροκρότησε ακόμη και ο περιφερειάρχης Αγοραστός στο περιφερειακό συμβούλιο παρωδία που το νομιμοποίησε το ΚΚΕ με την παρουσία του.

Διαλέγουμε στρατόπεδο, ή με τη νομιμότητα και την διαχείριση της σάπιας καθημερινότητας ή με τους μαχητικούς ανυποχώρητους αγώνες που δεν τρομοκρατούνται και δεν νομιμοποιούν με κανέναν τρόπο κυβερνήσεις, κεφάλαιο και κράτος. Γιατί όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας των πολυεθνικών δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή οι αλυσίδες των τυράννων ή η εξέγερση για την ανατροπή των σχεδιασμών τους.

Κανένας αγωνιζόμενος πολίτης να μην αφήσει ένα κλειστό λόμπι να αποφασίσει για εμάς και τη ζωή μας. Καμία κατασταλτική εκστρατεία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει το έγκλημα που επιχειρούν να ολοκληρώσουν.

Άμεση αθώωση του συναγωνιστή μας, να παρθούν πίσω όλες οι κατηγορίες. Καμία δίωξη αγωνιστή/στριας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 62.67% ( 15
Συμμετοχές )



13 σχόλια στο “Αν η ΚΝΕ θέλει την ΑΓΕΤ να την πάρει σπίτι της!

  1. "αντικαπιταλιστης"

    Και να κλείσει το εργοστάσιο και όλα τα εργοστάσια, μεταλλεία κλπ.
    Οι εργάτες δεν έχουν ανάγκη τους καπιταλιστες, ούτε ο λαός τους εργάτες και τους εργατοπατερες. Να καταλάβουμε όλοι ότι η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός και εκεί να στραφούμε (ενοικιάσεις δωματίων, ταρατσων, καφενεία, σουβλατζιδικα, κουλουράδικα, θερμοκήπια για ντομάτες και αγγουράκια που θα δουλεύουν οι μετανάστες αλλά και βιολογικές καλλιέργειες για την ανταλλακτική μας κοινωνία κλπ).
    Ο λαός θέλει και μπορεί.
    Εδώ και τώρα να κλείσει το τσιμενταδικο στο Βόλο (και όχι κόλπα ρεφορμιστικα – να μη ρυπαίνει, να βάλει φίλτρα, να μην καίει τα σκουπίδια ΜΑΣ- άλλωστε αυτά θα τα στείλουμε στις χωματερές στη Λάρισα).
    Εδώ και τώρα να κλείσουν όλα τα εργοστάσια γιατί ρυπαίνουν (και όχι κόλπα, να τα πάρει δήθεν ο λαός στα χέρια του από τα μονοπώλια)
    Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας, στο διάολο οι εργάτες γιατί υποστηρίζουν τους εργοστάσιαρχες και τις πολυεθνικές.
    Το όραμά μας δεν είναι αυτός ο καπιταλιστικος κόσμος, ούτε τα σταλινικα μοντέλα κρατικού καπιταλισμού.
    Αγωνιζόμαστε για την κομμουνιστική απελευθέρωση όπου όλοι θα ζούμε αδερφομένα στο φυσικό περιβάλλον χωρίς τα καταναλωτικά σκουπίδια του καπιταλισμού.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Απαιχτος! Τέτοιο τρολλάρισμα δε μπορούσε να κάνει η ΚΝΕ!
      “η βαριά μας βιομηχανία είναι ο ….τουρισμός”!
      H να είσαι “αντικαπιταλιστής” η να μην είσαι….

      Reply
    2. Ragnarok

      Το ΚΚΕ και τα μέλη του που σχολιάζουν στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ, μπλέκουν την Λωζάννη με την Κοζάνη, και στο θέμα της προστασίας της φύσης!

      Α. Ποιός είπε ότι ΓΕΝΙΚΑ πρέπει να καταργηθεί η βιομηχανία; Προφανώς όχι το ΝΑΡ και η ΝΚΑ. Γιατί τα σχόλια των ΚΚΕδων εδώ μέσα και αλλού, προμοτάρουν το δίπολο “καπιταλισμος και καταστροφή ή κατάργηση ΓΕΝΙΚΑ της βιομηχανίας και λουλούδια”; Γιατί ΕΤΣΙ μόνο μπορεί το ΚΚΕ να απαντήσει στο θέμα των Σκουριών, της ΑΓΕΤ/ΛΑΦΑΡΖ στον Βόλο, της Κόσκο που κάνει κοκοκό το ΚΚΕ την καταστροφή του λιμανιού και του Σαρωνικού που προωθεί η εν λόγω Κινέζικη κρατική εταιρεία του εκεί Κ.Κ.

      Η καταστροφή αρχέγονων παρθένων δασών στην Χαλκιδική για μια χούφτα χρυσό και ΑΝ, είναι οκ, για το ΚΚΕ; Για το ΝΑΡ και τη ΝΚΑ, ΟΧΙ. Αλλά για ΚΚΕ και ΚΝΕ μάλλον ναι, αν κρίνω από τις καταγγελίες κατά του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε το μακρινό 2012, που μας κατήγγειλαν ότι θέμε την…αποβιομηχάνιση της περιοχής, με το να ζητάμε να κλείσουν τα μεταλλεία! ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ τα μεταλλεία χρυσού και να είχε ΗΔΗ πάει στο διάολο η ελ ντοράντο! Φταίνε οι κυβερνήσεις ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΠΑΣΟΚ που είναι ακόμα εκεί η ελ ντοράντο. Και οι 800 άνεργοι μεταλλεργάτες, να μετεκπαιδεύονταν με χρήματα του κράτους σε άλλα επαγγέλματα. Τέλος, αυτή είναι η μοναδική σωστή πολιτική θέση και ΚΚΕ και ΚΝΕ όχι μόνο δεν την είπαν ποτέ, αλλά τα πρώτα χρόνια, όταν υπήρχε κίνημα το έκαναν αβαβά και δώστου συνεντεύξεις ο Κουτσούμπας να λέει ότι “οι εργάτες πρέπει να δουλεύουν, και εμείς υπερασπιζόμαστε τις εκεί θέσεις εργασίας” λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς “δε μας ενδιαφέρει το περιβάλλον και τα δάση, ναι στην ελ ντοράντο”.

      Ετσι και τώρα μετην Λαφαρζ/ΑΓΕΤ στον Βόλο! Ετσι ακριβώς! Ετσι και με την Κόσκο στο λιμάνι: Ειδικά με την Κόσκο στο λιμάνι, το ΚΚΕ μποικοτάρει ανοιχτά τον αγώνα των Πειραιωτών για να σταματήσει άμεσα η Κόσκο τα θανατηφόρα για τον Σαρωνικό, έργα της!

      Reply
    3. ΑΩ

      Τα είδαμε τα χάλια αυτής της γραμμής του ΚΚΕ και στον Πειραιά που το ΠΑΜΕ προκαλεί κρίση στο ΕΚΠ γιατί πήγε κόντρα στα συμφέροντα της COSCO.

      http://pandiera.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-master-plan-%cf%84%ce%b7%cf%82-cosco-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf/

      Και εκεί η νΚΑ του φταίει;

      Reply
      1. ΦΦ1917

        1.https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/228308/anaptyxi-koinis-drasis-gia-ta-zitimata-tis-eyryteris-periohis
        2.https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/227001/sygkentroseis-se-drapetsona-perama-kai-peiraiki-gia-tin-pagkosmia
        3.https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/226666/i-epektasi-tis-kroyazieras-einai-pros-ofelos-ton-epiheirimatikon
        (πολύ σημαντικό στα όσα δήθεν λέγονται για τη στάση του ΠΑΜΕ…)
        4.https://www.902.gr/eidisi/politiki/222485/ohi-sto-perivallontiko-egklima-poy-synteleitai-stin-peiraiki
        5.https://www.902.gr/eidisi/politiki/225249/perivallontiko-egklima-me-ton-aera-toy-neoy-perivallontikoy-nomoy
        6.https://www.902.gr/eidisi/politiki/226903/exormisi-stis-provlites-ii-kai-iii-tis-sep-ae-stin-cosco-foto
        7.https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/227490/maziki-kai-mahitiki-i-apantisi-stin-kyvernitiki-kai-ergodotiki-epithesi
        8.https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/228677/kinitopoiisi-tin-paraskeyi-gia-na-fygoyn-ta-kazania-toy-thanatoy

        Εντάξει τώρα ΑΩ και λοιποί?

        Reply
        1. ΑΩ

          Όχι φυσικά δεν είναι εντάξει.
          Το ΠΑΜΕ προσπαθεί να ακυρώσει κάθε κινητοποίηση ενάντια στο μάστερ πλαν της Cosco.
          Τα άλλα, όσα δεν είναι επικοινωνιακά τρικ, ακυρώνονται από τη στάση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

      2. φαρσαλα

        με ποιων τις ψηφους πηγε το ΕΚΠ κοντρα στην cosco
        ανταρσυα – συριζα – κιναλ

        Reply
        1. lebetina

          Προκαλείς. Αν υιοθετούσα τη λογική σου, θα ρωτούσα: Με ποιων τις ψήφους στηρίχτηκε η cosco;

  2. Ανώνυμος

    Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Θα προτείνει το ΠΑΜΕ κινητοποιήσεις εναντίων της cosco και του masterplan στο ΕΚΠ ή θα συνεχίζει στη γραμμή να το στρίβει δια του “καπιταλισμό έχουμε τι θέλετε δηλαδή;”

    Και να μάθετε επιτέλους ότι καταρχήν σημασία έχει το τί ψηφίζεις (ή τι δεν ψηφίζεις) κι όχι με ποιόν το ψηφίζεις. Αλλιώς περιμένω αυτοκριτική κάθε κοινή ψήφο με τη ΔΑΚΕ.

    Reply
    1. ΦΦ1917

      Ανώνυμε διαβάζεις τα λινκ ή λες ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι?
      Το ΠΑΜΕ ήταν ήδη στο δρόμο πολύ πιο πριν κάποιοι το σκεφτούν για να δράσουν ή πολύ πιο πριν κάνουν επικοινωνιακά συκοφαντικά παιχνίδια ότι δήθεν δεν θέλει δημόσιο λιμάνι και συμμαχεί με την ΔΑΚΕ.
      Έχουμε μνήμη και θυμόμαστε τι έγινε το 2018 στην COSCO και ποιοι ήταν στο πλευρό των εργατών στην πράξη.

      Reply
      1. Ανωνύμως

        ΦΦ διαβάζεις τα ποστ ή λες ότι σου κατέβει στο κεφάλι;

        Το ερώτημα είναι σαφές: Τί προτείνει το ΠΑΜΕ ως πλαίσιο και μορφές πάλης ενάντια στο masterplan της COSCO στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά;

        Που βρήκες στο σχόλιο μου “επικοινωνιακά συκοφαντικά παιχνίδια”; Μάλλον δεν διαβάζεις προσεκτικά.

        Έχουμε μνήμη και θυμόμαστε ποιοι ήμαστε στο πλευρό των εργατών της COSCO στην πράξη και το 2018 και πολλές άλλες φορές παλιότερα από τότε. Ευτυχώς το 2018 δεν ήμαστε μόνοι.
        Θυμόμαστε βέβαια και τις δηλώσεις της Παπαρήγα όταν πουλιόταν το λιμάνι στην COSCO και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η απόσυρση του ΚΚΕ από την πολιτική πάλη (και η καταφυγή του στην ιδεολογία) την περίοδο 2008 – 2012 άνοιξε φαρδύ πλατύ το δρόμο για να έρθουν στην εξουσία οι φίλοι του Μπίμπι στις πλάτες μια τεράστιας λαϊκής κινητοποίησης.

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Ανώνυμε το ΠΑΜΕ ήταν στον δρόμο απέναντι στα πλάνα της COSCO πολύ πιο πριν κινητοποιηθούν και ευαισθητοποιηθούν κάποιοι.
          Και φυσικά είναι στο δρόμο και σήμερα.
          Τα παραπάνω λινκ το αποδεικνύουν ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ και διαψεύδουν όσους σκαρφίζονται Ο,ΤΙ τους κατεβαίνει.
          Ορίστε και η απάντηση σε εσένα και στον ΑΩ παραπάνω:
          https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20200618/anakoinosi_tis_desk_sto_ek_peiraia.pdf

          Επίσης λίγο ψυχραιμία και σοβαρότητα όταν καταλογίζεις στο ΚΚΕ ευθύνη για τη ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
          Το ΚΚΕ ούτε σε σωματεία,ούτε σε πλατείες,ούτε σε κοινά ψηφοδέλτια δημοτικών,περιφερειακών,φοιτητικών,συνδικαλιστικών κινήσεων ήταν.
          Ούτε στο ΟΧΙ και στην περήφανη διαπραγμάτευση,ούτε στις διερευνητικές του 2012 ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
          Ούτε έβλεπε στον ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα που κάποιοι άλλοι σκόπιμα καλλιεργούσαν και σιγοντάρισαν αλλά σήμερα κάνουν τους ανήξερους και την βγαίνουν από πάνω.
          Δικαίωμα σου να λες ό,τι θες αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχει και γείωση με την πραγματικότητα.

          υγ: Έκανα ένα μικρό σχόλιο παραθέτοντας λινκ από τη δράση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των μαζικών φορέων απέναντι στην ΑΓΕΤ στο Βόλο.
          Είναι η δεύτερη φορά που το έκανα και για κάποιο περίεργο λόγο δεν πέρασε παρότι ούτε υβριστικό ούτε ψευδές περιεχόμενο είχε.
          Αν θέλετε λόγο,να δέχεστε και τον αντίλογο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.