.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΚΚΕ(μ-λ): Να αποσυρθούν άμεσα όλα τα πρόστιμα για αφισοκόλληση!


ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας,

Τετάρτη 14 Φλεβάρη, 2:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αθήνας, Αθηνάς 63

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Όπως γνωρίζετε, με την υπ’ αριθ. 33216/13.06.2023 και την υπ΄ αριθ. 33217/13.06.2023 πράξη βεβαίωσης παραβίασης κανονισμού καθαριότητας του Διευθυντή καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, επιβλήθηκαν στο ΚΚΕ(μ-λ), εν μέσω προεκλογικής περιόδου δύο πρόστιμα, συνολικού ύψους 5.400,00 ευρώ, με αιτιολογία τη «ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΣΕ ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ».

Η επιβολή των προαναφερόμενων προστίμων, σε συνέχεια εκείνων που επιβλήθηκαν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25), αλλά και του προστίμου ύψους 18.000 ευρώ που επέβαλε στο ΚΚΕ(μ-λ) η Περιφέρεια Αττικής ομοίως για «παράνομη αφισορρύπανση», αποτελεί ξεκάθαρο χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες λαού και νεολαίας. Στοχεύει στην τρομοκράτηση και φίμωση κάθε πολιτικής άποψης που διαφωνεί με την κυρίαρχη πολιτική και ιδίως των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά, υπερασπίζονται τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, προπαγανδίζουν την οργανωμένη αντίσταση και πάλη και διακηρύσσουν τις κομμουνιστικές ιδέες. Ειδικά για οργανώσεις όπως η δική μας, η οποία δεν χαίρει της προβολής των κυρίαρχων ΜΜΕ, η αφίσα, η προκήρυξη και η ανάρτηση πανό είναι ο μόνος τρόπος να διαδοθούν και να γίνουν γνωστές οι θέσεις μας, και έτσι η φίμωση είναι μεγαλύτερη. Παράλληλα, η επιβολή των προστίμων αποσκοπεί στην στοχοποίηση και οικονομική εξόντωσή μας, ως αριστερής οργάνωσης που επιμένει να παραμένει οικονομικά ανεξάρτητη από το κράτος.

Είναι εδώ αξιοσημείωτο ότι ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κατ’ εφαρμογή του οποίου επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στο ΚΚΕ(μ-λ), αναφέρει μεν ότι «απαγορεύεται η αυθαίρετη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων», ωστόσο, επισημαίνει ότι αυτή «διαχωρίζεται από την προβολή κοινωνικών και πολιτικών μηνυμάτων από πολιτικά κόμματα»! Παρά ταύτα, ο Δήμος Αθηναίων, καταφανώς προσχηματικά και αντιδημοκρατικά, τιμωρεί την προβολή και προώθηση πολιτικών ιδεών, αποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση επιβολής σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία είναι κεντρική πολιτική επιλογή. Ακριβώς γιατί η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν τα άγρια μέτρα που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ – ΕΕ και η κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ(μ-λ), όλο το προηγούμενο διάστημα, κάλεσε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες να καταγγείλουν την απαγόρευση διακίνησης πολιτικών ιδεών, να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε αριστερής δύναμης να απευθύνεται στον λαό και να απαιτήσουν την ακύρωση των αντιδημοκρατικών προστίμων. Επίσης, κάλεσε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή τού αρνήθηκε να παραστεί σε αυτή και να διατυπώσει την γνώμη και τα αιτήματά του.

Για τους παραπάνω λόγους, δηλώνουμε με το παρόν υπόμνημα ότι καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια πολιτικής φίμωσης και οικονομικής εξόντωσής μας και απαιτούμε να ακυρωθούν τα δύο πρόστιμα που μας επιβλήθηκαν.

Αθήνα, 5/2/2024

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.