.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποίηση έξω από τα “The Bakers” για να πάρουν πίσω την απόλυση


ΛΑΝΤΖΑ | Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/11, μαζική κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα της αλυσίδας “The Bakers” στον Αγ. Δημήτριο με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και μέλος του συνδικάτου Α.Ζ, ο οποίος απολύθηκε εξαιτίας της συμμετοχής του στην πανεργατική απεργία της 2 Οκτωβρίου (δείτε και εδώ). Είναι ολοφάνερο πως η εργοδοσία, με την επιμονή της σε αυτή την παράνομη απόλυση, επιδιώκει να καλλιεργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού ώστε να αποτρέψει τους εργαζόμενους να αντισταθούν απέναντι στην συνολική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και κεφάλαιο στα εργατικά δικαιώματα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μιλήσαμε με εργαζόμενους του καταστήματος αλλά και άλλων επισιτιστικών που βρίσκονται δίπλα. Τους καλέσαμε να οργανωθούν στο συνδικάτο μας, να παλέψουμε όλοι μαζί μέσα από τις γραμμές του ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στα φτωχοκάματα επιβίωσης, τα εξαντλητικά ωράρια, τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

Η εργοδοσία και στην νέα επαφή που είχαμε μαζί της διατηρεί ίδια αδιάλλακτη στάση ενώ στην προσπάθεια να κρύψει τα πραγματικά αίτια της απόλυσης, επικαλέστηκε ανύπαρκτα γεγονότα φθάνοντας στο σημείο να στοχοποιήση τον συνάδελφο ακόμα και για την συμμετοχή του στο αντιφασιστικό κίνημα κάτι που δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού διαχρονικά ο φασισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου έχει κατατεθεί καταγγελία στο αρμόδιο ΣΕΠΕ η οποία θα συζητηθεί στις 26 Νοεμβρίου, παράλληλα ζητάμε να επιβληθεί πρόστιμο στην συγκεκριμένη επιχείρηση για το γεγονός ότι δεν έχει συντάξει ούτε έχει καταθέσει στο ΣΕΠΕ κανονισμό εργασίας ακόμα, παρά τις προειδοποιήσεις μας εδώ και ένα μήνα, ώστε να μπορούν να εφευρίσκουν αφορμές για απολύσεις κατά το δοκούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.