.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κερματοδέκτες στις ντουζιέρες της Γαύδου…


Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Γαύδο συνέλευση κατασκηνωτών και κατασκηνωτριών, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε φέτος με την τοποθέτηση κερματοδέκτη στις ντουζιέρες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία για τους λουόμενους.

Η συνέλευση συνέταξε κείμενο διαμαρτυρίας για την εμπορευματοποίηση του νερού που μέχρι πρότινος διατίθετο δωρεάν.

Το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

Συνέλευση ελεύθερων κατασκηνωτών /-τριών Γαύδου

Η Γαύδος ήταν και είναι ένα νησί ανέγγιχτης φυσικής ομορφιάς, χαρακτηρισμένο μάλιστα Natura 2000, έχοντας ταυτόχρονα πολύ σημαντικό ιστορικό χαρακτήρα.

Το νησί αυτό επισκέπτονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ελεύθεροι κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς και σύμβολο μη εντατικοποιημένης τουριστικής “ανάπτυξης”.

Ο ιδιαίτερος αυτός χαρακτήρας του νησιού επιχειρείται ξεκάθαρα να αλλοιωθεί μέσω των πρόσφατων ενεργειών της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες οι ελεύθεροι κατασκηνωτές αλλά και όλοι οι επισκέπτες της Γαύδου είδαν έκπληκτοι να εγκαθίστανται κερματοδέκτες στις ντουζιέρες όπου μέχρι τώρα το νερό ήταν ελεύθερο και δωρεάν.

Με πρόσχημα την υπαρκτή ανάγκη για εξοικονόμηση των αποθεμάτων του νερού και ένδυμα το σεβασμό του περιβάλλοντος, εμπορευματοποιείται ένα δημόσιο αγαθό ενώ ταυτόχρονα επιτελείται μία απροκάλυπτη επίθεση στη δυνατότητα της ελεύθερης κατασκήνωσης.

Αντί να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Γαύδου και την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών (ύδρευση, αποχετευτικό δίκτυο, ηλεκτροδότηση, περίθαλψη κ.ά.), επιλέγεται μία άδικη και παράλογη ενέργεια σε περίοδο μάλιστα πανδημίας. Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν προπομπό ενός σχεδίου πλήρους εμπορευματοποίησης της Γαύδου, εικόνα ήδη γνωστή από πολλά άλλα ελληνικά νησιά.

Η συνέλευση ελεύθερων κατασκηνωτών /τριών Γαύδου είναι αντίθετη σε αυτή και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που επιτίθεται την πρόσβαση σε δημόσια αγαθά.

Διεκδικούμε:

-Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο νερό για τους λουόμενους.

-Μέριμνα για προστασία του περιβάλλοντος και τις αναγκαίες υποδομές στο νησί.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.67% ( 3
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “Κερματοδέκτες στις ντουζιέρες της Γαύδου…

  1. Μία, Δύο, Πολλές Γαύδοι

    Μπράβο! Αυτό πάει να πει οργάνωση για το κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα της εργατικής τάξης! Οι κατασκηνώσεις μπορούν να γίνουν μελίσσια ριζοσπαστικοποίησης και κερδίσματος συνειδήσεων! Ο κερματοδέκτης ήταν η αρχή

    Reply
  2. Πέτρος

    Καλησπέρα από το κάμπινγκ της Σερίφου. Έχω μερικές οργανωτικές ερωτήσεις σχετικά με το κατασκηνωτικό κίνημα.
    1) Θεωρείτε ότι συνελεύσεις κατασκηνωτών μπορούν να ριζώσουν και σε κάμπινγκ ιδιωτικής ιδιοκτησίας; Ίσως με μια υπόγεια ημιπαράνομη δουλειά;
    2) Μήπως πρέπει να προχωρήσουμε κάποια στιγμή σε συγκρότηση συντονισμού του κατασκηνωτικού κινήματος σε πανελλαδικό επίπεδο;Μπορεί να αρχίσει μια τέτοια κίνηση από εσάς, του ελεύθερους κατασκηνωτές/τριες σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.
    3) ένα κρίσιμο οργανωτικό ερώτημα: τί ώρα κάνετε τη συνέλευση; Γιατί εδώ το πρωί όλ@ κοιμούνται, μετά το μεσημέρι κάνει πολλή ζέστη και καθόμαστε παραλία και το απόγευμα θέλουν όλ@ να πάνε βόλτα για ποτό. Ως πρωτοπόρος οργανωτής δυσκολεύομαι να καλέσω κάποια ώρα, ώστε να συγκροτηθεί ένα υποκείμενο.

    ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Πέτρο από το καμπινγκ της Σερίφου, να οι απαντήσεις που έψαχνες και που ταιριάζουν στην περίπτωση και στην προσωπικότητα σου:

      α. Θεωρούμε ότι ως φασαίος που είσαι, καλό είναι να μείνεις στο καμπνιγκ. Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικού ή δημόσιου: Προσαρμόζεσαι μια χαρά, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα.

      β. Μπα, βαριέσαι….

      γ. Θα το μάθεις άμα ξυπνήσεις

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.