.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καρδίτσα: Διώκονται 4 αγωνιστές για την κινητοποίηση στο Δημαρχείο στις 22/8/19


Επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια

Με τέσσερις κατηγορίες παραπέμπονται από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας τέσσερις αγωνιστές σε δίκη στις 7 Δεκεμβρίου 2021.

Οι κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, Απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, Βία κατά υπαλλήλων από κοινού και Φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.

Η δίωξη ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2020, όταν οι 4 αγωνιστές κλήθηκαν στην Ασφάλεια έπειτα από την «αναγνώρισή» τους από αστυνομικούς.

Η κλήση τους αυτή ωστόσο αφορούσε γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο του 2019. Πλήθος κόσμου, παρά την ένταση της καταστολής με ξύλο και χημικά, μπλοκάρισε τότε τη διαδικασία της Οικονομικής Επιτροπής που θα επικύρωνε την δημοπρασία δασικών τεμαχίων στους επενδυτές.

Το τελευταίο διάστημα αγωνιστές από την Καρδίτσα και από άλλες περιοχές έχουν δεχθεί 17(!) κλήσεις από την Ασφάλεια στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας, για να δώσουν ‘’εξηγήσεις’’ σχετικά με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον Τύμπανο στις 6 Ιουνίου. Οι νέες διώξεις εντάσσονται στο ευρύτερο κατασταλτικό πλαίσιο που έχει στόχο την ανακοπή του κινήματος ενάντια στη μετατροπή των Αγράφων σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.