.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Και ο Σαββόπουλος στο Επικρατείας του ΚΚΕ!


Από τη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Επικρατείας του ΚΚΕ

Νέα μεταγραφική επιτυχία για τον Περισσό. Μετά την ένταξη της Ασημίνας Ξηροτύρη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός καταλαμβάνει την τελευταία τιμητική θέση.

Όλα ξεκίνησαν από την προ μηνός συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που διοργάνωσε το ΚΚΕ προς τιμήν του «Νιόνιου». Ξάφνιασε πολλούς αυτή η πολιτική προσέγγιση. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος, πηγαίος καλλιτέχνης, δεν τραγούδησε μόνο την «Κυρία Μάνου», συγκρατούμενή του στην Μπουμπουλίνας και στέλεχος του ΚΚΕ, και την συγκλονιστική «Αμνηστεία ’64 -Οι δεκαπέντε», αλλά και τον ”γενέθλιο” στίχο «Δεκέμβρης του ’44, με μια μοτοσυκλέτα του ΕΛΑΣ, η μάνα μου ετοιμόγεννη».

Ήδη από την επιτυχημένη συναυλία φαινόταν ότι κάτι ψήνεται, το αποτέλεσμα ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να ανακοινωθεί σήμερα.

Δεν έλειψαν βέβαια και κάποιες μικρές εσωκομματικές παραφωνίες. Κατώτερα στελέχη της ΚΝΕ και της ΚΟΑ μιλούσαν επικριτικά για το συμβολισμό της συγκεκριμένης εκδήλωσης (από το λενινιστικό “Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού”, στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», έλεγαν χαρακτηριστικά). Άλλοι σχολίαζαν τη διεύρυνση της εκλογικής απεύθυνσης «μέσω της Θεωρίας των Σταδίων», ή στέκονταν στον παλαιότερο στίχο «χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις, εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις», αναφέροντας υποτιμητικά πως ο καλλιτέχνης τελευταία περιορίζεται να διαφημίζει καφέδες στην τηλεόραση.

Από την άλλη, πολλοί υποστηρίζουν πως ο συνθέτης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Μίκη, ίσως έχει δώσει στον ΓΓ του ΚΚΕ επιστολή για «μετά».

Κύκλοι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σχολίαζαν πως το, οπωσδήποτε παράξενο πολιτικό φλερτ, έλκει την καταγωγή από την εποχή που ο Σαββόπουλος τραγουδούσε το «Μητσοτάκ, όλο ζικ-ζακ».

Εντύπωση προκάλεσε η τεκμηριωμένη ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα για το στιχουργικό έργο του συνθέτη, ξάφνιασε μάλιστα η αναφορά μέχρι και στον στίχο «και το Κόμμα με τραβάει απ’ το μανίκι».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να σιγοτραγουδάει τη «Συννεφούλα» συνοδεύοντας τον Διονύση, ο οποίος στη συνέχεια του αφιέρωσε το «Μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Μήτσο».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 78.57% ( 21
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Και ο Σαββόπουλος στο Επικρατείας του ΚΚΕ!

  1. Αντιγόνη

    Και οι εθνικιστικές κορώνες; μετάνοιωσε ο τραγουδοποιός του Κύτταρου;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αντιγόνη, όλοι το διασκεδάσαμε το χιουμοριστικό πρωταπριλιάτικο!
      Μόνο εσύ …τώχαψες!

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Αχου αστειακια. Ποσο σας ποναει το κκε μωρε;

    Reply
  3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Προς τιμήν του ο Σαββοπουλος εδω και 30 τοσα χρονια απο τοτε που εγινε κεντροδεξιος εχει μεινει σταθερος.Με εξεπληξε γιατι νομιζα οτι το 2015 θα ξαναβαζε αμπέχωνο μπας και έπαιρνε τιποτα κονδύλια , αλλα αυτός βράχος!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Αχου κι αλλος πονος. Ηρεμηστε καλε δε σας προλαβαινουμε.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.