.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάλεσμα της ΑΤΕ-ΕΚΑ στην εργατική διαδήλωση, Σάββατο 30/11, 12.00, πλ. Κοραή


Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καλεί στην εργατική διαδήλωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα. το Σάββατο 30/11/19, στις 12.00 στην πλατεία Κοραή. (δείτε περισσότερα εδώ).

Η διαδήλωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της νέας διακλαδικής απεργίας οργανωμένης από τα κάτω στις 19 Μάρτη 2020. Έρχεται μάλιστα έναν μήνα μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση του «αναπτυξιακού νόμου», που επιφέρει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, στους μισθούς και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία βάζουν μπροστά με δυναμικό τρόπο τις εργατικές ανάγκες και δικαιώματα. Παλεύουν για:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αυξήσεις στους μισθούς. Ενάντια στο κεφάλαιο και στο κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα». Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην ποινικοποίηση και στην κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Ενάντια στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας. Για μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στην εργασιακή επισφάλεια και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σήμερα, είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να συντονιστούν από τα κάτω, με λογική πανεργατικού αγώνα. Μόνο έτσι θα ξεπερνάμε τον κατακερματισμό και τις εκτονώσεις του υποταγμένου συνδικαλισμού και θα οργανώνουμε αποτελεσματικά τις μάχες απέναντι στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Κάλεσμα της ΑΤΕ-ΕΚΑ στην εργατική διαδήλωση, Σάββατο 30/11, 12.00, πλ. Κοραή

  1. ΦΦ1917

    Μμμ ενότητα στα λόγια-διάσπαση στην πράξη.
    Ήταν που είχαν ήδη ρεζερβέ εδώ και 3 ΜΗΝΕΣ (!) τη διαδήλωση και για αυτό όλως τυχαίως την στηρίζει η ΑΤΕ…2 ΜΕΡΕΣ ακριβώς πριν γίνει!
    Ψιλά γράμματα…
    Να τα θυμάστε την επόμενη φορά που θα μιλάτε για έτοιμες διαδικασίες και τα σχετικά.
    Να θυμάστε και το τι έγινε στην ΝΟΚΙΑ πριν από ένα δίμηνο όσοι παπαγαλίζετε για τις “μη-γραφειοκρατικές” δράσεις “από τα κάτω”.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Καπου διαβασα οτι η αποφαση του ΕργΚεντρουΑθηνας που συμετεχει και η ΑΤΕ πειρε ομοφωνα αποφαση για συμετοχη στην διαδ του Σαβατου στις 10 30 στα Προπυλαια, που πρωτοαποφασισε η ΣυντονΕπιτροπηΑγωνα ολων των Δυνταξιουχικων ομοσπονδιων
      Δεκτη καθε διευκρινιση.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        H ΑΤΕ στήριξε την διαδήλωση για την κοινωνική ασφάλιση και φυσικά και την εργατική διαδήλωση στην πλατεία Κοραή στις 12:00 για την επιτυχία της οποίας τα μέλη της ΑΤΕ εργάζονται εδώ και καιρό. Ενδεικτική και η απόφαση του ΣΜΤ που υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών, που καλεί στις δύο κινητοποιήσεις και σε κοινή δράση εκείνη την μέρα στο δρόμο. http://somt.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%cf%89%cf%84/

        Φαίνεται βέβαια, από αυτά που λες ότι και οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής μαφίας στο ΕΚΑ στήριξαν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Εάν το πας κουτοπόνηρα μαζί ΚΑΙ με εσένα το στηρίξανε οι συνδικαλιστικές μαφίες το συλλαλητήριο.
          Βέβαια εσύ παράλληλα θα σαι σε δύο πορείες όπως μας λες,αν προλαβαίνεις φυσικά…
          Αλλά το ζήτημα είναι ποιος είναι μπροστάρης και μαζικός στο δρόμο και το ΠΑΜΕ το απέδειξε πάλι.
          Εγώ δεν είδα ούτε ΔΑΚΕ ούτε ΠΑΣΚΕ σήμερα,γιατί πολύ απλά δεν έχουν τα μούτρα αλλά ούτε και την γείωση με τις μάζες να κατεβούν στο δρόμο.

        2. San Rocco

          Ει ΦΦ, το συλλαλητήριο σημερα 30 Νοέμβρη είχε αναγγελθεί πολύ καιρό πριν από ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία . Το πάμε κάλεσε πριν λίγες μέρες . Οπότε, άσε τα ψοφια.

        3. ΦΦ1917

          Τι λέω λεβέντη μου στο πρώτο σχόλιο μου?
          Τι σου έγραφα συγκεκριμένα στο προηγούμενο θρεντ και δεν απαντούσες?
          Καλημέρα Ρόκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.