.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις διαδηλώσεις για το προσφυγικό την Πέμπτη 5/3


Η Φωτογραφία είναι από τον Μάριο Λώλο

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ

ΑΘΗΝΑ | Πέμπτη 05/03 – Προπύλαια στις 18:30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Πέμπτη 05/03 – Καμάρα στις 18:00

ΠΑΤΡΑ | Πέμπτη 05/03 – Πλ. Γεωργίου στις 18:30

ΙΩΑΝΝΙΝΑ | Πέμπτη 05/03 – Περιφέρεια Ηπείρου στις 18:30

ΧΑΝΙΑ | Πέμπτη 05/03 – Πλατεία Αγοράς στις 18:30

ΒΟΛΟΣ | Πέμπτη 05/03 – Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 19:00

• Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!

• Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.

• Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.

• Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

• Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.

• Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

• Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2/3/2020

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.75% ( 8
Συμμετοχές )



8 σχόλια στο “Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις διαδηλώσεις για το προσφυγικό την Πέμπτη 5/3

  1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Θέλω να ελπίζω οτι θα εχει μπει το θέμα ,αυτη την φορα τουλαχιστον που τα πραγματα εχουν σοβαρέψει,να μην υπάρχουν στη διαδηλωση τα λάβαρα των νατοικων μισθοφόρων του ερντογκαν που αιματοκύλισαν την Συρια.Κάτι τέτοιο προστατευει την πολιτικη αξιοπιστία των συμμετεχοντων που ειναι πολυτιμη τις στιγμές που ζούμε

    Reply
    1. Ragnarok

      Ελπίζω και εγώ το ΣΕΚ να έχει πάρει το μάθημα του για την αλαφρη αντίληψη που έχει περί των διεθνων κ να την έχει αλλάξει.

      Reply
    2. Κώστας

      Βρε παιδιά το ΣΕΚ έχει πάγιες θέσεις, δεν παίζει αυτό που λέτε. Θα σας απαντήσει πως ελαφρά τα βλέπετε εσείς και όλοι εμείς, πως υποκλινόμαστε στην αντιτουρκική και αντιισλαμική υστερία. Και η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι χαρακτηριστική του πως η εναπομείνασα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά την έξοδο και της Μετάβασης, δεν μπορεί να πάρει πολιτική θέση σχεδόν σε κανένα θέμα. Και η θέση που παίρνει τελικά, με το “τερματισμός του πολέμου στην Συρία” είναι αντιδραστική στην ασάφεια της. Γιατί ο πόλεμος θα τερματιστεί πχ και με νίκη της εισβολής της Τουρκίας και κατοχή αλλά δεν το θέλουμε.

      Διαβάστε και την ανακοίνωση του ΣΕΚ, που τελικά συγκρατήθηκε και δεν μας είπε τον Ερντογάν απελευθερωτή των προσφύγων

      https://www.sekonline.gr/article.php?id=979

      Κώστας

      Reply
  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Η απαραφεκτη θεση του Σεκ για τον πόλεμο της Συριας έχει νομίζω δύο αιτίες:
    – Η πρώτη είναι ιδεολογική αφου πολλοί τροτσκίζοντες ( για να ειναι ντουροι διεθνιστες) ασχολουνται πολυ με τα διεθνη και βλεπουν συνεχεια επαναστασεις να ξεσπανε παντού ,ακόμα και εκει που αυτοί που κανουν την βαβουρα ειναι αντιδραστικοι του κερατα.
    – Η δευτερη εχει να κανει με τις διεθνεις σχέσεις τις οργάνωσης.Οι μητρικες οργανωσεις του Σεκ της Αγγλιας κ των Ηπα ακολουθουν φιλοιμπεριαλιστική πολιτικη αφου ψιλοσυνεργάζονται με τον ” προοδευτικο ” πολο του δικοματισμου στις δυο χώρες ( εργατικους κ δημοκρατικους) οι οποιοι στην Συρια στηριξαν κ ψιλοστηριζουν τους τζιχαντιστες.

    Reply
    1. Κώστας

      EEEE, έχεις αρκετά λαθάκια Θοδωρή για την Αμερική. Η ISO, τέως πια γιατί διαλύθηκε από τα δεξιά αλλά με εκμετάλλευση πολύ σοβαρών αφορμών αντιδημοκρατικού καθεστώτος και σεξισμού, δεν είχε σχέσεις με το ΣΕΚ, η διάσπαση της με το SWP ήταν το παγκόσμιο αντίστοιχο της διάσπασης ΣΕΚ-ΔΕΑ το 2001. Διάσπαση τότε ας πούμε από τα αριστερά. Η ISO λοιπόν, όσο υπήρχε, δεν ήταν καν με τον Σάντερς, πόσο μάλλον με τους Δημοκρατικούς γενικά. Ατομικά σήμερα λογικά στηρίζουν Σάντερς, αλλά δεν είναι πια η ISO και όσο ήταν ISO δεν το κάνανε και δεν είχαν σχέσεις με το ΣΕΚ To SWP οντως στήριξε Εργατικούς τον Δεκέμβρη

      Κώστας

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Κωστα εχεις δικιο για τις ΗΠΑ μπερδευτηκα .Ισως να βσραινει η σχεση swp και κορμπιν στην Αγγλια

        Reply
  3. ΦΦ1917

    Δεν έχει κουράσει λιγάκι αυτό με το ΣΕΚ?
    Το λέω γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω να γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος για κάθε λοξοδρομία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Πέρα από μια σειρά προβληματικές θέσεις για τα πολεμικά από Ουκρανία μέχρι Συρία παραμένει σημαντικός πόλος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιπροσωπεύοντας κοντά στο 1/3 αυτής.
    Αν δεν κάνω λάθος στα ζητήματα των ΑΟΖ αλλά και του μεταβατικού προγράμματος υπάρχει άμεση σύγκλιση ή και συνδιαμόρφωση (χωρίς να ξέρω σίγουρα) με το ΝΑΡ.
    Συνεπώς υπάρχει ένας σημαντικότατος βαθμός συμφωνίας (και σε πολλά περισσότερα ζητήματα που δεν χρειάζεται να αναφερθούν) αλλά και συντροφικής συνύπαρξης τουλάχιστον μια δεκαετίας στους κόλπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Δεν κατανοώ δηλαδή γιατί να αναφέρεται τώρα το SWP (που είναι παραπαίδι των εργατικών) ή ας πούμε να θυμηθούμε αξιομνημόνευτες πατάτες για τις δημοτικές-περιφερειακές με στήριξη σε ΠΑΣΟΚ το 2009 έναντι της “δεξιάς” ή στον “αριστερό” ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
    Οπότε θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό να αφήνουμε τις υπόλοιπες οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτός κριτικής όταν πέρα από την ανοχή που του δείχνουν η κριτική τους είναι στα όρια του…”μαλώματος”.
    Ή να λέμε “κάνω κριτική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ” αλλά “εννοώ το ΣΕΚ” γιατί το ΝΑΡ υποστηρίζει κάτι διαφορετικό ή οι Ναρίτες στην “αυτοκριτική” τους για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τα ρίχνουν κυρίως στο ΣΕΚ και τούμπαλιν.

    Reply
    1. μεταβατικος σοσιαλιστης

      Ε, όταν δεν μπαίνεις στον κόπο να ασχοληθείς με το πώς δουλεύουν οι πολιτικές συμμαχίες ή γενικά οι ευρύτερες συμμαχίες όλα αυτά θα σε κουράζουν. Θες απλά ένα ΣΕΚ που με κάποιες ακραίες θέσεις του και που δεν είναι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα μπορείς να κάνεις ένα τσουβάλιασμα με τις άλλες δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κάνεις εύκολη κριτική, όπως πάνω-κάτω κάνει η ΚΟΜΕΠ. Η ύπαρξη όμως αντεγκλήσεων ,και πολλές φορές σοβαρών κιόλας, δεν μπορεί να δικαιολογεί την πεισματική άρνηση συγκρότησης σοβαρών (και όχι με τον εαυτό μας) συμμαχιών για τα πιο σημαντικά και ζωτικά θέματα της εργατικής τάξης.

      Έρχεται όμως η ζωή και σε βάζει να κατεβαίνεις με ένα γενικό σύνθημα να φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά κάτω από τη σημαία της αντίδρασης και καταλαβαίνεις και τους συμβιβασμούς και τα πάντα, αλλά σιγά μην το παραδεχτείς.

      Και δε μιλάμε καλύτερα για το τι λέει το ΚΚΕ για Ουκρανία και Συρία και τον πόλεμο που έχει και κάποια αξία; Να προστατέψουν εκεί οι σφοι τα εθνικά δίκαια ή είναι κάτω από ξένη σημαία; Είναι άδικος ή δίκαιος ο πόλεμος τους; Αν οι πόλεμοι αυτοί είναι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις τι δουλειά έχει το ΚΚΕ με τα ΚΚ Ουκρανίας και Συρίας εφόσον είναι ξεκάθαρα σοσιαλσωβινιστικά; Και τι διαφορά έχει μια τέτοια ανάλυση τελικά με τις θέσεις του ΝΑΡ;

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.