.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαδήλωση–συναυλία στις 15/9 σε Ομόνοια–Σύνταγμα και για 18/9 στο Κερατσίνι


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΕ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα – Ποτέ ξανά φασισμός!

Όχι στην Ευρώπη φρούριο – ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες

Φέτος τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα βρίσκουν το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη σε συναγερμό.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη και όσα ακολούθησαν, δείχνουν το βάρβαρο, ρατσιστικό χαρακτήρα της «Ευρώπης-Φρούριο» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και «πλατφόρμες αποβίβασης», απελάσεις και «επαναπροωθήσεις», έρχονται να συμπληρώσουν τη φρίκη που σκορπάνε οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων.

Είναι συνειδητή επιλογή των αρχουσών τάξεων που με το ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη διαρκή λιτότητα, και τη φτώχεια. Όλη η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ευθυγραμμίζονται με τις ρατσιστικές απαιτήσεις του Τραμπ, του Σαλβίνι, της Λεπέν και του Ζεεχόφερ.

Οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές εκστρατείες που γίνονται επίσημες κρατικές πολιτικές και της Ε.Ε, δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών που σηκώνουν κεφάλι. Τα ρατσιστικά πογκρόμ στο Κέμνιτς που οργάνωσαν οι φασίστες είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Στην Ελλάδα, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ξαναβγεί στους δρόμους και να διεκδικήσει χώρο μέσα από τις εθνικιστικές εκστρατείες γενικά και για το Μακεδονικό συγκεκριμένα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε, όπως δείχνει και η πρόσφατη διμερής συμφωνία με την κυβέρνηση της Μέρκελ. Η εφαρμογή της θα σημάνει χιλιάδες «επαναπροωθήσεις» προσφύγων και μεταναστών, το γέμισμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να γίνει το κεφαλοχώρι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή και ταυτόχρονα ο συνοριοφύλακας της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. «Είμαστε περισσότεροι!» φώναξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Κέμνιτς και σε όλες τις γερμανικές πόλεις. Είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες πολιόρκησαν τον Σαλβίνι και τον Ορμπαν στο Μιλάνο. Στην Ελλάδα το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα που άνοιξε τα σχολεία στα προσφυγόπουλα, οι αγώνες που κάθισαν στο σκαμνί τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είναι ζωντανό.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από την συμφωνία του αίσχους της ΕΕ της 28 Ιούνη και τη διμερή συμφωνία με την Γερμανία.

Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά.

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς να επιβάλλουν με τη δράση τους ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος. Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δρόμο στη δεξιά και τη φασιστική απειλή δεν θα τον φράξουν οι υποκριτικές διακηρύξεις του Τσίπρα που αγκαλιάζεται με τη Μέρκελ, θα τον φράξουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το δικό της μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατεί μαχητικά και ενωτικά σε αυτούς τους αγώνες.

Στηρίζει και συμμετέχει με όλη τη δύναμή της στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συναυλία στο Σύνταγμα το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη και στη συνέχεια στη διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος.

Για να βροντοφωνάξουμε με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους: Στη φυλακή οι φασίστες-ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες/μετανάστες.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



43 σχόλια στο “Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαδήλωση–συναυλία στις 15/9 σε Ομόνοια–Σύνταγμα και για 18/9 στο Κερατσίνι

  1. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Τόσα χωριά έχουμε εγκαταλελειμμένα. Να πάν εκεί να δουλέψουνε και να παράξουνε. Στις πόλεις δεν έχουμε δουλειά ούτε οι ίδιοι, πόσα να δώσουμε για να τους ζήσουμε;

    Και τους δικούς μου στην Τασκένδη, στα μπαμπάκια του στείλανε, δεν τους δώσαν κατοικία πολυτελείας.

    Reply
    1. Left G700

      Φίλε Γιώργο Λυγκουνάκη, ούτε που φαντάζεσαι τι έχεις ν’ ακούσεις γι’ αυτό το σχόλιο (το πιο ευγενικό: «άσε μας, ρε ρατσιστή! να πας σε κάνα Χρυσαυγίτικο μπλογκ να τα πεις αυτά!»). Κι αν δεν ακούσεις, θα οφείλεται σε αυτό το σχόλιό μου που, ίσως, κόψει τη φόρα στους εδώ πάσχοντες από τη γνωστή ασθένεια του μεταναστευτισμού.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Εγώ δε λέω να φύγουνε οι άνθρωποι. Δε με χωρίζει κάτι με όσους δεν είναι πιστοποιημένα εγκληματικά στοιχεία. Λέω να υπάρξει αξιοποίηση με ένα βαθμό κεντρικού σχεδιασμού, αυτό λέω. Και λέω να ακούσω και κάτι και για μένα που τι να κάνουμε ρε παιδιά γεννήθηκα Έλληνας. Και μένα μάνα με έκανε. Τόσα χρόνια ακούμε, ακούμε, ακούμε και δε γίνεται τίποτα.

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε Γιώργο Λυγκουνάκη, μη μου τα λες εμένα. Εγώ σε καταλαβαίνω. Όπως καταλαβαίνω και τι λες, πώς το λες και γιατί το λες. Άλλοι θα πέσουν να σε φάνε. Κι εσένα κι εμένα. Αλλά εμείς στο πόστο μας, έτσι; Ψυχή βαθιά! Σιγά μη μασήσουμε από τους κουφιοκεφαλάκηδες του No Border network που έχουν κάνει την ακροδεξιά αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη και όπως πάνε θα τη φέρουν και σε θεση οδηγού!

        2. San Rocco

          Φίλε Γιώργο, και εγώ γεννήθηκα Ελληνας. Και με χωρίζουν πολύ περισσότερα από τα εγκληματικά ελληνικά άτομα, παρά από τους πρόσφυγες που δεν εγκληματούν και που είναι φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία.

          Εγραψα με αφορμή το σχόλιο σου και το παρακάτω και το ξαναγράφω: ΗΔΗ εδώ και δεκαετία και βάλε, οι μετανάστες που δουλεύουν στα χωράφια της χώρας, είναι πάρα πολλοί. Και δουλεύουν με μισθούς και συνθήκες εργασίας, ΞΕΦΤΙΛΑ! Και δουλεύουν σε αγροτικές δουλειές που ΔΕΝ πάνε Ελληνες. Όπως λοιπόν το λαϊκό μας κίνημα αγωνίζεται για τους Ελληνες φτωχούς, γιατί φτωχοί είμαστε και εμείς, έτσι πρέπει να αγωνιστεί και για τους μετανάστες φτωχούς και για τους πρόσφυγες. Και ανεπαρκώς μεν αλλά το κάνει.

          Για το ότι δεν γίνεται τίποτα, φταίνε πολλά: Φταίει πάνω απ όλα το καπιταλιστικό σύστημα με τις νόρμες του, τους στόχους του, τις επιλογές του. Φταίει ο εθνικισμός που δηλητηριάζει τον κόσμο ένθεν κακείθεν με ψέματα, απάτες και πλύση εγκεφάλου που διαχέεται απο όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ που γουστάρουν τον εθνικισμό.

          Φταίει και το ίδιο το λαϊκό/εργατικό κίνημα, το κομμουνιστικό καιτο αναρχικό κίνημα, επειδή δεν μπορούμε να βρούμε έυκολα τρόπους ευρύτερης γείωσης των χειραφετητικών/απελευθερωτικών ιδεών. Αυτά αν προβληματοποιηθούν και υπερβούμε επιτέλους το άχρηστο και επηζήμιο δίπολο “κομματικός πατριωτισμός vs ενωτίτιδας και βλέπουμε”, θα μας βοηθήσουν να βρούμε λύση.

          Πάντως, το να πάνε οι πρόσφυγες να δουλέψουν στα νησιά που προτείνεις, έχει ΗΔΗ γίνει: Δουλεύουν σε πολλά νησιά με καθεστώς γαλέρας σε ελληνες καπιταλιστές, μαζί με έλληνες εργαζόμενους που δουλεύουν σε πολύ κοντινές πια, συνθήκες…..

        3. San Rocco

          Επίσης, οι σαχλαμάρες που λένε μερικοί ότι δλδ η ριζοσπαστική αριστερά με τις θεσεις της άνοιξε τον δρόμο στην ακροδεξιά στην Ευρώπη, είναι τουλάχιστον για γέλια:

          Α. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης εκτός Γαλλίας, είτε είναι πολύ μικρής εμβέλειας, είτε απλά ΔΕΝ υπάρχει αντικαπιταλιστική Αριστερά: Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, κλπ. ΕΚΛΕΙ γιατί ανέβηκε η ακροδεξιά και οι εθνικιστές αφού ΔΕΝ υπάρχει αντικαπιταλιστική Αριστερά που να….την αβαντάρει με τις θέσεις της; Ε; Μήπως είναι λοιπόν μια τεράστια μπαρούφα το εν λόγω επιχείρημα;

          Β. Που λοιπόν οφείλεται η άνοδος της ακροδεξιάς και του εθνικισμού;

          α. Στην ίδια την επιδίωξη των εθνικών κεφαλαίων και άρα και των εθνών/κρατών, για αναδιάταξη της διαπραγματευτικής ισχύος και των συνακόλουθων συμμαχιών εντός της ΕΕ: Η πίτα μικρυνε, νέοι ιμπεριαλισμοί αναδύονται (Ρωσία/Κίνα) υπό την μορφή ενός ανατολικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ, το δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ κουτσαίνει λιγο, οι λυσσασμένες διαμάχες μεταξύ εθνών/κρατών και μεταξύ των συμμαχιών τους εντείνονται για νέες μοιρασιές πρώτων υλών, ενεργειακών πόρων, γεωπολιτικής ισχύος κλπ.

          β. Στην καταστροφή και την ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων από το δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ μέσω πολέμων (πχ Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν κλπ), που δημιουργούν αναπόφευκτα μεταναστευτικές ροές κλπ.

          γ. Στην ανυπαρξία κριτικής στην νέα εθνική ενότητα σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Σουηδία εκ μέρους της Αριστεράς. Με συνέπεια, να μένουν στο απυρόβλητο όλες οι εθνικιστικές παπαριές και να κερδίζουν πληθυσμούς που αφενός στενάζουν απο την καπιταλιστική βαρβαρότητα, αφετέρου, δεν ελπίζουν τίποτα άλλο απο το να δεθούν με τους πλούσιους του κράτους έθνους “τους”, μπας και τη σκαπουλάρουν. Η Αριστερά σε αυτές τις χώρες, το μόνο που ψελλίζει είναι “ψήφο στην σοσιαλδημοκρατία για να μην έρθουν οι εθνικιστές”, “αγάπη βρε γαμώτο και όχι μίσος” και άλλα τέτια παπατζίδικα.

          δ. Στην υπαρξη της Αριστεράς του κεφαλαίου. ΑΝ κάτι και καλά “αριστερό” είναι που αβαντάρει τους μόνιμους υπαλληλους του καπιταλισμού που είναι οι εθνικιστές, αυτό είναι η αριστερά του κεφαλαίου. Που ξέρει όταν είναιστην αντιπολίτυεση να κλαίει και να οδύρεται για την φτώχεια του κόσμου, αλλά μόλις βγει κυβέρνηση, εφαρμόζει τις πιο αποτελεσματικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος του κόσμου. Και βρίσκουν ευκαιρία οι μόνιμοι αγαπημένοι υπάλληλοι του καπιταλισμού οι ακροδεξιοί και οι εθνικιστές, να πουλάνε ψέματα και φύκια.

          ε. Τραγωδία για τον κόσμο στην Ευρώπη και αλλού, είναι ακριβώς η έλλειψη μιας σύγχρονης κομμουνιστικής Αριστεράς. Που αφενός θα απορρίπτει τον καπιταλισμό καΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΈΙ και δεν θα κλαίει ζητώντας “μόνο αγάπη” και ψήφο στους Εργγατικούς για να μην έρθουν οι εθνικιστές και αφετέρου δεν θα κοιμάται πνιγμένη στα θυμιατά του Στάλιν, του Τρότσκι, του Μάο κλπ.

        4. ένας

          “…ΕΚ(Λ)ΕΙ γιατί ανέβηκε η ακροδεξιά και οι εθνικιστές αφού ΔΕΝ υπάρχει αντικαπιταλιστική Αριστερά που να….την αβαντάρει με τις θέσεις της;”
          Δεν “υπάρχει”;
          Μήπως, όμως, ΥΠΗΡΧΕ, κι αφού έκανε την …βρωμοδουλίτσα της, ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ, ως μη έχουσα αντικείμενο;
          Και ξέρεις ποιά ήταν η βρωμοδουλίτσα του οπορτουνισμού, που εμφανίζεται είτε σαν καθαρός ρεφορμισμός (σοσιαλδημοκράτες, τσυριζολαετζήδες παρ’ ημίν), είτε σαν ….”αντικαπιταλιστική” Αριστερά!
          Ε;!

        5. San Rocco

          Να τα βάλουμε σε μια σειρά:

          Α. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αντικαπιταλιστική/κομμουνιστική Αριστερά, είτε δεν υπάρχει, είτε είναι πολύ μειοψηφική. Αυτό που υπήρχε και υπάρχει είναι, η σοσιαλδημοκρατία και τα πολύ μειοψηφικά πια, ΚΚ.

          Β. Η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας και των ΚΚ βοηθά την άνοδο των μόνιμων και αγαπημένων υπαλλήλων του καπιταλισμού, των εθνικιστών και της ακροδεξιας; ΝΑΙ, αλλά γιατί; Επειδή μήπως είναι αντικαπιταλιστικη και φοβούνται οι μάζες; ΟΧΙ. Αλλά διότι η πολιτική σοσιαλδημοκρατίας και ΚΚ (δλδ πάλι σοσιαλδημοκρατίας) είναι η ίδια καπιταλιστική. Πχ, Δείτε τα ΚΚ Γαλλίας, ΚΚΤσεχίας, ΚΚ Ρωσίας, ΚΚ Αυστρίας, ΚΚ Ουγγαρίας. Καθαρή σοσιαλδημοκρατική πολιτική εδώ και δεκαετίες.

          Γ. Απο την άλλη μεριά, ειδικά τα ΚΚ έχουν ελάχιστο πολιτικό βάρος σε αυτές τις χώρες πλην Ρωσίας και Τσεχίας. Οπότε, όσο σοσιαλδημοκρατική γραμμή και αν έχουν, δεν είναι αυτά τα κυρια υπέυθυνα για τον εθνικισμό. Οι κύριοι υέυθυνοι είναι αυτά που προανέφερα: Είναι οι επιδιώξεις των εθνικών καπιταλιστικών τάξεων των εθνών/κρατών που αβαντάρουν τον εθνικισμό στις χώρες τους, για να επαναδιαπραγματευθούν την θέση τους στο ευρωπαϊκό και διεθνές είπεδο που ρευστοποιείται λόγω λυσσαλέων καπιταλιστικων ανταγωνισμών.

          Είναι η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε πια, το “όλοι είναι ίδιοι” που ηγεμονεύει καταλυτικά στα μυαλά των καταπιεσμένων. Είναι η ψήφος στους Εργατικούς κάθε χώρας απο τα όποια και ελαχίστου βάρους κόμματα που αναφέρονται στην αντικαπιταλιστική Αριστερά (πχ SWP Αγγλία), που κάνει τον κόσμο να λέει “και αυτοί ίδιοι είναι”.

          Είναι η ανυπαρξία σύγχρονης αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς η οποία δεν θα κοιμάται πνιγμένη στα θυμιατα Στάλιν, Τρίτσκι, Μάο. Δεν θα κοιμάται αντιλαμβανόμενη σαν μαυσωλείο τον Λένιν, και τον Μαρξ.

        6. Κ.Σ.

          είδαμε τα “αδελφά κόμματα” του ΚΚΕ στην Ευρώπη: υπέρ της αντιμεταναστευτικής πρότασης του Ουρμπάν που την έβαλε σε δημοψήφισμα στην Ουγγαρία, ψήφο στήριξης στην κυβέρνησης των Σοσιαλιστών στην Πορτογαλία κλπ κλπ

      2. San Rocco

        Α. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς (ο κατώτατος 751 ευρώ) για έλληνες και μετανάστες εργάτες. Ισα δικαιώματα στην εργασία, μαχητικός συνδικαλισμός στους χώρους δουλειάς.

        Να ορισμένα αιτήματα για τα οποία αγωνίζονται οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Τώρα το δίπολο “πόλη/χωριό” είναι ψευτοδίπολο. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθός και ασφαλιστικά δικαιώματα τόσο στη πόλη, όσο και στο χωριό.

        Β. Οι ΜΚΟ φεύγουν σε ένα χρόνο απο Ελλάδα, το ελληνικό κράτος έρχεται! Μέχρι τώρα, ΟΛΑ τα χρήματα για το προσφυγικό, είναι χρήματα της ΕΕ και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ τα οποία διαμεσολαβούνται από τις ΜΚΟ (ξενώνες, ενοικιαση σπιτιών, βοηθήματα των 200 ε για ορισμένους πρόσφυγες). Αρα καταρχήν οι εθνικιστές λένε ΨΕΜΑΤΑ όταν μιλούνε για “χρήματα που μας παίρνουν οι πρόσφυγες”, “δεν έχουν επιδόματα οι έλληνες και έχουν οι πρόσφυγες”, “μας παίρνουν τα σπίτια οι πρ΄σφυγες” κα ιάλλα τέτια γελοία και επικίνδυνα ψέματα που φτιάχνουν όμως, πραγματικότητα στα μυαλά αρκετών επιπόλαιων.

        Μετά το ’19 η διαχείριση του προσφυγικού άρα και τα χρήματα, περνά στα χέρια του ελληνικού κράτους. ΑΝ μία φορά είχαν απατεωνιές, ρεμούλες και σκάνδαλα οι καπιταλιστικές ΜΚΟ, φανταστείτε ΤΙ έχει να γίνει όταν το ελληνικό κράτος αναλάβει την διαχείριση των κονδυλίων! Μιλάμε για τρελό πάρτι.

        Και φυσικά πρόσφυγες και μετανάστες στον κουβά, όπως και σήμερα και ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Αρα, πρέπει από τώρα, το ελληνικό λαϊκό κίνημα να πάρουμε συγκεκριμένες και απτές θέσεις και πράξεις:

        — Αφομοίωση των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες και στο λαϊκό κίνημα (όσο γίνεται) άρα, πρέπει να πηγαίνουν σχολεία τα παιδιά, άρα πρέπει να φτιαχτούν ανοιχτές δομές εντός οικιστικών ιστών. Με σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

        — Χτύπημα των έμφυλων, ρατσιστικών, θρησκευρικών μισαλλοδοξιών εντός των μεταναστών/προσφύγων, όπως κάνουμε και εντός των ντόπιων! Η θρησκευτική μισσαλοδοξία είναι βάρβαρη είτε στην χριστιανική, είτε στην ισλαμική εκδοχή της! Το ίδιο και η καταπίεση των γυναικών, το έμφυλο κλπ.

        Reply
        1. San Rocco

          Να τονίσω, ότι και μετά την αποχώρηση των άθλιων ΜΚΟ, και την ανάληψη της διαχείρισης από το ελληνικό κράτος, ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ από κονδύλια της ΕΕ (ΕΣΠΑ και άλλα τέτοια καπιταλιστικά).

          Ε ρε πάρτι ρεμούλας που έχει να γίνει από το ελληνικό κράτος (η διαχείριση αρκετών δομών θα περάσει στους….. δήμους), την αστυνομία, το κεφάλαιο κλπ. Και φυσικά, πόσο αδιάφορο θα είναι το ελληνικο κράτος για ομαλή ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτό, και το λαϊκό/εργατικό κίνημα πρέπει σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για ομαλή ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες. Με παράλληλο αγώνα εναντίον της διαφθοράς του ελληνικού κράτους, του κεφαλαίου. Και με διαρκή και πεισματική ενημέρωση των γειτονιών της χώρας μας ότι, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Δεν τις γλιτώνει κανείς και δεν πρόκειται να σταματήσουν! Εκτός και αν γίνει επανάσταση και ο κόσμος αποφασίσει να ανατρέψει μια για πάντα τον καπιταλισμό, ή εκτός και αν αποφασίσουν να ρίξουν πυρηνικά, οπότε, μπορεί και να είναι ωφέλιμο μακροπρόθεσμα για το οικοσύστημα, μιας και θα εξαφανιστεί ο μεγαλύτερος τραμπούκος όλων των εποχών, που είναι το γένος των ανθρώπων.

    2. San Rocco

      Επίσης, ΗΔΗ οι μετανάστες (που υπολογίζονται σε 700-800.000 πανελλαδικά), πάνε σε πολλά χωριά φίλε Γιώργο Λυγκουνάκη, και δουλευουν στις ελιές, και γενικά σε όλες τις αγροτικές δουλειές, τις οποίες η πλειοψηφία των ελλήνων νέων τις αρνειται!

      Και φυσικά οι μετανάστες δουλεύουν με μεροκάματα των 20-25 ευρώ ημερησίως, ενώ υπάρχουν κα ιπεριπτώσεις που το ελληνικό αφεντικό αντι να τους πληρώσει για την δουλειά, τους καρφώνει μετά την δουλειά, στην αστυνομία! Και φυσικά και η δουλειά του γίνεται, και τζάμπα γίνεται. ΑΥΤΗ είναι η πραγματικότητα.

      Συνεπώς, το αίτημα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπή μισθό και ίσα δικαιώματα για έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, πρέπει να μπει πρώτο στην αξιολόγησή μας και στους αγώνες μας για αυτό το θέμα.

      Reply
      1. Γιάννης Σ.

        San Rocco, δυστυχώς, το site, έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα βαθμολόγησης των σχολίων και δεν μπορώ να δώσω στα δικά σου τον πολύ καλό βαθμό που θα ήθελα… Μερικές μόνο (μικρο)ενστάσεις θα ήθελα να σου κάνω:
        1. Γράφεις κάπου: “Η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας και των ΚΚ βοηθά την άνοδο των μόνιμων και αγαπημένων υπαλλήλων του καπιταλισμού, των εθνικιστών και της ακροδεξιας; ΝΑΙ, αλλά γιατί; Επειδή μήπως είναι αντικαπιταλιστικη και φοβούνται οι μάζες; ΟΧΙ.”. Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Όποιοι ενισχύουν το φασισμό και τον καπιταλισμό, δεν το κάνουν με την έννοια, ότι δεν “έχουν πού αλλού να πάνε”, αλλά θετικά. Η ανεπάρκεια της σοσιαλδημοκρατίας και των ΚΚ, από μόνη της, θα οδηγούσε στο λευκό, άκυρο, αποχή, στην ιδιώτευση κλπ. Δυστυχώς υπάρχει μπόλικος φασισμός στην κοινωνία, κι αν δεν είναι “ανοιχτός”, θα είναι “υφέρπων” κλπ. Και ΝΑΙ, σε ένα βαθμό, την αντικαπιταλιστική πολιτική, τη φοβούνται (τουλάχιστον αρκετά, τουλάχιστον ακόμα) οι μάζες. Μπορεί να μη θέλουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τη φτώχεια, την ανεργία κλπ, αλλά, για να παραφράσω τον Τσίπρα, “Δε θέλουν και το σοσιαλισμό”… Γι’ αυτό και η ψήφος, ακόμα κι αυτού του ήδη από το ’12 ευνουχισμένου, ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επιτυχία…
        2. Γράφεις κάπου αλλού: ” Οι ΜΚΟ φεύγουν σε ένα χρόνο απο Ελλάδα, το ελληνικό κράτος έρχεται! Μέχρι τώρα, ΟΛΑ τα χρήματα για το προσφυγικό, είναι χρήματα της ΕΕ και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ τα οποία διαμεσολαβούνται από τις ΜΚΟ (ξενώνες, ενοικιαση σπιτιών, βοηθήματα των 200 ε για ορισμένους πρόσφυγες). Αρα καταρχήν οι εθνικιστές λένε ΨΕΜΑΤΑ όταν μιλούνε για «χρήματα που μας παίρνουν οι πρόσφυγες», «δεν έχουν επιδόματα οι έλληνες και έχουν οι πρόσφυγες», «μας παίρνουν τα σπίτια οι πρ΄σφυγες» κα ιάλλα τέτια γελοία και επικίνδυνα ψέματα που φτιάχνουν όμως, πραγματικότητα στα μυαλά αρκετών επιπόλαιων.

        Μετά το ’19 η διαχείριση του προσφυγικού άρα και τα χρήματα, περνά στα χέρια του ελληνικού κράτους. ΑΝ μία φορά είχαν απατεωνιές, ρεμούλες και σκάνδαλα οι καπιταλιστικές ΜΚΟ, φανταστείτε ΤΙ έχει να γίνει όταν το ελληνικό κράτος αναλάβει την διαχείριση των κονδυλίων! Μιλάμε για τρελό πάρτι.”. Σίγουρα, το ελληνικό κράτος είναι διεφθαρμένο, όπως είναι σε τόσες και τόσες δραστηριότητές του, όταν όμως θέλουμε να υπάρχουν δημόσιες δομές, το κράτος δε θέλουμε; Φυσικά, απαραίτητα, πρέπει να προστεθεί ότι “όλα να γίνονται υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο”, αλλά τα λαμόγια των ΜΚΟ πρέπει να φύγουν πάση θυσία!
        3. Σέβομαι τους περισσότερους εργαζομένους, Έλληνες και μετανάστες, όπως και τις περισσότερες δουλειές. Δε δέχομαι όμως ότι “και καλά” οι μετανάστες “κάνουν κατά βάση, δουλειές που δεν κάνουν οι ντόπιοι”. Δηλαδή τί σημαίνει αυτό; Ότι οι “ντόπιοι” είναι “τεμπέληδες και βολεμένοι”; Μήπως οι “ντόπιοι” θέλουν να γίνουν ΔΥ, ενώ οι μετανάστες είναι “πιο ανταγωνιστικοί και πιο παραγωγικοί”; Απλά, οι μετανάστες λόγω αναγκών και συνθηκών, κάνουν κάποιες “τιποτένιες” δουλειές και τις κάνουν σαν τα μυρμήγκια, μέχρι όμως να “ανέβουν σκαλοπάτι” και να αφήσουν αυτές τις δουλειές για την επόμενη “σειρά” μεταναστών κοκ. Από την άλλη οι “ντόπιοι” αν δεν κάνουμε (γιατί κι εγώ “ντόπιος” είμαι) αυτές τις δουλειές, ο βασικός λόγος είναι ότι, κι εμείς λόγω συνθηκών, καταφέραμε, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, να σπουδάσουμε, να αποκτήσουμε μια ανώτερη μόρφωση, και άρα να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Ακόμα και οι μετανάστες, καθώς “παλιώνουν”, οι επόμενες γενιές τους, διεκδικούν κι αυτές (δικαίως φυσικά) αυτή την καλύτερη ζωή. Καλό είναι λοιπόν, να μην απαξιώνουμε ούτε τις σπουδές ειδικά, ούτε τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής, έστω και εντός του καπιταλισμού. Σε αυτό το θέμα, τη λύση τη δίνει και πάλι το Εργατικό Κίνημα, με το αίτημά του για “Ισότητα σε δικαιώματα και υποχρεώσεις σε Έλληνες και μετανάστες”, ώστε να μην υπάρχει “προτίμηση” από τα αφεντικά στους μετανάστες, και από την άλλη οι (συγκεκριμένοι) “ντόπιοι” να κατηγορούν τους μετανάστες ότι “μας παίρνουν τις δουλειές” κλπ
        Αυτά

        Reply
        1. San Rocco

          Γιάννη Σ, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Μερικές επισημάνσεις:

          α. Και φυσικά οι ντόπιοι δεν είναι τεμπέληδες! Αυτός είναι ο μύθος των καπιταλιστών φιλελέδων που θέλουν να τα ξεπατώσουν όλα και για να κάνουν καμιά συμμαχία με επιπόλαια κοινωνικά στρώματα, λένε αυτές τις αηδίες.

          Αλλο τεμπέλης, άλλο “δεν θέλω να δουλέψω σε αγροτικές δουλειές”. Ισχύει και το πρώτο και το δεύτερο: “Δεν είμαι τεμπέλης, αλλά δεν θέλω να πάω και να δουλέψω στα χωράφια”. Αυτή είναι η πραγματικότητα των περισσότερων ντόπιων. Και μάλιστα, όταν, δίνουν οι έλληνες εργοδότες 25 ευρώ μεροκάματο για 10 ώρες δουλειά. Και ανασφάλιστα.

          β. Συμφωνώ ότι υπάρχει χρόνιο υπόστρωμα στην κοινωνία (και στην εργατική τάξη) όπου βοηθά σήμερα την επανεμφάνιση πολιτικών φασιστικών κομμάτων: Ο σεξισμός, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, οι θρησκευτικές μισαλοδοξίες, όλα αυτά, αποτελούν το μακραίωνο κοινωνικό ιδεολογικό υπόστρωμα μεγάλων τμημάτων των κοινωνιών και είναι ΠΡΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ. Ερχεται και η πολιτική του κεφαλαίου και του καπιταλιστικού έθνους/κράτους και ενισχύουν κατα το δοκούν τον εθνικισμό και τον φασισμό μιας και πάντα εξηπυρετούν το κεφάλαιο και το κράτος, και ΔΕΝΕΙ το γλυκό! Και άμα σκάσει και καμιά οικονομική κρίση όπως σήμερα, ΝΑ οι τρεις αιτίες γέννησης και μαζικοποίησης του εθνικισμού/φασισμού.

          3. Οι περισσότερες ΜΚΟ και ειδικά αυτές που ασχολούνται με το προσφυγικό είναι απλά, καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τίποτα άλλο. Που στόχο έχουν το κέρδος. Και για να βγάλουν κέρδος, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι καπιταλιστές έλληνες ή ξένοι, θα κάνουν και κομπίνες και σκάνδαλα. ΑΥΤΟΣ είναι ο καπιταλισμός. Εννοείται λοιπόν, πως πρέπει να γκρεμοτσακιστούν και να φύγουν! Χτες! Απλά τόνισα, ότι αυτό που θα έρθει θα είναι το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος με τα γνωστά ήθη και έθιμα. Και χρειάζονται αγώνες τόσο ενάντια στις ΜΚΟ όσο και στο κράτος. Με αιτήματα που και να εξυπηρετούν τους εκεί εργαζόμενους, αλλά και να θίγουν τον πυρήνα ύπαρξης των ΜΚΟ και του κράτους στο προσφυγικό.

    3. Κ.Σ.

      αν είναι να φτιάξουμε μια Αριστερά που θα αναπαράγει ότι λέει ο Πλεύρης και η Χρ. Αυγή, δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτα. Κράτα για τον εαυτό σου αυτές τις παρακμιακές ρατσιστικές εξυπνάδες.

      Reply
  2. Κώστας

    Ο Λυγκουνάκης και ο Ουλτρα Ράιτ τζι εφτακόσα γιατί δεν πάνε στα χωριά να δουλέψουν ? Δεν έχουμε δουλειά εμείς οι υπόλοιποι, θα έχουμε και τον Λυγκουνάκη με τον ούλτρα ραιτ τζι εφτακόσα ? Πόσα να δώσουμε για να τους ζήσουμε ?

    Επίσης κανένας χώρος της αριστεράς με τον οποίον κάποιος επικαλείται οργανωτική σχέση δεν φέρει ευθύνη για ξενοφοβικά σχόλια όταν δεν υπάρχει μισή ένδειξη πως ο χώρος αυτός ως μετωπική συσπείρωση, ή η μεγαλύτερη συνιστώσα του με την οποία συγκεκριμένα έχει αυτός επικαλεστεί σχέση, στηρίζει ακροδεξιές ξενοφοβικές απόψεις.

    Κώστας

    Reply
  3. Left G700

    Αμ τα είπα εγώ ο π@@στης, δεν τα είπα; ;-) :-) Και πού ‘σαι ακόμα! Μόλις πλακώσει εδώ κάνας ανασυγκροτησιακός nezard και οι άλλοι από το τροτσκιστομάνι έχουμε να γίνουμε μια ωραία ατμόσφαιρα… Μα μια ωραία ατμόσφαιρα… ;-) :-)

    https://www.youtube.com/watch?v=-0D3cotZvAc

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Πω πω, πόλεμος έγινε μέχρι να ξαναμπώ…

    San Rocco τα ξέρω όλα αυτά που λες, όπως και όλοι όσοι είμαστε στο κίνημα χρόνια. Όλα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σου ποστ. Και συμφωνώ. Μίλησα για το τι πιστεύω πως πρέπει να γίνει ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και όχι σήμερα.

    Και στο σοσιαλισμό υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς, ταξική πολιτική χωρίς κεντρικό σχεδιασμό δεν υπάρχει.

    Τώρα ο Κωστάκης δεν κατάλαβα τι εννοούσε με το τελευταίο, γιατί τουλάχιστον εγώ δεν έχω επικαλεστεί ποτέ οργανωτική σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΝΑΡ, γιατί αυτό κατάλαβα εννοεί.

    Αλλά θα απαντήσω.

    Κωστάκη, δεν πήγα στο χωριό μου με τα δέκα σπίτια γιατί έχει μείνει τόσο κλειστό σα κοινωνία, που ούτε εγώ δεν είμαι ευπρόσδεκτος. Και δεν πήγα στα γύρω χωριά γιατί είναι χωριά φαντάσματα.

    Και αν θες να μάθεις στο παραλιακό κεφαλοχώρι, τα μαγαζιά της παραλίας τα έχουν όλα Αλβανοί, Ρουμάνοι και Βούλγαροι οι οποίοι ήρθαν να δουλέψουν το ’90, δούλεψαν, μάζεψαν την ώρα που οι Έλληνες άραζαν στα καφενεία, και τώρα τα έχουν αγοράσει όλα ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ.

    Και θα σου πω και κάτι άλλο Κωστάκη, που ίσως σε ξενίσει. Τα παιδιά τους μιλάνε Ελληνικά με Κρητική προφορά. Τα εγγόνια τους, θα είναι Κρητικοί κανονικοί.

    Το πρόβλημα είναι καθαρά ταξικό και όχι εθνοτικό. Έχω ακούσει με τα αυτιά μου στην Αθήνα Αλβανούς να λένε για τους Πακιστανούς “έξω οι ξένοι”. Έχω δει Χρυσαυγίτες Αλβανούς και Ρωσσοπόντιους. Έχω δει Πακιστανό σε αποθήκη να μαστιγώνει άλλους Πακιστανούς.

    Σέβομαι απεριόριστα τους ξένους που γράφονται στο συνδικάτο τους και παλεύουνε. Αλλά και σε αυτόν τον τομέα τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και σε αυτό φταίνε ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, όχι οι ξένοι.

    Reply
    1. Κώστας

      Λυγκουνάκη περί του να μην χρεωθούν οι ακροδεξιές απόψεις σε οργανωμένους χώρους δεν εννοούσα εσένα αλλά τον άλλον που το πιστεύει και έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια στο ότι χρειαζόμαστε μια αριστερά λίγο εθνικιστική, λίγο ξενοφοβική και λίγο σεξιστική για να μην πάει ο κόσμος στην ακροδεξιά. Ε αυτο δεν είναι αριστερά, αυτό είναι ο Ορμπάν για να μην πάει ο κόσμος στο Jobbik και τελικά πάει και στα 2.

      Τα περί του χωριού σου κλπ, ή ότι εμένα θα με … ξενίσει που στο χωριο σου οι μετανάστες ενσωματώθηκαν τι τα θες ? Εμένα θα ξενίσει ? Εσύ τα έβαλες με τους μετανάστες και θα ξενίσει εμένα ? Να αλλάξεις κουβέντα προπαθείς ? Διατύπωσες ένα τυπικό ακροδεξιό ιδεολόγημα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα ούτε καν σύμφωνα με την κατεστημένη οικονομική επιστήμη, δηλ ότι οι μετανάστες σχετίζονται με την ανεργία. Θα έπαιρνες απάντηση, μπορεί να μην σε εκπροσωπεί καν, ας μην το έλεγες.

      Οι μετανάστες λοιπόν όπως και κάθε αύξηση του εργατικού δυναμικού παράγουν, καταναλώνουν, πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές. Αν έχουν σημαντικό πραγματικό εισόδημα αυξάνουν την ζήτηση για προιόντα άρα και για εργασία. Το σημείο κορεσμού του κεφαλαίου ως παραγωγικός συντελεστής δεν μπορεί να εντοπιστεί σε συνθήκες καπιταλισμού. Και σήμερα έχουμε ανεργία γιατί το κεφάλαιο είναι σε αργεία και όχι γιατί έχουμε πολλούς εργαζόμενους. Άλλωστε αν οι μετανάστες δεν έχουν πραγματικό εισόδημα που τους επιτρέπει να προσφέρουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία δεν φταίνε και η σύγχυση θύτη-θύματος είναι κλασική παγίδα του καπιταλισμού Επίσης εκτος από την οικονομική μετανάστευση έχουμε και το σχετικά διακριτό φαινόμενο των προσφυγικών ροών, πληθυσμών χωρίς καν φιλοδοξία ντε και καλά να μείνουν κλπ.

      Όλα πρέπει να τα συζητάμε και να τα αναλύουμε αλλά όχι με μπλεγμένα ακροδεξιά ιδεολογήματα (οι μετανάστες μας παίρνουν την δουλειά) και απελπισμένες προσπάθειες μετά να την βγεις από αριστερά και ταξικά. Οχι με ξαφνικές αποδράσεις στον κεντρικό σχεδιασμό για να κρύψεις αυτό που είπες, πως σήμερα οι μετανάστες είναι απέναντι στην γηγενή εργατική τάξη και της προξενούν ανεργία.

      Κώστας

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Κώστα, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια να σου εξηγήσω τι εννοούσα και μετά εγκαταλείπω τη μάχη και μείνε με όποια εντύπωση νομίζεις.

        Μιλάω πάντα με το δικό μου παράδειγμα που το ξέρω, φαντάζομαι και άλλες επαρχίες θα έχουν ανάλογα αν και όχι ίδια αφηγήματα.

        Είπα να πάνε ένα κομμάτι μεταναστών στην επαρχία με κεντρικό σχεδιασμό γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της επαρχίας είναι ερείπια και θέλει εργάτες για ολική ανοικοδόμηση. Δεν σημαίνει πως επειδή μπορεί να κατεβαίνουμε εμείς από την Αθήνα για τις αγροτικές εργασίες, μπορούμε και να το κάνουμε από μόνοι μας.

        Όχι, δεν μου προκαλούν οι μετανάστες ανεργία. Ξέρεις γιατί; Γιατί έχω ακόμα την πολυτέλεια να μπορώ να επιβιώνω σε ένα υποκατώτατο επίπεδο χωρίς να είμαι απολύτως εξαρτημένος από την εργασία για να ζήσω. Πράγμα που πάει να πει πως πολλές δουλειές που κάνουν εγώ δεν θα τις κάνω, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ αλλά γιατί έχω ακόμη κάποια στάνταρτς.

        Από την άλλη, δε μου περισσεύουνε να βγάλω να τους στηρίξω πράγμα που σημαίνει πως, όσο συσσωρεύονται, αντικειμενικά, τα πράματα θα ζορίσουν. Ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει πείνα ακόμα είναι τα συσσίτια, και αυτά, μη ξεγελιέσαι, είναι κυρίως αποτέλεσμα της δράσης ΜΚΟ, Εκκλησίας κλπ και όχι της οικονομικής δυνατότητας του κινήματος και των φτωχών στρωμάτων να συνεισφέρουν.

        Έχεις πεινάσει ποτέ; Ξέρεις πως νιώθεις όταν δεν έχεις φάει τρεις μέρες; Πίστεψε με, δεν θέλεις να βρεθείς να ζεις ανάμεσα σε πεινασμένους. Αυτό είναι το πρόβλημα μου από την υπερσυσσώρευση εξαθλιωμένων ανθρώπων στην πόλη και όχι η εργασία.

        Από την άλλη, οι μικροϊδιοκτήτες γης πιεζόμαστε αφόρητα με κάθε τρόπο να πουλήσουμε, μέσω φόρων, εγκατάλειψης των κοινοτήτων μας, ευθείων απειλών κατά περιπτώσεις κλπ. Το αποτέλεσμα θα είναι σε λίγα χρόνια όλη η γη στο νησί να έχει περάσει σε λίγα σόγια οι οποίοι μετά πιθανότατα θα μεταπωλήσουν σε μια πολυεθνική τύπου Μοσάντο. Αξιοποιούμε εργάτες, πέραν των άλλων για να καθυστερήσουμε το αναπόφευκτο, την απώλεια της γης μας.

        Και όχι, δεν νιώθω ένοχος που εγώ έχω ακόμα σπίτι στην Αθήνα να υπερασπιστώ. Δεν ξεσπίτωσα εγώ αυτούς τους ανθρώπους και δεν αποδέχομαι καμία απολύτως συνευθύνη.

        Reply
        1. San Rocco

          Γιώργο συμφωνώ μαζί σου όπως περιγράφει την κατάσταση στην ύπαιθρο και τα χωριά. Έτσι ειναι.

          Οι μετανάστες δουλεύουν σε δουλειές που δεν επιλέγουν οι Έλληνες, όχι γιατί είμαστε τεμπέληδες -τι είπαν κ άλλοι συντροφοι εδω μεσα- αλλα γιατί υπάρχουν ακομα δυνατότητες για άλλες λιγότερο βρώμικες και κουραστικές δουλειές.

          Συνεπώς, με βάση ΚΑΙ αυτό το επιχείρημα, καταρρέει ακομα ενα εθνικιστικό καπιταλιστικο ψεμα, οτι δλδ οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Επίσης: Οι ελληνες μικροϊδιοκτήτες γης, συντρίβονται απο 2 αιτίες: Α. Απο την επιλογή του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους και της ρε για σταδιακο πέρασμα της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια (ρο είπες πολύ καλά) και β. Απο την κατάρα του ατομισμου, του ” να κάνω την δουλίτσα μου σε βάρος των άλλων” που κουβαλάν ανέκαθεν! Για να συλλογικοποιουνταν οι μικροπαραγωγοι σε πρωτοβάθμιους δημοκρατικούς συναιτερισμους με την εξουσία στις συνελεύσεις των συνεταιρισμών και θα βλέπαμε όλοι πόσο θα αλλαζανε τα πράγματα στην επαρχία.

          Και σε διεκδηκητικο επίπεδο, αλλα και στο μακροεπιπεδο που αφορά το παρόν αλλα και το μέλλον μας: του τ ι παραγουμε, π ω ς το παράγουμε, γ ι α τ ι το παράγουμε. Δυστυχώς η απόπειρα των συνεταιρισμών που κρατάνε απο το ’80 τελειωσε άδοξα πνιγμένη μέσα στον ατομισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα σκάνδαλα. Μια νέα προσπάθεια συλλογικοποιησης πιο έμπειρη και σοφη μήπως πια ειναι κάτι παραπάνω απο αναγκαια;

        2. Κώστας

          Γιώργο μια μορφή λαικής εξουσίας θα μπορούσε να κάνει πολλά και στην πόλη και στο χωριό για την ένταξη των μεταναστών. Με την σημερινή αστική εξουσία, την ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους και τις ιμπεριαλιστικές στρατηγικες που προξενούν μεταναστευτικά και προσφυγικά ρέυματα η οποιαδήποτε συσχέτιση τους με την ανεργία εκτός από ένδειξη οικονομικού αναλφαβητισμού είναι ακούσια αναπαραγωγή ξενοφοβικού μύθου, ακούσια αν προέρχεται από έναν άνθρωπο του κινήματος. Είναι μια επιχειρηματολογία απέναντι στην οποία η αριστερά πρέπει να έχει μηδενική ανοχή. Για 3 λόγους.

          1)είναι μη ορθολογική επιστημονικά και η αριστερά δίνει την μάχη υλισμού κατά ιδεαλισμού στην σφαίρα των ιδεών. Οι μετανάστες δεν προκαλούν ανεργία σε κανέναν όχι μόνο σε σένα που είσαι μικροιδιοκτήτης. Η γη δεν είναι επίπεδη και οι μετανάστες δεν προκαλούν ανεργία, δεν συζητιούνται αυτά, λυπάμαι.
          2)δεν είναι ανθρωπιστική και εγώ δεν συμφωνώ με πολλούς στην αριστερά που θεωρούν πως το πολιτικά και ταξικά ορθό είναι να μην αναφέρουμε καν αυτό το στοιχείο. Θέλω να τους βοηθάω γιατί έτσι, και το έχω προσπαθήσει και σαν πολιτικός χώρος με καταλήψεις στέγης κλπ όσο μπόρεσα, γιατί δεν τα κάνανε όλα η Εκκλησία και οι ΜΚΟ. Και έχω προσπαθήσει να το κάνω με τρόπο που να τους κάνει υποκείμενο αγώνα και όχι παθητικό δέκτη βοήθειας
          3)ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στρέφονται εξίσου κατά των γηγενών εργατολαικών στρωμάτων γιατί τους στρέφουν κατά των πιο φτωχών από αυτούς και όχι απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το κράτος

          Κώστας

  5. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Εγώ είμαι που απάντησα έτσι; Τώρα μαθαίνω να σχολιάζω σε μπλογκ και δεν είναι όλα ίδια…

    Reply
  6. Νίκος

    Left χαιρετίσματα στον τυμπανιστή της ΛΑΕ που είναι σε κάθε πορεία της μπροστά στο μπλοκ και εθεάθη και στο συλλαλητήριο των Μακεδονομάχων να παίζει το τύμπανο του… Όσο για εσένα Γιώργο, αυτό βρήκες να σχολιάσεις στο ποστ για τα 5 χρόνια της δολοφονίας Φύσσα; Συγχαρητήρια!

    Reply
  7. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Δεν το πρόσεξα για τη δολοφονία Φϋσσα, ζητώ συγγνώμη. Για να ξέρεις, για τη δολοφονία Φύσσα, ήμουν από τους πρώτους που το πληροφορήθηκαν, δημοσιογράφος τότε στην Ελευθεροτυπία, και θυμάμαι να παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο περίοικο που σχόλαγε από τη δουλειά να προσέχει. Και όχι μόνο στη δολοφονία Φύσσα. Στη δολοφονία Γρηγορόπουλου, φοιτητής τότε, ήμουν από τους πρώτους που σκάσαν Εξάρχεια, χωρίς να έχω ιδέα ακόμη τι γίνεται, και τα είδα όλα από κοντά. Στη δολοφονία αν θέλεις Λαμπράκη, πρόγονος μου βουλευτής ΕΔΑ ήταν από τους βασικούς μάρτυρες. Είναι γνωστά και δημόσια αυτά για μένα.

    Συγγνώμη φίλε Νίκο, αλλά δεν θεωρώ πως τους νεκρούς πρέπει να τους βάζεις στο βάθρο. Κανείς τους δεν θέλησε να γίνει ήρωας. Κανείς τους δεν πήγε γυρεύοντας. ΟΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. Το θέμα είναι πως οργανώνεις τη πάλη για να νικήσεις, για να ζήσεις ΚΑΙ για να τους δικαιώσεις.

    Reply
  8. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Για να επανέλθω στημ γκρίνια η Ανταρσυα στηριζει κ τις δυο εκδηλωσεις ενω αυτοί που κανουν την εκδηλωση κ συναυλια στα λιπάσματα καταγγελουν το σεκ για τις μεθοδευσεις του.Το Σεκ βέβαια κάνει οτι έκανε απο τοτε που τα μαλλιά μου ήταν ολομαυρα κ δεν είχα ψιλοκαραφλιάσει.Δικη του συναυλια με ψευτικες υπογραφες ατόμων κ ψιλοκονε με την εκαστοτε κυβερνηση αφου καπου στους ομιλητες παιζει κ η συριζαία Πρωτονοταριου .Αυτο αν παλαιότερα ήταν κωμικο(οταν συνεργαζονταν με Λαλιώτη στο πολεμο ιρακ πχ) τωρα ειναι τραγικο γιατι αφαιρει απο το κινημα το επιχειρημα οτι οι φασιστες στηριζουν την αντιλαικη πολιτικη κ την εξαθλιωση.Αυτο ειναι καλο επιχειρημα ιδιαιτερα για τις γειτονιές του πειραιά το οποίο χάνει η κ γίνεται μπουμερανγκ οταν το εξαπολύει καποιος που νταραβεριζεται ή ανεχεται την εν λόγω κυβερνηση

    Reply
  9. Left G700

    TO WHOM IT MAY CONCERN: ΑΦΙΕΡΩΣΗ

    [Αφιερωμένο εξαιρετικά στις ορδές τών αριστερών φανατικών που, αφιονισμένοι καθώς είναι από το αφιόνι τού πολιτικού ημιαναλφαβητισμού και της αγραμματοσύνης, συνηθίζουν να βλέπουν όλα τα σύνθετα, περίπλοκα και δυσεπίλυτα προβλήματα που η παγκόσμια κατίσχυση του καπιταλισμού πρόσθεσε στα παλιά παιχνιδάκι. Με την ελπίδα, αν όχι να καταλάβουν, τουλάχιστον να βγάλουν το σκασμό!]

    ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

    Εδώ και λίγο καιρό, οι ραφτεργάτες του Λονδίνου ίδρυσαν μια γενική ομοσπονδία για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους εναντίον των εργοδοτών, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγαλοκαπιταλιστές. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ν’ ανέβουν οι μισθοί στα επίπεδα των διαρκώς αυξανόμενων τιμών των μέσων επιβίωσης αλλά να μπει ένα τέλος στην υπερβολικά σκληρή μεταχείριση των εργατών σ’ αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας. Οι εργοδότες κοίταξαν πως θα ματαιώσουν αυτό το σχέδιο, φέρνοντας εργάτες από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία. Πάνω σ’ αυτό το θέμα, το Κεντρικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών δημοσίευσε στις βελγικές, γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες μια προειδοποίηση, η οποία είχε πλήρη επιτυχία. Η μανούβρα των εργοδοτών του Λονδίνου απέτυχε. Αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και ν’ ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των εργατών. Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία, οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας από την Σκωτία. Σαν αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν αρχικά και στο Εδιμβούργο να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%. Την ίδια στιγμή όμως έστειλαν μυστικά στην Γερμανία ανθρώπους για να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά από τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου, και να τους φέρουν στο Εδιμβούργο. Η πρώτη ομάδα έχει ήδη μεταφερθεί. Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στην Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας. Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Κι αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στην Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι από τους εργάτες των άλλων εθνών της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οι νεο-εισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο του παρία. Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες να αποδείξουν στους εργάτες των υπόλοιπων χωρών ότι και αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στην Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πως να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν μισθοφόροι του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη..

    Καρλ Μαρξ (για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών, Λονδίνο, 4 Μαΐου 1866)

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Λέφτη, το γεγονός ότι οι καπιταλιστές χρησιμοποιούν τη μετανάστευση για να μειώσουν τα μεροκάματα, είναι γνωστό. Και τους κάτω των 25 ετών χρησιμοποιούν για τον ίδιο λόγο, όπως και τους αποφοίτους της μαθητείας κλπ. Αυτή η “αγάπη” όμως των καπιταλιστών προς τους μετανάστες εν προκειμένω, είναι “αλά καρτ”. Γιατί όπως σου εξήγησε κιο San Rocco πιο πάνω, κάνουν τη δουλειά τους και μετά τους ρουφιανεύουν στην Αστυνομία, ή τους έχουν όσο είναι “ήσυχοι”, αλλά όταν ζητήσουν κάτι παραπάνω από ένα κομμάτι ψωμί, ή άλλα δικαιώματα κλπ, εκεί “ξαφνικά” γίνονται όλοι “πατριώτες”.
      Την εποχή που αναφέρεται ο Μαρξ η κατάσταση σε Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο και Γερμανία ποια ήταν; Γιατί τώρα αν δεν κάνω λάθος, στην περισσότερη Μέση Ανατολή και Αφρική και πιο πριν στα πρώην (υποτιθέμενα) κομμουνιστικά κράτη, γίνονται ή έγιναν πόλεμοι, οικονομικές καταστροφές, διάλυση του (κάθε) κράτους ή/και των δομών του, υπάρχει φτώχεια, έλλειψη μόρφωσης κλπ. Άρα τουλάχιστον τώρα, για τη μετανάστευση ευθύνονται (αφού πρέπει να μένουμε στη χώρα μας) καταρχήν οι λόγοι οι οποίοι μας διώχνουν από αυτή, και μετά βέβαια ασχολούμαστε ε τα αφεντικά στη χώρα υποδοχής…

      Reply
      1. Left G700

        Και τι να το κάνω που «είναι γνωστό», ρε συ Γιάννη Σ.; Αφού το έχετε ξεχάσει όλοι εσείς οι μεταναστευτιστές που είσαστε στο τελικό προθανάτιο (για την Αριστερά) στάδιο, καθώς θεωρείτε τη μετανάστευση (και εννοούμε, βέβαια, εδώ τη μαζική και αναγκαστική μετανάστευση, το ξεσπίτωμα δηλαδή) περίπου «ευλογία Κυρίου» κι όποιον τολμήσει να πει ένα κιχ τον πετάτε μέσα στις λάσπες ως «ρατσιστή» και «φασίστα»;;;

        Μ’ αρέσει και το άλλο που μου λες (και που αποδεικνύει ότι, παρά τούς τόσους μήνες που γράφω εδώ, ούτε εσύ έχεις καταλάβει Χριστό από το τι πρεσβεύω και, επιπλέον, νομίζεις ότι μιλάς με κανένα λυκειόπαιδο!):

        Αυτή η «αγάπη» όμως των καπιταλιστών προς τους μετανάστες εν προκειμένω, είναι «αλά καρτ».

        Έλα, ρε συ!!! Ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό!!! Και τη δήλωση του Μαρξ (που εξηγεί ακριβώς αυτό) έτσι, στην τύχη την έβαλα!!!

        ΥΓ Σε κανένα σχόλιό μου σ’ αυτό το θρεντ δεν έθιξα το ζήτημα ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει για τη μετανάστευση στη σύγχρονη εκδήλωσή της. Έχεις κι εσύ την κακή συνήθεια να απαντάς σε πράγματα που δεν βγήκαν από το πληκτρολόγιο του συνομιλητή σου!

        ΥΓ2 Αυτά που μας είπε ο San Rocco είναι η γνωστή μεταναστευτιστική βουλγκάτα που έχω βαρεθεί να την ακούω (όπως την έχει βαρεθεί και το 98% τού ελληνικού λαού) και δεν βοηθάει σε τίποτε.

        ΥΓ3 Να προσέχεις το lapsus calami! Δεν πάει να χρησιμοποιείς την έκφραση «φταίει για τη μετανάστευση» αυτό ή το άλλο. Για τις «ευλογίες τού Θεού» δεν λέμε ποτέ «φταίει»…

        Reply
        1. San Rocco

          ΚΑΝΕΝΑΣ στην κομμουνιστική αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν θεωρεί την μετανάστευση, ευλογία. αυτό είναι απλά, ένα ψέμα. Η μετανάστευση είναι ξεριζωμός. είναι κατάρα. ΟΜΩΣ: ΑΛΛΟ πράγμα είναι να θεωρούμε την μετανάστευση κατάρα ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ για αυτον που μεταναστεύει, διότι ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΑΙ από την χώρα του (την πατρίδα του; ΝΑΙ την πατρίδα του), από τους φίλους του, από τα οικεία του πράγματα, και πάει στο άγνωστο. ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ είναι, να θεωρούμε υπεύθυνους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, να χτίζονται τείχη εναντίον τους, να καταλήγουν σε χοτ σποτς / κάτεργα, να δέρνονται, να φυλακίζονται και να δουλεύουν μαύρα.

          Οι μεταναστευτικές ροές ΔΕΝ θα σταματήσουν, άμα δεν σταματήσουν οι πόλεμοι, οι καταστροφές, η φτώχεια, οι περιβαλλοντικές καταστροφές. Ας το πάρουν απόφαση όσοι το κλωθογυρίζουν. Συζητάμε ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ως δεδομένο: Ή σταματούν οι πόλεμοι και όσα άθλια προανέφερα και σταματούν και οι προσφυγικες ροές, ή μέχρι τότε και παλεύοντας για αυτα, πρέπει ως λαικό/εργατικό κίνημα, ως καταπιεσμένοι και μεις, να δουμε ΤΙ θα κάνουμε με τους επίσης καταπιεσμένους πρόσφυγες καιμετανάστες! ΠΩΣ θα τους εντάξουμε στις τοπικές κοινωνίες, στις συλλογικότητες μας, ΠΩΣ θα ηττηθούν απο κοινού οι χριστιανικές/ισλαμικές μισαλοδοξίες, ΠΩΣ θα συμβιώσουμε χειραφετητικά/απελευθερωτικά για όλους μας.

          ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

        2. Σ.Τ.

          Φιλέ Λεφτ , δεν εχειςκαταλαβεικατι.
          Όταν μιλάει πχ το ΚΚΕ μέσω Λιανας, υπέρ του ζητήματος εθνικής Αμυνας, κάθομαι λίγο να σκευτω που το παει και γιατί κτλ.
          Αυτό διότι έχει σημασία ποιος είναι αυτός που λέει κάτι.Όταν μιλάει η Λαε μέσω εσού , που έχει μια στασηκαθαρά συμβατική και φιλο συμβιβαστική και μεταρρυθμιστικη σε ΟΛΑ τα θέματα, ε τοτε απαιτω να είναι λιγότερο ακραία και επιθετική η στάση στο μεταναστευτικό, αλλά προφανώς δενσας ενδιαφέρει καθόλου να κράταγε ίσες αποστάσεις σε αυτό, προφανώς θεωρείτε οτι ειναιό το δυνατό χαρτί σας το εθνικό.

        3. Left G700

          Άκου να δεις ‘‘μάγκα’’, που σ’ έχει πατήσει το τρένο προ πολλών ετών κι εσύ ακόμα νομίζεις ότι είσαι αρτιμελής:

          Όταν φτάσεις στο στοιχειώδες επίπεδο πολιτισμού στο οποίο έχουν φτάσει ακόμα και οι πιο πρωτόγονες φυλές που εν έτσι 2018 ζουν ακόμα σε πλήρη απομόνωση, και σταματήσεις να «βάζεις χέρι» στο όνομά μου (έχοντας την εντύπωση, είμαι βέβαιος, ότι κάνεις και επίδειξη εξυπνάδας), τότε και μόνο τότε να μου απευθύνεις ξανά το λόγο. Μέχρι τότε, παίζε με τα κουβαδάκια σου. Αλλά παρακάτω. Με τους ομοίους σου. Εγώ είμαι άλλης κατηγορίας και δεν μου κάνεις ούτε καν ως σάκος τού μποξ, για προπόνηση.

          Γκέγκε; Έτσι μπράβο!

  10. Γιάννης Σ.

    San Rocco, όπως θα έλεγε κι ο μακαρίτης Καπετάν Γιώτσης (κατά κόσμον Χαρίλαος Φλωράκης) με πρόκανες…

    Reply
  11. Σ.Τ.

    Φιλε Λεφτ,
    Από το ρεσάλτο η από το Επαμ το πήρες;
    Γιατί εγώ αυτά βρήκα σαν παραπομπές κάνοντας αναζήτηση .
    Φιλικά
    Σ.Τ.

    Reply
    1. Left G700

      Παρ’ όλο που, δεν σου κρύβω, περιφρονώ βαθύτατα την ανημπόρια σου και τη δειλία σου να σβήσεις το παρελθόν σου με τις αλλεπάλληλες διαστρεβλώσεις τού διαδικτυακού ονόματός μου λέγοντας κάτι σαν, πι χι, «ΟΚ, έχεις δίκιο, παραδέχομαι το λάθος μου· sorry και δεν θα επαναληφθεί», εν τούτοις, επειδή με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα ο διάλογος, αντιπαραθετικός ή όχι, θα σου απαντήσω. Και θα σου απαντήσω ως εξής (χωρίς καμία ρεβανσιστική διάθεση αλλά με κάθε ειλικρίνεια, όπως είναι το χούι μου):

      Κοίτα να δεις τα χάλια σου: Παρέθεσα Μαρξ (Μαρξ!) για να παρακινήσω κάποιους από εδώ μέσα να σκεφτούν καλύτερα τι περίπλοκα ζητήματα προσπαθούν να λύσουν με απλοϊκό τρόπο. Κι εσένα το πρώτο μέλημά σου είναι να μάθεις αν έκανα copy paste από το Ρεσάλτο ή το ΕΠΑΜ! Έχει καμιά σημασία; Μαρξ, γ@μώ το κεφάλι μου, παρέθεσα! Μαρξ! Τι αλλάζει αν το πήρα από το Ρεσάλτο, το ΕΠΑΜ ή ακόμα κι από τη …Χρυσή Αυγή;;; Γιατί –ούτε αυτό στο κρύβω, όχι για να σου μπω στο μάτι αλλά για να σε ταρακουνήσω μπας και αναλογιστείς πόσο στραβό δρόμο έχει πάρει η σκέψη σου: ακόμα κι αν το έβλεπα μπροστά μου στο σάιτ τής Χρυσής Αυγής, ακόμα κι από εκεί θα μπορούσα άνετα να το πάρω, αν δεν φοβόμουν μήπως έχουν ‘‘πειράξει’’ τα λόγια τού Μαρξ!

      Και πες ότι το πήρα από το Ρεσάλτο! Και πες ότι το πήρα από το ΕΠΑΜ! Τι θα βγεις να πεις; Ότι βρίσκομαι κάτω από την επήρεια εθνικιστικών ή/και ρατσιστικών ιδεών;;; Επειδή παρέθεσα …Μαρξ;;; Και δεν θα ντραπείς καθόλου;;;

      Αλλά να σου λύσω την «απορία», να μη σε κρατάω άλλο στην τσίτα:

      Όχι, φίλε μου. Δεν το πήρα ούτε από το Ρεσάλτο ούτε από το ΕΠΑΜ. Το τι σου βγαίνει πρώτο και δεύτερο στο ψάξιμο εξαρτάται από το τι έχεις γκουγκλάρει. Κι εγώ δεν γκούγκλαρα κάποια φράση από τη δήλωση του Μαρξ, όπως εσύ, για να μου βγει το Ρεσάλτο ή το ΕΠΑΜ. Εγώ γκούγκλαρα, όπως βλέπω τώρα στο ιστορικό τού Chrome, τη φράση «ο μαρξ για τους μετανάστες εργάτες». Και μου βγήκε το Indymedia. (Τώρα που ξαναγκούγκλαρα, το Indy μού βγήκε τρίτο. Δεν θυμάμαι πού βρισκόταν την πρώτη φορά, εκεί ή πιο πάνω.)

      Αυτή λοιπόν ήταν η «πηγή μου». Το Indy.

      Άντε! ‘‘Ξεμπρόστιασέ’’ με:

      «Ουουουου! Ο Λεφτ είναι ανάρχας τού κερατά και μας το ’κρυβε! Ο Λεφτ είναι ανάρχας τού κερατά και μας το ’κρυβε!»…

      Reply
  12. Ανώνυμος

    Για το ιντυ απλώς είναι κυριολεκτικά τόσο φρη που συναντάς τις πιο περίεργες απόψεις. Για τα άλλα απλώς λέω να προβληματιστούμε, τίποτε αλλο.

    Reply
  13. Left G700

    Για το ιντυ απλώς είναι κυριολεκτικά τόσο φρη που συναντάς τις πιο περίεργες απόψεις.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ναι, οι αθεόφοβοι! Δεν παίζονται! Αφού, να σκεφτείς, μέχρι και τις απόψεις ενός περίεργου που τον λένε… να δεις πώς τον λένε… Καρξ, Λαρξ, Μαρξ, κάπως έτσι τέλος πάντων, δεν θυμάμαι ακριβώς!

    ΥΓ Ρε τι ‘ναι τούτοι!

    Reply
  14. Σ.Τ.

    Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
    Πηγή: Radical Desire, 16/2/2011

    Το Διεθνές Συνέδριο της Στουτγάρδης
    ….Θα πούμε λίγα λόγια σχετικά με την απόφαση για τον εκπατρισμό και τη μετανάστευση. Και στο ζήτημα αυτό στην επιτροπή έγινε προσπάθεια να υποστηριχθούν οι στενές συντεχνιακές απόψεις και ν’ απαγορευτεί η μετανάστευση εργατών από τις καθυστερημένες χώρες (Κίνα κλπ.)

    Είναι ακριβώς το ίδιο πνεύμα του αριστοκρατισμού μέσα στους προλετάριους μερικών “πολιτισμένων” χωρών, που βγάζουν ορισμένα κέρδη από την προνομιακή θέση τους και γι’ αυτό έχουν την τάση να ξεχνάνε τις απαιτήσεις της διεθνούς ταξικής αλληλεγγύης.

    Μέσα στο ίδιο συνέδριο δεν βρέθηκαν υπερασπιστές αυτής της συντεχνιακής και μικροαστικής στενότητας αντιλήψεων. Η απόφαση ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της επαναστατικής σοσιαλδημοκρατίας.

    Γράφτηκε τέλη Αυγούστου 1907 και δημοσιεύτηκε στις 20/10/1907 στην Προλετάρι Νο 17, Άπαντα, τομ. 16 σελ.77.

    Reply
  15. Σ.Τ.

    https://leninreloaded.blogspot.com/2013/07/blog-post_10.html
    ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
    Αναληταράδες του “μαρξισμού”
    Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επιμένει στις γνωστές προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ
    Στις 10/6/2009, μεταξύ άλλων έφερε τον Μαρξ στα μέτρα του(!) ζητώντας από τους κομμουνιστές να πάρουν θέση ενάντια στους μετανάστες, και κάλεσε τη αριστερά
    «να βγει και να πει εάν τους θέλει. Τους χρειάζεται η Ελλάδα; Πότε έκανε τελευταίο μεροκάματο ο κομμουνιστής οικοδόμος; (…) Ο Μαρξ, όταν έγινε η μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων στη Μεγάλη Βρετανία τον προηγούμενο αιώνα και έφεραν ανθρακωρύχους από την Ιρλανδία, είπε “πνίχτε τους στο ποτάμι, είναι εχθροί της εργατικής τάξης”».

    Του ‘ρχεται βολικό να αποσιωπά την απεργοσπασία, να παρουσιάζει τον ταξικό αγώνα ως μισανθρωπία.
    (ΡΙΖΟΣ, 12/6/2009)

    9 σχόλια:

    Αντωνης10 Ιουλίου 2013 – 12:52 π.μ.
    Σημείωση: Αυτά ξεκίνησαν από ξένες φασιστικές και ναζιστικές ομάδες.

    Πχ αυτό κυκλοφόρησε το 2006: http://www.stormfront.org/forum/t302748/

    KNOW YOUR ENEMY!!!!!

    Reply
  16. Σ.Τ.

    Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
    Πηγή: Μποτίλια στον Άνεμο
    Προς τον γραμματέα του Συνδέσμου Σοσιαλιστικής προπαγάνδας
    …Στον αγώνα για τον αληθινό διεθνισμό και ενάντια στον “ντζιγκο-σοσιαλισμό”(**) εμείς επισημαίνουμε πάντα στον τύπο μας το ρόλο των οπορτουνιστών ηγετών του Σ.Κ. της Αμερικής που είναι υπέρ του περιορισμού της μετανάστευσης των Κινέζων και Ιαπώνων εργατών (ιδιαίτερα μετά το Συνέδριο της Στουτγάρδης του 2907 και παρά τις αποφάσεις του).

    Έχουμε τη γνώμη ότι δεν μπορεί να είναι κανείς διεθνιστής και ταυτόχρονα αν είναι υπέρ αυτών των περιορισμών.

    Υποστηρίζουμε ότι αν οι αμερικάνοι σοσιαλιστές και ιδιαίτερα οι άγγλοι σοσιαλιστές που ανήκουν σ’ ένα έθνος το οποίο κυβερνά και καταπιέζει άλλα έθνη, δεν είναι ενάντια σε οποιουσδήποτε περιορισμούς της μετανάστευσης και ενάντια στην κατοχή αποικιών, αν δεν υποστηρίζουν την πλήρη ανεξαρτησία των αποικιών, αυτοί οι σοσιαλιστές είναι στην πραγματικότητα “ντζιγκο”…
    Γράφτηκε ανάμεσα στις 31/10 και 9/11 1915, Άπαντα τομ.27, σελ. 76

    Το στρατιωτικό πρόγραμμα της προλεταριακής επανάστασης
    … Μπορούμε να απαιτούμε… εξίσωση δικαιωμάτων ξένων και ντόπιων εργατών (ιδιαίτερα σπουδαίο σημείο για εκείνα τα ιμπεριαλιστικά κράτη που όπως η Ελβετία, όλο και σε μεγαλύτερο αριθμό και όλο και πιο ξετσίπωτα εκμεταλλεύονται τους ξένους εργάτες, αφήνοντάς τους χωρίς δικαιώματα)…
    Σεπτέμβρης 1916, Άπαντα τομ. 30, σελ 140.
    Οι αριστεροί τσιμμερβαλντινοί(***) στο ελβετικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα
    … 18. Καθιέρωση της αναγκαστικής απόδοσης της ελβετικής υπηκοότητας στους ξένους, χωρίς κανένα έξοδο.

    Κάθε ξένος που έχει παραμείνει 3 μήνες στην Ελβετία γίνεται Ελβετός υπήκοος, εκτός αν για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους ζητήσει αναβολή για όχι περισσότερο από 3 μήνες. Εξήγηση στις μάζες της ιδιαίτερης επιτακτικότητας αυτής της μεταρρύθμισης για την Ελβετία, όχι μόνο από γενική δημοκρατικής άποψη, αλλά και λόγω του ότι οι ιμπεριαλιστικές συνθήκες της Ελβετίας την έχουν κάνει κράτος με το μεγαλύτερο σ’ όλη την Ευρώπη ποσοστό ξένων.
    Το γεγονός ότι οι ξένοι εργάτες δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα και η απομόνωσή τους, ενισχύει και την χωρίς αυτό εντεινόμενη πολιτική αντίδραση και εξασθενίζει τη διεθνή αλληλεγγύη του προλεταριάτου.

    …27. Για να μην μένει η αναγνώριση του διεθνισμού από μέρους των Ελβετών σοσιαλδημοκρατών κούφια φράση που δεν υποχρεώνει σε τίποτα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο, πρώτο να παλέψουμε με συνέπεια και σταθερότητα για την οργανωτική προσέγγιση και συγχώνευση των ξένων και των ελβετών εργατών μέσα στις ίδιες ενώσεις, καθώς και για την πλήρη (αστική κι πολιτική) ισοτιμία τους.

    Η ειδική ιδιομορφία του ιμπεριαλισμού στην Ελβετία συνίσταται ακριβώς στην εντεινόμενη εκμετάλλευση των χωρίς δικαιώματα ξένων εργατών από την ελβετική αστική τάξη που στηρίζει τις ελπίδες της στην αποξένωση των δύο αυτών κατηγοριών εργατών, της μίας από την άλλη….
    Γράφτηκε αρχές Νοέμβρη 1916, Άπαντα τομ. 30, σελ. 201, 206.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.