.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάλεσμα πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για την διαδήλωση στις 16/02


 

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων στηρίζει την εργατική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 11.30 πμ, στην πλατεία Κοραή. Η διαδήλωση διοργανώνεται από πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα με βασικές αιχμές τις αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στις αιχμές περιλαμβάνονται ακόμα η πάλη ενάντια στις απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Στην διαδήλωση επίσης συμμετέχουν το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καθώς και εκπαιδευτικά σωματεία, που διεκδικούν την κατάργηση του 4589/2019 και του προσοντολόγιου που ψήφισε η κυβέρνηση και παλεύουν για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η διαδήλωση στις 16/02 πρέπει να αποτελέσει μαζική απάντηση ενάντια στις προεκλογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του αντισυνδικαλιστικού νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου, για λίγα ευρώ αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και στην κυβερνητική φιλολογία για δήθεν επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Συμμετέχουμε στην εργατική διαδήλωση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 11:30 στην πλατεία Κοραή.

Εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παλεύουμε μαζί

  • Αυξήσεις στους μισθούς – Μείωση εργάσιμου χρόνου- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
  • Συλλογικές Συμβάσεις, κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • Να μπει φρένο στις απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία
  • Να καταργηθεί ο νόμος – έκτρωμα για το προσοντολόγιο. Μόνιμοι διορισμοί των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.