.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


“Θεσσαλία στους κοινωνικούς αγώνες”: Κυκλοφόρησε το 5ο τεύχος


Κυκλοφόρησε, η ΘΕΣΣΑΛΙΑ στους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ διανύοντας ήδη τα τρία χρόνια ζωής της.

Το 5ο τεύχος βρίσκεται στα χέρια μας και άρχισε η διακίνησή του.

Η θεματολογία του είναι όπως πάντα ενδιαφέρουσα, γιατί συνεχίζουμε να συμπληρώνουμε τις «λευκές», τις «χαμένες», ή όπως τις λένε άλλοι, «απαγορευμένες» σελίδες της Ιστορίας, συνθέτοντας κομμάτι –κομμάτι, την άγνωστη στους πολλούς και για πολλά χρόνια ποινικοποιημένη Ιστορία…

– Σ’ αυτό το τεύχος ο αναγνώστης θα γνωρίσει, με αφορμή τα 80χρόνια από την ίδρυση του Ε.Λ.Α.Σ., τους άθλους της 1ης Θεσσαλικής Μεραρχίας που ήταν τα επιτεύγματα του ίδιου του Θεσσαλικού Λαού.

– Η Λη Σαράφη γράφει για την δολοφονία του θείου της, στρατηγού Στέφανου Σαράφη…

– Θα βρει ο αναγνώστης, κάποια στοιχεία και γεγονότα μ’ αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική «Καταστροφή», με το γκρέμισμα της μυθοπλασίας της «Μεγάλης Ιδέας» και το άγος του προσφυγικού ζητήματος.

– Ο άγνωστος μέχρι τώρα «εργατοαγροτικός αθλητισμός» του μεσοπολέμου στη Θεσσαλία, αρχίζει να ξεδιπλώνεται για πρώτη φορά συστηματικά…

– Ένα άλλο ενδιαφέρον και ελάχιστα γνωστό γεγονός, που περιλαμβάνεται σ’ αυτό το τεύχος, αναφέρεται στην στάση που κράτησαν οι ξένοι ανταποκριτές και ειδικά οι Αμερικανοί με τις ανταποκρίσεις στους αναγνώστες της πατρίδας τους, σε σχέση με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.).

– Πόσοι, αλήθεια, ξέρουν για την καύση των βιβλίων, που απαγορεύτηκαν στη χώρα μας κατά την περίοδο της διχτατορίας του Μεταξά, που ακολούθησε το παράδειγμα του μέντορά του, Χίτλερ; Σίγουρα, πολύ λιγότεροι γνωρίζουν πως καύση απαγορευμένων βιβλίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα!!!

– Ακόμα μπορεί ο αναγνώστης να βρει τον κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων από τον Μεταξά, αλλά και τον κατάλογο της διάλυσης Σωματείων και Συλλόγων στο Ν. Λάρισας, από την πιο κοντινή μας χούντα των «συνταγματαρχών».

Στην τελευταία φωτογραφία το οπισθόφυλλο μας όπου υπάρχει μία επιστολή ντοκουμέντο από την Μικρά Ασία…

Στο οπισθόφυλλο πάντα μπαίνει πρωτογενές τεκμήριο που δημοσιεύεται πρώτη φορά.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.