.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θήβα: 8ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο χώρο της Σφήνας


8ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο χώρο της Σφήνας Κάδμου 48 στις 1-2 και 9-10 Οκτώβρη 2021

Η Σφήνα – αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος και η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας σας προσκαλούν στο τετραήμερο εκδηλώσεων του 8ου Αντιφασιστικού – Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που φέτος θα πραγματοποιηθούν στους εξωτερικούς χώρους της συλλογικότητας της Σφήνας. Κάδμου 48 στην Θήβα (στην αυλή μας με λίγα λόγια).

Έναν χρόνο μετά την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2020 και την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής η κοινωνία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εκφασισμού και καταστολής ελευθεριών. Τα περιστατικά έμφυλης βίας είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ οι ρατσιστικές απόψεις και πρακτικές θεσμοθετούνται επίσημα από την κυβέρνηση και το κράτος με τρανταχτό παράδειγμα τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο.

Η εγκληματική διαχείριση του κράτους στις πρόσφατες πυρκαγιές και την πανδημία, “βαπτίζεται” ευκαιρία για επενδύσεις. Η υγεία παραδίδεται στους κερδοσκόπους του ιδιωτικού τομέα και ότι έχει μείνει από τη φύση χαρίζεται στους “πράσινους” επενδυτές. Η καταστροφή και το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού αγαθού μας οδηγεί στην διαπίστωση πως ζούμε την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ίδιο το φασισμό. Ταυτόχρονα η επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά κεκτημένα και δικαιώματα είναι τόσο οργανωμένη και έντονη από κράτος και εργοδοσία που αν μείνει αναπάντητη από εμάς θα γυρίσει τον κόσμο της εργασίας σε συνθήκες του 19ου αιώνα.

Σ’ αυτή την συγκυρία το 8ο Φεστιβάλ έρχεται με την ελπίδα να συμβάλει στην ενημέρωση και την συνέχεια του αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή μας, προτάσσοντας την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/10

19:00 Ένας χρόνος από την καταδίκη των ναζί
Τελικά νικήθηκε ο φασισμός;
Συζήτηση με τους Ελευθέρια Τομπατζόγλου (συνήγορος πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής) και Ύποπτο Μούσι (αρθρογράφος-ακτιβιστής)

HIP HOP LIVE
21:30 warm up dj set by sfs (Θήβα)
Θεία Αρτεμισία (Λιβαδειά)
ραπ τσουρ κολλεκτιβ (Λιβαδειά)
ΚΠΡ (Λιβαδειά)
sedatephobia rap collective (Θεσσαλονίκη)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10

19:00 Από τους “σωτήρες” μας ποιος θα μας σώσει;
Εμπειρίες αυτοοργάνωσης και κρατική διαχείριση στις πρόσφατες πυρκαγιές.
Συζήτηση με συντρόφους και συλλογικότητες που οργανώθηκαν στις πρόσφατες καταστροφές.

LIVE
21:30
Ρεμπέτικο γλέντι με τους Los Camarados και φίλους

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/10

19:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ “Καινούργιος Ουρανός” ,Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό, των Γιάννη Ξύδα και Τάσου Κωνσταντόπουλου

LIVE
21:30 The Last Verse

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/10

17:00

Ημέρα κουκλοθεάτρου

Κουκλοθέατρο Αγιουσάγια!
Κουκλοθέατρο ΤΕΡΑΤΟ
ParaMana Puppet Theatre
Strata Puppet Theater

LIVE
21:30 Hiraeth

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.