.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Τα γήπεδα ανήκουν στο λαό! Ελεύθερη άθληση για όλους!


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Κίνηση Πόλης

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε την Κυριακή 26/9 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αττικό Άλσος, διεκδικώντας να δοθούν και πάλι τα γήπεδα τένις στους πολίτες για να τα χρησιμοποιούν ελεύθερα, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δοθούν τα γήπεδα αποκλειστικά προς εκμετάλλευση σε αθλητικά σωματεία, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ζητείται πλέον χρηματικό αντίτιμο από τον κόσμο.

Ειδικότερα, για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει:

«’Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (υπεύθυνη για τη λειτουργία των γηπέδων) και η Περιφέρεια Αττικής (στην οποία ανήκει η διαχείριση του Άλσους και των γηπέδων), εδώ και ένα μήνα παραχώρησαν (ατελώς) τα γήπεδα σε ιδιωτικό Όμιλο Τένις (Όμιλος Νέας Ιωνίας), που ζητάει αντίτιμο για τις προπονήσεις. Ο “αθλητισμός για όλους” έγινε “αθλητισμός για όσους έχουν να πληρώσουν” και οι αθλούμενοι αντίκρισαν λουκέτα! Ακόμη χειρότερα, στην πορεία έμαθαν ότι αυτό έγινε με απαίτηση της ΓΓΑ για να παραχωρηθούν τα γήπεδα σε Όμιλο που σχετίζεται με τον προσωπικό προπονητή του Λ. Αυγενάκη».

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε κάθε έμμεση ή άμεση επιδίωξη ιδιωτικοποίησης των δημόσιων και των ελεύθερων χώρων καθώς και των κοινωφελών δραστηριοτήτων, όπως είναι ο αθλητισμός, που χρειάζεται και έχει ανάγκη ο λαός μέσα σε αυτούς. Εξ αρχής έχουμε στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων για την επιστροφή των γηπέδων σε αυτούς.

-Άλσος και γήπεδα ανοιχτά σε όλους και όλες!

– Αθλητισμός για όλους

– Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτική σύμβουλος: Ρέππα Ντίνα

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:
Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα, Κεφαλληνός Παναγιώτης,
Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.