.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Ταξική Κίνηση για τον απεργιακό αγώνα στην Marlboro της Τουρκίας


Στη Σμύρνη της Τουρκίας διεξάγεται ένας πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργατών και των εργατριών της Marlboro/ Philip Morris.

Πέρα από το ξεζούμισμα που υφίστανται από την πολυεθνική, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες έχουν να αντιμετωπίσουν και τον υψηλότατο πληθωρισμό.

Η προσπάθειά τους να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, αντιμετωπίστηκε από την εργοδοσία με 124 απολύσεις! Η απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων είναι ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας με την άμεση ανάκληση των απολύσεων να προστίθεται στα δίκαια αιτήματά τους.

Ανακοινώσεις ταξικής αλληλεγγύης και κινητοποιήσεις σε διάφορες χώρες έρχονται να στηρίξουν τον ιδιαίτερα σημαντικό αυτό εργατικό αγώνα.

“Κοινοί αγώνες των εργατών στις δύο όχθες του Αιγαίου”, είναι το ακροτελεύτιο σύνθημα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ταξική Κίνηση για την εργατική χειραφέτηση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

Ανακοίνωση για την απεργία διαρκείας στην Marlboro/ Philip Morris της Τουρκίας

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των απολυμένων εργατών της Marlboro/ Philip Morris στη Σμύρνη, στην Τουρκία.

Οι εργαζόμενοι/ες δουλεύουν εξοντωτικά για τα κέρδη της πολυεθνικής, ενώ πληρώνονταν με άθλιους μισθούς, οι οποίοι και αυτοί εξανεμίζονται από τον τεράστιο πληθωρισμό.

Επιπλέον οι συμβασιούχοι βιώνουν ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενοι/ες οργανώθηκαν στο συνδικάτο τους (DİSK) και διεκδικούν αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς σε όλους ανεξαιρέτως.

Απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων η κερδοφόρα καπνοβιομηχανία Philip Morris απάντησε με 124 απολύσεις εργαζομένων! Οι απολυμένοι/ες και οι συνάδελφοί τους πραγματοποιούν καθημερινά κινητοποιήσεις για την ακύρωση των απολύσεων και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Συνδικαλιστές και συνδικάτα από την Ελλάδα είμαστε δίπλα στους εργάτες της Philip Morris της Τουρκίας.

Άμεση ανάκληση των απολύσεων! Αξιοπρεπείς μισθοί για όλους/ες ανεξαιρέτως

Κοινοί αγώνες των εργατών στις δύο όχθες του Αιγαίου!

Ταξική Κίνηση για την εργατική χειραφέτηση

*Υποστηρίξτε των αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Philip Morris στη Σμύρνη υπογράφοντας εδώ:
https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=5205

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ταξικής Κίνησης στα αγγλικά:

Announcement about the strike in Marlboro/Philip Morris, Turkey

We express our solidarity and support to the multi-day strike of the dismissed workers of Marlboro/ Philip Morris in Izmir, Turkey.

The workers are working exhaustingly for the profits of the multinational, while being paid miserable wages, which are also being wiped out by huge inflation rates.

Moreover, flexible contract workers experience even worse working conditions. The workers organized themselves into their trade union (DİSK) and demanded decent wage increases for everyone without exception.

In the face of the struggle of the workers, the profitable tobacco company Philip Morris responded with 124 layoffs of workers! The dismissed and their colleagues carry out daily mobilizations to cancel the layoffs, demanding the satisfaction of their demands.

Trade unionists and trade unions from Greece stand by the workers of Philip Morris in Turkey.

Immediate revocation of the layoffs! Decent wages for all!

Common struggles of the workers on both sides of the Aegean!

Class Movement for Workers’ Emancipation

*Support the struggle of the workers at the Philip Morris factory in Izmir by signing here:
https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=5205

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.