.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δεν θα συνηθίσουμε τη φρίκη! Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας πνίγουν τους πρόσφυγες


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση«Ρουτίνα» πάνε να γίνουν τα ναυάγια προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα δεκάδες πνιγμένους ανθρώπους το τελευταίο διάστημα. Κι άλλο σκάφος φορτωμένο με πρόσφυγες βούλιαξε σήμερα στο στενό του Καφηρέα, με 59 ανθρώπους να αγνοούνται. Είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες ναυάγιο ξεριζωμένων στη Σάμο, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα πολύνεκρα τραγικά ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο. Δεν πάει άλλο! Δεν θα συνηθίσουμε τη φρίκη!

Είναι αποκρουστικό το γεγονός πως οι ζωές των προσφύγων γίνονται μπαλάκι σε ένα πινγκ πονγκ θανάτου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, ένα ακόμα πεδίο για να ξεδιπλώνουν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό τους. Αισθανόμαστε οργή για τα ματωμένα τείχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει βάλει την Frontex και τις ελληνικές αρχές σε ρόλο βάρβαρου συνοριοφύλακα. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώνονται από τις βόμβες των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, από τη λεηλασία ολόκληρων περιοχών της γης από τις πολυεθνικές.

Για να μην γίνει το Αιγαίο ένας διαρκής υγρός τάφος ανθρώπων, ζωών και ονείρων είναι ανάγκη να ανατραπεί η ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, να καταργηθεί η άθλια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για πρόσφυγες και μετανάστες, να ανοίξουν τα σύνορα για την προσφυγιά, να μπορούν να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας-ασύλου και να ταξιδέψουν στον προορισμό τους, να ζήσουν όσοι/ες επιθυμούν μαζί μας, με πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 1/11/2022

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.