.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η νεολαία έβαλε “μπλόκο” στο φασισμό #schools_are_antifa (φωτο)


Από το πρωί της Πέμπτης 29 Νοέμβρη μαθητές σε όλη την χώρα έβαλαν μπλόκο στις εθνικιστικές καταλήψεις. Με αποφασιστικό και πολύμορφο τρόπο είπαν όχι στο φασισμό και στον εθνικισμό!

Μεγάλο ήταν και το αντιφασιστικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό. Το πανό της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας που διοργάνωσε την κινητοποίηση, έγραφε «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους». Οι διοργανωτές τόνισαν πως οι μαθητές θα πρέπει «να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας».

Όλες τις προηγούμενες μέρες οι γειτονιές, τα σχολεία, οι σχολές γέμισαν με αντιφασιστικά και νεολαιίστικα συνθήματα ενάντια στην προσπάθεια των φασιστών και των εθνικιστών. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συγκρότηση της πρωτοβουλίας μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ανυπόταχτου Μαθητή σε όλη την Ελλάδα

Επόμενος σταθμός είναι η 6η Δεκέμβρη, 10 χρόνια μετά!

Η Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές στην σύσκεψη για τον από τα κάτω συντονισμό της πορείας στις 6/12, που θα είναι μια μαχητική συνάντηση του μαθητικού κινήματος στον δρόμο έπειτα από την έντονη κινηματική περίοδο που προηγήθηκε. Την Κυριακή 2/12 στις 4μμ στο Κάτω Πολυτεχνείο!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 9
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Η νεολαία έβαλε “μπλόκο” στο φασισμό #schools_are_antifa (φωτο)

  1. Γιάννης Σ.

    Κοπάνα από αυτές τις “καταλήψεις”, για κοπάνα στους φασίστες!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.