.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η κατάσταση στο Ελληνικό και ο αγώνας των προσφύγων (Βίντεο)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Είναι γνωστό ότι οι πρόσφυγες στο Ελληνικό ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 4/2 αποχή από το συσσίτιο στο χώρο των αφίξεων και τη Δευτέρα έγινε επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης, Μουζάλα, με συνοδεία ΜΑΤ, υπήρξε βία απέναντι σε πρόσφυγες και παιδιά, ενώ έγινε συνάντηση του Υπουργού με αντιπροσωπεία των προσφύγων.

Όμως, η παρουσίαση των γεγονότων, η μορφή του αγώνα τους, η απήχηση, τα αιτήματα, η κατάσταση στο Ελληνικό παραποιήθηκαν από τις δηλώσεις του Υπουργού και διαστρεβλώθηκαν από αρκετές παρουσιάσεις σε ΜΜΕ.

Διοργανώθηκε λοιπόν συνέντευξη τύπου προσφύγων από το Ελληνικό και του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, που βρέθηκε μαζί τους από την Κυριακή το πρωί.
Οι πρόσφυγες θέλησαν να ενημερώσουν τα ΜΜΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ποιά είναι η κατάσταση στο Ελληνικό, τι συνέβη πραγματικά την ώρα που έφτασε ο Μουζάλας, τι τους είπε στη συνάντηση που είχαν, για την κινητοποίησή τους, τις μορφές, την έκταση και τη συνέχεια του αγώνα τους.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/2/2017 το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλα 2.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μέρος από τη συνέντευξη στα δύο βίντεο που ακολουθούν. Κατατίθενται συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Στο πρώτο μιλάει η Μαρία Μπικάκη ενώ η πρόσφυγας που μιλάει στο δεύτερο είναι από το Αφγανιστάν. Στη διερμηνεία -μέσω αγγλικής- είναι ο Γιάννης Δηράκης.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.