.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο έδωσε απάντηση στα σχέδια υποταγής (φωτο)


Απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο-Πολυτεχνείο πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 28 Νοέμβρη πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα, ενώ συμμετείχαν επίσης εργατικές συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι. Λίγο μετά τις 12.00 μμ οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς την Βουλή.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, κόντρα στα σχέδια εκτόνωσης και υποταγής από τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ήταν ως συνήθως θλιβερή.

Το ΠΑΜΕ με τόσες απεργιακές αναβολές (8/11, 14/11 για να καταλήξει στις 28/11) κάηκε στο ζέσταμα, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά ως προς τις επιλογές ακολουθητισμού στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία στις 28 Νοέμβρη δεν ήταν πανεργατική απεργία καθώς ο δημόσιος τομέας είχε απεργήσει στις 14/11. Η υπονομευτική και διασπαστική δράση της ΓΣΕΕ υπογραμμίζει την ανάγκη συντονισμένων κινητοποιήσεων, στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, με περιεχόμενο και μορφές που να δίνουν προοπτική, σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Οι ταξικές δυνάμεις σε αυτό θα κριθούν.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.14% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.