.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Ανυπόταχτη Καισαριανή για την “Πλατεία Παναγίτσας”


Ανυπόταχτη Καισαριανή

Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση για την επιστροφή της «Πλατείας Παναγίτσας» από την εκκλησία στο λαό της Καισαριανής πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 8/10/22 η Ανυπόταχτη Καισαριανή με κείμενο που ήδη είχε δημοσιεύσει από το Μάρτιο του 2022.

Η Πλατεία της Παναγίτσας ανήκει στο λαό της Καισαριανής και στην πόλη,
ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην Εκκλησία της Ελλάδας, στην Μητρόπολη, στον Ναό

Παρά το γεγονός ότι από τότε με πρωτοβουλία της «συζητήθηκε» στο Δημοτικό Συμβούλιο (στην παρουσίαση της ανάπλασης) και η δημοτική αρχή σκόπιμα απέδωσε πρόθεση στην Ανυπόταχτη Καισαριανή ότι « δε θέλει να γίνει η ανάπλαση» το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Πώς μπορείς να αναπλάσεις μια πλατεία που δε σου ανήκει;

Η απάντηση είναι απλή: Ζητώντας άδεια από τον ιδιοκτήτη, άρα αναγνώρισή του. Άμεσα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός Δήμου-Εκκλησίας.

Η δημοτική αρχή αρνείται να διεκδικήσει τη δημοτική περιουσία και αρκείται να παρουσιάζει μακέτες ανάπλασης σε πλατεία που ιστορικά από την ίδρυση της πόλης της ανήκει, αλλά την έχει ιδιοποιηθεί ο Ναός της Παναγίτσας.

Δύο δημοτικές αρχές, του κυρίου Βοσκόπουλου και του κυρίου Σταμέλου σίγησαν από το 2017 που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Εντύπωση μάς προκαλεί η αφωνία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Συνεργασίας Πολιτών», της «Πρώτη φορά Καισαριανή», συνολικά της αντιπολίτευσης, 5 χρόνια μετά την δικαστική απόφαση.

Η Ανυπόταχτη Καισαριανή σύντομα θα πάρει πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση της Πλατείας και την ανάδειξη της ανάγκης κινηματικής διεκδίκησης.

Γιατί η σιωπή είναι αποδοχή. Γιατί ο λαός σώζει το λαό και τις πλατείες.

Να πάρουν θέση δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις, φορείς, πολιτικές δυνάμεις.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.