.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επίθεση φασιστικών στοιχείων στον Γιάννη Μπουτάρη


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από οργανωμένη φασιστική ομάδα τραμπούκων σε εκδήλωση ποντιακών σωματείων.

Δεν υπερασπίζονται καμιά δίκαιη υπόθεση ούτε και την ιστορική μνήμη. Πρόκειται για άλλη μια επίθεση των φασιστικών κύκλων της πόλης, των ίδιων που κυνηγούν τα προσφυγάκια έξω από τα σχολεία, κάνουν επιθέσεις στα θέατρα, απειλούν το εργατικό κίνημα και όσους διαφωνούν με την εγκληματική ιδεολογία τους, κηρύσσουν το μίσος ενάντια σε κοινωνικές ομάδες, από τους ομοφυλόφιλους μέχρι τις θρησκευτικές μειονότητες.

Στο όνομα δήθεν της πατρίδας προσκυνούν το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, προπαγανδίζουν τον πόλεμο και την καταστροφή, το εθνικιστικό μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο, το σκοταδισμό και την υποταγή στην άρχουσα τάξη.

Είναι η ίδια εγκληματική δράση που οδήγησε στο κάψιμο της Κατάληψης Λιμπερτάτια από φασίστες που συμμετείχαν στο εθνικιστικό συλλαλητήριο και στις επιθέσεις στους μετανάστες στη Λέσβο.

Οι καταγγελίες για την επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη ΝΔ είναι τελείως υποκριτικές. Η πολιτική της κυβέρνησης δίνει χώρο στους φασίστες, η αστυνομία του Τόσκα έκανε τα στραβά μάτια στη πυρπόληση της Λιμπερτάτια και στην επίθεση στους μετανάστες στη Μυτιλήνη, η Δεξιά τους κάνει πλάτες και τρέφει στους κόλπους της όλο το ακροδεξιό σκυλολόι από τους πιστούς του Άνθιμου μέχρι τον Ψωμιάδη.

Οι φασιστικές συμμορίες αποθρασύνονται από την προπαγάνδα που βαφτίζει βία τη δράση του λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, ενώ δαιμονοποιεί τη μαχόμενη Αριστερά, ειδικά την αντικαπιταλιστική, αλλά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η ίδια προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου, της ΕΕ και των κυρίαρχων ΜΜΕ εξωραΐζει τη φασιστική βία και τρομοκρατία σαν μεμονωμένα περιστατικά ή χουλιγκάνικες εκδηλώσεις, ακόμα και όταν στρέφονται ενάντια σε ανθρώπινες ζωές.

Οι πολιτικές διαφωνίες μας και η σταθερή αντιπαράθεση με τις επιλογές του δημάρχου Θεσσαλονίκης, δεν θα θολώσουν τη ματιά μας. Όποιος ανεχτεί ή εθελοτυφλεί μπροστά στην τρομοκρατική δράση της φασιστικής ακροδεξιάς, θα τη βρει μπροστά του.

Δεν έχουν καμιά σχέση με τη δίκαιη οργή του λαού οι τραμπούκοι, οι απόντες από τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες αυτή της πόλης για τη δουλειά, το σώσιμο του σπιτιού από τους πλειστηριασμούς, το σχολείο και το νοσοκομείο, το νερό και περιβάλλον, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Η αριστερά, το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να μπουν μπροστά ενάντια στη φασιστική απειλή, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, την πολεμοκαπηλεία, την ομοφοβία. Να τσακίσουμε τους φασίστες και τους επίγονους των δολοφόνων του Λαμπράκη. Να τιμωρηθούν οι δράστες της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.67% ( 6
Συμμετοχές )



11 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επίθεση φασιστικών στοιχείων στον Γιάννη Μπουτάρη

  1. Frapas

    Πολύ σιωπή στα σχόλια για μια τέτοια ανάρτηση…… Σωστά. Άλλωστε γιατί να προβληματίσει; Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχουμε “πολιτικές διαφωνίες” οι οποίες δεν θα θολώσουν την ανάγκη μας να δείξουμε στους “συναδέλφους” μας στα δημοτικά συμβούλια ποσο υπεύθυνη δύναμη είμαστε. Το εργατικό κίνημα σ. δεν έχει ανάγκη από μια τέτοιου είδους “υπευθυνότητα” υπεράσπισης ενός τέτοιου καταπτυστου πολιτικού προσώπου όσο καταδικαστέα και αν είναι η πράξη βίας εναντίον του, και κυρίως το πολιτικό προφίλ και τα κίνητρα των δραστών. Όμως αν καταδικάζουμε αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο περιστατικό, τι θα συνέβαινε εάν ο “ξυλοδαρμός” γινόταν από οργισμένους απεργούς “σκουπιδιαριδες” (όπως τους αποκαλεί ο ίδιος) που ο ίδιος για πολλοστή φορά θα επιστρατευε για να “ξεβρομησει ο τόπος” και να λειτουργήσει επιτέλους η “υγειης επιχειρηματικότητα” αυτής της πόλης. Σε αυτή την περίπτωση θα θόλωνε η ματιά μας στις “” πολιτικές διαφωνίες””;
    Τελος αναρωτιέμαι εάν η επιστράτευση των εργαζομένων, η εξυπηρέτηση των πιο βρώμικων επιχειρηματικών συμφερόντων, η πιστή εφαρμογή των μνημονίων είναι λιγότερο φασιστική;

    Reply
    1. Left G700

      Με τον αστυφύλαξ:

      […] όσο καταδικαστέα και αν είναι η πράξη βίας εναντίον του, […]

      Με τον χωροφύλαξ:

      Όμως αν καταδικάζουμε αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο περιστατικό, τι θα συνέβαινε εάν ο «ξυλοδαρμός» γινόταν από οργισμένους απεργούς «σκουπιδιαριδες» (όπως τους αποκαλεί ο ίδιος) που ο ίδιος για πολλοστή φορά θα επιστρατευε για να «ξεβρομησει ο τόπος» και να λειτουργήσει επιτέλους η «υγειης επιχειρηματικότητα» αυτής της πόλης. Σε αυτή την περίπτωση θα θόλωνε η ματιά μας στις «» πολιτικές διαφωνίες»»;

      Καταδικάζουμε ή δεν καταδικάζουμε; Ιδού η απορία.

      Ρε τι τραβάμε κι εμείς οι Ισπανίδες χορεύτριες…

      Reply
    2. lathranagnostis

      Ξέρεις, καμιά φορά, οι φασίστες γυρίζουν και δαγκώνουν και το χέρι που τους ταΐζει. Στρέφονται και κατά της αστικής τάξης που τους υποθάλπει. Δεν μιλάω για τον Μπουτάρη ως άτομο, αλλά για τον Μπουτάρη σαν μέρος της αστικής τάξης.
      Ζούμε μέρες Βαϊμάρης………

      Reply
    3. Γιώργος

      Τι λές ρε φίλε; Ναι, ο Μπουτάρης είναι ένας φιλελές δεξιός που εφαρμόζει μνημόνια στον Δήμο Θεσσαλονίκης. ΝΑΙ, παράλληλα, ΑΥΤΟΙ που τον χτύπησαν, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τον Μπουτάρη: Είναι εθνικιστές που τραμπουκίζουν απλό κοσμάκη, που κλέβουν τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου, που, που.

      Τι συγκρίνεις; Πολύ καλή η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

      Οι απεργοί μάλλον θα επέλεγαν να κάνουν κατάληψη στο Δημαρχείο, στο δημοτικό συμβούλιο, μαζί με κατοίκους της Θεσσαλονίκης και όχι να τον πλακώσουν.

      Reply
    4. Φρίξος

      Η επιστράτευση των εργαζομένων και η εφαρμογή των μνημονίων, είναι μια άθλια, καπιταλιστική πολιτική. Ο ξυλοδαρμός εργαζομένων, απλού κόσμου είτε από τα ΜΑΤ, είτε από εθνικιστές/φασίστες, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Και πιο πολύ φασισμός, είναι οι δολοφονίες μεταναστών και ελλήνων από τους εθνικιστές. Δεν είναι όλα φασισμός.

      Reply
    5. ένας

      Μάγκες, με τον Φασισμό δε χωράνε παιχνιδάκια, αποχρώσεις η …ίσες αποστάσεις!
      Η είσαι κατά, η είσαι υπέρ.
      Οσοι το …”συζητάτε”, πατώντας στο τι είναι ο Μπουτάρης, θα ν’ τώβρετε μπροστά σας!
      Ακόμα και φασίστας να είναι ο Μπουτάρης, δεν αναγνωρίζουμε σε κανεναν φασίστα …το δικαίωμα να τον τιμωρεί! Αυτό είναι δουλειά του Λαού.
      Γενικά σε φασίστες δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα, ούτε λόγο ύπαρξης.
      Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ουσία της είναι σωστή.
      Ζούμε μέρες Βαϊμάρης, και σοφία θα είναι να μην καταλήξουμε εκεί, που κατέληξε η Βαϊμάρη.

      Reply
      1. lathranagnostis

        “……και σοφία θα είναι να μην καταλήξουμε εκεί, που κατέληξε η Βαϊμάρη.”
        Χμμμ…. Δεν είναι και τόσο πιθανόν η Ελλάδα να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ούτε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα BAUHAUS (μια “ΑγιαΣοφιά” για μπάλα, ναι)……Κι αυτό δεν θα γίνει, όχι από σοφία, αλλά από κακομοιριά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα…..

        Reply
    6. Μηνάς

      Το σχόλιό σου είναι απαράδεκτο. Σου απαντάω για την περίπτωση που είσαι πράγματι αυτό που δηλώνεις: Ξεπλένεις το φασισμό και τους φασίστες. Το τι είναι ο Μπουτάρης και ποια η πολιτική του, είχαμε όλο το χρόνο να το συζητήσουμε -και να συμφωνήσουμε- μέχρι προχτές, μπορούμε να το συζητήσουμε επίσης από μεθαύριο. Τώρα συζητάμε μια φασιστική επίθεση. Με το να εξισώνεις τους φασίστες με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των ΟΤΑ -θα μπορούσε να ήταν, λες, όμως ήταν καραφασίστες, ο ένας μάλιστα μπάτσος- δεν κάνεις τίποτα άλλο παρά να τους ξεπλένεις. Ελπίζω να το καταλάβεις, αν και δεν είμαι σίγουρος…
      Για να γίνω σαφέστερος, υιοθετώντας εν μέρει και τη λογική σου: το ίδιο σχόλιο θα μπορούσε να έχει γραφτεί και από άλλη προέλευση…

      Reply
    7. Κώστας

      Γιατί έχεις βάλει εισαγωγiκά στον ξυλοδαρμό ? Σου φάνηκε light ? Ήθελες παραπάνω ?

      Πότε απεργοί πλακώσαν στον ξύλο δήμαρχο ? Ποια συλλογικότητα του εργατικού κινήματος το έχει ποτέ προτείνει ή σκεφτεί ? Και η απάντηση είναι ότι αν τυχόν υπάρξουν οργισμένοι απεργοί που θα πάνε να πλακώσουν έναν δήμαρχο η εργατική περιφρούρηση να μην τους αφήσει, είτε είναι οργισμένοι απεργοί όντως ή το παριστάνουν

      Γιατί μπλέκεις το εργατικό κίνημα, έχουν καμία σχέση οι φασίστες με το εργατικό κίνημα ?

      Το σχόλιο είναι ξεκάθαρα από την μεριά αυτών που έκαναν την επίθεση. Εκτός από τους Φαήλους θα έχουμε και … φιλεργατική δικαιολόγηση της φασιστικής επίθεσης ?

      Κώστας

      Reply
  2. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι τον Μπουτάρη τον χτύπησε ένας εσμός λούμπεν ακροδεξιών με κινδυνο ακόμα κ να τον σκοτώσει πράγμα που είναι απεχθές.Η σκληρή αλήθεια όμως είναι οτι η πράξη αυτη των ακροδεξιών έχει μεγάλη αποδοχή ιδιαίτερα στα χαμηλά στρώματα κυρίως λόγω της στασης κ των κατα καιρου δηλώσεων του νεοφιλελευθερου δημαρχου Θεσσαλονίκης .Αυτο πρεπει να προβληματίσει όποιον βαζει το μυαλό του να λειτουργεί.Επίσης απαραδεκτη η σταση του Σεκ να κατεβει στην συγκεντρωση υποστηριξης του Μπουταρη ενώ δεν κατεβαίνει για άλλα και άλλα.Δεν νομίζω οτι κατεβηκε απο δημοκρατικη ευαισθησία αλλά απο την εμφυτη ταση του σεκ να ψιλοκανει “κονε” με αυτο που θα λέγαμε αστικους θεσμους(δημους συνδικατα επισημα) με αφορμη κοινες καμπάνιες.

    Reply
    1. Γιώργος

      Το ΣΕΚ ήταν πάντα και είναι για τα μπαζα. Απορριπτεες και ρηχές οι πολιτικές του θέσεις για πολλα κρίσιμα ζητήματα.

      Απο την άλλη ο ξυλοδαρμος του μπουταρη απο τους εθνικιστές λοπωδυτες, δεν ειμαι καθολου βέβαιο οτι συναντουν αποδοχή απο τμήματα της κοινωνίας. Εκτός απο τα φασιστικοποιημενα κομμάτια που όμως είναι μικρό τμημα της κοινωνίας.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.