.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου


Η πολιτική της στοχοποίησης και περιθωριοποίησης των εξαρτημένων είναι ο ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του Ζακ

Τo λιντσάρισμα μέχρι θανάτου, από δύο -ίσως και περισσότερα- ανθρωποειδή τέρατα, του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, ενεργού μέλους της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και του αγώνα κατά του στιγματισμού των οροθετικών ατόμων, είναι ένα αποτρόπαιο και ρατσιστικό έγκλημα υπό την ανοχή της αστυνομίας. Ένα έγκλημα αυτοδικίας, από εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας απέναντι στον αδύναμο και τον κατατρεγμένο.

Ό,τι κι αν συνέβη στην πραγματικότητα στο κατάστημα της οδού Γλάδστωνος το μεσημέρι της Παρασκευής, κι ενώ νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως, είναι σαφές ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θεώρησε ότι στο μαγαζί του εισέβαλε ναρκομανής επίδοξος ληστής και θεώρησε ότι μπορεί συνεπικουρούμενος από κάποιον ή κάποιους άλλους, ατιμώρητος να τον κλωτσήσει μέχρι θανάτου! Εν συνεχεία, άνδρες της ΔΙΑΣ φέρονται να χτυπούν με γκλομπ τον ήδη τραυματισμένο Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος εξέπνευσε στο δρόμο για το νοσοκομείο!

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία είναι το επακόλουθο της στοχοποίησης και της καταστολής των τοξικοεξαρτημένων, των μεταναστών και κάθε αδύναμου ή κοινωνικά αποκλεισμένου, που θεωρούνται από κράτος, δημοτική αρχή και αστυνομία ως ανεπιθύμητα “σκουπίδια” που χαλάνε την τουριστική “γκλαμουριά” του κέντρου της Αθήνας. Είναι το επακόλουθο της λογικής ότι οι αδύναμοι και οι φτωχοί δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνική φροντίδα, αλλά αντικείμενο εκδίκησης, χλευασμού και εκτόνωσης.

Η κυβέρνηση και ο Δήμος της Αθήνας έχουν δώσει το πράσινο φως στις ρατσιστικές αστυνομικές εκστρατείες – σκούπα ενάντια σε τοξικομανείς και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας για να το παραδώσουν «καθαρό» στις κερδοσκοπικές δραστηριότητες των εργολάβων, των μεγαλεμπόρων και της τουριστικής βιομηχανίας. Το ίδιο και τα “πρόθυμα” ΜΜΕ που, στην πλειονότητά τους και σε αυτή την περίπτωση, φρόντισαν να πάρουν συνεντεύξεις από τον δολοφόνο του Ζακ και να εστιάσουν στον “φόβο του καταστηματάρχη” αντί να καταδικάσουν την αυτοδικία!

Όλοι αυτοί στρώνουν το έδαφος για τους σύγχρονους “κυρ Παντελήδες” που βλέπουν ως εχθρό τους τον αδύναμο. Στρώνουν το έδαφος στον φασισμό.

Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη στάση της αστυνομίας δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από άλλα κροκοδείλια δάκρυα. Η ευθύνη της κυβέρνησης και του λαλίστατου Πολάκη του Υπουργείου Υγείας είναι τεράστια και ως προς την ιατρική αντιμετώπιση των τοξικομανών και των οροθετικών ατόμων. Οι μνημονιακές πολιτικές τους έχουν διαλύσει τα προγράμματα περίθαλψης γι’ αυτά τα άτομα οδηγώντας τα στο περιθώριο και στην παραβατικότητα.

Με τον Ζακ συμπορευτήκαμε στους αγώνες για τη διαφορετικότητα, για την ανεκτικότητα, για τα δικαιώματα των lgbtqi ατόμων, για την προστασία των αδύναμων και των κοινωνικά αποκλεισμένων.

Θα παλέψουμε για να βρεθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι δολοφόνοι του Ζακ. Για να αποδοθούν οι ευθύνες και στα “όργανα της τάξης” που φαίνεται ότι δεν δίστασαν να περάσουν χειροπέδες σε τραυματία και πιθανόν να του καταφέρουν τα τελειωτικά χτυπήματα.

Θα παλέψουμε για να σταματήσουν οι μνημονιακές περικοπές στη Δημόσια Υγεία. Να ανοίξουν τώρα όλες οι κλειστές δομές για τους εξαρτημένους, να σταματήσει το κυνηγητό από την Αστυνομία.

Θα παλέψουμε ενάντια στην στοχοποίηση των φτωχών, των τοξικοεξαρτημένων, των lgbtqi ατόμων, των οροθετικών και των κοινωνικά αποκλεισμένων.

Θα παλέψουμε ενάντια στο φασισμό σε κάθε γειτονιά.

Θα παλέψουμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που φέρνουν την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.00% ( 5
Συμμετοχές )



46 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

  1. Left G700

    ΟΚ. Ας δούμε τώρα και τι γράφει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ίδιο ζήτημα. Μετά, όποιοι έχουν πέντε γραμμάρια πολιτικό μυαλό στο κεφάλι τους ας προβληματιστούν για το κατά πόσο οι κραυγές, οι υπερβολές και τα «ξεχειλωμένοι» επιχειρήματα αποτελούν αποτελεσματικότερο φράγμα σε τέτοια φαινόμενα από τα ψύχραιμα, προσεκτικά και «μετρημένα» λόγια:

    Βαθύ αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, που οδήγησε ή συνέβαλε και στο θάνατό του. Το “λιντσάρισμα” και μάλιστα σε βάρος ενός κοινωνικά ευάλωτου ανθρώπου, που δεν συνιστούσε σοβαρή απειλή για κανέναν, απλά και μόνο με την υποψία της κλοπής, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι απλά ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο γεγονός, αλλά συνιστά πράξη βαρβαρότητας.

    Είναι, επίσης, επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η γενικότερη προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της “αυτοάμυνας”, που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή.

    Χρειάζεται να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι. Πάνω από όλα είναι ανάγκη να υπάρξει κρατική στήριξη όλων εκείνων των ανθρώπων, που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα καθιστά ευάλωτους ή και περιθωριοποιεί».

    Θυμίζουμε ότι ο 33χρονος Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση και τον ξυλοδαρμό του σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άνδρες, ο ένας ήταν ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, τον κλώτσησαν αρκετές φορές όταν προσπάθησε να βγει από το κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έχει προσαχθεί ένας 55χρονος.

    Το πόρισμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, καθώς και του Σ. Τσαντίρη, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου, δεν προσδιορίζει την ακριβή αιτία του θανάτου του. Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν το θάνατό του. Έτσι, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του.

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/169296/praxi-varvarotitas-lintsarisma-enos-koinonika-eyalotoy-anthropoy

    Reply
    1. Κώστας

      Αν και γενικά δεν σου μιλάω, οι ιατροδικαστές έχουν ήδη διαχωριστεί από αυτή την ερμηνεία της μακροσκοπικής εξέτασης.

      Γενικά το θέμα είναι πολύ λεπτό επιστημονικά και έχει πέσει μπόλικη εκμετάλλευση, εννοώ το θέμα της μακροσκοπικής εξέτασης. Δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατο από μόνες τους έχουν πει. Επίσης έχουμε την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε video. Η δικηγόρος μιλάει πως οι ιατροδικαστές έχουν βρει εγκεφαλικό οίδημα. Απλά δεν βρήκαν κεφάλι ανοιγμένο στα 2. Δεν βρήκαν πως οι κακώσεις δεν σχετίζονται με τον θάνατο του. Ο 902 δείχνει υπερβολική αυτοσυγκράτηση, στο δημοσιογραφικό κομμάτι της ανάρτησης. Η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ είναι καλoυτσικη , και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι καλή, και της ΛΑΕ που πήρε το μάτι μου, γενικά υπήρξαν αντανακλαστικά απέναντι σε μια εκδήλωση βαθιού κοινωνικού αυθόρμητου φασισμού. Και στα ΜΜΕ οι λίγες φωνές που έχουμε να μπορούν να αρθρώσουν έναν λόγο το έκαναν, πχ φοβερός χτες ο Καλαμούκης, ΚΚΕ κατά τα άλλα βέβαια αλλά μιλάνε για δολοφονία οι άνθρωποι, τι να λένε δηλ ? Μάτια δεν έχουν να δούν ? https://www.youtube.com/watch?v=Q2RsImKlPTU

      Κατά τα άλλα ιατροδικαστής δεν είμαι αλλά αν, που δεν το νομίζω, βγάλουν πως πέθανε λίγα λεπτά μετά την επίθεση, από … ατυχία, αυτό θα είναι αστείο. Βέβαια είναι και ο ιδιώτης ιατροδικαστής, φαντάζομαι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Φτιάχνουν πάντως κλίμα όλα αυτά και για ελαφριές κατηγορίες ( βαριά βλάβη, αλλά εγώ δεν το θεωρώ ξύλο τέλος πάντων να πατάς άνθρωπο στο κεφάλι, προσπαθείς συνειδητά να τον σκοτώσεις) πέρα από το κλίμα ελαφρυντικών που προσπαθούν έτσι κι αλλιώς να φτιάξουν με την δήθεν αυτοάμυνα

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        «Γενικά δεν μου μιλάς» γιατί γενικά είσαι λίγο (αρκετά) μπουμπούνας και κουφιοκεφαλάκης. Εγώ, όμως, δεν κολλάω στο γενικό σου χαρακτηριστικό. Επειδή πάνω απ’ όλα με ενδιαφέρει να προάγεται ο προβληματισμός πάνω στο τι να κάνουμε για να βγούμε από τα αδιέξοδά μας (ακόμα και τους καβγάδες γι’ αυτό τους κάνω), πιάνομαι από τις ειδικές εκείνες περιπτώσεις που όπως έχω δει σε κάποια σχόλιά σου η πολιτική σκέψη σου προχωράει πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων και σου λέω ότι σού μιλάω. Δεν θα το κάνω τώρα, απαντώντας προσωπικά σε αυτό το σχόλιό σου, γιατί σκοπεύω να ποστάρω αργότερα ένα γενικό σχόλιο (που θα σε περιλαμβάνει). Άλλη φορά, με άλλη ευκαιρία.

        Reply
      2. Γ.Κ.

        Γιατί δεν του μιλάς; Συντρόφι σου ΠιΛαφικός είναι κι αυτός.

        Reply
        1. Κώστας

          δεν ξέρω τι είναι αυτό που λες ΓΚ

          Κώστας

        2. Γ.Κ.

          Αν και θεωρώ ότι ξέρεις και παραξέρεις, άντε να σε βοηθήσω, τα αρχικά του πάρεδρα είναι…

    2. Red

      Εσύ γνώμη πάνω στο συμβάν έχεις; Ή απλά κανείς το γνωστό ανούσιο (και προβοκατόρικο ως ένα σημείο) γαϊτανάκι με τα copy paste ανακοινώσεων, μου πες, σου πα, είπες ξείπες, στην τάδε υποπαράγραφο του ΝΑΡ λέει αυτό, στην άλλη υποσημείωση του ΚΚΕ λέει το άλλο.. και πετάς το μπαλάκι στους υπόλοιπους σχολιαστές; Τους οποίους φυσικά στο τέλος καταλήγεις να απαξιώνεις;

      Reply
  2. San Rocco

    Ανεπίτρεπτο για ενα κομμουνιστικό κόμμα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την δολοφονία του Ζακ κωστοπουλου, να αφιερώνει την μισή ανακοίνωση, στο πόρισμα των συγκεκριμένων 3 ιατροδικαστών όταν ο κάθε ένας απο τους 3 ιατροδικαστες, βαρυνεται, είτε για πλαστογράφηση στοιχείων προκειμένου να αθωωθεί αστυνόμος για την δολοφόνο της γυναίκας του, είτε για κατ εξακολούθηση υπεράσπιση μαζί στα δικαστήρια, είτε για συνεργεια σε μη παραπομπή στο δικαστήριο ανθρώπου των ματ που σάπισε στο ξύλο διαδηλωτή.

    Αυτά τα στοιχεία για το ποιον των 3 ιατροδικαστών κυκλοφορούν μέρες στο διαδίκτυο.

    Reply
    1. San Rocco

      Περισσότερα στοιχεία για το ποιόν των 3 ιατροδικαστών: Οι ιατροδικαστές στην υπόθεση του Ζακ είναι τρεις. Ο Νίκος Καλογριάς, ο Σωκράτης Τσαντίρης και η Σουλτάνα Μαριανού. Ας τους πιάσουμε λίγο έναν, έναν:

      Νίκος Καλογριάς: Σύμφωνα με το directnews.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς ευθύνεται για τη μη παραπομπή σε δίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, του αστυνομικού των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Tatiana Bolari σε επεισόδια στο Σύνταγμα.

      Σωκράτης Τσαντίρης: Σύμφωνα με την efsyn.gr και τον John Baskakis, ο Σωκράτης Τσαντίρης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση της επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα. Πρόκειται για τον ίδιο ιδιώτη ιατροδικαστή που κατέθεσε τον Μάιο του 2014 ότι το μαχαίρωμα στον λαιμό μαθητή στο Παλαιό Φάληρο από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο ήταν «επιφανειακό, αβαθές και δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση», επομένως ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

      Το ίδιο κατέθεσε και στο Εφετείο τον Ιούνιο του 2015. Κατέθεσε επίσης τον Μάρτιο του 2015 υπέρ του Κασιδιάρη στη δίκη για τα γρονθοκοπήματα στη Λιάνα Κανέλλη. Αυτή θα είναι η τρίτη υπόθεση που καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης χρυσαυγιτών.

      Σουλτάνα Μαριανού: Σύμφωνα με το zougla.gr και τον Παναγιώτη Βλαχουτσάκο, στην υπόθεση της δολοφονίας της Ολυμπίας Μάντζιου, η οποία το 2006 σε ηλικία 22 ετών έχασε τη ζωή της μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον αστυνομικό σύζυγό της η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού, παραποίησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την αιτία θανάτου και δεν συμπεριέλαβε στην έκθεσή της τρεις φωτογραφίες οι οποίες απεικόνιζαν την αγριότητα των χτυπημάτων που είχε δεχθεί η νεαρή γυναίκα.

      Επίσης καίρια ερωτήματα και επισημάνσεις θέτει από την προσωπική της παρουσία στο f/b η δικηγόρος Ηλέκτρα Κούτρα:

      “Τον χτύπησα για να προστατεύσω τον εαυτό μου και την περιουσία μου”, φέρεται να είπε ο 2ος δράστης του λυντσαρίσματος. Αυτός που ο “κοσμηματοπώλης με τα ροζ” είπε ότι ήταν άγνωστος διερχόμενος, αλλά μας προέκυψε ιδιοκτήτης του γειτονικού καταστήματος.

      Η ανάκριση μέχρι στιγμής δεν έχει καν φωτογραφίες του καταστήματος. Δεν διέταξε τη σφράγιση.
      Δεν ζήτησε το πόρισμα για τ’ αποτυπώματα στο μαχαίρι, το οποίο υποτίθεται ότι βρέθηκε μέσα στο κατάστημα, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο περιφερόταν έξω προτού κατασχεθεί. Όλοι είδαμε ότι ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι, όπως είπε το 2ο τέρας.
      Η Ανάκριση δεν έχει ούτε υλικό από κάμερες γειτονικών καταστημάτων.
      Δεν έχει καταγραφή του πότε ακριβώς έγινε τι.

      Από την ώρα που ο Ζακ πέφτει και πέφτουν πάνω του αστυνομικοί για να τον συλλάβουν χειροπεδώντας τον, το βίντεο διακόπτεται. Ξαναρχίζει όταν, χειροπεδημένος, μπαίνει με φορείο στο ΕΚΑΒ. Εντελώς ακίνητος. Εντελώς.
      Θέλουμε να πληροφορηθούμε και για τα δευτερόλεπτα.

      Πόση ώρα πέρασε από την ώρα που έπεσε και χειροπεδήθηκε μέχρι και την ώρα της “ακινησίας” και μεταφοράς;
      Που είναι ο ήχος απ’ τα βίντεο; Γιατί “κόπηκε”;
      Τι έγινε από την ώρα που τον χειροπέδησαν μέχρι την ώρα που μπήκε στο ΕΚΑΒ;
      Γιατί διακόπηκε αυτό το μέρος του βίντεο;
      Γιατί δεν συνελήφθησαν αμέσως οι δράστες;
      Γιατί δεν σφραγίστηκε ακόμα ο χώρος;
      Γιατί δεν έγινε αυτοψία, αναπαράσταση εγκλήματος;
      Γιατί δεν εξετάστηκαν οι αυτόπτες;
      Που είναι το ηχητικό της κλήσης σε ΕΛΑΣ και ΕΚΑΒ;

      Όταν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία ΗΔΗ εδώ και μέρες στο διαδίκτυο, είναι ή όχι ανεπίτρεπτο για ένα ΚΚ να αφιερώνει την μισή του ανακοίνωση στα λεγόμενα αυτών των ύποπτων ιατροδικαστών;

      Reply
      1. ένας

        San Rocco, το σχόλιο 25/09/2018 at 17:20 αφορούσε εσένα.
        Ακόμη δεν πήρες χαμπάρι ότι το ρεπορτάζ του 902 (αληθές, άρα σωστό και χρειαζούμενο) δεν ανήκει και δεν μπορούσε να ανήκει σε μιαν πολιτική ανακοίνωση του Γρ. Τύπου; Λίγο νιονιό νάχες, θα καταλάβαινες ότι δεν είναι δυνατόν μια πολιτική ανακοίνωση να επεκτείνεται σε ειδησεογραφικές λεπτομέρειες. Αφού δε σε βόηθησε η γραμματοσειρά του 902.
        Αλλά είπαμε, το άγχος του μικροαστού “αριστεριστή” να αυτοεπιβεβαιωθεί καταγγέλλοντας μονότονα και τυφλά το …ΚΚΕ(!) οδηγεί πολλές φορές στην γελοιοποίηση.
        Περαστικά!

        Reply
  3. Left G700

    Στο μεταξύ, βγήκε και η ανακοίνωση από την Επιτροπή Δικαιωμάτων τής ΛΑΕ. Συναγωνίζεται την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: οι ίδιες κραυγές, υπερβολές και τα «ξεχειλωμένα» επιχειρήματα που συναντάμε στο κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απλώς με πιο πολιτικά σοφιστικέ ύφος. Για να μη θεωρηθεί ότι κρύβω την καμπούρα τής ΛΑΕ, την επισυνάπτω και αυτή:

    Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας απαιτεί την ποινική καταδίκη αυτών, που με φασιστική κουλτούρα επιτέθηκαν με κλωτσιές στο Ζακ Κωστόπουλο όσο αυτός ήταν εγκλωβισμένος μέσα σε σωρό σπασμένων τζαμιών βιτρίνας κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια και λίγη ώρα αργότερα, ξεψύχησε μπροστά τους από τα τραύματά του. Είναι σαφές ότι η αφήγηση που αυτουργοί αλλά και ΜΜΕ βιάστηκαν να διασπείρουν περί δήθεν αυτοάμυνας έχει καταρρεύσει ενώ αμφισβητείται ακόμη και το ίδιο το σενάριο περί απόπειρας ληστείας.

    Σε κάθε περίπτωση, κάθε φερόμενη κατηγορία σε βάρος του για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν αποτελεί εύλογη αιτία για έναν τέτοιο κοινωνικό κανιβαλισμό. Είναι προφανές ότι τη στιγμή που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση προσπαθούσε να διαφύγει και δεν απειλούνταν η ακεραιότητα, ούτε καν η περιουσία οποιουδήποτε προσώπου.

    Πρόκειται για μια χυδαία επίθεση κοινωνικού ρατσισμού και προϊόν των αντιδραστικών πρακτικών και ιδεολογημάτων κοινωνικού αυτοματισμού που γεννά η συντηρητικοποίηση και το ιδεολόγημα του «Νόμου και της Τάξης» που αναπαράγουν κρατικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί. Δεν παίρνουμε θέση ως προς το εάν το ίδιο το θύμα είχε πρόβλημα τοξικοεξάρτησης, κάτι το οποίο πρόσωπα του στενού του κύκλου αμφισβητούν. Ουδεμία όμως σημασία έχει αυτό.

    Η δολοφονική μανία με την οποία αντιμετωπίστηκε ο Ζακ προκύπτει από μια συνολική αντιδραστική αντίληψη που αντιμετωπίζει ολόκληρες κατηγορίες πολιτών ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που αντιμετωπίζει τη ζωή τους ως μικρότερης αξίας από την καταπάτηση της περιουσίας. Αυτή η κουλτούρα είναι γνήσιο τέκνο της ρατσιστικής πολιτικής περιθωριοποίησης που ασκούν κυβερνήσεις χρόνια τώρα απέναντι σε πολίτες που ζουν στην απόλυτη φτώχεια ή στην τοξικοεξάρτηση. Μια πολιτική που στιγματίζει την τοξικοεξάρτηση και την παραβατικότητα των τοξικοεξαρτημένων προσώπων, η οποία είναι γνήσιο κοινωνικό προϊόν της καταστολής τους, της παραμέλησης τους, του στιγματισμού τους και της περιθωριοποίησης τους από το κράτος, την κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη.

    Πρόκειται ακόμα για μια πράξη φρικαλέας αυτοδικίας που υποβάλλει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών και των κατοίκων της χώρας στις διαθέσεις ανεξέλεγκτων φασιστοειδών, που απειλούν να τιμωρούν εις θάνατον οποιοδήποτε πρόσωπο αποδοκιμάζουν για τις πράξεις του.

    Απαιτούμε επίσης την άμεση διερεύνηση των ευθυνών των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παρούσες για την παράλειψη παρεμπόδισης του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος του Ζ. Κωστόπουλου, μέλη των οποίων παρακολούθησαν άπραγα την επίθεση μέχρι και το σημείο της ολοκλήρωσής της.

    Η συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τη δολοφονική αυτή επίθεση αναδεικνύει τους κινδύνους και τα ακραία αποτελέσματα στα οποία μπορεί να φτάσει η ασκούμενη πολιτική καταστολής και περιθωριοποίησης, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, από την κυβέρνηση, τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εντείνει την κατασταλτική σκλήρυνση ενώ η ΝΔ στηρίζει την αντιπολιτευτική της στρατηγική στην αντιδημοκρατική εκτροπή.

    Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι για τις δεκάδες άλλες επιθέσεις που δέχονται καθημερινά πολίτες που δεν εντάσσονται στην κανονικότητα κάθε μορφής στην αποκρουστική λογική «να καθαρίσει ο τόπος». Τις επιθέσεις σε τοξικομανείς ή σε επαίτες. Τις ρατσιστικές, ομοφοβικές και φασιστικές επιθέσεις και τους ξυλοδαρμούς προσφύγων και μεταναστών και ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, θύμα των οποίων είχε πέσει και ο ίδιος ο Ζακ στο παρελθόν και όπως πάντα με θάρρος είχε καταγγείλει.

    Κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος. Και ο Ζακ Κωστόπουλος, που με τόση αναλγησία καταδικάστηκε χωρίς δίκη στην ποινή αυτού του βασανιστικού θανάτου, ήταν ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του σε μια αδιάκοπη έμπρακτη υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙΑ+, των οροθετικών και των τοξικοεξαρτημένων προσώπων.

    Τμήμα Δικαιωμάτων της ΛΑΕ
    24/9/2018

    Reply
    1. Νίκος

      Ποιές είναι οι κραυγές και τα ξεχειλωμένα επιχειρήματα βρε απίστευτε τύπε; Ένας νέος άνθρωπος (χωρίς να έχει σημασία ότι ήταν ακτιβιστής-στρια) άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από ξυλοδαρμό που δέχτηκε από “πολίτες” και αστυνομία μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας επειδή θεώρησαν ότι αποπειράθηκε να ληστέψει.

      Reply
  4. ένας

    Αμάν πια με αυτό το αντι-ΚΚΕ άγχος!
    Διάβασε ξανά το κείμενο του Γραφείου τύπου, και δες …πού τελειώνει.
    Εχει και διαφορετική γραμματοσειρά.

    Reply
    1. Κώστας

      μεταξύ μας ένας το καλούτσικη που είπα για την ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι επιεικές.

      δεν χρειαζόταν το η επίθεση οδήγησε ή συνέβαλε στον θάνατο και αυτό είναι στην ανακοίνωση και όχι στο ρεπορτάζ του 902, που πάλι το ΚΚΕ βέβαια χρεώνει η δημοσιογραφική του βιασύνη να ερμηνεύσει το πόρισμα της μακροσκοπικής εξέτασης

      δηλ ποια άλλη αιτία οδήγησε στον θάνατο ? το ότι ήταν άρρωστος, αν ήταν, και τοξικοεξαρτημένος, αν ήταν ? Είναι βαθιά λάθος σκεπτικό και στην γραμμή κατασκευής ελαφρυντικών. Ένας άνθρωπος άρρωστος ναι ίσως θα πεθάνει πιο εύκολα από μια κτηνώδη επίθεση αλλά η μοναδική αιτία θανάτου θα είναι η κτηνώδης επίθεση.

      Κώστας

      Reply
    2. ένας

      Για να μην παρεξηγηθεί, το από πάνω σχόλιο μου, 25/09/2018 at 17:20, αφορά την στοχοπροσηλωμένη(!) επιπολαιότητα του Σαν Ρόκκο, που μάλλον ακόμη δεν έχει αντιληφθεί το λάθος του στα σχόλια 25/09/2018 at 16:49 και 25/09/2018 at 17:18.

      Reply
  5. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Μια χαρά είναι η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Του ΚΚΕ είναι απαράδεκτη, με τον mainstream υποκριτικό ψευτοαγαπουλισμό που κανείς παλιός από όσους τρέχαμε να περιφρουρούμε και να αφισοκολλούμε δε θα δεχόταν.

    Ο καθένας έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Από εκεί και πέρα, όταν ο επιτιθέμενος είναι πλέον εκτός μάχης ή έχει τραπεί σε φυγή, σταματάς, αλλιώς έχεις περάσει το ποτάμι.

    Από τη στιγμή που ο “επιτιθέμενος” δεν είναι καν σε θέση να επιτεθεί πραγματικά, τότε απλά επιλύεις το θέμα χωρίς βία, αλλιώς έχεις περάσει το ποτάμι.

    Με αυτή την επισήμανση η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμένα με κάλυψε.

    Reply
    1. μεταβατικος σοσιαλιστης

      Εντάξει άλλη φορά θα στέλνει το γραφείο τύπου στους παλιούς αφισοκολλητές τις ανακοινώσεις για να περνάνε έλεγχο πριν δημοσιευτούν. Και τι ακριβώς είναι ο ψευτοαγαπουλινισμός;

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Κανονικά θα’ πρεπε. Και η έλλειψη σεβασμού σου δείχνει πως δεν το έχεις λιώσει πολύ το άθλημα.

        Αλλά η κατάντια η γενικότερη φαίνεται πλέον, όπως στο άγαλμα Τρούμαν. Ρώτα κάποιον παλιό από κοντά να στο στηρίξει. Και ρώτα τον και πως κάνουν μια αλυσίδα σε μια περιφρούρηση.

        Απλά πρόσεξε μην αποπροσανατολιστείς και χάσεις το δρόμο προς τη μετάβαση.

        Reply
        1. μεταβατικος σοσιαλιστης

          Εκτός από ψευτοαγαπουλίνηδες είμαστε και φλώροι δηλαδή. Πωπώ μας πήραν όλα τα αλάνια από το Κόμμα, ούτε αλυσίδες δεν ξέρουμε να κάνουμε. Μιλάμε για πολιτισμό όχι αστεία, σε πείραξε η δικιά μου ειρωνεία που απαιτείς και υπόκλιση επειδή έκανες χρέωση πριν πόσα χρόνια (30;). Κοροϊδεύεις και άτομα που δέχτηκαν καταστολή από τα ΜΑΤ αιφνιδίως λες και έχει κάποιος άλλος χώρος τουλουμιάσει μπάτσους. Στο Υπουργείο Εργασίας σου φάνηκαν οι φλώροι οι δικοί μας αλήθεια;

          Και ακόμα δε μας είπες τι είναι ο ψευτο-αγαπουλινισμός. Βέβαια ότι και να πεις έχεις εκτεθεί ήδη χρησιμοποιώντας ένα θάνατο για να κάνεις κομπλεξική αντιπολίτευση.

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Χρέωση έκανα πριν δεκαπέντε με δέκα χρόνια, αφού ρωτάς, τότε που οι μπάτσοι έβλεπαν ΚΚΕ/ΚΝΕ/ΠΑΜΕ και οχυρώνονταν πίσω από τις κλούβες από το χιλιόμετρο.

          Η άγνοια σου φαίνεται από το ότι αποδίδεις την πειθαρχία σε προσωπικά χαρακτηριστικά.

          Η άγνοια σου συνεχίζεται από το ότι λες ότι απαιτώ υποκλίσεις. Πρώτον δεν απαιτώ ποτέ αν δεν έχω κάπου καθοδηγητικό ρόλο (δεν είμαι σε κόμμα και δεν έχω) και δεύτερον δε θα μου χρειαζόταν ούτως ή άλλως η υπόκλιση σου.

          Η άγνοια σου ολοκληρώνεται όταν μιλάς για αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Δεν υπάρχουν αιφνιδιαστικές καταστάσεις. Υπάρχει ελλιπής σχεδιασμός.

          Τον νεκρό τον εκμεταλλεύεστε εσείς και η ΛΑΕ που προσπαθείτε για εκλογικό ψάρεμα να πείτε κάτι εναντίον της αυτοάμυνας (αυτοπροστασία για να μιλάμε με ακρίβεια) γιατί δεν είναι τρέντυ. Στη νέα ΣΥΡΙΖΑϊκη Ελλάδα γυρνάς και το άλλο μάγουλο.

          Η ατάκα περί πολιτικού πολιτισμού να ξέρεις είναι ψειρισμένη από την ευρωαριστερά.

          Στο Υπουργείο Εργασίας οι λίγοι μάχιμοι που έχουν μείνει ήταν αυτό που έπρεπε. Μοιάστε τους (αν μπορείτε).

          Θα σου απαντήσω και στο τελευταίο. Από τη μικρή εμπειρία που είχα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΔιΕΕξοδο παρατήρησα προσπάθειες. Μεγάλη ανοργανωσιά αλλά το πιστεύουν στα αλήθεια.

          Συμφωνώ-διαφωνώ με πάρα πολλά δεν έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή. Κατά τα φαινόμενα ο άνθρωπος ή ήταν μέλος ή είχε σχέση με τους LGBTQ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ξέρουν πραγματικά.

          Η έλλειψη διαπαιδαγώγησης που δεικνύει η κατρακύλα και το τέλος ενός ανθρώπου έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Ως τόσο η ύπαρξη LGBTQ οργάνωσης για μένα είναι θετική.

          Στον αντίποδα όταν ήμουν εγώ στη ΚΝΕ, κυκλοφορούσε μια γραμμή που έλεγε επί λέξει για τους ομοφυλόφιλους: “Όποιος είναι πολύ απασχολημένος να τον παίρνει απ’ το κώλο, δεν κάνει για αγώνα”. Είχα διακόψει συνεδρίαση για αυτή την ατάκα απαιτώντας άμεση ανάκληση και γνωρίζω ότι και άλλα μέλη είχαν κάνει το ίδιο.

          Αν κάτι έχει αλλάξει μπορείς να το πεις. Αλλιώς βάλε τις μπηχτές σου για το επίπεδο μου όπου εσύ νομίζεις (ναι, τα έλεγα και όταν ήμουν μέλος αυτά).

          Α,και που’ σαι.

          Τώρα που έρχονται οι εξώσεις σε θέλω πρώτη γραμμή απέναντι στις ασπίδες. Επαναστάτης τους βεληνεκούς σου δε μπορεί να είναι πουθενά αλλού.

      2. Κώστας

        Οι παλιοί αφισολλητές ποιοι είναι ? Οι νέοι αφισοκολλητές ποιοι είναι ? Δεν το ξέρεις πως οι κομμουνιστές δεν έχουν αφισοκολλητές ? Πως δεν έχουν αφεντικά και εργαζόμενους ? Πως καταπολεμάνε την αντίθεση διαννόησης-δουλειάς ? Αυτό που έχεις να πεις σε όσους κολλάνε αφίσσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι πως είναι θύματα και κορόιδα ?

        Κώστας

        Reply
  6. Left G700

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΚΟΥ-ΚΟΥ-Ε, ΣΥΓΧΏΡΕΣΈ ΜΕ!

    Από αβλεψία δική μου, την οποία συνειδητοποίησα διαβάζοντας συνδυαστικά τα σχόλια του Κώστα και του ένα, στο κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου τού ΚΚΕ που ποστάρισα νωρίτερα (25/09/2018 at 14:02) έχει ενσωματωθεί και δημοσιογραφικό πρόσθετο σχόλιο του ειδησεογραφικού τμήματος του 902. Επαναλαμβάνω την αναδημοσίευση της ανακοίνωσης ως έχει κι όχι όπως εγώ νόμισα ότι έχει:

    Βαθύ αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, που οδήγησε ή συνέβαλε και στο θάνατό του. Το “λιντσάρισμα” και μάλιστα σε βάρος ενός κοινωνικά ευάλωτου ανθρώπου, που δεν συνιστούσε σοβαρή απειλή για κανέναν, απλά και μόνο με την υποψία της κλοπής, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι απλά ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο γεγονός, αλλά συνιστά πράξη βαρβαρότητας.

    Είναι, επίσης, επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η γενικότερη προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της “αυτοάμυνας”, που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή.

    Χρειάζεται να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι. Πάνω από όλα είναι ανάγκη να υπάρξει κρατική στήριξη όλων εκείνων των ανθρώπων, που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα καθιστά ευάλωτους ή και περιθωριοποιεί.

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/169296/praxi-varvarotitas-lintsarisma-enos-koinonika-eyalotoy-anthropoy

    Reply
    1. ένας

      @Left G700, 25/09/2018 at 20:52
      Αλλαλούμ με την ταξινόμηση των απαντήσεων στα σχόλια, καλά είναι να βάζουμε το λινκ του σχολίου, για να γίνεται σαφές ποιόν-τι αφορά.
      Δεν εννούσα εσένα Λέφτ.

      Reply
  7. ένας

    Χα, χα, χα!
    Σώπα ρε …”παληέ”!!!
    Η μισή (η μήπως τα 2/3;) Ελλάδα είναι …”βετεράνοι”(!!!- χι, χι, χι) του …ΚΚΕ!
    Καλή προκοπή.

    Reply
  8. Left G700

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…

    Ισχυρίζομαι και θα προσπαθήσω να δείξω όσο πιο πειστικά μπορώ ότι στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου αυτόν ακριβώς τον ένα δρόμο ακολούθησε εν αγνοία της το σύνολο σχεδόν τής Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην αριστεράς τού ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας της (θα εστιάσω, όμως, για προφανείς λόγους στις ανακοινώσεις τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ). Μέχρι χθες, έχοντας διαβάσει τις θέσεις όλων τών «φυλών» τής Αριστεράς, πίστευα ότι μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το ΚΚΕ. Από σήμερα, όμως, προστίθεται στις εξαιρέσεις κατά την άποψή μου και το Ξεκίνημα με πολύ προσεκτική τοποθέτησή του (και πολύ πιο αναλυτική από τού ΚΚΕ, άρα και πιο χρήσιμη), που ανέβασε λίγες ώρες πριν στο site του (λινκ).

    Τα πρώτα, πρώτα

    Για να ικανοποιήσω το φίλο μου τον Red (25/09/2018 at 21:36) –τον κουφιοκεφαλάκη Red, που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το ρήμα «προβοκάρω» δεν είναι μονοσήμαντο: προβοκάρει ο ασφαλίτης δήθεν αναρχομπάχαλος τη διάλυση μιας διαδήλωσης, προβοκάρει (αλλά με άλλη έννοια) κι αυτός που θέλει να προκαλέσει μια συζήτηση μεταξύ αριστερών–, ας δώσω τη δική μου άποψη για τα περιστατικά που συνδέονται με το θάνατο του Ζακ.

    Την έχω σχηματίσει βασιζόμενος αποκλειστικά και μόνο στο οπτικό (και ακουστικό όπου υπάρχει) υλικό που αφορά στο ίδιο το συμβάν, όπως αυτό απαθανατίζεται στα παρακάτω βίντεο:

    Λινκ 1,
    Λινκ 2,
    Λινκ 3,
    Λινκ 4.

    Βλέποντας και ξαναβλέποντας όλο αυτό το υλικό και με το χέρι στην καρδιά λέω, λοιπόν:

    1) Οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη λογική σκέψη βρισκόταν στη θέση τού κοσμηματοπώλη Δημόπουλου, ακόμα κι αν ήταν ο συντονιστής τής Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ο Λαφαζάνης (ή και ο Νταβανέλος), θα έβγαζε το ίδιο συμπέρασμα που έβγαλε και ο Δημόπουλος: ο άγνωστος που σουλατσάριζε στο μαγαζί του είχε μπει για να κλέψει.

    2) Η αρχική πρόθεση του μαγαζάτορα και του γνωστού του (όπως αποδείχτηκε) είναι να εμποδίσουν τον Ζακ να διαφύγει. Το αποδεικνύει η εικόνα: οι πρώτες κλωτσιές είναι στον αέρα, εκφοβιστικές, αποτρεπτικές (ακριβώς όπως είναι και οι πρώτες κλωτσιές που θα δώσουμε σε ένα σκυλί το οποίο θα μας πλησιάσει με άγριες διαθέσεις –ή όπως είναι οι «κλωτσιές» που δίνω εγώ στη γάτα μας για να μη μπει στο δωμάτιό μου όταν ετοιμάζομαι να την πέσω για ύπνο). Είναι μεμπτό το να θέλεις να «τσιμπήσει» η αστυνομία κάποιον που θώρησες απόλυτα εύλογα ότι θέλησε να σε κλέψει; Αν είναι μεμπτό αυτό τότε είναι μεμπτό κι εκείνο που έκανε ένας οδηγός αστικού λεωφορείου στο Παρίσι: έκλεισε τις πόρτες για να μην την κοπανήσει πριν έρθει η αστυνομία ένας τύπος που έβαλε χέρι σε γυναίκα επιβάτιδα (λινκ). Πώς; Δεν είναι το ίδιο; Γιατί, καλέ, δεν είναι το ίδιο; Στο σοσιαλισμό θα αποτελεί αδίκημα του κοινού ποινικού νόμου μόνο το μη συναινετικό χούφτωμα πισινών κι όχι και το μη συναινετικό μοίρασμα χιτώνων; Για δώστε κάνα λινκ από Μαρξ, Λένιν ή Τρότσκι που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, να φωτιστώ κι εγώ ο αδιάβαστος!

    3) Η αποτροπή δεν έπιασε τόπο. Δυστυχώς, δυστυχέστατα, ο Ζακ δεν μπόρεσε να υπερνικήσει τον προφανή πανικό του και να περιμένει την αστυνομία –θα ζούσε τώρα. Τότε οι κλωτσιές παύουν να είναι στον αέρα και είναι στο κεφάλι του. Έχει αλλάξει η πρόθεση των δραστών και αντί για αποτρεπτική είναι πια εξουδετερωτική; Αναμφίβολα. Κι αυτό μας το λέει η εικόνα. Βλέποντας ότι ο Ζακ θα βγει τελικά προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν σωματικά –αλλά και να τον τιμωρήσουν. Είναι η εξουδετερωτική/τιμωρητική πρόθεσή τους και φονική, προσπαθούν να τον σκοτώσουν; Αυτό δεν το γνωρίζω. Και δεν το γνωρίζω γιατί αυτό δεν μας το λέει η εικόνα. Ο Κώστας ισχυρίζεται ότι ο μαγαζάτορας του πατάει το κεφάλι και λέει ότι αυτό σημαίνει φονική πρόθεση: «nα πατάς άνθρωπο στο κεφάλι, προσπαθείς συνειδητά να τον σκοτώσεις». Σωστά. Με την προϋπόθεση, όμως, ότι συμφωνούμε πως αυτή η φράση σημαίνει ότι πατάς το κεφάλι κάποιου το οποίο είναι ακουμπισμένο στο έδαφος κι ότι αυτό το κάνεις εξακολουθητικά. Αλλά ο Δημόπουλος δεν κάνει αυτό. Του σπρώχνει το κεφάλι μια φορά, όταν εκείνο είναι κοντά στο έδαφος, με τη σόλα τού παπουτσιού του και αυτό χτυπάει στο πεζοδρόμιο (εκείνη τη στιγμή μάλιστα –φοβισμένος; τρομαγμένος κι αυτός ο ίδιος από τη βιαιότητα του χτυπήματός του;– κάνει πίσω). Έχει διαφορά από τα αλλεπάλληλα πατήματα του κεφαλιού που είναι ακουμπισμένο ήδη στο έδαφος. Άρα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι κλωτσιές στο κεφάλι εκφράζανε φονική πρόθεση. Αυτό μπορεί να το γνωρίζει μόνο όποιος μπήκε στο μυαλό τους και διάβασε τις προθέσεις τους εκείνες τις στιγμές. Φαίνεται ότι οι συντάκτες τής ανακοίνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ το κατόρθωσαν. ΟΚ. Ας μας φέρουν το σχετικό εγκεφαλογράφημα (ή καμιά φωτογραφία, καμιά φωτοτυπία, κάτι τέλος πάντων!) να πειστούμε κι εμείς οι άπιστοι Θωμάδες.

    4) Βάζοντας σε παρένθεση λόγω αμφιβολιών την περίπτωση φονικής πρόθεσης, πρέπει να εξετάσουμε ένα άλλο ενδεχόμενο: υπήρξε αδιαφορία για το ενδεχόμενο ο επίδοξος ληστής να πεθάνει από τα κτυπήματα; Ούτε αυτό μας το λέει η εικόνα. Αδιαφορία στην προκείμενη περίπτωση σημαίνει ότι σκέφτηκαν, τους πέρασε από το μυαλό πως ενδεχομένως θα τον σκοτώσουν και κοίταξαν πέρα, να δουν αν βρέχει. Και πάλι πρέπει να έχει μπει κάποιος στο μυαλό τους εκείνη την ώρα για να το γνωρίζει αυτό. Εγώ, ένας ταπεινός Λέφτης είμαι, πού να ξέρω τέτοια μαγικά; Σε παρένθεση, λοιπόν, κι αυτό το ενδεχόμενο λόγω αμφιβολιών.

    5) Τελευταία ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το τι κουβαλούσαν στο μυαλό τους οι δύο τύποι όταν έκαναν ό,τι έκαναν και στα οποία θα δώσω τις δικές μου απαντήσεις μόνο με τη βοήθεια της εικόνας. α) Ήταν σε θέση να ξέρουν ότι μπορεί τα χτυπήματά τους να σκοτώσουν τον Ζακ; Αναμφίβολα ναι. Όταν ακόμα και μικρά παιδιά ξέρουν ότι έχουν πεθάνει άνθρωποι επειδή χτύπησαν στο κεφάλι πέφτοντας απλώς από την καρέκλα τους ή γλιστρώντας στο πεζοδρόμιο, ουδείς μπορεί να δεχθεί ότι δεν ήταν σε θέση να το ξέρουν αυτοί, παππούδες άνθρωποι (εικόνα)! β) Τι τους έκανε να το ξεχάσουν, να μη το σκεφτούν, με συνέπεια, άμεση ή έμμεση, το θάνατο του Ζακ; Το εξουδετερωτικό/τιμωρητικό μένος (εικόνα) τής αυτοδικίας.

    6) Από τη στιγμή που οι δύο αυτόκλητοι Ράμπο τραβούν τον Ζακ στο πεζοδρόμιο και είναι πια φανερό ότι έχει εξουδετερωθεί, τα χτυπήματα σταματούν.

    7) Ανοχή και πολύ περισσότερο συμμετοχή τής αστυνομίας στο περιστατικό δεν τεκμαίρεται από πουθενά.

    8) Αδικαιολόγητη κακομεταχείριση των αστυνομικών κατά τη σύλληψη του Ζακ επίσης δεν στοιχειοθετεί η εικόνα. Ένα χτύπημα με γκλομπ στον πεσμένο Ζακ που κρατάει όμως στα χέρια του ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί δεν συνιστά τέτοιου τύπου κακομεταχείριση. Το γεγονός ότι του περνούν χειροπέδες είναι απολύτως φυσιολογικό. Το αντίθετο θα συνιστούσε εγκληματικά ηλίθια παράλειψη. Πρέπει να προστατευτεί ο νοσοκόμος τού ΕΚΑΒ και ο αστυνομικός που θα τον συνοδεύσουν στο ασθενοφόρο, αλλά και ο ίδιος ο Ζακ από τον εαυτό του. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό δεν ξέρει τι θα πει «αμόκ». Δεν σημαίνει τίποτα ότι εκείνη τη στιγμή έχει δεν έχει τις αισθήσεις του. Στην ίδια κατάσταση ήταν και πριν από λίγα λεπτά, όσο του επίδεναν το κεφάλι οι Εκαβίτες. Για να «ξαναζωντανέψει» ξαφνικά και να αρχίσει να ψιλοτρέχει με το σπασμένο γυαλί στο χέρι.

    Αυτά τα συμπεράσματα έβγαλα εγώ από τις εικόνες που είδα. Εδώ σταματώ. Θα συνεχίσω αύριο με το δεύτερο μέρος: την ανάλυση των ανακοινώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ σε αντίστιξη με αυτές τού ΚΚΕ και του Ξεκινήματος.

    Reply
    1. Κώστας

      O γνωστός παπάρας ούλτρα ράιτ έγραψε την απολογία των δολοφόνων του Ζακ και έχει και το θράσος να επικαλείται και ανακοινωσεις όπως του ΚΚΕ και του Ξ, που την δεύτερη δεν την έχω διαβάσει, αλλά σίγουρα του ΚΚΕ δεν λέει πως αυτό που έκαναν ήταν περίπου λογικό αλλά λίγο τραβηγμένο.

      Άντε πάγαινε αγοράκι μου από δω Σταμάτα να επικαλείσαι οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με την αριστερά, λες ψέματα που έχεις και το θράσος να δώσεις και εύσημα ότι κάποια σχόλια μου έχουν ουσία.. Η ΛΑΕ σου τρίβει στην μούρη την ανακοίνωση της για την δολοφονία του Ζακ, δεν σ αρέσει, είσαι με το ότι είναι αυτονόητο πως αν δεις άνθρωπο μέσα στην περιουσία σου … σε κλέβει. ΟΧΙ ρε παπάρα, ούτε ο Λαφαζάνης, ούτε ο Νταβανέλλος ούτε η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα νομίζανε αυτό.Εσύ αν έβλεπες άνθρωπο μέσα στο μαγαζί σου γιατί να μην σκεφτείς ότι μπορεί να είναι πελάτης πχ ? Και αν το νομίζανε δεν θα προσπαθούσαν να παίξουν τους μπάτσους και μετά να γίνουν φονιάδες.

      Συγνώμη σύντροφοι της διαχείρισης προστατέψτε μας από τον τύπο, έχει κάτσει και έχει μετρήσει πως και αν χτυπάει το κεφάλι του Ζακ κάτω για να δείξει αν τα χτυπήματα είναι σοβαρά, προβοκάρει το ΚΚΕ και το Ξ που λένε πως η αντίδραση των 2 ήταν κανιβαλική ενώ αυτός λέει πως είναι λογική και συνεχίζει και το μόνιμο προβοκάρισμα της ΛΑΕ με την οποία συνεχίζει να επικαλείται ΨΕΥΔΗ σχέση γιατί δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στην ΛΑΕ και μάλιστα σε οργανωμένο χώρο, απ ότι έχει πει. Προσωπικά το θεωρώ συνειδητή προσβολή νεκρού αυτο το πράγμα που έγραψε

      Κώστας

      Reply
    2. San Rocco

      Μια ψύχραιμη γνώμη:

      Α. Ολοι και όλες πρέπει να δουν τα βίντεο, όσο σκληρά και αν είναι, που είναι.
      Β. Νομίζω πως το καλύτερο που έχουμε να θέσουμε ως μεθοδολογία στην συζήτηση μας, είναι να ξεκινάμε την σζήτηση βάσει 2 κριτηρίων:

      – Αυτό καθεαυτό το γεγονός
      – Με ΠΟΙΕΣ κοινωνικες/πολιτικές αντιλήψεις εξηγείται αυτό το γεγονός

      Αρχής γενομένης λοιπόν, έχουμε το γεγονός: Ενας νέος άντρας μπαίνει σε ένα μαγαζί και εγκλωβίζεται. Προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα δεν ανοίγει και προσπαθεί με πυροσβεστήρα να την σπάσει. Ο μαγαζάτορας έρχεται και τον βλέπει. ΤΙ βλέπει; Βλέπει την εικόνα που περιέγραψα, ΣΥΝ το γεγονός πως είναι ολοφάνερο, ότι ο πυροσβεστήρας σέρνει τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τον πυροσβεστήρα. Δλδ ο Ζακ Κωστόπουλος, φαίνεται εξαιρετικά αδύναμος, τρεκλίζει.

      Συνεπώς, ο μαγαζάτορας όσο και νευριασμένος να είναι, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΌΤΙ δεν κινδυνεύει τουλάχιστον άμεσα. Αντι λοιπόν να καλέσει την αστυνομία και αντί να μαζέψει γύρω του 2-3 ανρθώπους ακόμα για να αισθάνεται πιο ήρεμος, ΤΙ κανει; Παρέα με τον φιλαράκο του, σπάνε την τζαμαρία και κλωτσάνε τον Ζακ στο κεφάλι ΔΥΝΑΤΑ και Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ. Εν βρασμώ; Να το δεχτώ. Αλλά απο το βίντεο φαίνεται ολοκάθαρα ότι οι 2 χτυπάνε τον Ζακ ΣΤΟ ΚΕΦΆΛΙ με πολύ δυνατές κλωτσιές.

      Καταφέρνει ο Ζακ και βγαίνει όπως-όπως απο το μαγαζί. Σημειωτέον ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙ! ΓΙΑΤΙ; γιατί πολύ απλά,, ποτέ δεν είχε μαχαίρι.

      Βγαίνει λοιπόν ο Ζακ, και οι 2 φίλοι εξακολουθούν να τον χτυπούν με ΜΑΝΙΑ στο κεφάλι 2-3 φορές ακόμα. Μάλιστα στην τελευταία, ο κοσμηματοπώλης τον χτυπά κάθετα απο πάνω προς τα κάτω και το κεφάλι του Ζακ ΧΤΥΠΑ στις πλάκες! Να μου το θυμάστε αυτό: Ο Ζακ πέθανε αποο εγκεφαλική αιμοραγία συνεπεία των χτυπημάτων που έφαγε στο κεφάλι.

      Μετά ο Ζακ ψιλοσυνέρχεται και τότε αρπάζει το γυαλί. Αλλά και πάλι είναι φως φανάρι ότι πέρα απο τον φυσιολογικό τρόμο (εδώ δικαιολογείται ένας κάποιος ΤΡΟΜΟΣ όντως, διότι κρατα σπασμένο γυαλί), ο Ζακ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Παραπατά, τρώει τηνγκλοπιά, πέφτει και τέλος.

      ΑΥΤΗ είναι η σωστή αναφορά τωνΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Τιποτα άλλο. ΑΠο εδώ και πέρα, αρχίζει η ερμηνεία. Και ΝΑΙ κατά την γνώμη μου, ο Ζακ δολοφονήθηκε. Οχι γιατί ήταν ομοφυλόφιλος. Αυτό το πιθανότερο είναι, να μην το γνώριζαν οι δράστες. Αλλά γιατί ΜΠΗΚΕ στο μαγαζί απρόσκλητος και σε κατάσταση αμόκ. Οχι για να κλέψει το πιθανότερο. Και το ερώτημα είναι: Μπορεί να δολοφονείτε ένας άνθρωπος επειδή μπήκε ΑΟΠΛΟΣ και απρόσκλητος σε ένα μαγαζί; Ακόμα και αν ΜΟΝΟΣ του μέσα στο μαγαζί (σημειωτέο και αυτό), σπάει την βιτρίνα για να βγει;

      Διαφωνώ πλήρως με το σκεπτικό το leftg700: Δεν είχαμε κυρίως την εμφάνιση της δίκαιης οργής του μαγαζάτορα που βλέπει την περιουσία του να καταστρέφεται. Κυρίως είχαμε την εκδήλωση της λογικής και της συμπεριφοράς “τώρα που σε βρήκα και μέσα στο μαγαζί μου, θα σε γαμήσω αρχίδι πρεζάκι.Τελειωμένε θα σε σκοτώσω” την οποία και εφάρμοσαν οι 2 μαγαζάτορες. Και αυτή η λογική είναι που δεικνύεται ως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. Αυτός είναι και ο εκφασισμός της κοινωνίας.

      Από την άλλη, θα δούμε ΓΙΑΤΙ ο Ζακ ήταν σε κατάσταση πανικού εξαιτίας του οποίου μπήκε μέσα στο μαγαζί. Ο Βαλλιανάτος μιλά για τσακωμό που προηγήθηκε και για οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει. Από την άλλη, το κράτος ΚΑΛΥΠΤΕΙ τους 2 μαγαζάτορες, ένας εκ των οποίων είναι και δηλωμένος φασίστας.

      Η γενικότερη εικόνα κατα την γώμη μου είναι η εξής: Ενα κομμάτι της κοινωνίας, είτε εξαθλιώνεται ΕΙΤΕ ΟΧΙ, αντιλαμβάνεται ως αντιπαλό του, ΟΧΙ το ελληνικό κράτος και το ελληνικό και ξένο κεφάλαιοο που τον διαλύει, αλλά τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα: Τους φτωχούς, ή τους πιο φτωχούς Ελληνες και τους μετανάστες εργαζόμενους. ΑΥΤΟ συνιστά εκφασισμό και αυτό καταπολεμούμε κυρίαρχα.

      Από την άλλη, συνθήματα όπως “με πουστιά χτυπάμε την ελληνική μαγκιά, είναι εντελώς άστοχα και λάθος: Η μαγκιά έχει πολλές όψεις, άλλες χειραφετητικές και άλλες ραγιάδικες/φασιστικές (η ψευτομαγκιά που λέμε). Το ίδιο όμως είναι και η πουστιά: Εχει πολλές όψεις. Αλλες αναδιεκνύουν το θάρρος και την ντομπροσύνη του ομοφυλόφιλου γυναίκας, άντρα ή τρανς και άλλες δεικνύουν την απάτη και το γκλάμουρ (ο Ψινάκης είναι ομοφυλόφιλος και παράλληλα ένας καπιταλιστής πολιτικός που διαλύει τον Μαραθώνα έτσι;).

      Συνεπώς, ούτε πουστιά, ούτε γενικά μαγκιά. ΚΑι τα 2 τα αφήνουμε ως όρους. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΤΟΜΠΡΟΙ ΚΑΙ ΞΗΓΗΜΕΝΟΙ, έχουμε θάρρος να υπερασπίζουμε χειραφετητικές αντιλήψεις και συμπεριφορές και that’s all.

      Reply
      1. Left G700

        (Τώρα το είδα αυτό!)

        Διαφωνώ πλήρως με το σκεπτικό το leftg700: Δεν είχαμε κυρίως την εμφάνιση της δίκαιης οργής του μαγαζάτορα που βλέπει την περιουσία του να καταστρέφεται. Κυρίως είχαμε την εκδήλωση της λογικής και της συμπεριφοράς «τώρα που σε βρήκα και μέσα στο μαγαζί μου, θα σε γαμήσω αρχίδι πρεζάκι.Τελειωμένε θα σε σκοτώσω» την οποία και εφάρμοσαν οι 2 μαγαζάτορες. Και αυτή η λογική είναι που δεικνύεται ως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. Αυτός είναι και ο εκφασισμός της κοινωνίας.
        _________________________________________________

        Τι λες, ρε άνθρωπε;;; Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι στο δικό μου σκεπτικό συμπεριλαμβάνεται έστω και ως απειροελάχιστο ίχνος η άποψη περί «δίκαιης οργής του μαγαζάτορα που βλέπει την περιουσία του να καταστρέφεται»;;; Και ποιος σού είπε ότι δεν έχω ασπαστεί την ιδέα πως στο μυαλό τού μαγαζάτορα και του γείτονά του κυριαρχούσε η διάθεση «μπήκες σε ξένο μαγαζί για να κλέψεις; θα σε γαμήσω!». Όταν μιλάω για «τιμωρητικές κλωτσιές» τι άλλο να εννοώ;;; Ότι κλωτσούσαν στο κεφάλι τον Ζακ, επειδή φορούσε φανέλα τού Ολυμπιακού κι αυτοί είναι Παοκτζήδες;;;

        Τη συνειδητή φονική πρόθεση και μόνο αυτή αμφισβητώ (γιατί δεν μου την αποδεικνύει η εικόνα!). Δεν την αποκλείω (γιατί και πάλι: μου το απαγορεύει η εικόνα να την αποκλείσω!). Την αμφισβητώ («Δεν γνωρίζω» γράφω)!

        Δεν ντρέπεσαι να γράφεις ό,τι σού κατεβαίνει, αδιαφορώντας παντελώς αν βάζεις στο στόμα ή στο μυαλό κάποιου (του οποιουδήποτε!) ανύπαρκτες λέξεις ή σκέψεις που του γ@μ@νε την πολιτική και ανθρώπινη υπόστασή του;;;

        Reply
    3. San Rocco

      Θα ήθελα είσης να επισημάνω ξανά ότι, το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Ζακ ας οδηγήσει σε μια νίκη του ανταγωνιστικού λαϊκού μας κινήματος, τουλάχιστον στο επίπεδο της αλλαγής του συσχετισμού των συνειδήσεων: Είμαστε αυτοί και αυτές που αγωνίζονται καθημερινά για την χειραφέτηση/απελευθερωση των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων. τόσο στο οικονομικό πεδίο, όσο και στο γυναικείο, στο έμφυλο κλπ. Συνεπώς, υπερασπιζόμαστε ΣΕ ΟΛΑ αυτά τα πεδία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ την ανθρώπινη φύση και το ανθρώπινο σώμα, απέναντι στην λογική του εμπορεύματος, της ομοφοβίας, του σεξουαλικού καταναγκασμού, της φτώχειας. Δλδ απέναντι στην λογική του καπιταλισμού.

      Μπορούμε να κερδίσουμε τον περισσότερο κόσμο με αυτές τις χειραφετητικές απελευθερωτικές μας αντιλήψεις. Γιατί λέμε και υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, αλλά και το πραγματικό συμφέρον των ανθρώπων. Αρα δεν χρειαζόμαστε υστερίες και ανθρωποφοβικές συμπεριφορές, αλλά και δεν χαριζόμαστγε σε καμία αντίληψη και πρακτική που προωθεί αντιανθρώπινες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

      Reply
  9. ένας

    «Μέσα στο αίμα είναι, πεσμένος κάτω, θα τον σκοτώσεις;!» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που πήγε να εμποδίσει το λιντσάρισμα του Zακ.
    Σημειώστε τούτο: Το περιστατικό δεν κράτησε δευτερόλεπτα, ούτε δυό-τρία λεπτά, για να μιλήσει κανείς για ξάφνιασμα, στιγμιαία απώλεια ψυχραιμίας, ενστικτώδεις αντιδράσεις κλπ., που θάταν κάποια βάσιμα ελαφρυντικά για ό,τι έκανε ο ιδιοκτήτης (για τους υπόλοιπους δεν νομίζω να υπάρχει έτσι κι αλλιώς ελαφρυντικό). Πέρασε ώρα για νάρθει το ΕΚΑΒ (πόσο γρήγορα έρχεται το ΕΚΑΒ;), και άλλη ακόμη ώρα για νάρθει η αστυνομία. Ολο αυτό το διάστημα εκτυλισσόταν ένα …”θέαμα”(!), που το παρακολουθούσαν αδρανείς καμιά πενηνταριά “κυρ-Παντελήδες”!
    Ο Φασισμός έχει απλωθεί περισσότερο από όσο βλέπουμε, κι εδώ έχουμε να πούμε πολλά.

    Reply
    1. Left G700

      Σημειώστε τούτο: Το περιστατικό δεν κράτησε δευτερόλεπτα, ούτε δυό-τρία λεπτά, για να μιλήσει κανείς για ξάφνιασμα, στιγμιαία απώλεια ψυχραιμίας, ενστικτώδεις αντιδράσεις κλπ., που θάταν κάποια βάσιμα ελαφρυντικά για ό,τι έκανε ο ιδιοκτήτης (για τους υπόλοιπους δεν νομίζω να υπάρχει έτσι κι αλλιώς ελαφρυντικό). Πέρασε ώρα για νάρθει το ΕΚΑΒ (πόσο γρήγορα έρχεται το ΕΚΑΒ;), και άλλη ακόμη ώρα για νάρθει η αστυνομία. Ολο αυτό το διάστημα εκτυλισσόταν ένα …»θέαμα»(!), που το παρακολουθούσαν αδρανείς καμιά πενηνταριά «κυρ-Παντελήδες»!
      ____________________________________

      Δείτε, ρε γαμώτο, το βίντεο! Έχω βάλει και λινκ (για τους τεμπέληδες)! Η πρώτη κλωτσιά (στον αέρα) πέφτει στο 0:48 και η τελευταία στο 0:58. Μιλάμε για 10 (δέκα!) δευτερόλεπτα! Έλεος πια με την επιπολαιότητά σας!

      Reply
    1. Νίκος

      Το συγκεκριμένο βίντεο καταρρίπτει τα γραπτά σου περί μη συμμετοχής της αστυνομίας στο περιστατικό και περί μη κακομεταχείρισης. Πέραν της γκλοπιάς, δέχεται κλωτσιές στην μέση, τον πατούν στην πλάτη και στο σβέρκο και γενικά συμπεριφέρονται σαν τους γνωστούς ένστολους δολοφόνους σε έναν ήδη ακινητοποιημένο και αιμόφυρτο άνθρωπο. Όσο για τον μπατσάκο που πιάνει το…μαχαίρι (στοιχείο υποτίθεται) με γυμνό χέρι τι να πεις…Πρωτοφανής ερασιτεχνισμός.

      Reply
      1. Left G700

        Νίκο μου, τζιχαντιστή μου, το συγκεκριμένο βίντεο (και κάθε βίντεο) καταρρίπτει ό,τι θέλεις, άμα φοράς τα ανάλογα γυαλιά. Μέχρι και το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πήγαν στο φεγγάρι το 1969! Άκου λοιπόν και προσπάθησε να έρθεις στα συγκαλά σου:

        1) Δεν υπάρχουν κλωτσιές. Υπάρχει κλωτσιά.

        2) Δεν είναι στη μέση. Είναι στον πισινό.

        3) Παρ’ ότι είναι κλωτσιά, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις κλωτσιές που έριξαν στον Ζακ οι δύο τύποι.

        4) Πατήματα στην πλάτη ή στο λαιμό εγώ δεν μπορώ να διακρίνω. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, αλλά δεν το διακρίνω.

        5) Η εντύπωση η δική μου από την όποια κακομεταχείριση υφίσταται εκείνη τη στιγμή ο Ζακ (με την εξαίρεση της κλωτσιάς στον πισινό που είναι τιμωρητική/εκδικητική) είναι ότι συμβαίνει για να διευκολυνθεί το δέσιμό του με χειροπέδες (συνυπολογίζοντας και το γεγονός τής κακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μπάτσων τής ΕΛ.ΑΣ.).

        6) Εγώ δεν μίλησα για «μη κακομεταχείριση». Μίλησα για «μη δικαιολογημένη κακομεταχείριση». Γιατί, κάθε σύλληψη (εκτός κι αν είσαι δικός τους, π.χ. Ρουπακιάς) είναι αντικειμενικά κακομεταχείριση και απαιτεί κακομεταχείριση (ακόμα και το τράβηγμα από το μανίκι για μένα είναι κακομεταχείριση). Με την εξαίρεση της τιμωρητικής/εκδικητικής κλωτσιάς, που ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να δεχθεί ότι διευκόλυνε στο παραμικρό τούς μπάτσους που προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες, και για το νέο βίντεο λέω το ίδιο που είπα για το προηγούμενο πάνω στο οποίο βασίστηκα για να γράψω το σχόλιο: δεν διαπιστώνω (= βλέπω) μη δικαιολογημένη κακομεταχείριση (και, βέβαια, καγχάζω με τον τίτλο τής ΕφΣυν, που κάνει λόγο για «2ο λιντσάρισμα», και με όσους τον προσυπογράφουν!)

        7) Το μαχαίρι δεν με απασχόλησε. Και δεν με απασχόλησε γιατί στις εικόνες τών βίντεο που βασίστηκα εγώ δεν μπόρεσα να διακρίνω κανένα μαχαίρι (είπα κα επαναλαμβάνω: βασίστηκα μόνο στο οπτικοακουστικό υλικό και όχι σε λόγια(-κομπολόγια). Το μόνο που είδα ήταν το σπασμένο τζάμι που πήρε ο Ζακ μέσα στον πανικό του, ο οποίος πανικός, εκείνη τη στιγμή, μετά τις κλωτσιές, πιθανότατα να ήταν και πανικός ανθρώπου που όχι μόνο αισθάνεται σαν ένα ζωντανό (δεν γράφω «ζώο» γιατί μπορεί να πεταχτεί κανένας αριστερός τζιχαντιστής και να πει «είπε τον Ζακ ζώο, είπε τον Ζακ ζώο!») πιασμένο σε δόκανο, αλλά, επιπλέον, νιώθει/προαισθάνεται να βρίσκεται σε προθανάτια κατάσταση.

        Αυτά. Και άμα θέλεις, κάτσε και σκέψου.

        Reply
        1. San Rocco

          1. Την προθανάτια κατάσταση την προκάλεσαν οι ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ κλωτσιές των 2 μαγαζατόρων. τίποτα άλλο. Συνεπώς, διαφωνώ με το παλαιότερο πόστο του leftg700 που έλεγε με σαφήνεια ότι αν ο Ζακ δεν ήταν σε πανικό τώρα θα ζούσε (αυτό γράφεται κανονικά). Το επιχείρημα αυτό, είναι βαθιά επικίνδυνο, διότι χρεώνει στο θύμα την αιτία του θανάτου του και όχι στον θύτη, και απαλύνει γενικότερα την θέση του θύτη: Πχ, το ίδιο επιχείρημα το ακούγαμε για τις βιασθείσες γυναίκες “αν δεν κουνιότανε ή αν δεν φόραγε μίνι δεν θα την βιάζανε” κλπ!

          2. Οσον αφορά τους αστυνομικούς: Πράγματι, το δολοφονικό ξύλο που έφαγε ο Ζακ απο τους 2 μαγαζατόρους, είναι αυτό που τον σκότωσε. Οι κλωτσιές των αστυνομικών είναι ελάχιστες και πολύ πιο προσεκτικές. Αυτό είναι αλήθεια.

          3. Το μαχαίρι το βάλανε μετά για ενοχοποίηση του Ζακ ότι πήγε κα ικαλά για ληστεία.

        2. Left G700

          Συνεπώς, διαφωνώ με το παλαιότερο πόστο του leftg700 που έλεγε με σαφήνεια ότι αν ο Ζακ δεν ήταν σε πανικό τώρα θα ζούσε (αυτό γράφεται κανονικά). Το επιχείρημα αυτό, είναι βαθιά επικίνδυνο, διότι χρεώνει στο θύμα την αιτία του θανάτου του και όχι στον θύτη, και απαλύνει γενικότερα την θέση του θύτη: Πχ, το ίδιο επιχείρημα το ακούγαμε για τις βιασθείσες γυναίκες «αν δεν κουνιότανε ή αν δεν φόραγε μίνι δεν θα την βιάζανε» κλπ!
          __________________________________________

          Ρε πας καλά;;; Από πού κι ως πού χρεώνω στον Ζακ την αιτία τού θανάτου του;;; Επειδή εξέφρασα την ανθρώπινη ευχή ο Ζακ να έμενε μέσα στο μαγαζί, δηλαδή στη ζωή;;; Την ίδια ευχή θα εξέφραζα και για γυναίκα που και βιάστηκε και σκοτώθηκε από το βιαστή της επειδή αντιστάθηκε. Και πάλι: αυτό σημαίνει ότι θα της έριχνα την ευθύνη;;;

          Βρε ανόητε άνθρωπε, δεν μπορείς να καταλάβεις πως αυτή η ευχή εντάσσεται σε ό,τι λέμε όλοι (και εσύ) πως η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό;;; Ή η πολιτική αντιπαλότητά σου φτάνει μέχρι αυτό το αισχρό σημείο κακοπιστίας;;; Ένα από τα δύο συμβαίνει (ή και τα δύο).Κανένα, αποκλείεται!!!

          Ντροπή σου!!!

        3. San Rocco

          Δεν χαρακτηρίζει καμια προυπαρχουσα πολιτική αντιπαλοτητα την συμφωνία ή την διαφωνία μου με κάποιον όταν περιγράφουμε και ερμηνεύουμε ενα γεγονός.

          Εγώ αυτο κατάλαβα απο τα σχολια σου. Αν άλλοι αναγνώστες κατάλαβαν κάτι αλλο, ας πουν και εκείνοι. Όσον αφορά δε, το γεγονός της άγριας δολοφονίας του Ζακ κωστοπουλου νομίζω πως έχει αξία να ειπωθεί ξανά τούτο: Το πως λειτουργεί ένας άνθρωπος σε μια μη συνηθισμένη αλλα και δυσάρεστη κατάσταση όταν ο αλλος μπαίνει απρόσκλητος και σε πανικό στο χ κατάστημα κ ειδικα οταν δεν κινδυνευει ουτε στο ελαχιστο η ζωη του, έχει να κάνει συν τοις άλλοις και με το πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα: Θέλει απλά να αμυνθεί, ή θέλει να σκοτωσει.

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Άμα ο άλλος είναι σε πανικό και φοβάσαι μη σε σφάξει ή μη σου πατήσει καμία με μια σύριγγα του χώνεις μια σφουγγαρίστρα στη μούρη.

          Δε τον κλωτσάς μέχρι θανάτου.

        5. Left G700

          Κανένα φόβο δεν είχαν οι τύποι ότι θα τους σφάξει ή θα τους συριγγιάσει! (κι αυτό το λέει η εικόνα!). Αρχικά, ήθελαν «να πάει μέσα, στον Κορυδαλλό, να μάθει ο κ@ριόλης τι εστί βερύκοκο!». Και μετά συνδύασαν αυτή την επιθυμία με το να βγάλουν και το τιμωρητικό άχτι τους με τις κλωτσιές που οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ. Ήθελαν να σκοτώσουν; Με το αριστερό χέρι γροθιά και σηκωμένο, η απάντηση είναι «ναι». Με το χέρι στην καρδιά, η απάντηση είναι «δεν γνωρίζω».

        6. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Μπορεί να ήταν τόσο ζώα που να μη το σκέφτηκαν καν πάνω στην οργή και τη προκατάληψη τους.

          Όμως η φασιστική τιμωριτική λογική υπήρχε. Δεν το έκαναν ούτε γιατί απειλούνταν, ούτε για να τον ψάξουν.

          Άρα μου κάνει το ίδιο.

  10. Kράτα το σόου μαϊμού

    Η προσπάθεια κάποιων απο σας να βρείτε ελλατώματα στο ΚΚΕ εκεί που δεν υπάρχουν είναι τουλάχιστον διασκεδαστική. “Μίλησε για κάτι παραπάνω από καταδικαστέα και είπε βαρβαρότητα αλλά δεν είπε τη λέξη κανιβαλισμός. Γιατί δεν είπε κανιβαλισμός; Κρατάει μέσες αποστάσεις. ΝΑΡ ολε ΝΑΡ ολε πορόνωμαι”.

    Pathetic…

    Reply
    1. San Rocco

      Όντως έχεις πορωθει. Και ίσως, παρανοήσει! Τι ανερματιστα γράφεις αγαπητέ; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την δολοφονία του ζακ κωστοπουλου. Και καλεί αυριο παρασκευη σε διαδήλωση στην βουλή. Το ΝΑΡ και η ΝΚΑ στηρίζουν την θέση και τις δράσεις στις οποίες καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Το κκε επίσης εξέδωσε ανακοίνωση. Και όλοι κρίνονται απο αυτά που γράφουν και από αυτά που κάνουν ή δεν κάνουν.

      Reply
  11. Left G700

    (Β’ ΜΕΡΟΣ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…

    Συνεχίζω σήμερα το σχόλιό μου για τα περιστατικά που σχετίζονται με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Σ’ αυτό το δεύτερο μέρος θα δούμε κάπως αναλυτικά τις τοποθετήσεις τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ σε σύγκριση με εκείνες τού ΚΚΕ και της οργάνωσης Ξεκίνημα. Φυσικά και έχω δει το μισαλλόδοξο, χολερικό και αριστεροτζιχαντιστικό σχόλιο του Κώστα (27/09/2018 at 00:52), το οποίο, να πω, όχι μόνο με διασκέδασε αφάνταστα, αλλά και με ικανοποίησε, καθώς αποκαλύπτει φαντασμαγορικά το χάος που επικρατεί στο μυαλό του. Για την ώρα το βάζω σε παρένθεση και δεν το σχολιάζω, χαρίζοντάς του ακόμα μερικές ώρες πολιτικής ζωής. Θα το κάνω με άλλο σχόλιο και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (π.χ.: θα τον ρωτήσω αν έχει να πει κάποια τελευταία λόγια και αν θέλει να του δέσουμε τα μάτια ;-) :-) ).

    1 Τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που προηγήθηκε από την Κυριακή στην έκδοση ανακοίνωσης, για να ακολουθήσει τη Δευτέρα η ΛΑΕ και το ΚΚΕ και να «κλείσει» το Ξεκίνημα προχθές Τετάρτη) όσο και η ΛΑΕ βιάζονται να μιλήσουν για δολοφονία, αποδίδουν δηλαδή φονική πρόθεση στους δράστες. Αυτό, όπως εξήγησα στο χθεσινό μου σχόλιο παραπάνω (26/09/2018 at 23:58), δεν τεκμαίρεται (= αποδεικνύεται) μετά βεβαιότητας από το οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο στηρίχτηκαν για να τοποθετηθούν, το ίδιο υλικό που έχει δει όλη η Ελλάδα. Φυσικά και δεν αποκλείεται να ήθελαν να σκοτώσουν, είναι ένα ενδεχόμενο που εύλογα θα περάσει από το μυαλό τού καθένα. Δεν μπορεί όμως κανείς να το γνωρίζει μετά βεβαιότητας, όπως θα το γνώριζε αν είχαν μαχαιρώσει τον Ζακ σε ζωτικό σημείο (Ρουπακιάς/Φύσσας) ή τον είχαν κτυπήσει στο κεφάλι με σιδερολοστό (Γκοτζαμάνης – Εμμανουηλίδης/Λαμπράκης). Και ένας πολιτικός φορέας τής Αριστεράς, ειδικά για ένα ζήτημα όχι απλό και το οποίο συνδέεται με «υπόγειες», «ευαίσθητες» και «ζόρικες» κοινωνικές διεργασίες και συναισθήματα δεν μπορεί να τοποθετείται όπως τοποθετούμαστε εμείς εδώ ή πίνοντας μπύρες με την παρέα μας. Αυτό φαίνεται να το κατανοεί και το ΚΚΕ και το Ξεκίνημα γι’ αυτό και σταματούν στο αναμφισβήτητο γεγονός: τα κτυπήματα συνδέονται έτσι ή αλλιώς με το θάνατο του Κωστόπουλου και δεν μπορούν σε καμία περίπτωσή να μη σχετιστούν με αυτόν. Period.

    2 ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ συναγωνίζονται στο ποιος από τους δύο θα συμπεριλάβει στην ανακοίνωσή του τα περισσότερα συνώνυμα αρνητικών χαρακτηρισμών για τον ξυλοδαρμό τού Ζακ. Ένας τέτοιος συναγωνισμός, βέβαια, είναι πεδίο δόξης λαμπρό για την υπερβολή. Η υπερβολή, όμως, είναι κακός σύμβουλος. Γιατί ωθεί την άλλη πλευρά, την πλευρά τού Νόμου και της Τάξης (δύο έννοιες που, ακόμα κι αν είναι «ιδεολόγημα», όπως μας λέει το Τμήμα Δικαιωμάτων τής ΛΑΕ, συνδέονται με το αίσθημα ασφάλειας, αίσθημα που είναι επιθυμητό από όλους τούς ανθρώπους και άρα καθόλου ιδεολόγημα αυτό) να οχυρωθεί ακόμα πιο πεισματικά στο επίσης αναμφισβήτητο γεγονός ότι, στο «κάτω-κάτω τής γραφής τίποτε από όσα συνέβησαν δεν θα συνέβαινε, αν ο κοσμηματοπώλης δεν έβρισκε μέσα στο μαγαζί του έναν άνθρωπο που συμπεριφερόταν ως ένοχος». Επιπλέον, και ίσως χειρότερα γιατί έχει να κάνει με ένα σκελετό που κρύβεται στο δικό μας ντουλάπι, ωθεί την πλευρά τού Νόμου και της Τάξης να θυμηθεί περιστατικά παραβατικότητας στα οποία τα θύματα ήταν από το δικό της νταμάκι –μιλάω για απλούς φιλήσυχους πολίτες, αυτούς που ασυλλόγιστα πολλοί από εμάς βάζουν συχνά στο τσουβάλι τών (αντιδραστικών) «νοικοκυραίων» ή «κυρ-Παντελήδων»– και για τα οποία θύματα η Αριστερά δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ, σε αντίθεση με τους γόους και τους κοπετούς στους οποίους επιδίδεται τώρα. Δεν μπορώ να ξέρω αν με αυτό πάνω-κάτω το σκεπτικό τού ΚΚΕ απέφυγε τα υπερβολικά μελανά χρώματα –για το Ξεκίνημα ξέρω: αυτό ήταν· η ανακοίνωσή του είναι αποκαλυπτική. Πάντως, το γεγονός είναι ένα: τόσο το ΚΚΕ όσο και το Ξεκίνημα δεν χάνουν το μέτρο και αρκούνται να μιλήσουν για βαρβαρότητα και «λιντσάρισμα» (τα εισαγωγικά από την πρωτότυπη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τού ΚΚΕ) ή για ακραία πράξη βίας. Καλώς αρκούνται. Είναι αρκετά.

    3 Τελευταία και καθόλου αμελητέα (χοντρή) διαφορά μεταξύ τών ανακοινώσεων ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ και ΚΚΕ/Ξεκινήματος. Οι δύο πρώτοι πολιτικοί φορείς εισάγουν αναφερόμενοι στο περιστατικό και σε σύνδεση με αυτό τις έννοιες του φασισμού και του ρατσισμού, κοινωνικού ή αντιμετανστευτικού. Οι δύο δεύτεροι αποφεύγουν επιμελώς να το κάνουν. Το κάνουν μόνο αναφερόμενοι στα «μεθεόρτια» και τις αντιδράσεις τών φασιστοειδών που ακολούθησαν. Γιατί αυτό; Είναι, τάχα, πιο αντιφασίστες και αντιρατσιστές οι Αντάρσυοι και οι Λαετζήδες τού Τμήματος Δικαιωμάτων τής ΛΑΕ από το ΚΚΕ και το Ξεκίνημα; Όποιος έχει τα άντερα να βγει να το πει!

    Θα δούμε αν και ποιοι θα βγουν να το πουν. Ωστόσο, για την ώρα, το ερώτημα παραμένει: γιατί αυτή η διαφορά;

    Λοιπόν, δεν θα λουστώ αυτοβούλως αυτά που επικρίνω στους άλλους, ισχυριζόμενος ότι μπήκα στο μυαλό και διάβασα τη σκέψη τών συντακτών τής ανακοίνωσης τού Γραφείου Τύπου τού ΚΚΕ και της ανακοίνωσης του Ξεκινήματος. Θα περιοριστώ στο πολύ λιγότερο φιλόδοξο εγχείρημα να εξηγήσω για ποιους λόγους εγώ επικροτώ αυτή την ‘‘παράλειψή’’ τους (ακόμα και τώρα που εκ των υστέρων και μετά τη δημοσιοποίηση των δύο ανακοινώσεων έχει γίνει γνωστό ότι ο γείτονας του Δημόπουλου που έσπευσε να τον «βοηθήσει» έχει οργανωτικούς δεσμούς με το «Πατριωτικό Μέτωπο» του Μπαλτάκου και του Δημήτρη Καμμένου). Θα μείνω σε τρεις βασικούς:

    Ο πρώτος λόγος: Η περίπτωση Ζακ Κωστόπουλου δεν είναι ούτε περίπτωση Λουκμάν, ούτε Πουλικόγιαννη (Πέραμα), ούτε η περίπτωση του γκέι ζευγαριού (ο ένας πρόσφυγας) που πριν από λίγα χρόνια τούς περιέλουσαν με χλωρίνη στα καλά τού καθουμένου (κυριολεκτικά: καθόντουσαν σε παγκάκι στο Παγκράτι) και τους σάπισαν στο ξύλο καμιά δεκαπενταριά ακροδεξιοί με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένα κεφάλια (λέγε με Χρυσή Αυγή), στέλνοντας τον έναν στο νοσοκομείο. Ό,τι κι αν έγινε στη Γλάδστωνος, ακόμα κι αν πάρουμε τη χειρότερη εκδοχή και οι δύο Ράμπο σκότωσαν εκ προθέσεως, δεν ανήκει στην κατηγορία τών απρόκλητων επιθέσεων, αυτών που πέφτουν από τον ουρανό και «γονιμοποιούνται» στα αρρωστημένα μυαλά τών δραστών. Ο Κωστόπουλος μπήκε μέσα στο μαγαζί, συμπεριφέρθηκε ως ένοχος απόπειρας κλοπής, και θεωρήθηκε (επαναλαμβάνω: θεωρήθηκε εύλογα –άσχετα αν τώρα ξέρουμε ότι δεν μπήκε για να κλέψει· τότε δεν ήξερε κανείς) ως τέτοιος από τον κοσμηματοπώλη και το γείτονά του. Όποιον λοιπόν αντιδρά στην απειλή τής (μικρο)ιδιοκτησίας του, ακόμα κι αν αντιδρά με το χειρότερο τρόπο, δεν τον συνδέεις με το φασισμό ή τον κοινωνικό ρατσισμό. Καταδικάζεις την πράξη του, αλλά δεν τη συνδέεις με το φασισμό/κοινωνικό ρατσισμό. Γιατί είναι σαν να χρίζεις με τα ίδια σου τα χέρια το φασισμό προστάτη τής μικροϊδιοκτησίας (και τον κοινωνικό ρατσισμό δικαιολογημένη αντίδραση στην απειλή τής νόμιμης περιουσίας σου). Προστάτη τής μικροϊδιοκτησίας το φασισμό σε μία χώρα μικροϊδιοκτητών! Πιο ανόητος, σε γυρίζουν ταινία με τίτλο Forrest Gump No2!

    Ο δεύτερος: Κάθε περίπτωση αυτοδικίας, ακόμα και της βάρβαρα εκδικητικής σαν την περί ου ο λόγος, ακόμα και αυτής που έχει εκδικητικά φονική πρόθεση πέραν πάσης αμφιβολίας, δεν είναι υποχρεωτικό να ανήκει στη σφαίρα τού φασισμού (αν παίρνουμε τη λέξη στα σοβαρά και ακριβολογούμε, έτσι όπως πρέπει δηλαδή· όχι να αναφερόμαστε πολιτικά σε φασισμό, και να έχουμε στο μυαλό μας αυτό που όλοι έχουμε πει από μέσα μας κάποια στιγμή για τον πατέρα μας σε κάποια κοφτή απαγόρευσή του: «άντε γ@μ#σου, παλιοφασίστα!»). Παράδειγμα: Για θυμηθείτε μια περίπτωση εκδικητικής θανατηφόρου εκ προθέσεως αυτοδικίας που συνέβη πριν από λίγα χρόνια στην Παιανία με δράστη κάποιον φοιτητή: Λινκ 1, λινκ 2.

    Ο τρίτος: Η τοξικοεξάρτηση έχει βλαβερές συνέπειες όχι μόνο για τον τοξικοεξαρτημένο, αλλά και για την κοινωνία (πέρα βέβαια από το στενό περιβάλλον τού εξαρτημένου). Ούτε και είναι ασύμπτωτη με τη μικροπαραβατικότητα. Σε ένα τέτοιο περιστατικό, λοιπόν, όπου εμπλέκεται τοξικοεξαρτημένος, αλλά που δεν έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις όλες τις αρνητικές πλευρές τής εξάρτησης και σε βάθος, δεν χρειάζονται πολλά-πολλά. Ιδίως όταν το κάνεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στην ανακοίνωσή της ξεχνάει τελείως ότι η μάστιγα των ναρκωτικών είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις.

    Τρία υστερόγραφα αντί επιλόγου

    ΥΓ Είμαι βέβαιος ότι οι «συνήθεις ύποπτοι» θα αρχίσουν να πυροβολούν εν τω άμα. Καλοδεχούμενοι (ας μην περιμένουν, όμως, ότι θα τους υποδεχθώ και με τριαντάφυλλα αβλεπί· ανάλογα με το δώρο που θα φέρουν θα είναι και το αντίδωρο που θα πάρουν… ;-) :-) ).

    ΥΓ2 Ελπίζω ότι οι φίλοι μου οι Αντάρσυοι που συχνάζουν εδώ θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι δεν έρχομαι εδώ για να πουλήσω κουπόνια τής ΛΑΕ.

    ΥΓ3 Αντίστοιχα με το παραπάνω, ελπίζω ότι και οι εδώ συχνάζοντες φίλοι μου Κουκουέδες θα αρχίσουν να υποψιάζονται ότι παίζει και να μην κάνω μόνο «αντικομμουνιστικό αγώνα» (= αρνητική κριτική στο ΚΚΕ).

    Reply
  12. Left G700

    (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…

    Θεώρησα –κακώς, πολύ κακώς, όπως σκέφτομαι εκ των υστέρων– ως ήσσονος σημασίας διαφορά μεταξύ των τοποθετήσεων ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ από τη μια και ΚΚΕ/Ξεκινήματος από την άλλη και εκείνη που αφορά στη σύνδεση του περιστατικού με τον αντικυβερνητικό και αντικατασταλτικό αγώνα. Ας αποκαταστήσω αυτή τη σοβαρή παράλειψη με το παρόν παράρτημα.

    4 Σε αντίθεση με τη στάση τών δύο πρώτων σχημάτων, στάση που θα μπορούσε να συνοψιστεί στην προσαρμοσμένη στο συγκεκριμένο περιστατικό παροιμιώδη φράση «τώρα που βρήκαμε Ζακ, ας θάψουμε πέντ’-έξι», ούτε το ΚΚΕ ούτε το Ξεκίνημα μπαίνουν σε αυτή την περιοχή. Θα επαναλάβω το ερώτημα: Γιατί άραγε; Μήπως είναι πιο αντικυβερνητικοί και ενάντιοι στους αστικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ απ’ όσο είναι οι Κουκουέδες και οι Ξεκινηματικοί; Και πάλι: όποιος έχει τα άντερα να βγει να το πει![*]

    Ούτε τώρα θα το παίξω μάγος που μπαίνει στα μυαλά τών ανθρώπων και θα πω πώς σκέφτηκαν, ΚΚΕ και Ξεκίνημα, και άφησαν απ’ έξω κυβέρνηση και μπάτσους, πού να ξέρω; –αν και για το Ξεκίνημα, που είναι αναλυτικό, μάλλον ξέρω. Θα πω μόνο γιατί εγώ συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης:

    Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όσο και να τεντώσουμε την υπόθεση, όσο και να την ξεχειλώσουμε, τα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με το θάνατο του Κωστόπουλου δεν είναι προνομιακό πεδίο για να αντιπολιτευθεί κανείς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Αν έχει κάτι να επιδείξει η τωρινή κυβέρνηση αυτό είναι στον τομέα τών δικαιωμάτων μειονοτικών ομάδων όπως οι ομοφυλόφιλοι (π.χ.: σύμφωνο συμβίωσης και αυτοπροσδιορισμός ταυτότητας φύλου) και στον τομέα τής ανεκτικότητας και επιείκειας (νόμος Παρασκευόπουλου). Όσο για την αστυνομική βία και καταστολή, ας είμαστε ειλικρινείς και προ πάντων ας μην είμαστε κουφιοκεφαλάκηδες, γιατί, απλούστατα, αν είμαστε κουφιοκεφαλάκηδες, θα βγάλουμε μεν το άχτι μας, αλλά δεν θα «κάνουμε δουλειά»: σε οποιονδήποτε από εμάς πει κάποιος «πες μου τα τρία πρώτα περιστατικά αστυνομικής βίας που σου έρχονται στο μυαλό» αυτά που θα ανακαλέσει αυτομάτως η μνήμη μας θα αφορούν σε προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις κι όχι στη σημερινή. Ούτε, πάλι, μπορούμε να πούμε και να μας πάρει κανείς στα σοβαρά από το ευρύ κοινό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ διαπνέεται από το πνεύμα «μηδενικής ανοχής» τής κυβέρνησης Σαμαρά και τους φιλιππικούς της εναντίον τής «ανομίας». Τέλος, υπάρχει και μια παράμετρος που –αυτή– σχετίζεται άμεσα με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και την οποία οι συντάκτες τής ανακοίνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται να τη γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Γιατί καταγγέλλουν την «καταστολή των τοξικοεξαρτημένων, των μεταναστών και κάθε αδύναμου ή κοινωνικά αποκλεισμένου» και τις «εκστρατείες – σκούπα» αλλά δεν σκέπτονται ότι η άλλη όψη τού νομίσματος αυτής τής καταγγελίας είναι το γεγονός πως, αν υπήρχε καλύτερη αστυνόμευση (καταστολή;) στις προβληματικές περιοχές τού κέντρου τής Αθήνας (όπως η Γλάδστωνος) και οι πρώτοι Διάδες πλάκωναν εντός δευτερολέπτων, ο Ζακ θα ζούσε σήμερα (και ούτε καν μέσα σε φυλακή)!

    Ας κλείσω, ‘‘ευλογώντας’’ τα γένια μου, με μία ‘‘ομορφιά’’ που υπάρχει στην ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων τής ΛΑΕ –το οποίο, να το πούμε κι αυτό, κυριαρχείται από την τροτσκιστική εσωκομματική αντιπολίτευση καθώς το πλειοψηφούν Αριστερό Ρεύμα το έχει παραχωρήσει (ανοήτως!) στη ΔΕΑ, στο Κόκκινο Δίκτυο και τους ανέντακτους δικαιωματιστές τής ΛΑΕ. Γράφουν οι σύντροφοι (τα bold «κερασμένα» από εμένα):

    Απαιτούμε επίσης την άμεση διερεύνηση των ευθυνών των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παρούσες για την παράλειψη παρεμπόδισης του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος του Ζ. Κωστόπουλου, μέλη των οποίων παρακολούθησαν άπραγα την επίθεση μέχρι και το σημείο της ολοκλήρωσής της.

    Πού το βρήκαν αυτό και από πού το έβγαλαν; Well, το βρήκαν στο θολωμένο «αντιρατσιστικό», «αντιεθνικιστικό» και «αντιομοφοβικό» μυαλό τους! Και το έβγαλαν από την κοιλιά τους! Κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται πουθενά στα βίντεο. Που-θε-νά! Ούτε και υπάρχει η παραμικρή μαρτυρία από τις αρκετές που έχουν δει στο μεταξύ το φως τής δημοσιότητας. Μία μόνο δημοσιογραφική αναφορά βρήκα στο ανεπίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την ΕφΣυν, μνημείο δημοσιογραφικής π%υστι@ς:

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία –σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων– ήταν παρούσα, σε απόσταση, κατά τη διάρκεια εξέλιξης του περιστατικού. (λινκ)

    Είδατε; «Ήταν» λέει «παρούσα», αλλά …«σε απόσταση»!!! Κι αυτό, «σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων» (να φυλάμε και τον κ%λο μας από καμιά μηνυσάρα από την ΕΛ.ΑΣ.!). Το κόβω ότι μέχρι να έρθουν Χριστούγεννα ο τύπος που έγραψε αυτές τις ‘‘ομορφιές’’ θα έχει προσληφθεί από το Γραφείο τού Πρωθυπουργού για λογογράφος τού Τσίπρα!

    Εδώ τελείωσε και το παράρτημα. Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε. Άλλο δεν έχει! ;-) :-)

    [*] Στο ίδιο ερώτημα που έθεσα στο άνωθεν σχόλιο για άλλο ζήτημα δεν βλέπω μέχρι στιγμής κάποιον γενναίο. Πιθανολογώ ότι αυτή τη φορά μπορεί και να βρεθεί κάποιος που θα δείξει το ΚΚΕ. Ξέρετε τώρα: «ΚΝΑΤ», «το ΚΚΕ συστημικό κόμμα», «αυτοί που περιφρούρησαν τη Βουλή τον Οχτώβρη (sic!) τού ’11», «αυτοί που τα ’καναν πλακάκια με τους Χρυσαυγίτες και χειροκροτούσαν τον Κασιδιάρη στη Χαλυβουργία» και τα παρόμοια του γνωστού ρεπερτορίου…

    Reply
  13. Left G700

    ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ, ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ!

    Όσο δεν μιλάει η Αριστερά και γι’ αυτά (λινκ), ας μην περιμένει να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο τους διάφορους εν δυνάμει Δημόπουλους (και τους υπαρκτούς υπαλλήλους τους!), ώστε να αποτρέψει όσους είναι δυνατόν από το να βγάζουν το ιδιοκτησιακό άχτι και μένος τους στους αδύναμους αθώους σαν τον Ζακ και κάθε άλλης κατηγορίας κοινωνικά «απόβλητων»…

    Κι όσο δεν φροντίζει να προβάλει μειοψηφικές αλλά παραδειγματικά γενναίες φωνές –έξυπνα, όμως, ώστε να μην τις «κάψει»– σαν αυτή τού υπαστυνόμου Μ.Λ.[*] που υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και ο οποίος έγραψε με αφορμή το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου:

    Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι έγκλημα. Όσο το αντιμετωπίζουμε έτσι, οδηγούμε τους χρήστες σε αυτό. Η αυτοδικία σε μια απόπειρα ληστείας, οδήγησε έναν νέο Άνθρωπο στο θάνατο. Θύματα και μάρτυρες διαπράττουν μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία, χωρίς καμία δικαιολογία. Η ζωή είναι το ύψιστο έννομο αγαθό στο δικαιικό μας σύστημα. Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης, αν λειτουργεί ακόμα στη χώρα μας, θα στείλει τους δράστες έγκλειστους για σωφρονισμό. Καλέ μου, γλυκέ μου Ζακ, φίλε μας αγαπημένε, έφτιαξες το κόσμο σου εδώ και ζούσες ελεύθερος. Σου στέρησαν τη ζωή αυτή. Και εσένα από εμάς. Και οι δυο μας δε πιστεύουμε στον άλλον κόσμο, θα ζεις έτσι εδώ στη καρδιά μας. Έφυγες, να μείνουμε εμείς να φτιάξουμε το κόσμο ελεύθερο, όπως τον ήθελες. Δε θα τα καταφέρουμε όμως. Λυπάμαι… Δε θα ξεχάσω ποτέ όσα έχουμε πει.

    …αλλά αρκείται στην εκφώνηση συνθημάτων τύπου «και τώρα ένα σύνθημα που όλους μάς ενώνει: μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι», ας περιμένει τα ποσοστά τής Χρυσής Αυγής στα «Σώματα Ασφαλείας» να ανεβαίνουν με μαθηματική βεβαιότητα όλο και περισσότερο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

    «Σφυρί, δρεπάνι και γροθιά»; Ναι! Αλλά χωρίς μυαλό δεν θα καταφέρουμε τίποτε καλύτερο και ωφελιμότερο από το να χτυπάμε τη γροθιά μας στο μαχαίρι τους και να κλαίμε νεκρούς ήρωες σαν τον Παύλο και αθώα θύματα σαν τον Ζακ…

    [*] Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον υπαστυνόμο Μιχάλη Λώλη, τον πρώτο ανοιχτά gay αστυνομικό και πρώτο μάγκα! (λινκ)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.